Härlig höstsöndag!

Vilket härligt väder vi har! Johan och jag var ute och cyklade längst svartån idag, änder och gäss stod ochtvättade sig i solen och bara njöt...tyvärr hade jag inte kameran med mig...så det blev inga bilder tagna av denna underbar söndag. Vi hamnade på Siba(Johans) favoritställe... tänk att saker med sladd och nu mera trådlösa kan vara så intressanta.....men det slutade med att vi har ett snabbare nät här hemma och det kan vara fördelaktigt.

TACK för alla gulliga kommentarer jag får!
Visst Fåsjöhyttan ligger ovanför Nora, Yvonne!
Och till dig älskade Lotta säger jag bara...vilken pärla du r hon kommenterade igår med att nu låg silverbesticken i blöt...HÄRLIGT!


Jag är en som älskar att vara ute i naturen, men det kanske ni redan har förstått...

Igårkväll gjorde jag reklamblad till Helheten för vi har informationskväll kl 18.00 imorgon kväll.
Idag var jag i huset och letade efter min skärare eller vad det heter(en sådan som man skär reklamblad, visitkort etc med) men den var bortblåst. Ringde till min kära vän Ann och frågade henne om hon hade en sådan men inte.......men vi samtalade lite som vanligt och rätt som det är så säger hon att om hon var en stjärna och skulle välja en mamma så skulle hon välja mig!!!!!! Vilken kommentar så där helt plötsligt...jag fick känna mig hedrad! TACK Ann, skulle jag få välja en syster så skulle jag välja dig!

Då fortsatte jag ringa Kicki och hon sa att hon kanske fått svininfluensan och att hon hade en sådan apparat men att hon kunde slänga ut den från balkongen om jag kom förbi.....men jag tog portkoden och gick dit med medel som jag hade i väskan det blev Aconitum och Alloplex 3 ett komplexmedel för förkylning. Så jag sa till Kicki att det var väl meningen att jag inte skulle hitta min apparat utan fick ringa runt tills jag kom till någon som behövde min hjälp.......så kan det vara när livet leker och ödet sammanfogar ögonblick!



I somras när jag stod och gjorde ordning på en kaktus (som verkligen hade vissnat) då ringer min mobiltelefon och jag hör att det är en äldre dam som besökte mig för 10 år sedan, hon skulle avbeställa sin tid hos frisören och ringer fel nummer och hamnar hos mig. Men Wanda säger jag det är Homeopat Irén du hamnat hos, hon tystnar och jag hör henne andas ivrigt...
men snälla du vad trevligt att få höra din röst säger Wanda.
Jag frågar då Wanda hur gammal är du nu och hur mår du?
Wanda svarar då att hon mår som en vissen kaktus och att hon är 94 år gammal!!!!!!
Då rös jag för den vissna kaktusen hade jag fått av Wanda när hon gick hos mig och nu står jag och vidrör kaktusen och då ringer hon mig.....ringer fel och av en slump så hamnar hon hos mig när hon skall avboka sin tid för att hon känner sig vissen!
Jag berättr då för Wanda att jag höll på med hennes kaktus och att jag förmodligen aktiverade energier åt hennes håll, för givetvis stod jag och tänkte på denna underbara kvinna och hennes öde.
Då säger Wanda att det är inget konstigt alls det funkar så här.........livet innehåller så mycket mer som vi inte känner till men vid 94 års ålder då har en och annan sak fastnat sa hon.
Hon sa att nu skulle jag få Livetslilja av henne, en blomma som man delar med någon man tycker om, den blommar i olika färger varje år för att visa livets olika färger.......men jag måste komma dit och hämta henne.

Auschwitz II (Birkenau). Förintelseläger och platsen där cirka en och en halv miljon människor varav cirka en miljon judar och cirka 19 000 romer mördades

Wanda är en av de överlevande från Auschwitz, hennes historia slår alla jag hört....
hon hamnade i gaskammaren och överlevde pga många som dog ramlade över henne! När sedan en stor traktor kom och skulle begrava liken i en grav, då hamnade hon även där längst ner men tarmarna ramlade ut och på lik som låg under henne(tack vare likmaskarna så höll hon såret utan att bli infekterad efter som de äter upp dött kött), det blev natt och alla lämnade stället för fler lik skulle ner i gropen dagen därpå.
Då kravlar sig Wanda upp från  graven och stoppar in sina tarmar som ramlat ut och börjar naken gå mot vägen...där kommer en svensk röda korsbil och tar upp henne och för henne till Örebro.
Den mannen gifte sig med Wanda.
Om man ser Wanda när hon berättar detta, märker man en sådan livskraft som man sällan har skådat, ögon som glittrar av tårar och glädje och hur mycket hon älskar livet. Allt annat bleknar och kinden blir helt blöt....
Jag måste komma iväg och hämta min kaktus och besöka denna underbara kvinna som fortfarande lever nu ensam trots sina 94 år så sköter hon sig själv, hon älskar livet!

Idag var jag och besökte Dora Lilly Maria, det är Lilly idag och jag köpte med mig krämbullar. Dora var inte på humör men jag fick upp henne i rullstolen och så tog jag ut henne i det underbara vädret och gick till Konsum och handlade med henne. Hon har nog inte varit i någon affär på 10 år......tyvärr kunde hon inte se allt som bjöds men jag berättade precis allt jag såg och hur allt såg ut.
Vi stannade utanför hemmet och andades länge, Dora satt i solen och hon njöt, ett stort leende kom på hennes små uttorkade läppar.......Irén sa hon är det fortfarande sommar?
Ja Dora det skall vara sommar hela veckan svarade jag! Då får du komma till mig varje dag säger Dora.....
men jag kan itne jag måste jobba säger jag, ons-fre skall jag jobba i Stockholm.
Då säger Dora- Skall det vara nödvändigt när du kan vara här med mig?????


Min älskade moster jag skulle kunna vara hos dig alltid, men jag måste ju försörja mig!
Jag har hottat upp min moster med munkjacka och myskläder, istället för gamla utslitna städrockar
som hon alltid har haft på sig. Hon njuter av att kläderna är mjuka. När man inte ser så hör och känner man bättre.

Sedan hämtade jag min mamma, hon blir lite svartsjuk när jag är hos hennes tvillingsyster så jag måste ge Doris lite av min tid. Jag tog med henne till Svenshyttan och där var det så vackert att jag ville bara stå mitt på gräsmattan och njuta......mamma kommer genast och undrar vad jag gör, NJUTER säger jag...det är för henne ett begrepp som ligger långt borta......hon har aldrig fått lärt sig det.

Kom mamma vi går till min kraftplats och ställer oss där. Det är så att jag hade Sven Lind där för många år sedan.
Han är ordförande för slagruteföreningen (var kanske jag skall säga han kanske inte är det nu) han mätta upp vattenådrar, currylinjer, hartman osv mm hemma på vår tomt och hus.
Då upptäckte han att vi hade en colorpoint på tomten, en speciell kraftplats där man läker ut om man står där några minuter och andas in livet. Jag försökte få min mor att stå där, men det var svårt hon har alltid så brottom även om hon snart blir 80 år så har hon stressen i sig. Jag fick tvinga henne att stå där i 2 minuter!!!!! Men hon stod där! Ja har haft kvinnor som stått där som har haft ont i knäna och de har blivit helt bra!
Kanske jag skall ta en dag så folk kan få komma dit och stå där några minuter? Hampus kommer du?

Jag åkte hem till mamma och hjälpte henne att städa, jag tyckte faktiskt att hon blev piggare.....det var kul!

Nu måste jag krypa ner i korgen.

TACK för en härlig dag och den har varit lång för en gångs skull!!!!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0