Jönköping igen.. Lyckopodium, Natrium muhr och Pulsatilla

Åkte till Jönköping idag igen för steg 5 med Herba plus. Det blev mkt Jönköping här ett tag men det har varit så trevligt....vi var på Johans Café ett verkligen trevligt och mysigt ställe. Man får låna ett rum där om man äter och fikar där, så det blev hyresfritt idag.....vilken möjlighet. Ligger centralt i Jänköping och nära till stationen.

De hade de största kanelbullarna jag sett...en hel deg måste gått åt...


Här sitter vi och väntar på maten vi beställlt..
Susanne, Marita, Anki och Marit.


Trevligt upplagt och vackert bord.....

Snygg inredning med fondtapet och en massa gamla tavlor.....det
var verkligen vackert...

Naturligtvis gick vi igenom tungorna, lite lever obalans (höger sida saknar beläggning)
njurar och tarm lite mer beläggning, streck rakt igenom tungan.


Vad ser vi är nu....Susanne undersöker Gunnel, Marita och Marit lika nyfikna...


Ett djupare streck från mungipan på hennes vänster sida, berättar aatt det är obalans på
östrogenet och i detta fall var väntet äggstock bortopererad......det syns i ansiktet!


Otroligt vackra lampor, påminner om vår kökslampa i Svenshyttan men då är det bara en fotogenlampa.


Vi hamnade hos Marit som utför kroppsrening i fotbad med saltvatten och
en elektrolytmotor som drar ut slagg produkterna ur kroppen genom fötterna....
det ser inte så rent ut, färgerna i vattnet avslöjar vilka organ som man har
problem med. Riktgit spännande var det....


Riktigt spännnande var det och många olika färger blev det i vattnet....


CANDIDA SVAMP

Redan på de gamla grekernas tid var
candida-svampen omnämnd som en hälsorisk.
 I våra tarmar finns ca 400 arter av mikroorganismer.
När vi förändrar våra matvanor eller intar vissa
mediciner uppstår eller faller hela "kulturer" av tarmarnas flora.
De bakterier som finns i kroppen kan delas in i två huvudgrupper; nyttiga och skadliga. Det är speciellt viktigt och avgörande för tarmfloran att tarmväggarna är rikligt bemannade med stora och täta kolonier av vänliga acidofilus och bifidus- bakterier. Coliforma bakterier, salmonella, parasiter och svamp är exempel på skadliga grupper i tarmfloran.

Candida albicans (monilia) är en enkel jästsvamp som är en del av kroppens naturliga flora och dess funktion är att bryta ner osmält mat. Men om den blir överstimulerad av alltför mycket skräpmat kan denna godartade organism omvandlas till en skadlig svamp-liknande parasitform med långa rotliknande utskott (mycelier).

När candida-svampen sätter sig fast i tarmväggen ökar tarmens genomsläpplighet och den kan då lätt spridas ut i kroppen via blodet, invadera och förgöra kroppens cellerna. Parasitformen tillverkar över 80 olika gifter (toxiner) som belastar alla kroppens funktioner, hormoner, nervsignalsubstanser och leverns avgiftningsförmåga.

Candida invaderar med lätthet kroppens alla organ och vävnader, men tycks föredra matsmältningskanalen. I vanliga fall borde matsmältningsenzymerna sätta stopp för de jästsvampar som ingår i födan. Idag lider dock stora delar av befolkningen, speciellt äldre, brist på saltsyra i magsäcken varför dessa objudna gäster får större möjlighet att angripa tarmväggarna och bli permanent bosatta hos den som drabbats.

Om mängden av vänliga bakterier är markant reducerad och / eller om
 tarmarna är "smutsiga" = plack, får svamparna en förträfflig grogrund
 att växa och föröka sig i hela tarmsystemet och sprida sig i hela kroppen.
 
Herba PLUS tarmrening och probilan rekommenderas här.

Hippokrates skrev i sina skrifter om patienter med vita tungor, nagel och -fotsvamp. Men det är först under de senaste 20 åren som "candidasis" har blivit en epidemi = socker-epidemi.

Det är svårt att få en korrekt uppfattning av hur många som har candidainfektion eftersom den finns i olika grad och symptomen varierar mellan olika människor. Statistik visar att i västvärlden lider 25% av befolkningen av överskott av candida.

En kraftig ökning av candida-populationen med därtill hörande symptombild
utgör en varningssignal om att allt inte står rätt till. 
Den signalerar att: 
droger, mediciner, felaktig kost eller annan ohälsa håller på
att fördärva kroppens försvarssystem.

Skälet till att candida-svampen nu sprids mer än tidigare är det moderna samhällets ökande stress och det alltför vanliga användandet av antibiotika, p-piller, steroider samt för mycket av bl.a. raffinerat socker och vitt mjöl som förändrar kroppens syra-bas-balans och immunförsvar.

Konsumtionen både av antibiotika och av godis har fördubblats sedan 1960-talet och vi äter upp till 100 gånger mer socker nu än vi gjorde för 100 år sedan. "Socker, den vita tjuven".
Den biokemiska störning som candida-överskott åstadkommer orsakar både fysiska och psykiska besvär.

De flesta vet inte om att de har en obalans i tarmfloran utan har lärt
sig leva med olika symtom såsom:
* trötthet * urinvägsinfektioner * flytningar * huvudvärk
* återkommande förkylningar etc. 
Man kan ha candidainfektion i munnen utan att veta om det och mer livskraftiga former kan överföras via kyssar, sexuellt umgänge och även när man delar tandborste med partnern eller familjen.
I dagens samhälle har det har börjat sprida sig en ny form av trötthet - "utbrändhet" - som kan orsakas av att människans toleransnivå minskar och man har allt mindre "marginaler att leva på". GUA har haft ett stort antal gäster som tydligt visat på detta nya fenomen, och det gör att vi har anammat uttrycket;
"Dagens Miljösjuka Människa i det Miljösjuka samhället".

Tyvärr så har inte sjukvården förstått varför så många antibiotika -och penicillin-behandlingar inte har haft någon effekt och man vill inte heller kännas vid candidans betydelse och dess katastrofala inverkan på kroppen. Skolmedicinen har tydliga problem idag att klara av våra "vällevnads-sjukdomar". Det är alltför många människor som får lida mycket, ofta i onödan, trots att det idag finns många alternativa behandlingar som komplement till skolmedicinen.
Under senare delen av 1980-talet var candida-infektioner, vid sidan av aids, de mest omtalade och svårbehandlade sjukdomstillstånden i USA. Mycket tyder på att det finns ett samband mellan de båda epidemierna. Candida-besvär är mycket vanligt hos patienter med aids.
Svampinfektioner minskar immunförsvaret och samtidigt ger ett hämmat immunförsvar fritt spelrum för den aggresiva formen av candida.

Därför är det också vanligt med svampinfektion då patienten får immun-nedsättande medel och det ger i sin tur upphov till följdsjukdomar.

Candida-svampen kan producera en typ av falskt östrogen som ger signaler till kroppen att det finns tillräckligt med östrogen. Därmed hämmas kroppens naturliga produktion av hormonet, vilket kan leda till menstruationsrubbningar hos kvinnan.
Båda könen får idag för mycket av hormonet östrogen eftersom många miljögifter beter sig som östrogen i kroppen och stör hormonbalansen som i sin tur kan leda till många allvarliga sjukdomar. Forskare har funnit att speciellt hos män har detta varit en stor orsak till minskad fertilitet samt i USA har en stor mängd kvinnor fått minskad sex-lust.

När kroppens blodsockernivå är hög producerar candidan även etanol = alkohol. 
Det gör att man kan känna sig lite berusad fast man inte druckit något. Något att tänka på i samband med bilkörning. En annan biprodukt är acetaldehyd, vilken är nära besläktad med formaldehyd, och som märks genom att den ger dålig andedräkt.

Candidan kan även orsaka en rad andra allvarliga störningar i kroppen, bl.a.:
blockera den normala nervfunktionen, påverka tankeverksamheten, humöret, känslorna och försämra minnesförmågan.



Homeopati:

Homeopatisk tankesätt:

Människan och sjukdomarna
Människan ses inom homeopatin som en integrerad helhet som hela tiden fungerar på tre olika nivåer: det mentala/ själsliga planet, det känslomässiga/psykiska samt det fysiska planet. Organismen fungerar alltid som en helhet, vare sig den är frisk eller påverkad av sjukdomsalstrande faktorer. En sjukdom är en avvikelse från det normala hälsotillståndet, och inte något isolerat i sig. Om ett stimuli är kraftigare än organismens motståndskraft, leder det till obalans och olika symtom. Den homeopatiska medicinen grundar hela sin terapi på en analys av subjektiva symtom - det är summan av symtom som utgör patientens alldeles egna sjukdom, och varje sjukdomsfall skall behandlas individuellt. Grundtanken i homeopatin är att med olika medel stimulera kroppens självläkande förmåga.

Sjukdom - Skillnaden mellan inre och yttre händelser, skillnad mellan vad man tänker och vad man gör. Skillnaden mellan inre och yttre verklighet. Ju mindre vi kan anpassa oss, desto sjukare blir vi. Tio människor som utsätts för extrem kyla kan reagera på tio olika sätt från total anpassning och avsaknad av symptom till lunginflammation och död.


Faktorer som påverkar vår anpassningsförmåga är:

1. En människas allmänna hälsonivå/vitalitet.
2. Hennes känslighet för olika faktorer och hennes mottaglighet för olika typer av åkommor.
3. Miasmer dvs ärftlig benägenhet.


På begäran några korta ord om homeopatiska medel(kommer några varje dag...)

Lyckopodium, Mattlummer

M
atsmältningsbesvär, godis sugen, begär av socker, väderspänningar, gaser i magen, proppmätt när man ätit, stor magen/svullen mage(vill ej ha åtsittande vid magen). Emotionella problem oro före viktiga händelser ex tentamensprov, framträdanden orsakad av rädsla för en otillräcklig prestationsförmåga, sömnlöshet till följd av oro över hur det skal gåt t ex vid ett tentamensprov. Huvudvärk i pannan och bihålor och näsa är täppt med gul snuva.
Dåligt självförtroende, bekräftelsens medel.

Natrium muriaticum

Emotionella problem med känslor av sorg och nedstämdhet men man kan inte gråta. Vill vara för sig själv. Lämnar inte ut något från det innersta. Huvudvärk med smärta som tusen hammare bultande på hjärnan. Huvudvärk redan på morgonen vid uppvaknande. Blir värre av solen. Deppig under mens, munsår runt munnen och i mungiporna, ofta herpes blåser, torra läppar med spricka mitt på underläppen. Kraftiga nysningar under vanlig förkylning. Snuva tunn, vattning som liknar äggvita ibland helt torr och ibland helt täppt näsa. Magbesvär genom emotionellt tillstånd. Förstoppning hård, torr och klumpig avföring som är svår att få ut. Blåsans aktivitet är långsam och man måste vänta på urinavgång. Inkontinens. Solsting med kräkningar. Migrän syn förlust, sicksackmönster, pannan eller vänster sida.


Pulsatilla, Backsippa

Tröstens medel, påverkar flertal kroppsdelar men verkar dock främst på sinnet, slemhinnor och urogenitala organen. Sekretionen är tjock och gult, växlande symptom och förändrar karaktär. Högersidigt medel. Huvudvärk med smärtor i pannan och tinningarna på sidorna eller enbart en sida. Värme får personen att känna yrsel. Huvudvärm med matsmältningsproblem som orsakats av fet kaloririk mat. Bättre av att böja sig framåt. Ögoninfektioner med tjockt gult sekretion. Lämplig för barn med vagel, ögonfluss eller öroninflammationer. Öronvärk med en täppt känsla eller ilande smärtor. Extra slem i öronen framkallar visslande, brusande och ringande oljud. Nyser ofta i vanlig förkylning, gulgrön sekretion kan bli illaluktande, näsan täppt i varmt rum, känns bättre i kall luft. Hosta på kvällen och natten som lossnar på morgonen. Irriterande kittling i halsen framkallar hosta. Sämre av att ligga ner. Matsmältningsbesvär som orsakats av fet, kaloririk mat eller av frukt. Vit beläggning på tungan,  med dålig andedräkt. Smärtor i nedre delen av buken som flyttar sig och avger ett kurrande ljud. Diarréer med obehagligt grönt slem. Urinerar sällan och urinen har en fän ammoniaklukt. Brännande smärta under och efter urinavgång då urinröret öppnas. Värme känns outhärdlig vid feber kastar av sig täcket/filten. Smärtor i armar och ben växlar snabbt förvärras av värme. Svullnader flyttar sig först svullnar en led därefter svullnar en annan. Illamående under graviditet med aversioner mot all slags mat, kan kräkas upp slem på morgnarna. Förlossning som stannar av, värkar som inte är tillräckligt kraftiga och oregelbundna. Pulsatilla främjar mjölkflödet vid amning, och vid mastrit. Oregelbunden mens på unga flickor.

"Det är när våra förberedelser möter möjligheter som vi hat tur". Från Mia Törnblads bok en Härlig bok....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0