Julstress.....12 olika förslag till julaftonen

Jag möter nu redan många som är så stressde inför julen, alla klappar är inte köpta, pressen att laga så mycket mat som ingen orkar äta upp mm.
Det blir ju hur vi än beter oss, dagarna kommer och går vilket vi vill eller ej, så är det för alla. Julen är kanske en helg där många ensamma människor mår som sämst, på något vis har det blivit en familjehelg för att umgås.
För många har klapparna taget en alldeles för stor del av firandet. Jakten på de rätta klapparna är oändlig och enormt stressande och en stor påfrestning för både kropp och själ.


förslag till lättare jul:

1. alla köper bara ett paket var för 50-100 kr, skriv ett nummer på varje paket och dra lott.

2. lägg 100 kr var och spela poker om potten.

3. låt tomten dela ut ett paket var.

4. Paketleken(kanske den allra allra roligaste)
man slår in något som man vill bli av med, alla tar med sig sitt paket och så sätter man sig i en ring eller runt ett bord. Tar fram två tärningar och en börjar slå, får man 2 st 6:or så får man välja ut ett paket man tycker ser bra och intressant ut och byter det mot sitt eget. Så fortsätter spelet med nästa och nästa.....det man inte vet är att någon ställer en äggklocka under bordet på  10 minuter och när det ringer så säger man att det är slut.
Alla börjar då öppna sina paket och ser vad som är i
då börjar leken på nytt och man ställer äggklockan under bordet på 10 minuter och så slår man med tärningarna igen och när man får två sexor så får man välja det man ser någon har som man vill ha själv, man byter då helt enkelt med den som har det du vill ha. Så börjar då en ny lek och en kamp att få det som man vill ha.
När klockan återigen ringer så är leken slut och alla får ta det som man har framför sig.

Leken är så rolig, speciellt om många gäster aldrig har gjort den. Man får verkligen lära känna varandra och är man par eller familjer så kan man köra teamwork, så att någon i familjen får det den önskar sig.

Vi brukar göra den till nyår och det har alltid varit lika uppskattat, dels tycker gästerna det är roligt att ta med något som de inte längre vill ha(det finns alltid någon annan som vill ha det du inte vill ha) en väldigt miljömärkt lekt och jul.

5. Berättelse kväll
istället för julklappar kan man ta en berättelse att dela med sig av, det kan vara något man varit med om, något som man drömt om eller en fantasi, berättelsen skall gå och tolka och utdelningen skall vara en lärdom. Väldigt roligt och trevligt.

6. Spelkväll nu finns det gott om familjespel roliga med uppgifter att göra, Lustigkurre, Scharader, frågesporter,
mm vi har haft många roliga kvällar med spelet tabu man kan vara två lag och försöka förklara t ex ordet örngott men man får inte använda ordet säng, kudde, huvud mm det blir mkt skratt då




7. Gömma paketet, man har bara ett enda paket och man gömmer det, alla får gå och leta och se vem som hittar det. Lägger en 10 var och en köper något för de insamlade pengarna.

8. Skippar paket och allt tar det som en vanlig kväll.

9. Hyr en bra film att titta på.

10. Masserar varandra och julklappar varandra!

11. Gå in till grannen eller överraska någon som är själv.

12. Lek med barnen.


Har du något mer förslag så sänd det gärna till mig eller kommentera här på bloggen!

Man kan alltid tipsa varandra, hur brukar du eller din familj fira jul????
Berätta!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0