Helheten 16 år! Duvor som tecken! 16 tips om livskickar!

Otroligt späckad dag har rusat fram. I morse iväg till Helheten, svarade i telefonen och alla mejl. Sedan hade jag bestämt möte med Elzy för att gå till Begravningsbyrån. Jag möttes av fyra duvor och en dam som berättade att duvorna möter henne vid Olaigatan varje morgon och följer med henne till Järnvägsgatan där hon har sin affär och mat till duvorna. Helt fantastiskt det sker år efter år, hur länge kunde hon inte svara på, jag undrar då hur gammal kan en duva bli?

Här är de små duvorna en vit som jag fastnade för......

Duvor (Columbidae) är en familj som indelas i mer än 40 släkten, beroende på vilken taxonomi man utgår från, och innehåller något mer än 300 arter. Det största släktet är Columba som exempelvis ringduva tillhör.
Vissa forskare menar på att duvan var en av de absolut första djur som människan domesticerade. Människan och duvan har haft en nära relation i tusentals år och detta har fört med sig att duvan har fått ett stort symboliskt värde. Å ena sidan får den representera upphöjda, positiva ting som freden eller guds ande.

Det har föreslagits att duvor är besläktade med flyghöns och papegojor, men likheten med den första familjen beror på konvergent evolution och att den andra familjen föreslagits som släkting beror främst på den morfologiska likheten mellan papegojor och tandduva (Didunculus strigirostris). Troligast är dock att likheten beror på denna duvas specialiserade diet än på faktiskt släktskap med papegojor.

Många indikationer tyder på att duvorna härstammar från den Australasiatiska regionen, och att släktet Treronidae och dess närbesläktade former, som exempelvis kronduvor (Goura) och fasanduva (Otidiphaps nobilis), representerar de äldsta grenarna i detta släktträd.

Det har föreslagits att duvor är besläktade med flyghöns och papegojor, men likheten med den första familjen beror på konvergent evolution och att den andra familjen föreslagits som släkting beror främst på den morfologiska likheten mellan papegojor och tandduva (Didunculus strigirostris). Troligast är dock att likheten beror på denna duvas specialiserade diet än på faktiskt släktskap med papegojor.

Många indikationer tyder på att duvorna härstammar från den Australasiatiska regionen, och att släktet Treronidae och dess närbesläktade former, som exempelvis kronduvor (Goura) och fasanduva (Otidiphaps nobilis), representerar de äldsta grenarna i detta släktträd.
Kanske var det inte konstigt att jag mötte fyra duvor när jag skulle beställa Doras begravning.

Duva enligt Solöga:Ta hand om ditt hus/ditt hem eller din familj. Min gåva till Dig är at skapa dig en trygg omgivning. Ägna dig åt konkreta saker för att få en fast grund att stå på.

Oboy...jag måste fördubbla det med 3......

Vi hittade den vackraste kistan jag sett, vit med handmålade dekorer av en konstnär, Elzy  sa att kostnaderna spelade ingen roll, Dora skall ha det bästa. Så var det genom hela beställningen genom detta ärende. Dora får en vit urna med blåklockor på, en blå gravsten med en katt på, en katt på annonsen mm helt klart annorlunda men min älskade Dora var annorlunda, inte en dussin vara..... allt blev så bra eftersom Doras färg är blå!
Det kommer att bli den finaste begravning jag varit på.....då måste jag säga att jag varit på 38 st.....så jag har några att jämnföra med.

Tillbaka till Helheten och arbetade i non stop till precis innan öppet hus kl 18.00, när jag öppnade dörren så hade det kommit så många gäster, VAD KUL!!!!!!

Här ser jag Marie och Michael resten är människor jag inte känner.
Korridoren var full av personer och många nya människor, det var jätte kul!


Eva och Sofie var där, mor och dotter lika som bär...
ni är så snygga!!!!!! Riktiga puddingar båda två! Ta vara på det!


Sara hade en sådan underbar mössa, pingviner är något som berör mig djupt!
Var tvungen att slå upp pingviner som betyder:
Du är en av många. Min gåva till dig är att vara delaktig och kunna påverka!
Vad skönt att jag fick plåstra om Saras finger, läkaren hade bara sagt att rör på det. Sara hade fått ett stenskott på sitt finger och det gör ont! Jag gav henne arnica och arnica linnement för att läka fortare och la om fingret, en sådan smärt av fingret där vi har de alla flesta smärtreceptorer! Läkaren la in om fingret, han sa rör på det! 
Skulle det läka fortare då????? De har inte arnica!!!!! Sara du är så tapper!


Vackra Sofie passade på att få massage av vår duktiga massör Michael Katz.


Vackra Marie varför blundar du???? Min kamera är snabb!
TACK för att du kom!


Det vimlade av folk hos oss denna kväll, vad kul! 
Många nya besökare..... vad kul och tack att ni kom och firade
med oss. Vi bjöd på morotstårta, rödbetstårta med choklalad i, apriskostårta mm
TACK Asta för du hade bakat åt mig!


Massör Michael Katz var glad, helt fullbokad!
En mer korrekt man får man leta på! Behöver du en massör sök Michael han
gör mer än sitt bästa, det kan jag lova!


Vad kul att du kom Micke lika glad och inspirerande själ!
Vi är så glada att män kommer och besöker oss, det var många ikväll...


Härliga Helena Jacobsson, vår djurhomeopat stod vid disken hela kvällen!
TACK Helena vilken insats du gjorde!


Margareta vår trogna gäst, hon har kommit på allt vi ordnat i 16 år, kan man vara mer trogen?



Toby vår Bowenterapeut hade tagit med sig underbar kottar som vi dekorerade borden med. Han
blev oxå väldigt populär denna kväll, vad kul! Här ser du morotskakan.....mums!!!


Gisela, du är så mysig! Hon kommer att börja att arbeta timmar hos oss som 
psykoterapeut, kan man hitta någon mer mysigare psykoterapeut???

Jag delade ut 16 tips till livslust:

Ge höstlusten en kick, 16 väl valda tips för att må bättre av Irén Svensson-Nylén, från Helheten 16 år.   

 

1. Skriv Tacksamhetsdagbok

Varje kväll skriver du ner ett par saker som gjort dig glad och lycklig under dagen. När du behöver en energikick: Ta fram din bok och återupplev alla glädjeämnen. Låt dina positiva minnen ge dig kraft. Forskning har visat att tacksamma människor har bättre hälsa.

 

2. Styr tankar och känslor

Formulera positiva budskap till dig själv, till exempel ” jag har kraft”. Upprepa dem flera gånger om dagen. Gör detta under flera veckor och du upptäcker att du blir piggare. Lär dig att hantera dina känslor. Rädsla, sorg, ilska och besvikelser stjäl din kraft. Erkänn och uttryck känslorna, men låt dem sedan passera. Känn hur de mildras, släpp taget och gå vidare.

 

3. Yoga och meditation

Regelbunden yoga och meditation balanserar blodtrycket, skapar avspänning, minskar stressnivån, ökar lusten och förmågan till koncentration. Effekten blir ökad energi. Detsamma gäller om du utövar qigong.


4. Sov och andas

Avsätt tillräckligt med tid för sömn. Är du trött, gå och lägg dig tidigt. Se till att inte få för många nya intryck sent på kvällen från TV eller Internet. Gör ”tanke tömning” innan du går till sängen. Be ditt undermedvetna att skapa lösningar på de utmaningar du står inför nästa dag. Föreställ dig hur du fylls av kraft. Lär dig andas djupa, långsamma andetag så stärks din energi. Andas djupt fem gånger varje morgon när du kliver upp och tänk i dag blir det en bra dag!

Vid sömnbesvär kan du andas in på siffran 27 och andas ut på siffran 27 och räkna neråt 26 osv, det sägs att ingen har kommit ner till siffran noll utan att somna. Det är en speciell munkandning.

 

5. Älska mer, mer beröring

Sex, närhet och beröring sätter fart hormonsystemet och frigör din livsenergi. Älska så ofta som du och din partner har lust och känn hur kraften flödar. Ge varandra massage och slösa med ömhet. Om du inte har en partner kan du se till att göra saker som du tycker är sensuella som att exempelvis dansa, gå på massage eller smörja in dig med en lyxig kräm. Vårt måbra hormon ökar vid beröring.

 

6. Aromaterapi

Stärk dig med ett väldoftande bad, massageolja eller doftlampa. Flera eteriska växtoljor anses vara uppiggande: Citrongräs: ökar beslutsamheten och motverkar trötthet. Cypress: Stärker och stabiliserar den mentala kraften. Eukalyptus: Vitaliserar trötta kroppar och livar upp själen. Rosmarin: stärker och stimulerar vilja och kraft. Svartpeppar: aktiverar och stimulerar energin.

 

7. Välj dina vänner

De människor du umgås med påverkar hur du mår. Sök dig till personer som är varma, givmilda och stödjande och som väcker din lust att utforska livets alla möjligheter. Närande relationer fyller dig med energi. Ta reda på vilka vänner som är värda din energi. Upptäck energitjuvarna!
Det finns även energivampyrer se upp!

 

8. Få in mer skratt i livet

Välj människor som skrattar, skratta med främlingar på snabbköpet, på parkeringsplatsen eller i andra sammanhang där du möter människor du inte känner. Häng på skrattvågen! Le när du svarar i telefonen det märks. Svårt att le, sätt en penna i munnen så musklerna får tränas upp.

 

 

9. Blommor

Omge dig med många växter och blommor de ger dig energi. Ha gärna färska blommande blommor på ditt bord de sprider glädje och bra vibrationer.

 

10. Verkligheten

Se verkligheten som den är – inte som du tror att den är. Vi förvränger ofta verkligheten och drar felaktiga slutsatser av det som händer oss. Resultatet blir skuldkänslor, självförakt, oro eller svartsjuka. Analysera dina tankar med ABC-modellen så kan du lära dig att reagera på ett nytt sätt.
Tänk: är detta sant? Är detta verkligen sant? Hur skulle det se ut om denna tanke inte fanns? Tänk om det var tvärtom.

 

11. Bli tidsrealist!

Vi har lika mycket tid! Eftersom vi har sådant överflöd av tid, tar vi tiden för given. Koncentrera dig på nuet. Organisera dig både i tid och rum. Allt måste ”bo” på sitt ställe.
Vi måste uppskatta vår tid rätt i takt med den verkliga tiden då blir vi tidsrealister.

Gör det du kan göra NU. Planera morgondagen. Ett sätt att få tid är att stanna. I skogen stannar tiden! Om ingenting hände skulle tiden stå still. När man ingenting gör räcker tiden i evighet.

Tiden finns alltid det gäller bara att prioritera hur jag vill använda den. Det kommer hela tiden ny tid.

 

12. Gör ditt liv enklare, Rensa i röran.

Ordning och reda ger dig mer tid och plats att leva livet! Ordna tre kartonger en för att slänga, en för att spara och en för att sälja eller ge bort. Börja sortera ditt hem.

5 gyllene regler:

1 Det du sparar ska du också ta hand om.

2 Varje sak ska ha ett bo.

3 Gör som naturen. Allt har ett kretslopp, även dina saker, en del går inte att väcka till liv.

4. Ta väl hand om det du har, och tänk noga innan du skaffar något nytt. Inför varje köp tänk: Behöver jag verkligen det här? Blir jag lyckligare då? Var skall saken bo?

5 slängtips

1 Bär ut allt – bär in det du gillar(samma idé gäller även sinnet)

2 Skaffa inga nya boxar och förvaringsmöbler! De fylls bara med saker att det kan vara bra att ha.

3 Röj garderoben i tre högar! Ha kvar, laga och en ge-bort-hög.

4 Gör lite varje dag eller vik en helg så skapar du ordning sakta men säkert. Börja där allt bråte alltid samlas.

5 Gör det nu! Läs pappret direkt och gör något åt det – sätt in i pärmen, släng eller ring om det behövs. Häng upp kläderna på galgen nu, inte senare. Skruva åt skruven nu. Kassera den trasiga kaffebryggaren direkt. Sluta skuta upp, det skapar högar.

Ha en låda innanför dörren där nycklar, plånbok, almanacka mm ligger så slipper du leta när du skall iväg.

 

13. Säg NEJ!

Har du tänkt på att män säger Nej utan att förklara sig, vi kvinnor måste hela tiden förklara ett nej. Sluta med att förklara dig säg bara Nej! Träna en vecka på att säga nej till allting! Även när du svarar i telefonen! Ett NEJ går alltid att ändra till ett JA, det är mycket svårare att ändra ett Ja till ett Nej!.

 

14. Stannu upp ta en paus,

Istället för att pressa in mer, ta en paus och bara var en stund. Ofta räcker det med fem minuters avbrott- en kort promenad eller en liten meditation – för att vi skall hitta fokus och energi igen.

 

15. Ät det som är mest färgglatt!. Prova så många olika grönsaker och frukter, Du blir som du Äter!
Frossa i höstens alla rotfrukter och svensk frukt!

 

16. Lycka är de små stunderna i nuet! I går var igår och imorgon vet vi inget om!

Lycka till!!!!!


Kommentarer
Postat av: Anonym

skulle du kunna skicka din mail till min, så kan jag skicka två bilder på mina naglar? =) vore kul och se om man hade någon sjukdom. eller kul och kul, du förstår nog vad jag menar! :)

2009-09-29 @ 19:19:32
URL: http://[email protected]
Postat av: wholesale replica handbags

ehxpcuzsjc It's a nice post. ehxpcuzsjc

2012-09-20 @ 12:37:13
URL: http://www.login.it/
Postat av: replica handbags

ulexohyrk It's a good post. ulexohyrk

2012-09-21 @ 03:47:45
URL: http://www.fridtjofnansenschule.de/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0