Vitt ljus meditation, Klimatkonferens i Köpenhamn.

Vitt ljus meditation


Vitt ljus är en symbol för det högsta goda och den största kärleken. Vitt är läkande. Vitt är den rena energi när den flödar genom allt levande. I meditation kan du finna vila, och hämta styrka. Du kan lära dej att nå ett tidlöst tillstånd där du bara är, och allt är vitt ljus.

(En verklig kraftkälla för högsinta företag). Vitt är den färg som penetrerar och släpper igenom spektras alla andra färger,

Föreställ dig att det runt dej finns ett vitt , genomskinligt moln av ljus. Det omsluter hela din kropp, runt dig.

Blunda och centrera din andning djupt ner i magen. Börja sedan med att visualisera/tänk dej att varje gång du andas in så andas du in rent vitt ljus. Och när du andas ut släpper du ut den gamla luften. Fortsätt så tills du känner att lungorna är fylld med vitt ljus.( Du ska inte överdriva andningen, låt den bara följa sin egen naturliga rytm). Du kan också tänka dej 1 2 3 in och 4 5 6 ut.

Den gamla luften absorberas av det vita ljuset när du andas ut tills den gamla luften också består av vitt ljus.

Tänk dej nu att när du andas in så fyller du benen med vitt ljus. Ifrån fötterna upp till knäna. Upplev att du är fylld med vitt ljus upp till knäna.

Sedan fortsätter du att fylla överbenen, låren med vitt ljus.

Du kan andas vanligt och mjukt hela tiden.

När du känner dej redo fortsätter du att låta det vita ljuset stiga inom dej och fylla även höftpartiet, magen och stjärten. När du känner dej redo andas du upp i resten av bröst och rygg upp till halsens början.

När du känner dej redo tar du genom fingrarna in vitt ljus och låter det fylla armarna och axlarna.

Du har nu fyllt hela kroppen med vitt ljus upp till halsens början.

Du fortsätter sen att fylla hela halsen och huvudet med vitt ljus. Känn att hela hjärnan penetreras av det vita ljuset. Låt inga negativa känslor eller tankar störa dej. Dom hör inte hemma här. Kommer dom så känn eller se efter var du kan ta in mer vitt ljus för att slippa dem. Låt dem transformeras och upplösas. Detta brukar leda till att man känner en djup avspänning i hela kroppen, för eventuella tankar brukar då blekna bort.

Du är nu fylld både inom och utanför dej med vitt ljus. Stanna här så länge som det känns behagligt. Öppna ögonen när du är färdig och börja på att iaktta sakerna som finns i rummet runt dej.

Så småningom kommer du att göra denna övning snabbt. Den kan vara en bra början innan du startar någon annan visualisering.

Känner du dig otrygg med en situation du har framför dig kan du visualisera det vita ljuset inom och runt dig. Och betrakta det som ett beskydd du bär så att inte yttre negativa saker gör dej illa. Det som inte är bra för dej eller som du inte behöver kan då få transformera sig själv till vitt ljus.

Denna fina meditation hittade jag på: http://www.edborg.se/meditation/index.htm 
Jag håller på att leta efter en meditation för klimatförändringarna, alla uppmanas att i morgon måndag kl 18.00 sända en tanke eller ljus till Köpenhamn :

Förenta nationernas klimatkonferens i Köpenhamn 2009 kommer att äga rum på Bella Center i Köpenhamn, Danmark, 7-18 december 2009. Konferensen innefattar den 15:e konferensen mellan parterna bakom FN:s klimatkonvention (COP 15) och det femte mötet för parterna bakom Kyotoprotokollet (COP/MOP 5). Enligt de riktlinjer som sattes upp under klimatkonferensen i Bali 2007 så ska ett ramverk för FN:s klimatpolitik efter 2012 antas då.[1] Huvudpunkten som de deltagande nationerna komma överens om är vad som ska ersätta Kyotoprotokollet när det löper ut 2012. Kyotoprotokollet ingår i FN:s klimatkonvention som trädde i kraft 1994.


Vill du veta mer titta in här:  http://www.sida.se/Svenska/Bistand--utveckling/Globala-utmaningar/Infor-Kopenhamn/Vad-hander-innan-Kopenhamn/ 

Meningen är att genom bön eller meditation för Moder jord och dess överlevnad, skall vi så många som möjligt skicka goda tankar till Köpenhamn. Väven har sammanhang och tillhörighet, vi kan påverka mycket mer än vad vi tror!

Meditation på Helheten kl 18 på måndagskväll den 7 dec.
Välkomna!


Kommentarer
Postat av: Malin

Jag nåste läsa här oftare. Hade gärna varit med i måndags.

2009-12-10 @ 12:22:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0