Hudproblem och värk i nacken mm.

Det är många som söker för hudproblem, då tänker jag inte på eksem och psoriasis utan mer acne, och utlag av alla möjliga olika slag. (det är många som söker för eksem oxå men det tar vi en annan dag)

Så här kan det se, det är många som har problem på ryggen,
 även på framsidan samt axlar.
Vårdcentralen rekomenderar att använda asolsprit....... att torka ut acne och kvisslor är inte att rekommendera enligt homeopatiskt tankesätt. Försöker man torka ut så blir det bara värre, om man istället smörjer på bivax eller någon annan fet kräm så "tänker " kroppen att det redan finns fett och slutar att producera det. Att troka ut acne slutar alltid med att det blir många många fler. Lika botar lika är principen.Att gå till botten med problemet är att försöka härleda var i kroppen som felet är. Här är ett urinprov som visar på leverstörning, tunntarmsproblem samt att bukspotten inte samverkar i matsmältningen.
Lever och hud samarbetar väldigt, näringsupptaget är alltid lika viktigt vilket probem som helst.
Matallergier kan ofta ge hudbesvär, eksem osv.

Rent homeopatiskt är det alltid viktigast vem som har blivit sjuk än själva symptomen själv. Att stärka hela systemet med det "rätta" enkelmedlet är alltid det bästa, eftersom kroppen själv rättar till sitt probem då.

Att dricka vatten är alltid a-o vid alla besvär, lymfsystemet vår städpatrull behöver ha vatten i sina hinkar när de städar, det går inte att städa med kaffe, öl eller jos......försök att tvätta ett golv med det.

För att hjälpa kroppen att städa så kan man även ta bort allt vitt, vetemjöl, mjölkprodukter och vitt socker, det brukar sätta fart på kroppens städpatrull.

Det finns även komplexmedel som lymfosin att inta för att kroppen skall städa bättre. Man kan även ta örter som rensar och renar kroppen.


Här är ett annat fall med värk i nacke och axlar, här använder jag koppningsglas en urgammal metod för att få bort stagnationen under området och öka cirkulationen så att värken släpper. Besökaren blev väldigt förvånad över att värken släppte på en gång, helt fantastiskt. Man kan även sätta flera koppor på ryggen och låta dem sitta kvar tills de ramlar av.
Ur homeopatisk sätt att se så är det viktigt vad som orsakat värken och vem som har värken. När är värken sämre och bättre vad brukar lindra..... osv.

Arnica går alltid att ta mot värk eftersom det är traumas medel, inre och yttre våld mot kroppen.
Rhus tox är ett annat säkert kort mot värk som blir bättre i rörelse.

Snart har jag akutspoteket då jag lär ut de viktigaste medlen att ha hemma för att möta Olle i grinden vid nästan alla besvär, flera akutmedel kan man ta ett piller var 20:e minut tills värken försvinner ca 2-3 timmar, ett ryggskott eller nackspärr brukar försvinna på ca 2-4 timmar. Helt fantastiskt!


1 nov Det homeopatiska akutapoteket steg 1, kl 18-21.00 anmälan till Irén
Grundkurs i de viktigaste medlen som du kan inta för att snabbt återgå till hälsan.
Välkomna på en spännande och mycket lärorik kurs kan jag lova.
Homeopati är fantstiskt!


TACK för en bra vecka och intressant vecka!
TACK för att du var intresserad att läsa här!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0