TAXI snack....Stockholm 25 nov 10

Tog Linbergsbussar till Stockholm skulle till Grontmilj för att arbeta, bussen körde försiktigt och jag är djup tacksam för det, tackade chaufören för ett bra jobb när vi kom fram. Sedan kom paniken hur skall jag hinna till Liljeholmen nu? Men det stod en taxi där och jag hoppade in. Märkligt är att när man tar taxi i Stockholm måste man veta vart och hitta dit man skall, jag tog taxi för att fort komma fram i rusningstrafiken, ja sa bara använd Gps, jag är från landet. Radion stod på och vi hörde en summa med slut på miljarder kroner som hade ringt från mobiltelefoner i Sv, nu har mobiltelefoner gått om det fasta nätet....jag upprepade summan som jag tyärr inte la på minnet....men taxi chauförren gick igång......
Han berättade att igår hade det kommit fram en gråtande kvinna som bad och bönade för att han skulle ta hennes sista pengar 900 kr och köra henne till Skavsta för hon hade missat flygbussen. Taxichauffören tyckte synd om den gråtande kvinnan....så han sa ----- hoppa in.
Han körde i en nu volvo en vecka gamma....han / de kom till Södertälje där däcket sprack, i nya volvo finns inga reservdäck...inte i miljöbilar????? så vad  hände?

Idag går det inte bara att ladda upp en bild, så det får bli text...

Jo Taxichaufören fick ringa efte Taxi som kom och körde kvinnan till Skavsta, han fick betala 1300 kr för det, så fick han själv ta en Taxi till Volvo för att köpa däck, det kostade 800 kr, han fick sätta på ett bättre begagnat däck i väntan på de nya däcken skulle komma.....han kom hem 22 istället för 16 då han skulle hämta sitt barn på dagis......han var inte glad när han berättade om detta....
vad skulle jag säga......????? allt kom efter de summan på miljarder kroner för telesamtal..hmmmmm


Så var det några intesiva timmar på rummet......

 

Så blev det taxi till  Cityterminalen, alltid lika spännande att se om man skall hinna med bussen i rusningstrafiken, köerna kan vara långa( tackar för att jag inte bor där)....

Chauffören (en ny) frågade vart jag kom från Örebro sa ja.....han sa å där har ni Trafiksäkerhetsverket för hela Sverige, ja sa jag så där lagom trött efter 6 timmars jobb på raken utan lunch.....då sa han helt plötsligt att han hade varit där för några veckor sedan, jahhaa sa ja och försökte vara lite intresserad och såg att det var kööö och att minutrarna bara rann på klockan ( skall jag hinna eller ej????) han sa att han hade varit där med en uppfinning hur man minskar trafiken i storstäderna med 40 %, men de hade inte varit intresserade för just nu drog man in så mkt pengar på tullarna i Stockholm, och att tullavgiftens skulle nu flyttas till Stockholm fast just nu låg det i Örebro, chaufören pratade och pratade, visst det var intressant varför ville de inte minska trafiken, fast det vinstintresse i dett som precis i allting här i samhället......men min fråga var skulle jag hinna med bussen?????

Han frågade mig hur han skulle få sina åsikter fram? jag hade bara min busstid i huvudet.....men jag föreslog blogg, fb och fram till folket med vad han ville.....han skulle överklaga och gå till politikerna för det fanns beslut på detta sa han.....ok då undrar jag vem är politikerna och för vems bästa??? Vinsten av pengarna?????


Hmmmmmm

Jag hann med bussen, det drog och var kallt påvägen hem, jag förs så jag hackade i tre timmar, försökte sova, det gick inte, försökte blogga det gick inte, händerna var så kalla att fingrarna inte löd, hemkomst en 30 minuter senare, hittade ingen parkering och ställde mig rätt trodde jag, men det var parkeringsböter på bilen och vaknade med värk i vänster öga, det öga som var mot fönstret i bussen som drog så.....tog apis och ögat blev genast bättre......tackade gud för att homeopatin fanns....min tonåring kommer ut från sitt rum och påpekar att jag inte tror på  gud.......jag säger att jag tror på kärleken och homeopati och då säger hon säg det då!!!!!

Kära läsare, mycket skall man få vara med om...


 

 Imorgon blir en bra dag!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0