Läckande tarmkurs med Anders Gustavsson

Idag skulle Anders Gustavsson och jag planera för vår kommande samarbete i framtiden.
När jag är påväg till jobbet så ringer telefonen och två kursdeltagare till mig står där och väntar på mig....
Vilken kaos, de hade inte fått mitt mejl om att kursen blev inställd.....kan man inte lita på mejl eller är det min hjärna som inte fungerar....

Hur som helst så ringde jag till Anders och bad snällt att han skulle ställa upp och ge dessa två personer något riktigt nyttig kurs så att de inte hade åkt förgäves. Och tro det eller ej Anders sa ja först med lite tveksamhet...

Det blev en kanon förmiddag med Anders som lärare.


Som tur var hade Anders gjort en föreläsning som han skulle visa mig idag, nu blev den visningen på riktig...


Här är eleverna så glada och så nöjda blev de, att ett fel kan bli så rätt...


Det spred sig som ett virus att Anders skulle ha kurs ...så Eliisa hoppade in och så kom Gunnar oxå.




Anders ritade upp celler för tarmen och ingående berättade han om vikten att ha en bra tarmflora, om inte så läcker vår tarm och är upphov till många sjukdomar. Detta är så mkt större problem än vi kan tro. Men det pågår mkt forskning utomlands i detta. Man kan säga att nästan alla sjukdomar börjar med en inflammation som sedan ger en sk kronisk sjukdoms tillstånd, det är det som sedan får ett namn och då har man sin sjukdom. I själva verket har man en läckande tarm som gör att man självförgiftar sig.........

Snabba kolhydrater förstör vår slemhinna i tarmen, socker och mjölkprodukter förstör tarmfloran osv
Äter vi samma saker dag in och ut så till slut bildar vi IgG en gen med intolerans för födoämnet och den gör att vi läcker ut i blodet och gör oss sjuka. Anders talade mkt om vikten att varva var fjärde dag av föda som vi intar, inget är bra att ta varje dag till slut får vi en intolerans....inte ens samma sorts kaffe är bra att använda, vi måste variera oss...

Tillstånd med en ökad genomtränglighet av tarmens slemhinna, där stora molekyler, bakterier, proteinfragment och andra ämnen kan tränga över i blodet och orsaka trötthet, inflammation, magsmärtor, allergi m.m.

Samma frukost dag ut och dag in är jätte farligt......

Läckande tarm (LGS = Leaky Gut Syndrome) samt hur en dålig matsmälningen (främst för lite magsyra och bikarbonat) orsakar sämre nedspjälkning. När proteiner inte bryts ner till enskilda aminosyror, så kallas de för polypeptider (poly=flera).

Att 70-80% av immunförsvaret( studier från WHO) är kopplat till tarmhälsan, man pratar om det flytande immuförsvaret,  nu kommer allt mer forskning som påvisar kopplingar till nästan alla sjukdomsdiagnoser.

När en tarmslemhinna är irriterad på grund av felaktig kost, långvarig stress med kortisolpåslag eller liknande, så orsakas små hål av irritationen/inflammationen.Detta  orsakar små, små hål längst upp på toppen. Detta kan även ske när glutenpeptider öppnar upp och passerar genom tarmens slemhinna. När läckande tarm uppkommer, så går polypeptider över ut i blodet och orsakar ett stort antal symtom och efterföljande sjukdomar.


Vi fick även lära oss om Morfinpeptider, som sätter sig i hjärnan så att signalerna inte går fram....
mjälkproteinerna kesine är en orsak till många av hjärnans sjukdomar, samt adhd, autism mm

Anders berättade att barn under två år har alltid en läckande tarm pga av att de skall ammas, och att ge dem välling är förödande för immunförsvaret och hjärnan. Det var otäckt att höra.

De flesta tarmsjukdomar typ Collon irretable, Chrons sjukdom, IBS mm är läckande tarm syndromet rena orsaken till de sjukdomarna. Läckande tarm kan även ha att göra med fibromyalgi, reumatism, och allmänt värk i kroppen.

Vi fick även lära oss vikten med probiotika och prebiotika för tarmfloran. MMS lär skydda och läka tarmen. L-glutamin är bra men inte om man har candida, då göder vi den och då blir det mer.


Vikten med ko-enzymer för att bryta ner proteiner, är viktigt och Q 10 är ett sådant enzym.

För några år sedan läste jag att de hade hittat hjärnstamceller i tarmen, det kom uttryck som -
vi tänker med tarmen..  så självklart har hjärnan med vår föda att göra.

Variera din kost så mycket du kan,drick vatten och undvik socker och kemikalier.
Kom ihåg att alla  s k sjukdomar börjar med en inflammation.

Ja mer får ni veta när Anders drar igång sina kurser på "riktigt"....

Vi är i planerna att starta en skola ihop. Den utbildningen kommer att bli helt unik och jag lovar, den bästa för att hjälpa människor med besvär.


TACK Anders och kursdeltagare det blev en kanon dag måste jag säga, trots mitt slarv om det nu var det.

Det finns en mening med allt om man kan se det.

TACK för en härlig och lärorik dag  idag!

 


Kommentarer
Postat av: Christina Källman

Hej!

Bra och samtidigt skrämmande information om upphovet till våra inflammatoriska mag-tarmsjukdomar t e x.

Vill också säga att Colon irritabile = IBS (irritable bowel syndrome) två namn på samma sjukdom

Har en fråga: När börjar Anders kurser? Skulle kunna vara något för våra medlemmar.



Med vänlig hälsning

Christina Källman

Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka i Örebro

2011-04-18 @ 13:01:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0