Homeopati debatter

från dagens : http://dagenshomeopati.se/2011/07/07/homeopati-en-erkand-lakemetod-inom-eu/
det finns mkt att läsa på denna sida.

Det finns mängder av bevis som visar att homeopati fungerar och bara inom EU finns det över 100 miljoner människor som använder sig av homeopatiska läkemedel. 50 000 läkare plus sjuksköterskor och övriga heilpraktiker använder homeopati  för att hjälpa sjuka människor bli friska.

Men trots dessa övertygande siffror ska nu Christer Fuglesang tillsammans med Föreningen Vetenskap och Folkbildning ”bevisa” att homeopati inte fungerar genom att ”överdosera” homeopatiska läkemedel.

Fuglesang ska alltså stå ute och under gippoliknande former ta överdos av homeopatiskt sömnmedel och sedan efter en stund utropa – Titta, jag dog inte. Men att stå och hälla i sig homeopatisk medicin och tro att man ska dö, visar bara på dessa personers okunnighet.

Homeopati fungerar helt enkelt inte på det sättet.

Homeopati är en mild och effektiv läkekonst som aldrig ger biverkningar om den används rätt. Enda chansen att kanske få biverkning av homeopati är att upprepa dosen om och om igen och då i en högre potens än vad Fuglesang ska använda sig av.

De ska använda sömnmedlet Coffea Alfaplex låg potens, skulle tro att det är skakat och spätt 6 ggr, vilket innebär att det är Coffea Alfaplex D6. Att ta en så låg poten en gång, blir absolut ingen som helst effekt. De måst gå upp högre i potens och ta flera doser under många dagar om de överhuvudtaget ska få en chans att känna av en överdos.

Det man åtminstone skulle kunna begära av dem, är att de gjorde detta prövningsförsök efter homeopatins vilkor och inte efter sina egna enkla hjärnors påhitt.

SvD

 

    

Filed Under: Div


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0