Hemma igen, Jönköping och Göteborg, Tunganalys

kom precis hem från min mini turné, har haft två underbara kurser med helt fantstiska terapeuter...vi har haft det så roligt och lärorikt. Även om jag känner mig lite trött så är jag upplyft av allt vi delat under kurserna.
Det är verkligen roligt att komma ut och få dela med sig av alla dessa år jag suttit och lyssnat på människor och deras problem. Tyvärr blev det inga kort tagna men jag har er på näthinnan och i mig.


Vi pratade om naglarsbudskap, hur viktigt det är att ha nagemånar på alla sina fingrar, det visar sköldkörtelsfunktion.
Räfflade nagalar påvisar att levern inte är i sin fulla balans. Växer nagelmånen upp så är det njurproblem.
Man skall passa på att titta på ögonbrynen hur de växer och hur håret står på dem, det visar sköldkörteln och hormonbalansen i kroppen. Kroppen är fantastisk som påvisar tecken från insidan, det gäller bara att sammanställa totaliteten. Man kan få en tjockare spricka rakt över nageln vid chock och traum och man kan gå tillbaka 6 månader i tiden hur kroppen uppfattat livet. En på kursen hade mist sin mamma för 6 månader sedan och hon hade verkligen ett trauma streck på nageln. Livet står helt stilla vid sorg och all näring går till själen och då får naglarna lida och vara utan näringen, visst är det fantastiskt?

Här ser vi Beus linjer för chock och trauma i livet....2 månaders intervaller.

Skedformade naglar berättar om näringsbrister och hormonobalanser. Hormonerna flyter i blodet till sina målorgaon som informerar vad organet skall göra, det gäller att ha rent blod så hormonerna kommer fram. Levern rensar blodet så det gäller att ha bra lever för att ha bra blod.
Vi gick igenom tungan:
Nr.1
  En spetsig, smal och hög tunga. Den är ljus i färgen och har lite rött på tippen. En sådan här tunga kallar vi för "led-tunga"  eller reumatism-tunga. Personen har problem med sina leder och ju smalare tunga ju längre har det gått.

Nr 2  En tjock, mörkröd tunga med djupa fåror i som dessutom går kors och tvärs, Tjock  och svullen tunga som är djupröd betyder inflammationer och fårorna betyder att det finnns vävnadssvaghet i musklerna. Dessutom har denna tungan inget belägg den är helt avskalad. Detta är en "muskel-tunga" en person som har besvär med sina muskler vi kan säga en "fibromyalgi-tunga".


Nr 3 Här ser vi en tunga med en skåra mitt i, längst ut så är det en röd trekant och skåran går Ända fram till trekanten(hjärtat). Detta betyder att hjärtat är belastat eller medfödd ärftlighet till att få hjärtbesvär . Färgen på tungan är ganska okey. Man kan även se lite tandtryck på höger sida(sett från patienten) det betyder att mjälte och bukspottskörteln är även i obalans. Kanske är det "toxiner" i levern som gör att hjärtat får arbeta mer och får högre belastning av sk orent blod.


Nr 4   Titta länge på tungan då ser man prickar lite här och där en del är röda men de kan även vara vita ibland. Detta tyder på att personen har varit med om någon svårare trauma  eller psykisk svårighet. Det kan även vara chock eller för mycket stress där kropp och själ inte är i balans. Vi kallar denna tunga för "trauma-tunga", stress-tunga" eller "psyk-tunga". Trauman kan sitta långt bak i livet kanske t o m från barndomen typ incest eller att personen har blivit slagen mm. Det är alltid svårt att få fram sanningen och prickarna kan lika gärna vara att personen har stressat för mycket. trauma och stress "tär" lika mycket på kroppen. Vi måste vara försiktiga med att kommentera dessa prickar.

Nr 5   En lite för röd tunga, avskalat belägg på lungområdet(där är en grop) och hela mag och tarm paketet är avskalat, längst bak ser vi en tjock fet beläggning som tyder på  att både lever och njurar är i olag. Längst bak sitter på platsen för njurarna och det är en gul kladdig beläggning som visar att levern är inblandad i detta. Alltså inflammation i mag och tarmpaketet,  förmodligen magsår i tolvfingertarmen. Utrensningsorganen lever och njurar får av belasta och arbeta mer.


Nr 6  Titta riktigt nog bredvid skåran i mitten, det går som två valkar bredvid skåran, de är upphöjda och lite upp luckrade. Detta är en kronisk obstipations tunga  dvs en förstoppningstunga.

  

Nr 7. Tungan har ganska bra färg, men formen är inte okey och titta lite längre bak där ser man en gulbeläggning. Den gula beläggningen visar att det är obalans i lever.Kanterna på tungan är tjocka och ser förstärkta ut, dvs att bukspott och mjälte har en viss underfunktion.


Nr 8. Tungans färg är mörkröd som visar på inflammatoriska processer i kroppen. Hela höger sida är avskalad och mörk = levern har sin underfunktion. En ljusbeläggning och mkt fukt på tungan och i lungområdet en fuktgrop som visar att detta är en inflammation i lungvävnaderna och kan lätt tolkas som en "astmatunga". Dessutom går det vita strängar längs med tungan som kan tyda på candida.Nu har ni fått varit med på kursen...helt gratis!!!!  

Nu måste jag nog varva ner ochsluta tänka på allt...kanske att bara vara skulle vara något??

kram

Ålder ger ansiktet runkor.
Att ge upp ger själen rynkor.
(Douglas MacArhur
)


Kommentarer
Postat av: Lotta

Vilken spännande blogg!! Jag har stora sprickor i mina naglar fast rakt ner. och har haft det i många år.Har provat med det mesta men i inget har hjälpt :(Ha det så gott!!

Kram Lotta


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0