Sjuk av kyla? Aconitum, Rhus tox och Ruta.

Har fått många frågor om det är farligt att gå ut nu när det är så kallt. Jag tror inte att det är farligt att gå ut, men man måste tänka på att ha bra och varma kläder på sig. Det känns! Varma strumpor och skor är ett måste och så något på huvudet (kyla läcker stort där eftersom huvudet är rätt så stort) en varm och lång halsduk att vira in sig i är aldrig fel. Tänk bara på att inte ta på för mkt det gäller att ha luft i mellan och lager på lager, så skall man även kunna röra sig.
Många förklylningar med hosta går faktiskt fortare över genom att vara ute och andas in frisk luft och mkt syre. Alla inflammtioner mår bra av syre, det kan snarare vara mer ohälsosamt att bara vara inne och specillet vid kroniska besvär. Ferrum kan man ge vid långvariga inflammationer det ger kroppen kraft att läka, går man sedan ut och får syre så tillfrisknar man fortare. Men man behöver inte överanstränga sig och vara ute förlänge, att gå en vanlig liten promenad gör allt bara lite "gott".

Är det så att man varit ute för länge och blivit kall eller våt, då kan man alltid ta aconitum "sjuk av kyla", även om du har för frusit dig så ta Aconitum många gånger. Ni som har små barn och svårt att veta om de fryser det är aldrig fel att ge ett aconitum när ni kommer in, som "ifallom"

Aconitum

Influensa förkylning lunginflammation, vit i ansiktet när förkylning bryter ut, känner sig ruggig, stryphuvudsinflammation, luftrörskatarr hosta kikhosta, reumatism lungsäcksinflammation, nervsmärtor. Kolik tillföljd av rädsla.
Chock, panikångest och signatur sjuk av kyla.

Ett annat bra medel är Rhus tox, sjuk av väderväxling, om ni blir stela eller får värk i kroppen så kan detta medel göra undervärk. Många med värk får mer värk vid kyla och då är Rhus tox ett underbart medel för att tina upp stela, ömma leder, muskler och nacken.

Rhus toxidendron

Rastlöshetens medel, orolig att vara inomhus eller att ligga i sängen. Alla som blir uppdrivna ur sängen på natten för rastlösa ben, värk mm Stel på morgonen. Varm smärtsam uppsvullnad av leder, slitande smärtor i ledband, senor och muskler. Armar och ben känns styva och förlamade. Ischias. Besvär till följd av sport- och motionskador överdriven sträckning, för tunga lyft. Reumatism, ledsmärta från stukning och sträckning, blir först värre när man rör sig, men tillståndet förbättras vid fortsatt rörelse. Huvudvärk som omhjärnan satt  lös. Huvudvärk efter kalla bad eller att ha blött håret samt vid fuktig väderlek. Sämre av väderomslag. Inflammationer i ögon, öron, vanlig förkylning, influensa med smärtor i leder och ben med stelhet. Hudutslag nässelutslag, nässelfeber med brännande kliande utslag blir värre när man river på dem. Klåda och rastlöshet sömnrubbninga på grund av dessa utslag. Vattenkoppor och mässlingen där utslagen kliar mycket och är intensivt rännande kan tilltändet förbättras av varmt vatten. Risk för missfall för att kvinnan har överansträngt muskler och ledband eller utfört för tunga lyft. Prostatavärk vid behov av tarmtömning.

Ruta graveolens

Inverkar på fibrösa vävnader, ledband, brosk och ben särskilt leder vid trauma och överansträngning. Försämring av kall luft, blåst, fukt och väta, sitta, ligga, böja sig framåt.
Mörbultad, värkande domnad känsla i senor ledband och muskler. Området runt leden känns svagt smärtan är mer påtaglig när man rör leden. Ruta ges efter Arnica och Rhus tox när skadan inte vill läka. Överansträngda ögon som blivit röda av koncentrerat arbete Ruta graveolens
Inverkar på fibrösa vävnader, ledband, brosk och ben särskilt leder vid trauma och överansträngning. Försämring av kall luft, blåst, fukt och väta, sitta, ligga, böja sig framåt.
Mörbultad, värkande domnad känsla i senor ledband och muskler. Området runt leden känns svagt smärtan är mer påtaglig när man rör leden. Ruta ges efter Arnica och Rhus tox när skadan inte vill läka. Överansträngda ögon som blivit röda av koncentrerat arbete

Dulcamara om du får problem med urinvägsbesvär vid kyla och pulsatilla om du inte tål att bli kall om fötterna.


Lycka till!!!!

Kommentarer
Postat av: Yvonne

Vilken vacker vinterbild. Fam Persson i Lindesberg önskar dig och dina nära och kära en God Fortsättning på de nya året.

2010-01-07 @ 19:26:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0