Äntligen fredag.....

Jag hade tänkt att jag skulle vara ledig på fredagar, men än så länge har det inte hänt. Alva sa igår, mamma jag har aldrig sett dig att sitta vid tv:en en hel kväll, aldig sett dig varit ledig en hel dag. Kanske får vi våra barn som de största läromästare. Jag skall tänka på det.
I dag var det dax för Almi igen, får coaching för att företaget skall växa. Man få 30 timmar för 1000:-. det är eubidrag för små företag i Sverige. Vägen dit idag var HAL, mkt snö och ingen snöröjning, tur att man har fyrhjulsdrift när man skall ut ur skogen.
Idag tog vi upp bolagsform, skall nog göra om min enskilda firma till ett AB. Jag har aldrig vetat att man endast betalar skatt på sin utagna lön i ett AB och i Ensild firma betalar man skatt på vinsten......
Det är inte undra på att det känns som att ju mer jag jobbar mer skatt blir det ! Nu måste jag bli lite mer manlig i mitt företagstänkande, jag är en hjälpare och det får man betala för.

Vi gick även igenom webbutik, jag har haft en men den är vilande just nu för jag hinner inte med den. Men nu har jag Lisa, så nu skall den igång igen. Har suttit hela kvällen och kikat på webbutiker och vad jag vill sälja. Jag har många nya idéer, ikväll kom det till mig att jag skall göra hudlotion med homeoptmedel i, tvål med bakteriedödande oljor i mm det bara far i mitt huvud nu. Men det är jätte roligt.
Tänk er en härlig tvål med arnica och rhustox i, vilken hjälp mot smärta + en lotion med samma innehåll det måste bara betyda att värken försvinner.....tar man sedan lite homeopatmedel i munnen helst sitt egna ämne då måste smärtan bara försvinna.....

Efter 3 timmar hos Almi så träffade jag Ann min vän, vi hade bestämt äta lunch tillsammans.


Vi åt Sushi med sjögrässallad och misosoppa. Det kändes som jag behövde något yang, efter alla tankar idag.
Sjögrässalladen var verkligen något nytt och så gott.......
Sedan skulle jag till banken och tänkte att jag går över "stan" men herre gud, jag såg minst 10 personer som ramlade...det var så halt på trotoarerna så folk ramlade som käglor. Jag tog mig till banken, men det var ett äventyr i sig. Kvinnor stod och sa rakt ut- Vad gör jag här? Jag vill hem!
Något som jag noterade på min färd var att två tiggare satt mitt på isen och ville ha pengar. Börjar Örebro bli en storstad nu?

Min bror ger snöröjningen mkt kritik i Örebro, han säger att de som kunde det de har gått i pension eller är döda nu????? Jag bad om en förklaring, han sa då att Örebro spar in på vägskrapning och att ta bort snön i innerstan, det kostar för mycket pengar???? Nu när mildväder kommer så kommer inte brunnarna vara isfria och då blir det mkt vatten och t o m översvärmningar på våra gator...... Jag har faktistikt undrat över varför vägarna är så smala nu, det är så mkt snö att ibland är det bara en fil.... hur skall det här sluta, har vi inte mer beredskap för snö?

Jag fick hjälpa en rullstundsbunden tjej som försökte ta sig från järnvägsgatan till järntorget, det gick inte att köra på trottoaren, hjulen körde ner i snön och så blev det stopp.......??????? Vem bestämmer och hur skall vi ha det i vår stadskärna? En ung besökare sa att varför kan vi inte göra skidspår på trottoarerna nu när det ändå inte går att gå?

Sedan åkte jag till Stadsträdgården för att få veta vad som jag skulle ta med till Nyhetsbrevet.....där hittade jag


Hirskakor med choklad.......så goda och hirs är väldigt nyttigt och basbildande.........kan det var bättre?
Sitter och provsmakar dem nu, mums hoppas att Bella kommer att tycka om dem.
Det står glutenfria, cholesterolfria, laktosfria och sockerfria, de är verkligen goda.
Har man mkt smärta så är en basbildad kost att föredra, man skall äta 80 % basiskföda och 20 % syrabildande. Min bror har gjort det väldigt enkelt, han säger allt som är gott är syrabildande och det ändra basbildande. Men riktigt så är det inte, för alla frukter och grönsaker är basbildande!
Minsta sjukdom/besvär gäller det att äta basisk mat. Lilly Johansson(hon som startade Strandgården och Sveriges första häslohem) sa att en basisk kropp kan inte bli sjuk!
Jag skall skriva om hirs i nyhetsbrevet för marsmånad, du är väl inloggad på min hemsida www.helheten.net då får du nyhetsbrevet direkt i din dator, man får även tillgång till fler sidor som man kan läsa om hälsa.


Hirs finns i helt, flingor, mjöl, gryn och nu i kakor...... naturligtvis ekologiska från Stadsträdgårdensbutik.
Hirssoppa eller hirsgröt på morgonen gör oss basiska hela dagen! Man kan lägga linfrön, valnötter, osvavlade aprikoser,russin, solrosfrön i blöt över natten och sedan röra ner det i gröten eller soppan om man inte vill ha mjölk till. Det är en väldigt bra start på morgonen. Det har jag verkligen rekommenderat till många och de har känt stor skillnad, specillet vid smärta och inflammatoriska processer i kroppen.

Jag hade några ärende till och till slut så var jag klar kl 18.oo kom hem straxt innan halv sju.....så var det med en ledig dag....

Vi käkade bakpotatis, flickorna fick önskekost eftersom de var hemma ikväll. Det smakade bra med goda såser och mkt grönsaker till.

Mysig famljekväll blev att titta på "dansen" som mormor säger och sedan satt vi här med varsen laptop i knät och var ute på nätet...var och en i sin värld...... men det är mysigt ändå, vi är tillsammans och vi har skrattat mkt i
ikväll, det är det som räknas.
Vi gick bla in på kontrollpanelen och valde röst så vi lät datorena prat vad vi skulle säga, det blev väldigt roligt!!!
Kan rekommenderas i brist på annat.

Nu är det sängen.......

Amanda sitter och svarar till en vän som fått magkatarr konstigt jag som bloggar precis om hirs och det är precis vad hon skall äta för att bli frisk. Färsk gurka och fikon smat citronvatten det botar magkatarr på en gång!

I morgon blir en bra dag.......
God natt!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0