Kalmar tur och retur Biokemiska vävnadssalter 2 st bra! Allergitips!

Äntligen hemma....åkte kvart över sex imorse fick byta i Mjölby och Alvesta ner ganska ok tog 5 timmar men tåget blev 30 minuter sen av någon anledning som inte sas. Värre var det  hem fick byta i Linköping, Norrköping, Katrineholm, Hallsberg för att stiga av i Örebro tog 5 timmar även det. 10 timmar på tåget och jag hann att undervisa 6 timmar.....men jag hann och läsa ut Lyckans Hjul, lära mig lite mer om hur hjärnan fungerar prata med trevliga människor läsa hela Tuff tidningen och sova lite grann. Nu jagar jag lokal till Norrköping på torsdag, folk har ringt och frågat och jag min toka har missat boka lokal, det gick inte att ringa på tåget det är så dålig teckning. Nu måste jag försöka leta reta på allas mobilen och skicka ett mass sms om var vi skall vara och klockan är redan 23.00...

Homeopattips:
Allium Cepa är bra nu vid dessa allergi tider. Homeopatiska medel bygger på lika botar lika dvs alla symptom som du får när du skär en lök dessa symptom botar då löken som ett homeopatiskt medel.....
Nu när många nyser och ögonen rinner kan man ta Allium cepa 2-3 piller vid symptom och få lindring direkt.


Torsdag Norrköping och fredag -lördag skall jag till Hässleholm det blir samma färd igen som imorse och tyvärr samma tid 6:15......skalldå på SHR:s styrelsemöte och sedan på ett Homeopatiskt seminarieum.

Hur som helst att vara i Kalmar är så trevligt....jag hyrde in mig i Väster port kyrkan och det funkade bra. Jag hade kurs i de 12 Biokemiska vävnadssalterna som man kan bota de flesta besvär med, helt fantastiska.....12 st lärljungar för kroppen. Det tar 12 veckor att tillverka dem och många har D 12 som potens....magisk siffra till bot?
Kan nämna en här Kalium Phos:

6. Kalium Phosphoricum/Kaliumfosfat(kali.phos)
Nervnutritionsmedlet

- nervnäringsämne.
Kalium är ett viktigt näringsämne som hjälper din kropp att lagra energi i cellerna och ser till att nerverna fungerar. Om du drabbas av kroniskt trötthetssyndrom och total utmattning.

Vid nervösa tillstånd, mentalt eller psykisk överansträngning samt vid konvalescens efter sjukdom. Verkar gynnsamt på parasympatikus och stimulerar mitokondriernas funktion(energilagringen). Glömska och koncentrations svårigheter, inlärningssvårigheter, skoltrötta barn. Feber vid temperatur över 39 grader.  Hjälper till att hålla ett glatt och nöjt sinneslag och skärper den andliga förmågan. Otålighet, rastlöshet, dåligt humör, blyghet, försagdhet, lättja och liknande indikationer.


Symptom:
Ångest, lättretlighet och en känsla av att inte behärska sin situation, stor muskeltrötthet vid ansträngning, rodnar lätt vid stress och upphetsning, känslig för beröring.  Brun beläggning på tungan som är torr. Kartbladstunga och munnen luktar som ett dött djur och smakar ruttet. Pressande personer. Skoltrötta barn med inlärningssvårigheter. Skott och åskrädsla.

Ges vid: Kontroll på tänkandet, för positiva tankar, personer som kräver tröst.
Strålningsskador, cellförfall vid cancer och Aids. Hjälper döende att släppa taget.
Dålig matsmältning, sömnlöshet, depression, håglös trötthet. Hudsjukdomar, bältros och nervös astma.  Viss framgång vid demens och minnessvaghet, sexlust och impotens. Skrattar sällan. Ökar lusten till livet.

Orsak: Stress och nevös utmattning på grund av överansträngning i arbete eller skolan.
Lindring: Av värme och av att äta ( ej sötsaker ), lätt kroppsansträngning lindrar också besvären. Tex. en promenad.

Ansiktsanalys: Trött ansikte, askgrå, speciellt kring munnen och yttre ögonvinkeln.

Tunganalys: Brun, beläggning och torr

Smak: Rutten och dålig andedräkt.

Begär: Sött och tycker om nötter.

Psyket: Emotionellt akutmedel, depression, bekymmer torgskräck, nervös, gråtmild, vill ha tröst, stort barn och ungdomsmedel vid svårigheter i skolarbetet.

Påverkad av brist: Negativa tankar om livet och om sig själv. Ger insikt i sig själv om egna negativa tankar.

Kroppen: Svåra tärande sjukdomar, Saltet för som inte klarar kraven på sig själv, muskelsvaghet och ryckningar, darrningar. Sinnesrörelse som påverkar magen.

Wilhelm Schüssler (1821-1898) var läkare och homeopat. Han är känd för sin biokemiska terapi: mineralsalternas inverkan på celler och vävnader. Han menar att en brist på ett mineralsalt i en vävnad kan orsaka en sjukdom. Vid sjukdom gäller det att återställa balansen mellan salterna i vävnaderna. Man kan dra den slutsatsen att han menar att läkemedlets "fria molekyler" (joner) återställer den fysiologiska självreglerings mekanismen till sitt normalvärde dvs. vävnaden blir frisk.

När en cell utsätts för en sjukdom försöker den att bekämpa sjukdomen och då förlorar den en del mineraler (funktionsmedel). Underskott eller brist beträffande ett eller flera av dessa vitala mineralämnen kan uppstå av många olika anledningar ex skador, självförgiftning, dålig kost, sjukdom, smärta, negativa tankar mm

  

 Ett funktionsmedel är ett medel som naturligt finns i organismen. Ett biokemiskt (funktions)medel är ett medel, som är homogent med organismens mineralämnen, samt att det finns med i den fysiologiskt-kemiska processen. Funktionsmedlen är inte konstitutionsmedel. Den biokemiska och homeopatiska terapin har potentiering och minimala doser gemensamt.  Ur ett filosofiskt perspektiv är han intressant för att hans metod innehåller både biokemiska och homeopatiska aspekter på sjukdomsbehandlingen.  Han blir också intressant piga att han är en produkt av den naturvetenskapliga utvecklingen på 1800-talet.


OK. vi tar väl en till då våra favorit här hemma: Hörde att det är den mest sålda medlet på Norska apotek just  nu.
Magnesium är natrumedlets värktablett kan man säga och det lugnar ner hela kroppen kan även användas till spädbarnskolik och till alla som klagar över att ha ont i magen...

8. Magnesium Phosphoricum/Magnesiumfosfat
Kramp- och smärttillstånd

  

Magnesium fosfat (Magn. Phos.) (mag.phos)-smärtmedel

Magnesiumfosfat är närsaltet som snabbt lindrar spasm och kramper. Det kompletterar verkan av kaliumfosfat. Detta vävnadssalt är viktigt för muskelvävnader eftersom det försäkrar dem rytmisk och samordnad funktion.
Magnesiumfosfat lindrar när du får akuta menskramper, tarmkolik, ansiktsnervvärk, ischias, huvudvärk, muskelryckningar, hicka, kramphosta med andra ord alla former av kramp. Du mår bättre av att krypa ihop och massera på det onda stället och håll dig varm, köldpåverkan kan vara en utlösande orsak till dina kramper.

Magnesiumfosfat kan verka snabbare om du blandar tabletterna i lite varmt vatten. Du kan ta dosen med täta mellanrum tills besvären försvinner.

Upprätthåller den biokemiska cellrytmen och motverkar kramper och spasmer(ej epilepsi) Verkan är speciellt utpräglad på den glatta muskulaturen och hjärtmuskelaturen. Psykiska spänningar och kramper. Spasmer - vid kramp i alla "håliga" organ ex kolik, gallblåsa, hicka etc. Motverkar spasmer och kramper, lindrar smärta.

Brist på magnesiumfosfat ledet till spasmer och kramper. Viktig för muskelvävnader då det tillförsäkrar dem i rytmisk och samordnad rörelse. Lindrar smärta snabbt.


Symptom: Tungan är utan beläggning men med en känslig yta. Allt som krampar och smärtar. Uppblåst buk, kramp i ihåliga organ. Kliar tills det blöder. Bra för nervsystemet, nervsmärtor, neuralgi, ischias.

Ges vid: Gallsten, njursten, migrän, vadkramp, minskar kolesterolet, vid laktosintolerans, klåda utan yttre orsak. Huvudvärk stickande ilande symptom, hicka, menssmärtor , magkramp. Vid förlossning tag 20 st i ett glas varmt vatten och klunka hela tiden. Hösnuva, nackspärr, tandvärk, känsliga tänder ilande smärtor, restless legs. Bra vid kroniska inflammationer.

Sömnstörningar blanda nr 8, nr 2 och nr 7 med varandra i varmt vatten.

Ansiktsanalys: Rodnader och attacker av rodnade i ansiktet. Skamrodnad i ansiktet och på öronen.

Tungaanlys: Gulaktig glans på hela tungan, ovansidan extremt känslig.Kan även sakna beläggning här och där på tungan.

Smak: Sötaktig och dålig


Psyket: Envis, humörsvängningar, panikattacker, neuroser, känner sig jäktad och är alltid under press. Antistress medel. Kan gärna kombineras med Kalium phos vid utbrändhet.

Begär: Begär efter choklad, törstig längtar efter kall dryck.

Påverkad av brist: Vet inte vem man är, känner inte igen sig själv, Identitetsbrister.


Kroppen:
Akut salt mot kramper och smärtmedel tex migrän, huvudvärk, hicka och allas slags kramper, mensvärk mm. Syra- bas balansen, reglerar körtelutsöndringen. Bygger upp benstommen och tänder, förbättrar sömnen, blodtrycket och kolesterolsänkande, antiallergisk, klumpkänsla i halsen.


En burk kostar 85 kr och det är 480 talbletter i dem.

Dr Shussler

Sjukdom = skillnad mellan yttre och inre verklighet
Brist på en vävnadsalt kan ge oro, ångest, rastlöshet och negativa tankar....tänk på det nästa gång du inte mår bra...det är bara en brist på en salt i kroppen......Lycka till!

Lev ditt yttre som ditt inre!!!!!

Nu fick du liten snabbkurs här i Biokemiska vävnadsalter helt kostnasfritt för att du läser mig blogg!!
God natt!

Kommentarer
Postat av: Maud

Du är en fantastisk kvinna tycker jag!!!Det är väl också därför som Sophia har blivit så stark.Du är en fin förebild.....Jag hörde att gurkmeja skulle vara bra för våra celler,att det stärker immunförsvaret. Stämmer det?Var rädd om dig!Kram Maud

2009-04-15 @ 11:10:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0