21 tips för att må bättre i själen!

Några tips för att må bättre i själen. Kanske du kan välja ut något eller några till egna nyårslöften?

1. Du kan välja Din egen tanke!
Där dina tankar är, så känner Du. Lycka är ett val!.

2. Försök att undvika att döma andra människor. Dömandets lagar vänder alltid tillbaka till Dig själv.
Allt du tänker, säger och gör ökar 64 ggr!3. Varje handling skapar en energi som återvänder till oss på ett likartat sätt…. som vi sår får vi skörda.

4. När vi utnyttjar kraften från harmoni, glädje och kärlek, skapar vi framgång och välstånd med ansträngningslös lätthet.

5. Planera ditt liv, annars gör någon annan det åt dig.


6. Gör upp med Ditt förflutna. Börja ett nytt kapitel i din bok.

7. Behåll ditt fokus oavsett vad som händer.

8. Sätt Dig själv på första plats, annars kommer ingen annan göra det åt Dig.9. Stanna upp och försök leva i stunden. Lukta och smaka oftare på livet.

10. Försök att följa Ditt hjärtas innersta längtan. Vad vill du just nu?11. Le oftare än du brukar. Glädje skapar mer glädje!

12. Prata oftare med någon du inte känner, alla möten har en gåva!

13. Pengar är energi. Lägg 10 kr/dag i en burk för att spara till Dig själv! (blir 3650:-/år)14. Andas innan du säger något. Ge plats för tankar och ordval.

15. Tacka för det du önskar,  som om Du redan har det.

16. Inga möten är en slump, den du möter kan vara utsänd.17.Tacka för din goda hälsa varje dag!

18. Sov inte så länge som du önskar. Du kan spara minst fem år av ditt liv.

19. Gör saker - inte av konvention, utan för lustens och glädjens skull.20. Glöm inte vilken skatt en vanlig dag är!

21. Idag, är morgondagen du drömde om igår. Lycka till!!!!


Jag önskar alla mina läsare ett riktigt Gott Nytt år! 

 

 "Meningen med livet är att hjälpa andra människor. Kan du inte hjälpa dem, så skada dem åtminstone inte."
 Dalai Lama

 


Fem gröna nyårslöften!

5 gröna nyårslöften
som förbättrar din hälsa och är enkla att hålla! Börja dagen med en frukost som
består av dina första fyra löften. Du kommer att må bättre, hålla vikten, bli mindre trött, slippa huvudvärk och påsar under ögonen samt kanske undvika hjärtkärlsjukdomar.
Här är Dina 5 nyårslöften -

NU ÄR DET BARA ATT HÅLLA DEM!  

1 . DRICKA 5 GLAS VATTEN OM DAGEN
Om du ofta är torr i munnen, är trött, har huvudvärk och har mörkgul urin kan det vara ett tecken på att du dricker för litet.  Även påsar under ögonen kan vara tecken på för litet vatten

2. ÄTA 1 ÄPPLE OM DAGEN
Äpplen innehåller flavonoider,
som är nyttiga skyddsämnen
- s k antioxidanter. Flavonoiderna,  som finns främst i äppelskalet, skyddar mot bl a hjärtkärlsjukdomar.  De förhindrar det onda kolesterolet  (LDL) från att oxidera (härskna).

3. TUGGA 3 FIBERMACKOR
Äpplen innehåller även nyttiga
fibrer, som bl a kan hjälpa oss
att hålla vikten - eftersom de
ger en bra mättnadskänsla.
Om du varje dag äter 3 SKIVOR FULLKORNSBRÖD, ETT ÄPPLE, EN BANAN, EN  MOROT och några POTATISAR så har du fyllt ditt dagsbehov av fibrer.

4.LADDA MED B- OCH C-VITAMINER
Eftersom de inte kan lagras
i kroppen behöver Du
kontinuerligt få i dig B- och
C-vitaminer
- helst varje dag.
B-vitamin finns i bl a havregryn, mjölk, banan, potatis och ägg. C-vitamin hittar du lätt i olika citrusfrukter - som apelsin, grapefrukt - och i nässelpulver.

5.  NJUTA GOD FRUKOST
Se till att du får en bra start på dagen. Börja med ett glas vat-
ten, ät ett par skivor fullkornsbröd, ett glas juice, någon frukt och havregrynsgröt/ett ägg så har du klarat av de fyra första  nyårslöftena redan på morgonen!
Enkelt va!

 


Vad kan vi göra i köket för miljön?

Ett nyårslöfte för nästa år kanske?

Vad vi kan göra i köket för miljön:

· Ditt kylskåp förbrukar mer energi än någon annan vitvara i ditt hem, men detta kan du göra för att begränsa energiförbrukningen till ett minimum: Kylskåpet bör justeras till 3-5°C och frysen till -17 till -15°C.

· Undvik att öppna kylskåpsdörren för ofta och håll den endast öppen under kortare tid för att begränsa energiförbrukningen.

· Ställ inte kylskåpet på ett varmt ställe – nära ett element eller i direkt solljus.

· För effektivare kylning, rengör kondens rören på baksidan eller under kylskåpet minst en gång om året.

· Kolla och jämföra den beräknade energiförbrukningen innan du köper större vitvaror. Den förväntade energiförbrukningen informerar om hur många kilowattimmar energi vitvarorna förbrukar om månaden.

· Använd vattenkokare för att värma vatten då de endast förbrukar hälften av den energi, som används för att värma vatten på spisen.

· Använd glaskärl till matlagning eftersom de är snabbare än metallkärl. Botten av pannan eller grytan bör vara lika stor som spisplattan för att minska mängden energi.

· Använd tryckkokare som använder mycket lite energi och som är bäst till mat som ligger ”långt nere i kostpyramiden”, dvs. till exempel grönsaker.

· Slösa inte energi på att förvärma ugnen, eftersom de flesta ugnar inte behöver det. För pajer och kakor är 10 minuters uppvärmning tillräckligt. Du kan också stänga av ugnen 15 minuter i förtid i samband med längre stektider som t ex stekar och gryträtter – den överblivna värmen i ugnen gör jobbet.

· Sänk värmen när vattnet har kokat upp. Lätt kokande vatten har samma temperatur som kraftigt kokande vatten. Vatten kokar snabbare om man använder lock.

· Frusna matvaror kräver mer energi under beredningen – tina upp dem först. Mat

· Ät mer mat från nedre delen av kostpyramiden – produktion av frukt och grönsaker kräver mycket mindre energi än produktion av kött.

· Om du äter kött, handla från ekologiska uppfödningar med frigående djur och fåglar. Dessa har uppfötts på ett djurvänligt sätt och har utfodrats med obehandlat foder.

· Odla dina egna grönsaker, frukter och örter utan att använda växtgifter.

· Genom at äta ekologiskt odlade frukter och grönsaker minskar du inte bara mängden växtgifter, som sprids i miljön, det är även sundare för dig, producenterna och handlarna. Titta efter det godkända märket för ekologiska varor i Sverige, KRAV.

· Ät frukt och grönsaker som odlas lokalt, eftersom de är färskare och sannolikheten för att de har blivit besprutade är mindre. Några importerade produkter kan också ha behandlats med växtgifter och kemikalier.

· Ta bort överflödigt fett från kött och fågel och undvik mejeriprodukter med högt fettinnehåll. Många kemikalier som sprids i miljön har samlats och ackumulerats i fettvävnad.

· Undvik att förvara mat i plastemballage. Använd återanvändbara glasbehållare för att förvara matvaror i kylskåpet men var uppmärksam på att inte alla glasbehållare tål nedfrysning.

· Om du använder plastbehållare för förvaring, använd sådana som har tillverkats för detta ändamål.

· Använd aldrig plastbehållare vid tillberedning av mat i mikrougn. Även behållare, som är godkända för förvaring av mat och kan användas i mikrougn, kan läcka kemikalier ut i maten, när de värms upp.

· Om du använder plastfolie, låt det inte komma i direkt kontakt med matvarorna och försäkra dig om att det inte har framställts av PVC eller vinyl. Avfall

· Storhandla. Det är billigare och man spar emballage, när en större mängd köps i stället för många mindre förpackningar oftare.

· Köp grönsaker i lösvikt och inte i plastförpackningar. Undvik plastbehållare. De har tillverkats av olika sorters plast, som är dyra och svåra att sortera och återvinna.

· Välj produkter i refill och återanvändbara behållare.

· Kompostera dina matrester.

· Välj produkter som är tillverkade av återvinningsmaterial.

· Använd tyg i stället för pappersservetter och -handdukar.

· Läs mer på vad du kan göra för miljön:
www.greenpeace.org

 


Annika Dahlqvist årets förvillare!???? Får man inte vara före sin tid?

Har ni läst om detta?

Fettdoktorn knäckt

”ÅRETS FÖRVILLARE” läkaren Annika Dahlqvist, känd som fettd
”ÅRETS FÖRVILLARE” läkaren Annika Dahlqvist, känd som fettdoktorn, har av föreningen Vetenskap och Folkbildning utsetts till Årets förvillare.
Foto: RALF BERGMAN

Läkaren Annika Dahlqvist har utsetts till Årets förvillare.

Enligt juryn kan hennes råd orsaka dödsfall.

– Jag är helt knäckt och har gråtit hela dagen, säger hon.

Det är föreningen Vetenskap och Folkbildning som utsett Årets förvillare.

Annika Dahlqvist, även känd som fettdoktorn, får utmärkelsen för sina uttalanden om svininfluensa, mammografi och cancer.

”Hårresande”

– Om människor följer hennes råd innebär det dödsfall. Det är hårresande att en utbildad läkare, som Annika, varnat för vaccination mot svininfluensa, avrått från mammografi och gjort kopplingar mellan kost och cancer, säger föreningens vice ordförande Aija Sadurskis.

Och hon sparar inte på kritiken när det gäller Annika Dahlqvists framfart i medierna:

– Hennes pseudovetenskapliga uttalanden är fruktansvärda. Man kan fråga sig hur bra vetenskaplig skolning hon fick under ­sina studier. Vi i juryn var helt eniga om att hon skulle få priset. Men vi hoppas att hon tar det som en lärdom.

Själv är Annika Dahlqvist helt förstörd.

– Det känns som en oerhörd skam och vanära. Det har blivit mycket tårar i dag. Jag har till och med funderat på vad jag ska göra resten av mitt liv.


http://blogg.aftonbladet.se/gunnel/2009/12/dahlqvist-i-blasvader-igen
 

Till Årets förvillare 2009 utses läkaren Annika Dahlqvist. Skälet är att hon under året uttalat sig på ett särskilt ovederhäftigt sätt om kopplingen mellan kost och sjukdom. Hon har varnat för vaccination mot svininfluensa och i stället förespråkat en omläggning av kosten, helt utan något vetenskapligt stöd. Om hennes råd hade följts skulle influensan ha skördat fler dödsoffer.

Annika Dahlqvist har också spridit egendomliga påståenden om kopplingen mellan kosten och cancer. Den som äter en kost med mycket fett får enligt henne inte cancer, vilket inte bara är okunnigt utan skuldbelägger människor som insjuknar i cancer. Bakom myndigheternas råd ser hon en konspiration av industriintressen. Hon påstår att ”etablissemangets” kostråd orsakar cancer och att mammografi därför inte skulle behövas. Ett sådant uttalande riskerar att leda till att kvinnor avstår från mammografi och till att fler fall av bröstcancer inte upptäcks i tid. I stället för att förstå att det ligger diskussioner bakom varje beslut, där fördelar vägs mot nackdelar med de rekommendationer som ges, föredrar Annika Dahlqvist konspirationsteorier.

Irén egna funderingar:

Många debatter syns på nätet om detta och det tycker jag är väldigt bra. Om sk vetenskapen kunde inse att kost har en betydelse.... att åtminstonde försöka undersöka faktum istället för att angripa på någon som är lite före sin tid bara. På läkarutbildningen finns inte någon undervisning om kostensbetydlelse alls. Själklart påverkar maten oss, det är vårat drivmedel och byggstenar för alla våra celler som vi består av. Att kunna påstå att det inte har någon betydelse är helt underligt, jag undrar vad de tänker med .....

Gå in på Annikas blogg och skriv vad du tycker, hon behöver vårt stöd nu! http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/ 

Herre gud vad man kan hitta på nätet: http://vof.se/visa-t-shirt 

Vilka herrar som är över 100 år försenade i sin utveckling. Vem tjänar på detta?


Näst sista dagen på år 2009, graphites och Amanda som model igen.

Som vanligt går dagarna overkligt fort här i mitt liv. I måndags var det fullt drag på Helheten, många kom och handlade, galldroppar, förkylningsmedel, smycken, armvärmare mm, tur att jag tog två timmar ifall om....det kom mäniskor hela tiden.


Det här är Rita, när hon kom till mig för tre år sedan, då var hon helt slut och när hon satt hos mig så svettades hon och orkade ingenting. Nu sprudlar hon av glädje, blivit mkt mkt mindre och har inte ont någonstans, dessutom lyssnar hon på hårdrock....
När hon berättade om sin katts bortgång grät hon, för hon hade älskat sin katt så väldigt mycket. Jag att hon kunde få en ny katt av mig, en svanslös katt som vi hade precis fått i en kull. Då skrek hon NEJ NEJ jag skall inte ha någon ny katt...... men jag gav mig inte åkte hem till Rita och sa att hon kunde få prova Pernilla svanslös en vecka.
Pernilla kom aldrig mer hem, nu sprider hon glädje hemma hos Rita och sitter till bords och äter svarta oliver..... så kan det gå. Vilken skillnad, man kan inte tro att det är samma människa. Homeopatmedel och en katt kan göra underverk, jag har sett det med egna ögon. Rita säger att homeopatin, jag och Grållan (som hon nu heter)är det bästa som har hänt henne. Jag blir verkligen glad och överraskad av all energi som Rita har nu.
Rita b lev helt frisk på Graphites:

Graphites
Som homeopatikum verkar Graphites på huden, matsmältningsorganen och könskörtlarna. Den röda tråden genom medlet är den bristfälliga ämnesomsättningen, reaktionströgheten, som yttrar sig på huden, i tarmen och i psyket. Följd av kroniska sjukdomar, undertryckning. Följd av underfunktion, pubertet, klimakterium. Följd av förväntningsspänning, skräck, bekymmer. Slö och slapphet, vill inte eller orkar inte ta itu med sina problem.
Väntar på att någon annan skall lösa dem.

Måndagskvällen var det dags för model fotografering i Svenshyttan. Här håller fotografen på i fullgång med Amanda.

så här blev en av bilderna efter kvällen, fler kan ni hitta på Louises hemsida: http://www.louiseweistrom.se/
Jag blev verkligen förvånad vad duktiga flickorna är båda två, måste verkligen gratulera både model och fotgrafen, sedan fanns det en som ordnade allt runt omkring, men hon finns inte med på någon bild....


Här tog jag ett kort på Amanda och Lollo, men vad hänger i granen bakom dem???
Visserligen var det månsken, men det var inte fullmånde och den kunde inte spegla sig i granen för den var precis mitt emot.
Det blev några spännande bilder i det otroliga vackra vinterlandskapet. Vår lilla lekstuga var fullt av orbier bredvid, kanske de lekte där, vad vet jag?
Den riktiga månen såg ut såhär:
Tisdagen avlöpte i vanlig ordning. Några som var tvingade till mig och tittade på mig som om jag vore en ja vad vet jag. Men jag lyckades tina upp dem och förklara  hur jag tänkte och arbetade. En tjej blev väldigt imponerad men hon sa att hennes föräldrar inte trodde på homeopatin. Men... jag vet det är okunskap...hur skall en lekman kunna tro på något så fantastiskt.

I morgon är det nyårsafton och fullmåne, pasa på att önska dig vad du vill!


Ännu en fm i Runnaby och lunch hos Ann

Jag tillbringade förmiddagen i Runnaby. Bella blev glad att se mig igen. Jag vet inte om Bella har någon tidsbegrepp, vet inte om hon minns att jag var där igår. Men en sak är säkert hon blir så glad när jag kommer!


Såhär såg Isabella ut idag......


Maja var på strålande humör och skulle köra båda vagnarna.


Maja var så rolig idag, hon pratade hela tiden och Christian ifrågasätter -vad är du för färdig liten människa?
När Sophia och jag sjöng(vi har mycket Sophia och jag men vi har ingen sångröst, men visjunger mer än gärna...) då börjar Maja klappa händerna och säger BRA!!!!! Å vad vi skrattade, förlåt lilla hjärtat jag tror du menade att vi sjöng bra, tack så mycket!


Min vän Ann bjöd mig på lunch idag hemma hos henne. Så skönt att bara få vara Irén och komma till ett dukat bord. Här är jag inte mamma, inte mormor, inte dotter, inte syster och inte homeopat utan Irén och vän, det känns väldigt bra men det är inte ofta faktiskt som jag tar mig tid till det.
http://www.mammaknota.se/Här är från Anns fönster, man ser Åhléns tak där nere......huuuu vad högt jag är på 13:e våningen i Krämaren.

Ett annat fönster blev jag väldigt förtjust i:


Titta vilken samling på män....... vilka hjältar???? Något nytt projekt som Ann har just nu pågång....

Bakom ser ni Örebro i skymmning, det belv en lång och trevlig lunch, dessutom väldigt, väldigt god lunch!!
TACK Ann, det är så skönt att ha dig till vän!


Metoden Resan

Idag var Bengt Fridstråle på Helheten och genomförde metoden Resan. Bengt har arbetat på Helheten förut men bor numera i Värmland.

Bengt är Örebro en gång i månaden så är det någon som är intresserad av metoden Resan hör av er till Bengt Fridstråle: 070-58895 37

Jag kan verkligen rekommendera både medoden och Bengt. Har sett så många fantastiska resultat efter Resan. Har även gjort den själv och upplevde en otrolig befrielse och lycka.
Ibland händer det saker och ting i livet som sätter sig i kroppen, band som går runt om och om igen i hjärnan, resan kan vara ett sätt att få bort obekväma händelser från sitt liv, befriar från sorg, tyngdhet mm känslor som i det långa loppet ger s k sjukdomar om man inte får det från kroppen. Kroppen minns allt vad man varit med om.


från sidan http://www.resanterapeut.nu/brandonbays.html 

Brandon Bays och Resan

Denna sida berättar om hur Resan och Resanterapi som terapeutisk metod kom till. Övrig information, inklusive hur du hittar en terapeut samt frågor och svar om Resanterapi, hittar du i menyn till vänster.

Brandon Bays skapade metoden Resan (the Journey) efter att ha genomgått en djupt personlig inre resa. Brandon BaysHennes berättelse i boken Resan handlar om hur hon kunde läka fysiskt först efter att ha hittat kärnfrågor i sitt liv som hon dittills inte tagit itu med och gjort sig fri ifrån.

Brandon berättar om hur hon under många år hade arbetat med alternativ terapi, NLP (mental träning), personlig utveckling med mera. Nu använde hon all sin kunskap i en jakt på tiden, utan att veta hur hon skulle lyckas och genom att följa sin inre röst. Under resans gång föll flera bitar på plats och Brandon såg nya samband. Hon upptäckte att en ouppklarad händelse från hennes barndom var orsaken till hennes sjukdom. När Brandon med hjälp av NLP-processer klarat upp det minnet och dessutom förlåtit, kunde kroppen börja läka sig själv.

Klicka här för att se och höra Brandon berätta om sin läkningsprocess.mer information:Om Resan
Resan är idag erkänd världen över som en kraftfull metod för transformation och uppvaknande inför individens inneboende potential. Initiativtagaren Brandon Bays har genom sina Resanseminarier, föreläsningar och böcker, bl. a boken Resan, fått ett enormt gehör och genomslag för sin metod. Metoden har hjälpt tusentals människor världen över till att befria sig själva från rädslor, oro, stress, depression, låg självkänsla, kronisk ilska och vrede, fysiska sjukdomar och symtom och andra utryck för ohälsa som beroenden, övergrepp, relationsproblem och karriärutmaningar.
Genom att använda Resanmetoden har människor världen över uppnått fantastiska resultat oavsett ålder, bakgrund, kultur eller uppväxt. Resan är respekterad som en allmängiltig metod, unik i sitt slag, vars handfasta, praktiska och användarvänliga struktur leder till verkligt djupgående och hållbara resultat.
www.thejourney.com
Att göra en verklig förändring ”Detta är en inbjudan till dig att verkligen göra en förändring” genom att börja med dig själv. Sant läkande och varaktig förändring börjar inom dig. Resan ger dig verktygen att skapa en genomgripande förändring i ditt och andras liv. Min förhoppning är att informationen kommer att inspirera dig att skrida till verket.”
Är du redo för Resan? Ställ dig själv följande frågor:
 Upplever du rädsla, oro och stress som en följeslagare i ditt liv?
 Känner du dig som om du fastnat eller att det måste finnas mer som livet har att erbjuda?
 Konfronteras du med en dålig hälsa eller fysiska problem?
 Upprepar du ohälsosamma beteenden eller mönster som gör dig deprimerad, apatisk eller till och med får dig att hata livet.
 Längtar du efter mer levande och djupa relationer?
 Söker du fortfarande efter en kvalité av äkthet i ditt liv och kontakt med din inre potential och djupaste sanning?
från sidan: http://www.energibalans.nu/upload/eb/halsokicken///document/Om%20Resan%20ny.pdfBarnvakt i Runnaby lördag 27 dec -09 Boken Hästpojken

Idag har jag varit ute hos min mor, klippt henne och gjort fina fötter mm. Det är inte så ofta som jag hinner med min mor men idag tog jag mig tid att vara där länge. Det kändes så bra att kunna göra något för henne. Hon är väldigt ensam nu och så har hon haft två stora sorger på samma månad.

Sophia och Christian fick gå ut och äta och gå på bio, Johan och jag tog hand om Buller i Runnaby barnen.
Tyvärr så sov lilla Maja redan när vi kom hon lägger sig vid 18-19 tiden varje kväll, de lägger in henne i sin säng och sedan sover hon. Det går på två minuter...... fattar inte hur de bärt sig åt, jag som fått lästa massor av sagor, sjungit 15-20 sånger mm innan mina har somnat. Maja sover dock till 6-7 på morgonen, men hon sover hela natten..... vilken tur de har! Jag vet att de varit konsekventa och bestämnda med Majas sov rutiner och det har verkligen gjort susen.


Bella blev så glad när vi kom, hon var ny badad och luktade så gott, hade pyjamasen på sig, finns det något bättre??? Bella har börjat greja mkt med sina händer, en ny grej är att borra in sina händer i mina händer och sedan njuter hon. Vi lekte i hennes säng och hon ville verkligen krypa in i mig på alla sätt och vis.
Hon försöker verkligen att förmedla kärlek nu. Det är så svårt att kommunicera med ett barn som inte har något språk, men jag är så van nu att förmedla på alla andra sätt utom ord. Visserligen pratar jag hela tiden med Bella som precis till vilket barn som helst, men sedan försöker jag med pussar, massager, smekningar, ögonkontakt, känsel, ömhet, ansiktsuttryck mm. Bella har blivit duktig på att äta själv, visa vad hon vill genom att gå till kylskåpet eller skafferiet, tar min hand och leder den dit den skall, hon tittar i kameran när jag tagit kort på henne och förstår att det är hon mm. Så små steg frammåt går det. Tyckte att hon sa Bella flera gånger idag och hon sa pippi en gång och spela. Sjunga Bäbä vita lam kan hon ibland vissa fraser ut. Så jag har förhoppningar att ett språk kommer men väldigt sent. Har läst om många autisktiska barn som börjat prata efter 6-8 års ålder.
Nu har Bella Maja som är i fullgång och pratar nästan hela tiden, det känns som Bella får då en ny chans att lära sig prata genom Maja.


Jag fick för mig att Bella lekte Sophia när inte Sophia var hemma. Hon tog Majas vällingflaska och gick till Majas rum med. Något sa mig att hon "härmade" sin mamma. Det är så bra att hon har börjat härma lite för det är så vi lär oss saker och ting. Här är hon så himla lik Sophia när hon var i samma ålder, nästan skrämmande kopia.....Bella låg hos morfar och busade ett tag. Bella tycker om helkroppskontakt.


Hittade som Bokmalen hade skrivit på sin sida om Hästpojken, jag såg också programmet och kan faktiskt inte släppa det som hände med deras lilla pojke:

hittat på http://blogg.aftonbladet.se/bokmalen/2009/12/hastpojken 
-"Strax före kl 6 i morse såg jag ett fantastiskt reportage på TV4 det handlade om Rupert Isaacson som är på besök i Sverige.

När hans son Rowan 2004 diagnosticerades med autism blev Rupert Isaacson ­förkrossad och fruktade att han aldrig skulle kunna kommunicera med sitt barn. En dag när han var ute och red tillsammans med Rowan märkte han att Rowans tillstånd förbättrades dramatiskt av den nära kontakten med hästen.

Rupert fick en galen idé: varför inte ta med Rowan till Mongoliet, den enda plats i världen där hästar och shamansk healing förenas

Rubert skrev en bok om deras resa. Hästpojken som boken heter på svenska är den sanna, dramatiska berättelsen om den resa som Rupert, hans fru Kristin och Rowan gjorde till Mongoliets otämjda landskap. De rider tillsammans genom det vilda, karga landskapet i sökandet efter lindring för Rowans autism. Efter healing från en beryktad shaman gör Rowan genast framsteg, språkutvecklingen sätter fart, och Rowan tar kontakt med andra barn på ett helt nytt sätt. Dessutom blir han torr (kontinent).

Hästpojken.jpg

Det är en berättelse som visar att vi kan finna glädje till och med i våra mörkaste stunder, och att det magiska och det vardagliga ibland kan smälta samman för att förändra våra liv.

Rupert Isaacson är född i London av afrikanska föräldrar. Han har rest mycket i Afrika och Asien och är numera bosatt i Austin, Texas med sin fru Kristin och deras son ­Rowan. På sin gård bedriver de nu ridterapi.

Det sista som Rupert säger i intervjun är: "Jag är övertygad om att Rowan kommer att få ett arbete som han trivs med och att han kommer att möta kärleken. Han kommer att leva ett rikt liv."

Tänker att det krävs mycket mod och kraft för att kunna tänka utanför rutan och att kunna se möjligheterna och inte fokusera på problemen.


Å Bellisen tänk om du och jag kunde åka till Mongoliet och träffa Shamanerna där...
funderar på att starta en fond till dig. Vackra söta rara flicka, jag älskar dig så!
Det var så mysigt att vara med dig så mormor kommer i morgon med!

Julevangelium 2009, Sverige

"Julevangelium anno 2009-12-14"

Vid den tiden utfärdade folkhälsominister Maria Larsson en förordning om
att hela landet skulle vaccineras. Det var den första massvaccineringen
och den hölls när Reinfeldt var ståthållare i landet. Alla gick då för
att vaccinera sig, var och en till sin vårdcentral.
Och Josef, som genom sin härkomst tillhörde Vårdval Stockholm, hade
obegränsad valfrihet och begav sig från sin egen stadsdel upp till
norrförort, till Filippas stad, Täby, för att vaccinera sig tillsammans
med Maria, sin trolovade, som var havande (och som därmed tillhörde en
så kallad riskgrupp)
Medan de befann sig där, var tiden inne för henne att vaccineras och hon
tog sin spruta, den första dosen. Hon lindade sin arm och lade sig ner
för att krubba, eftersom det inte fanns plats för dem i väntrummet.
I samma trakt låg några astmatiker ute och vaktade sitt vaccin om
natten. Då stod plötsligt en ängel från Vårdguiden framför dem och
Landstingets hela härlighet lyste om den. De greps av stor förfäran, men
ängeln sa till dem: Var inte rädda. Jag har bud till er om en stor
glädje, en glädje för hela folket. I dag har en ny leverans Pandemrix
anlänt åt er i detta land.
Och plötsligt var där en stor himmelsk här, som prisade Alliansen och
tackade för att de var det utvalda folket."

 


Juldagen i Solberga

Så var det dags för den årliga träffen i Solberg, vi åkte till Tommy och Elisabeth, jag har varit grannar med dem i elva år. Vi har en tradition att äta rester och spela spel med barnen på juldagen.

Här Elisabeth och Johan i köket i Solberga.


Veronica äldsta dotter i huset plockar till sig julmaten.


Amanda, Börje och Veronica. Alva var med Gustav så hon var inte med denna gång.


Linnea var hemma från London där hon arbetar som aupair. Det var så roligt att få se bilder från det engelska hemmet där Linnea har hand om två barn.


Katten Solen blev "galen" i min väska, förmodligen var det mina oljor som hon gillade.
Hon kröp bokstavligen ner i min väska och rullade runt.


Tommy i mina glasögon...vi spelade Snack, konverstionskort för dig som gillar att prata, fick det av Sophia i julklapp. Det var fatiskt riktigt roligt och innehåll många olika frågor. Som ex när grät du sist? Vadär det värsta du har gjort? Har du ljugit någon gång?, vad är ditt bästa minne från barndomen, vilken ålder var din bästa ålder osv
Vi körde runt frågorna och blev sittande vid bordet i fyra timmar efter maten. Det var verkligen trevligt.


Vi har umgåtts nära sedan flickorna var små, roligt att se dem tillsammans.
Vi skrattade jätte mycket och hade verkligen en kul eftermiddag kväll här.


Linnea trivs i London och vet inte hur länge hon kommer att stanna där.
Lycka till i London Linnea vi önskar dig all lycka och trevnad där.
Julafton

Så var det äntligen julafton... Flickorna vaknade och frågade var skattjaktskartorna var..
När de var mindre så gjorde jag alltid skattjakt på julaftonsmorgon då de fick varsen karta och gå olika steg och så vidare tills en julklapp låg där. Nu proppsade de på att få öppna en klapp redan på morgonen...


De rev vid alla paket som jag hade packat för att ta med till Runnaby.
De öppnade sina paket från pappa, det var trådlösa högtalare till datorerna.
Även jag fick högtalare till min dator och av Amanda fick jag Spotify, så nu kan
jag spela vad jag vill när jag sitter här... toppen!


Vi kom till Runnaby lagom till Kalle Ankas jul. Flickorna blev så glada när vi kom.


Risifrutti var gått....


Bella älskar kaffe och Maja hade fått öppna en speldosa, naturligtvis skulle
de sitta framför tv:en vi alla satt och tittade åt det hållet....


Bella kröp upp till morfar...


Så var det dags för tomten att komma....
Maja sa pappa direkt när han kom in.....


Maja förstod rätt fort vad som skulle ske, hon öppnade sina paket direkt och fick hjälp av farmor och moster.Bella fick sin älsklingsvagn, vet inte hur många hon har gjort över med nu...ingen får sitta i utan hon skall blansera med den och springa runt med den.


Julkapp på julklapp delades ut.....det var så spännande tyckte Maja.....


Maja hade en underbar klänning på sig och blev så glad åt dockan Dora....
någon serie på tv som hon älskar.


Bella var nöjd och lekte med sin nya sulky....


Maja fick en egen barnvagn, här packar Sophia upp den..


Maja la sin docka Dora och gick runt, hon förstod precis hurmanskulle göra..


Katten Tommy la sig i Johans knä och spann....trevligt med katt..


Så var det dags för Tomten att gå, farmor och Maja vinkar av tomten.


Alla var upp i sina klappar...


Jag kunde inte låta bli att köpa skor..... flickorna är mer än "galna" i skor...vad gör man inte för att ens barn skall bli glada på julafton??? Amanda fick rosa......som hon önskade sig...


Röda fina fick Alva till sin julklänning...


Gossedjur gillar Maja...


Alva provar sin nya kimono...


Systrana öpnnar för fullt...


Så var det dags för att äta.....våran julskinka var senapspanerad rotsellri..


Christian hade stått i köket sedan kl 10 och lagat all julmat, 10 poäng till dig!!
det smakade jätte bra!!!!Farmor var så fin i rödklänning och rött paket..


Bella hade hittat julgodis, vi försökte flera gånger gömma det, men hon såg allt vart gömstället var.


Så var det dags för Sophia att öppna det största paketet.... det var hon verkligen värd!
Bäbisen i magen kommer snart, endast tre veckor kvar....


Å vad fin......det var den största vackraste ljusstake jag sett....


Nu hade Maja somnat och Bella fått på sig pyjamasen, Christian fick sin knivvässare..mera mat att laga men lättare, akta bara fingrarna, vassa knivar är inte att leka med, fråga mig.
Men Arnican har gjort att livet är lättare idag, det ser bra ut idag även om halva nageln är borta....


Å en gosse filt och orbier på kartongen....ville han följa med dig hem Amanda...


Jag tycker att Bella gör stora framsteg, här är hon medveten om att jag tar kort och "gör sig till",
vi tittade sedan på bilderna i kameran och hon tyckte det var intressant....


Amanda verkade väldigt nöjd på julaftonen, men Amanda är en glad tjej varje dag!
Här går hon under namnet "lill Irén".....
Amanda säger till mig- Vems val är det? Det blir som det blir...
Ingen än du kan välja ditt egna liv! Livet är möjligheter som man skall kunna ta vara på, vi är i valsitutationer hela tiden...


Sophia är så vacker, hon har endast en stor mage som putar ut och vi såg hur det rörde sig där inne, vem är det som är där? vi alla är så nyfikna en ny familjemedlem är på väg och vi känner inte den än, men jag är säker på att vi alla kommer att älska den....... det vet jag redan.
Minns att när vi skulle få Alva var Johan så rädd för att inte kunna älska fler...men redan efter 3 minuter sa han -jag älskar henne redan.......
Kärleken är det enda som blir större ju mer man slösar med det....


Så var det dags för lite film, Alva ville känna rörelserna i magen så hon hade koll på vad som hände där inne....


Så var det dags för buskort med systrarna....


De kämpar här för de tycker inte om att jag lägger upp dem på  bloggen....
men såhär såg ni ut julen 09....Man kan ha uppåt näsa, plutmun mm men mamma älskar i hur ni än ser ut....


Ni är det bästa som finns! Vilka tjejer jag har!!!! TACK för att ni är ni!!!!TACK för en fin julafton.... nu måste vi åka hem för barnen i Runnaby vaknar i bästa fall kl 6 ...hoppas att ni får lite sovmorgon eller att de smyger upp och leker med sina nya julklappar.Dan före doppare dan... Arnica montana

Vi har en tradition att alltid träffas i min familj dagen före doppare dan, det är en lång historia som jag inte orkar ta just nu. Men dagen före doppare dagen träffas alla som "tillhör " min familj och gör godis, bakar pepparkakor mm, äter gott och umgås med varandra. I år blev vi tolv personer.... det var frågan var skulle vi vara, vi brukar alltid vara i Svenshyttan men tjejerna ville inte det i år. Så vi var då i lägneheten på Ekersgatan och det funkade bra. Förutom att vi hade ingen brödkalvel, inga pepparkaksformar mm men vi löste varje problem efter hand och allt funkade.

Johan Blomberg ( min xxxxson) startade igång med pepparkakorna, han tog en gammal vinflaska som kavel och det funkade bra. Han skrev ut bokstäver av degen, men missade att smörja plåten så vi fick hacka loss dem, några gick sönder men vad spelade det för roll, de smakade jul!


Änglaspelet var i fullgång...


Den sötaste pojke jag sett lekte i våra skåp!


Johan gör allt på sitt egna sätt, han börjar med ett D när han skall skriva God jul i pepparkaksdegen, men som alltid det blir bra i slut ändan....


Det var bara den lilla detaljen att vi inte hade smort plåten så vi fick kämpa för att tabort kakorna från plåten.

Själv hade jag skuret av en stor bit från mitt pekfinger och halva nageln när jag gjorde adventsoppan....skulle det vara meningen att jag skulle vila denna kväll och bara peka.......men så blev det.
Herre j ........g......vad det blödde, men Gustav letade reda på arnica montana och jag tog var tioende minute....
helt plötsligt avstannade allt, jag blev ko lugn och min hjärna kändes som den sov i bommul...jag blev så enormt trött(det är det värsta jag vet att vara trött, har problem med det...) och allt stod still.  Jag har faktiskt inte tagit Arnica så många gånger, men vilket medel...
Värken försvann efter tre intag av arnica, kvällen var räddad!!!

Arnica Montana

Efter psykisk eller fysisk chock eller trauma. Alla slags skador och smärtor, blåmärken, stukningar, vrickningar mm. Förlust av syn efter ett slag mot ögat, näsblod efter slag mot näsan. Tandvärk, blödande tandkött, besvär efter tandutdragning. Inre och yttre våld mot kroppen.


Alva och Gustav stod för musiken i köket....... efter de hade fixat knäckformarna.


Anna fick ta det lugnt och sitta stilla med Albin.


Det var mkt som pågick i köket.......


Blomberg skrapade upp pepparkakorna, det blev smulor men goda var de.


Gustav  fick fart på pepparkakstillverkningen, det blev renar, svenshyttan, pussmunnar, hjärtan och bokstäver på alla som var här.

 


Amanda och Sophia gjorde knäcken, den blev väldigt bra i år....


Sedan var det dags att äta vi var alla så hungriga...adventsoppan smakade utmärkt.


Alla åt och mös...
Maja hittade sitt pepparkaks M och satte sig fin för att äta det.


sedan blev det dags för soffan...små prat...


Ungdomarna mös i soffan.....

Ungdomarna pussades i soffan......


Sedan var det dags för efterrätt, ostkaka med varm hjortronsylt....Blomberg stod för efterrätten, han  hade handvispat grädden och den smakade faktist extra god. vi äter så sällan gärdde så vi har inte ens en elvisp i huset.....men efter en lång stund så var grädden tjock....(inte Sophias mage, för det är en helt ny människa i den som kommer snart, så spännande vem det är....)


Det blev en mysig kväll med de närmaste, alla tog det lugnt, även om pepparkakor blev brända, mor i huset skar sig och mintkyssarna blev aldrig gjorda så hade vi en fridfull kväll utan krav och måsten där alla fick var som de är och jag försökte fånga lyckan. Jag frågade rakt på sak är du lycklig, en del tog lite längre svar, endel fattde inte allvaret i det hela och andra förstod inte att lyckan var nu.....

kram och God JUL!!!!


Gottländsk Saffranspankaka och våran specialla adventsoppa!

Hittade ett gott recept på lite annorlunda julrecept:

5 st ägg ( majsmjöl eller eggersättning till veganer)
3 dl grädde (havregrädde)
2 dl standardmjölk(osja, havre eller rismjölk)
1/2 tsk salt
2 msk socker(rårrörsocker el honung)
1 nypa malen saffran
2 dl kokt rundkorningt ris
2 dl russin
1 dl hackad sötmandel

ugn 225 grader ca 30 minuter det lät väl gott?

När vi skall ha danföredopparedan fest här så tänkte jag göra vår speciella
adventsoppa

Så här är det "riktiga receptet":

Adventssoppa

Buffé nr 12 2001, sid 32

Ingredienser
Portioner: 4

1 rödlök brukar lägga till finst skurna morötter för att göra den nyttigare
1 sköljd och strimlad purjolök 
2 msk olja
1 burk fiskbullar (375 g, i buljong) Vi byter ut fiskbullarna mot mozarellabollar
1 l vatten
1 fiskbuljongtärning  här tar vi vegbuljong
1 paket saffran  (½ g) har även i gurkmeja och citronpeppar
1 dl snabbris

1 dl crème fraiche
ostgratinerat bröd

Adventssoppa

 

Gör så här
Skala och hacka rödlök.
Fräs den tillsammans med purjolök i olja i en gryta stor nog för soppkok.
Grönsakerna ska bara bli glansiga, de får inte ta färg.

Tillsätt fiskbullar, vatten, fiskbuljongtärning, saffran och snabbris.
Koka upp.
Salta och peppra.
Rör ner crème fraiche.
Servera med ostgratinerat bröd.


Soppan är jätte god!


Idag har jag varit hos min mamma och hjälpt till att slå in julklappar. Var en sväng till Svenshyttan och sedan har jag sortera papper och bokfört. Nu skall jag sätta mig och sticka handledsvärmare till julklappar.

Skönt jag är klar med alla julklappar och allt vad jul innebär, ovanligt tidigt men har verkligen försökt att planera så att julen skall bli så bra och fin som möjligt.

Arbetar på Helheten måndag och tisdag sedan går jag på jullov.

Ha en underbar julvecka!Sista klapparna, stövlar och grankvällen, Magnesium phos

Idag åkte vi ut för att handla de sista klapparna och varma stövalar till flickorna. Vi affirmerade om att få parkeringar precis utanför affärerna och det funkade. vi fick världens flyt och inga köer i kasserna. Man kan inte tro att det är sant så här dagarna innan jul.


Fick precis samma parkering som sist på Åhléns taket....nu får jag för mig att det är min parkering, skall bli roligt och se nästa gång om jag får samma...


Alva hitttade två par stövlar som verkade varma och bra.


Amanda hittade ett par efter mkt om och men.......


Vi köpte en plastgran på rusta....flickorna klädde den när vi kom hem, jag vill ha mer kulor och massor med röda men se det gick inte, får hänga i när de somnat......
Nu har jag gått ifrån alla mina principer vi skall fira jul i stan, vi har köpt plastjulgran osv, vi har tydligen blivit "stassare"...... nåja det blir en mer miljövänlig jul i år.


Vi fick besöka av familjen Buller i Runnaby, Bella blev så glad när hon fick se mig. Hon visade en så stor glädje och började äta råris från min tallrik.....här sjunger vi en låt.


Maja käkade oxå och här sträckor hon sig till drickan.


Lilla Maja hittade nycklar i hallen och ville prova om de passade i låset till toaletten....hon fick stå så vackert på tå....


Christian såg något trött ut, snart tre barns far då får man vara trött...jag ville han skulle gå och lägga sig i våran säng...men han härdade ut och var trevlig.


Maja ville städa, hon visste precis vad man gjorde med vad. Hon tog en trasa och skurmedel och började torka golven.......är det farmor som lärt henne städa så flitigt????


Alva och Sophia hittade ett spel på datorn som de gick upp i.


Det blev mys framför tv:n vi tittade på "dansbröllopet"


Maja fick några chips i en mugg, genast gick hon till Bella och bjöd på chips. Systrarna har en förbindelselänk, det är verkligen roligt att se.


Isabella fick lite choklad av mig, jag fick bannor för hon kan bli jätte pigg av det. Jag lyckades få i henne 7 st magnesium phos, det kan radera sockret. Jag smsade vid nio och då sov Bella vilken tur!! Det är så svårt att säga nej till Bella men det är för allas bästa. Magnesium kan locka fram lugn och ro och göra så man lättare varvar ner.

Magnesium phos är nog det medel som vi här hemma använder mest. Flickorna var väldigt små när de räckte fram handen och sa att de ville ha Magnesium, det tar bort magvärk kanon fort och man får ett lugn. Barn mår väldigt bra på magensium eftersom calcium och magnesium följer varandra och det går åt calcium när man växer och då får man magnesium brister. Bra att fylla på för alla. Hjärtats mineral. Motverkar envishet och det är bra när man har envisa barn......
Magnesium kan man ha till väldigt mycket:

8. Magnesium Phosphoricum/Magnesiumfosfat
Kramp- och smärttillstånd, lugn och ro.

 

Magnesium fosfat (Magn. Phos.) (mag.phos)-smärtmedel

Magnesiumfosfat är närsaltet som snabbt lindrar spasm och kramper. Det kompletterar verkan av kaliumfosfat. Detta vävnadssalt är viktigt för muskelvävnader eftersom det försäkrar dem rytmisk och samordnad funktion.
Magnesiumfosfat lindrar när du får akuta menskramper, tarmkolik, ansiktsnervvärk, ischias, huvudvärk, muskelryckningar, hicka, kramphosta med andra ord alla former av kramp. Du mår bättre av att krypa ihop och massera på det onda stället och håll dig varm, köldpåverkan kan vara en utlösande orsak till dina kramper.

Magnesiumfosfat kan verka snabbare om du blandar tabletterna i lite varmt vatten. Du kan ta dosen med täta mellanrum tills besvären försvinner.

Upprätthåller den biokemiska cellrytmen och motverkar kramper och spasmer(ej epilepsi) Verkan är speciellt utpräglad på den glatta muskulaturen och hjärtmuskelaturen. Psykiska spänningar och kramper. Spasmer – vid kramp i alla ”håliga” organ ex kolik, gallblåsa, hicka etc. Motverkar spasmer och kramper, lindrar smärta.

Brist på magnesiumfosfat ledet till spasmer och kramper. Viktig för muskelvävnader då det tillförsäkrar dem i rytmisk och samordnad rörelse. Lindrar smärta snabbt.

 

Symptom: Tungan är utan beläggning men med en känslig yta. Allt som krampar och smärtar. Uppblåst buk, kramp i ihåliga organ. Kliar tills det blöder.
Bra för nervsystemet, nervsmärtor, neuralgi, ischias.

Ges vid: Gallsten, njursten, migrän, vadkramp, minskar kolesterolet, vid laktosintolerans, klåda utan yttre orsak. Huvudvärk stickande ilande symptom, hicka, menssmärtor , magkramp. Vid förlossning tag 20 st i ett glas varmt vatten och klunka hela tiden. Hösnuva, nackspärr, tandvärk, känsliga tänder ilande smärtor, restless legs. Bra vid kroniska inflammationer.
Sömnstörningar blanda nr 8, nr 2 och nr 7 med varandra i varmt vatten.

Ansiktsanalys: Rodnader och attacker av rodnade i ansiktet. Skamrodnad i ansiktet och på öronen.


Tungaanlys
: Gulaktig glans på hela tungan, ovansidan extremt känslig.Kan även sakna beläggning här och där på tungan.

Smak: Sötaktig och dålig

Psyket: Envis, humörsvängningar, panikattacker, neuroser, känner sig jäktad och är alltid under press. Antistress medel. Kan gärna kombineras med Kalium phos vid utbrändhet. Ges för att locka fram lugn och ro i kroppen. Motverkar rastlöshet.

Begär: Begär efter choklad, törstig längtar efter kall dryck.

Påverkad av brist: Vet inte vem man är, känner inte igen sig själv, Identitetsbrister.

Kroppen: Akut salt mot kramper och smärtmedel tex migrän, huvudvärk, hicka och allas slags kramper, mensvärk mm. Syra- bas balansen, reglerar körtelutsöndringen. Bygger upp benstommen och tänder, förbättrar sömnen, blodtrycket och kolesterolsänkande, antiallergisk, klumpkänsla i halsen.


TACK för idag, en dag full av intryck och upplevelser!

Arbete, Babsans födelsedag! Lachesis vid blodförgiftning

Arbetade hela dage npå Helheten. Nya spännande möten att lyssna och läka till. Gav en hel del tips hur man skall få en lättare vardag när man har små barn mm. Många kvinnor kommer och är så trötta på sina situationer i hemmet, det är alltid samma sysslor varje dag och ingen som ser dem och det dom gjorts behålls aldrig. Rätt som det är så ser hemmet ut precis som innan man städade osv. Män som kommer hem från jobbet och lägger sig i soffan och kopplar av... de har ju arbetat hela dagen....

Såg en undersökning på att kvinnans stress börjar när de kommer hem, mannens när de kommer till  jobbet. Att få ett hem att fungera i vardagen är precis som att sköta ett företag, allt måste fungera och det krävs en fördelning av arbetet. Tyvärr förekommer inte det i alla hem utan kvinnor sliter ut sig på "hemmet", inte undra på att det finns utbrändhet... kvinnan gör lika mkt hemma men ändå jobbar heltid. Det är inte konstigt att kvinnor får många olika oförklarig symtom, mkt ligger och gnager i dem och irritationer ger inflammationer i kroppen.


Ibland har jag äran att få ha små söta pojkar på rummet.... Elias som fyller 1 år den 5 januari!
Vilken kille och vad nyfiken han är! Han härmade mig på en gång när jag smackade med tungan.
Barn lever i "klöver" tiden det vill säga när känslor bara existerar, det finns inte igår eller i morgon och inget annat än deras känslor just nu. Kanske är det det som gör föräldrarna så trötta och oförstående. Vi vuxna lever sällan i nuet som små barn gör hela tiden. Små barn bar en yang energi som får oss att bli hela.Hur som helst var det hem och göra tomatsoppa och sedan åkte vi till Barbro som fyllde år igår, i 36 år har jag alltid kommit och gratulerat henne på sin dag. 36 år är lång vänskap, men det känns som 10!!!


Barbro provar sin nya födelsedagströja som hon fick av sina flickor.
Till vardags arbeta Barbro som infektionssjukskötersa på USÖ, det har hon gjort nästan lika länke som jag känt henne...så hon är duktig. Det är skönt att veta att man har Barbro där. Ifall om man skulle bli inlagd.....

och hör med häpnad det hände faktiskt mig för en massa år sedan. Jag kände mig konstig och fick hög feber och stora knölar i nacken, åkte in till USÖ för att försöka få reda på vad det var för fel. Jag klev in på akuten och hade 40.6 i feber (körde in själv och parkerade bilen någonstans) jag skulle bara få veta vad det var för fel..
Vips så la de in mig och jag kom upp på infektion och Babsan arbetade just den natten, när de ringde till avdelningen och sa mitt namn och att jag skulle komma dit som patient kändes nog konstigt för Barbro.

Hur som helst så blev jag väl omhändertagen och hon gav mig den störsa sprutan jag sett, hon sa att jag var den besvärligaste patienten som hon haft. Det blev fart på morgonen när de fick för sig att jag hade harpest.
Jag fick inskickat lachesis från Norrköping direkt in på rummet och jag kom så småning om hem, med vetskap att jag hade haft blodförgiftning och inte harpest som tur var. Så kan det gå.....


Lachesis

Huvudvärk tungt och sprängande som om allt blod samlats där, hamrerande pulserande huvudvärk, migrän som sprider sig till nacke och axlar. Näsblod, munbesvär tandköttet är blåaktigt svullet och blöder lätt, dålig andedräkt tjock saliv, Halsont med mörklila rodnad i svalget, klump i halsen kvävningskänsla som om något var svullet i svalget. Halsont som sprider sig till öronen. Sår som blir blå lila runt kanterna och detsamma gäller liggsår, bölder och infekterade sår, blodförgiftning. Ledvärk missfärgning runt lederna, vilket är svullna och varma. Klimakterie symtom med hjärtklappning och värmevallningar med huvudvärk, svimfärdig. Ormbiten, myggbiten, biten av djur.

Våra flickor, Amanda, Edwina och Emilie. Det roliga är att det är bara två veckor mellan Amanda och Edwina, vi hade inte alls planerat det tillsammans men så blev det för två bästa vänner......
Det är så roligt att se flickorna tillsammans. (Alva var med Gustav, det går inte slita henne från honom)


Pär demonstrerade en lergök som Eva Nordstigen hade tillverkat, det var fint ljud i den.
Pär är en fantastisk rolig människa, en sak är säkert man får skratta när Pär är med!
TACK Pär för att du alltid är lika trevlig och underhållande!!!!!


Vi satt och fikade i deras vackra matsal, här Johan, Tommy och Berit.Flickorna höll till i köket och pratade minnen. Vi har verkligen umgåts med varandra genom åren.
Vi har haft många fester med charader, frågesportar och spel. Ett spel som heter Tabuu som vi verkligen har haft roligt med. Vänskap är och långa relationer i livet är viktigt, att få ett sammanhang som man delar med andra har stor betydelse för att kunna må bra!


Idag har jag haft besök av Kjell från Malmö......inte dåligt att komma så långt ifrån!
En otroligt mysig och spännande människa. Jag håller verkligen tummarna för dig Kjell!!!!
Du ger mig nya synvinklar på livet och du är verkligen en vardagshjälte!

Idag fredag tror jag att det var djuphetens dag, vissa dagar är mer djupa än andra......
en del dagar är bara uppe på toppen av berget, andra är långt ner i underjorden. Det är verkligen spännande möten av alla dess slag.
Lunch idag åt jag med Ulf Ahremark http://www.klassiskakupunktur.se/ 
vi brukar ta en lunch då och då, vi har varit arbetskamrater på  Helheten i 11 år....... och så var han min shamanlärare under 5 år, så spännande och så lärorikt, tyvärr fick jag inte en bild på Ulf, det får bli en annan dag.

Det blev sent idag fast det är fredag, Alva ringer hem mig för hon är hungrig...
det var verkligen kallt ut och inne med ikväll, filmen IT på tv, alla tänkte på min Sophia, en av hennes favoriter när hon var liten.

Vi gjorde mysmat och så skulle Amanda gå ut, hon har firat Christina Aguleras födelsedag hela dagen genom att ha röda läppar idag. (det är hennes favorit artist som hon haft i 8 år nu).
Alva och Anna här hemma ikväll, vad ovanligt men trevligt!!!


Och så här såg hon ut ikväll, Edwina kom men tyvärr fick jag inte med henne på bilden.
Amanda har pluggat psykologi hela veckan och jag har försökt att hjälpt henne så mkt som jag har haft tid.
Det vore fy skam annars eftersom jag läst psykologi på universitetet och arbetat som lärare för årskurs tre på gymnasiet när jag väntade Amanda.......jag hoppas att skrivningen gick bra och att du kunde hålla isär alla de psykologiska perspektiven och teorier i detta trevliga djupa ämne. Vi hade många bra pratstunder om livet i veckan som gått. Du öppnar min värld Amanda!

Tittar jag tillbaka på veckan som gått, så har den var fullproppad och lärorik. Helt fantastiska resultat och det är så spännande att se att människor gör en förändring som påverkar livet och allt där omkring.
Sjukdomar är verkligen lärdomar som ger styrka och för människor framåt. Det gäller att säga ja till det som sker och inte försöka kämpa emot, livet behöver inte vara en kamp, kanske bara ett problem att lösa.

Ge aldrig upp!!!!!
Kärlek från Tina:

KÄRLEK FÖR MIG
Är oberonde av kön, färg, art, och ras och själ ! Kärlek är vacker  och ren och äkta rakt igeneom. Stark och passionerad, samtidigt, åtrå, förälskelse......kyssar, sex och kramar.
 
 Jag kan känna kärlek till människor djur och natur. Det finns så många olika kärlekar och på så många olika sätt och på olika nivåer, och till olika platser.....
Kärlek är givande och tagande accetptans, förståelse, ödmjukhet, förmågan att kunna känna empati, ärlighet, att älska sig själv, att kunna säga förlåt........ att låta människor få vara sig själva hela tiden.......
 
Att få ge och vara ett stöd i livet är också kärlek, att ge tröst........att ge av sig själv  till andra...... att finnas för mig  själv och att ge mig all kärlek jag kan så att jag mår bra och kan växa själsligt. vilket gynnar alla i min omgivning......eftersom att kärlek smittar så  man kan slösa med det hela tiden.......  och då, är det fina att det växer......mer och mer......... 

Kommentar från Irén:

Kärleken blir bara större och större ju mer man slösar med den!


 

Julmarknad i Repris!

I dag hade vi julmarknad igen och porten var öppen så det kom gäster och handlade och tittade på våra metoder.


Glada besökare kom!Vi bjöd på pepparkakor, vanliga, fullkorn och gluten fria, glögg, nonstops och skumtomatar.....
När jag tände 4:e ljuset så fick det hel spel, tänkte inte på att man inte får fira i förskott, släkte det genast det var tre ljus som skulle brinna. Det fjärde ljuset visade mig det tydligt med stor kraft, lågan blev enormt ilsken.


Margareta vår stamgäst, tror inte att hon missat en enda gång som vi ordnat något.
Toby Gunn, får Bowen terapeut.


Lotta var där med sin scanner apparat..... hon kommer att jobba på Helheten på tisdagarna så man kan boka tid för att gå igenom sin kropp. En väldigt intressant apparat faktiskt.


Du kan gå in och läsa mer på: http://www.aktivanalys.se/ 
apparaten måste vara väldigt bra för Lotta blir bara vackrare och vackrare för varje gång jag ser henne.
Vilken tjej, ni som såg "gatuprataren" i dag har Lotta textat men så är hon utbildad dektoratör oxå. Vilken tillgång för oss på Helheten!!!!!!! TACK Lotta missade säga det ikväll , jag kom knappt ut ur rummet på hela kvällen.


Toby visade den spännande metoden Bowenterapi, en mjuk spännande metod som får kroppen att tänka själv.
Mkt mer behaglig än kiropraktik och naprapati. Dessutom tror jag faktiskt att den är bättre för kroppen.


Hypnoterapeut (fick lära mig idag att det inte skall vara något s i) Monika Runesson fick gäster som var nyfikna på hypnos. Spännande ämne.... välkommen Monika det skall bli så roligt att få samarbeta med dig!
Hon har verkligen gjort så fint i sitt rum.


Monika har en jätte stor bild av en indian i sitt rum, som vakar med vishet över rummet. Den tavlan är verkligen mäktig. Det känns så bra att vara där inne! Monika börjar efter helgerna på Helheten. Håll utkik kommer snart lägga in henne på vår hemsida om hennes metod mm. Ni bloggläsare fick veta före.......
ni får extra bonus från mig!!!!


Vår djur homeopat Helena var där, vet inte om någon pratade djur med henne, men hon sålde även alovera produkter och själv köpte jag den bra tandkrämen och cerat till flickorna.
Helena är en pärla och är det så att era djur mår dåligt kontakta Helena, hon har visst gått och lärt sig dur kommunikation oxå, så hon kan få in hur ditt djur mår och känner, spännande!!!!!

MOTTAGNING: Djurhomeopati, Västra vintergatan 132, Örebro
Du är alltid välkommen att ringa 070-300 65 83 för rådgivning och akut behandling i möjligaste mån.

dessutom väldens bästa email adress: mellanfyratassar@hotmail.com 

Irina lika glad som alltid, hon har bänkarna som masserar, ger infrarött ljus och det är 5 behandlingar i ett. ett måste att prova faktiskt... just nu är det 150 kr rabatt, kanske något för julstressen???
Det är verkligen kul att få lära känna en tjej som Irina, hon kommer från Urkraina och jag har aldrig känt någon från Urkraina förut, det är så spännnade. Dessutom är hon så glad och trevlig och korekt person...... du kan lita på Irina, jag lovar! Kom och besök hennes bänkar, man blir längre och pigg!!!!!!

Kroppsbehandlingsb_200.gif
Bra för vad?
 Stimulerar organismen att arbeta i en normal rytm.
 Stoppar tillväxt av skadliga mikroorganismer och celler.
 Hjälper vid akuta ryggbesvär
 Korrigerar ryggraden och korsryggen.
 Frigör klämda nerver.
 Idrotts och arbetsskador.
 Kroniska sjukdomar
 Stress, depressioner,
 Metabolismrubbningar.
 Förhindrar utbrändhet, gör att stela, spända muskler och leder mjukas upp.
 Blodcirkulationen kommer igång. Kroppen och sinnena upplever lugn och harmoni, avstressning.
 Människor som använder massagebänken Vigen Top& Top VG- 9 000 regelbundet har betydligt mindre risk att drabbas av förkylningar och influensa under den kalla årstiden.
 På grund av förbättrad blodcirkulationen i ryggraden och bäckenområdet minskar gynekologiska och prostata besvär, åderbråck.
Infrarött ljus, som hjälper oss när solen saknas


Homeopaten är alltid på jakt efter det rätta ämnet, rätta medlet som kan ändra hela ens liv till både kropp och själ.
Det är så många som blir så förvånade över att deras tankar ändras vilket ämne de  äter. Jag vet, för jag manupulerar med mig själv, jobbiga tankar är jobbigt att leva med. Livet skall vara lätt och rätt, njutningsfullt och det pågår nu!!!!

TACK till alla ni som kom ikväll, kanske var det bloggen som gjorde att det blev folk på Helheten ikväll, tyckte att jag såg att det var en hel del läsare där från bloggen.  Tyvärr han jag inte fota ER alla, men det får bli nästa gång.
TACK till ni som arbetade, vi är ett bra team och det känns som min familj.......

TACK till läsarna och tack till hela alltet......
kram


Falköping igen

Jag har tydligen blivit populär i Falköping... kom att tänka på att Birger Ledin hade sin verksamhet där. Kanske är det det som gör att så många vill söka en homeopat där.
Eller oxå är det min vän Ingegerd som gör så bra reklam och känner så många människor där.
Kul är det att komma dig och jag får så god mat och blir behandlad som en drottning... och jag börjar verkligen bli bortskämd där. Ingegerd tycker att det är så roligt att se besökarna komma ut så nöjda och nästan lyckligare än när de kom. Det tar jag verkligen som en komplimang.


Här är Ingegerd och hennes katt, tittar på mina presenter hon fick av mig, mina aromapati oljor(Ingegerd tycker att jag alltid luktar så gott)....
Bredvid står en dagsljuslampa som ger ett sken av dagsljus, vi har en sådan i badrummet, men man får inte tända den på natten när man är där, då blir man pigg!


Ingegerds mamma bakar underbara bullar men syr även underbara änglar, här på hennes julduk.


Jag har även en viss kärlek för små porslin tomtar.

Den 7 jan skall jag tillbaka till Falköping igen.
Vi skall även ordna kurs där i Homeopati. Det skall bli kul.

TACK Falköping!

Kärlek???????

Någon bad mig blogga om kärlek och jag har gått och funderat mkt på det.
Vi har ett enda ord som heter kärlek, kär lek, lek kär...

I Kina har jag hört att man har 64 olika tecken för kärlek, varje kines vet då vad det är som gäller. Här har vi ett ord som nästan ingen kan förklara.

En besökare till mig säger alltid att gud är kärleken, att kraften för det goda är kärleken.
Många förknippar kärlek med att älska någon annan person utan gränser.

Många förknippar kärlek med att såra eller att bli sårad.

hittade bra text här på nätet:

Vad är kärlek?

Kärlek är nästan omöjligt att beskriva. Känslan och upplevelsen är olika för olika personer och kan variera från var gång man blir kär.

,Bilden föreställer ett par som kramas och pussas Illustration: Nausikaa

Det finns många olika slags kärlek. Föremålet för ens kärlek behöver inte vara en annan person, du kan älska en hund eller katt precis lika mycket som en människa. Många älskar även sina föräldrar och syskon väldigt mycket. För många innebär kärlek det de känner för en annan person.

För en del pirrar det i hela kroppen bara de tänker på personen de är kär i, några blir konstant rusiga och varma, vissa blir mest nervösa och kallsvettas medan andra blir energiska. En del känner en stilla känsla i magen eller bröstet, vissa kan inte sluta tänka på personen i fråga medan andra känner allt detta på en gång.

En sak är säker, kärleken lämnar ingen oberörd. Kärleken skiljer sig också beroende på om den är besvarad. Är du lyckligt kär känner du dig oövervinnerlig, är du däremot olyckligt kär kan det kännas som om hela världen rasar samman.

Kärlek eller förälskelse?

Det kan vara svårt att veta om du verkligen är kär. Kanske är du förälskad, bara lite intresserad eller kanske mest tänd. Ena dagen kan du känna dig förälskad i en person för att nästa dag vara jätteförälskad i en annan. Är det då kärlek?

Många tycker att kärlek är först när man känner varandra väl och accepterar varandras bra och dåliga sidor medan andra tror på kärlek vid första ögonkastet. Vad som är kärlek eller inte kan bara du själv avgöra. Kärleken är individuell och ingen har rätt att säga att det ska vara på det ena eller andra sättet.

Kärlek enligt SAOL

Enligt Svenska Akademiens ordbok betyder kärlek: "En stark känsla. Böjelse för någon med en önskan om föremålets lycka och välgång. Glädje och tillfredsställelse över att befinna sig i denna persons närhet och att göra honom eller henne till lags. Innerlig tillgivenhet".

Kroppslig och social kärlek

Rent fysiskt sätter kemiska processer igång i kroppen när vi blir kära. Detta kan delvis förklara känslan av rus och glädje. Men kärlek är så mycket mer. Det handlar om förväntningar, längtan, förhoppningar och drömmar. Redan när vi är små läser de vuxna sagor för oss om evig och sann kärlek. Vi leker mamma, pappa, barn och härmar de vuxnas kärleksbeteenden.

Det är inte underligt att allt ställs på ända när vi blir kära. Vi inser plötsligt att drömprinsen inte kommer på en vit springare utan på en grön cykel. Drömprinsessan kanske har både finnar och dålig andedräkt. Man kan inte säga exakt vad som ska hända när vi blir kära. Hur vi reagerar beror på förväntningar, personkemi, känslor och bakgrund.

Första kärleken

Första kärleken kommer när som helst i livet. En del blir kära på dagis och en del först i vuxen ålder, men tonårstiden är ofta en tid då kärleken blomstrar ordentligt. Man får en chans att testa sina känslor på en eller flera personer. Ibland nöjer man sig med att bara titta och drömma och man kan leva en hel vecka på att "hon såg på mig". Ibland får man chans att bli ihop med den man är kär i. Det kan vara en fantastisk upplevelse. När man blir ihop med sin prins eller prinsessa övergår sagan till verklighet och en helt ny tid i livet börjar.

Kär i en idol

Många blir kära i en filmstjärna eller popstjärna i de tidiga tonåren. På så sätt kan de utforska kärlekskänslorna utan att behöva ta i tu med dem på riktigt utan att vara rädd för att bli avvisad. Kärleken till en idol kan vara lika allvarlig som kärleken till en kamrat och precis lika jobbig som en obesvarad kärlek till någon i ens närhet. Med tiden brukar förälskelsen gå över och den förälskade blir istället intresserad av personer som finns i närheten.

När man inte blir kär

En del prioriterar bort kärleken, kanske av rädsla eller religiösa skäl. Kanske har man blivit kär i fel personer tidigare och har dåliga erfarenheter från det. En del personer klarar av att leva utan kärlek men för många kan det leda till nedstämdhet eller depression. Att våga bejaka sina känslor och göra någonting åt dem kan vara svårt. Om du känner att du mår dåligt på grund av detta kan beteendeterapi hjälpa. I terapin lär du dig att se ditt beteendemönster och kanske förändra delar av det.

När familjen bestämmer över kärleken

I en del kulturer väljer föräldrarna vem barnen ska gifta sig med. Det kan då bli problem om barnet blir kär i någon annan. Oftast blir det mest problematiskt för döttrarna eftersom de förväntas vara oskulder då de gifter sig. Det kan vara mycket jobbigt för barnen och föräldrarna i familjer där man har olika åsikter om relationer.

från : http://www.vardguiden.se/Tema/Sex-och-samlevnad/Relationer/Vad-ar-karlek/ 


Jag slänger även ut här en liten facka för att diskutera, vad är kärlek för dig? Kommentera eller maila mig så vi får fram "verkligheten".Orspråk om kärlek:

Känn efter själv, känn hur livet svallar i dig.

Klicka för mer information om detta ordspråk! "Du ska älska din nästa såsom dig själv". Tja, tål världen verkligen så mycket kärlek?
Carl Hammarén (1922-1990)
  Carl Hammarén

Klicka för mer information om detta ordspråk! - Varför gillar du inte mig?
- Du är ett blaskigt, ouppfostrat kräk!
- Jag menar, bortsett från det.


Klicka för mer information om detta ordspråk! Aldrig älskade jag dig så djupt som när jag höll på att mista dig.

Margareta von Konow (1917-)


Klicka för mer information om detta ordspråk! Alla har de sina kärleksaffärer. Jag har stängt min.

Klicka för mer information om detta ordspråk! Alla kärleksförklaringar är skrattretande.
no Alle kjærlighetserklæringer er latterlige.

Karsten Alnæs (1938-)


Klicka för mer information om detta ordspråk! Alla älskar en fet man.

Latinskt ordspråk


Klicka för mer information om detta ordspråk! Allt jag ville ha var precis vad alla andra vill ha, du vet, kärlek.
en All I wanted was just what everybody else wants, you know, to be loved.
Rita Hayworth (1919-1987)
  Rita Hayworth

Klicka för mer information om detta ordspråk! Allt som vi verkligen älskar är oersättligt, och allt som vi kunnat tänka oss ersätta har vi aldrig i sanning älskat.

Klicka för mer information om detta ordspråk! Att bara älska någon utan att våga berätta det för personen är den största förlusten av alla.

Henrik Jonsson (1982-)


Klicka för mer information om detta ordspråk! Att fruka kärlek är att frukta livet, och de som fruktar livet är redan döda till tre delar.
dk To fear love is to fear life, and those who fear life are already three parts dead.
Bertrand Russell (1872-1970)
  Bertrand Russell

Klicka för mer information om detta ordspråk! Att inte ha blivit älskad är otur, att inte kunna älska - det är olycka.
Albert Camus (1913-1960)
  Albert Camus

Klicka för mer information om detta ordspråk! Att inte kunna älska är som att ha en stor vit flygel stående med locket låst när man har tappat bort nyckeln.
Anton Tjechov (1860-1904)
  Anton Tjechov

Klicka för mer information om detta ordspråk! Att inte vilja byta en hydda mot något palats, att leende överse med ovanor och fel, kort sagt, självuppoffring utan minsta tvekan - det är kärlek.

Wu Ti


Klicka för mer information om detta ordspråk! Att kyssas är som att dricka te ur en sil. Man får aldrig nog.
dk At kysse er som at drikke te af en si. Man får aldrig nok.

Ordsprog, kinesiske


Klicka för mer information om detta ordspråk! Att leva utan att älska är ej att leva ett verkligt liv.
Molière (1622-1673

hämtat från:
http://www.livet.se/ord/kategori/K%C3%A4rlek


Julstress.....12 olika förslag till julaftonen

Jag möter nu redan många som är så stressde inför julen, alla klappar är inte köpta, pressen att laga så mycket mat som ingen orkar äta upp mm.
Det blir ju hur vi än beter oss, dagarna kommer och går vilket vi vill eller ej, så är det för alla. Julen är kanske en helg där många ensamma människor mår som sämst, på något vis har det blivit en familjehelg för att umgås.
För många har klapparna taget en alldeles för stor del av firandet. Jakten på de rätta klapparna är oändlig och enormt stressande och en stor påfrestning för både kropp och själ.


förslag till lättare jul:

1. alla köper bara ett paket var för 50-100 kr, skriv ett nummer på varje paket och dra lott.

2. lägg 100 kr var och spela poker om potten.

3. låt tomten dela ut ett paket var.

4. Paketleken(kanske den allra allra roligaste)
man slår in något som man vill bli av med, alla tar med sig sitt paket och så sätter man sig i en ring eller runt ett bord. Tar fram två tärningar och en börjar slå, får man 2 st 6:or så får man välja ut ett paket man tycker ser bra och intressant ut och byter det mot sitt eget. Så fortsätter spelet med nästa och nästa.....det man inte vet är att någon ställer en äggklocka under bordet på  10 minuter och när det ringer så säger man att det är slut.
Alla börjar då öppna sina paket och ser vad som är i
då börjar leken på nytt och man ställer äggklockan under bordet på 10 minuter och så slår man med tärningarna igen och när man får två sexor så får man välja det man ser någon har som man vill ha själv, man byter då helt enkelt med den som har det du vill ha. Så börjar då en ny lek och en kamp att få det som man vill ha.
När klockan återigen ringer så är leken slut och alla får ta det som man har framför sig.

Leken är så rolig, speciellt om många gäster aldrig har gjort den. Man får verkligen lära känna varandra och är man par eller familjer så kan man köra teamwork, så att någon i familjen får det den önskar sig.

Vi brukar göra den till nyår och det har alltid varit lika uppskattat, dels tycker gästerna det är roligt att ta med något som de inte längre vill ha(det finns alltid någon annan som vill ha det du inte vill ha) en väldigt miljömärkt lekt och jul.

5. Berättelse kväll
istället för julklappar kan man ta en berättelse att dela med sig av, det kan vara något man varit med om, något som man drömt om eller en fantasi, berättelsen skall gå och tolka och utdelningen skall vara en lärdom. Väldigt roligt och trevligt.

6. Spelkväll nu finns det gott om familjespel roliga med uppgifter att göra, Lustigkurre, Scharader, frågesporter,
mm vi har haft många roliga kvällar med spelet tabu man kan vara två lag och försöka förklara t ex ordet örngott men man får inte använda ordet säng, kudde, huvud mm det blir mkt skratt då
7. Gömma paketet, man har bara ett enda paket och man gömmer det, alla får gå och leta och se vem som hittar det. Lägger en 10 var och en köper något för de insamlade pengarna.

8. Skippar paket och allt tar det som en vanlig kväll.

9. Hyr en bra film att titta på.

10. Masserar varandra och julklappar varandra!

11. Gå in till grannen eller överraska någon som är själv.

12. Lek med barnen.


Har du något mer förslag så sänd det gärna till mig eller kommentera här på bloggen!

Man kan alltid tipsa varandra, hur brukar du eller din familj fira jul????
Berätta!!!!!

Måndag grundkurs med renande läkande utrensande örter.

Idag har jag haft kurs med Herba plus, grundkurs i utrensning:

Kroppsrensning i flera steg. Detox av hela kroppen.
Steg/fas 1
Lax plus, Urilan och Ingefära
Starta med 1 tablett Lax plus första dagen
+  tablett Urilan och 1 tabl Ingefära 3 ggr per dag, öka försiktigt lax plusen
tills du är uppe i tre tabletter per dag. Följ kuren en tabletter från varje
bruk tre ggr per dag tills det är slut i burkarna. Fungerar det bra kan du
ta 2 tabletter från varje burk 2 ggr per dag.
Laxplus renar tarmen, Ingefäran blodet och Urilan njurar.


Steg/fas 2
Mariatistel  eller Gallexolen
1 tablett 3 ggr per dag för att rensa lever, då krävs att steg 1 är slutfört.
Nu rensas lever och galla. Har man haft problem med gallan välj då
Gallexol.


Steg/fas 3
Syba Bodycleaner
Nu skall tungmetaller och kalkavlagringar ut ur kroppen, då krävs att
steg 1 och steg 2 är slutfört för att inte förflytta gifter till kroppen.
Tarm och lever skall vara rena så att tungmetaller kan forslas fritt ut ur kroppen.
1 tablett 3 ggr per dag till måltid. Kapseln skall sväljas hel med vatten.
Obs viktigt är att dricka minst 6-8 glas rent vatten per dag. Lycka till!

Steg/fas 4
Body plus och Imunil
Många behöver stärka ytterligare sina energier i hela kroppen och öka förbränning och ämnesomsättning. Body Plus påverkar hela kroppen och även hormonsystemet.
Imunil stärker vårt immunförsvar och gör ett bra arbeta för mjälte.
1 tabl 3 ggr per dag från var burk är rekommendationen, men kurativdos
kan ökas till 1 tabletter Body plus 6 ggr per dag för att öka förbränningen.

Steg/fas 5
De produkter som följer här i steg 5 är ofta Lady Plus och Seda Plus för kvinnor.
Prostalan och Urilan för men, även Seda plus kan vara bra här.

Steg/fas 6
Här kommer grundnäringen in att bygga upp kroppen med allt som den behöver. En ren kropp tar upp lättare näringen och har man någon näringsbrist så är det bra att fylla på depåerna så att kroppen kan må bra och självläka.
Activator och Nutri Plus, naturligtvis kan man även individanpassa detta som tillägg med Sirkulan, Seda Plus, Lipidolan, Grönn Te, Digestin, Probilan mm

Viktigt är att följa stegen för när man skall rena sin kropp kan man inte bara tänka på tarmen utan man måste tänka på blodet, njurar, lever och när tungmetallerna skall bort från hjärnan så skall lever vara ren.

Ansiktanalys


• Färg
• Rynkor, fåror, oregelbundenhet
• Acne
• Svullnader
• Smärtor
• Allt som inte är normalt


Röda områden mer akuta besvär, mörka områden kroniska besvär, signaler om obalanser kan ofta vara utbuktningar, vårtor, kvisslor, ärr, ojämnheter, prickar, rosighet, blekhet mm.

Röda kinder inflammation i magsäcken= Digestin

Torra kinder magen är ur balans= Digestin

Tunga ögonlock mjälte/bukspott ur balans= Body plus och Imunil

Utslag i hårbotten, klåda mm = Gallexol

Tjocka linjeringar i pannan= Laxplus, Probilan mm

Röd näsa/blå nästipp= Sirkulan, Omega 3, 6, Seda Plus, Magnesium mm

Tandgnissling = Seda Plus

Påsar, mörk under ögonen= Urilan

Streck i pannan vid leverns område= Mariatistel

Linjer från mungipan och nedåt= Prostalan eller Lady Plus

Läppar beskriver tarmen, munsår tolvfingertarm och flaga på överläppens undersida störd
näringsupptag, uppsvullen underläpp är tendenser till förstoppning.

 

Ansiktanalys


• Färg
• Rynkor, fåror, oregelbundenhet
• Acne
• Svullnader
• Smärtor
• Allt som inte är normalt


Röda områden mer akuta besvär, mörka områden kroniska besvär, signaler om obalanser kan ofta vara utbuktningar, vårtor, kvisslor, ärr, ojämnheter, prickar, rosighet, blekhet mm.

Röda kinder inflammation i magsäcken= Digestin

Torra kinder magen är ur balans= Digestin

Tunga ögonlock mjälte/bukspott ur balans= Body plus och Imunil

Utslag i hårbotten, klåda mm = Gallexol

Tjocka linjeringar i pannan= Laxplus, Probilan mm

Röd näsa/blå nästipp= Sirkulan, Omega 3, 6, Seda Plus, Magnesium mm

Tandgnissling = Seda Plus

Påsar, mörk under ögonen= Urilan

Streck i pannan vid leverns område= Mariatistel

Linjer från mungipan och nedåt= Prostalan eller Lady Plus

Läppar beskriver tarmen, munsår tolvfingertarm och flaga på överläppens undersida störd
näringsupptag, uppsvullen underläpp är tendenser till förstoppning.

Irisanalys:

 Mag och tarmsjukdomar/obalanser

  Zon 1 magen

Hyperaciditet – ökad syrahalt, magzonen är ljus, vit och den väller fram. Tecken som halsbränna och magkramp kan förekomma. Digestin.

Hyperaciditet – brist på magsyra grå och insjunken magzon. Felaktig syrabildning .
 Fel på syra bas balansen i kroppen. Digestin.           

 Gastrit – små vita flock runt pupillen, Digestin.

Magsår- svart prick i magzonen där såret sitter, Digestin och Prostalan.

Rödaktig-brun magzon – nervös mage, hotellmage med mkt toxiner. Dessa behöver gör fler tarmreningar efter varandra. Ofta både Mariateistel och Gallexolen för att ta Syba bodycleaner.

Ledsagande skugga- atrofi av magslemhinnan, Digestin innan tarmpaketet.

 

                                                                                                       Nästa steg i Herba plus kurserna är:
 

Kvalitetssäkring för terapeuter med Kursintyg:

Steg1 Anatomi, candida, utrensning och praktiska övningar

 • På ansiktets tecken
 • På tungans form, beläggning, färg och geografi
 • På iris (ögonen)
 • På Back Shu (ryggen)
 • På Gua Sha (skrapanalysmetod) och behandling
 • På naglar
 • På tandfocus (terapihinder)

Vi praktiserar, kontrollerar misstag och ser på bemötande av patienter
Hälsoanalyserna kombineras med balanserade/sammansatta  örtpreparat av farmaceutiska råvaror, där vi vet exakt hur mycket aktiva  ämnen vi ger våra patienter för att nå de målrelaterade resultat vi önskar. Vi säkrar resultaten. Kvalitetssäkra betyder att ge terapeuten goda kunskaper och ett brinnande intresse att ge mer än patienten förväntat sig.
Kvalitetssäkra betyder att patienten har en trygghet på både bemötande och en kvalitets behandling med verksamma örter som ger effekt.
Kvalitetssäkra betyder också att ge terapeuten större möjligheter att tillgodogöra sig nya utbildningar som kommer att erbjudas senare.
Steg 2  Produktkännedom, övriga sortimentet,  vid utrensning och fortsättning.
Nagelns budskap, Tandfocus, Back Shu, och Gua Sha Ingår i kursen ytterligare ett nytt kompendium om dessa analyser och Gua Sha skrapan samt kvalitetsäkringsintyg. Kvalitetssäkringskursen blir en dag med utökad tid:
ÖREBRO den 18 feb kl 9 -17.00 pris 1000:- inkl kompendium
I kursen ingår :

 • Efter att steg 2 avslutats kommer kursintyg/kvalitetssäkringsintyg att utfärdas
 • Journalkort för hälsoanalyser
 • Gua Sha skrapa
 • Kurs kompendium med Herba plus och analyser

 

 Välkomna!

 

 

 

 

                                                                                                       Typiskt candida iris.


Släktmiddag i Ramsberg

Så var det dags för den årliga trevliga släktmiddagen hemma hos faster Birgitta i Ramsberg.
Det var lite motstånd när vi skulle åka dit, jag kände mig stressad, Amanda skulle plugga psykologi mm
Alva valde att avstå för hon skulle till Filmstaden med Gustav och se film hela natten "luciavaka" på filmstaden.
Men vi kom iväg efter mycket om och men....


Trevliga Birgitta tänder ljusen i hennes fantastiska vackra matsal.


Amanda såg till så vi kom iväg, vi pluggade psykologi i baksätet på bilen, Birgitta blev glad att vi kom.
Det kändes bra när vi väl var där, här är ett annat vackert hem med en helt annan stil än var jag vad i veckan.  Det är verkligen roligt med heminredning och personligheten, kanske kan jag lär amig att läsa av homeopatiska medel beroende på hur folk bor och har det. När jag var lite ville jag vara en fågel så jag kunde flyga in och titta hur människor bodde och hur de levde mm som homeopat så får jag nästan vara en fågel för jag kommer i varje fall in i människor kanske inte alltid hem till dem, men känslan finns där.


De andra gästerna satt framför brasan och drack glögg när vi kom.Fredrik lös som en sol, sonen i huset. Alltid lika trevligt att få träffa dig!


Kristallkornan över bordet är verkligen vacker och nog jätte jätte gammal.


Nina, Johans syster var där.....


Vi åt och åt och åt...det var jätte gott.......jag hade gjort såser med turkiskt youghurt, saffran och honung, den blev mild och en mango chatni som var starkt. Menyn var bakad lax med dill, potatis och sallad.


Vi hamnade sedan framför datorn och vi tittade på massor av roliga saker
bla farfar Jimmys en man som blir så arg för att han inte kan få se travet på tv, för tv funkar inte den var verkligen rolig finns på  http://www.youtube.com/ tror man kan söka på det.


dörren till den stora balkongen är så vacker, jag har förkärlek för dörrar som ni vet...


Birgittas vardagsrum, ängst bort i det högra hörnet hänger en tavla, vet ej vem so mär på den men det hänger en orb precis vid tavlan, den ljusa ringen där.


Matsalen efter vi hade förflyttas oss till bibblan....


Vi hittade två vackra fina katter i rummet innanför matsalen ....


Här ligger stora Alvar han kommer från oss, han hette Alvis efter min Alva men när han blev stor och större än stor så var det en HAN! Vilken katt han var som ett lodjur men fel färg. Toffsarna på öronen på minner så om hans mamma skogskatten.
Nu måste jag sova kl är redan över tolv... skall ha kurs i morgon. Måste veta vad jag säger...
dagen idag har varit med min mor och Elzy och det är en hel historia i säg men som sagt sängen väntar!!!!!
Veckan som gått.....

Hela veckan har varit ett lång dags arbete känns det som. Förstår inte att tid kan vara så olika. Veckor går olika fort, och förra veckan det var bara en dag känns det som.
Många intressanta fall flög in och ut. Jag arbetade på Helheten och i Stockholm. Var till Villa Livsro och fick iallafall byta miljö och fick fantastisk mat.

Så här vackert fick jag uppdukad lunch hos Carina, en underbar linssoppa serverades med sallad, avocadobitar, getost, pepparrotsost, surkål ja allt som jag älskar. Tack Carina!!! Allt är så vackert hemma hos henne.


Jag fick sova över hos Annika, Matti och Max, här busar far och son.

Ett underbart hem som jag visat bilder frå nförut. Jag får sådan inspiration när jag är där.


Ingången till matsalen från vardagsrummet.....


Annikas tavlor pryder väggarna.....mkt färg och kvinnor.....


Här sitter Annika själv i sitt underbara vardagsrum. Hur kan man komma på en idé av att ha en lila och en röd soffa? och så lägger man till gröna indiska gardiner och ett han handmålat bord.

Jag hade både gamla och nya besökare. Några med fantastiska resultat. Ny med levnadshistoria så man bara satt och gapade...mkt har jag hört men denna kvinnas livshistoria det var nog bland den värsta jag hört. Tyvärr kan jag inte delge er den här och nu. Jag kanske återkommer då man inte kan återkoppla den.

Många har mag och tarmproblem, det är helt uppenbart att skolmedicinen inte lyckas så vidare värst med detta.
Vad skall de ner och titta för när det ändå blir samma medciciner?
Träffade en so mhade fått svåra strupsmärtor efter gastroskopin, men läkarna kan inget göra.
En flicka som hade så ont i magen att hon svimmade, de pratar och klämmer på henne och säger att de inte vet och skickar hem henne.......
öronen trillar nästan av ibland.....
Fick i allafall ett sms att jag hade lyckats få bort magvärken med homeopati och kostomläggning. JIPPPI!!!


Annikas tavla i vardagsrummet.

Annika lagar även jätte god veg mat, jag fick rotmos och sojabiffar med senapsdressing och sallad. Mums vad gott, har inte ätit rotmos på länge...men vad gott det var. TACK!!!!

Jag trassalde mig från Tyresö med buss för att  sedan ta tunnebanan till centralstationen, där jag skulle möte ordförande för SHR. Jag smsade att jag var 10 minuter försenad då jag stod vid slussen och när vi möttes så hade han stått med bilen ovanför mig och tänkt att han skulle ringa och säga att han var 10 minuter försenad. Vi var på samma ställe och var lika många minuter försenade......spännande.......Stockholm är stort!!!!

Det var ett givande möte med Hans, vi pratade i 2,5 timmar och sedan tog jag tåget hem. Åkte till Helhten och arbetade och tog bilen hem på kvällen....det var många olika färdsätt på en och samma dag!

När jag kom ut på fredagsmorgonen hade jag fått parkeringsböter......600 kr..hade lagt i pengar men stod på fel sida.... så irriterande jag som hade snålat och åkt så mkt kommunalt mm för att vara miljövänlig och spara pengar mm där stack de sin kos...... vad skall jag lära mig av det????


Träffade en fin liten hundvalp i veckan, han hette Kapten Morgan....


Vi  hann tyvärr inte med någon klangmassage i Stockholm, jag fick nöja mig med att ta kort på dem.
Det får bli nästa gång....


Fredagen var jag barnvakt åt Maja, tyvärr så sov hon hela tiden. Jag som ahde spetsat in mig på att få vara själv med Maja. Men det blir fler gånger att möta den lilla underbara.


Amanda hade sin vän Eve här de skulle ut.... de fotade och hade kul, jag drogs med i det roliga.

Kvällen blev faktiskt framför tv och tittade på Idol och sist på Lammet tystnar, har aldrig lyckats sett hela denna fantastiska film. Jag sitter nämligen upp och väntar så att alla skall vara hemma när jag skall sova.
Det blev sent  närmare tre......


Jag fick i varjefall ett läckert kort på Amanda, med sin kamera.... hon tar så bra bilder men hon går estet foto.


Eve hon hoppade av lycka och jag kunde även fånga det.....(förlåt Eve men det var ett sådant roligt kort)


Och Erik Grönvall vann idol.....


Vitt ljus meditation, Klimatkonferens i Köpenhamn.

Vitt ljus meditation


Vitt ljus är en symbol för det högsta goda och den största kärleken. Vitt är läkande. Vitt är den rena energi när den flödar genom allt levande. I meditation kan du finna vila, och hämta styrka. Du kan lära dej att nå ett tidlöst tillstånd där du bara är, och allt är vitt ljus.

(En verklig kraftkälla för högsinta företag). Vitt är den färg som penetrerar och släpper igenom spektras alla andra färger,

Föreställ dig att det runt dej finns ett vitt , genomskinligt moln av ljus. Det omsluter hela din kropp, runt dig.

Blunda och centrera din andning djupt ner i magen. Börja sedan med att visualisera/tänk dej att varje gång du andas in så andas du in rent vitt ljus. Och när du andas ut släpper du ut den gamla luften. Fortsätt så tills du känner att lungorna är fylld med vitt ljus.( Du ska inte överdriva andningen, låt den bara följa sin egen naturliga rytm). Du kan också tänka dej 1 2 3 in och 4 5 6 ut.

Den gamla luften absorberas av det vita ljuset när du andas ut tills den gamla luften också består av vitt ljus.

Tänk dej nu att när du andas in så fyller du benen med vitt ljus. Ifrån fötterna upp till knäna. Upplev att du är fylld med vitt ljus upp till knäna.

Sedan fortsätter du att fylla överbenen, låren med vitt ljus.

Du kan andas vanligt och mjukt hela tiden.

När du känner dej redo fortsätter du att låta det vita ljuset stiga inom dej och fylla även höftpartiet, magen och stjärten. När du känner dej redo andas du upp i resten av bröst och rygg upp till halsens början.

När du känner dej redo tar du genom fingrarna in vitt ljus och låter det fylla armarna och axlarna.

Du har nu fyllt hela kroppen med vitt ljus upp till halsens början.

Du fortsätter sen att fylla hela halsen och huvudet med vitt ljus. Känn att hela hjärnan penetreras av det vita ljuset. Låt inga negativa känslor eller tankar störa dej. Dom hör inte hemma här. Kommer dom så känn eller se efter var du kan ta in mer vitt ljus för att slippa dem. Låt dem transformeras och upplösas. Detta brukar leda till att man känner en djup avspänning i hela kroppen, för eventuella tankar brukar då blekna bort.

Du är nu fylld både inom och utanför dej med vitt ljus. Stanna här så länge som det känns behagligt. Öppna ögonen när du är färdig och börja på att iaktta sakerna som finns i rummet runt dej.

Så småningom kommer du att göra denna övning snabbt. Den kan vara en bra början innan du startar någon annan visualisering.

Känner du dig otrygg med en situation du har framför dig kan du visualisera det vita ljuset inom och runt dig. Och betrakta det som ett beskydd du bär så att inte yttre negativa saker gör dej illa. Det som inte är bra för dej eller som du inte behöver kan då få transformera sig själv till vitt ljus.

Denna fina meditation hittade jag på: http://www.edborg.se/meditation/index.htm 
Jag håller på att leta efter en meditation för klimatförändringarna, alla uppmanas att i morgon måndag kl 18.00 sända en tanke eller ljus till Köpenhamn :

Förenta nationernas klimatkonferens i Köpenhamn 2009 kommer att äga rum på Bella Center i Köpenhamn, Danmark, 7-18 december 2009. Konferensen innefattar den 15:e konferensen mellan parterna bakom FN:s klimatkonvention (COP 15) och det femte mötet för parterna bakom Kyotoprotokollet (COP/MOP 5). Enligt de riktlinjer som sattes upp under klimatkonferensen i Bali 2007 så ska ett ramverk för FN:s klimatpolitik efter 2012 antas då.[1] Huvudpunkten som de deltagande nationerna komma överens om är vad som ska ersätta Kyotoprotokollet när det löper ut 2012. Kyotoprotokollet ingår i FN:s klimatkonvention som trädde i kraft 1994.


Vill du veta mer titta in här:  http://www.sida.se/Svenska/Bistand--utveckling/Globala-utmaningar/Infor-Kopenhamn/Vad-hander-innan-Kopenhamn/ 

Meningen är att genom bön eller meditation för Moder jord och dess överlevnad, skall vi så många som möjligt skicka goda tankar till Köpenhamn. Väven har sammanhang och tillhörighet, vi kan påverka mycket mer än vad vi tror!

Meditation på Helheten kl 18 på måndagskväll den 7 dec.
Välkomna!


Angående electro-magnetic radiation

Om Harmonise smycken som Toby säljer:(jag hittade en sida på nätet för att visa vad det står o mdessa smycken)


According to customer testimonials and independent scientific reports, our products…
 • Improve the taste and quality of water, food and beverages
 • Increase the vitality in water, food and beverages
 • Increase the freshness and shelf life of food
 • Increase the user’s vitality
 • Speed up the healing process
 • Provide Pain Relief
 • Protect from electromagnetic pollution, incl. mobile phone and computer radiation
 • Enhance the subtle energetic environment in buildings
 • Increase soil fertility


Triple Personal Harmoniser

The Personal Harmoniser is a portable device boosting the immune system and also providing personal protection from electromagnetic radiation. It is especially beneficial to users of mobile phones, but will protect from any kind of electromagnetic pollution that fills our environment. It reduces electromagnetic as well as geopathic stress. It is supplied with cord and makes beautiful multi purpose jewellery. We have many testimonies and scientific reports confirming that the Personal Harmoniser strengthens the body‘s own etheric energy.  The different versions are all made from copper tubing and are filled with our imploded water, which is what makes them work the way they do. Therefore, any version, whether copper, silver-plated or gold-plated will have the same basic effect. Furthermore, the different metals have their own intrinsic frequencies, which add to the basic effect of the products. When choosing the right metal, we generally advise to go with your intuition. If you have no affinity to a particular metal, go with the metal you like best.

Computer Harmoniser

The Computer Harmoniser is a protective device for the computer. It fulfils the same function as the EMF Harmoniser at a more affordable price. It is sealed in an attractive sleek leather case and blends in well in a modern office environment. 


The Computer Harmoniser is fixed to the sides or the top of the computer monitor by means of adhesive pads

Computer Harmoniser

The Computer Harmoniser is a protective device for the computer. It fulfils the same function as the EMF Harmoniser at a more affordable price. It is sealed in an attractive sleek leather case and blends in well in a modern office environment. 


The Computer Harmoniser is fixed to the sides or the top of the computer monitor by means of adhesive padsComputer Harmoniser

Four Spiral Personal Harmoniser

The Personal Harmoniser is a portable device boosting the immune system and also providing personal protection from electromagnetic radiation. It is especially beneficial to users of mobile phones, but will protect from any kind of electromagnetic pollution that fills our environment. It reduces electromagnetic as well as geopathic stress. It is supplied with cord and makes beautiful multi purpose jewellery. We have many testimonies and scientific reports confirming that the Personal Harmoniser strengthens the body‘s own etheric energy.  The different versions are all made from copper tubing and are filled with our imploded water, which is what makes them work the way they do. Therefore, any version, whether copper, silver-plated or gold-plated will have the same basic effect. Furthermore, the different metals have their own intrinsic frequencies, which add to the basic effect of the products. When choosing the right metal, we generally advise to go with your intuition. If you have no affinity to a particular metal, go with the metal you like best.

Four Spiral Personal Harmoniser

The Personal Harmoniser is a portable device boosting the immune system and also providing personal protection from electromagnetic radiation. It is especially beneficial to users of mobile phones, but will protect from any kind of electromagnetic pollution that fills our environment. It reduces electromagnetic as well as geopathic stress. It is supplied with cord and makes beautiful multi purpose jewellery. We have many testimonies and scientific reports confirming that the Personal Harmoniser strengthens the body‘s own etheric energy.  The different versions are all made from copper tubing and are filled with our imploded water, which is what makes them work the way they do. Therefore, any version, whether copper, silver-plated or gold-plated will have the same basic effect. Furthermore, the different metals have their own intrinsic frequencies, which add to the basic effect of the products. When choosing the right metal, we generally advise to go with your intuition. If you have no affinity to a particular metal, go with the metal you like best.

hemsidan http://www.implosionresearch.com/ 


Familjelördag, Coffea, Nux vomica och Mistel

Idag ringde Sophia och ville komma hit och fika med sin familj. Det var verkligen trevligt för alla var hemma.

Saffran, saffransbröd det är något vi gillar i familjen.

Bella har börjat med kaffe, hon bokstavligen älskar det! Hon blir inte "speedad" eller nåt utan tvärtom hon verkar må bra på det.

Jag började fundera på Coffea i homeopatisk form lika botar lika så här står det om Coffea:

Coffea Kaffe
Coffea arabica, kaffeträdet, kommer ursprungligen från Afrika. Den väsentliga beståndsdelen är koffein, en kvävehaltig, alkaliskt reagerande förening. För tinkturen används färska, orostade bönor. Koffeinets effekt beror på ökade reflexer som yttrar sig i darrningar, upprördhet, sömnlöshet och hjärtklappningar. Tankeverksamheten stimuleras och sinnesorganen blir känsliga framförallt mot ljud och lukt. Den perifera cirkulationen stimuleras och njurarna retas (diures). Som homeopatikum är Coffea ett nerv- och cirkulationsmedel. Följd av tanketillflöde, nervös oro, rastlöshet. Följd av glad upphetsning, skräck, bråk, njutningsmedelsmissbruk, överkänslighet mot smärtor. Sämre: sinnesintryck, ljud, lukt, nattetid, av kyla. Röd, varm, fuktig, darrig, euforisk, pratsjuk, ombytlig, hypokondrisk. Sömnlöshet, migrän, neuralgier, nervösa diarréer, nervösa urinträngningar. Jämförelse: Aconit, Ignatia (komplementär), Cypripedium, Zincum valerianicum. 

Så vad skall man tro Bellisen verkar må bra av kaffe, konstigt nog!
Om man druckit för mkt kaffe och inte kan sova så kan man ta Nux vomica:

Nux vomica, Rävkaka(innehåller stryknin)
Svårt att koppla av, sömnlöshet. Effekter av omättligheter som kaffe, socker, choklad och alkohol/droger. Matsmältningsstörningar, halsbränna, svidningar i magen och hals,  överdriven känslighet och irritation extrem känslighet för smärta eller överstimulering. Illamående, sura uppkastningar till följd av stort intag av mat och dryck. Magen känns proppfull efter att man ätit. Kolik eller matsmältningsproblem framkallar illamående. Vill kräkas men kan inte. Väderspänd uppblåsthet efter födointag. Hungrig men känner ändå motvilja mot mat. Tyngd och smärta i magen, mycket känslig mot tryck. Förstoppning eller diarré. Smärtor i ändtarmen efter maten. Vill tömma tarmen ofta men det går inte kan endast få ute liten mängd avföring varje gång och det känns som om det finns mer kvar. Mörk diarré på morgonen eller omedelbart efter att man ätit.

Den är bra att ha hemma vid jul när man överäter och börjar må illa.Bella var på helt otroligt bra humör och var så lugn som jag aldrig sett henne förr.


En helt otrolig sak hände, jag fick en puss av Bella helt av sig själv, jag brukar få tvångspussa på henne med i dag fick jag två st som hon bara gav mig!!! Det är verkligen lycka!!!!! Bella börja ge kärlek!!!Sophias mage växer.... det ser verkligen ut som hon har svalt en fotboll....hon har bara en rund kula inget annat....och det är inte så långt kvar...det är sagt den 7 januari så princip bara en månad kvar.....
vad spännande vem som är i fotbollen.....


Sedan åkte Sophia och Christian för att julhandla, och vi tog bus i moster Amandas säng......det var roligt alla skrattade högt!!!! Bella tjöt av glädje och Maja var så nyfiken på allt och vill säga allt hon såg.


Maja hittade ett block och hon ville rita...


Moster Alva ställde upp och letade på en penna till denna underbara flicka.


Bella och jag vi sjöng, sjöng och sjöng!!! Hon får aldrig nog av att sjunga och det var julsångerna nu, förmodligen har de tränat på dagis.


Bella gillar att spela spel på mobilen, moster passar på att pussas!


Sedan blev det syskon bad....Bella gillar att klämma ihop skinnet men det gjorde inte Maja.
Alva övervakaren.

Snart är julen här..det går fort nu kom att tänka på att mistel har vi inte köpt ännu, men vi pussas ändå i vår familj, mistel finns även i homeopatisk form:

Viscum album, Mistel

Påverkar särskilt nervsystemet och i synnerhet de stora nervbanorna och ryggmärgen. Kongestion i huvudet med huvudvärk och svindel. Det är ett gott medel vid reumatiska giktiska sjukdomar med dragande smärtor, ryggskott, neuralgier, särskilt ischias. Vidare måste man tänka på detta medel vid epilepsi samt spasmodisk astma förbunden med gikt eller reumatism. Reumatiska tillstånd med bättring av rörelse i friska luften. Benägenhet för kärlkramper som vid Angina pectoris och astmatiska tillstånd. Nedstämdhet och sorgsen, apatisk och modlös. Kan ej företaga sig något. Ilska och retlighet. Likhets medel: Ars, Sil, Chel, Veratum, Nat-m.

  
Sedan blev det kinamat, som Sophia och Christian hade köpt med sig.
Det smakade bra.

Nu skall jag göra om lite på min hemsida och lägga in kurserna för våren mm

TACK för en trevlig dag min familj!
Härligt att ha er samlade allihopa och att vi trivs så bra ihop!


Julmarknad på Helheten

Äntligen kom vår kväll som vi jobbat ganska hårt för. Vi var där alla som arbetar där  + inbjudna Astas ullkläder och Majas värktabletter.
Vi gjorde mysigt och dukade fram glögg och pepparkakor, ljuslyktor och tomte mys..

Astas ullkläder var så mysiga vantar till barn i alla åldrar, underkläder, mössor och kjolar.


Jag har alla kvar om ni är intresserade, säg till eller kom den 16 december.


Så fint och så skönt med naturmatrial.


Margareta tände alla våra ljus och det blev så fint.


Maja var med med sina fantastiska värktabletter......en ullapp som man kan lägga där man har ont.
Det drar ut värken och ökar cirkulationen, bra är att man kan ha dem under kläderna. Värktabletterna hänger ovanför Majas huvud i olika storlekar, en så stor så man kan sova på den.


Margareta hade så mycket fint, handledsvärmare i olika mönster och storlekar i renaste ull.
Stickade halssmycken i olika färger.
Aura Soma flaskorna spred sina goda energier. Margareta är arua soma terapeut.
Man väljer ut några flaskor och hon berättar vad flaskorna säger om dig.


Toby hade precis fått sina "harmonise smycken" som skyddar mot strålning.
Här räknar han ut priserna. Toby är vår Bowen terapeut, en mkt intressant metod.
läs mer på vår hemsida www.helheten.net under Toby Gunn. En seriös heders man!
Spiraler som skyddar mot strålning. Vi gjorde ett expriment på kvällen,
Toby tog en karaff vatten och ställde den på ett smycke och så fick vi först smaka
på vattnet från kranen och sedan från karaffen som hade stått på spiralen en liten stund.
och vet du vad det vatten som hade stått på smycket smakade helt annorlunda, det var kallare. klarare och smakade mycket renare, helt fantastiskt!!!!


Fanns i olika storlekar och olika matrial, jag köpte den i guld längst till vänster.
Toby kommer att lägga in dem på sin sida och man kan köpa dem från honom.
Har har även med dem den 16 dec nästa julmarknad!


Irina visade sina kroppsbehandlingsbänkar.....Margareta vår trogna gäst provade, Margareta har kommit på allt vi vi ordnat....kvällens första gäst! Kroppsbehandlingsbänkarna kommer från Tyskland och är helt nya för Sverige!
De är helt fantastiska, de masserar, ger akupressur, infrarött ljus mm, värkligen värt att prova....
läs mer på vår hemsida www.helheten.net under Irina.


Michael Katz var där med sin energimassagestol, man får en kick av energimassage, det måste du prova om du inte gjort det!


Lotta Honk var visade sin analysscanner som är som ett ekg fast på hela kroppen, verkligen spännande...


Datorn läser av hela din kropp, här får man en tydlig bild om sin hälsa
läs mer på http://www.aktivanalys.se/ Lotta hade andra julklappstips!


Vi hade gjort mysigt i köket, det blev så att all personal satt där och hade det trevligt, för det kom bara fyra gäster ikväll, lite snopet måste jag säga. Men vi hade det så trevligt och det blev personalfest i stället.
Rätt som det är ringer telefonen och det är Astrid som skall hämta Maja, då säger hon att porten är låst.......
hmmmmmmm vi hade missat att ställt upp dörren...phuuuuu vad jag blev besviken på mig själv!
Kanske det hade varit massor där men gått när dörren var låst längst ner vid gatan...????


Helena vår djurhomeopt var där, har ni problem med era djur så sök "mellanfyratassar" som hennes firma heter
har ni några frågor om djur och homeopati så mejla till : Helena Jacobsson [mellanfyratassar@hotmail.com]

Själv hade Sophia och Tina hjälpt mig med mina parfymer med mening, aromapati oljorna helt ny produkt som jag har utvecklat tillsammans med Tina(hon är aromaterapeut)
Vi hade
Värkolja innehåll: Ingefära, lavendel, svartpeppar och homeopatiskt cortison.
Sömn olja innehåll: Lavendel, Patchouli, och homeopatiskt melantonin.
Lugn och ro olja : Citonmeliss, lavendel, ros, och hoemopatisk nux vomica(antistress piller)
Ängla olja/akuolja innehåll: Lavendel, neroli, mandarin och homeopatisk arnica.
Glädjerus innehåll:Bergamott, ros och homeopatisk hypotalamus.

KÄRLEKS olja Jasim, Sandelträ, Patchouli, Ylang ylang och homeopatisk sepia!

Det var fantastiskt när vi gjorde oljorna, vi smälte homepatmedel i avocadolja och pillren smälte helt olika och såg helt olika ut när de blandades med oljan. Det är väl beviset att det inte bara kan vara socker piller??????
Jag kommer att sälja dessa nu ett tag, vi har gjort många! Vill ni köpa så hör av er så kan jag skicka.
De luktar gudomliga!!!!! B ara att rulla på sin handled så får du effekt från flera olika håll!  

Väl mött den 16 december kl 18:30, jag lovar att dörren kommer att vara öppen!

Igårkväll hade vi fullmåneceremoni
vill du se vad vi gjorde så kan du läsa på: http://falkagudinnan.blogg.se
Konstigt jag drack kaffe på kvällen, jag var öga mot öga mot fullmånen och ändå sov jag så gott så gott...som jag aldrig brukar göra vid fullmåne eller när jag druckit kaffe.....vad spännande!

TACK för idag!Måndag, en ny arbetsvecka och Fullmåne

Olika homeopatiska medel beter sig olika när de kommer in i mitt rum. En del börjar städa, andra börjar plocka med ditt och datt på skrivbordet, andra berättar något som precis hänt, en del pratar hela tiden om allt möjligt men inte om sig själva. Allt påvisar det rätta medlet. Ibland går jag på det som händer och följer med i debatten, men ofta försöker jag tänka på hur och vad som sägs de första fem minuterna.
Jakten på det totalt rätta medlet börjar redan i väntrummet. Personer sitter olika och de gör olika och läser olika litteraturer. Tur att vi är olika hur skulle det annars vara, väldigt tråkigt.

Igår hade jag en sådan bra dag för det hade gått bra med alla utom med en. En som magen var mkt bättre, en som finnarna hade försvunnit på och en som hade börjat sagt nej och blivit tuff. Homeopatin är verkligen underbar när det rätta sker. Kom ihåg att allt är lika viktigt när du söker en homeopat, berätta så många symptom som möjligt, för det är den totala symptombilden som visar på det medel som kan hjälpa dig på alla plan mentalt , känslomässigt och fysiskt. Vi gör ingen skillnad på psykist och fysiskt allt hänger ihop. En tanke går verkligen rakt ut i hela kroppen. Irritation ger inflammationer i kroppen. Inflammationer ger irritationer ...allt pågår samtidigt och i samma tidpunkt. Spiralen neråt går fort och lätt.


jag åt lunch på gröna grodan med Trevliga Birgitta och Häftiga Irja
Irja och jag hade bestämt lunch möte för vi skulle prata om samarbete inför
våren när jag utökar lokalerna. Irja vill hyra in sig och ha kvinnogrupper hos mig.
Det skall verkligen bli spännande. Birgitta halkade med på ett bananskal och
det var trevligt som vanligt. De har verkligen god sallad och mat på Gröna Grodan, det kan jag rekommendera.


Idag tisdag har det varit en hel del tillverkning av parfymer med mening, Sophia var och hjälpte mig fyra timmar idag. Det tar tid att blanda och smälta ner homeopatmedel i oljan fylla på flaskor och göra fina förpackningar.
Idag gjorde vi Kärlek och Lugn och ro parfymer. Imorgon skall Tina komma och hjälpa mig.
Jag storstädade och pyntatde på Helheten det tog 5 timmar ...men nu är det fint till Julmarknaden.
Den är på torsdag kl 18:30-21.00

I morgon skall Falkagudinnorna göra något spännande...... det är Fullmåne i morgon!

Var rädd om dig, ta det lugnt vid fullmåne, många olyckor och otrevliga händelse sker vid fullmåne.
Många kan inte sova, andra drömmer mardrömmar och endel blir helt deppiga eller speedar upp fullständigt. Klart att vi påverkas av månen vi består ju 70-80 % av vatten allt vatten påverkas av månen. Och vi kvinnor styrs mkt av månen.
Artiklel från Expressen idag:

Fullmåne - då blir vi mångalna
Galnare, sjukare och mer olycksdrabbade.
Så påverkar fullmånen oss - tror vissa forskare.
- Månen får ju tidvattnet att gå upp och ned. Det är ju inte konstigt om det händer något i levande varelser också, säger psykiatriprofessor Lars von Knorring.
 

 Påverkar vattnet
Fullmåne är den månfas då månen står mittemot solen och vänder hela sin belysta hälft mot jorden.
Månens omloppstid runt jorden är fyra veckor.
Fullmånen har traditionellt ansetts ha ett magiskt inflytande på människor och kunnat orsaka galenskap.
Månens och solens dragningskraft gör, tillsammans med jordens och månens rotation, att oceanernas vatten stiger och sjunker.
Det kallas tidvatten.
Vid fullmåne och nymåne, när månen och solen står i rät linje, blir tidvattnet kraftigt.


I natt är månen full. Månens faser, och i synnerhet den romantiska och ödesmättade fullmånen, har i alla tider fascinerat människan. Också forskarna har varit nyfikna på månens eventuella effekt. Men kunskapen är både ofullständig och motstridig, påpekar Lars von Knorring. - Vi påverkas ju av ljus och mörker, exempelvis när det gäller depressioner. Men jag har inte sett några studier om detta knutet till månen.

Föds fler barn
Vissa studier har ändå visat att det föds fler barn vid fullmåne och att människor i högre utsträckning söker sig till sjukhus och vårdcentraler. Gikt, astmaanfall, psykiska problem, skador orsakade av bett från djur och blödningar i magen har rapporterats vara vanligare. Ett kontroversiellt fynd i en indisk studie är att det är större chans att få en pojke om befruktningen sker när månen är full. Å andra sidan finns det också gott om studier som visat att fullmånen inte har någon påverkan alls på vare sig barnafödande eller vår psykiska och fysiska hälsa.Vissa forskare har tyckt att måndebatten är så tossig att de skrivit vetenskapliga motartiklar med namn som "Full måne - tomt huvud".

Kan ge sömnstörningar
Månens faser kanske har betydelse för att vi tror att de har det, spekulerar sömnprofessor Torbjörn Åkerstedt. Många klagar exempelvis på sömnstörningar vid fullmåne, även om ingen undersökning bevisat något samband. - Men om man psykologiskt ställer in sig på att få sömnproblem vid fullmåne blir det sannolikt så.

Fullmånens påverkan på människor har i alla tider varit föremål för myter och spekulationer.

I en nyskriven rapport som publicerades i "journal of sleep research" bekräftar Schweiziska forskare att månen har betydelse över vår sömn och faktiskt framkallar något som skulle kunna tolkas som ett varulvsliknande beteende.

Enligt resultatet sov försökspersonerna i genomsnitt 20 minuter kortare vid fullmåne än vid nymåne. Dessutom var mornarna tyngre, flera kände sig tröttare och på sämre humör än vanligt.
Men den svenske sömnforskaren Arne Lowden är skeptisk.

- Det har med psykologiska aspekter att göra snarare än fysiologiska. Vet man om att det är fullmåne och tror att man sover sämre då, då kommer man också sova sämre, säger han.

- Människan är också expert på att koppla ihop två saker som inte har med varandra att göra. Vaknar man på natten och ser att det är fullmåne så har människan en tendens att se ett sammanhang som kanske inte finns.

Arne Lowden menar att myterna kring fullmånen är en större bov i sammanhanget än själva månen.

- Personer som till exempel har borderline eller är extra känsliga i sitt emotionella liv kan påverkas av fullmånen på grund av att den är så mytomspunnen. Till exempel är besöksfrekvensen på psykiatriska akutmottagningar högre vid fullmåne, säger han.

Men, tillägger han, den allra vanligaste förklaringen är enklare än så.

- Folk glömmer att dra ner gardinerna. Det är klart det blir svårt att sova då, säger Arne Lowden.

 

Mer som jag hittade på nätet:

Djur mer på bettet vid fullmåne 
 
Det är inte bara varulvar som blir bettbenägna när det är fullmåne. Även våra husdjur och andra djur blir bitskare när månen är full visar brittiska forskare i en studie. Inte bara hundar utan även katter, hästar och råttor biter mångdubbelt oftare - och värst är det vid så kallad blå måne. 


Månens och dess olika fasers effekter på människor har fascinerat genom alla tider. Hur månens olika faser påverkar har också studerats av många forskare runt om i världen. Vissa forskningsstudier har kunnat visa på positiva effekter, andra på mer negativa. Till de positiva hör att under vissa månfaser minskar såväl brottstatistiken som trafikolyckor och andra olyckstillbud. Vidare har flera studier visat att antalet födslar ökar vid fullmåne. Det är också klarlagt att fler kvinnor har menstruation vid fullmåne än under andra månfaser.

Första studien i sitt slag
Hur djur påverkas av fullmåne är dock hittills relativt lite undersökt. En av de första studierna på området är gjort av ett forskarlag vid universitet i Bradford i Storbritannien under ledning av doktor Chanchal Bhattacharjee. Syftet med studien var att se om det finns något samband mellan fullmåne och antalet bitskador på människor orsakade av djur.

För att bringa klarhet i saken analyserades uppgifter om patienter som besökt akutmottagningen på sjukhuset i Bradford från den första januari 1997 till den 31 december 1999 på grund av bitskador orsakade av djur. Under de aktuella åren sökte 1621 personer vård för djurbett. I särklass vanligast var hundbett (1541 stycken) följt av kattbett (56 stycken), hästbett (13 stycken) och råttbett (11 stycken). Under treårsperioden inträffade 37 fullmånar och en så kallad blå fullmåne, vilket är en extra fullmåne under en och samma månad. Månader med en blå fullmåne uppkommer tack vare att måncykeln mellan två fullmånar omfattar 29 och ett halvt dygn.

Fördubblad bettrisk
När forskarna undersökte när betsskadorna uppkom framstod fullmånsdygnet som det mest riskabla - risken i det närmaste fördubblades. Men även under dygnet närmast före fullmånen var antalet bitskador avsevärt mycket högre än under resterande måncykel.

Studien publicerades i decembernumret av den medicinska tidskriften British Medical Journal. Forskarna bakom studien efterlyser nu fler undersökningar som ytterligare kartläger sambandet hur månen och dess cykel påverkar djur, inte minst deras benägenhet att bita människor.

 Min egen tanke är att om man har någon obalans i njurarna så påverkas man mer av fullmånen, Njuren styr vår vätskebalans, njuren har med rädsla att göra. Så var rädd om din njure drick vatten och sov så gott!


RSS 2.0