Egna tankar om oharmoni i kroppen

Energi/kraftmängd

 Egna slutsatser om människans energimängd och hur obalans/sjukdom uppstår.

 Tänk om det är så att vi alla har en viss mängd att hushålla med under en dag. Meningen är att vi laddar tillbaka den när vi sover. Allt tar sin kraft från oss och det gäller att fånga den tillbaka eller att hushålla med kraften/energin. Mat är vårt medel för liv och mat är viktigt för att fylla på rätta krafter. Detta måste gå inom kvantfysikens lagar.

Om vi tänker oss att energimängden är rund, vi lever på en rundplanet och både utanför oss och innanför oss finns miljontalsceller som är runda, ja varje liten molekyl och atom är också runda. Så får min del så är det själklart att energin/kraften är rund. Vid en Qi gong övningar så lossas man ta en boll och för den in i sin kropp, det var då det blev så tydligt för mig att energin är en boll. Rulla in en boll och låt den rulla……… man kan bara hoppas på att målvakten är hemma och fångar den.

 Bollen består av:

25% av vår ”boll” går åt till det autonoma nervsystemet. Det är det som du inte med viljan kan påverka, att hjärtat pumpar runt ditt blod, att näringen tas upp i din tarm, att musklerna försörjs, att kroppen reagerar på kyla och värme mm. Din fysiska kropp behöver denna del.

5% går åt till att spjälka och smälta födan om du äter ”skräpmat” går det kanske åt mer 10-15%. Vikten med bra mat som håller energi och inte tar energi är livsavgörande.


5% av din energi går åt till att sova, här gäller det att sova bra och djupt annars gör du av med mer 10-15%.

 15% gör du över med på ditt arbete/studier, stress och övertid gör att det går åt mer kraft kanske många använder 20-30% här.

 15% skall vara kvar till fritiden och hemmet. Till att ”fylla” på och göra roliga saker och sådant som du är intresserad av.

 35% gör vi över med på vår mentala och känslomässiga plan. Här är det tankar, sorger, rädslor, oro, förtvivlan, ekonomi mm som kostar energi.

 Om vi skulle få lära oss detta i skolan så kanske fler skulle kunna använda och spara på sina energier så att inte sjukdom/obalanser skulle uppstå. Vi skulle hålla oss helt naturligt mycket friskare. Om våra hundra procent av vår energi skulle vara självklara så skulle inte utbrändhet finnas idag. Om vi plussar ihop 25+skräpmat 15+ dålig sömn 15+arbetar för mycket och stressar för mycket 30 + hemmet men ingen fritid 10 + 35 mentala och känslomässiga problem så blir det 155 då har vi levt 55 över vår egen energi. Själklart blir vi sjuka. Vår livskraft och självläkningsprocesser kan omöjligt hitta tillbaka till balansen. Obalansen är ett faktum och besvären kommer som en räkning med posten.

 Allergier är ett bevis på att vi blir alltmer svagare i vårt immunförsvar. Vår kraft är inte tillräcklig för att hålla emot inkräktare eller olika ämnen som kommer utifrån vår kropp. Olika virus och bakterier får fäste i vår organism. Immunförsvaret försvagas och många kroniska problem uppstår. Alla autoimmuna sjukdomar likaså, kroppens stress gör att den börja äta på sig själv. Många är nagelbitare och det är samma sak. Inre och yttre är ingen skillnad.

 Kroppen är precis som vi eller kroppen är vi! Här kan jag också påstå att själen sitter inte på någon speciell plats utan i varje cell i hela dig. Därför fungerar mental träning, positiva tankar och val av tankar. Du blir som du tänker, du blir som du äter, du blir som du sänder ut. Allt kopplas samman och har en behörighet med varandra. Människan är en helhet precis som naturen själv. Vi kan inte sätta oss utanför naturen vi är och tillhör den. Naturen följer en viss ordning och lagar och därmed gör vi det också. Att läka en människa måste ske enligt våra naturliga lagar och inte på kemiska processer som förgiftar oss.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0