Insekter framtidens protein..

Såg precis på tv om olika insekter som kan odlas fram till föda.
googlade och såg att aftonbladet hade skrivit om detta:

Ät larver och skalbaggar för miljön

Insekter kan bli framtidens föda, de är miljövänliga att föda upp och rika på protein, mineraler och vitaminer. För västerlänningar kan insekter verka aningen osmakliga men i Afrika, Amerika och Asien är särskilt larver en delikatess på tallriken. I Februari i år anordnade den amerikanska organisationen Food and Agriculture Organization (FAO) ett tredagars seminarium i Thailand för att skapa uppmärksamhet kring insekter som en möjligt födokälla.

527 insektsarter är redan idag föda för människor i 36 olika länder i Afrika, Asien och Amerika. I vissa grupper äts insekterna vid svält i brist på annan föda men i många områden där insekter intas som föda anses de vara delikatesser och förekommer som en naturlig del av kosten, enligt FAO.

 “Om man kan se till att insekterna uppfyller de hälsostandarder som krävs för människorföda samt att man utvecklar bättre förpackningar och marknadsför insekterna som föda tror jag att marknaden skulle utökas och det speciellt i storstäderna, säger Patrick Durst, ansvarig för FAO:s skogsavdelning i Asien i ett pressmeddelande.

 Insekter innehåller väldigt mycket näring, torkade kan många arter komma upp i dubbelt så mycket protein som rått kött och fisk . Vissa insektsarter är dessutom rika på fett samt viktiga mineraler och vitaminer, särskilt i larvstadiet.

 Thailand är ett av de länder där insekter äts som delikatesser och snacks. 200 olika arter konsumeras i landet och insektsförsäljare på städernas marknader är en vanlig syn. Idag säljs insekter levande, torkade, rökta och rostade

 Men den enda fördelen är inte hälso- och miljöaspekten. Experter ser även fördelar i ökade jobbchanser för lokalbefolkningen som föder upp, transporterar och säljer insekterna.

 Jonas Wahlström, föreståndare på Skansenakvariet tror att det kommer bli vanligare med insekter som föda i framtiden.

 – Jag ser inga nackdelar med att äta insekter, det gör man ju i många länder runt om i världen och själv har jag smakat friterade gräshoppor i Asien, sager han. Tänk vad bra det skulle vara om man kunde ta tillvara på kackerlackor som är så vanliga i restaurangkök eller vandringsgräshoppan som äter upp skördarna i Afrika, fortsätter Jonas Wahlström

Sofia Sofroniadou/Minimedia





Stekta gröna tomatlarver

I boken “The-eat-a-bug cookbook” av David George Gordon listas 33 recept på hur man tillagar insekterna på bästa sätt. Här följer ett recept, taget ur boken på stekta groan tomarlarver:

 3 msk. Olivolja

16 tomatlarver

4 medelstora groan tomater, skivade

salt och peppar

majsmjöl

 Hetta upp oljan

Stek larverna lätt under circa 4 minuter, använd en hålslev för att få upp larverna och lägg dem åt sidan Salta och peppra de skivade tomaterna och rulla dem I majsmjöl. Stek tomatdelarna I olja tills dess att de är gyllenbruna på båda sidor.

 Toppa tomaterna med två stekta larver och garnera med ett basilikablad.


--------------------------------------------------------------------------------------------

Ja vad säger ni....
det är väl inte konstigare än att äta räkor och kräftor................eller blir det fler veggisar.....

http://veganisverige.blogspot.com/2010/01/halsosamma-veggisar.html



Kommentarer
Postat av: Micke Skribent

Besök denna nya sajt som hjälpt många genom att den berättar sanningen bakom våra moderna sjukdomar, den sanning läkarelit och läkemedelsbolag inte vill att du ska veta...för dom vill tjäna pengar på dessa sjukdomar...Sverige har det sjukaste folket i världen näst efter Amerika....



http://gluten-celiaki.blogspot.com/2011/03/gluten-kallan-till-vara-moderna.html

2011-04-04 @ 10:07:41
URL: http://gluten-celiaki.blogspot.com
Postat av: Lotta Arnehed

Goddag! vad trevlig dina poster är! kommer definitivt läsa lite mer. :) Hoppas du har en trevlig helg :)

2011-06-28 @ 14:54:07
URL: http://jade.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0