Falköping 22-23 juni -10, Biokemiska vävnadssalter, vad de hjälper mot.

Så var det tåget till Falköping ingen, var helt fullbokad och lite till. Det är verkligen roligt att komma dit och Ingegerd sköter om mig hela tiden. Jag sov över för på onsdagden skulle jag ha kurs i de 12 Biokemiska vävnadssalterna.


Ingegerd hämtade mig från tåget och vi åkte direkt till hennes hästar och här fick Amber av sig täcket för solen sken och det var varmt.


Sent på kvällen tog Ingegerd mig ut, först till Hokällan
Utmed vägen vid den norra änden av Ålleberg,  finns en aldrig sinande källa som heter Hokällan. Där finns en av de få växtplatsen i landet för tistelsnyltrot. Jag drack vattnet, det var verkligen gott!












Det var mäktigt att komma upp och se gårdarna och fälten. Tyvärr var klockan lite mycket så det började skymma. Men Sjötorp ligger där borta i mitten.


DEt fanns ett segelflygsmuseeum där och här är rampen som det drog upp segelflygen på.

Segelflygfält

På platån ligger ett flygfält som tillhör Segelflygskolan och Kungliga Svenska Aeroklubben. Segelflyget och dess verksamhet på Ålleberg har sina rötter vid tiden för andra världskriget och är mäkta berömt. Man kan utan vidare påstå att segelflyget på Ålleberg är ett av Falbygdens riktigt stora kännemärken. Till segelflyget hörde också stora festligheter som om eftersommaren lockade mängder av falköpingsbor att ta sig ut till Ålleberg. Det är förmodligen svårt att hitta någon artist av rang från efterkrigstiden som inte har uppträtt på Ålleberg. Efter hand har nya verksamheter inom flyget tillkommit och vid rätta vindförhållanden kan man se ett helt knippe hängflygare i uppvinden utmed bergssidorna


Nya vingar hette statyn...




Fler var törstiga och drack ur kranen.

Så var det dags för sängen och nästkommande dag var det kurs i de 12.


Biokemiska vävnadsalter smälter fort i munnen om man behöver dem. Så jag fick en idée på kursen att alla fick lägga ett piller i munnen och se hur fort som det smälte.



Det blev alldeles tyst och ingen kunde prata men skratta kunde vi! Det var kul.


Man kan säga att vi gjorde en vetenskaplig studie.

Nr 1 Calcium fluoratum/Kalcium fluorid- Benstommen

Symptom: Dålig andedräkt, blåvit vinkel i ögonvrån.

Brunaktig beläggning på tungan, stora sprickor i tungan.

Envishet och behöver hjälp att hantera nuet.

Förekommer i blodkärlens väggar i muskelvävnader, bindväven på ytan av kroppens ven i tandemaljen. Har en sammandragnings förmåga i elasticiteten.

Brist ger förslappat tillstånd.

Ges vid bristande elasticitet i vener och artärer, hemorrojder dålig cirkulation, benägenhet för sprickor i huden i handflator och tårna. Tandlossning, muskelsvaghet med smärtor

 

Nr 2 Calcium Phosphoricum/Kalciumfosfat- Benstommen tillsammans med nr 1, och näringsprocessen. Utan kalciumfosfat kan blodet inte koagulera. Celldelningen i blodkropparna.

Symptom: Sötaktig smak i munnen. Kraftlöshet och slö. Blekrosa tunga som saknar beläggning. Tungan sträv och genom lysande lite vitaktig. Barn som har svårt att bestämma sig. Personer som börjar med många projekt och svårt att slutföra dem. Andlig och kroppslig bitterhet. Barnmedel.

Återhämtning efter sjukdom. Återställer spänsten i försvagade organ och vävnader. Återställer krat och påskyndar återhämtning, fyller på kroppens reserver.

Förekommer i saliv och magsaften.

Ges vid blodbrist och efter sjukdomar och allmän kraftlöshet.

 Nr 3 Ferrum phosphoricum/Järnfosfat- 1:a hjälpen ökar syreupptagningsförmågan

Symptom: Rödaktig tunga på kanterna, oxkötts röd tunga, torr och i akuta fall smakar ruttna ägg. Kan vara röd och torr. Svårt att koncentrera sig, barn röda i ansiktet, svartblå i ögonvinkeln ju mörkare ju mer syrebrist och dålig motståndskraft.

Ges vid inflammationsbesvär, feber, hastig puls akuta besvär, anemi, hemorrojder. Blödningar från skador, skärsår, muskelkramp, vrickningar

  

Ingegerd själv hade fått provat dagen innan Ferrum Phos för hon hade huvudvärk, man tar 2 tabletter var tionde minut till symptom avklingat. Huvudvärken försvinner det tog 30 minuter denna gång. 



 

Nr 4 Kalium chloratum/Kaliumklorid(Kali.mur)- Hud och slemhinnor, lever.

Brist ger upphov till katarrer och liknande symptom som angriper huden och slemhinnor.

Symptom: Dålig kondition. Tungan är vitgrå beläggning ej fram till spetsen och den är inte slemmig. Sekret i näsa och hals som bränner och med rinnande näsa. Konstnärliga personer och inbillningssjuka personer.

Ges vid: Tjocka vita flytningar, ljusfärgad avföring, inflammatoriska sjukdomar i andning, hosta, halsont förkylning bronkit och påssjuka. Falsk krupp, brist på aptit producerar saltsyra och  hjälper till vid matsmältnings processerna. Vid brännsår.

 Nr 5 Kalium Phsphoricum/Kaliumfosfat(kali.phos)- nervnäringsämne

Hjälper till att hålla ett glatt och nöjt sinneslag och skärper den andliga förmågan. Otålighet, dåligt humör, blyghet, försagdhet, lättja och liknande indikationer.

Symptom: Brun beläggning på tungan som är torr. Kartbladstunga och munnen luktar som ett dött djur och smakar ruttet. Pressande personer. Skoltrötta barn med inlärningssvårigheter.

Ges vid: Kontroll på tänkandet, för positiva tankar, personer som kräver tröst.

Strålningsskador, cellförfall vid cancer och Aids. Hjälper döende att släppa taget.

Dålig matsmältning, sömnköshet, depression, håglös trötthet. Hudsjukdomar, bältros och nervös astma.

 Nr 6 Kalium sulfuricum/Kalimsulfat(kali.sulph)- smörjoljan

Transporterar syre och medverkar vid överförandet av syre från blodomloppet till vävnadscellerna och kompletterar där vid den andningsprocess som inletts av järnfosfatet. Vävnadernas inre andning stimulerar leverns arbete. Viktigt salt för att få ut saltet ur kroppen. Bukspottkörtel, lever och tarmarnas salt.

Symptom: Ockrafärgad tunga med brun beläggning kan dra sig framåt. Hudproblem speciellt i ansiktet. Leverfläckar, födelsemärken, fräknar och bruna ringar runt ögonen och i ansiktet. Brun skugga runt munnen. Brunögda behöver detta salt genom hela livet.

Ges vid: Segt gulaktigt utgjutelse från hud eller slemhinnor. Utslag på huden, fjällbildning i huvudet och gör håret friskt. Bra vid tarmbesvär, magkatarr och svettningar.

 

 Rast i solen!

Nr 7 Magnesium Phosphoricum/Magnesiumfosfat(mag.phos)-smärtmedel

Motverkar spasmer och kramper, lindrar smärta.

Brist på magnesiumfosfat ledet till spasmer och kramper. Viktig för muskelvävnader då det tillförsäkrar dem i rytmisk och samordnad rörelse. Lindrar smärta snabbt.

Symptom: Tungan är utan beläggning men med en känslig yta. Allt som krampar och smärtar.

Uppblåst buk, kramp i ihåliga organ. Kliar tills det blöder.

Bra för nervsystemet, nervsmärtor, neuralgi, ischias.

Ges vid: Gallsten, njursten, migrän, vadkramp, minskar kolesterolet, vid laktosintolerans, klåda utan yttre orsak. Huvudvärk stickande ilande symptom, hicka, menssmärtor , magkramp. Vid förlossning tag 20 st i ett glas varmt vatten och klunka hela tiden.

Sömnstörningar blanda nr 7, nr 2 och nr 6 med varandra i varmt vatten

 Nr 8 Natrium Chloratum/Natriumklorid(nat.mur)- kontrollerar ebb och flod  i kroppen.

Kontrollerar cellandningen näring och körtelverksamheten. För lite eller för mycket vatten i systemet.

Symptom: Tandavtryck på tungan, vatten försörjningen fungerar ej. Små blåser på tungan. Vissa blåsor upphöjda och smärtar. Tjock slemmig, vattnig tunga. Torr mun eller kraftigt salivflöde. Hetta på tungspetsen. Hårkänsla på tungan. Metall(blod) smak i munnen.

Nedstämdhet, hopplöshet, huvudvärk med förstoppning. Vattnig snuva, nysningar eller nästäppa. Långsam matsmältning, svår törst, tandvärk ansiktssmärtor, flöde av tårar eller saliv, hösnuva, irritation i huden, efterverkningar av alkoholförtäring oförmåga att känna lukt och smak. Insektsbett både på och utvärtes.

Nr 9 Natrium Phosphoricum/Natriumfosfat(nat.phos)- syraneutraliserande.

Neutraliserar syror i hela kroppen, reducerar fettutsöndringen och har en omedelbar verkan på gallan. Sjukdomar som uppstår av ett surt tillstånd hos blodet. Även saltet för matsmältningsorganen så att de fungerar på ett riktigt sätt.

Symptom: Sprickor i tungans mitt och vid tungroten, tjock guld-gul-gräddaktig beläggning vid tungroten, bitter och sur smak i munnen. Starkt färgad urin.  Smärtor efter måltid. Fett hår och eller har finnar. Blir lätt arg och förtvivlad.

Ges vid: Surt tillstånd i blodet, matsmältningen, urinsyra som avlagras i lederna, stelhet och svullnade, starkt urin, sömnlöshet, ryggskott mm Aggressions utbrott och till aggressiva barn.

 
Katten Maja var med oss.

 

Nr 10 Natrium Sulfuricum/Natrimsulfat(nat.sulph)-leversaltet( det mest sålda saltet)giftneutraliserande

Driver ut slagg produkter ur bukspottkörtel och lever. Viktigt för att driva ur alla slaggprodukter som lagrats i kroppen.

Symptom: För de ”perfekta” som anklagar sig själva hela tiden. Ambitiösa och perfekta personer. De gör mer än de ska och orkar mer än de flesta. Perfektionist och inget område som man belönar sig för. Bra för att släppa taget från det gamla och välkomna det nya.

Eliminerar vätskor i kroppen och stödjer leverns funktion försörjer gallan.

Symptom: Smutsig grön-brun- gul beläggning på tungan, gallbitter smak i munnen.

Grusavlagringar i urinen.

Ges vid: Reumatism, stelhet, svullnader, förgiftningar, självförgiftningar, gallbesvär, astma, malaria, slö vid fuktigt väder mm.

Nr 11 Silicea/Kiseldioxis(silicia)- stöter bort organiska ämnen som ansamlats på ett visst ställe.
Ett viktigt medel för bindväven, huden, hår, päls, nerver och naglar. Näringsbrist.

Symptom: Brunaktig slem på morgonen, hårkänsla och blodsmak på tungan, smakbortfall.

Symptom är vanligen svårare om kvällen och på morgonen och lindras genom värme. Hårbortfall och sköra eller förtjocka naglar. Hand och fotsvett, armsvett. Lättskrämd och envis.

Ges vid: Varbildning , bölder, tandbölder, vaglar etc. Tunt hår och sköra naglar. Själslig och andlig klagande.

Nr 12 Calcium Sulfuricum/Kalciumsulfat(calc.sulph)- blodrenande och läkande.

Rensar och renar hela systemet. Det hjälper till vid bortskaffandet av avfallsprodukter från blodomloppet. Nr 9 + nr 11 har samma funktion. Dörröppnare för andra celler.

Symptom: Brun på tungan som är halvtorr, smärtsamma bölder särskilt på tungan eller underlivet. Sur eller bitter smak i munnen med råhetskänsla i halsen. Symptomen är vanligtvis svårare om man blivit våt och r lindrigare i varm och kall luft.

Ges vid: Vid orenheter i blodomloppet, vid finnar, dålig hud, sår som inte vill läka, halsont, sätter stopp för en hotande förkylning. 

 

 
TACK tjejer för en underbar dag! TACK Ingegerd för allt och din otroliga gästvänlighet. Vi trivs hos dig. Det blir fler kurser. Denna doftande Pion fick Inggerd och den var så vacker och doften......den kan jag ej beskriva med ord.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0