Fler bilder från Risbergakloster och shamanism!







Text från boken:
Naturens återkomst, Shamansim och frigörelse av Jörgen I Eriksson
En väldigt speciell bok som jag varmt rekomenderar!






Vi är en del av landskapet och landskapet är en del av vår kropp. Vårt tänkande uppstår i mötet med vår omgivning och ett shamanskt tänkande, ett tänkande i skönhet, är också en del av landskapet. Både vår kropp och vårt tänkande är aspekter av landskapet och shamanismen är en boteprocess för tänkande, kropp och landskap.


Shamanismen är inte en samling metoder eller knep - den är ett sätt att leva och tänka i harmoni och balans med Moder jord och Det stora kretsloppet. Den är ett sätt att vara, där man är åtkomlig för lanskapets kraft och kunskap. Shamanismen är mer av attityd än formella metoder. Den är kunskapsväg som kräver tålamod och uthållighet, och som också arbetar med små och subtila medel. Den är tillgänglig för alla och bygger pådenenskilda utövarens arbete med och relation till Moder Jord. Mångfalad är det naturliga och dynamiska tillståndet i världen. Shamanismen brukar betecknas om en andlighet med stara extatiska inslag, men jag har blivit alltmer övertygad om att det i så fall handlar om en stilla extas, som ett milt majregn i Uppland.



Den här boken handlar om hur man kan frigöra sig från ett västerländskt sätt att tänka, upprätta befriade zoner i sitt inre, och bidra till läkning av sig själv, sina medmänniskor och landskapet.



Den som går den shamanska vägen använder inte gärnapekpinnar gentemot andra ochdet gäller även denna bok. Jag hoppas dock att den ska kunna inspirera många utövare av shamansism till att gå sin egen väg, ta ansvarför sin egen frigörelse och spela en positiv roll för Moder Jord.


Shamanens metoder representerar en övergångsform från detta medvetand och är ett substitut för detta medvetande. Shamansism - hur man stämmer sig i harmoni med tillvaron. Attityd är viktigare än form. Lyssnandet är viktigare än trymmandet. det passiva betraktandet i uttesittningar är viktigare än den projicerande kraftdjursdansen. Ceremonier och dess samtal med landskapet är viktigare än själsresan till de andra världarna.





Naturens återkomst heter boken, här satt vi i nunnornas matsal och fikade.





Ruinen är väldigt stor och mäktig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0