Farsdag och Leva-bo mässan, heder till min far

I morse vaknade jag tidigt fast jag hade sovmorgon.... men min ögon var svidande och röda. Men med apis, lymfosin, belladonna och silvervatten har det löst sig. Blev lite orolig eftersom jag skall fota mig i morgon......hmmmm

Men hur som helst jag har tänkt på min egen pappa nästan hela dagen, jag vaknade med honom i tankarna eftersom det var farsdag. Kanske var det därför som mina ögon krånglade??? vem vet? Vägra se sanningen???

Alva uppvaktade Johan med ett kort som de hade skrivit när Amanda var hemma och en liten ovanlig slips på farsdag

50 000 i månaden i 25 år hoppas vi på( de är ännu inte skrapade, min kära besökare Asta påstår att chanserna ökar om man inte skrapar direkt).  Ja en slips blev det ivarjefall.

Ann och jag besökte Leva-bo mässan här i Örebro. Där träffade vi Sophia och co.


Mille blev lika glad att se mig, ja de andra oxå...
Farmor Maud hade blivit rekomenderad en salva till brösten för amning, jag vet inte om de tyckte att Sophia såg för ung ut för att vara mamma..... vi skojade en heldel om detta för Christian har skägg, kanske var det det de tänkte på när der erbjöd Maud salvan. Ja roligt blev det......
Men det var ingen rolig mässa alls. Leva och bo hette den men det var mest verktyg, solfångare, pannor mm
jag hade tänkt mig "nya hem" ny inredning, tips och idéer ja hur man skall leva och bo, bilder från framtiden mm. Datoriserade kylskåp som har redan på vad man skall handla osv men nej det var ingenting att titta på...
fiket var under all kritik, det fanns inget spännande där heller..... hmmmm vad tråkigt.

Vi fikade och åkte hem.

Har fixat en heldel med Adventsmässan "Klappar för kropp och själ" den 5 december på Kulturhuset här i Örebro.
Den skall bli värd att gå på, pratade med en kvinna som hade tovat ett troll som var 1.20 cm stort.....KUL.
Vill du vara med så hör av dig till mig info@helheten,net

Så letade jag efter kort på min far, hittade två här men de blev inte så bra, men jag vill ändå hedra hans minne,


Här ett gammalt kort tror det var hans sista jul med oss. Han dog 13 sept 2001, jag minns det så väl för jag försökte visa honom vad som hade hänt i den 11 sept.....men han var för dålig för att varsa det.

En annan sak, han dog i urinvägsinfektion på USÖ, han låg på fel avdelning, magochtarm så de kollade inte upp urinvägarna....hmmmmm vetenskapligt och allt!!!!????
En läkare hade skrivit i journalen att han var dement, fast det fanns ingen utredning på det..........så när han låg och skrek så tog de inte honom på allvar, dementa kan göra så sa de till mig.... han fick skrika sig till döds, inte roligt att vara anhörig då....året var 2001 inte 1932??????

Jag hade tänkt att anmäla, men vad spelar det för roll min pappa fick jag inte tillbaka för det, jag har spart hans journaler, men har inte orkat eller på senare tid haft tid för att reda ut det. Men så kan det gå på våra fina sjukhus.....

Hur som helst så skulle jag bara villa hedra honom idag på farsdag, tyvärr så han inte mina barn lära känna honom så mkt. Jo Sophia han med men inte de andra två, de var så små när han dog och han hade bott på ett hem i 3 år efter sina strokar osv. De minns bara honom från hemmet inte från när han var min pappa och deras morfar.


Här kom han upp till Solberga när Sophia fyllde år 9-10 år( tror jag) Då hade han förverkligat sin dröm med att gå tillbaka till hästen, här kör han alla barnen som var på kalaset. Det är Sophia som står till höger om vagnen.
Han körde i skogen med sin Trava lätt(min hästsyster). När Trava blev sjuk så sov han i stallet hos henne. Mamma tyckte inte att det var så kul att bli körd i häst och vagn till affären.


Min far var en "helt vanlig Svensson", fast ändå kanske lite annorlunda för barn av hans tid. Född 1924 och fick lämna hemmet som nio åring för de blev för många i hemmet, så han fick gå på luffen och försöka bli bonddräng helt enkelt..... han berättade historier om det när jag var liten, hur han fick bo i stall, fick äta gammalt fläsk med likmaskar i osv. Där började mina inte äta kött tankar....
Jag kallade pappa för hippologen, han visste allt om hästar och deras beteende.

Han var aldrig bitter trots sin kamp för dagen redan som 9-åring. Det kan låta så konstigt men egentligen är det inte så länge sedan....fast mkt har hänt på denna generationstid.

Kanske är det från honom jag fått mitt naturintresse, min envishet att det skall gå, min arbetsnarkomani, min humor, mitt skratt, min förmåga att tänka logiskt, min förmåga att överleva vad som än händer....och den bästa min förmåga att anpassa mig till situationen och alla människor.

Han sa alltid att livet var runt precis som planeten, naturen, cellen och allt. Vi kunde verkligen prata om allt, han har nog lärt mig prata oxå!!!!

Ville bara tacka min pappa på farsdag och beskriva lite för mina flickor som tyvärr aldrig fick lära känna honom.
Jag kan nog påstå att er humor kommer från denna man och mkt annat oxå. Till exempel du Amanda som förverkligar dina drömmar och ditt hjärtans längtan.

Pappa sa jämt läs till du vet att du inte vet någonting, det är då du vet!

Imorgon blir det en väldigt spännande dag för mig, och jag hoppas det blir det för alla andra oxå...

Ha det bäst!!!!


Kommentarer
Postat av: Sophia

jag var nog 5-6 och sitter så klart i vagnen brevid min morfar :)) till höger är det typ Maria Hallafors!

2010-11-16 @ 08:08:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0