Hemma igen, Jönköping och Göteborg, Tunganalys

kom precis hem från min mini turné, har haft två underbara kurser med helt fantstiska terapeuter...vi har haft det så roligt och lärorikt. Även om jag känner mig lite trött så är jag upplyft av allt vi delat under kurserna.
Det är verkligen roligt att komma ut och få dela med sig av alla dessa år jag suttit och lyssnat på människor och deras problem. Tyvärr blev det inga kort tagna men jag har er på näthinnan och i mig.


Vi pratade om naglarsbudskap, hur viktigt det är att ha nagemånar på alla sina fingrar, det visar sköldkörtelsfunktion.
Räfflade nagalar påvisar att levern inte är i sin fulla balans. Växer nagelmånen upp så är det njurproblem.
Man skall passa på att titta på ögonbrynen hur de växer och hur håret står på dem, det visar sköldkörteln och hormonbalansen i kroppen. Kroppen är fantastisk som påvisar tecken från insidan, det gäller bara att sammanställa totaliteten. Man kan få en tjockare spricka rakt över nageln vid chock och traum och man kan gå tillbaka 6 månader i tiden hur kroppen uppfattat livet. En på kursen hade mist sin mamma för 6 månader sedan och hon hade verkligen ett trauma streck på nageln. Livet står helt stilla vid sorg och all näring går till själen och då får naglarna lida och vara utan näringen, visst är det fantastiskt?

Här ser vi Beus linjer för chock och trauma i livet....2 månaders intervaller.

Skedformade naglar berättar om näringsbrister och hormonobalanser. Hormonerna flyter i blodet till sina målorgaon som informerar vad organet skall göra, det gäller att ha rent blod så hormonerna kommer fram. Levern rensar blodet så det gäller att ha bra lever för att ha bra blod.
Vi gick igenom tungan:
Nr.1
  En spetsig, smal och hög tunga. Den är ljus i färgen och har lite rött på tippen. En sådan här tunga kallar vi för "led-tunga"  eller reumatism-tunga. Personen har problem med sina leder och ju smalare tunga ju längre har det gått.

Nr 2  En tjock, mörkröd tunga med djupa fåror i som dessutom går kors och tvärs, Tjock  och svullen tunga som är djupröd betyder inflammationer och fårorna betyder att det finnns vävnadssvaghet i musklerna. Dessutom har denna tungan inget belägg den är helt avskalad. Detta är en "muskel-tunga" en person som har besvär med sina muskler vi kan säga en "fibromyalgi-tunga".


Nr 3 Här ser vi en tunga med en skåra mitt i, längst ut så är det en röd trekant och skåran går Ända fram till trekanten(hjärtat). Detta betyder att hjärtat är belastat eller medfödd ärftlighet till att få hjärtbesvär . Färgen på tungan är ganska okey. Man kan även se lite tandtryck på höger sida(sett från patienten) det betyder att mjälte och bukspottskörteln är även i obalans. Kanske är det "toxiner" i levern som gör att hjärtat får arbeta mer och får högre belastning av sk orent blod.


Nr 4   Titta länge på tungan då ser man prickar lite här och där en del är röda men de kan även vara vita ibland. Detta tyder på att personen har varit med om någon svårare trauma  eller psykisk svårighet. Det kan även vara chock eller för mycket stress där kropp och själ inte är i balans. Vi kallar denna tunga för "trauma-tunga", stress-tunga" eller "psyk-tunga". Trauman kan sitta långt bak i livet kanske t o m från barndomen typ incest eller att personen har blivit slagen mm. Det är alltid svårt att få fram sanningen och prickarna kan lika gärna vara att personen har stressat för mycket. trauma och stress "tär" lika mycket på kroppen. Vi måste vara försiktiga med att kommentera dessa prickar.

Nr 5   En lite för röd tunga, avskalat belägg på lungområdet(där är en grop) och hela mag och tarm paketet är avskalat, längst bak ser vi en tjock fet beläggning som tyder på  att både lever och njurar är i olag. Längst bak sitter på platsen för njurarna och det är en gul kladdig beläggning som visar att levern är inblandad i detta. Alltså inflammation i mag och tarmpaketet,  förmodligen magsår i tolvfingertarmen. Utrensningsorganen lever och njurar får av belasta och arbeta mer.


Nr 6  Titta riktigt nog bredvid skåran i mitten, det går som två valkar bredvid skåran, de är upphöjda och lite upp luckrade. Detta är en kronisk obstipations tunga  dvs en förstoppningstunga.

  

Nr 7. Tungan har ganska bra färg, men formen är inte okey och titta lite längre bak där ser man en gulbeläggning. Den gula beläggningen visar att det är obalans i lever.Kanterna på tungan är tjocka och ser förstärkta ut, dvs att bukspott och mjälte har en viss underfunktion.


Nr 8. Tungans färg är mörkröd som visar på inflammatoriska processer i kroppen. Hela höger sida är avskalad och mörk = levern har sin underfunktion. En ljusbeläggning och mkt fukt på tungan och i lungområdet en fuktgrop som visar att detta är en inflammation i lungvävnaderna och kan lätt tolkas som en "astmatunga". Dessutom går det vita strängar längs med tungan som kan tyda på candida.Nu har ni fått varit med på kursen...helt gratis!!!!  

Nu måste jag nog varva ner ochsluta tänka på allt...kanske att bara vara skulle vara något??

kram

Ålder ger ansiktet runkor.
Att ge upp ger själen rynkor.
(Douglas MacArhur
)


Söndag...vila????

Idag var det stressigare än någonsin fast det var söndag.....
Försökte köpa biljetter via internet till Jönköping och det tog 20 minuter...sedan skulle jag från Jönköping till Göteborg...och från Göteborg till Örebro då hade jag varit inne mer än 12 minuter och då åker man ut......får man inte köpa hur många biljetter som man vill på sj?????
Nå ja...jag fick åka till Helheten där vi har bredband men samma sak hände där...så två timmar tog det innan jag fick mina biljettlösa(miljövänligt) biljetter....
Bella och jag var ute till Svenshyttan och sprang.....hon är så snabb nu......det blev ett missförstånd när hon skulle gå ut ur bilen hon började verkligen att gråta...jag fattade ingenting för hon brukar vara så glad när vi skall gå in i Svenshyttan.
Jag fick lyfta ut henne hur bilen och hon grät och grät...sedan fick jag se att hon hade båda benen i samma byxben.....herre gud benet hade nog somnat.... men lilla flicka du kunde inte berätta det för mormor. Vi löste det och sedan var Bella glad igen........underbara flicka!!!!!


Här springer hon.....


Hoppa på studsmattan var kul.......


Du är lycklig Bella, den lyckligast jag känner....det bara strålar om dig!!!!
Vi har mycket att lära av dig!

Kom hem och gjorde veganpaj...den blev jätte god.....
Telefonerna ringde men jag hade smet runt fingrarna....förlåt mig jag kunde inte svara....

Prästinnorna skulle ha skryt samtal på telefonen ivkäll...vi skulle ha tre samtal men vi fick det inte att fungera....hur gör man med mobiltelefonerna?
Skrytsamtal går till så att man berättar så mycket man kan vad man är bra på? Vad är du bra på?
Och vad tycker du jag är bra på??????

Måste sova innan tåget går.....7:10 imorgon kommer hem på tisdagskväll vi ses......gå ut i det underbara vädret......
kramis!


Våren är här och Magnolian blommar.....en ledig dag.....Historian om sann frid!


Vilken underbar dag......Babbsan och jag var ute och gick i 4 timmar...helt underbart!!!!!
Vi gick ner till stadsträdgården redan vid 12-tiden idag de hade vårmarknad och RAW-food föredrag/kurs.
Vi fortsatte ner till Skebäck och tittade på hus.. det finns så många fina vackra  hus där nere..
Här kommer bilderna som togs idag:

Barbro vid den vackra vita Magnoliaträdet, visste du att 

Magnolior ger en urtidskänsla och vissa ser likadana ut som de gjorde för 50 miljoner år sedan...häftigt och mäktigt!

Var bara tvungen att stå där och lukta....det var något visst!Andra träd som jag blev lite facinerad av:

Än är det långt till knoppar......

Den som sett en blommande magnolia glömmer det aldrig. Upplevelsen är närmast overklig. Hur kan naturen ha åstadkommit något så vackert, så skört, och så livskraftigt?

Släktet Magnolia omfattar ca. 80 arter som vanligen är mindre träd eller stora buskar. De kommer från Himalayas sluttningar, Östasien och några från Nordamerika. En del av dessa är städsegröna, men hos oss odlas enbart lövfällande arter och sorter.

Blomknopparna är vackert håriga, de bildas redan den föregående sommaren och ska skydda den svällande knoppen från nattfrost under hela våren.

Mangnolia trädet är en symbol för evig vänskap, vad säger du om det Barbro?????


Mangolia trädetet står oxå symbol för styrka..... Vi hittade något annat spännande i Stadsträdgården, hela Örebro inristat i en trädstam...det var verkligen fint!


Nikolai kyrka och svampen.


Gamla teater huset.


 
Tre vackra kvinnor på vårmarknaden......

Hisorian om Sann frid!
För länge sedanutlyse kungen i ett land långt borta en tävling. Den konstnär som kunde måla en tavla som föreställde sann frid skulle få en riklig belöning.
Under de kommande månaderna strömmade bidragen in. Efter att kungen länge och väl hade studerat tavlorna, stod valet till sist mellan två olika bidrag.
 
Den första tavlan var en oerhört vacker bild av ett berg vid en sjö. De höga bergen med sina snöklädda toppar konstrasterade vackert mot den djupblå himlen.
Bergen och träden avspeglades kristallklart i den blanka vattenytan. Konungen tyckte mycket om tavlan, men den var inte en självklar vinnare.Den andra tavlan var helt olik den första. Den föreställde eett brusande vattenfall, där vattnet störtade ner längs en bergvägg. Himlen taäcktes av mörka moln, som gav
intrycket av att ett oväder var på väg. Men den som tittade riktigt noga på tavlan upptäckte att alldeles i kanten av de nedstörtande vattenmassorna,  på en utskjutande klippa
 i bergväggen, hade konstnären målat en fåge i sitt bo. Fågeln låg trygg, trots dånet runt omkring sig.


"Det här är den vinnande tavlan", sa konungen till sist. " För sann frid är inte frånvaro av storm. Sann frid är att hitta lugnet mitt i stormen".....
Ur boken Det är aldrig kört! Samlingsvolym Kristina Reftel(en underbar bok!!!)


Ska bara....

Idag tänkte jag att jag ska bara...göra det innan duschen...började torka lite i köket och då blev det mer torka av....blev nästan besatt av att göra rent och fint...ska bara göra det, ska bara göra det.....jag bjöd mina flickor på nyttig frukost, kokade gröt och gjorde blåbärssmothie med veganpulver i, gjorde mackor med avocado på, det känns skönt att få pyssla om de mina......
Planterade blommor i gult och orange, solens färg, eldens färg, måbras färg, ja vackert blev det.      
Ska bara göra rent på toaletterna...sedan skall jag göra rent speglarna....sen ramlade alla hem...hungriga skall bara handla lite...skall bara laga ordning maten......träffade Barbro på gatan utanför affären....jag berättade att jag bara skulle....sedan försvann dagen. Jo då, jag hann att tvätta 5 maskiner, städa hela köket med målningar och allt. Sovrummet, vardagsrummet och hallen...nu kan solen lysa in och jag får inte dåligt samvete...men hallå Irén skulle inte du bokföra idag?.....tänk att det går att smita undan för den, även om man är hemma för att göra den...Sophia och Bellisen kom på besök....vi lekte tittut lekar och sjöng som vanligt Bä bä vita lam........Bella tröttnar aldrig på att höra den. Men när jag försökte sjunga Imse vimse spindel slog hon på min mage för att jag skulle sjunga Bä bä vita lam, framsteg hon vet vad hon vill!!!!!


Hittade ett härligt kort på Bella när hon var liten...tog tyvärr inga kort idag.

Kaos våg idag, jag trodde att jag hade bokat lokal till Jönköping på måndag, det visade sig att jag inte hade det och två tjejer sa via mail lugn lugn vi ordnar det...kl 16:30 idag får jag ett mail att det inte gått och att de skulle bort över helgen....så nu står jag utan lokal på måndag. Det var försent att ringa runt till studieförbund mm så vad gör jag nu?.....
tillit tillit tillit det ordnar sig imorgon(måste tänka så.....)


Jag får ta Pär till hjälp--- I want lokal i Jönköping på  måndag!!!!!!


Minnen:


Bella i brunnen midsommarafton -08, hjälpte Johan att få i ordning poolen...Johan fixar poolen.... djup är den, 3 meter....


Amanda passar på att pussa Bella, hon är inte så förtjust i det....Maja var endast lite över en månad då men redan med på noterna....på lördag fyller hon 1 år!


Snart är det dax igen att fira midsommar.....


-När du hjälper en anna uppför berget, bestiger du det samtidigt själv......

Ska bara gå och lägga mig nu..... sedan skall jag bara sova...

Vi ses väl imorgon i Stadsträdgården, de har vårmarknad där.......

Händelser som ger problem......hur skall man sluta älta.....bryt mönster!

I en homeopatisk tanke så är det väldigt viktigt vad som hände i ens liv innan man blev sjuk. Chock är en väldigt vanlig situation som sätter sig i kroppen och uttrycker sig som sk sjukdom lite senare. Hjärtesorg är något som äter på oss innefrån. Ältande som går runt i vårt huvud tar energi från kroppen och rätt som det är blir det en signatur i vår kropp.
Idag har jag haft som vanligt många intresanta "fall" som vi homeopater uttrycker oss. Återigen en 15 årig flicka som inte läkarna inte kan gör något mer för och som inte alls mår bra. Det är så frustrerande att se att inte skolmedicinen kan se i ett helhetsperspektiv......allting annat har regler om orsak och verkan......Jag var oxå väldigt ung 14 år när läkarna svarade lika dant till mig... så jag känner verkligen med dessa unga flickor.......
En hade fått komplikationer efter borelia och en annan komplikationer efter körtelfeber..... det är ofta en utlösande faktor som blir vårt fall....men det är så viktigt att gå till botten varför inte vårt immunförsvar har varit aktivt och att besvären stannar kvar.

Kan man stympa av alla grenar och tro att trädet är läkt sedan? Är det så här vi skall se ut?

Unga människor blir ofta sjuka av chock och av sorger och att de inte blivit respekterade för dem de är. Idag upptäckte jag att vi sm är lite äldre, blir sjuka och kommer i obalans för att vi ältar allt i rondeller i huvudet. Vi är är uppväxta med att vara så "duktiga" som vi bara kan och ta ansvar för allt och alla, utom våra egna känslor och att respektera oss själva, att vara på första plats. Sjuk av ansvar...är många som blir, sjuk av plikt.......sjuk av att älta problemen hela tiden och allt som sagts och allt som gjorts och inte gjorts.....
Hur skall vi då kunna sluta älta?

Tänker på katter inte sitter de och funderar på vad de gjorde igår? Eller vem som sa det och vem som gick mm
En katt lever i nuet och kanske den funderar på vilken fågel som är lättats att ta.....
En katt sträcker på sig innan han går upp, en katt gör allt i nuet......jag tror inte att en katt är så rädd många gånger, han har situationen under kontroll och har sin tillit till sin kropp och sina sinnen.

Lästa att:
Nu har ingen början och nu har inget slut, om man kan leva så så slutar man att åldras för då är man ett med tiden. Då gäller det att aldrig tänka bakåt och inte planera eller oroa sig för framtiden.

Människan är född med sin fria vilja! Vilken ära, men ibland tror jag att det är vårt fördärv. Det värst är att vi tror att vi inte har något val, men varje tanke du har är faktiskt ett val i den situationen.


Ett vårtecken, rabarber som knoppas!

Idag fick jag frågan hur skall jag kunna sluta älta? Om man har lätt för att älta och att  hålla på i sitt inre måste man börja med att bryta mönster, kanske börja dagen tvärtemot, äta frukost innan och duscha sedan eller tvärtom, bara man gör precis tvärtom som man brukar. Du tar en annanväg till jobbet, har en ovanlig rätt i matlådan. Väljer att prata med någon du aldrig pratat eller inte brukar prata med så ofta mm. Tag en anna väg hem, går baklänges i trappan(se dig för så du inte snubblar) det kan bli hur roligt som helst skrattet börjar påcka på...

Vi är vane männsikor och vi gör som vi brukar och då tänker vi som vi brukar, och bryter vi mönster då bryter vi hjärnans sätt att tänka. Så om du ha något obehagligt som kommer upp hela tiden i ditt huvud välj då din tanke och tänk på något du tycker om tex din hund, en ros, en bil, ja vad som helst. Använd denna symbol varje gång en obehaglig tanke kommmer fram. Om du lyckats med det då har du börjat valt dina tankar! Väljer du dina tankar så blir oxå livet annorluda.
Bryt så många mönster som möjligt. Blir lite full i skratt när jag tänker på de som söker för att de har ont i höger axel
... då brukar jag fråga hur de sovar och då säger de höger sida.....klart om man ligger på höger sida i sin säng i 30 år det blir belastningsskador...... ingen doktor har fågat hur de sover. En besökare fick sy igen en tshirt som läxa för då kunde hon inte ta upp sin arm och ligga på den vilket gjorde henne sjuk i hela armen......en annan fick sy på bollar på framsidan för att inte kunna sova på magen, fötterna fick en konstig ställning och ledvätskan försvann i fotleden vilket gjorde att läkarna ville steloperera fötterna. Jag sa sov annorlunda och du blir bra vilket det oxå blev. Det låter så enkelt men livet är enkelt...det är vi själva (och doktorn) som krånglar till allt..........


Barn lever i nuet och lever i känslan, deras känsla är viktigast och det är den som känns. Vi vuxna lever i tanken och med tanken påverkar vi känslorna och så tror vi att vi är nervösa när vi tänkt oss till det. Inte undra på att kroppen blir sjuk.
Titta på Majas hand hon både känner med munnnen och handen hur kexet smakar. Häftigt!

En homeopatisk filosofisk tanke är att sjukdom är inget annat än skillnaden mellan vad vi tänker och vad vi gör,
eller skillnaden mellan inre och yttre verklighet.......
Lev din verklighet och tänk inte så mycket det gör att du håller dig frisk.

Min pappa tittade sig i spegel och sa:
Jag är vacker och frisk!
det är en bra sak att göra varje morgon.
Den som oroar sig får vara med om problemet flera gånger....och kanske ingen gång alls..så varför oroa sig?

Tips till dig som är ensam:
Om du vill att någon skall flytta in till dig, då måste du göra plats för den kommande. Gör rent i garderoben och lämna plats för en person till. Städa byrå lådorna och lämna en låda tom så någon kan lägga sina underkläder där......

Så är det även med våra hjärnor vi måste skapa plats för nya saker, nya tankar så vi går frammåt.....detta är så spånnande!!!!!

Nu är det vår! Börja rensa din kropp och själ....då blir sommaren underbar!

Förlåtelse är att läsa upp dörren, för att släppa någon fri------och inse att fången var du.....(Max Lucado)

Hur tänker de? Blandade vårtecken!

En "hård" dag på jobbet.... när jag menar hård dag på jobbet, då är det något tungt och helt obegripligt som har hänt.....ibland förstår jag inte hur och vad läkarna tänker med. Jag få liksom panik........varför kan de inte ha ett Helhetstänkande????? Tyvärr får jag träffa människor som inte får hjälp av läkarna.....det kanske är därför som jag upplever vissa dagar mer som hårda än andra. Jag vill inte lämna ut mina besökare och vill inte att någon skall komma till skada eller må dåligt av att jag har kommenterat på bloggen. Det enda jag vill är att få ut vad som händer inom vår sjukvård. Idag kom en flicka på 15 år som hade morfinplåster......hon säger att läkarna kunde inget annat göra???????
Hon hade så ont i sin vackra kropp och ingen kunde lösa smärtan förutom med morfin.....pupillerna var stora och nervsystemet var helt uppjagat i irisanalysen. Jag vill inte gå närmare in på problemet här men jag hoppas att ni förstår vad jag menar med hård dag.....men jag hoppas verkligen att jag kom till botten med problemet och att flickan kommer att bli hjälpt. Flickor i den åldern ligger mig så nära, för att jag har egna flickor i samma ålder....föresten alla ligger mig nära när man är sjuk....det är därför som jag blev homeopat.......

Det blev inget bilköp, min bror lagade upp den och nu går den som ett spjut.......och jag tycker faktiskt om min bil!

Så här fin blev den när jag fick tvätta den och göra ett litet lyft på den.... TACK Johnny du är en klippa och vad glad jag är att jag har just dig som bror!


Här sitter han och vilar lite...inte ofta men ibland.....


Vi var många till frukost i söndags 8 personer här är de:

Alla vände bort sina huvud (Hur tänker de?)från vänster Frida, Anna, Alva, Amanda, Veronica och Gustav......så Johan och jag......


Vitsipporna har kommit........härligt!


Min kära moster Dora har hittat ut på verandan, det är ett stor vårtecken......


Elsy klipper gräslök till mig...vilket vårtecken med hemma odlad gräslök i potatismoset!!!!!


Krocus blommar...


Kastanjeknopparna är alldeles klibbiga och bara längtar efter att slå ut.....


Anna och Johan samt Albin(inte med på bilden) bjuder på vårmiddag i Runnaby...Bella vill sitta hos Johan.


Mums vad gott det smakade och vad hungriga vi var....


Bella och jag lekte "våra" lekar och även hon blev hungrig...faktiskt sa hon titta tre gånger efter många träningstimmar i sängen....hon kan lära sig men det är bara frågan om hur vi skall lära Bella. Hon kan inte härma oss, utan hon kräver en annan inlärning med känsla, form, ljud och upprepningar.... jag har tagit en del tips från boken  - När kärlek inte räcker.....


Här är det fler som njuter av maten..


Riskera mer än andra anser säkert..
Visa mer medkänsla än andra anser klokt!
Dröm mer än andra anser realistiskt.
Förvänta dig mer än andra anser möjligt.........

Vart du än går, gå helhejärtat!Bilder och händelse från veckan som gått!

Jag har inte hunnit lagt in alla bilder och händelser från veckan som gått. Den var lite hektisk men ändå hann jag med lite guldkorn i vardagen. Som i måndags fikade jag med Ann min vackra vännina som snart fyller jämnt....

Ann och jag fikade på stallbacken, vi satt ute och hade en trevlig stund innan veckan kom.....
Vi har varit vänner imånga många år, vi var kära i samma kille det var så vi lärde känna varandra......

Birgitta var så snäll och körde mig till Norrköping för min bil var på lagning. Konstigt var att jag fick in en köttbullemacka i mitt huvud, straxt innan ett fik dök upp. När jag kom in i fiket var det det förta som jag såg......Birgitta fick äta upp den....

Så är läckra såg de ut......fiket hade tre små bord, det var inte större....

Vi hann med att åka till Barnen i Runnaby och pussa på dem en liten stund, jag var så sugen och full av längtan......


Vi trivs på den röda mattan i köket...Bella tar min hand och trycker ner mig och denna gång ålade och kröp hon på mig, Maja ville oxå vara med och det kan bli en viss liten svartsjuka i dramat.....

Här är en liten söt glad tjej.....

Sophias första sko kom fram, storlek 17 och fick rum i handen...mycket minnen vällde fram... är de inte söta??????


Här är Bella som verkligen tittar in ........förstår hon att jag tar kort?
På tåget har jag läst boken - När kärlek inte räcker...handlar om en pojke som har autism och hans mammas kamp om rätt träning för att lära pojken tala.


Den här lilla godingen som håller på med allting och är så nyfiken på allt...det är så roligt att se henne och vad hon hittar på.


Solnedgång från tågfönstret när jag åkte hem från Kalmar i tisdags.
Nu går solen ner här oxå...godnatt!

Hässleholm och SHR, Seminarium med Gert Eselböck!

Hemma igen efter två dagar i Skåne. SHR hade styrelsemöte och nu blev jag vald till vice ordförande...är redan webbansvarig och vice sekreterare där(jag har inte så mycket jobb förut!!!) . Men jag brinner för homeopati och vill verkligen föra det frami  ljuset.  Vi hade ett bra möte och kom fram med många nya tankar som skall genomföras i förbundet. Vi är en bra och stark styrelse nu......vi var hembjudna till Inger Sienknecht i Hässleholm hon har varit verksam som Homeopat i 20 år....hon hade praktiken i sitt hus det var så trevligt och mysigt.

Här står Inger med blommorna vi hade med till henne.

Håkan står och beundrar Ingers lager...homeopatiskamedel omger sig med en speciell magi, vi homepater älskar att kika på burkarna även om vi har burkarna hemma....det är så roligt att träffa andra  homeopater och vi liksom börjar på samma plattform när vi pratar och det känns så himla bra. Håkan Bengtsson är verksam i Malmö.

Här är Thomas Berggren, verksam i Katrineholm. Thomas är vår Kanslist och ledamot i stryelsen.
Det är så roligt för Thomas har varit min patient och jag tror att jag har bidragit till att han sedan utbildade sig till Homeopat. Thomas är ny men jätte duktig redan, han behöver besökare så rekommendera honom gärna om du känner någon som bor i hans område och behöver hjälp. Thomas är verkligen en trevlig kille!!!(och 4 barnsfar!!!!)

Det här är Eva-Lis Nilsson vår kassör i SHR och har sin verksamhet i Sjöbo. Eva-Lis hittade jag på en kurs i Malmö som jag hade och plockade jag in henne i styrelsen. (jag har verkligen handplockat dessa blommor). Hon kan verkligen ekonomi......och sköter vår bokföring med en järnhand! 

Här är Hans Elvesjö, biolog, naturvetare, mattematiklärare, forskarei homeopati mm en riktig djuping, läs på vår hemsida, har gett ut två börcker i spegelreflexteorier, jätte intressant. Hans är så spännande och rolig att prata med, han berättar så spännande saker om universum, själen och olika teorier...synd att kvällen gick så fort.... Hans är vår ordförande i SHR.

Håkan måste ni se från framsidan, en rolig kille med talets gåva, hans pappar är oxå homeopat...(undrar just om någon av mina blir homeopat) .

Seminariet i dag var intressant. Gert Eselböck som har varit verksam i 40 år i sverige men bor nu i Österrike. Han föreläste om olika fall som han hade haft och hur han hade tänkt. Vi fick lära oss att Bryonia kan vara till stor hjälp efter stroke och förlamning, han hade själv fått förlamningen att gå bort efter 3 timmar med bryonia...helt fantastiskt. Vi fick lära om om Conium, Kalium carbonicum och flera andra spännande medel.
Gert kommer att ha vandring i Alperna och homeopatisk tillverkningskurs i sommar ...gissa om någon ville åka dit....

Så här trevligt såg det ut år 2005 på Gerts kurs och längst ut till höger står Henrik Sand Homeopat i Gävle, samt brukar deltaga på mina kurser i Falun.....ser det inte härligt ut?????? inte konstigt att man tänker på Sound of Music!


Gert, Hans och Håkan som står och tittar i Gerts ny utkomna bok Materia Medica Prima av Gert Eselböck, den har 1301 sidor och har 230 medel omskrivna och med alla symptomen. Det var kul med en bok på svenska........Jag köpte den 2500 kr böckerna är inte billiga i vårt ämne, men jag blev så glad äntligen en bok på svenska.......

Här tog Håkan kort på mig, vi skall lägga in nya på vår hemsida...
Det var verkligen givande två dagar.....det är så kul med lite nya tankar i sitt ämne när man hållt på och tragglat i så många år, jag kan aldrig sluta lära mig mer saker om homeopati.....det är så spännande.......
Vi skall ordna två seminarier till detta år för vi vill göar homeopatin stark och säker i Sverige!

12 timmar på jobbet, du är som denna vetekudde! Bra ordspråk!

Idag har det varit snoigt värre på jobbet, 12 timmar utan lunch......(hittade en liten kant av en getmeseost som fick fungera för att dämpa hungern) leva som man lär är inte alltid så lätt. Telefoner, mail och människor bara strömmade till Helheten idag... måste lära mig att alltid vara där dagen efter stor helger...jag var ju i Kalmar igår.........
Kortfattat om besökare idag, sjuk av kärlekssorg........sjuk av sin iver och inte tänker före......sjuk av förbannad på chefen....och nästa sjuk av för många sorger på liten tid, mist 7 personer som stod henne väldigt nära och mitt i allt blev sonen mördad.....ibland tror jag att öronen skall trilla av.
En riktig hjärtinfarkt och en inbillad hjärtinfarkt......en som läkt ut och mådde bra och blev utskriven.......så en som blivit sjuk av ansvar och plikt samt ny yngre chef som inte fattar något.......(tänk vad viktigt det är med en chef som förstår).
En som berättade att hon fastnat och läst min blogg i timmar......kul! Roligt att ni kan få ut något av det jag skriver. Sophia ville äta lunch med mig men det gick inte....Sophia, Bella och Maja ville komma hem hit och träffa sin mormor...såg inte smset förens jag satt på en bänk och var påväg hem......å vad dålig jag kände mig som inte kan ställa upp för mina barnbarn..längtar så efter dem, måste försöka hinna dit imorgon efter Norrköping......Birgitta hänger du på??????
Hoppas att du Maud kan hjälpa barnen i Runnaby nu till helgen?????Gurkmeja är bra för mycket olika besvär även för inlammationer och värk i kroppen, men man får äta rätt mkt och varje dag....gott att färga riset med!!!! Cellen tänkte du på Bella då? Vet att hon gillar curry och det är gurkmeja i där......


Lokalen till Norrköping ordnade sig i sista minuten...after work ikväll inställt för 2 i personalen sjuka, 2 som inte mådde bra och en som hade en katt som skulle dö....fick springa till postlådan för att försöka hinna skicka ut medel till en gallstensproblem och ett öronbarn....fick stanna på halva vägen hem för att väskan var för tung och det började sticka i hjärtat.......kommer hem och Amanda är jätte dålig har huvudvärk så hon mår illa......Alva har feber och ont  i bihålerna.....värm vetekuddar - vi fryser sa de....fram med nux vomica till Amanda tänk om det är magsjuka? Kali bi till Alva och hjärtinfarktsdroppar till mig....falsk eller riktig?.......vad skall man tro?

Kärleken är det enda som blir större ju mer man slösar med det!

Misosoppa får det bli, för alla verkar lite dåliga i hela familjen......mer nux vomica till Amanda, måste ringa faster Birgitta för att få hjälp till Norrköping i morgon. Värm fler vetekuddar ropar flickorna....Amanda säger att hon börjar bli hungrig och jag serverar misosoppa med massor av lök, vitlök, citronpeppar, curry och morötter i....hon äter tre stora tallrikar....sedan blev hon bra! Jag värmer ytterligare en vetekudde till Alva som nu börjar bli röd om kinderna, Belladonna symptom och vetekudden är i form av en ängel (som jag själv har gjort) då säger Alva att du är som vetekudden....vilken ära......består jag av varma vetekorn eller är jag en ängel?
Nu verkar alla må så mkt bättre jag har varit hemma i två timmar, det känns bra.......
TACK för att homeopatiska medel finns, rätt medel vid rätt tillfälle gör underverk....
själv tog jag Calciumsulf imorse för det kändes som jag höll på att bli förkyld innan dagen hade startat.....men efter 6 intag var 10:e minut var anfallet över........skönt!


Imorgon är det Norrköping och på fredag - lördag är det Hässleholm, SHR(Sveriger riksförbund för Homepati) har styrelsemöte och semenarium i Homeopati det skall bli nyttigt och spännande.
Nu ropar Alva hon är törstig och Amanda är upp nu och tar en skål soppa till.....vilken dag vilken kväll.......kanske det är bladdag idag dvs när det är mkt negativajoner i luften?????Antroposoferna går inte gärna ut dessa dagar, borde jag har varit hemma idag????? Nej själklart inte för jag tycker att dagen ändå har varit intressant och givande och efter mina droppar nu så mår jag så bra......

Något att tänka på:

Du kan tända många ljus med ett enda, utan att för den skull förminska det första ljusets lyskraft!

Det är de som inte hör musiken som tror att dansarna är galna.....

Den som vill sjunga  hittar alltid en sång.....

I varje man bor en konung, i varje kvinna en drottning......TALA till DESSA och de stiger FRAM!!!!!!


Kram till er alla och tack för att ni läser min blogg!!!!! Kommentera gärna så att jag vet att du är där!!!!!!!

Kalmar tur och retur Biokemiska vävnadssalter 2 st bra! Allergitips!

Äntligen hemma....åkte kvart över sex imorse fick byta i Mjölby och Alvesta ner ganska ok tog 5 timmar men tåget blev 30 minuter sen av någon anledning som inte sas. Värre var det  hem fick byta i Linköping, Norrköping, Katrineholm, Hallsberg för att stiga av i Örebro tog 5 timmar även det. 10 timmar på tåget och jag hann att undervisa 6 timmar.....men jag hann och läsa ut Lyckans Hjul, lära mig lite mer om hur hjärnan fungerar prata med trevliga människor läsa hela Tuff tidningen och sova lite grann. Nu jagar jag lokal till Norrköping på torsdag, folk har ringt och frågat och jag min toka har missat boka lokal, det gick inte att ringa på tåget det är så dålig teckning. Nu måste jag försöka leta reta på allas mobilen och skicka ett mass sms om var vi skall vara och klockan är redan 23.00...

Homeopattips:
Allium Cepa är bra nu vid dessa allergi tider. Homeopatiska medel bygger på lika botar lika dvs alla symptom som du får när du skär en lök dessa symptom botar då löken som ett homeopatiskt medel.....
Nu när många nyser och ögonen rinner kan man ta Allium cepa 2-3 piller vid symptom och få lindring direkt.


Torsdag Norrköping och fredag -lördag skall jag till Hässleholm det blir samma färd igen som imorse och tyvärr samma tid 6:15......skalldå på SHR:s styrelsemöte och sedan på ett Homeopatiskt seminarieum.

Hur som helst att vara i Kalmar är så trevligt....jag hyrde in mig i Väster port kyrkan och det funkade bra. Jag hade kurs i de 12 Biokemiska vävnadssalterna som man kan bota de flesta besvär med, helt fantastiska.....12 st lärljungar för kroppen. Det tar 12 veckor att tillverka dem och många har D 12 som potens....magisk siffra till bot?
Kan nämna en här Kalium Phos:

6. Kalium Phosphoricum/Kaliumfosfat(kali.phos)
Nervnutritionsmedlet

- nervnäringsämne.
Kalium är ett viktigt näringsämne som hjälper din kropp att lagra energi i cellerna och ser till att nerverna fungerar. Om du drabbas av kroniskt trötthetssyndrom och total utmattning.

Vid nervösa tillstånd, mentalt eller psykisk överansträngning samt vid konvalescens efter sjukdom. Verkar gynnsamt på parasympatikus och stimulerar mitokondriernas funktion(energilagringen). Glömska och koncentrations svårigheter, inlärningssvårigheter, skoltrötta barn. Feber vid temperatur över 39 grader.  Hjälper till att hålla ett glatt och nöjt sinneslag och skärper den andliga förmågan. Otålighet, rastlöshet, dåligt humör, blyghet, försagdhet, lättja och liknande indikationer.


Symptom:
Ångest, lättretlighet och en känsla av att inte behärska sin situation, stor muskeltrötthet vid ansträngning, rodnar lätt vid stress och upphetsning, känslig för beröring.  Brun beläggning på tungan som är torr. Kartbladstunga och munnen luktar som ett dött djur och smakar ruttet. Pressande personer. Skoltrötta barn med inlärningssvårigheter. Skott och åskrädsla.

Ges vid: Kontroll på tänkandet, för positiva tankar, personer som kräver tröst.
Strålningsskador, cellförfall vid cancer och Aids. Hjälper döende att släppa taget.
Dålig matsmältning, sömnlöshet, depression, håglös trötthet. Hudsjukdomar, bältros och nervös astma.  Viss framgång vid demens och minnessvaghet, sexlust och impotens. Skrattar sällan. Ökar lusten till livet.

Orsak: Stress och nevös utmattning på grund av överansträngning i arbete eller skolan.
Lindring: Av värme och av att äta ( ej sötsaker ), lätt kroppsansträngning lindrar också besvären. Tex. en promenad.

Ansiktsanalys: Trött ansikte, askgrå, speciellt kring munnen och yttre ögonvinkeln.

Tunganalys: Brun, beläggning och torr

Smak: Rutten och dålig andedräkt.

Begär: Sött och tycker om nötter.

Psyket: Emotionellt akutmedel, depression, bekymmer torgskräck, nervös, gråtmild, vill ha tröst, stort barn och ungdomsmedel vid svårigheter i skolarbetet.

Påverkad av brist: Negativa tankar om livet och om sig själv. Ger insikt i sig själv om egna negativa tankar.

Kroppen: Svåra tärande sjukdomar, Saltet för som inte klarar kraven på sig själv, muskelsvaghet och ryckningar, darrningar. Sinnesrörelse som påverkar magen.

Wilhelm Schüssler (1821-1898) var läkare och homeopat. Han är känd för sin biokemiska terapi: mineralsalternas inverkan på celler och vävnader. Han menar att en brist på ett mineralsalt i en vävnad kan orsaka en sjukdom. Vid sjukdom gäller det att återställa balansen mellan salterna i vävnaderna. Man kan dra den slutsatsen att han menar att läkemedlets "fria molekyler" (joner) återställer den fysiologiska självreglerings mekanismen till sitt normalvärde dvs. vävnaden blir frisk.

När en cell utsätts för en sjukdom försöker den att bekämpa sjukdomen och då förlorar den en del mineraler (funktionsmedel). Underskott eller brist beträffande ett eller flera av dessa vitala mineralämnen kan uppstå av många olika anledningar ex skador, självförgiftning, dålig kost, sjukdom, smärta, negativa tankar mm

  

 Ett funktionsmedel är ett medel som naturligt finns i organismen. Ett biokemiskt (funktions)medel är ett medel, som är homogent med organismens mineralämnen, samt att det finns med i den fysiologiskt-kemiska processen. Funktionsmedlen är inte konstitutionsmedel. Den biokemiska och homeopatiska terapin har potentiering och minimala doser gemensamt.  Ur ett filosofiskt perspektiv är han intressant för att hans metod innehåller både biokemiska och homeopatiska aspekter på sjukdomsbehandlingen.  Han blir också intressant piga att han är en produkt av den naturvetenskapliga utvecklingen på 1800-talet.


OK. vi tar väl en till då våra favorit här hemma: Hörde att det är den mest sålda medlet på Norska apotek just  nu.
Magnesium är natrumedlets värktablett kan man säga och det lugnar ner hela kroppen kan även användas till spädbarnskolik och till alla som klagar över att ha ont i magen...

8. Magnesium Phosphoricum/Magnesiumfosfat
Kramp- och smärttillstånd

  

Magnesium fosfat (Magn. Phos.) (mag.phos)-smärtmedel

Magnesiumfosfat är närsaltet som snabbt lindrar spasm och kramper. Det kompletterar verkan av kaliumfosfat. Detta vävnadssalt är viktigt för muskelvävnader eftersom det försäkrar dem rytmisk och samordnad funktion.
Magnesiumfosfat lindrar när du får akuta menskramper, tarmkolik, ansiktsnervvärk, ischias, huvudvärk, muskelryckningar, hicka, kramphosta med andra ord alla former av kramp. Du mår bättre av att krypa ihop och massera på det onda stället och håll dig varm, köldpåverkan kan vara en utlösande orsak till dina kramper.

Magnesiumfosfat kan verka snabbare om du blandar tabletterna i lite varmt vatten. Du kan ta dosen med täta mellanrum tills besvären försvinner.

Upprätthåller den biokemiska cellrytmen och motverkar kramper och spasmer(ej epilepsi) Verkan är speciellt utpräglad på den glatta muskulaturen och hjärtmuskelaturen. Psykiska spänningar och kramper. Spasmer - vid kramp i alla "håliga" organ ex kolik, gallblåsa, hicka etc. Motverkar spasmer och kramper, lindrar smärta.

Brist på magnesiumfosfat ledet till spasmer och kramper. Viktig för muskelvävnader då det tillförsäkrar dem i rytmisk och samordnad rörelse. Lindrar smärta snabbt.


Symptom: Tungan är utan beläggning men med en känslig yta. Allt som krampar och smärtar. Uppblåst buk, kramp i ihåliga organ. Kliar tills det blöder. Bra för nervsystemet, nervsmärtor, neuralgi, ischias.

Ges vid: Gallsten, njursten, migrän, vadkramp, minskar kolesterolet, vid laktosintolerans, klåda utan yttre orsak. Huvudvärk stickande ilande symptom, hicka, menssmärtor , magkramp. Vid förlossning tag 20 st i ett glas varmt vatten och klunka hela tiden. Hösnuva, nackspärr, tandvärk, känsliga tänder ilande smärtor, restless legs. Bra vid kroniska inflammationer.

Sömnstörningar blanda nr 8, nr 2 och nr 7 med varandra i varmt vatten.

Ansiktsanalys: Rodnader och attacker av rodnade i ansiktet. Skamrodnad i ansiktet och på öronen.

Tungaanlys: Gulaktig glans på hela tungan, ovansidan extremt känslig.Kan även sakna beläggning här och där på tungan.

Smak: Sötaktig och dålig


Psyket: Envis, humörsvängningar, panikattacker, neuroser, känner sig jäktad och är alltid under press. Antistress medel. Kan gärna kombineras med Kalium phos vid utbrändhet.

Begär: Begär efter choklad, törstig längtar efter kall dryck.

Påverkad av brist: Vet inte vem man är, känner inte igen sig själv, Identitetsbrister.


Kroppen:
Akut salt mot kramper och smärtmedel tex migrän, huvudvärk, hicka och allas slags kramper, mensvärk mm. Syra- bas balansen, reglerar körtelutsöndringen. Bygger upp benstommen och tänder, förbättrar sömnen, blodtrycket och kolesterolsänkande, antiallergisk, klumpkänsla i halsen.


En burk kostar 85 kr och det är 480 talbletter i dem.

Dr Shussler

Sjukdom = skillnad mellan yttre och inre verklighet
Brist på en vävnadsalt kan ge oro, ångest, rastlöshet och negativa tankar....tänk på det nästa gång du inte mår bra...det är bara en brist på en salt i kroppen......Lycka till!

Lev ditt yttre som ditt inre!!!!!

Nu fick du liten snabbkurs här i Biokemiska vävnadsalter helt kostnasfritt för att du läser mig blogg!!
God natt!

Påskafton, Biltema, något för singlar?

Igår kväll var Barbro och Pär här....vi käkade påskmiddag och pratade igenom alla dagar som gått...


Vi åt och hade det så trevligt....


Ingen kan ha ett sådant gummiansikte som Pär har, han kan få till det med allting..
Han skulle ha blivit komiker eller reklamtecknare...men å andra sidan är han väldigt bra på det han gör...de som han vårdar på Klosterbacken, tycker nog välsigt mycket om honom.


Här undersöker Barbro min sjöhäst som jag hittade i räkorna......han har torkat nu och jag kan inte slänga honom.....

Imorse vaknade jag att min bror ringde. Vi hade hämtat hem min Bil i från Hitorp, Windahls bilfirma för Johnny tyckte att 5-10000 kr att laga min bil var för mycket..... Det blev ingen affär för mig denna gång, Johnny tyckte att jag redan har en så bra bil och att de andra inte var något för mig.........

Så jag fick åka till Biltema idag och leta på bromsbelägg och bromsskivor.... tips för er singlar:
 vill du hitta en man så åk dit och leta efter bromsblägg 65-089, jag stod säkert där 30 minuter och letade efter "numret" det kom män och letade efter sina "nummer", vi försökte hjälpas åt för på Biltema följer inte numren efter varandra...de står hur som  helst.....men helt plötsligt var vi 5 som stod och letade efter bromsbelägg.....vi skrattade och hade så trevligt........det vimlade av män i affären kanske en 120 st.(förmodligen var det bilmekar dagen idag???)...och 3 kvinnor......ett hett tips till er som vill hitta trevliga män gå dit för där är de!!!!! Jag hade kunnat stannat där hela dagen....(skojade bara)

Så här såg mina bromskivor ut...det var stora fåror i dem, hur hadej ag kunnat åkt och haft bromsar ändå? Vad kan detta betyda???????Utslitna bromsar få se här nu....om bilen symboliserar livetsväg då har jag alltså just nu utslitna bromsar....det måste betyda att det går för full fart.......

Här står Tony(min brors pojke) och Johnny och försöker få bromsbeläggen att passa......
TACK ni är verkligen pärlor som hjälper mig.... jag kan inte laga bilar...är nog bättre på människor.....
Men nu vet jag hur bromsarna fungerar på bilen.
Tyvärr ringe Johnny ikväll och sa att det måste vara ytterligare fel på bilen för han gick inte bra.....så imorgon måste jag beställa hjulager till båda fram......och sedan får jag åka till Mekonomen och hämta dem.....undrar vilka som handlar där....??? Är det någon som skall följa med kanske? Maud, Birgitta ??????

Ja ja det blir nog bra när bilen funkar igen...men vad kan hjulager stå för? Förslag?????
TACK Birgitta som erbjöd dig att följa med mig till Norrköping på torsdag, jag skall då ha kurs där.....då får jag åka Saab och ha sällskap hela vägen, vad roligt!!!!!!

Letade vårtecken idag:Våren är här, härligt!!!!!

"I Förändringens värld är det något stort med trogna vänner!!!!" En härlig bok med Mia Törnblom

Hjälp, hur skall jag göra?+ Maja och Bella

Min bil har låtit konstigt nu en längre tid. Jag åkte till Winblads i Nora för att se efter vad det var för fel. Då har hjullagret eller ev båda framhjulslager sliltes ut och jag fick inte köra en meter till.....det kan ta tvär nit......inte så roligt precis.
Då fick jag gå runt och titta på andra bilar för bilförsäljaren tyckte att det var dags för mig att byta bil...
Då fastnade jag för några olika:


Denna lilla underbara Fiat flera hundra.....miljöbil kostar 159 000 helt ny...den var jätte rolig att köra och helt mysig invändigt med vit ratt och 50-tals disigne innuti...hel mysig.....


Sedan provade jag denna lilla cooper...blev helt förälskad och den var helt underbar...extra stor motor och den gick som tusan.....6 växlar den 6:e la man i vid 200 km sa bilförsäljaren.....jag kom aldrig upp i den växeln.....
199 000 årsmodell 2008....mitt hjärta klappar för bilen men är den inte lite för liten för mig???Amanda passade bättre i den när hon provsatt den.....

Så kom vi till en annan kanske mera praktisk bil:
 
Himmelsk blå färg en Skoda Fabia Elegance 1,2, 2008 som gått 3000 mil och kostade endast 129 000 kr.....
den stod mitt i bilhalen så jag hann aldrig prova den...

Lite rolig ser den ut och det var 4 dörrar på den och ganska bra utrymme i den.


Det blir siffran 7 som är trygghetens siffra, kan den ta mig till himlen?
En lågbudget bil, bensinsnål och mkt bil för pengarna....jag skulle tjäna nästan 20 000 per år om jag sålde min Raw 4 och började åka i denna istället. Den drar mindre bensin och den har lägre försäkring och skatt än min Raw. Det blir mer miljövänsligt och mer eknomiskt..... men jag blev inte kär i den men den var ok.......

Fattar inte att jag kan ta bilköp så allvarligt, jag fick beslutångest och åkte hem för att tänka......jag har haft egen bil sedan jag fyllde 18 år och haft en del bilar genom livet......för mig är bilar en symbol för att ta sig fram genom livet, i drömmar är alla forden ens fart i livet...nu sitter jag här och funderar på vad ett trasigt kullager betyder för min väg i livet.....behöver jag byta bil för att få en annan väg...en lugnar väg en mer ekonomisk väg.....det skulle väl inte skada?
Vad tycker du hur skall jag göra??????

Jag hjälpte Sophia med barnen i kväll.....Maja har varit dålig i magen i 4 dagar nu och hon har blivit så smal den lilla älskvärda människan.....

Hon är inte intresserad av att äta..måntro om hon mår illa?????

Hon tar sina steg och har blivit väldigt stadig nu och hon tittar mig alltid så djupt in i ögonen sedan ler hon....

Bella springer runt och leker lite mer nu...men hon visar verkligen att hon gillar mig nu, hon blir så glad när jag kommer.
Hon tar min hand och vi skall gå runt och titta och sedan puttar hon ner mig i någon säng där hon lägger sig tätt tätt intill mig och tar min hand och lägger den på sin kropp för då vill hon att jag skall massera  henne.....idag började hon med något nytt hon tog sin lilla hand och drog den rakt igenom mitt hår flera gånger och tittade mig rakt in i min själ....det var precis som hon ville ge något tillbaka...minutrarna har aldrig varit så långa i hela mitt liv....

Bella upptäckte några räfflor bakom på tv, där fick hon inte vara och Sopia bad mig ta bort henne, stick ner ett finger i nacken sa Sophia det gillar hon inte...jag gjorde det jag blev bedd om(Sophia satt och ammade Maja) då klev Bella ner från tv bänken och tog min hand och gick in med mig till gästrummet, puttade ner mig i sängen och sedan försvann hon till tvbänken igen...hon ville helt enkelt bli av med mig så att hon kunde göra det hon ville...precis som vilken tonåring som helst... Bella måste tänka i samband nu, eller regerarar hon på instingt ? Hon måste ha tänkt ut att ta bort mig och sedan gå tillbaka.....

Vi fortsatte att "gulla" i sängen och jag försökte träna ljud och känsla och bankade på hennes kropp när jag ljudade, det var spännande jag fick henne till att låta och slå lite försiktigt på hennes rygg så att rösten darrade, det var kul tyckte Bella. Annars ville hon mest att jag skulle sjunga Bäbäbä vita lamm och sitta så nära mina läppar som möjligt, jag ljuger inte om jag säger att jag sjöng den minst 80 ggr ikväll på 4 timmar som jag var där......

Hittade en bild på Sophias blogg som jag blev helt galen i....Bella tittar djupt in i kamran med fast blick.....det känns som hon är påväg ur sin autism...hon har börjat visa så mkt vad hon vill och ger kärlek tillbaka och glädjen växer i hennes ögon.....hon vill lära sig prata hon gör tappra försök och en vacker dag kommer det ske....det känner jag på mig. Tomas Di Leva var visst 6 år när han började prata......han kom hem till sin mor och sa att de andra pojkarna är dumma mot mig...en hel mening på engång från att ha varit helt tyst i 6 år........Men den mannen kan både göra bra musik och helt fantastiska texter.....har jag missat att talat om att jag är en av hans Rymdblommor! Jag har certifikat på  det....träffade Tomas i Mariestad för 3 år sedan då han samlade in alla sina Rymdblommor. Man fick ansöka om denna titel......
Bella är en riktig Rymdblomma.......det måste man väl bli om mormor är en Rymdblomma? Det går väl i släkten?

Å så har vi då en liten Rymdblomma till:

Det syns väl rakt ut att hon är en fantastisk liten Rymdblomma?Det här korten älskar jag, Christian har tagit det med sin mobil...ljuset på magen är fantastiskt och Maja finns där innuti rund som en fotboll? Sophia betyder visdom eller den kloka...och det är precis vad hon är min tös.....
Att vara en Gudinna är att ge liv!
Visst påverkar namnen oss.....det är viktigt med val av namn.....
mitt namn betyder Fred och Irén är Fredensgudinna.....det blev jag riktigt stålt över......
Hjälp mig nu att välja bil, hur skulle du göra?
Ett alternativ är att laga min Raw och fortsätta som vanligt....
Vad tycker du?

" Smaken är som baken, delad"........

Helig Geometri och Biomimikry

Hemma från utbildningen.....det är svårt att landa när man kommer hem från en utbildning. Vi lever så intensivt ihop 30 kvinnor i fyra dagar, nästan så jag känner mig lite halv och ensam, fast man längtat hem till sina käraste. Jag var tvungen att åka hem till mim mamma och sedan till Runnaby för att få pussa på flickorna, Alva följde med mig hon var inte stressad idag för flickorna har påsklov!!!! Isabella blev så glad när jag kom och den glädjen är så stor i mig. Maja försökte tabort Bella och ville ha mormors uppmärksamhet för sig själv. Det händer så mkt med lilla proslinsdockan, hon är så söt och näpen och nyfiken......

Vi har verkligen haft späckade utbildningsdagar och det har varit så spännande ...men vi har sjungit, yogat, mediterat och varit ute i skogen och pratat med naturväsen mm. Så har vi gått till dukat bord med massor av vegetariska rätter.
Jag fick lära mig att ljud har mönster......Marja tog fram sina skålar och hällde vatten i dem och det blev olika mönster, vi kunde faktiskt även känna på ljudet.......vi fick sticka ner våra fingrar och känna på ljud...det var spännande.
Här kan du se mönstret i skålen efter ljudet som skapats med en pinne som drogs runt skålen.
Här visar Marja oss att ljud också känns och ses!

Här bildas det mönster i skålen och ljudet är fantastiskt vackert.......

Vi fick se ett mönster "Flowe of Lives", en matta som detta mönster fanns på, ett universiellt mönster som upprepas hela tiden.


Avsnittet Helig Geometri med Annie var helt fantastiskt spännande! Koden som beskriver skapelsen. Såsom i himmeln såsom på jorden....förekommer dessa mönster.
Geometri = jordens mått! Många tempel och kyrkor har dessa arketypiska mönster som påverkar oss.

Form och nummer ger fyskisk verklighet...spännande....  koden till den hemliga ordningen.
Fick till och med lära mig att Pythagoras sats kom till för att kunna beskrivna naturens harmomi......hur spännande låter inte det då?

(Pythagoras sats anger sambandet mellan sidorna i en rätvinklig triangel. Den grekiske matematikern Pythagoras anses vara den första som bevisade satsen, men den var troligen känd av bland annat i Babylon sedan tidigare. Satsen är en av matematikens mest kända bland den breda allmänheten.

Den traditionella formuleringen av Pythagoras sats är: Kvadraten på hypotenusan är lika med summan av kvadraterna på kateterna. Hypotenusa är den längsta sidan i en rätvinklig triangel, som står mot den räta vinkeln och kateter är de två övriga sidorna, som bildar den räta vinkeln.)


Jag som har tyckt att mattematik är så tråkigt och varför skall man kunna det? Men nu väkte Annie ett perspektiv som jag inte hade en aning om....det är så roligt att få tänka i lite nya banor....
Annie föreläste även om Gyllene snittet Phi....., vi fick rita vinklar och skalor, kvadrater och summan av kvadraten mm
Vi fick även titta på genetikens geometri, spiralen som snurras dubbel har 10 vridningar far att bli en spiral...vårt DNA ser ut så i vajre cell...

Vi fick gå in i Fraktalernas värld....dvs det ursprungliga mönstret fortsätter att repetera sig......ex på det var ormbunkars blad och snöflingan. Det måste var så som homeopatin fungerar slog det mig när jag tänkte på att urpsrungsmönstret fortsätter att repetera sig och att det pågår hela tiden.....

Fraktalens egenskaper Fraktaler i naturen

Påminnelser av fraktaler kan hittas nästan överallt i natur. Några exempel är snöflingor, moln, bergskedjor, blixtar, floder, ormbunkar och romanesco (broccoli). Vissa av dessa är så pass lik matematiska geometriska fraktaler att det återigen blir uppenbart att matematiken har en stor inverkan på hur världen är uppbyggd. Den uppenbara skillnaden mellan teoretiska fraktaler och naturliga fraktaler är att de naturliga saknar oändligt djup. Den fraktala strukturen försvinner om vi tittar tillräckligt nära och har även svagare form av självlikhet. Naturliga fraktalers komponenter liknar inte hela objektet i samma utsträckning även om det finns en likheter. Se bara på romanesco broccoli.Romanesco brocooli

Romanesco brocooliHär är ett träd och man kan tydligt se hur allt upprepar sig.

Fraktaler har ofta en dimension som inte är ett heltal. För att kunna fastställa dimensionen för en fraktal behövs matematiska definitioner på begreppet dimension. Här följer några vanliga definitioner:

 • Hausdorffdimension
 • Lådräkningsdimension - används vid numerisk beräkning av dimension. • Biomimikry var ett nytt ord för mig det handlar om att studera naturens bästa idéer och sedan imitera dessa processer och material för att lösa mänskliga problem. Hur spännande som helst. Det finns tydligen mkt att läsa om det på nätet, jag har inte hunnit kika på det men vi fick hemsidor som http://www.biomimicry.net/, http://www.biomimicryguild.com/ om du vill kika in och veta mera.....


  Vi hade undervisning i Växter och Jordläkning, hur intressant och spännande som helst.  Vi fick även dra ett kort och se vilken växt som talade till oss, jag fick:

  Prästkragen är Hängivelsens blomma, den ger mental klarhet, ödmjukhet, intuitiv förståelse........hjälper oss att se sammanhang och mönster i våra liv,  hjälp till att förstå och sammanföra information vid studier ....dessutom ger den organisering..... hoppsan den behövde visst jag....
  Susanne som undervisade i växterna har gjort svenska blomessenser så vi fick även smaka på våra växter so mvi behövde......dessutom hade hon gjort speciella Prästinnedroppar och de var spännande......  Men mest spännande var alla fenomen som hände...vi stod i en cirkel och sjöng, vi skulle sätta på musik men ingen apparat gick att få på....det lös ingen lampa och vi kunde inte få på apparaterna så vi fick sjunga utan musik och rätt som det var sattes musiken på och en speciell låt börjades spela.....det var mätigt!
  Andra fenomen var att jag skulle fotografera en meditation som kallades "ormgropen", vi alla låg tätt, tätt på golvet och alla höll omvarandra och lyssnade på en meditativmusik....jag ålade mig upp för att fånga detta på bild men det var aldeles för mörkt för att fotografera men jag fick något annat fenomen på bild.....

  Konstiga streck...DNA spiraler som hängde ovanför "ormgropen"


  En sådan fantastisk natur sjön hade fortfarande lite is på sig, detta är tidigt en morgon innan solen hade tittat fram.......
  Jag var ute i skogen så fort det var rast och gick många långa promenader ensam, jag ville verkligen  hitta lugnet i mig.
  Många fina fantastisk kort fick jag med mig hem.
  Ett exempel på helig geometri?


  Vi kunde sitta ute och fika på eftermiddagarna, solen sken och jag hittade blåsippor och tussilagos.....nu har våren kommit!
  Två fjärlilar som lekte med varandra lyckades jag fånga på bild....


  Här är kurslokalen, alla dansar för att bejaka livet och hitta glädjen i varandet......

  En mysig samkväll vid stranden, trummor och flöjter och många fina sånger och "Historie tellers" med bakgrundsmusik...det var så spännande och mysigt......

  Marja vår yoga, ljud och sång lärare......hon  tar med oss på ljudresor.......hon är så duktig på allt hon gör och sjunger som en näktergal...spelar trumma som en och alla klangskålar som hon får fram de mest fantastiska ljud som får hela kroppen att vibrera.....(vekligen läkande ljud).

  Här ett fantastikt kort som jag fick i min kamera....


  Men helt fantastiskt var det när jag satt ensam ute i skogen och bad om ett tecken från naturväsen att de finns...då fick jag helt plötsligt se en svävande grankotte..... man blir så stirrig för man tror inte det är sant när något sådant händer...men här är han min svävande kotte...

  Helt plötsligt kände jag mig inte ensam och jag tog min kamra och bara vände mig om och tog ett kort och så här såg det ut.....


  Så så var det med det......
  Nu måste jag sova men det kommer mer information och bilder från dessa lärorika kursdagar.....

  Vi fick lära oss:

  Väcka glädjen till det goda livet..... 

Dagar som går......tungor, besökare mm


Jag var på kalas och kunde inte låta bli att börja fotografera tungor, letade efter en speciell tunga som jag ville ha med i kompendiet......Här ser vi en väldigt fin tunga men saknar beläggning helt och det är inte bra för det tillhör vårat immunförsvar. Det är inte bra att skrapa b ort beläggningen, det tillhör vårt immunförsvar.....hålan är öppen ner till buken.......

Den här tungan har fin beläggning med den högra sidan(från mannen) har en kant och är väldigt röd som påvisar att levern är i obalans....... Tungavtryck visar att mjäte och bukspott har problem.....
Slut på undervisning av tungor, men jag har fler här men det får bli en annan gång.....

Här rusar dagarna fortare än någonsin.......men tiden går fort när man har roligt. Jag har haft kurs i helgen för andra terapeuter och de kom från alla hörn i Sverige, det var faktiskt kul......körde bil till mig från Örekelljunga det var rekord!!!
Kursen var verkligen bra och så trevlig, vilka kvinnor jag har möjlighet att möta.Söndagen var det födelsedag i Vintrosa hos min bror, hans fru fyllde år (dessutom är hon och jag klasskompisar 7-9). Vi träffades där min brorsbarn och mina alla barn och barnbarn, vi blir många, roligast var att Tony (johnnys mellan pojke) har träffat en så trevlig go tjej.....

Här håller vi på med Gua Sha skrapan som  är fantastisk att skrapa kroppen med. Detta är fisken skrapan som man kan ha till vädigt mkt. Vi gjorde hälsoanalys med denna fantastiska fisk......


Vi studerade iris och lärde oss som lymfsystemet i iris mm


Här är Amanda, Ronny, Tony och Linda kom med på ett litet hörn.......

Sophia och Maja var där.....+ hela resten av Barnen i bullerbyn......
Isabella fann min bror och klättrade upp i hans knä och började käka....hon kände att den här gubben kan man vara trygg hos.....

Jag skulle skala några räkor till Johan i fredagskväll stack ner handen och fick upp något annat frå n påsen vad är detta?

En mal? En sjöhäst? Tyvärr blev den lite suddig.....men inte var det någotn räka direkt...................
Måndagen var det full ös på Helheten det är det alltid på måndagarna.... telefonen ringer, sms kommer in flera hundra meil att svara på......men jag försöker ta ett steg i taget och att vara lugn......(inte alltid så lätt....)

Igår hade jag kurs i Karlstad, de Biokemiska vävnadssalterna som går in i cellen och laddar om.... de är helt fantastiska. Skall till Kalmar efter påsk och ha samma kurs. I Karlstad är det nästan samma terapeuter som dyker upp på mina kurser, så vi har blivit så nära....de känns som systrar eller som vänninor......det är mysigt.

Idag har jag varit på Helheten hela dagen...tyckte att jag hade precis kommit dit så skulle jag gå hem...så fort går det när jag kommer dit. En ny tjej som fått ont i lederna efter en utlandsemester som gav henne hög feber och sedan dök detta upp. I Homeopatin är det viktigt varför och av vad man blivit sjuk och vem som har blivit sjuk....
jag är inget annat än en dektektiv på att försöka kartlägga problemet och leta på anledningar till problemet. Att få hög febr utomlands är inte bra, det var hennes fall hon hade inte varit sjuk alls innan detta. Så nu håller jag tummen att jag kom på varför och så får 4 veckor avslöja om jag kunde gissa vem som var sjuk.......

En annan som jag har skrivit om som hade sådana problem med magen och var helt slut kom tillbaka idag och hon var 70% bättre och hon sov varje natt och hade fått ett helt nytt utseende. Hon sken som en sol och hade börjat ett nytt liv och slutat med alla sin läkemedel.............................Det var roligt........
Vi jobbar vidare nu och hon skall bli frisk. Homeopatin är så fantastiskt, en besökare fick sitta och ta lite olika medel tills jag såg i ansiktet att något hände, själv sa han att det kändes konstigt i huvudet och att något hade satts igång........så nu håller vi tummarna att jag är på rätt ledtråd igen.

Sista besökaren var min faster 79 år, det är lika roligt att möta henne för hon är så lik min pappa och de är samma sort....jag hoppas verkligen att jag kan hjälpa henne... läkarna hade tagit bort delar av tungan för de trodde att hon hade cancer i den för hon hade vita strängar på tungan....jag blev helt tokig...
vita strängar på tungan är candida en slags svamp....då kan man väl inte skära bort tungan så personen knappt kan prata....... varför kom du inte till mig frågade jag? Jag vågade inte gå emot läkaren så hon, så är det med många människor det läkaren säger det är sant och de tillåter att de får göra vad som helst..........vad kom de fram till frågade jag.................Faster svarade att det var inte cancer så de trodde att det var någon slags svamp......???????

PHUUUUUUUU jag blir så trött där satt min fina faster och läspade och kunde knappt prata för tungan var så sargad.......(hur skulle jag då kunna vila i mitt varande???) Nu hade hon även fått kramp i matstrupen när hon åt och sura uppstötningar....då fick hon losec(som tar bort alla magsyra i magsäcken som man skall ha för att smälta maten) och så skulle hon få någon parkingsonsmedicin för att ta bort krampen.....
Faster hade fått magnesium brist av losecen och det medförde kramper i strupen och lite överallt i kroppen.....då la de på ytterligare en medicin som är jätte stark för en kvinna som är 79 år, hur skall hon då kunna bli bra????????
Jag begriper inte vad de sysslar med......

Här är Tonys troll....jag blev lyrisk för ett sådant hade jag när jag var liten och jag älskade det......kul att de finns kvar....

Trollet är kanske ännu roligare i profil......

Tyvärr blev jag så försenad att jag inte kunde åka och pussa på Maja som jag ville.......det är så ofta med mig jag fastnar på jobbet och så rinner tiden och jag hinner inte göra det jag tänkt.......förlåt Sophia att jag inte hann att komma till Er. Jag får komma på söndag när jag kommer hem från min utbildning......

Imorgon är det dax igen, skall till Prästinneutbildningen igen, det skall verkligen bli skönt att få komma dit och hämta krafter och bara vara i sitt varande........att vila i nuet och sjunga, dansa och känna livet i sig........jag tror att jag behöver det!

Idag var det underbart väder solen sken och det kändes vår i luften, så härlig tid vi har framför oss nu......

Citat:
Dagarna som går, det är livet...................


Palmer är inte så dumt..................längtar redan tillbaka.......
 

RSS 2.0