Sågarbo mm

Har varit i Sågarbo Herrgård på kurs i fyra dagar. 1700-talsgården Sågarbo Herrgård ligger i ett vackert naturreservat utanför Gävle/Skutskär. Platsen har historiska anor, träden är magnifika och det är gångavstånd till havet.



Det såg inte alls ut så här nu, det var alldeles vitt och massor av snö. En helt otrolig plats där jag mötte min "systrar" för att förankra oss i prästinnans väg. Härliga meditativa dagar i en så vacker miljö och en gemenskap som bara blir större och större. Vi hade läkande samtal som teama denna gång och ordens betydelse.

Här är min bild från i Söndags, vi kunde knappt gå ut det var kallt, snöstorm och jätte mkt snö.


Här första kvällen ceremoni, för fred och till Haiti. ´

Kära möten när vi möttes, alla var så glada trots vädret och kampen att komma dit. Många fick åka kl 5 på morgonen för att ta sig hit till kl´13.00,´jag hade tur mitt tåg gick dirket från Örebro till Gävle och var där 12:40 min syster Kerstin "eldhjärtat" väntade på stationen och vi tog en taxi till Sågarbo.


Vi blev så väl omhändertagna av ägaren han hade till och med satt in vita riktiga rosor på toaletten, och på toalettpappret var det hjärtan. Här skulle vi leva i enkelhet, ekologisk veganmat utan socker och kaffe mm, enkla stugor med tre i varje rum och vi skulle låta ödet bestämma vilka vi skulle få bo med. Inga duschar på rummet utan man fick pulsa i hög snö för att kunna tvätta sig. Men vi njöt av varandra, av en vacker natur, enkla måltider med en fantastisk historie berättare från gårdens historia från Ankarström till en kvinna som satt instängd i "aresten" i sju år........ sedan kom spökhistorierna......


Snöflingor och vissa orbier omringade vår stuga Örnen! Jag hamnade med Hilka och Ingegerd det var till mer än belåtenhet. Ett mera magiskt ställe får man leta efter.


Här är min vackra syster Kerstin, hon handlar sina otroligt vackra kläder på tradera.....inte visste jag att man kunde göra det. Många systrar blev avundsjuka på denna rosa cap, kärlekens färg på Hjärtat låga.


Det här är Torgny, ägare av Sågarbo. Jag kan inte finna ord för att beskriva denna man. Han hade ringt till en speciell person för att ta redan på vilken efterrätt prästinnor skulle ha. Maten var helt otrolig och så vackert kombinerat för ögat, allt i minsta detalj var genom tänkt och det smakade underbart!!!!
Vi hade tre rättersmiddagar på kvällarna, och Torgny berättade gårdens historia från 1700 talet och óm kälekshistorier och spöken mm. Vi skrattade rakt ut till denna fantastiskt underbara man. TACK Torgny för ditt engagemang för att vi skulle trivas och ha det bäst!!

Jag kom hem kl 18 igårkväll och då skulle vi packa för att flytta ut till landet. Vår lägenhet skall  renoveras så vi fick tömma hela köket och toletter samt hall(det blev som att flytta)......när jaghade packat hela bilen full så sprytade den olja......
Den blev lagad i dag som tur är, det var många problem att lösa när jag kom hem från den underbara utbildningen som jag kanske skriver mer om senare. Nu måste jag lägga mig är helt fullproppad av tankar och framtiden. Nu bor vi i skogen, skönt det funkade att blogga på min lapptio och med mobilt bredband.


Såhär kunde en huvudrätt se ut i Sågarbo, olika smaker och dofter som fick magen att kurra och skönhet för ögat.
Att bli serverad och bara gå från bordet, i så många dagar var helt underbart! Jag kan varmt rekommendera Sågarbo Herrgård med sin Stugby, ett ställe man aldrig glömmer! En magisk plats att hämta kraft från.


Kommentarer
Postat av: mandy

du har fått en award i min blogg mamma!

2010-02-02 @ 18:52:29
URL: http://mandywuhu.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0