Homeopatikurs i Karlstad den 16 juni -09, akutmedel på A ? Homeopati i världen

Igår var jag på Helheten hela dagen och kvällen hade Biokemiskavävnadssalter steg 2 . Det blev sent men det var en givande kväll. Små grupper blir så intimt och mysigt.
 
Idag åke jag till Karlstad, något konstigt händer det spelar ingen roll hur mkt tid jag tar på mig, jag kommer alltid försent dit. I morse hamnade jag i Kristinehamn, helt plötsligt var jag in centrum??????Visserligen satt  jag och pratade i telefonen och när jag går in i det så är jag där, och det visade sig att  egentligen var jag i centrum på Kristinehamn. Inte förstod jag vad jag gjorde där , men när jag åkte hem så fick jag åka genom Kristenhamn igen och då tittade jag hela tiden på vägen och var i rummet. Det visade sig att de har gjort så nu att man måste åka genom Kristenehamn för det är något vägb ygge, de bygger broar stod det. Så jag var inte fel ute och cyklade som jag trodde först, förmodligen hade jag bara följt med strömmen av bilarna......men det är lite tråkigt att komma försen visserligen var det 7 minuter men det är 7 minuter för mkt. När jag kommer till Karlstad så är det solsken, sola i Karlstad är verkligen sant. Nu har jag varit där  13 ggr och haft kurser och solen den har visat sig varje gång......

Hur som helst idag var det kurs i mitt favorit ämne Homeopati, jag kan nog prata i flera år om homeopati för det är förutom mina barn bland det bästa jag vet. Det är verkligen magi ett litet piller som kan ändra på så många plan.....
mentalt, känslomässigt och fysiskt allt i ett så att säga....det är så fantastiskt!

Här är mysiga Susanne och ute och luftar sig på den stora altanen utanför fönstret.


Om du tittar riktigt noga här så är det en liten måsunge som är ute och går, hans mamma sitter ovanför och släppte inte mig med blicken, han var så söt och smälte in i platterna så han syns knappt.....han var verkligen söt...(eller om det var en hon).....


Här är vackra Bertha som var med på kursen, en härlig och korrekt kvinna.


Här är duktiga och livgivande Maj, bredvid står mjuka fantasitska Anita.

Alla arbetar de som terapeuter i Värmland.



Utanför fönstret är den fantastiska bron, den är så ljuvlig en gammal stenbro.

Vi partade om det homeopatiska akutapoteket, hur man med rätt valt medel kan åstakomma balans och besvär försvinner.

Här förmedlar jag lite akutapotek på A:

Aconitum, Stormhatt
Influensa förkylning lunginflammation, vit i ansiktet när förkylning bryter ut, känner sig ruggig, stryphuvudsinflammation, luftrörskatarr hosta kikhosta, krupphosta, reumatism, lungsäcksinflammation, nervsmärtor. Kolik tillföljd av rädsla. Rädsla för att dö. Chock, panikångest och signatur sjuk av kyla. Första val vid att något är på gång. Medel nr ett vid förkylning/influensa som startar med att man fryser.


Apis, honungsbiet
Utslag, allergier, herpes zoster, alla allergier som framkallar svullnader, rodnader och hetta. Ledsmärtor med röda och svullna leder och svidande smärta. Urinvägsbesvär som gått längre. Njurproblem, känns över njurarna. Tonsillit, öronvärk, ögonbesvär, insektsbett och stick, påssjuka, prostata med urinavgång . Getingstick, myggbiten, biten av djur. Allergichock, nässelutslag mm


Arnica, Slåttergubbe
Efter psykisk eller fysisk chock eller trauma. Alla slags skador och smärtor, blåmärken, stukningar, vrickningar mm. Förlust av syn efter ett slag mot ögat, näsblod efter slag mot näsan. Tandvärk, blödande tandkött, besvär efter tandutdragning. Blåmärken, skoskav och när du inte har något annat att ta. Men även hjrätinfarkt, hjärnblödning, stroke mm yttre och inre våld mot och i kroppen. Ett kanon medel att ha hemma eller i bilen.


Arsenicum album, vit Arsenik
Täppt näsa fast ändå avsöndras ett tunt vattnigt rinnande och brännande sekret som orsakar sårighet. Hösnuva och andra allergier som följer ars albs sinnesymptom (kontroll). Matsmältningsbesvär, brännande magsmärtor känslig för doft. Diarré kopiösa brännande diarré som innehåller osmält mat orsakar svaghetskänsla. Avföring som är grön- eller gråaktig och ljus illaluktande, rutten och vattnig. Hudutslag av att äta skaldjur, mässling, blåser som svider. Matförgiftning eller magsjuka. Oro, hösnuva, Astma förkylnings snuva med vattnig avsöndrig från näsan som svider på tungan.

Akutdos D 30 eller D 200 2 piller var 20:e minut i två-tre timmar.

Homeopati och Världen:

Homeopati har använts i över 250 år. Är officiellt godkänt i övriga EU och används som komplement av tiotusentals läkare där.
Norge:
Nu är det fritt att välja homeopati även på sjukhus som komplementär medicin.
Homeopatin är mycket större i Norge än i Sverige. Du kan få välja en homeopatiskbehandling istället för en skolmedicinsk.
Frankrike: Man uppskattar att 35% av invånarna använder homeopati, och undervisning om homeopati ges i vissa medicinska skolor, samt där man utbildar tandläkare, veterinärer, barnmorskor och apotekare.
Tyskland: Tio procent av läkarkåren har specialiserat sip på homeopati. Det finns 3000 naturterpeuter som specialiserat sig på homeopati, och ungefär 98% av apoteken säljer homeopatiska läkemedel(vilket till stor del är ett resultat av homeopatins utveckling i Västtyskland före dess förening med Östtyskland).
Nederländerna: Homeopatin växer i popularitet inom läkarkåren och homeopaterna håller en hög standard.
Grekland: Det finns en klinik och en fackskola som grundats av George Vithoulkas. Han är allmänt erkänd som en av de viktigaste personerna när det gäller främjandet av den moderna homeopatin. Hans skrifter och undervisning har haft en stark inverkan på många av homeopatins välkända, internationella lärare och praktiker. Han fick Det alternativa Nobelpriset.
Storbritannien: Det finns fem homeopatiska sjukhus i Storbritannien, mer än 500 registrerade medlemmar i The Society of Homeopaths och hundratals legitimerade homeopater. Homeopatiska läkemedel har varit erkända och använts av kungafamiljen alltsedan början av 1900-talet. En stor del av husläkarna är intresserade av att få utbildning i, eller kunna hänvisa sina patienter till, komplementära terapiformer.
Tjeckien: Homeopatin accepterades av landets konventionella medicinska samfund 1990.
Ungern: 1994 hade The Hungarian Homeopathic Medical Association mer än 300 medlemmar.
Israel: Homeopati praktiseras på många små kliniker liksom även på en del större sjukhus.
Australien och Nya Zeeland:
Homeopatin är väletablerad och sprider sig snabbt. Regeringen har gett mandat åt homeopatiska organisationer att utbeckla kurser som kan bli godkända för att få statsbidrag.
Kanada:
I The Canadian Medical Association ingår en avdelning för "komplementär medicin", vilket inkluderar homeopati. På många plater finns homeopatiska mediciner tillgängliga på apotek.
USA: Intresset för homeopati växer lavinartat. Mellan 1000-200 läkare praktiserar homeopati, och det finns omkring 1000 naturläkare, veterinärer, tandläkare och kiropraktorer som använder homeopati. Det finns minst 15 fackskolor, 9 tillverkare av homeopatiska läkemedel, 6 homeopatiska organisationer och 5 gransknings/examineringsnämnder runt om i landet.
Latinamerika: Det finns flera tusen homeopater i Latinamerika, särskilt i Mexiko, Argentina och Brasilien, och deras standard vad gäller praktisk tillämpning är hög. I Mexiko finns två homeopati-medicinska skolor, och en av dem har mer än 800 elever. Homeopatiska läkemedel finns tillgängliga på många apotek.
Indien: Homeopatin är erkänd som en separat del inom medicinen. Det finns ca 300 000 heltidsarbetande homeopater, över 100 000 läkare som är homeopater, och över 120 högskolor som tillhandahåller homeopatisk utbildning.

Ett världsomfattande intresse!
Intresset för homeopati håller på att utvecklas i de Skandinaviska länderna, Polen, Ryssland, Japan och Sydafrika.

Källa: Bok Homeopati, En illustrerad guide av Ilana Dannheisser och Penny Edvards.
Ilana kommer från New York City och studerat homeopati i London och arbetar där.
Penny kommer fån Australien och studerat homeopati i London och har sin praktik där.

Välmött på kurs i Homeopati!


Kommentarer
Postat av: Hampus

Bra skrivet. Bra information...

2009-06-17 @ 22:57:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0