Med vind i seglen för Homeopati - Allt för hälsan 10-13 nov -11


Nya vindar i Sverige!
 

 Med vind i seglen, Älvsjömässan – Allt för hälsan! 10-13 nov 2011

 

Då kom dagen med ett stor ”D”, då många homeopater från hela Sverige samlades i en enda stor monter på Älvsjömässan. Alla förbund var naturligtvis där, och hela styrelsen från SHR var där!

Svenska Föreningen för Vetenskaplig Homeopati, sponsrade montern för att föra fram homeopatin i Sverige!


Vi delade ut mängder med information om homeopati, bl a
En vit bok om homeopati – medicinens fula ankunge av Erling Lomnäs, till höger på bilden, Thomas Berggren till vänster, ( du kan få den kostnadsfritt hemskickad till dig mejla till http://www.homeopatiframjandet.se ), även deras sista nummer av deras fina tidning fick de helt gratis av oss.

 

Här sitter Bonnie Lomnäs vid bok försäljningen, ytterligare en ”stor” (fast liten tillväxten) kvinna som gör mycket bra saker för att sprida homeopati. Bonnie Lomnäs är redaktör för Tidskrift för homeopati,
dessutom hade hon tagit fram så många bra forskningsresultat om homeopati och dess vetenskap.

Medlemskap Eftersom SFVH är en riksorganisation, en intresseförening inriktad på att främja homeopatin som läkemetod, kan självklart alla – men helst de med samma ambition – bli medlemmar i föreningen! Avgiften är närmast symbolisk: 80 kr/år för svenska medlemmar, för utländska ingen avgift. Beloppet sätts in på plusgirokonto 45 51 30 – 5.

Alla medlemmar får Tidskrift för Homeopati (två nummer/år) hemsänd till sig – var därför noga med att ange rätt postadress! (För den som vill ha tidskriften utan att bli medlem gäller samma avgifter – ange bara att Du vill ha enbart tidskriften!)


Stora skyltar i vår fina monter.

Här är Gunnar Jansson från Norrköping med fru. Det fanns två små ”rum” i vår monter, för att kunna ge små korta konsultationer i akuta problem. Det kostade 50 kr och var väl besökt.

 DCG stod för ett lager med de vanligaste akutmedicinerna som vi sålde direkt till kund med rabatt.


Henrik Sand konsulterar här och säljer direkt medel till kund från DCG.


Erling skriver på homeopatifrämjandets hemsida:

Sensationell vindkantring för svensk homeopati

Den 23 september 2011 blev en märkesdag för homeopatins ställning i Sverige. Denna dag friades leg. läkaren Anders Pettersson (tidigare Forneus) i Högsta

Förvaltningsdomstolen i ett mål med Socialstyrelsen som motpart.

Hudspecialisten Anders Pettersson har i samråd med patienterna använt sig av homeopatica som komplement till skolmedicin. För detta har han straffats med tre års prövotid, vilket är ett hårdare straff än varning. Pettersson har fällts i två lägre instanser men blev sålunda friad i Sveriges högsta rättsinstans för myndigheter, vilket innebär att tidigare domar helt undanröjts.

Domen innebär att svenska läkare fr.o.m. nu kan göra som över 50 000 kolleger inom EU – helt naturligt ordinera homeopatica i sin läkargärning.

Detta är ett genombrott för homeopatin i Sverige och ett sjumilakliv för svenska patienters rättighet att fritt välja behandlingsform!


Barbro Nilsson
höll ett föredrag i vår monter och berätta varför hon som sjuksköterska valde att omskola sig till homeopat. Hon gav oss även inblick i flera lyckade resultat från hennes praktik. En annan historia var om en kvinna som efter förlossning, hade blivit sydd med stygn som skulle försvinna av sig själv, men det gjorde de inte, utan låg kvar i kroppen och förorsakade infektioner. Hon hade valsat runt inom sjukvården i 30 år, utan att få en botande behandling. Barbro gav henne ett lämpligt homeopatiskt läkemedel och trådar började vandra ut ur kroppen, främst från underlivet. Kvinnan var med på föredraget och sade  – För varje tråd och varje knut som kom ut, mådde jag allt bättre. Det var verkligen många besökare som satt och lyssnade med stora öron!

Det fanns många patientfall att läsa på väggarna, och flera forskningspärmar låg vid små bord så att man kunde sätta sig och läsa om flera forskningar om homeopati.

 

Det fanns även mycket litteratur att köpa, en ny upplaga av Klara Franzén. ”Homeopatiska självläkaren.”

 En annan härlig, kunnig kvinna satt vid sin dator och visade Dagens Homeopati på en stor skärm!

Marina Szöges är Klassisk Homeopat, styrelsemedlem i Svenska Akademin för Klassisk Homeopati och redaktör för tidningen Dagens Homeopati. http://dagenshomeopati.se

Jag kan verkligen rekommendera denna fina sida för homeopatin.
Där kan du hämta dagsfärska nyheter, både från Sverige och utomlands.
Det fanns mycket bra information i vår monter. Tyvärr hann jag inte läsa allt, då jag satt i små korta konsultationer hela tiden. Det var populärt att få hjälp med sina akuta besvär och många kom faktiskt även med sina kroniska besvär. En man sökte mig för sin yrsel, han kom med rollator och hade haft små proppar i hjärnan, han åt många olika mediciner bla statiner, blodtrycksmedel osv….., jag rekommenderade så enkelt som arnica i några dagar, han ringde mig på måndagen efter mässan och sa att nu kunde han gå utan rollator och att arnica tänkte han aldrig sluta med, han hade minsann varit inne och läst på nätet. Han bokade tid hos mig för hela bekantskapskretsen.Biosan
importerar närmare 100 olika dilutioner från den välkända Tyska homeopatitillverkaren Dr.Reckeweg & Co. GmbH. Produktsortimentet erbjuder ett brett spektrum av uppskattade komplexmedel, enkelmedel och även veterinärmedel. Dessa medel finns representerade i mer än 40 länder världen över.  Biosan fick i september 2005 utmärkelsen Årets Importör bland Reckewegs alla återförsäljare.

Dr. Reckeweg tillverkar alla sina medel i laboratoriet i Bensheim, Tyskland.

Jag fick veta att de har även enkelmedel i dilution som är handskakade. Bra att veta för de som inte vill ha sockerpiller, candida eller sockerberoende.

 

Bert Breukers, Dipl. Klassisk Homeopat och Dipl. Cease – terapeut samt Dipl. Sjukgymnast föreläste om Cease- metoden. En behandling som kan bota autistiska barn. Metoden upptäcktes av en slump av en holländsk läkare som behandlade en pojke med astma. Föräldrarna berättade för doktorn att sonen hade fått astma efter vaccination. Som behandling fick pojken ett homeopatiskt läkemedel tillverkad av samma slags vaccin han hade fått astman av. Astman läkte bort, inga problem längre. Till saken hör att pojken också hade autism, som också blev bättre. Läkaren blev förvånad och nyfiken, började undersöka saken och det visade sig att han hade upptäckt en metod som har förmåga att bota autism. Behandlingen går ut på att ge homeopatiska läkemedel tillverkade av vacciner. Enligt Cease- metoden är orsaken till autism ett överbelastat immunförsvar på grund av vaccinationer, mediciner och andra toxiner. Metoden är naturligtvis förbjuden i Sverige men är i fullgång i Holland. Bert har de flesta vacciner i homeopatiskform, de potensierar helt enkelt ut vaccinet till D 30 om jag inte minns fel och så ger man det i några veckor.Henrik Sand och Eva-Lis Nilsson studerar mässtidningen, där Erling Lomnäs hade en jätte bra artikel och även en stor annons som kostade massor av pengar.

Allt fanns i denna vackra fina monter, och vi hade verkligen en otroligt fin gemenskap och alla arbetade för

Vind i spegeln för homeopati!Det kändes som att vi hade samma motor i oss, och det blev givetvis många härliga möten.

Det är verkligen kul att möta andra homeopater och att arbeta bredvid varandra, det kändes verkligen ”stort”.

 

I en annan monter (även den blå och vit) fanns Sven och Stefan från Biosan! Så trevliga och entusiastiska killar, här ”brann” det verkligen i knutarna. De arbetar verkligen för att föra fram homeopatin och göra den stor i Sverige, så roligt att samtal med dessa fantastiska män. Biosan skänkte oss Vita R-15, för mig sk ”överlevnadsdroppar”, en härlig blandning av medel som verkligen ger krafterna tillbaka vid sjukdom eller vid oros besvär. De skänkte även alla 12 Biokemiska vävnadssalter som vi lät ge som provsmak, och se hur fort de smälte i munnen, ett tecken på att de behövs just där och nu. Besökarna blev imponerade av dessa vävnadscellsalter som finns för de allra flesta besvär. Går alldeles utmärkt att tillföra som extra tillskott vid en homeopatisk behandling.

Alla i SHR kommer att få utskick från Biosan, det blir spännande!
TACK killar för ert stora arbeta med myndigheter och så mycket mera, som ni är arrangerade i för homeopati!

 

 Nr 1 Calcium fluoratum/Kalcium fluorid   Bindvävsmedel
Nr 2 Calcium Phosphoricum/Kalciumfosfat Cellens ämnesomsättning
Nr 3 Ferrum phosphoricum/Järnfosfat Syretransporten
Nr 4 Kalium chloratum/Kaliumklorid(Kali.mur) Lymfsystemet
Nr 5 Kalium Phsphoricum/Kaliumfosfat(kali.phos) nervnutritionsmedlet
Nr 6 Kalium sulfuricum/Kalimsulfat(kali.sulph
Nr 7 Magnesium Phosphoricum/Magnesiumfosfat Kramp- och smärttillstånd
Nr 8 Natrium Chloratum/Natriumklorid(nat.mur) Vätskebalansen i cellen
Nr 9 Natrium Phosphoricum/Natriumfosfat(nat.phos) Syra neutraliserande, lipidomsättningen
Nr 10 Natrium Sulfuricum/Natrimsulfat(nat.sulph) Dränage vid överskott av interstitiellavätskor/utsöndringsmedel
Nr 11 Silicea/Kiseldioxis(silicia) Mjuka bindväven, katalysatormedel
Nr 12 Calcium Sulfuricum/Kalciumsulfat(calc.sulph) Kronisk varbildning.Många bra möten, många diskussioner ja det var verkligen dagar som bara susade förbi, för allt var så intressant och roligt.  Här står Stefan och Hans i någon diskussion. Tänk att det går så fort när man trivs och har roligt! 

Anders Pettersson, fd Fornelius, leg. läkare föreläste om homeopati i en stor föreläsnings sal. Han fanns även med i vår monter den dagen.
Vi var många som var där och lyssnade.

Några rader från föreläsningen:
* Det är viktigast att se på resultatet
* 50% av vad skolmedicinen gör, vet vi inte om det har någon vetenskaplig effekt.
* Läkare ”kvackar” också, men man pratar inte så högt om det!
* Miniformdroppar skrivs ut dagligen, men det finns inga vetenskapliga bevis för att de fungerar.
* Placebo är det bästa vi har.
* Om folk uppskattar medicinen så får man använda den.
* Han berättade om någon undersökning av hos patienter som varit hos specialister som inte var nöjda, men 75 % mådde bättre och då var det ett bra resultat. Resultatet är inte oviktigt. Anders hade en bra föreläsning om de 12 Biokemiska vävnadscellsalterna. TACK och Grattis Anders!Jag vill tacka Erling och Bonnie Lomnäs för att de gjorde det möjligt för oss att deltaga i denna manifestation för homeopati i Sverige. Tackar vår ordförande Hans Elvesjö som var med och byggde den, och alla andra som byggde, släpade och gjorde allt möjligt för att sprida vetskapen om att läkekonsten homeopati finns, som ett alternativ till den konventionella sjukvården!
TACKAR alla i SHR:s styrelse, det var roligt att umgås i så många dagar! Tack till alla som var där!
/ vid dator Irén Svensson-Ny 
Hans Elvesjö vår ordförande i Svenska homeopaters Riksförbund och jag som är vice ordförande där.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0