Annika Dahlqvist årets förvillare!???? Får man inte vara före sin tid?

Har ni läst om detta?

Fettdoktorn knäckt

”ÅRETS FÖRVILLARE” läkaren Annika Dahlqvist, känd som fettd
”ÅRETS FÖRVILLARE” läkaren Annika Dahlqvist, känd som fettdoktorn, har av föreningen Vetenskap och Folkbildning utsetts till Årets förvillare.
Foto: RALF BERGMAN

Läkaren Annika Dahlqvist har utsetts till Årets förvillare.

Enligt juryn kan hennes råd orsaka dödsfall.

– Jag är helt knäckt och har gråtit hela dagen, säger hon.

Det är föreningen Vetenskap och Folkbildning som utsett Årets förvillare.

Annika Dahlqvist, även känd som fettdoktorn, får utmärkelsen för sina uttalanden om svininfluensa, mammografi och cancer.

”Hårresande”

– Om människor följer hennes råd innebär det dödsfall. Det är hårresande att en utbildad läkare, som Annika, varnat för vaccination mot svininfluensa, avrått från mammografi och gjort kopplingar mellan kost och cancer, säger föreningens vice ordförande Aija Sadurskis.

Och hon sparar inte på kritiken när det gäller Annika Dahlqvists framfart i medierna:

– Hennes pseudovetenskapliga uttalanden är fruktansvärda. Man kan fråga sig hur bra vetenskaplig skolning hon fick under ­sina studier. Vi i juryn var helt eniga om att hon skulle få priset. Men vi hoppas att hon tar det som en lärdom.

Själv är Annika Dahlqvist helt förstörd.

– Det känns som en oerhörd skam och vanära. Det har blivit mycket tårar i dag. Jag har till och med funderat på vad jag ska göra resten av mitt liv.


http://blogg.aftonbladet.se/gunnel/2009/12/dahlqvist-i-blasvader-igen
 

Till Årets förvillare 2009 utses läkaren Annika Dahlqvist. Skälet är att hon under året uttalat sig på ett särskilt ovederhäftigt sätt om kopplingen mellan kost och sjukdom. Hon har varnat för vaccination mot svininfluensa och i stället förespråkat en omläggning av kosten, helt utan något vetenskapligt stöd. Om hennes råd hade följts skulle influensan ha skördat fler dödsoffer.

Annika Dahlqvist har också spridit egendomliga påståenden om kopplingen mellan kosten och cancer. Den som äter en kost med mycket fett får enligt henne inte cancer, vilket inte bara är okunnigt utan skuldbelägger människor som insjuknar i cancer. Bakom myndigheternas råd ser hon en konspiration av industriintressen. Hon påstår att ”etablissemangets” kostråd orsakar cancer och att mammografi därför inte skulle behövas. Ett sådant uttalande riskerar att leda till att kvinnor avstår från mammografi och till att fler fall av bröstcancer inte upptäcks i tid. I stället för att förstå att det ligger diskussioner bakom varje beslut, där fördelar vägs mot nackdelar med de rekommendationer som ges, föredrar Annika Dahlqvist konspirationsteorier.

Irén egna funderingar:

Många debatter syns på nätet om detta och det tycker jag är väldigt bra. Om sk vetenskapen kunde inse att kost har en betydelse.... att åtminstonde försöka undersöka faktum istället för att angripa på någon som är lite före sin tid bara. På läkarutbildningen finns inte någon undervisning om kostensbetydlelse alls. Själklart påverkar maten oss, det är vårat drivmedel och byggstenar för alla våra celler som vi består av. Att kunna påstå att det inte har någon betydelse är helt underligt, jag undrar vad de tänker med .....

Gå in på Annikas blogg och skriv vad du tycker, hon behöver vårt stöd nu! http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/ 

Herre gud vad man kan hitta på nätet: http://vof.se/visa-t-shirt 

Vilka herrar som är över 100 år försenade i sin utveckling. Vem tjänar på detta?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0