Två dagar på jobbet och preventivmedel

Har nu arbetat i två dagar, lite svårt att gå upp på morgonen när man är van att sova så länge man vill. Men väl på jobbet så känner jag mig hemma och jag bokstavligen älskar mitt arbete. De är så härligt att komma närma närma andra människor att få en glimt in i en själv....hur spännande som helst. Jag letar nycklar till att öppna upp livskraften och det är så spännande att hitta rätt medel, hitta rätt nyckel till ett lås som länge varit låst.
Hade flera telefon konsultationer i dag, måste bli så när jag har så många långvägs resenärer då tar jag telefon tid för att spara på resor och tid och mer miljövänligt......
Första konsultationen var fantastiskt, allt har blivit mkt bättre och lusten, motivationen ja allt var på sin rätta plats igen. Blodtrycksmedicinen hade läkaren tagit bort för blodtrycket hade gått ner, jippi jippi jippi inget får mig så glad som de som får ta bort sina mediciner! Mediciner gör oss så sjuka så sjuka.......jag har en handfull besökare som går hos mig som alla är över 90 år och de har en gemensamnämnare de äter inga syntetiska mediciner, kanske är det därför att de "klarat" sig så länge och en t o m cyklar till mig!!!!!Har dessutom en stor röd hatt med rosor på så tjusigt, så vill jag se ut och vara när jag blir 90 år!!!! En helt fantastisk människa med så mycket liv och kraft!
Daggkåpa, hjälper mot kvinnliga besvär. Man tänker sig att bladet är livmodern och att droppen är ägget.
Igår sökte mig en mamma till en dotter som inte ville komma med till mottagningen, hon låg hemma i sängen och grät.
Allt var fel, allt var jobbigt och hela familjen blev infekterad. I en familj tar man lätt på sig andras bekymmer man påverkar varandra med sitt mående, det vet alla.
Jag letade orsaker som vanligt och försökte hitta lösningar på problemet, dottern tror inte på  homeopati så hon ville inte ha någon hjälp från mig.......men mamman ville få en ändring eftersom flickan inte ville gå till skolan efter lovet.
Jag funderade och vi pratade, seden framkom det att dottern hade fått både antibiotika och p-piller för sina finnar och dålig hy, hon kände sig ful och osäker och söker en läkare för att om ansiktet blir bättre så mår hon bättre...
Vad hände? Hon ramlade ner helt och tappade sugen och ligger och gråter....... jag bara gapade och förstod genast vad som hade hänt......Att sätta in p-piller i en ung kvinnas kropp är som att sätta in en biologisk bom i kroppen, förr eller senare smäller det. Att laborera med kvinnans hormoner skulle vara förbjudet! Att de på ungdomsmotagningarna sitter och skriver ut p-piller till 15 åriga flickor helt utan undersökning och föräldrars tillstånd skulle vara straffbart! Att säga att det är ok med p-piller och att biverkningarna är små är lögner så stora att ja jag vet inte vad för jag blir så förbannad!!!!
Att flickorna tappar lusten till skolan, killen, livet mm det sägs inget om. Att upplysa om humörsvängningar pratas det inte alls om. Jag vet för jag var med om samma sak när jag var 15 år och blev helt depprimerad och förvirrad av p-piller, jag fick dem utskrivna för att mensen var så jobbig........inte ont anande att det skulle bli mitt fall och roten till många problem som jag fick innan jag fyllde 20 år och en homeopat fick ordning på mitt endokrina körtelsystem. Närjag var 18 år så kom jag i klimateriet för på den tiden var p-piller ännu farligare och mycket starkare.

Tyvärr finns det inget bra preventimmedel, förutom de nya minidatorerna som kommit på marknaden. Det lär finnas en som heter Pesona som man kan beställa från England och kostar under 800 kr, det är stickor man kissar på som berättar om man kan bli gravid eller ej. De har sålt i Sverige men dragits in för ingen köper dem, undra på det när alla ungdomsmottagningar sitter och ger ut p-piller hej vilt till alla små flickor ! Ingen reklam har synas för den, är det läkemedelsindustrin som ligger bakom att det inte gick att sälja i Sverige men är så mycket större utomlands. Vi svenskar är inte så fria som vi tror! Man kan säkert googla och det finns fler utbud utomlands. Vi  är totalt styrda vad läkarna ger oss, de är våra gudar........gör man inte som de säger så är man inte välkommen tillbaka...???????
Vem tjänar på vad?
Irén funderar på vad som är rätt och fel, ser nästan ut som jag ber....

Idag har jag även haft andra svåra fall men det får vi ta en annan gång, för imorgon är det nyårsafton och jag är åter privat Irén igen!!!!!!!

Undvik Bregott.....köp det ekologiska

Läste en artikel i Svenska Dagbladet, att dagens jordbruk ser inte ut som i reklamen för Bregott. Nej , råvarorna till våra livsmedel produceras med gifter och med hög avkastning som främsta drivkraft........ Plöjning ingår inte längre som ett natruligt led i jordbearbetningen, istället används gifter för att hantera de problem som uppkommer vid utebliven plöjning. I strået efter den tröskade grådan finns sjukdomar. De hamnar i ytan vid den moderna, grunda bearbetningen och kan infekktera den nya grödan. Därför sprutas åkern med gifter som hericider och fungicider i föregyggande syfte. Skall vi ge våra barn föda som innehåller så mycket gifter? Varför får detta ske? Allt för pengarna till vilket pris kan man undra. Men det är vi konsumenter som avgör så länge vi handlar så länge finns det.

Juldagen i Solberga med familjen Palm-Gräntz

Juldagen firar vi alltid med familen i Solberga, jag har bott granne med denna familj i 11 år...
Vi träffas med våra underbara flickor och äter rester och så spelar vi spel. I år blev det -Hur fan visste du det?
ett litet annaorlunda spel med frågor som man inte hört, men man måste kunna förklara sig varför man vet svaren.
Amanda vann, hon kunde alla sexfrågorna av någon konstig anledning, vi föreslog att hon skall satsa på att bli sexolog.....
Alltid lika roligt att komma "hem" till Solberga igen. Vi skrattade hela kvällen och det känns så bra!
Köket hos Elisabeth och Tommy.....vi åt väldigt god mat...

Kniva frågor i Hur fan visste du det? Johan kliar sig i håret Amanda pekar och skrattar, Alva kollar så det är rätt svar.
Bettan har roligt.........

Vi åkte hem på bordet tre lapptoppar och tv på......vilken data familj........

Rida rida ranka......hästen heter Blanka.....

Julafton i Runnaby hos Sophia!

Påväg till Runnaby så ringde Ulla-Karin min brors fru och sa att vi hade lämnat fel julklappar där......inte lätt med alla kassar och klappar som skulle hit och dit, men vi tog det lugnt ingen kaosvåg blev det, vi skulle ju ta julen som den kom. Fel klappar på fel ställe, det var väl inte så farligt?
Vi kom till Runnaby och blev emottagna av "Djupet" så hette Christians halsduk, Sophia fick en halsduk med namnet tålamod......
Vi öppnade klapparna långsamt......en i taget och alla skall titta på när man öppnar, så att det tar riktigt lång tid.
Bella var inte intresserad som vanligt hon lekte i fönstret med sin ljuslykta.....det låter speciellt när den kommer mot marmorplattorna, där kan hon sitta och leka....
Vi andra lekte med hennes nya leksaker......Maja kröp i kring och var mer intresserad av allt papper som kom på golvet.
Flickorna blev glada över sina klapper eller jag det blev vi alla.
Här är alla halsdukarna som jag stickat till Julklappar, överst är
Alvas den heter balansen, för Alva är nästan alltid så välbalanserad, sedan kom den Oförutbarsagda, Änglalik, Djupet och sist Tålamodet....många meter blev det över 10 meter som jag stickat på tågen i Sverige.......
Mina flickor och Isabella. Tänker på Thomas Di Levas låt
Vi är vackra allihopa!!!!!!!
Benjamin min favorit som sjunger
-Allt du önskar kan du få.........
visst är det så, allt kräver sin ritning i universum och allt du önskar kan du få, men man får aldrig begära för då går det inte att önska.......
Ett rent samvete är alltid bäst!
Bella älskar sin moster som håller på att få igång sin julklapp
Sing star......mycket sjunga blev det i helgen! Det var jätte kul!!!!!
Amanda känner på Christians spikmatta!!! Den var spännande!
Maja var lite förundrad över sin första Jul..... men hon hade en märkesklänning på sig.......bäbisar med bara armar vad kan vara bättre?????? Maja förhöjde hela julen hon är en sådan fantastisk lite solstråle som är så intresserad av allt, inget går henne förbi hon har koll på läget.....precis vad alla gör.
Christian, Maja med sin julklapp och morfar Johan med fjärrkontrolleni handen, så trivs han bäst......
Sedan var det dags för sången.....Alva och Amanda sjunger ......Bella lekar med sin ljuslykta som är som en liten princesskrona..

Johan och jag i soffan.....

Man måste gossa med pappsen ibland allra helst på julaftonen...

Amandas julklapp från Maud, jag tyckte att den var urläcker.......

Jag provar spikmattan...otroligt skönt.......det kan jag rekommendera måste nog köpa mig en själv.....

Farmor och pappa passar på att pussa på Maja när hon sover....

Den först julaftonen är till ända......

Julafton i Vintrosa hos bror

Vaknade av klockan kvart över nio, (det hade kommit snö häri skogen!!!)upp och skala potatis.......många potatisar blev det. Jag skulle ta med mig två st en vanlig Jansson och en vegan Jansson, i den hade jag saltgurka och havremjölk. Vi kom bara tio minuter försent till Julbordet det var nog rekord. Amanda är bra för mig, hon får mig att skynda mig för hon vill aldrig komma försent.
Vi kom inte sist denna gång vad skönt. Min bror har tre sönder, Ronny, Tony och Kim. Ronny har familj med två barn Axel och Nova. Min mor var där och verkade må ganska bra. Sophia och barnen kom, Christian skulle ha sin urfamilj hos sig.
Bella blev lite rastlös av alla människor, Amanda och jag tog bilen och åkte till Storstenshöjden för att se om det fanns snö där......och det gjorde det. Här kommer lite bilder från dagens lunch.
Kul var att Ronny citerade min pappa när jag tog mat, - Irén ta nu inte mer än du äter upp.........det är lätt hänt att plocka på får mkt när bordet dinglar av mat.....
Min bror hade gjort pepparkakshus med sina barnbarn.....
Johan, Amanda och lilla Maja på golvet bredvid den sovande tomten.
Maja, Johan, Amanda och min bror Johnny i soffan.
Johnny, Maja, Caroline, Axel och Nova.
Isabella och Sophia.
Mamma och Sophia.
Storstenshöjden på Julafton den var tom......men snö finns det!
Isabella i bilen, där trivs hon....

Så var det dags för att åka till nästa ställe och fira Runnaby........Buller i Runnaby bloggen!

Danföredopparedan

Varit på landet i flera dagar med min kära familj.
Vårt julfirande bestod av att vi har danföredopparedan hemma i Svenshyttan, vi inom familjen. Blomberg kom med sin familj och likaså Sophia nu är vi 11 st i familjen KUL......
Vi bestämnde att vi inte skulle stressa, att det blir som det blir och att vi skulle ta allt som det kommer. Bara vara glada över att vi har varandra och njuta utvav det!  
Flickorna och jag handlade allt på dagen och åkte ut till skogen och började göra julgodis, i år blev det veganknäck, mintkyssar och rischokladbollar med kockus, allt för att Amanda skulle kunna äta vårt godis(hon åt minst som vanligt). Knäcken blev riktigt bra med havremjölk och rårörsocker...lite nyttigare och stelanade helt fantastiskt. Minkyssarna blev som glas i år, men goda. Blomberg står för julskinkan så den blev säkert bra, smakar aldrig på den...har inte ätit kött på jag tror det är 29 år nu. Jag  gör en julsallad men potatis, rödlök, purjolök, saltgurka dressing med olja och senap och dill, den är smaskens. Vi åt óch mumsade och bytte julklappar. Här kommer några kort från kvällen!
Mintkyssar ett måste, Blomberg och Alva älskar dem!Blomberg och Alvas måste godis på julen.....Här plockar vi åt oss maten...

Blomberg skär upp den tillagade skinkan....      Bella i sin nya julklänning från Bodil.

Här satt vi till bords.

Johan  A och våran lilla förtjusande Maja!!!!
Johan B och Anna nyblivna lyckliga föräldrar!!!!!
Kanske något trötta men det får man vara när man har en sådan liten bäbis!!!!
Halsdukarna var till belåtenhet.....Johans fick heta den oförutsägbara och den blev halvt lila och halvt svart men några komplicerade mönster och inget likt det andra, Annas heter Änlgalik och har kärleken och självens färg, helt lika rakt igenom......
Sophia och Christian, Amanda är inlindad i filten, här smälter vi maten och dricker gögg...
Albin en helt fantastiskt liten ny människa i Svenshyttan, och på Jorden! Varmt välkommen!
Julkyssen blev Johan och Albin

Irritation ger inflammation, tungt i själen!

Vaknade i fredags tung i huvudet och det kändes helt overkligt.......jag gick upp, bokade av och kröp ner i sängen igen. Sov till kl 13.00, det var verkligen länge sedan. Då upptäckte jag att jag var genom förkyld.......... jag summrerade genast varför jag åkt dit........
Jag var så irriterad förra helgen, på saker som jag inte kan göra något åt, men jag försökte i allafall och la mig i saker som jag inte skulle ha gjort. Olust känslan fanns inom mig och jag var både arg, ledsen, förtvivlad och irriterad. Om någon säger en massa dumma saker till en människa, som kämpar varje dag för överlevnad........ då är mitt tålamod slut. Om jag då som mamma försöker ställa allt tillrätta och det blir ännu mera kaos........då blir jag sjuk!
Dessutom gick jag i sommarskor (spanska ekologiska skor med studds i, gummi som inte är gjort för Svenska förhållanden) till Gröna grodan i torsdags och blev blöt om fötterna, det var inte bra!  Men jag hade en väldigt trevlig stund med mina vänner Eva och Gunnel. Vi arbetade ihop på dåvarande Högskolan i Örebro för 25 år sedan, men vi har hållt kontakten hela tiden, det är fantastiskt!!!! Vi startade då LDF som betyder lura dina fettceller, sedan bytte vi namn till WWWTFDLDFC som betyder våga vägra vara tant före detta lura dina fettceller clubben.............vi var fler från början men nu är det vi tre kvar, och jag hoppas att vi kommer ha kontakt livet ut......

Alva kom hem med ont i halsen och en rejäl förkylning pågång, hon kämpade ändå med att vara med på Lucia tåget och sjöng, vilket medför nu att hon inte har någon röst alls. Så det var tre stora saker som gjorde att förkylningen kunde rota sig i mig. Men nu skall den bort!!!!!!
Alva och jag på Café Bara Vara.......min minsta tjej som börjar bli stor nu!!!!

Får jag även presentera min ex - son eftersom jag nu har blivit exfarmor:
Här fyllde Johan 38 år, jag har kännt honom sedan han var 6 år!!! Så visst han är så nära min son som någon kan komma. Han har varit med i våran familj hela tiden, och det är han som gör Julskinkan varje år, annars skulle det inte bli någon. En tradition som Johans pappa infogade i vår familj för många många år sedan. När Eric tyvärr lämnade jordelivet (en operation som gick fel!!!)så tog Johan över traditionen. Eric och jag hade ett förhållande när Johan var liten, det funkade inte så bra men vi bestämnde oss att bli bästa vänner i stället, vänner har man hela livet, kärleken den kan komma och gå......... Jag fick inte behålla Eric hela livet men jag fick en son istället! Vilken ÄRA!!!!!

Vilket vinterlandskap vi har just nu, allt blir så mycket vackrare och julstämningen börjar infinna sig! Vi var på landet hela dagen igår och vi eldade i vår fantastiska spis, där kan jag sitta och titta in i elden och bara få vara......
När jag blir infekterad så kommer det även tunga saker fram i min själ, det är verkligen så att vi är en helhet? Eller är det så att man får mer tid att tänka för man måste hålla sig i sängen? Men det har gått tungt nu i några dagar, jag vet att man har ett val och att man kan välja tanke, det brukar jag själv säga........men det är lätt att ramla ner.
Det finns ingenting som gör mig så ledsen som när Isabella får sina krampanfall, så var det i fredagsnatt, hon har inte krampat på jätte länge och så kom detta bakslag............ jag blir så förtvivlad men jag kan inte gråta längre för jag har gråtit så mycket för denna lilla flicka, så nu är tårarna slut.... när Isabella är sjuk då önskar jag att jag var städerska på konsum, allt hade varit så mycket enklare då, jag hade litat på läkarna(det hade känts väldigt skönt), jag hade kunnat köpte en förklaring varför det är som det är, jag kunde t o m tagit till mig diagnosen och accepterat den. Nu går jag med den ständiga frågan vad jag kan göra och hur jag skall kunna förbättra och hjälpa Isabella på bästa möjliga sätt. Ännu värre jag får inte hjälpa barn under 8 år för svensk lag....... hur känns det?????
Isabella, vår allas älskling!

Ibland kanske man bara måste acceptea läget, gilla läget så att säga, hur svårt det än är. Jag är en sådan människa som tror på att det skall finnas en mening med allt, kanske är det så att Isabella har valt oss, jag vet varför hon valt Sophia, någon bättre mamma finns inte!!!!!! Vilket tålamod, vilken ängel hon är och så stark och klok!!!! Mig fick hon då på köpet eftersom mamma är viktigast! I Isabellas värld finns bara nuet och stunden är den största.......kanske är det just det jag skall lära mig, att fånga de små ögonblicken som påverkar oss stort!!!

Förut så älskade Isabella en tråd, den kunde hon hålla på med hur länge som helst. Jag har nog gjort flera hundra trådar, för de blev så smutsiga och kom bort. Men nu har hon bara helt plötsligt slutat med det. Är det någon som sett filmen "Bolla" så är Bella så lik Bolla.
Tack mina tjejer för ni har samma humor som jag och för att ni är så underbara, ni är det bästa jag vet!!!!! Här gör vi "cameltoo" om en person som försökte sätta käppar i hjulet för Isabella. Vi slöt samman alla och vi vann, vi är tjejer som håller ihop..........jag försöker lära mina tjejer att det bästa man kan ha i livet är syskon.....man delar hela livet med dem, allt annat kan komma och gå.....
Kram!


Kursdag i Falun, Hormoner

Vaknade och skulle med tåget till Falun idag. Det blev stopp i Ställdalen, lite fundersam blev jag när jag såg hur mycket snö det var där, jag hade bara skor på mig. Men vi körde på någon reserv och kom till en perong och där fick vi ta bussen. Jag blev försenad lite över en timma. Men jag hade många mogna kvinnor som skulle gå min kurs(+ en mogen man) och alla vi vet att saker och ting händer och tågen kommer inte alltid fram. Det fanns andra på tåget som tog det mer allvarligt att vi inte kom fram i tid, stackare att inte sett mer av livet. Väl mött blev jag i Falun, där vi faktiskt är hemma hos en privatperson. Maria är den mest perfekta värdinnan jag mött, Torsten hennes man en bit över 80 år lagade hjälmarjös med potatismos med rotsellri i och massor av persilja och citronpressade rivna morötter......vilken middag och vilken härlig dag jag fick i Falun.
 Här är Maria föra gången i Falun hemma hos henne.

Det är så roligt att möta andra som vill hjälpa andra. Vi pratade om hormonerna vår symfoni orkester i kroppen, en biokemist har uttryckt sig så i Näringsmedicinska tidskriften.
Vi är hormoner utan dem skulle inget fungera, ordet hormon betyder budbärare och det bär verkligen våra känslor och information till alla organ. De finns i blodet så det är stor anledning till att ha ett rent blod dvs med inga gifter i......
Kärlek, det är bra för våra hormoner, det finns inget som ger dem sådant flyt.......det känns i hela kroppen.
Här tar Henrik blodprov på Lena, vi letar efte matintoleranse. Ett test som mäter IGG.

Beröring är oxå bra för då ökar vårat måbrahormon och välbefinnandet ökar. Jag var på massage i måndags, jag har den förmån att få massage minst en gång var 14 dag ibland oftare. Ger man massage är det lika viktigt att få massage..........
Tack Christina den gör mig så gott och du är så duktig på intuitivmassage, helt underbart där laddar jag.
Kärleksört hemma hos moster Doras trädgård.

På tåget stickar jag personliga julklappar, stickar efter som jag uppfattar deras väsen, skall skriva en passande vers på paketen och får se om den som skall ha den, förstår att det är till just den som skall ha den. Resan till Falun tar 2,5 timma dit och 2,5 timma hem, lagom tid att sticka på......hinner ganska mycket. Mer kan jag inte skriva ifall några ögon som skall få julklapparna läser detta.

En spännande sak till idag, jag råkade få gå in i loket och se spåret från förarens blick... helt fantstiskt, det var verkligen på spåret må jag säga, blev nästan lite illamående för det gick så fort. Jag är ingen karusell människa. Men eftersom jag fick äran så fick jag stå där och titta. Det var verkligen kul! I bland hamnar man där man önskar, inte en slump vill jag säga för hur många gånger har jag inte suttit på tåg nu i två år och farit runt i hela Sverige och undrat hur det ser ut i loket och att kunna rikta blicken frammåt.
Jag tror på Benjamin syscha(eller hur det stavas..????) Du har väl hört vad han sjunger på julafton
-Allt du önskar kan du få!!!!!!!

Så nu får vi passa på att önska oss inför julen, jag har nu suttit och sagt till alla att det viktigast med julen är stämningen!
Jag önskar mig stämning till jul och mycket tid till familjen och att verkligen umgås på djupet. a onclick="showPic('https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/615862/images/2008/isabella-krleksrt-20081031-049_23298907.jpg');return false;" href="#"> Alla mina flickor, Bella var hemma hos Christian.

Släktkalas, en blind moster och ilska!

Hej Kära blogg!
Igår var jag på släkt kalas, min bror fyllde år och vi var där vi som är kvar av släkten. Min bror har tre pojkar, Ronny, Tony och Kim. Ronny har två barn Axel och Nova. Jag var där med alla mina fem flickor. Mamma var där konstigt nog...det är av henne vi kommer allihopa........Jag tycker att hon skall vara stolt men hon förstår inte det. Bella var underbar hon flöt omkring där och sjöng på tipp tapp och härmande min brors fiskar genom att öppna och stänga munnen lika dant. Klart att hon åt 5-6 nybakade bullar som Sophia fick lida av i 4 timmar när hon kom hem. Bella fick utbrott och skrek och hade sig till kl 12. Tänk vad vetemjöl och socker kan göra, det är inte människoföda men gud vad goda dom var........
Det var verkligen trevligt att ha alla samalde min bror fyllde 57 år........ det är något jag har svårt att förstå för då måste även jag vara gammal...................... men det känns inte så! Minns när pappa fyllde 50 år han blev väldigt deppig och tyckte att livet var slut då och att det var försent att förverkliga sina drömmar. Jag har en annan livssyn, det är aldrig försent!
På äldre dar byggde min far stall, köpte sig sin häst som han alltid velat haft, körde i skogen med häst och tog åt sig små jobb i skogen för att maskiner inte skulle förstöra den. Han lärde sig även att spela dragspel efter 60 år för det hade han drömt om, hans favorit låt Wiggen kunde han spela när andan fallde på. När han lärt sig det började han spela orgel, jag har den gamla orgeln kvar som har stått i en kyrka. Pappa har skrivit noterna direkt på tangenterna och det är så charmigt, minns när Alva var liten då gick hon dit och spelade. Jag kan inte spela något tyvärr men det kommer ny tid att lära sig på. Så länge man lär sig så har man barnasinnet kvar och man stoppar åldrandet i hjärnan. Det gäller att tänka i nya banor.

Innan jag kom dit så hade jag varit hos min moster, det är så sorgligt hon sitter i sitt hus och nu ser hon ingenting. Jag tog med henne till sitt vardagsrum och hon fick känna på alla sina saker där. Jag såg att hon log och förde sakerna till munnen. Hon vill inte att jag skall hjälpa henne, hon vill inte uppsöka läkare utan hon har bestämt sig för att dö, det är inget roligt längre säger hon. Vad gör man till en som snart blir 80 år och inte varit hos doktorn sedan ja jag tror att det är över 40 år sedan som jag vet. Jag var tolv år då och hon hade tuberkulos och var tvungen att ligga på sjukhus. I vår släkt går vi inte gärna till doktorn, vi försöker hålla oss ifrån så länge som möjligt. Det har vi efter min mormor som födde fyra flickor hemma och gjorde sina egen mediciner. Vi kostar vården ingenting......
Sorglikt är det men man kan inte tvinga någon att leva bara för att man älskar dem.....Dora känner att hon är klar nu och det gör ont i hela mig, hon är min mammas tvillingsyster och jag har levt med henne när jag var liten. Vi växte upp med mamma, pappa, storebror, mormor, morfar och moster Dora. Vi var en stor familj och man var aldrig ensam hemma, det kändes skönt att ha fler vuxna nära sig när man var barn. Kanske därför jag älskar att ha människor omkring mig.

Ilska, i lördagskväll blev jag så arg så arg.....trodde inte att någon kunde göra mig så upprörd. Jag är lite skamsen på mig själv, att jag kunde låta någon ta min energi så mycket. Men jag är en riktig "lejon hona" om någon pratar illa om Sophia och mina andra döttrar får läsa det på nätet, ja då rann det över totalt.....
Det går så lätt att skriva på blogg, msm, email mm. Det är en helt annan sak att prata och se den andra i ögonen när man blir arg. Jag måste komma ihåg det för så här vill inte jag vara, det går under mitt bälte.

Lycka!

Nu vill jag skriva om lycka. Lyssnade på Kaj Pollack en gång då han sa att lyckan är ett val! Vi var väl ca 700 personer som satt och lyssnade på hans föredrag, det gick en susning i hela salongen. Det var som några ljus blev tända.
En besökare hos mig sa en gång att lycka är ingenting annat än en bieffekt av något som händer. Det fick mig att tänka......
Hur rätt har de inte båda två......
Vi springer och jagar vår lycka och att vara lycklig tror vi att det är en bestående känsla som helt plötsligt skall införa sig i kroppen, och sedan skall den ta sin boning i hela vår känsla.
Ibland behöver man tänka efter vad lycka är, vad det står för och vad som gör dig lycklig. Det behöver inte vara så stora saker och det bästa av allt som det står i vårat kök - Allt som är värt något, är helt gratis!!!!!
Här kommer bilder från min lycka ikväll:
Helt plötsligt blev vi 11 st till middagen! Vilken ära att få laga mat till så många och fem hade mitt blod i mig!!!!!! Vilken LYCKA! Jag har fem tjejer som kommer direkt från mig! Ibland måste man få vara egoistisk!
Alva hade sina bästa vänner hos sig och hon verkade lycklig, de gjorde sig fina för att gå på tjejkväll!Hanna, Anna och Alva till höger.


Amanda hade My hos sig och verkade helt nöjd och lycklig med det! De fick inte plats vid bordet.....men vardagsrummet funkade!
Morfar lekte med Isabella i våran säng......de verkade ha sin stund i nuet ,och var lyckliga den lyckan lät.
Majas pappa är lycklig för att Maja har så "goa" lår......här byter han blöja på henne i min säng!
Isabella är lycklig när hon får sitta nära en spegel och titta på sin mun! Jag ler i hela min själ.


Mera lycka framför spegeln...

Maja blir lycklig av att pappa har satt på en ren blöja!
En helt vanlig sil är hur spännande som helst för Maja! Vilken lycka att få leka med en sil!
Anna är lycklig närnär hon kan dansa till en bra låt när hon skall göra sig fin för tjejfesten.!
Isabella är lycklig över ett par ljuslyktor som är som kronor av metall som låter när man slår dem mot bordet. Jag blir lycklig när Isabella leker, ikväll har hon visat att hon KAN leka, jag blir lycklig om Isabella leker...
Jag blir lycklig när jag möte blicken hos Isabella och jag ser att hon är lycklig, jag kan känna lyckan i hela min kropp, det finns inget som kan motsvara den lyckan, Isabella är en guda gåva, kanske är hon här för att jag skall möta livet med mer lycka! Jag älskar dig mitt kära barnbarn, ingen som du har lidit så mycket, men är helt omedveten om det, kanske en dignos på autism fick det bli ,för att ditt lidande har varit så svårt i din själ, någonstans måste man få gömma sig när det gör för ont. Vår värld är inte den lyckligaste, kanske är du lyckligare där du är, jag älskar dig så! Du  om någon kan ge lycka!

Jag blir lycklig när jag hör mina barn spela spel, ikväll var det - Hur Fan visste du det?
En kul fråge sport som pågick några timmar i köket och jag hörde Sophia skratta och mös som en lycklig själ, då är jag lycklig när Sophia skrattar, det finns inget bättre än när döttrarna har roligit tillsammans. Jag jobbar stenhårt på att de skall ha lycka tillsammans, syskon är de som delar livet längst med i livet, dela livet med era syskon!!!!!
I morgon skall jag gratta min bror, blir rädd när jag tänker på vad han fyller 57 år på måndag, nog är han en store bror i vajre fall......
Herre gud.........jag är lilla syster och är fem år yngre, det måste medföra att jag är över 50!!!!! SHIT Happens!!!!!


Sov gott jag älskar människor och speciellt min egen familj! Vilken Lycka!!!!! Var Rädd om din lycka, den kan vara hal som en ås.......
Hur var det vi skrev i våra små böcker när vi var små........lyckan kommer, lyckan går, lycklig den som lyckan får!!!!!
Håll den fast till varje pris!!!!
PUSS!

Varför blir vi sjuka?????

Det är någon som väntar på att jag skall skriva om varför vi blir sjuka.....
Måste först berätta om vad jag gått och skrattat åt hela veckan. Någon sa till mig att diagnos betyder "två som inte vet"????? Sedan kom jag till Umeå, där får jag lära mig att patient betyder tålamod!!!!! Det var väl roligt?
I veckan som gått sa en besökare till mig att Vetenskap, är att skapa ett vetande eller skapligt vetande........
Kunskap betyder att kunna skapa........ vilken skillnad!!!!!!!
Såg på Kunskapskanalen i tisdagskväll om att dispensen för antroposofmedicinen skall förbjudas efter nyår mm
Många personer diskuterade det och även homeopatmedel. Jag kommer att lägga in en läng på Helhetens hemsida så man kan gå in och titta på hela programmet. Vårt sätt att se på sjukdomar är egendomligt från skolmedicinen, inte ens begreppet homeopati kunde de förklara på programmet, jag fick många tankar och börjar förstå att de har skapligt vetande och de har svårt för att kunna skapa hälsa och friska människor. Jag fick en hel mail lista att skriva till.

När jag skall fundera ut varför det är som det är med en besökare, måste jag försöka förstå vad som är skillnade mellan inre och yttre världen, läste någonstans att sjukdom är inget annat än skillnade av vad man tänker och vad man gör.
Det är bäst att göra som man tänker än att gå och tänka på  saker och ting och aldrig göra det.  En sak har jag förstått att det är inte endast en sak som gör oss sjuka, det är många bitar som måste ramla på plats för att vi skall bli sjuka.
Vi har en fantastisk självläknings förmåga!
Sjukdom borde heta lärdom, kanske vi skulle snabbare bli friska, om vi förstod att vi borde ta reda på varför det drabbade mig, just nu. En vanlig förkylning är bra att ha, feber tar bort toxiner i kroppen och vi får träna vår kropp för mer allvarliga sjukdomar. En Homeopat -Läkare från Tyskland sa till mig att om vi kunde framkalla feber så skulle vi kunna bota fler sjukdomar. Många stänger av kroppens naturliga sätt att döda inkräktare, genom att ta febernedsättande medel.
Antroposoferna vårdar febern och försöker behålla värmen för att underlätta för kroppen. Enligt skolmedicinen skall vi kyla ner kroppen och ta febernedsättande medel. Det är bra att låta kroppen få arbeta sig igenom olika besvär för då blir vi starkare, bäst utan något medel alls. Visst om febern stiger över 40 grader då måste man sänka den något. Men att ge barnen alvedon för att gå till dagis osv anser jag är helt fel. Det kan inte bli annat än försvagningar i systemet.
Många läkemedel stoppar upp ett naturligt tillfrisknande, men vi har fått lärt oss att blir vi sjuka ringer vi till doktorn och så får vi ett läkemedel som gör oss snabbt friska så vi kan gå till arbetet igen.
Kanske borde vi ställa oss frågan varför hände detta nu? Behöver jag vila? behöver jag ligga i sängen och bara vara för att hämta hem mig själv etc. Vi har alldeles för bråttom med att bli friska. Vi har ett underbart system i vår kropp som heter immunsystemet, det måste få aktiviras lite då och då och träna för att vara tillräckligt aktivt för att stoppa svårare sjukdomar. Många som kommer till mig berättar om sitt kroniska besvär och säger i nästa andetag att de blir aldrig förkylda, kanske är just det som är problemet! I Homeopatin skall tillfrisknandet ske genom att besvären skall gå tillbaka i samma ordning som de kom. Ofta aktiverars gamla besvär som kanske har varit borta, både mentalt, känslomässigt och i kroppen.
Om jag skall försöka fatta mig lite kort om varför vi blir sjuka enligt som jag tänker.
Anledningar till att bli sjuk/lärd!
* Kyla och vind, kineserna säger att kyla och vind gör att sjukdomen kan komma in i oss. Många till inte fukt eller vind.
i homeopatin är det viktigt att försöka förstå vad som gjorde besväret, sjuk av kyla vi har flera medel som står för det.
* Dålig näring, vi äter för mkt skräpmat vitt socker, vitt mjöl, vitt salt och mjölkprodukter. Dessa saker är inte vitalföda det tar mkt vitaminer och mineraler från kroppen som gör att vårt immunförsvar sjunker.
* Matintoleranser, om vi äte mkt av en sak så kommer kroppen att bilda IGG, antigener som läcker ut i tarmen och kan ställa till med många olika besvär, inte minst allergier och inflammationer.
* Smitta, virusar och bakterier, har vi en svag kropp utan många antioxidanter så kommer inkräktarna in till oss och gör oss sjuka.
* Parasiter, svampar etc som får tillväxt i oss och äter upp vår näring.
* Toxiner i kroppen, många gifter lagras i vårt tarmsystem, lever, njurar och hjärnan. Tungmetaller kapslas in och ligger där som små giftgaser i hela systemet. Rensa kroppen lite då och då är nödvändigt för att ha sin hälsa.
* Ärftlig benägenhet till besvär, ärftliga beteendemönster ger samma sjukdom.
* Giftiga tankar skräpar ner oss lika mycket, irritationer ger inflammationer i hela kroppen, ilska och bitterhet ger skador lite här och där i kroppen.

*Mönster och vanor, ofta gör vi för mycket lika dant samma matrecept, samma frukost, samma träningsrunda, samma tankar om vissa människor, samma tankar om oss själva. Det sgår som små bandspelare runt runt i våra huvud och själ energi. Bryta sina mönster är väldigt hälsosamt. Gå en annan väg till arbetet, variera din frukost, motinera på olika sätt mm. Ät så varierat som möjligt, drick inte samma te och kaffe år ut och år in mm.
* Roller, vi spelar olika roller, vi blir olika beroende på vilka vi umgås med. Försök vara dig själv i alla lägen.
Vårt beteende är lika viktigt som vår föda.
* Självkänslan är viktig för hälsan, kroppen tycke inte om att du inte uppskattar dig själv.
* Återhämtning är viktig så att batterierna kan laddas om. Gör något som du tycker är roligt minst 3-4 ggr per vecka, kanske en sak varje dag är att rekommendera. 
*Tacksamhet, personer som tackar ofta till saker och ting, håller sig lyckligar och friska än de som aldrig gör det.
*Kärlek, personer som har kärlek och känner kärlek ökar sitt immunförsvar betydligt.
* Tro, tro hopp och kärlek hänger ihop, är vi lyckliga så blir vi starka.

*Inställning till problem, hur bemöte vi problemen som kommer, hur mycket energi lägger vi i problemet, hur mkt ältande med samma tanke, hur många gånger går bandet runt, runt runt. 
* Negativa tankar tar energi och förminskar ditt immunförsvar och gör din kropp svag. Positiva gör att din kropp ökar i energi och du blir mycket starkare.
* Miljögifter, ämnen som far i luften eller som vi får i oss av mat, kläder, tvålar, smink, bostaden mm etc.
* Strålning, vi omger oss mer och mer med elektriska, magnetiska strålningsrisker. Detta påverkar hela vår kropp.
* Skillnaden mellan inre och yttre verklighet.

Det finns massor att tillägga men det gör jag en annan gång!

Måste få lördagskväll nu, återhämtning!

God kväll!
 


Dagar som gått, tiden faller

Dagarna rinner fortare än någonsin snurrrar jorden fortare eller vad är det frågan om? Jag hinner inte med dig blogg. Kom precis hem från Umeå har haft kurs i två dagar, sovit på tåget och mött isbjörn i Umeå(var en isskulptur).
Det var roligt att vara i Umeå, staden är vacker och människorna trevliga och de pratar så vackert....det känns som deras liv är en sång.

Dagarna är intensiva och vetgiriga terapeuter är så roligt att möta. Hemma var det kaosvåg Amanda blev sjuk och jag var många mil ifrån henne, det var jätte jobbigt. Att vara mamma är att vara till hands, men som tur är har Amanda två systrar och en pappa som ställde upp till 100%......TACK min familj för vi håller ihop! Isabella har fått sin taxi, Sophia har flyttat in i sitt nya fina hus, Maja har fått flera tänder och kryper omkring. Johan Blomberg har äntligen fått sin son som ser ut som en liten gud, Albin Eric Gustav skall han heta och jag fick titeln exfarmor...vad glad jag blir!!!!!
Det är det närmasta farmor jag kan bli, Johan är min exson, lite komplicerad histora som vi kanske tar en annan gång. Jag stickar julklappar på tågen nu när jag far runt i hela Sverige och har kurser i Endokrina körtelsystemet för andra terapeuter.Hormoner en symfoniorkester för vår kropp.Det finns ingenting som är så intressant som hormoner, våra budbärare som gör att allt fungerar och att vi känner våra känslor. Det är så roligt att träffa andra som försöker hjälpa andra. Nyhet är att Sophia har börjat blogga, vad kul.........även fast allt kom upp nu(när jag läste hennes blogg), så tycker jag att det är så starkt av henne att blogga om Isabella och deras liv. Det skall bli spännande att följa bloggen jag kommer att länka till den här och på mina länkar! Buller i Runnaby heter den, vilket bra namn. Amanda visade mig en så fin film kommer snart här på bloggen. Kärlek övervinner allt!Här kommer en urgullig film som Amanda visade mig idag.Välkommen att kika in!


RSS 2.0