En dag till på Vinden 2 april och Arnica vid trauma

Idag fick jag ta familjen till hjälp, Johan och Alva, Amanda är i Stockholm.
Att skurva ihop hyllor är inte min grej. Tänkte att jag skulle ta arnica i dag men tänk att det missade jag.
Arnica:

OLYCKSFALL

Vid alla typer av olyckor och chocktillstånd är Aconitum eller Arnica det första man bör ge. Valet görs med ledning av hur personen reagerar på det som hänt. Arnica passar när personen avvisar all hjälp och säger att allt är bra. Om personen reagerar med panik och rädsla direkt så passar Aconitum bättre.

Stötar och slag kan leda till en rad olika tillstånd av mer eller mindre allvarlig karaktär. Blåmärken uppstår när ett fall eller ett slag orsakar blödning i vävnaderna under huden. De bleknar bort så småningom och skiftar under tiden färg. Först rött, sedan blått, grönt, brunt och slutligen gult. Där huden ligger tätt emot skelettet, t ex huvudet och skenbenet, brukar det bli en kraftig svullnad. Med avkylning under 10 minuter med en tygbit doppat i kallt vatten kan man minska svullnaden och smärtan. Man kan med fördel badda med en Arnicalösning eller stryka på Arnicakräm.

Ett olycksfall kan också leda till att man får skador på muskler och leder. En led eller muskel kan råka vridas eller böjas mer än normalt och muskeln kan bli översträckt. Ofta blir det en kombination och symtomen är vanligtvis smärta, rodnad, svullnad och stelhet. Ett exempel på ordination kan vara Arnica som det första medlet som följs av Bryonia om det svullnar upp och leden smärtar våldsamt vid rörelse. Rhus tox kan komma i tredje stadiet när det är stelt och gör ont.

ARNICA D30
Ge Arnica så snabbt som möjligt för att förebygga chock, lindra smärta, stoppa blödning och förhindra infektion. Verkningsområdet är så brett att det kan passa till det mesta. Orsaken kan vara ett fall eller överansträngning med blåmärke, svullnad, muskelsträckning och vrickning. Uttalad ömhet och sönderslagenhetskänsla. Blir sämre av kyla och tycker inte om beröring och tryck.
Dosering: 3 piller tas direkt under tungan och kan upprepas var 15:e minut under de första timmarna. Sedan tas 3 piller upplösta i lite vatten 3 gånger dagligen i några dagar om inget annat medel passar bättre.

Jag har träningsvärk efter alla olika saker som min kropp har gjort nu i tre dagar.....den är ju van att sitta hela tiden.

Här kommer några bilder från dagen som jag lovade igår!!!

Johan skruvade upp mina nya skåp till homeopatiska medel. Jag valde ljusa nu när jag skall vara så nära himlen.... hela lokalen känns som man är i himlen...... det är verkligen goda energier där.


Här ser vi det lilla cafét och mitt nya kassaregister som Alva hjälpte mig att få igång. Alva sitter häroch viker lådor åt mig. Alva är duktig på allt, fattar inte hon är både teoretisk och praktiskt lagd.....


Det är så små vackra fönster i hela våningen, här ser vi luckan in till köket, tänkte att några dagar i veckan servera soppa här och sedan kan man gå och sova lite middag till vacker musik i stora rummet.... man plockar sin madrass och hittar sitt ställe att vila på.


Här är sovsal, meditationssal, danssal, kurslokal ja man kan använda den till mkt.



köket:






Alva behövde arníca, för hon gjorde sig lite illa när hon satte ihop min nya stol.



Alva satte även ihop en liten stol till Maja om hon skulle komma, men de kom aldrig....
men nu finns den där för de små gästerna.

TACK Johan och Alva för hjälpen idag!

Det blir invigning nästa lördag mellan kl 11-16.00, Välkommen!



Kommentarer
Postat av: Kerstin Härdelin Nilsson

Vad roligt Ire´n! Vilken underbart häftig space att vistas i!

2010-04-04 @ 10:22:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0