Trettondagsdagen med barnen i Runnaby! Kyla bra för skogen!

I morse var det verkligen kallt när jag åkte till Runnaby, minus 18 brrrrrr, mamma hade -26 hemma hos sig och minfaster hade -29.
Någon sa att detta är väldigt bra för skogen, många parasiter och skadeinsekter dör nu, såg en annan blogg att de som jobbar i skogen välkomnade kylan:

"-23 grader och strålande sol. Äntligen får vi kyla! Behövligt för vi som jobbar i skogen, bärigheten har varit ett stort problem under hösten. Fast körningar av maskiner kostar mycket pengar. Sönderkörningar av marken ger naturen en onödig belastning.  Och sist men inte minst nu får lastbilarna ut virket från skogen utan att köra sönder vägarna. Så kylan är varmt välkommen av oss som jobbar i skogen."

Personligen tror jag på att det skall vara snö och kallt den här årstiden här i Sverige, det mår vi alla bra av. Det är när saker och ting inte stämmer med de naturliga lagarna som det blir fel.
Att var ute nu är att klä sig rätt och rör på sig. I dag föll tankarna på uteliggarna, hur överlever de?



Vi ville inte gå ut med barnen idag, Bella vägrar vantar och Sophia kan snart inte knäppa kappan...så vi valde att ta det lugnt och bara vara hemma med barnen. Vi försökte lära Bella ett tv-spel, hon visade lite intresse men det kommer att gå åt många, många timmar att lära henne det. En som lärde sig snabbt var Maja hon är så lättlärd och nyfiken.
Bellas värld är annorlunda, det finns inte någon annan tid än nu, Bella har svårt att göra saker eller att hitta på saker .... mest vandrar hon omkring, eller hoppar i sin säng. Ibland kommer hon och vill sitta i knät och "gulla" lite grann. Bela var på jätte bra humör idag, och visade stor glädje många gånger. Det är värre de dagar när inte Bella är glad......



Jag lekte kurragömma med Maja, hon fattade direkt och sprang bakom gardinen, hon tjöt av glädje när jag sprang och letade efter henne. Vilken rolig tjej, när hon fick se ett kort på sig själv och jag frågade vem är det där?
Då svarar Maja -Pappas tjej!!!!



Efter en lång stund så förstod Bella vad kurragömma och tittut leken var för något, jag slängde min sjal över huvudet på henne och hon började tycka det var kul, skrattade rakt ut och verkligen lekte och förstod vad leken gick ut på.
Det är så roligt när man hittar något man kan göra med Bella och när hon själv tycker att det är jätte roligt.

Vi tränade även på ImseWimse spindel kanske en 50 ggr, vi blåste kanske en 40 ggr, vi sjäng Bääbää vita lam 30 ggr osv med Bella gäller upprepning, till slut känner hon igen och förstår. Bella lär mig att vara lugn, närvarande i nuet och mkt mkt mkt tålamod. Bella lär mig känslor bortom alla ord! 7 timmar med Bella är ingenting...... tiden går så himla fort.......fast långsamt!


TACK för kommentaren om att få större bilder igen på bloggen, skall försöka tänka på det, det är bara så roligt att göra kollage och sedan spar jag så mkt tid, det tar så lång tid att lägga upp en enda bild, men ett kollage från Picasa går bara på några sekunder.

Men jag kanske kan ta färre bilder på kollaget nästa gång.

Vad tycker ni andra?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0