Sommarsolståndsceremoni, Risebergakloster 21 juni -10

Idag är årets längsta dag, ingen dag är så här lång. Jag hedrade dagen men att vara klädd i vitt, för att släppa in mer ljus i mitt liv och andras.
Läste massor om denna dag på nätet, många cirklar, böner mm gjordes idag för fred, frid och fröjd på Moder jord.

från nätet:

Vid sommarsolståndet den 21 juni hålls World Peace and Prayer Day som instiftades av lakotahövdingen Arvol Looking Horse 1996. Arvol Looking Horse är beskyddare i 19:e generationen av Lakota-, Dakota- och Nakotaindianernas viktigaste heliga pipa – den vita buffelkalvpipan. Enligt myten fick lakotas i Drömtiden denna urpipa av den vita buffelkvinnan och det finns profetior om att hon en dag ska komma tillbaka för att bringa harmoni och balans.
Tanken med World Peace and Prayer Day är att förena världens folk i en gemensam bön för att hela Moder Jord och sprida en medvetenhet om behovet av fred och harmoni. Arvol själv har tidigare genomfört dessa ceremonier på platser som Black Hills (2000), Irland (2001), Sydafrika (2002), Australien (2003) och Japan (2004). I år deltar han i den ceremoni som arrangeras i Palmer i Massachusetts av organisationen Blue Star Equiculture. De föder i vanliga fall upp hästar och deras ceremoni är förutom en hyllning till solen och jorden också ett erkännande av hästen och hästens betydelse för mänsklig kultur. Läs mer på deras egen sajt.


Jag citerar ur Arvol Looking Horses budskap inför midsommarceremonin:


Vi är betraktarna. Vi är vittnena. Vi ser vad som hänt tidigare. Vi ser vad som händer nu, vid detta farliga ögonblick i mänsklighetens historia. Vi ser vad som kommer att hända, vad som säkert kommer att hända om vi inte går samman – vi, folken i alla nationer – för att återupprätta fred, harmoni och balans för Jorden, vår Moder…


Det är du själv som måste bestämma dig. Du och bara du kan göra detta avgörande val. Var och en av oss har kommit till denna tid och denna plats för att personligen bestämma om mänsklighetens framtid. Du ska veta att du är väsentlig för den här världen. Tro på det! Förstå både välsignelsen och bördan i detta. Du själv behövs desperat för att rädda världens själ. Tror du att du kom hit för något mindre än det? I en helig livscirkel där det inte finns någon början och inget slut!


Sommarsolståndet har traditionellt firats i vår del av världen sedan urminnes tid. Att genomföra en ceremoni för fred, frid, fröjd som del i den globala World Peace and Prayer Day känns helt rätt. Eller hur?

Så jag slog på trummorna för mina vänner och till Falkagudinnorna. Vi samlades vid Helheten kl 18 idag och åkte ut till en magisk kraftplats Risebergakloster. Vilken afton vilka kvinnor och vilken frid och fröjd vi gick, fred i hjärtat skapar fred på jorden. Allt måste komma innefrån, för att det skall bli fred måste vi själva vara tillfreds.
Vi blir friskare och lyckligare! Moder jord ler till oss.


Det kändes i hela kroppen när vi närmade oss klosterområdet.


Ruinen stod där i sin vackra mäktiga varande sedan 1500 talet då kyrkan förstördes av en brand.


De mäktiga träden talade till oss, fåglarna sjöng sina sånger och vi sjöng våra sånger,


Solen kom när vi kom, den var väldigt speciell, rött sken med kraft lyste åt ena hållet och åt andra strömmade det regnbågs pilar( regnbågar betyder att faran är över)

Vi började söka bland rummen i ruinen var vår plats skulle vara, vi gick och kände in tills Maja kom med sina pekare och en ungflicka frågade om det var ok att vi var där.


Vi instalerade oss i matrummet, där la vi vår packning och matkorgar, det tyckte vi att det passade. Vi beslöt att där skulle vi fika sedan efter själva ceremonin.


Margaretha provade klangskålen, det är inte så lätt att få klangen klar och ren så att man kan meditera till den.


Vi gjorde en cirkel på gravplatsen... det var där vi skulle vara sända ljus till all smärta och lidelse som hade förekommit på detta kloster. Det kändes att det inte var vilken plats som helst som vi stod på. Vi sjöng, sjöng och sjöng till platsen var säkrad. Det kändes bra! Margaretha hittade en tysk sång som var så fantastisk så man rös, sångfågeln fick mig att rysa i hela kroppen. Det blev tyst i träden och fåglarna lyssnade på oss. Fantastiskt!
Vi gjorde väven och sjöng fred , ljus och kärlek tills vi inte bara kunde längre.


Vi gjorde sedan soluret, vi la oss ner med fötterna i centrum. Sände tankar för fred, frid och fröjd innefrån oss själva till våra familern, nära och kära och till Örebro, Riseberga, Närke och Sveriger, för att sedan ta ut i hela vida världen.











Idag på på fred och bön dagen kanske det är störst chans att ens böner blir besvarade. Vem vet?


Vi tog kraft från centrum med våra fötter, de vi beträder Moder jord med varje dag. Vi jordade oss med krafter från centrum och skickade våra tankar rakt ut i kosmos....
allt du sänder allt du tänker ökar minst 64 gånger, både negativa och positivatankar....hjärnan gör ingen skillnad!


Det fanns skyltar vid varje "rum" , tydlig information var vi var.


Det hände saker i oss, det hände saker under oss, det hände saker över oss. När flera riktar energi åt samma håll så finns inga motstånd.


Vi låg länge här lyssnade på fågelsång, lyssnade innåt och alla blev helt lugna och hittade sin frid, fred och fröjd.
Det var märkligt och stort.




Fred, ljus och kärlek! 

Maja hade en alldeles egen berättelse och jag var med, och fotade!


Man kan tro att hon tillbedjer men igentligen är det så att hon berättar om mötet med ett flygande t-fat som var verkligen en spännande saga!




De andra systrarna har gått till matsalen för att fika. Konstigt man blir som barn på utflykt fikat är viktigt och en sak till hur gott smakar det inte ute i naturen???





Sedan samlades vi i matsalen och fick ta vår fika, herre gudinne vad gott det var!!! Tack Helene för att jag fick dela fika med dig, jag hade tur! Alltid någon bön som blev hörd! TACK!!!!!


Solens dag! Det ljusa övervinner det mörka! Lev i ljus och du får ljuset!




vad ser du mer på denna bild, det tål att tittas på flera gånger! Alla kan inte se det!


Såhär hade klosterkyrkan sett ut det är bara ena gaveln som finns plus alla rum.




Något egendomligt inträffade på ruinen det började lysa som diamenate eller var det själar? Vad vet jag??????
Tänker på boken Munken som sålde sin Ferrari, det gäller att plocka diamanterna på livetsväg!



Vi hittade lite rester från läkemedelsträdgården, det var spännande det växte vallmo där, smärtlindring.


Vem skulle vilja ha detta schema idag? Gå upp kl två????


Vi plockade med oss spansk körvel hem, Maja sa att man kan koka dem med rabareber istället för socker..det lät spännande....alla ville ha det fanns hur mkt som helst här, stora stora buskar!!!



Vilken magisk kväll... fattar inte att vi inte blev fler, inbjudan till minst 70 st och 10 kom....ibland undrar jag om folk verkligen vet sitt eget bästa? Vad kan vara viktigare är Fred, frid och fröjd i livet??????
Men jag måste låta det passera folk har sina VAL. VILJA och VANOR........
Vi skapar våra egna liv. Allt vi är med om skapar vi för vi behöver det.
Lärdomar möte vi hela tiden, och det finns lösningar. Men det är ditt VAL!!!!




Ruinen blev en runa ...men jag kunde inte tyda vad det stod.


Ibland har man möjlighet att få vara med om helt magiska ögonblick som denna enorma kväll....
Livet är ett val!
Maja var så glad åt sin spanska körvel och jag var glad för Majas skull!!!!



En underbar vacker hemfärd väntade oss....
Vilka färger och vilket ljus...


Måste bara visa vad det stod på Majas bil......måste gå med i det för jag tror själv att jag är nära en elallargi...hur skall det bli?????


Ví lämnade platsen utan ett tecken jo jag såg visst att det fanns ett:


Det fanns en cirkulär skugga av oss på begravningsrummet...gräset hade lagt sig där vi hade varit.....vilket spår en cirkel!!!!


Hemresan bjöd på otroliga upplevelse mer en annan gång.


Solen var påväg ner även denna dag....
Vilken speciell dag det var, vilken plats, vilka kvinnor vilken frid fred och fröjd dag!

TACK TACK TACK!!!!


Kommentarer
Postat av: Bette

Vilken upplevelsedag!! Har lite problem med bilden som inte alla kan se vad det är. Hmmm! Kramar från Svenbron.

2010-06-22 @ 19:03:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0