Gör fint i Svenshyttan! Mer om stress och sinnen! Ge livslusten en kick....

Helgen har rusat förbi och jag har varit i vårt hus och städat, rensat grusgården, gjort en rosenportal ut från altanen mm. Johan fick allergiska utslagg av alla taggar från rosorna, han svår och undrade hur i h....e man kan plantera sådana blommor som gör en så illa. Jag svarade att rosor är precis som kärlek, helt helt underbara men risken finns att man blir stucken och att det blir sår på oss och i oss...
vi sprayade med kollidialt silver så utslagen gick fort bort...tänk om man kunde göra det med olycklig kärlek, kanske kan man det? Har något provat?

Jag gick och smålog för jag brukar säga att ibland vill jag vara städerska på konsum, livet kanske skulle vara lättare då, speciellt då Bella var så sjuk och jag inget kunde göra....inte ens lita på läkarna.... Men idag upptäckte jag att jag faktiskt är städerska...huset, lägenheten och Helheten det blir 500 m2 att städa och 6 toaletter i veckan, visst är man städerska då?

Härligt väder har det varit helt fantastiskt och inte en enda bild fick jag......men det känns skönt att få komma hem till lägenheten göra fotbad och tvätta bort landet från fötterna.... har gått mkt barfota idag, det skall vara nyttigt, det blir kostnadsfritt zonterapi......

Jag har fått endel frågor vad det gäller om stress, Det är inte hur man har DET utan hur man TAR det som är det allra viktigaste. Ibland känns det som det är på modet att stressa. Vem väljer?

Vi har alla ett val i varje situation och vi kan träna oss att tänka på vad och hur vi väljer. Så fort jag gnäller här hemma så säger Amanda...och vems val är det????? Hon har rätt jag väljer själv vad jag skall tycka och tänka......

Visst måste vi planera vår tid, (annars gör någon annan det) visst krävs det framförhållning för vad man skall göra och vad man kan längta till. Varje dag har nya möjligheter att tänka annorlunda, att känna annorlunda. Vi kan börja med att använda alla våra sinnen för då får vi kroppen med oss. Om du har någon katt är det en bra och duktig läromästare.

En katt hoppar bara inte upp från sängen, han sträcker på sig och tänjer ut sina muskler och ledband, det är alltid bra att sträcka på sig innan man går upp. Sitta på sängkanten och invänta blodtrycket är oxå viktigt.

Jag har träffat många som sprungit upp och ramlat och fått opererat sig och ja helt otroliga saker som kan hända i hemmet.

Dofter påverkar oss jätte mycket, nu doftar det så mkt ute och det skall vi känna och ta in, det påverkar oss mer än vad vi tror. Min aromalärare sa att dofter påverkar oss helt fullt ut, vi kan dofta på olika saker och känna olika saker. Vi kan förnimma en doft och minnen väcks till liv etc.


Bäbisens dofter får oss att känna mer kärlek och att älska mer.....

Mammas bullar lukar alltid mammas bullar osv. Vi välje vår partner med doften, många påstår att det blir många skilsmässor för vi luktar inte oss själva... Även smak påverkar oss, den bästa matsmältningen för hälsan är att försöka få så många olika smaker i en och samma måltid. Makrobiotiken är fenomenal uttänkt på det. En måltid skall innehålla surt, sött, salt och beskt så att alla matenzymer kommer igång. Olika smaker är viktigt för vår hälsa och välbefinnande.

För länge länge sedan arbetade jag som kostrådgivare, endam sökte mig i en aprikosrosa kappa, jag glömmer henne aldrig. Hon undrade om hon skulle gå sin promenad innan eller efter sina lunch som alltid bestod av fiskbullar med hummersås........när jag tittade till såg hon precis ut hela hon som en fiskbulle.....så kan det bli.....

Njuta är det enda sättet att komma i balans, när vi njuter så raderas all adrenalin i oss, vi får lyckohormoner och cortisol, vi sover bättre för att melantoninen ökar för serratonin och melantonin går hand i hand med varandra. De påverkar varandra helt och hållet. Att le ofta är ett annat knep för att lura kroppen att bilda antistresskroppar, skratta är helt fantastisk stressbot.....ett barn lär skratta 400 ggr mer än en vuxen, var tappar vi skrattet?

Beröring och ömhet minskar vår stress i kroppen, meditation. qi gong mm ökar lugn och ro centrat, parasympatiska aktiveringsystemet kommer igång och vi känner välbehag,kropp och själ mår bra.Här kommer några tips om att ge livslusten en kick som jag skriv till en mässa en gång: Ge livslusten en kick, 15 väl valda tips för att må bättre av Irén Svensson-Nylén

1. Skriv Tacksamhetsdagbok Varje kväll skriver du ner ett par saker som gjort dig glad och lycklig under dagen. När du behöver en energikick: Ta fram din bok och återupplev alla glädjeämnen. Låt dina positiva minnen ge dig kraft. Forskning har visat att tacksamma människor har bättre hälsa.

2.Styr tankar och känslor Formulera positiva budskap till dig själv, till exempel ” jag har kraft”. Upprepa dem flera gånger om dagen. Gör detta under flera veckor och du upptäcker att du blir piggare. Lär dig att hantera dina känslor. Rädsla, sorg, ilska och besvikelser stjäl din kraft. Erkänn och uttryck känslorna, men låt dem sedan passera. Känn hur de mildras, släpp taget och gå vidare.
 
3.Yoga och meditation Regelbunden yoga och meditation balanserar blodtrycket , skapar avspänning, minskar stressnivån, ökar lusten och förmågan till koncentration. Effekten blir ökad energi. Detsamma gäller om du utövar qigong.

4. Sov och andas Avsätt tillräckligt med tid för sömn. Är du trött, gå och lägg dig tidigt. Se till att inte få för många nya intryck sent på kvällen från TV eller Internet. Gör ”tanke tömning” innan du går till sängen. Be ditt undermedvetna att skapa lösningar på de utmaningar du står inför nästa dag. Föreställ dig hur du fylls av kraft. Lär dig andas djupa, långsamma andetag så stärks din energi. Andas djupt fem gånger varje morgon när du kliver upp och tänk i dag blir det en bra dag!

5.Älska mer Sex, närhet och beröring sätter fart hormonsystemet och frigör din livsenergi. Älska så ofta som du och din partner har lust och känn hur kraften flödar. Ge varandra massage och slösa med ömhet. Om du inte har en partner kan du se till att göra saker som du tycker är sensuella som att exempelvis dansa, gå på massage eller smörja in dig med en lyxig kräm.

6. Aromaterapi Stärk dig med ett väldoftande bad, massageolja eller doftlampa. Flera eteriska växtoljor anses vara uppiggande: Citrongräs: ökar beslutsamheten och motverkar trötthet. Cypress: Stärker och stabiliserar den mentala kraften. Eukalyptus: Vitaliserar trötta kroppar och livar upp själen. Rosmarin: stärker och stimulerar vilja och kraft. Svartpeppar: aktiverar och stimulerar energin.
 
7. Välj dina vänner De människor du umgås med påverkar hur du mår. Sök dig till personer som är varma, givmilda och stödjande och som väcker din lust att utforska livets alla möjligheter. Närande relationer fyller dig med energi. Ta reda på vilka vänner som är värda din energi. Upptäck energitjuvarna! Det finns även energivampyrer se upp!

8. Få in mer skratt i livet Välj människor som skrattar, skratta med främlingar på snabbköpet, på parkeringsplatsen eller i andra sammanhang där du möter människor du inte känner. Häng på skrattvågen!.

Lycka till med livslusten!

Idag är det jätte konstigt, kan ej få in bilder och inte få välja stycken mm det blir bara som det blir och nu blev det såhär.... måste till korgen dirket nu, arbetar på Helheten imorgon...kramar (ändrat idag tisdag nu fick jag lite mer ordning...)

Stress

<

STRESS

Jag googlade på ordet stress: Med stor press på till exempel arbetsplatser så är det lätt att bli stressad Stress är de fysiologisk-hormonella anpassningsreaktioner i kroppens organsystem som utlöses av fysiska och mentala påfrestningar, "stressorer". Den kan ha flera olika orsaker; inklusive smärta, nedkylning, rädsla och flykt. Ur evolutionär synpunkt är stress ett mycket viktigt svar som är bevarat i alla högre djurarter, inklusive alla primater och även gnagare. Långvarig stress har allvarliga och skadliga effekter på alla organ- och kärlsystem i kroppen, bland annat ökar risken för åderförfettning (artheroskleros), hjärtsjukdomar, diabetes, depression, infektioner och otaliga andra åkommor är relaterade till kronisk stress. Många psykiatriska sjukdomar har en stark koppling till felaktiga stressreaktioner, bland annat schizofreni, ångestsyndrom och framförallt depression är starkt kopplade till stress. Orsaken ligger i att stress leder till utsöndring av många typer av stresshormoner som har förmågan att via blod-hjärnbarriären nå känsliga strukturer i hjärnan. Bland annat glukokortikoider som kortisol påverkar strukturer i hjärnan som hippocampus och hypothalamus, dessa interaktioner leder i sin tur till förändringar i serotonin- och dopaminsignaleringen. Fysiologiska anpassningar och hotfulla eller ansträngande situationer ökar utsöndringen av hormonet Kortikotropin från hypofysens framlob. Kortikotropin transporteras via blodet till binjurarna där det stimulerar utsöndring av adrenalin, kortisol och noradrenalin till blodet. Dessa tre hormoner är de viktigaste stresshormonerna och har en rad effekter på människokroppens organ och vävnader. Dessa hormoner påverkar cellernas metabolism i den meningen att anabola reaktioner upphör till förmån för katabola (nedbrytnings)reaktioner. Halten av insulin sjunker i blodet medan halten av glukagon ökar, vilket i sin tur leder till minskad nybildning av fettsyror och ökad nedbrytning av glykogen vilket leder till ökad halt av glukos i blodet. Dessutom ökar nedbrytning av aminosyror, proteiner och fettsyror. Fettvävnad bryts långsamt ner till fria fettsyror och muskelproteiner bryts ner till aminosyror. Dessa biomolekyler blir därigenom substrat för glukoneogenesen i levern, som även den syftar till att höja halterna av glukos i blodet. Stresshormonet kortisol har både snabba och långsamma effekter på kroppens vävnader, den snabba effekten är att kortisoler blockerar utsöndringen av kortikotropin i hypofysen medan den långsamma effekten är att stänga ner svaret på stress. Den andra viktiga anpassningsreaktionen vid stress är en minskning av aktiviteten från parasympatiska nervsystemet och en ökning av aktiviteten från det sympatiska nervsystemet. Sympatiska nervsystemet har effekter som leder till en ökning av puls, hjärtminutvolym, vaskulär resistans vilket i sin tur leder till ökat blodtryck. Dessutom minskar blodflödet till organ vars funktion inte är absolut nödvändig för kortsiktig överlevnad, till exempel filtrering genom njurarna och tarmsystemet minskar. Blodflödet genom hjärtats kranskärl samt skelettmuskulaturens blodkärl ökar däremot, på grund av att blodkärl vidgas. Sympatiska nervsystemet stimulerar även till djupare och snabbare andning samt utsöndring av adrenalin från binjurarna. Mina egna tankar: Vi har alla ett val, skall vi gå in med huvudet i rummet? Skall vi låta någon annat ta vår energi? Det kommer hela tiden ny tid, det enda vi kan göra är att ta en sak i taget, välja lugnet i alla situationer för då tar det minst på dig själv. Stress, ilska, bitterhet och sorg äter så mkt på vår energi, det är inte konstigt att utbrändhet finns idag. Vi är inte gjorde för allt stress och press och alla tider.... Har du sett en älg stå och äta på ett ginko biloba blad någon gång? vaför skulle han behöva öka prestationen? Har du hör tom någon katt som undrar vilken råtta han skall fånga, eller om det var bättre att han hade gjort det igår? Jag vill upprepa: Är stress ditt problem eller ditt ansvar? Det har fått mig att tänka annorlunda. Att spara på sin energi fast det kanske inte alltid blir som man tänkt sig. Vila i ditt varnade i varje sekund, jag lovar livet blir lättare då! God natt!!!!

Trodde att jag hade en ledig dag i dag.....????Dikten barnen.

I natt när Gustav och Alva kom hem fick jag beskedet att Michael Jacksson hade avlidigt.....jag hamnade framför datorn och läste allt. Så tragiskt slut, så tragiskt liv........världssorgen känns i luften.......en  stor popstjärna, en stormrik man, ett tragiskt liv trots alla pengar i världen.....och slutklämmnen läkare och deras förbaskade mediciner.......som tar slut på människor, spelar ingen roll om man är fattig eller rik de ordinerar och blandar så hjärtat stannar........ ......någon sa att i Sverige dör var fjärde svensk av läkemedelsförgiftning.....
Det kommer aldrig att skrivas att Michael dog av det, överdos kommer det att stå imorgon och att han själv gjort det, men jag känner på mig att så var det inte alls...... någon hade skrivit ut alla smärtstillande medel, lugn och ro medikament och antidepressiva medel som han åt......så enkelt är det!
Jag vill ändå skicka kärlek till en man som fick kämpa i hela sitt liv.......äntligen kan han få ro från alla elaka människor som förstört hans liv!

Ann Sidén och jag hade haft en balkongkväll, Ann var så gullig att hon städade min balkong!! TACK Ann det ser verkligen fint ut idag!!!!

Jag vaknade imorse av en härlig känsla att jag var faktiskt ledig i dag och att det var sommar och fint väder.....
som vanligt var jag inte ensam det dök upp några i köket och vi pratade om Michael...osv
Vips skriker Amanda att jag måste köra henne till jobbet för nu var det ont om tid, så fick det bli duscha och ta på mig på 7 minuter.....så iväg till Rusta för att inhandla en liten barn pool till barnbarnen och ett solparasoll.
Då ringer Johan och undrar vad jag gör och vad jag skall göra, men tyvärr Johan jag kunde inte hjälpa dig nu. Så när jag kommer till bilen ringer Blomberg och undrar om jag har tid att hjälpa honom med vårt förråd......måste tänka svarade jag.
Hem och  så skulle jag ringa till skattekontot för att se hur det låg till där, jag var 92:a i kö och väntetiden var 29 minuter......jag lagade lunch och åt, hann t o m läsa både Aftonbladet och Expressen om Michael så var det min tur......då ringer Johan igen och vill ha hjälp...men jag var påväg till Runna by med barnpoolen. Sophia sa till på skarpen att jag skulle komma kl 15 inte senare......
Det blev stress i varjefall nån tar min tid hela tiden, idag hängde sig telefonen 3 gånger för det kom in så många sms.....minnet fullt , blinkade den hela tiden trots att jag raderade......vad kan det betyda?

Hur som helst jag fick bikinin på mig för jag ville sola och ha det skönt med barnen.....

Altanen har blivit klar i Runnaby, det firade vi med storhet....Tommy sitter under bordet....


Lilla Maja hade lärt sig "arga blicken" när man säger det så trycker hon ner ögonbrynen...


Hon kan se glad ut oxå...


Vi firade med "jordgubbebakelse", å så gott det var med riktig grädde.....mums!


Christian och Sophia mäter vem som blivit brunats.......härliga problem.....


Bella blev så glad att jag var där när hon kom hem. Hon tog min hand och ville absolut att jag skulle sitta på gruset jag försökte få sitta på gräset, men det gick inte jag skulle sitta på gruset och så blev det. Vet inte om Bella ville visa att hon bestämmer över mig eller om det kanske är en kraftplats hon har hittat, vad skall man tro? Bella kan nog få mit till vad som helst, hon kommunicerade med mig och då är det bäst att hänga på.
Det slutade med att vi låg på studsmattan och hon fick nypa mig i magen på min bristningar(för där har jag ingen känsel) och då njöt Bella. Min terori belv att man väcker sinnen när man njuter, så jag låg där och fick bli nypt länge. Innan hade hon nypt mig under armarna och det gjorde så ont.......hon accepterade när jag visade att här på min mage fick hon nypas......Bella tittade mig djupt i ögonen och sedan log hon...... det var mäktigt, nästan heligt!


Maja ville äta själv och då såg det ut så här härligt!!!!!!! Barn måste få kladda och leka.....


Här slickar vi av grädden, det smakade gott tycker Maja......


Bella var lycklig...... lekte en stund med sig själv och log...


Christian räknar på nästa projekt vad det kommer att kosta...trappan på framsidan...Bella är intresserad och passar på att gulla med gudlkedjan......draken på Christian vaktar den.....


Johan kom och undrade när jag kommer till Svenshyttan och skall göra rent vår grusgård?????
Han har haft semester hela veckan och det syns, vilket väder du fick Johan.....


Alva smakade även på det goda.....


Maja är så söt, jag kan inte sluta att titta mig mätt på henne.....barns händer är så fantastiska....ja allt är fantastiskt på denna lilla docka.... vilken glädje!!!!!


Lika som bär, för mig är det som att se Sophia liten när jag tittar på Bellisen.....


Bella vill ha mera, Maja är på rymmen.....

Efter studsmattan tittar jag på telefonen 19 sms hade kommit in, jag tyckte inte att jag hade varit borta länge....jag hade inte hunnit att få av mig kläderna, jag hade i varjefall bikinin under...
Amanda smsade och frågade vad jag var och om jag kunde hämta henne kl 19 och ut och övningsköra????
Såså fick det bli...vi åkte ut och övningskörde lite..
Hem och jag fick handla för att laga mat, Amanda  var hungrig och skulle på födelsedagsfest. Hon åt och bad snällt att jag skulle köra henne till Adolfsberg....då ringer Alva och undrar om det finns mat hemma för hon är så hungrig......
(jag hade naturligtvis gjort en stor tallrik som stod och väntade på henne)
Alva kommer hem med två vänner och den ena har fått utslag under armen, fram med silverspray och 3 pulsatilla...tittade nyss och det hade redan blivit bättre....vi körde en omgång till......
Inte bra att ha dedoranter i solen och speciellt inte de som innehåller aluminium, det är jätte svårt att få tag i utan inte ens apoteket har det, men har de något som är bra?????

Nåja min dag var ledig men blev helt fullbokad i vanlig ordning.... men vad spelar det för roll om 100 år...jag har fått vara med mina barn och barnbarn nästan hela dagen, vad kan vara bättre? Lite kaosvågor och tider att passa men det kommer en dag då de inte längre bor med mig. Jag vill försöka ta vara på de dagar jag kan dela med dem...livet går så fort!!!!

BARNEN från den lilla vita boken: Profeten Kalhlil Gibran

Era barn är inte era barn.
De är söner och döttrar av Livets längtan efter sig själv.
De kommer genom er men inte från er.
Och fastän de lever hos er, tillhör de er ändå inte.
Ni kan giva dem er kärlek, men inte era tankar, ty de har sina egna tankar.
Ni kan hysa deras kroppar men inte deras själar.
Ty deras själar dväljs i morgondagen hus, som ni inte kan besöka, ens i era drömmar.
Ni må strävaatt efterlikna dem, men sök inte att göra dem lika er.
Ty livet vänder inte tillbaka och dröjer inte hos den dag som flytt.
Ni ä de bågar, från vilka era barn skickas ut som levande pilar.
Bågskytten ser målet på det oändligas stig och Han böjer dig med sin makt för att Hans pilar skall gå snabbt och långt.
Låt dig i glädje böjas i Bågskyttens hand.
Ty liksom Han älskar pilen, som flyger, älskar Han också bågen, som är stadig!

Å den är så vacker och tänkvärd!!!!
TACK alla ni som tar min tid, det visar att jag lever!
ps jag har fortfarande bikinin på mig! Kanske jag aldrig skall ta på mig något annat i morgon, jag vill försöka få lite sol på mig!

Midsommatsolståndet, Göteborg, Helsingborg, Lund, Mjölby och hem

Ibland finns det inte tid över att skriva.......tyvärr så har jag endast 24 timmar på ett dygn, men det innbär att man har 144000 minuter att förfoga över(det låter mer...) ..... då måste det bli 3 844 800 000 minuter på ett liv som är 75 år......
Viktigt är att man lever varje minut och en i taget, läste någonstans att nu har ingen början och nu har inget slut det är det som är nu.......den som lever i nuet åldras inte, men då får man inte tänka framåt eller bakåt för då är man där som tanken befinner sig och då förlorar man nuet.... En intressant tanke.
Sommarsolståndets cemoni var enorm och 12 kvinnor kom till Falkaberget...fantastiskt vilken eftermiddag vi fick!

vi gjorde en cirkel och sjöng..... det blev en fantastisk gemenskap och en stark upplevelse!!!!


En fantasitsk utsikt från Falkaberget, vid Dammenlägret förbi storstenshöjden ovanför Garphyttan ligger detta enastående berg......

Gruppen har nu en egen blogg, om någon är intresserad så säg till....

Måndagen löpte med stora snabba steg förbi mig på Helheten, 12 timmar utan lunch och rast....inget bra men miunterna tickar och jag har inte så många tider kvar innan semestern. Men jag räddade en lite svala idag som låg och såg död ut på trottoaren:


Tisdagen åt jag lunch med en vännina...gott och trevligt, tog tåget till Gbg och Lousie kom och mötte mig. Det var så varmt på tåget.....40-50 grader, kylarna hade gått sönder i Bistron....
som en kräfta steg jag av i sommar Göteborg, det kändes på luften.....


På Godhemsgatan har hyresgästerna fått små rutor att odla i, här beskådar vi Lollos lilla odling....Jag sover alltid över hos min vän i Gbg när jag är ute och har kurser....nu skulle jag ner till Helsinborg och ha en dagskurs och då hinner jag inte åka fram och tillbaka från Örebro, så det blev övernattning i Gbg för att åka 7:15 till Hbg i morse och var i Hbg hela dagen och prata i 180 för vi hade steg 3 njurar och steg 4 endokrinakörtelsystemet:

Lite info om njurar:

Njurarna
Njurarna ligger på var sin sida om ryggraden, lite ovanför navelns nivå. De nedersta revbenen skyddar njurarnas övre delar. Njurarna ligger alldeles bakom tjocktarmen. På höger sida ligger även levern framför njuren, och på vänster sida magsäcken och en del av bukspottkörteln.

Njurarna omges av en tjock kapsel av stram bindväv och rikligt med skyddande fett. På framsidan täcks njurarna av bukhinnan.
Rikligt med blodkärl
Varje njure är formad som en böna, 10-12 centimeter lång och väger ungefär 150 gram. Den inbuktande delen av njuren kallas njurporten, och härifrån utgår urinledaren. I njurporten passerar även blodkärl till och från njuren. Urinledarens första del är utvidgad, ser ut som en tratt och kallas njurbäckenet.

Många olika uppgifter
Njurarnas viktigaste uppgift är att bilda urin och därmed göra sig av med restprodukter som kroppen inte behöver, exempelvis urinämne och gallfärgämnen. Även främmande ämnen som tillförts kroppen utsöndras med urinen, till exempel läkemedel. Njurarna reglerar också urinens volym, salthalt och surhetsgrad.


Dessutom deltar njurarna i flera andra viktiga funktioner, däribland att

· bilda hormoner

· vara med och reglera blodtrycket

· stimulera röda blodkroppar att bildas

· tillverka glukos

· aktivera vitamin D

Artärerna som leder blod till njurarna kommer från bukpulsådern eller bukaorta. Venerna från njurarna tömmer blodet i nedre hålvenen.

Eftersom njurarna arbetar hela tiden behöver de ständigt syre och näringsämnen. Så mycket som en fjärdedel av den blodvolym som hjärtat pumpar ut varje minut går till njurarna. Det innebär att cirka
1 500 liter blod passerar genom njurarna varje dygn.
Artärerna som leder blod till njurarna kommer från bukpulsådern eller bukaorta. Venerna från njurarna tömmer blodet i nedre hålvenen.

Eftersom njurarna arbetar hela tiden behöver de ständigt syre och näringsämnen. Så mycket som en fjärdedel av den blodvolym som hjärtat pumpar ut varje minut går till njurarna. Det innebär att cirka
1 500 liter blod passerar genom njurarna varje dygn.


Njurens funktion
Njuren kontrollerar framförallt vätske- och elekrolytbalansen, d.v.s. balansen mellan olika slag av joner i kroppen såsom kalium, kalcium och natrium. Njuren har även tre ytterligare viktiga funktioner:

· Njuren tillverkar hormonet erytropoietin (EPO), som stimulerar produktionen av röda blodkroppar. Detta gör att kroppen kan ta upp mer syre och det är därför som det är gynnsamt för långdistansidrottare att dopa sig med detta hormon.

· Njuren omvandlar Vitamin D till dess aktiva form vilket är viktigt för kalciumbalansen i kroppen.

· Utsöndrar rening för reglering av blodtrycket. Renin produceras av de granulära cellerna i den juxtaglomerulära apparaten

· 

Ungefär 20% av hjärtats slagvolym passerar genom njuren för varje hjärtslag. Njurarnas kapacitet att rena blod är mer än dubbelt så hög än vad som egentligen krävs. Detta innebär att man kan leva länge med bara en njure utan att känna av några som helst biverkningar, och medfödd avsaknad av en njure upptäcks ofta inte. Njurfunktionen avtar dock med åldern.
Njurens arbete styrs bland annat från hypofysen via hormonet ADH (antidiuretiskt hormon). Högre halter av ADH stimulerar till upptag av vätska, och därmed en ökning av blodvolymen och en ökad koncentration av urinen. När man dricker alkohol påverkas hypofysen att sluta producera ADH, och volymen urin ökar.
Vi hittade smultron i Lollos ruta, så vackert....

HORMONINFORMATION
Hormoner har en direkt avgörande betydelse på Din hälsa och Ditt välbefinnande, då hormonerna påverkar varenda liten cell i vår kropp. De olika hormonerna samarbetar på ett komplicerat sätt och om balansen störs, så utvecklar vi störningar som i sin tur leder till att man utvecklar sjukdom.

Hormoner är mycket potenta substanser. Det tar bara en minut belopp att inleda en åtgärd. Hormoner utsöndras i blodomloppet av körtlar. Därifrån ska de resa till alla delar av kroppen. Men, bara de celler som är känsliga för det hormon kallad målvävnad - kommer att reagera på kemisk signal hormonet bär. Traveling via blodet, hormoner in i celler genom "receptor" webbplatser, mycket som en nyckel öppnar en dörr. De styr tillväxt, utveckling och psykiska och fysiska funktioner hela livet.
Alla som ändras när dina hormoner bli obalanserad på grund av fysisk och emotionell stress eller effekter av åldrande. Signaler inte når rätt plats vid rätt tidpunkt. Ibland cellens funktioner stängs av helt. I andra fall celler är över stimuleras. Allt detta kaos orsakar obehagliga symptom åtminstone. I svåra situationer, dessa obalanser kan leda till kroniska sjukdomar eller sjukdomar.
De flesta hormoner kan inte lagras i cellerna i kroppen. Därför skall de göras och ut i blodet vid exakt när de behövs. För att behålla intrikat system där hormoner är verksamma, kroppen måste ständigt finjustera hormon release att hålla nivåer inom korrekta gränser. Denna balans åstadkoms genom en intrikat rad positiva och negativa återkopplingsmekanismer. Till exempel en överproduktion av ett hormon oftast föranleder frisläppande av en eller flera kompletterande hormoner i ett försök att återställa balansen. På grund av komplexiteten i dessa interaktioner, hormonell frågan sällan härstammar från endast en typ av hormon. Oftare, problemet handlar om en rad hormoner. Dessutom har en störning i balansen av hormoner som produceras av en körtel eller en uppsättning körtlar kan orsaka andra körtelsystem inte fungerar.

Binjurar:
I binjurarna produceras olika sorters hormon, främst Cortisol, Aldosteron, Androgener.
Cortisol hjälper kroppen att anpassa sig till stress, men även att kontrollera blodsocker och
immunförsvar. Aldosterone balanserar salt-vattenbalansen i kroppen. För kvinnor är Binjurebarken den främsta källan till Testosteron
Obalans i detta system resulterar i problem med immunförsvar, sammansättningen av kroppens vävnader, nervsystem, blodsocker, Androgener
Symptom:
Allergi
Ledbesvär
Benskörhet
Överkänslighet mot kemiska ämnen, allergiliknande besvär.
Klåda
Morgontrötthet, kvällströtthet, oförmåga att "komma igång"
Bukfetma
Högt blodsocker
Minnesförlust, koncentrationssvårigheter.
Sömnstörningar
Sötsug

TILLVÄXTHORMONSTÖRNING
I barndomen påverkar GH (Tillväxthormon) längdtillväxten. Det är normalt att GH sjunkeri
tonåren fram till vuxen ålder. Nya rön i forskning om Hormoner visar dock att vissa vuxna har för låg nivå av GH. För låga nivåer av GH är sammankopplat med låg muskelstyrka, ökad tendens till fetma, dålig ork och lust, och hjärt-kärlproblem. GH-störningar beror på
problem i tallkottkörteln i hjärnan, hjärnskada, autoimmuna sjukdomar t.ex allergi, ledproblem,
skador i nervsystemet.
Symptom på brist GH hos vuxna:
Abnorma kolestorolvärden
Benskörhet
Minskadmuskelmassa
Dålig kondition och ork
Trötthet
Bukfetma
Ökad risk för hjärtinfarkt
Förväntad livslängd förkortas. dvs för tidig död.

så jag nu fick du en liten del av kursen......

Helsinborg var fantastisk och jag såg havet...jag tillhör dem som älskar havet vill se det annars blir det ingen sommar....
Kursen gick jättebra, fast det var renovering i våningen ovanför och borrarna hördes och det var varmt mm så lyckades vi genomföra kursen helt och hållet....

det är inte hur man har det, utan hur man tar det som är det allvarliga med livet....

Stress, är det ditt problem eller ditt ansvar?????(
nyttigt att tänka på det, vi har alla våra val här i livet...)

På X 2000 var det svalt och skönt, fick åka till Lund och byta mot Mjölby där träffade jag ULf:


Tandtecknicker och pratglad, ja jag tror att vi pratade hela vägen i Bistron från 17:45 till 19:43, men det var skönt för tiden och tåget gick fort....
TACK Ulf för en trevlig pratstund....

När vi skildes åt frågade Ulf mig om Tandvård är det hälsa eller hygien?
Jag svarade naturligtvis HÄLSA!!!!

I min värld så kan alla besvär med tänder vara ett terapihinder för att få människor friska, olika tänder har med merdiansystemet och våra
inre organ:  

  


 Tandfokus, ett terapi hinder

  

Vad är tandfokus eller terapi-hinder?

Brott i tandroten

Tandrester efter ingrepp

Irritation av käken efter fyllning och rotbehandling

Granulom (Svulstliknande bildning, inflammationsprocess)

Retinerad (inkapslad) tand

Området runt en krona

Cysta i käken efter tandbehandling, avlägsnande av nerv

Ofärdig ocklusion (t ex ej läkt efter tandutdragning)

För hög tand och fyllning


Symptom:

Tandvärk

Smärtor i bihålorna (sinuits)

Ansiktssmärtor (facil neuralgi)

Smärtor i övre extremiteter, särskilt axel/skuldra


Problemet kan vara gammalt (lång tid mellan behandling och symptom).

Tänderna kan testas genom att blåsa kall luft på den tand man anser har fokus. Vid fokus ökar smärtan på det ställe patienten har fokus relaterad smärta.

En annan metod som är vanlig inom idrottsmedicin är att låta patienten bita i ett stycke vadd. Smärtan i ett sjukt område kommer att ändras. Denna test är inte 100% säker, men kan användas som rättesnöre för vidare behandling.


Framtänderna har med njure och urinblåsa att göra eftersom njurensmerdinan går där osv....
Men det är en annan kurs....

Ha det så bra!

Upprepar:  Stress är det ditt problem eller ansvar?  

  

  


  

  

               

  

  


  

  

  

  

  

  

  

      

  

  

  

  

  

  

  

  


  


  

  

  


  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  


  

  

  

  

Midsommarafton i Runnaby 19 juni-09

Vakande vid 10 tiden, sov länge idag, det behövde jag verkligen. Vi började städa lite i lugnans ro...sedan vet jag inte vad som hände men helt plötsligt blev det bråttom med allting( visst ja siffran 9 fanns i datumet idag, nian har alltid kaos med sig). Det skulle handlas, lagas mat och midsommaraftonens förväntningar började skruda i flickorna och det smittade till mig oxå...... Vad skall vi göra????
Min entuiasm var inte så stor för jag gillar inte att de flyttat datum på vår midsommarafton, hur kan man få göra det???? Varje år regnar det på vår "nya midsommarafton" och den 24 juni den riktiga midsommarafton är det alltid fint väder. Nåja vi får väl se hur det blir med vädret på onsdag..... Jag sa till flickorna skall ni plocka blommar och lägga under kudden så får det bli på onsdag den riktiga midsommaraftonen.

Midsommarnatten har ett stort inslag av tro på övernaturliga väsen och framtidsprofetior om man handlar på vissa sätt. Folktron säger bland annat att man skall akta sig för att bada för att inte råka ut för Näcken. Flickor skall också plocka sju, eller nio, sorters blommor, helst vid ett vägskäl, klättra över nio gärdesgårdar och lyckas man sedan somna utan att yppa ett ord lär man i drömmen kunna se sin tillkommande.


Vi små människor kan inte ändra på planeters krafter och stjärnornas inverkan mm genom att ändra ett datum för ekonomiska intressen........ vi skulle alla vägra fira den dagen som "makten" vill att vi skall fira....... hur som helst jag skall i varjefall ut i morgon kl 12 (blir 13 på sommartiden) och göra en midsommarsolståndsritua, då dagen är längre än natten... det skall bli spännande att bestiga ett berg imorgon... jag har packat mina små gyllene saker.

Sett ur astronomisk synvinkel är en närliggande dag till dagens midsommardag det dygn som har den längsta dagen, sommarsolståndet. På de nordligaste breddgraderna, det vill säga norr om norra polcirkeln, går solen inte ens ner under horisonten och det är ljust dygnet runt.

Den hedniska traditionen att fira midsommar är enligt en felaktig uppfattning framförallt centrerad till Finland, Sverige, Estland och Lettland, men liknade traditioner finner man även i andra delar av norra Europa och i Storbritannien, liksom i övriga världsdelar och kulturer där firandet av sommar- respektive vintersolståndet har skett i tusentals år.

Eftersom det finns flera stenmonument som visar att människor i flera tusen år kunnat bestämma vid vilken tidpunkt sommarsolståndet inträffar är det troligt att någon form av firande förekommit kring midsommar långt tillbaka i tiden. Sommarsolståndet på norra halvklotet var den första dagen på årets tredje kvartal, (i gamla tiders solkalendrar). Övriga högtidsdagar var nyåret vid vårdagjämningen, halvåret höstdagjämningen, det sista kvartalet vintersolståndet och de däremellan liggande åttondelarna.

Hur firande vid sommarsolståndet gått till finns det få källor om, men det troliga är att det förekommit offerfester i fruktsamhetens tecken, på många sätt motsvarande första maj-firandet i andra västeuropeiska länder. Dock är uppgifterna om förekomsten av midsommarblot "sporadiska och tveksamma"].

Det första belägget för ett midsommarfirande i Norden finns i de isländska kungasagorna från 1200-talet där det om Olav Trygvason skrivs: "Han avskaffade offerölen och satte i stället med folkets instämmande högtidsöl vid jul, påsk, midsommar och Mikaeli."

Hur som helst flickorna ville göra sina grejer...och Johan och jag fick ta cyklarna till Runnaby där det skulle vara "traditonell" grillfest.


Det var verkligen härligt att cykla ut till Runnaby... i och för sig så fick jag se alla fotbollsplaner som Johan har spelat på..Varberga, Mellringe osv...... men luften var härlig, solen sken och det blommade utmed vägarna....


Bella och Nova hoppade på studsmattan....


Vi satte upp Partytältet ifall om regnet skulle komma(och det kom )


Bella var så söt i sin nya klänning och lockigt hår(hon hade sovit med flätor) och hon blev så glad när vi kom, det är jätte roligt att hon blir så glad, hon tar min hand och så skall vi gå undan...


Bella ville att jag skulle hjälpa henne med gröten, hon var hungrig....


Det som var helt fantastiskt var att killlarna stod i köket....tre kockar här och vilka grippspett det blev!
Det är den nya generationen, männen lagar maten... Sophia och Christian överlämnade sitt härliga kök till männen med recepten....Blomberg, Nicklas och Pecka ser vi vid bänken....KUL!!!! Bra kämpat grabbar!!!!!


Maja fick påsig sin pyjamas och lite välling för hon skulle sova, de ger henne mat och så vips in i sängen och lämnar henne där för att sova, ibland gråter hon några minuter och sedan somnar hon fort....... helt otroligt jag som legat och sjungit och läst sager i så många år.....tills de somnat. Men nu är det nya linjer som gäller och det funkar väldigt väl och Maja sovar till 5-6 på morgonen från kl 19.00(hela natten!!!!mer än vad alla mina har gjort!!!)


Här börjar alla bli hungriga och det var kö till grillen...


Så här såg det ut på grillen....
(inget som jag kunde äta, men det var vackert...)


Här kommer potatisen och Rika hade med sin mamma Rita....å så lika de är.....+ lilla Nova ett ytterligare likhet....


Värdparet hann i varjefall kramas mellan varven......


Morfar lekte med Isabella.


Männen stod vid grillen.....


Matlagning är inte morfars grej men att busa det är grejer det!!!!!


Det är inte bara Bella som gillar att morfar ligger ner, här kommer katten Tommy och vill smaka på hans korv...(katter älskar Johan)


Nova förberedde sig för regnet.......Hur söt får man vara???


Knotten började komma....Blomberg har tagit på sig luvan, Nicklas har barnfilten på sin axlar....


Ju mer vi är tillsammans ju gladare vi blir.....


Och vissa tyckte inte alls om knotten......jag började smörja alla med min :

Patchouli är en växt och den eteriska olja som kommer från växtens blad.

Bladen har länge använts i Indien mot mal. Under 1800-talet kom det till Europa där det blev populärt i potpourrier och luktpåsar. Det blev också även där ett viktigt malmedel. Patchouli blev mindre vanligt i takt med att ylle, och därmed mal, blev ovanligare. Renässansen kom under 1960- och 1970-talen när doftessenser och rökelse blev populära.

Oljan används i framställningen av rökelse, parfym, kosmetika, tvål och teblandningar. Idag framställs nästan all patchouli i Indonesien.

Hämtad från "http://sv.wikipedia.org/wiki/Patchouli"

Jag har alltid på mig patchouli, sandelträd och ylangylang(gör en egen doft som jag luktad mer än 30 år nu)
Det började med att jag var allergisk mot parfym och så tycker jag så mkt om dofterna på dessa underbara eteriska oljor. När min barn gick i vintrosa skola så stod barnen och luktade på dem för de luktade så gott( deras kläder var tvättade med mina och doften gick över till dem).


Rika var vackrare än någonsin.....


Sophia var vackrare än någonsin och Rita hade gjort en vacker jordgubbstårta eller rättare sagt 2 st!!!


Sophia skrattar och Tony....(regnskydden hade åkt upp)


Emelie och Mio, lika som bär....


Blomberg är snäll och masserar lite på Sophia som fixat hela dagen lång....


Rika och Pecka glada poserade de framför kamran.....


Mor och dotter( Rika förlåt mig du är visst med på alla bilder som jag tog!!!)
Rika var rädd för att hamna på bloggen, men som alltid
Allt man är rädd för får man förr eller senare vara med om.... så det är ingen idée att vara rädd!!!!
Är man inte rädd så kan inget hända!!! SKÖÖÖNT!


Bella var på bra humör hela kvällen och hon var intresserad av barnen på studsmattan och allt kändes så bra och så vanligt.
Tänk ett vanligt liv är värt hur mycket som helst......
TACK Christian och Sophia för att vi fick komma och fira med er....TACK, TACK, TACK!(allt man sänder ut ökar 64 ggr!)

Allt som verkligen är värt något är helt gratis!!!! Har du tänkt på det?????


Städdukspary och Runnaby, Homeopati b-c

Igår fick vi lära oss att städa miljövänligt med dessa fiberdukar och bara vatten, det tog  t o m upp smör! Vi fick tvätta fönster med bara vatten och de blev verkligen rena. Tyvärr kom det inte så många men vi hade det trevligt och lärorikt på Helheten.Man kan även tvätta bilen med dessa och endast vatten...sedan en polerduk så den skiner, det skall bli spännande att prova.


Här ser vi fönsterskrapan som verkligen var smart, trasa och skrapa på samma skaft. Det är  t o m pant på trasorna när de är för brukade, då smälts de ner till nya dukar......verkligen återvinning.
Vill du ha ett party så kontakta mig så får du Kattis telenummer. Det är verkligenfördelatigt att vara värdinna man får mkt rabatt på dessa trolleridukar.

Jag blev Bella sugen när jag såg Sophias blogg idag...så jag begav mig till unnaby efter jobbet....

Alva och Sophia löste korsord tillsammans något som de har gemensamt. Min far löste alltid korsord. Det är bra för hjärnan.

Christian och Stefan höll på att bygga altan, Christian kör hårt för den skall bli klar tills imorgon.


Isabella hade badat och var så där "go" och luktade så gott. Som vanligt drog hon ner mig i sängen och jag skulle sjunga.


Bella har blivit mer intresserad av sina leksaker och nu tittar hon verkligen på dem, denna är poppulär som hon fått av faster Jenny.


Maja har lärt sig göra "Give me five" till Alva. Hon vet nu oxå var hennes mage sitter.....Barn i pyjamaser finns det något underbarare?????


Sophia berättar med hela kroppen och Maja är inte så intresserad, men Maud är det. Det var liv i luckan i Runnaby ikväll många var där och täckte upp för att Christian skulle kunna jobba så mkt som möjligt med altanen....nu håller vi tummarna att de kan sitta på den imorgon.... och att vädret blir kanon....


Syskon kärlek är lite intressant, här busar Sophia och Alva.......man kan undra vad de håller på med..?????


Bella var så glad och trevlig ikväll.......hon har blivit så mycket lugnare. Nu är staketet klart och Bella kan gå in och ut som hon vill, inga låsta dörrar längre....gud så skööööönt!!!!!!

Så var det en lektion i Homeopati igen:

Belladonna, Galnebär

Feber med rött ansikte, ofta väldigt hög feber. Medel nr 2 efter Aconitum vid en vanlig förkylning när kroppen höjer temperaturen och man känner sig varm. Vanlig förkylning med huvudvärk, torr, röd och ond hals svullna körtlar. Huvudvärk som pulserar, huvudvärk av sol, röd bindhinna, ljusskygg, blodsprängda, brännande torra eller rinnande ögon. Öronvärk smärtsam inflammation i mellanörat speciellt på höger sida. Svårt att svälja, torr och varmt i halsen, speciellt höger sida. Rethosta, kort torr och skrällande. Kikhosta med magont, barn som gråter innan de hostar. Migrän med känslighet för oväsen, beröring och ljus. Yrsel med stora pupiller. Matsmältningsbesvär som ex kräks upp allt. Buken uppblåst och varm och blir sämre vid minsta beröring. Bölder, röd, blank och torr och het med inflammation och feber. Sömnstörningar av och an under sömnen, mardrömmar ser hemska ting när ögonen är slutna tex. monster på sängen. Feber med invärtes frusenhet men ser varm ut. Mässlingen med klarröda utslag. Mastrit med röda bröst och värkande med hög feber.


Bryonia, Hundrova
Huvudvärk sprängande blixtrande huvudvärk från pannan till bakhuvudet, smärtor som är värre av rörelse. Hosta torr hård och smärtsam. Lungsäcksinflammation, bronkit. Astma och kikhosta. Influensa med värkande lemmar. Ledsmärtor efter Arnica, vävnadsinflammationer som känns värre vid minsta rörelse, artrit. Tung kraftlöshet svag och stel känsla i armar och ben. Stor törst, blir liggande av värk, sämre av rörelse. Bukspottsmedel. Bryonia även vid mastrit med febrigt bröst så ömma att det är omöjligt att amma eller pressa ut mjölk.

Calendula, Ringblomma

Blödande tandkött, skärsår, brännsår, lindrar utslag, blöjutslag. Hjälper blodet att koagulera och håller såret rent.


Calcium carbonicum

Förkylning som inträffar närhelst vädret förändras. Obehaglig gul sekretion från näsan. Hosta värre om natten hostar upp slem på morgonen. Sur smak i munnen, matsmältningsbesvär ofta med sura uppstötningar rapar mkt. Kolik. Avföringen först stor och hård men övergår i en diarré. Gall och enzym problem i magsäcken. Gallsten. Tandsprickningsproblem, sömnstörningar, barn har mardrömmar och svåra att lugna ner sig. Mjölkskorv med tjock obehaglig beläggning i hårbotten. Tröghetens medel sätter fart på kroppen. Vad kramp på natten. Stort medel för saker som går trögt och barn med inlärningsförmåga.


Chamomilla

Öronvärk, tandvärk efter varm dryck, hosta rethosta astma attack på grund av ilska, hosta som förvärras omkring 9-12. Diarré, het sur gräsgrön slemmig luktar ruttna ägg. Sömnlöshet till följd av ilska smärta eller bruk av stimulantia t ex kaffe. Kvinno och barnmedel. Barn under 2 år fungerar på nästan allt. Indikation: tycker om att bli buren.China, Kinabark

Diarré osmält brun gulaktig vattnig avföring, blodig utan smärtor. Diarré vid intag av frukt, mjölk och öl. Ledvärk liknande en vrickning känns värre vid minsta beröring men bättre när hårt tryck appliceras. Hudkänslighet eller utslag ytterst känslig för beröring. Matsmältningsbesvär allting smakar bittert eller salt. Trög och dålig matsmältning. Kolik lindras då man viker sig dubbel. Uppsvälld på grund av gaser blir bättre av att röra på sig, blir bättre av att släppa väder. Gallstens besvär. Förlorade krafter av vätskebortfall, blodförlust, eller kraftiga diarré. Helt utslagen, kraftlöshet....

  

  

Cimicifuga

Deprimerad, dyster och pessimistisk, försämring vid fuktig och kall väderlek och drag. Frusen och känslig ilande smärtor och klimakterie besvär "försiktiga kvinnor" och tysta kvinnor. Gillar halsband.


Att tänka på innan man behandlar:

Homeopati kan användas vid nästan alla sjukdoms tillstånd där oåterkalleliga patologiska förändringar inte uppstått.

Första hjälpen:

Homeopati fungerar effektivt och snabbt vid olycksfall och skador av olika slag. Alltifrån insektsbett och mindre skrubbsår till brännskador, brutna ben och hjärnskakning kan behandlas med mycket goda resultat.

Akuta sjukdomar: Enligt den kliniska definitionen är akuta sjukdomar kortvariga och slutar antingen med tillfrisknande eller - i extrema fall - döden beroende på sjukdomens svårighetsgrad och patienternas styrka och läkeförmåga.

Samtliga barnsjukdomar hör hit, liksom matförgiftning, kolera, dysenteri, förkylning, influensa, lunginflammation, tropiska sjukdomar såsom gula febern och malaria osv.

Rätt homeopatiskt medel kan ha mycket snabb effekt och bespara patienten mycket lidande.

Homeopatin fungerar på psykisk såväl som fysisk nivå. Problem av känslomässig natur kan behandlas med stor framgång, dessa försvinner ofta - enligt Herings lag - innan de fysiska symptomen blir botade.

Ex på psykiska symtom depressioner, dåligt självförtroende, fobier, dåligt humör, ihållande sorg.

Fallexempel: en man som arbetar mycket hårt, är argsint och lättirriterad, sover dåligt och lider av magsår kommer under den homeopatiska behandlingen först att känna sig lugnare och mindre arg och hans sömn kommer förbättras. Med stor sannolikhet kommer han att trappa ner på arbetet. Efter en tid läks också magsåret.

Lokalisation: Lokalisation och utbredning av symptomen är viktiga faktorer att notera, inklusive på vilken sida av kroppen symptomet finns eller är värst.

Ex vid akut öroninflammation där enbart höger öra är inflammerat är Belladonna ett vanligt förekommande medel. Om däremot vänster öra är det som är inflammerat är det ofta Pulsatilla som behövs.

Förnimmelse: Smärtans natur är viktig som differentieringsfaktor. Olika medel bör ordineras beroende på om det t ex svider, värker eller bultar. Temperaturen är viktig om patienten känner sig varm eller kall. Övriga förnimmelser är viktigs speciellt om personen säger - Det känns som om......bränner, svider , insekter kryper, vind i sidan mm.

Modaliteter(bättre eller sämre) är sådana faktorer som gör ett symptom bättre eller sämre, antingen rent objektivt eller subjektivt. Dessa modaliteter är mycket viktiga när det gäller att särskilja olika medel. Ex beröring och tryck, kroppsställning, rörelse/stillhet, temperatur, tid på dygnet, ljus och mörker. Vad gör personen när han insjuknar, lägger sig ner, springer runt....blir arg, tjurig mm allt är lika viktigt. Hur uttrycker det sig kryper ihop, sträcker på sig mm

Ovanliga symptom: Alla sjukdomar har ett antal allmänna symtom, t ex feber, muskelvärk och trötthet vid influensa. När det gäller att välja ett homeopatiskt medel är det dock de ovanliga, egendomliga och karaktäristiska symptomen som är de viktigaste eftersom dessa är typiska för den individuella patienten.

Etiologi: Ordet etiologi betyder helt enkelt sjukdomsorsak. Hur ett sjukdomstillstånd uppstod kan vara avgörande för val av medel. Symptomen uppstår efter det att patienten varit ute i kallt, torr väder- Aconitum, Symptomen uppstår efter kallt, fuktigt väder - Rhus tocicodendron.

Övriga symptom: Törst och aptit. Speciella begär eller aversioner när det gäller mat är viktiga om de skiljer sig från vad so mär normalt för personen i fråga.

Mental och emotionella symptom: ex gråtmild, vill ha sällskap och tröst-  Pulsatilla
Argsint och irriterad, vill vara för sig själv -Bryonia. Rastlös, ängslig, rädd för att då -Arsenicum osv

Färg och konsistens på eventuella utsöndringar: huruvida de svider eller ej. Ex Tjock, gulgrön snuva som inte svider - Pulsatilla. Tjock, gulgrön snuva, ev med blod i, som gör att näsan svider och blir röd - Mercurius osv


 Ha en trevlig midsommar!

Imorgon skall jag bara göra det jag vill, inga tider och  inga måsten! Lev väl och ta vara på din TID!

Homeopatikurs i Karlstad den 16 juni -09, akutmedel på A ? Homeopati i världen

Igår var jag på Helheten hela dagen och kvällen hade Biokemiskavävnadssalter steg 2 . Det blev sent men det var en givande kväll. Små grupper blir så intimt och mysigt.
 
Idag åke jag till Karlstad, något konstigt händer det spelar ingen roll hur mkt tid jag tar på mig, jag kommer alltid försent dit. I morse hamnade jag i Kristinehamn, helt plötsligt var jag in centrum??????Visserligen satt  jag och pratade i telefonen och när jag går in i det så är jag där, och det visade sig att  egentligen var jag i centrum på Kristinehamn. Inte förstod jag vad jag gjorde där , men när jag åkte hem så fick jag åka genom Kristenhamn igen och då tittade jag hela tiden på vägen och var i rummet. Det visade sig att de har gjort så nu att man måste åka genom Kristenehamn för det är något vägb ygge, de bygger broar stod det. Så jag var inte fel ute och cyklade som jag trodde först, förmodligen hade jag bara följt med strömmen av bilarna......men det är lite tråkigt att komma försen visserligen var det 7 minuter men det är 7 minuter för mkt. När jag kommer till Karlstad så är det solsken, sola i Karlstad är verkligen sant. Nu har jag varit där  13 ggr och haft kurser och solen den har visat sig varje gång......

Hur som helst idag var det kurs i mitt favorit ämne Homeopati, jag kan nog prata i flera år om homeopati för det är förutom mina barn bland det bästa jag vet. Det är verkligen magi ett litet piller som kan ändra på så många plan.....
mentalt, känslomässigt och fysiskt allt i ett så att säga....det är så fantastiskt!

Här är mysiga Susanne och ute och luftar sig på den stora altanen utanför fönstret.


Om du tittar riktigt noga här så är det en liten måsunge som är ute och går, hans mamma sitter ovanför och släppte inte mig med blicken, han var så söt och smälte in i platterna så han syns knappt.....han var verkligen söt...(eller om det var en hon).....


Här är vackra Bertha som var med på kursen, en härlig och korrekt kvinna.


Här är duktiga och livgivande Maj, bredvid står mjuka fantasitska Anita.

Alla arbetar de som terapeuter i Värmland.Utanför fönstret är den fantastiska bron, den är så ljuvlig en gammal stenbro.

Vi partade om det homeopatiska akutapoteket, hur man med rätt valt medel kan åstakomma balans och besvär försvinner.

Här förmedlar jag lite akutapotek på A:

Aconitum, Stormhatt
Influensa förkylning lunginflammation, vit i ansiktet när förkylning bryter ut, känner sig ruggig, stryphuvudsinflammation, luftrörskatarr hosta kikhosta, krupphosta, reumatism, lungsäcksinflammation, nervsmärtor. Kolik tillföljd av rädsla. Rädsla för att dö. Chock, panikångest och signatur sjuk av kyla. Första val vid att något är på gång. Medel nr ett vid förkylning/influensa som startar med att man fryser.


Apis, honungsbiet
Utslag, allergier, herpes zoster, alla allergier som framkallar svullnader, rodnader och hetta. Ledsmärtor med röda och svullna leder och svidande smärta. Urinvägsbesvär som gått längre. Njurproblem, känns över njurarna. Tonsillit, öronvärk, ögonbesvär, insektsbett och stick, påssjuka, prostata med urinavgång . Getingstick, myggbiten, biten av djur. Allergichock, nässelutslag mm


Arnica, Slåttergubbe
Efter psykisk eller fysisk chock eller trauma. Alla slags skador och smärtor, blåmärken, stukningar, vrickningar mm. Förlust av syn efter ett slag mot ögat, näsblod efter slag mot näsan. Tandvärk, blödande tandkött, besvär efter tandutdragning. Blåmärken, skoskav och när du inte har något annat att ta. Men även hjrätinfarkt, hjärnblödning, stroke mm yttre och inre våld mot och i kroppen. Ett kanon medel att ha hemma eller i bilen.


Arsenicum album, vit Arsenik
Täppt näsa fast ändå avsöndras ett tunt vattnigt rinnande och brännande sekret som orsakar sårighet. Hösnuva och andra allergier som följer ars albs sinnesymptom (kontroll). Matsmältningsbesvär, brännande magsmärtor känslig för doft. Diarré kopiösa brännande diarré som innehåller osmält mat orsakar svaghetskänsla. Avföring som är grön- eller gråaktig och ljus illaluktande, rutten och vattnig. Hudutslag av att äta skaldjur, mässling, blåser som svider. Matförgiftning eller magsjuka. Oro, hösnuva, Astma förkylnings snuva med vattnig avsöndrig från näsan som svider på tungan.

Akutdos D 30 eller D 200 2 piller var 20:e minut i två-tre timmar.

Homeopati och Världen:

Homeopati har använts i över 250 år. Är officiellt godkänt i övriga EU och används som komplement av tiotusentals läkare där.
Norge:
Nu är det fritt att välja homeopati även på sjukhus som komplementär medicin.
Homeopatin är mycket större i Norge än i Sverige. Du kan få välja en homeopatiskbehandling istället för en skolmedicinsk.
Frankrike: Man uppskattar att 35% av invånarna använder homeopati, och undervisning om homeopati ges i vissa medicinska skolor, samt där man utbildar tandläkare, veterinärer, barnmorskor och apotekare.
Tyskland: Tio procent av läkarkåren har specialiserat sip på homeopati. Det finns 3000 naturterpeuter som specialiserat sig på homeopati, och ungefär 98% av apoteken säljer homeopatiska läkemedel(vilket till stor del är ett resultat av homeopatins utveckling i Västtyskland före dess förening med Östtyskland).
Nederländerna: Homeopatin växer i popularitet inom läkarkåren och homeopaterna håller en hög standard.
Grekland: Det finns en klinik och en fackskola som grundats av George Vithoulkas. Han är allmänt erkänd som en av de viktigaste personerna när det gäller främjandet av den moderna homeopatin. Hans skrifter och undervisning har haft en stark inverkan på många av homeopatins välkända, internationella lärare och praktiker. Han fick Det alternativa Nobelpriset.
Storbritannien: Det finns fem homeopatiska sjukhus i Storbritannien, mer än 500 registrerade medlemmar i The Society of Homeopaths och hundratals legitimerade homeopater. Homeopatiska läkemedel har varit erkända och använts av kungafamiljen alltsedan början av 1900-talet. En stor del av husläkarna är intresserade av att få utbildning i, eller kunna hänvisa sina patienter till, komplementära terapiformer.
Tjeckien: Homeopatin accepterades av landets konventionella medicinska samfund 1990.
Ungern: 1994 hade The Hungarian Homeopathic Medical Association mer än 300 medlemmar.
Israel: Homeopati praktiseras på många små kliniker liksom även på en del större sjukhus.
Australien och Nya Zeeland:
Homeopatin är väletablerad och sprider sig snabbt. Regeringen har gett mandat åt homeopatiska organisationer att utbeckla kurser som kan bli godkända för att få statsbidrag.
Kanada:
I The Canadian Medical Association ingår en avdelning för "komplementär medicin", vilket inkluderar homeopati. På många plater finns homeopatiska mediciner tillgängliga på apotek.
USA: Intresset för homeopati växer lavinartat. Mellan 1000-200 läkare praktiserar homeopati, och det finns omkring 1000 naturläkare, veterinärer, tandläkare och kiropraktorer som använder homeopati. Det finns minst 15 fackskolor, 9 tillverkare av homeopatiska läkemedel, 6 homeopatiska organisationer och 5 gransknings/examineringsnämnder runt om i landet.
Latinamerika: Det finns flera tusen homeopater i Latinamerika, särskilt i Mexiko, Argentina och Brasilien, och deras standard vad gäller praktisk tillämpning är hög. I Mexiko finns två homeopati-medicinska skolor, och en av dem har mer än 800 elever. Homeopatiska läkemedel finns tillgängliga på många apotek.
Indien: Homeopatin är erkänd som en separat del inom medicinen. Det finns ca 300 000 heltidsarbetande homeopater, över 100 000 läkare som är homeopater, och över 120 högskolor som tillhandahåller homeopatisk utbildning.

Ett världsomfattande intresse!
Intresset för homeopati håller på att utvecklas i de Skandinaviska länderna, Polen, Ryssland, Japan och Sydafrika.

Källa: Bok Homeopati, En illustrerad guide av Ilana Dannheisser och Penny Edvards.
Ilana kommer från New York City och studerat homeopati i London och arbetar där.
Penny kommer fån Australien och studerat homeopati i London och har sin praktik där.

Välmött på kurs i Homeopati!


Amanda 18 år 13 juni -09

Så kom den stora dagen då Amanda fyllde 18 år...helt otroligt vad livet går fort. Amanda är född den 13:e folk säger ofta att det är ett olyckstal, men innan kristendomen kom till Sverige så var det ett lyckotal, som med allting annat så har de vänt det till ett olyckstal speciellt om det är en fredag. Men på något vis har jag alltid känt att 13 är ett lyckotal för mig, och i och med att jag fick Amanda den 13:e så sjävklart blev det en av mina bästa dagar i mitt liv. (Naturligtvis är den 22 augusti som är en elitsiffra då Sophia är född, och den 11 juli som oxå är en elitsiffra då Alva är född, de är mina andra lyckodagar.)
Vi hade pajfest för det tycker Amanda så mycket om....

Här plockar Anna, Birgitta och Maud till sig från det stora pajbordet.
Pajerna innehöll: degen var densamma solrosolja med ekovetemjöl, nakenhavre och helt korn.
paj ett quornfärs, tomatsås, pizzakrydda och riven ost. Paj två stuvadspenat, fetaost och oliver, paj tre champinjoner, lök och shoyo + riven ost, paj fyra mosarella, färskatomater, rödlök, och soltorkade tomater. Alla var lika goda.
Grönsallad till.


Grattis min Amanda............ Flickorna åt och åt.....


Amanda fick naturligtvis skor av Alva i present...vilka skor  med 13 cm klackar....phuuuu det skulle jag inte klara av att gå med.(nu kom talet 13 upp igen...) Klart att Amanda skulle ha de vackra skorna.....


Johan, Albin, Johan, Maud och Sophia käkar paj.


Det ser ut att vara gott... Maud käkar och Sophia öppnar ciderflaskan...


Blomberg tog om tre gånger och då är det väl bra betyg.....


Alvas uppsatser ville alla läsa här den om Köttproduktionen som blev MVG i betyg.....


Maud läste den om Hitler....som oxå blev betyg MVG, den flickan kan skriva hon och även räkna för mattebetyget var även det MVG. Grattis ALVA! Dessutom fick hon stipendium för matten och sin personliga mognad och ett föredöme för alla andra på skolan stod det....gissa om man blev stolt.....


Lilla Maja vaknade hon hade somnat påväg hit.... Här med farmor Maud.


Någon sötare, näpnare flicka får man leta efter, här i sin nya sommarklänning....på stapplande steg frågor hon om allt
-va e dä????Pekar hela tiden och frågar många saker att lära sig....


Kanske lite för uringad?????


Nu har Sophia fått sin lilla "snackpåse"..."Maja med näbben", min pappa kallade alltid Sophia för "Pia med näbben" för hon pratade hela tiden när hon var liten, Maja är så lik Sophia när hon var bäbis, hon var oxå väldigt liten till växten....


Men Sophia sitter du inte fel? skojade bara du pratar säkert med Maja här..... eller vem ligger på golvet?Men det var ju Blomberg som hade krupit ner och plåtat, han går under "brosan" i familjen.....
kul att ni tog er tid att komma........


Här sitter Anna(Johans tjej mamma till Albin) och tittar på Amandas presenter:
Jag hade köpt smycken på www.stilmagasinet.se till Amanda, hon har Kreativ insiktssmycken helt underbara.
En halskedja som man hänger på runda ringar som man får välja budskap på, jag valde dessa till Amanda:
Älskad och trygg - skapad för stora ting.....
Vägledd - lever i ljuset av kärlek,
Njuter av livet - omgiven av kärlek

Vilka härliga ord! De är Amanda värd att ha på sig.....


Trevliga Birgitta var lika glad och god som alltid...tack för att du ville besöka oss på Amandas stora dag.....


Tack Maud och Maja för ni kom och förgyllde vår dag....
Vilken tur att Maja här världens bästa farmor!!!!!! Bättre kan det inte bli!!!!
Farmor lät Maja sova över så Christian och Sophia fick gå ut och parta....de var här hos Amanda när 17 andra ungdomar var här på kvällen......men det syndes inte ett tecken när vi kom hem.... ni är tjejer med stort T. TACK!


Systrarna hjälper varandra med håret, kvällen nalkas och spännande skall det bli, Amanda kan få komma in på krogen och det måste ju provas.....


Dagen idag söndag var som vanligt , min lilla tripp till moster Dora. Hon har fått larm nu och en bock, en rolator är påväg så vi kan gå ut och gå. De var så trevliga på Lekebergskommun när jag ringde och berättade om min moster.
Min moster är inte som andra.......men jag älskar henne precis som hon är......

I kväll blev det middag igen med bror Johnnya, Ulla-Karin och deras son Kim som kom och grattade Amanda...
vi tittade på kort från förr på vår stora tv, mkt har hänt på de sista åren och barnen har verkligen växt.....

En mysig kväll och mkt firande har det blivit denna helg...... hoppas att Amanda är nöjd.

Imorgon blir en ny spännande dag!!!! Är på Helheten hela dagen och kvällen.......
kram

Amandas sista dag som 17 år....

Imorse vaknade jag av att Amanda kröp ner till mig... hon vr lite spänd för jag hade lovat överraskning mellan kl 14-17.00 hon visste inte alls vad som skulle hända...
hon försökte verkligen dra det ur mig men jag lyckades hålla mig... Vi började dagen med att läsa mänskliga rättigheter det var väl inte det bästa valet, men jag vill uppdatera mina flickor på verkligheten hela tiden.....

Men idag var det Amandas sista dag då jag fick bestämma över hennes liv.
Så här blev det:


Med ögonbilndel förde jag henne till Anettes spaa...där satt hennes bästa vänninor och hennes systrar och vi hade dukat upp med champangne, cider, grönsaker med dipp, chokladhjärtan, nötter och masser med andra godheter som jorddgubbar mm, Sophia hade bett henne att ta vackra underkläder på sig, jag sa att tjerna var upptagna och att hon skulle få dansa på ett bord för några killar, hon blev riktigt orolig ett tag men desto gladare att få sin sina bästa vänninor och systrar.....puss Amanda du trodde väl inte att jag skulle vara elak mot dig?


Min dotter från föregående liv Tina smorde in henne med choklad i hela kroppen, choklad är nyttigt!
TACK Tina för du gjorde flickornas dag! PUSS!!!!!! Duär en riktigt goding och livsnjutare! Sådana behövs det fler av......


Amanda fick rosa (hennes färg) Champagne och blev matad med jordgubbar och choklad i ett välgörande örtbad av kamomill....


Nina var snabb med matandet och hade varit ute i regnet och plockat blommor till Amanda...här skrattar de......


Här får Sophia sin välgörande SPAA-massage det var hon värld......


Linnea Palm väntar på sina behandlingar...Amandas kompis sedan födseln.....hennes syster sa när jag kom hem med Amanda  -Varför har hon så öppna ögon din bäbis????(Amanda har alltid haft stora ögon, för att hon skall kunna ta in livet.....) Bredvid sitter världens bästa tjej Tove.......puss på dig!


Amanda och världens mysigaste tjej Frida, som igentligen kom på idéen med att fira Amanda idag....TACK FRida du är bäst!!!!!!

Charmiga, vackra lilla syster var med och fotade tillställningen,TACK Alva för då fick jag se vad som skedde...
din tur väntas......Kanske var det bästa att få se att Sophia fick skratta så mkt, det glädjas så mkt åt för det är hon värd , världens bästa mamma med så mycket tålamod och så mycket kärlek och kamp för Isabella.....du är värd allt som finns, speciellt glädje med andra tjejer.....(det blev dubbelt men det är Du värd!!!!)


Sophia och Frida som smakar stjälkar av selleri, som suttit i champangne, selleri suger i sig alkoholen, men smakar inte  alkohol, det vill Frida prova... men hon visste inte hur selleri smakade utan champangne.....men hon åt upp den!!!!


På Anettes Spa och tandhygien kan man få ta med vänner och få spa-behandlingar och sitta i örtbad mm ta med sig campagne och tilltugg och mysa i ett trevligt rum bredvid behandlingarna.....ett trevligt sätt att umgås...

läsmer på www.spaotand.se 
Stanna upp i vardagen, tag dig tid att njuta..... är hennes slogan, gå dit jag lovar dig, man får valuta för pengarna....
TACK Anette, TACK Tina och TACK tjerna som gjorde Amandas dag!!!!!!!
Imorgon är en ny dag!
TACK TACK TACK!!!!
Grattis Amanda du blir nu stor......


Tove tittar när Amanda känner sig så len och harmonisk.....nytt liv gör susen.....PUSS!!!!!
 

Mer från tidningen Mänskliga rättigheter, nu är jag riktigt förbannad!

Tar citat direkt från tidningen, vill att alla skall veta detta. Det är så hemsikt och att det får fort gå begriper jag inte. Något måste göras!
Från tiddningen:
Det är inte längre svartmuskiga colombianer i Miami Vice som smugglar kkain som är det stroa hotet. Nu är det män i vita rockar somdrogar ner befolkningen med psykdroger mot betalning.
Lyssna här:
250 000 kvinnor har utsatts för sexuella övergrepp inom psykvården. Enligt officiella, publicerade siffror har minst 10% av yrkesverksamma inom mentalhälsovården begått sexuella övergrepp mot sina patienter. Det är därmed säkrare för en kvinna att jobba i Centrral Park i New York på natten än att lägga sig på en psykiatrikers schäslong.
Vaför får detta ske?

Svenska psykiatriker skrev avtal för att hålla tyst!
De fick miljoner av samhället för att utreda ADHD-vården, med och utan droger - det blev med. Tecknade dessförinnan hemliga avtal med läkemedelsbolag. Läkarna har hemliga dubbelspel!!!!!!

Kongressen i USA rensar upp i psykiatrin, Tunga namn faller som käglor.....
Nu börjar psykiatrin falla ihop som ett korthus när den amerikanska kongressen avslöjar flera av världens mest kända psykiatriker som bedragare. De har varit stöttepelare åt ett psykiatriskt luftslott och fått mångmiljonbelopp från läkemedelsindustrin. Som nu i sin tru får betala mångmiljardbelopp i skadestånd. Det är obehagliga saker som kravlar ut från den sten som kongresen nu lyfter på.Dessa psykiatriker ligger bakom den våg av psykiatriska droger som översvärmat sanhället de sista decenniet. De har fått miljontals oredovisade kroner för det. Inga blir friska. Hundratusentals människor har dött . Även de betalda psykiatrikerna i Sverige måste nu ställas till svars.

Gökboet tillbaka!
Elshockerna upplever en renässan i nutid. Det ges över 45 000 elchocker påer i år i Sverige. Fördubblingen skedde på bara några år. Minnesförlusterna är fruktansvärda. En man förlorade hela sin specialistutbidlning. En kvinna belv elchockad undrer tvång 125 gånger i Sverige!!!! Och Socialstyrelsengör ingen ting!!!
I Hollywood sker just nu en utställning i KMR:s museum om vad spykiatrin egentligen är  och den drar tusentals människor varje dag. Det är nu sanningarna skall komma upp!!!

Kändisar som dött av psykiatrisk behandling:

Curt Cobain 1994
Del Shannon 19990
Elvis Presley 1977
Marilyn Monroe 1962
Viveien Lsigh 1967
Judy Garland 1969
Frances Farmer 1970
Ernest Hemingway 1961

Svenskar:
Sigrid Hjertén
Gustaf Fröding
Harry Martinsson
Kerstin Thorwall 1990
Ted Gärdestad ( vi missar hans musik...)
Mikael Ljungberg 2004
Micke "Svullo" Dubois 2005
Johanna Sällström 1998

Vill hedra deras namn och jag vill medge ett viss hat till psykiatrikerna som skrivit ut medicinerna som gör att allt stängs av och att de inte känner sig som människor!!!!!!

Vi sänder ljus till dem!!!!

Psykdroger bakom 86 % av alla rapporterade självmord!
Av 393 Lex MARIA-FALL AV SJÄLVMORD ÅR 2007 HADE 338 (86%) FÅTT BEHANDLING MED PSYKOFRARMAKA. iNTE ETT ENDA FALL RABBORTERADES TILL BIVERKNINGSREGISTRET.???????????????????????????

Jag får inte ge ett barn under 8 år något homeopatiskt medel, läkarna får ge mediciner som dödar?
Vilket samhälle lever vi i? För vems liv? För vems samhälle?????? Varför gör ingen någonting!!!!!! Vi är alla delaktiga till det som sker och jag känner motstånd till det som sker.....

Så här efter 24 år efter min mans död, kan man undra tre dagar med psykmedicin begick han självmord...var det  han eller var det medicinerna?
Min bästa vänninas dotter hängde sig på psykavdelningen på USÖ, vilka mediciner åt hon?
Jag vet att strattera som dödat så många barn har Isabella ätit....men Sophia valde att sluta bara efter tre dagar.....

Detta som ni läser är mycket närmare än du tror, det har drabbat mitt liv, det har drabbat vänners liv.....vems tur är det nästa gång??????


Jag skall allt hålla ett öga på detta!
Vill du så gynna tidningen som sprider sanningarna:
Kommiteén för Mänskliga Rättigheter KMR
Box 2
124 21 Bandhagen
tel 08-83 85 18
info.kmr@telia.com
Besök www.kmr.nu

Mördande vinst kopplingen mellan psykiatrin och läkemedelsbolagen är avslöjad! DVD kostar 150 kr inkl frakt och har svenskt tal. kan beställas på info.kmr@telia.com

beställ en tidning!!!!

Torsdag Falun och övningskörining, Mänskliga rättigheter

Idag har jag varit i Falun och haft kurs i Det homeopatiska akutapoteket.......de som aldrig varit i kontakt med Homeopati blir mäkta förvånade över hur det fungerar, att det fungerar och att det tar med hela människan. Inga-britt en kursdeltagare blev bara piggare och piggare...hon var så nöjd och glimten i ögat bara ökade när vi pratade. Det var verkligen kul ochinspirerande. Henrik som är utbildad homeopat var med och det glädjer mig verkligen att han sitter där och han är en sådan mysig person. Vi var hemma hos paret Maria och Thorsten, och bättre ställ med god mat och service får man leta efter. Det är verkligen kul att vara där och om Homeopati kan jag prata hur länge som helst och hur mkt som helst det är så intressant och jag glömmer hunger, glömmer toaletteten bara pratar hela tiden......
Vi bokade in en fortsättningskurs......så det blir mer Falun i oktober.
På tåget hem satt jag och läste en tidning som heter mänskliga rättigheter
KMR den internationella övervakaren av psykiatrin:


Citat från tiddningen:
"Inga sjukdomar kostar sjukvården och samhället mer än de psykiska sjukdomarna. Orsaken är att det i hög grad saknas behandling som gör patienterna bättre" -Tidningen Överläkaren.

Antidepriessiva medel ökar risken för diabetes med 84 procent. Då är det nog bättre att vara deprimerad....

Psykdroger bakom vansinnesdåden som Vansinneskörningen i Gamla stan(då en bil kom in på gågatan i Stockholm), mer än 80 elever och lärare har dött vid skolskjutningari USA, Tysklan och Finland. Hundratals har skadats och det är inte tv-tittande som är den gemensamma nämnaren. I så gott som alla fall har förövaren fått psykiatriska droger; droger som enligt officiella internationella varningar kan skapa, själmordsbeteende, Mani, Psykos, Hallucinationer, Fientlighet, Aggression och våldsbeteende.
Mihailovic berättade att han inte hade planerat att döda Anna Lindh, det var psykdrogerna som gjorde honom snurrig.....
Nu finns det säkra bevis på  att psykdrogerna kan göra människor våldsamma och man måste utifrån detta dra slutsatsen att det kommer fler våldsepisoder, forskningledare David Healy varnade år 2006.
76 % var inte våldsamma innan den psykiatriska behandlingen.....uNIK SVENSK UNDERSÖKNING VISAR PÅ KLART SAMBAND MELLAN AMFETAMIN OCH VÅLDSBROTT. 15 000 SKOLBARN I sVERIGE FÅR AMFETAMIN IDAG!!!!!!
Gillbergs slutrapport om ADHD-drogen Strattera är en ren katastrof: 95 % fick avbryta ....115 dödsfall de sista bem åren och 60 000 har blivit skadade av denna drog. Av de döda var 48 barn och tonåringar.....18 av dem begick sälvmord!!!!!!
Självmordslarmen om Strattera mörklades av läkemedelsverket.Långt fler missbrukar psykiatrins droger än illegala droger. Legala droger dödar tre gånger .

Hoppat ur från nätet bara hälften blev sparat...kanske jag skall gå och lägga mig....
god natt

Tisdag 9 juni Lapplisor och Gudinneträff

I morse blev jag jagad av lapplisor..skulle bara slänga in en bunt papper på Arkitektkopia för tryckning, hade teletid kl 9 och klockan var tre minuter i, jag kör upp på trottoaren utanför Arkitektkopia och springer in ser att en vit bil sannar bakom min, kastar in pappren och sedan in i bilen och efter kommer de...jag parkerar på min parkering utanför Helheten och där står de och vill prata med mig....de sa att jag inte fick åka upp på trotoaren, men hade jag en kartong så kunde jag stå utanför på gatan för i och ur lassning. Ok vad bra sa jag jag skall skaffa mig en kartong, Välkomna på Gudinneträff ikväll...de log och åkte phuuuuuu........

Dagen rann iväg precis som alltid när jag kommer till Helheten, telefonen ringer, folk kommer och det händer hela tiden saker......några intresanta fall mm.

Ikväll skedde något stort vi startade en Gudinnegrupp här i Örebro. Vi skall göra massor av spännande saker och ta tillbaka vår historia.


Här är Annelie, Irja, Camilla och Aina. Vi hade en sådan trevlig och mysig stund och jag informerade om hur det sett ut här i Norden innan Kristendomen kom.......


Förlåt Irja jag trycker visst ner ditt huvud.....vi bugar för Gudinnan som tog kortet....(Camilla lärde mig att det finns en självutlösare på kameran så jag kunde vara med) Vi var 5 st människans siffra och en bra början.

Dold historia:

  

Vår dolda historia
 Arkeologin har de senaste åren gått framåt och visar att det så långt tillbaka som 8000 år sedan om inte ännu längre inte fanns hierarkier och att man hade en avancerad social organisation. Man ägnade mycket tid till andlig och personlig utveckling och utformade för detta ändamål sofistikerade ritualer. Allt detta skedde långt bak i historien. Det var innan pyramiderna byggdes i Egypten, inget grekiskt tempel var ännu byggt och gamla testamentet var ännu inte skrivet. En spontan jämvikt mellan könen rådde fortfarande. Vad hände???

Läkekunniga kvinnor

Kvinnan var ett med naturen och genomförde shamanistiska ritualer för att gynna och blidka naturens makter och Modergudinnan. Ursprungligen kan det ha varit kvinnan som var den läkekunniga. Hon tog till vara och samlade in vad naturen gav och lärde sig vad olika växter hade för egenskaper och hur de kunde användas. Hon lärde sig genom att pröva hur man skulle blanda olika växter och örter för att få en viss effekt. Det finns hundratals ursprungliga botemedel från växtriket som används än idag. Man använde också animaliska ämnen som till exempel ormgift ur vilken man utvann serum mot ormbett.


Grävkäppen

Bland de första redskapen kvinnan använde var grävkäppen. Den användes för att gräva upp rötter och grönsaker. Det var troligen med hjälp av grävkäppen som kvinnorna så småningom lärde sig att bruka jorden. Genom att röra om i jorden spreds frön till andra platser där de slog rot. Kvinnorna iakttog det och lärde sig hur de kunde få växterna att trivas och föröka sig. På så sätt utvecklades enklare redskap som sedan underlättade arbetet med sådd och skörd. 


läs mer på om du är intresserad  http://www.starsandherbs.se/


det fanns en Livets Gudinna i Norden ...

Innan Tor och Oden blev våra nordiska gudar dyrkade vi en värld av gudinnor. Nordens Moder Jord var Gudinnan Nerthus. Nerthus betyder, "den kraft som våren ska väcka till liv". Tacitus är en historieskrivare som berättar om gudinnekulten här. I Germania från år 98 e. Kr skriver han: "de sju germanska stammarna runt Östersjön gemensamt dyrka Nerthus, och anse henne ingripa i mänskliga angelägenheter och färdas omkring bland folken"


Gudinnan drogs omkring under välsignelse resor uppe på en vagn då åkrarna var nysådda. Vagnen drogs av heliga kor. Kon var ett heligt djur också i nordisk mytologi även inom Asatron. I Eddan slickar kon Audhumla fram den förste guden på tre dagar samtidigt som den förste jätten diar hennes juver ur vilken fyra mjölkfloder väller fram. 


Där Nerthus färdades ställde man till med fest. Alla vapen låstes in.
Nerthus var mor till vanernas gudaätt. Vanerna hade sitt hem på jorden och rikets namn var Vanaheim. Vanerna var det nordiska folkets närmaste gudar i några årtusenden. De som dyrkade dem levde i naturen, de var fiskare och jordbrukare och hade stark känsla för jorden och vattnet. Vanerna skänkte liv, gav livskraft. De gav åkrarna växt, de fyllde haven med föda. Djuren förökades genom dem. Barnen som föddes var en gåva från dem.

Sin vishet förmedlade gudarna genom en sierska, en kvinna, valan. Hon var den viktiga länken mellan Gudinnan, Gudarna och människor. Hon kunde under extas svara på frågor som om regnet skulle komma, om man skulle få tillräcklig skörd eller vilken man skulle gifta sig med. Vanerna var också människans följeslagare på resor till dödsriket.

Livet handlade om liv, död och återfödelse och var cykliskt. Några regler eller lagar för hur man skulle vörda gudinnan fanns inte. Det enda som krävdes var att befolkningen sökte gudomarna och det kunde ske genom ceremonier, orgier och särskilda offer riter.

Man har påträffat ett flertal fynd av vagnar som bekräftar en tidig Terra Mater - Moder Jorddyrkan i vår del av världen.

Dödens gudinna

Dödsgudinna i Norden, gudinnan Hel bodde i pånyttfödelsens grotta. Från början betraktades hon som en god Gudinna. Gudinnorna gav liv och död och återigen liv så döden var inte något slutgiltigt utan början på nytt liv. Från början var hon förknippad med elden som höll mörkret och rovdjuren borta samt att hon hade ett  helt vetande.. Det förvandlades bland de kristna till helveteselden och Hel omvandlades så till de kristnas brinnande helvete.


i det Gamla Europa ägde man allt tillsammans

Kvinnorna skapade ett samhälle som byggde på gemenskap. Det fanns inget mitt och ditt. Individen var inte den framträdande, ändå hade var och en sin betydelsefulla plats i gruppen. När någon råkade illa ut i kollektivet så drabbade det alla.   

I matristiska samhällen fanns inte ordet "familj" som vi är vana vid, med man, hustru och barn. Alla tog hand om barnen gemensamt i ett kollektiv. Männen i kollektivet var inte papporna till barnen utan bröder och morbröder till kvinnorna. Papporna till barnen levde i ett annat slags brödraskap.  Tidigare har man trott att kvinnorna ständigt var gravida. Istället föddes det få barn. Efter att kvinnan blivit gravid lät hon inte någon man komma till sig förrän hon själv bestämde det. Det kunde dröja tills barnet var avvant. Barnen ammades mycket längre än i våra dagar, upp till 8-10 år var inte ovanligt. Det ledde till en naturlig födelsekontroll. Den här sociala strukturen ledde till en mer avspänd, jämlik samvaro mellan man och kvinna.


Fruktbarhetsreligion - tretton och tre

Människan levde nära naturen och upplevde på nära håll hur allt förökade sig både bland växter och djur. De upptäckte hur ett frö kunde växa upp och ge föda, de iakttog hur hondjuren födde ungar och diade dem och skyddade dem tills de blev stora nog.

Stjärnhimlen och planeterna var en del av människors liv mer än de är idag. Kvinnans kropp var ett med kosmos. Kvinnans blödningar följde naturens och månens cykler av 28 dagar. Tretton gånger om året menstruerade hon. Talet tretton sattes i samband med kvinnan och hennes menstruationer. Därför var det ett heligt tal och inte ett oturs tal som det är idag. Nymånen, fullmånen och nedan gav upphov till talet tre som också var ett heligt tal.

När mensen upphörde och inte längre följde månens rytm betydde det att ett nytt liv började växa inne i kvinnans grotta. Efter nio månader födde hon det nya livet. I samband med det skedde ett mirakel. Kvinnan fick livssaft, mjölk i sina bröst för att ge barnet när det var fött. Det var ett av tecknen på att hon var livets bärare. 

Kvinnan som livets bärare blev förebild till en skapad gudom, den Stora Gudinna, symbolen för liv. Genom ceremonier och riter ärades Modergudinnan. Man offrade gåvor till henne och hyllade livet som spirade i människor, djur och natur. Naturen uppfattades som Modern och människorna och djuren som hennes barn.

... i det tidiga matristiska samhället arbetade man gemensamt
för att överleva

Kvinnan hade en oberoende ställning och kvinnornas arbete var lika mycket värt som mannens. Mannen men även kvinnor jagade och försåg kollektivet med kött. Kvinnorna arbetade med att samla in föda från naturen och tillverkade redskap lämpliga för det.
Man behövde något att bära i, förvara i och koka i. Till en början tillverkades kärl av skinn, trä och bark. Senare utvecklades krukmakeriet. Man upptäckte att maten kunde bevaras längre om den kokades och genom kokning kunde giftiga naturprodukter göras ätliga. Man tror att det var kvinnan som först upptäckte hur man kunde göra upp eld.  Kvinnorna arbetade tillsammans och delade med sig av sina kunskaper till varandra. Barnen var med från tidig ålder och lärde sig av de vuxna till nästa generation. Språket utvecklades i och med det. Det krävdes ett språk för att kunna dela med sig av sina erfarenheter. Det hände att männen kom tomhänta från jakten och då blev det som naturen gav från växtriket huvudrätten för dagen.

Midsommar ritual för kvinnor:

Midsommarritual

Ja, midsommar närmar sig och jag hade tänkt att göra min allra första ritual.  Jag hittade en på Trollstinas sida. Någon som hört talas omdenna innan som kan bekräfta den på något sätt...även om man kan göra sina egna riutaler och så,men verkar den vettig ?Ritual för att nå framgång, Ritualen ska utföras på ett högt berg eller på en höjd( även hög byggnad räknas). Tänd ett tjockt gult ljus. Lägg fram fem gyllene metallföremål: en nyckel, en ring, en liten kanna med mjöd eller nektar, en liten gyllene tallrik med några av sommarens örter och en kniv. Rita ett pentagram framför ett tänt gult ljus och sedan lägger du föremålen i pentagrammet i ovan ordning och säger följande:


Sommarsol, ljus och klar,
Din högsta punkt nu du har,
Med din kraft härvid
I denna middagstid,
Ditt starka ljus.
Ge mig av dess rus,
Fyll mig med lust,
Låt mig nu få fatt,
Vad mitt öga sagt.

Tag sedan nyckeln och håll den mot solen. För nyckeln genom ljuslågan nio gånger medan du säger:

Solnyckel, öppna dörren till min gyllene framtid.
Tag ringen och lägg ner nyckeln där ringen låg. Säg:

Strålande solklots ring, må min strävan omge mig med framgång.
Tag kannan och lägg ner den där ringen låg. Säg:


Gyllene solens kanna, fyll mig med outsinlig eld, glädje och
entusiasm inför min strävan.
Lyft det gyllene fatet med örter och ställ den där kannan stod. Medan du strör örterna i ljuslågan säg:

Solens dofter, bär mina planer till kosmos på er aromatiska
himmelsväg så att de kan bära frukt.
Lyft den gyllene kniven och ställ ner fatet där kniven låg. Rita en medsols cirkel med kniven i luften kring ljuslågan och säg:


Gyllene solbad, skär genom mina tvivel, min lättja
och andra hinder som jag kan möta på min väg till
förverkligandet av min strävan.

Lägg kniven där nyckeln låg från början. Släck ljuset och säg:


Gyllene flammor, ge kraft åt solen
så att dess värme och ljus lyser upp
min väg för alltid och ger näring
åt hela naturen.
Lycka till vill du vara med när vår grupp skall göra denna ritual så hör av dig till info@helheten.net  så får du veta mer....

Välkommen!


Måndag Alvas bal 8 juni-09, Kalium Sulfuricum vävnadssalt

Ikväll skall det ske, den stora dagen för niornas bal...Alva gick upp tidigt före mig för att hinna göra sig ordning till kvällen....att bli fin tar sin lilla tid. Sophia gjorde håret, Amanda och jag var barnvakt och Amanda fotade 377 kort på Alva och hennes kompisar. Bellisen och Maja var här och tre av Alvas kompisar. Jag for fram och tillbaka från Helheten och hit för att hjälpa till och stötta så mycket som jag kunde...köpte kardemumma bullar från kondis, det är itne vanligt här men vi firade och Bella älskade dem.....

Jag hämtade Bella från dagis och hon blev så glad när jag kom, fröknarna blev förvånade att se Bella så glad...jag blev så stolt och glad......kanske hon älskar mig lite ?????


Så här blev Alvas håruppsättning, det tog bara tre timmar.....phuuu vilken tid det finns när man skall bli fin. Jag har nog aldrig ägnat tre timmar till mitt hår inte ens när jag gifte mig....var inte hos någonfrisör utan satte en myrtenkrans i håret och så var det klart.....


Amanda och Isabella lekte och kelade i hennes säng....här vill verkligen Bella ha en puss......det är stort att hon vill det.


Maja skrattar jätte mycket hon vill oxå vara med i sängen...


Lycka är att busa, att bli kittlad och jagad....


Sedan skulle Amanda fota alla vackra flickorna......kära nån vad fina de var....


Emma, Matilda, Anna och Alva.....


Jag fick allt ta en liten puss efter mycket om och men...
Jag körde dem till Frimuralogen och hämtade dem vid Max på natten, de gick dit barfota eftersom klackarna var höga och de hade dansat och haft kul så fötterna värkte.....

Jag hann med en kurs på Helheten medans de dansade på logen..Det var biokemiska cellsalter så här såg det ut:

Yvonne, Therese, Elias i knät, Kinna och Ann, ett mysigt gäng....
 

Therese och Elias, som fick chamomilla på kursen och blev så glad efter två piller....helt otroligt!!!

Steg två är nästa måndag.

Här är info om Kalium Sulf bra för allt med levern:

7. Kalium Sulfuricum/Kalium sulf(kali.sulph)

Cellandningen, leverparenkymet

Kaliumsulfat arbetar i förening med järnfosfat som transportör av syre. Det medverkar vid överförandet av syre från blodomloppet till vävnadscellerna och kompletterar därvid den andningsprocess som inletts av järnfosfatet. Vävnadernas inre andning är beroende av kaliumsulfat, den yttre andningen är en funktion av järnfosfat om man betecknar växlingen av gaser i lungan på detta sätt. Kaliumsulfat har en välgörande effekt på andningen och indikerat i fall av känsla av instängdhet eller längtan efter frisk luft. Det är även en smörjolja för kroppen.

- smörjoljan. Påverkar cellandningen och stimulerar alla försvagade funktioner. Stimulerar avgiftningen av leverparenkymet och påverkar gynnsamt alla de processer som för restämnen ut ur kroppen. Slemhinne stärkande. Vid gulaktig slemmig flytningar eller gulaktig slem ex i samband med sinuit.
Transporterar syre och medverkar vid överförandet av syre från blodomloppet till vävnadscellerna och kompletterar där vid den andningsprocess som inletts av järnfosfatet. Vävnadernas inre andning stimulerar leverns arbete. Viktigt salt för att få ut saltet ur kroppen. Bukspottkörtel, lever och tarmarnas salt. Starkt renande salt.

Symptom: Ockrafärgad tunga med brun beläggning kan dra sig framåt. Vid hudproblem speciellt i ansiktet. Leverfläckar, födelsemärken, fräknar och bruna ringar runt ögonen och i ansiktet. Brun skugga runt munnen. Brunögda behöver detta salt genom hela livet. Sämre av instängd het, kvalmig luft och bättre i frisk luft.


Ges vid: 3:e steget vid inflammationer. Seg gulaktig utgjutning från hud eller slemhinna, alla slags katarrer. Utslag på huden och huvudsvålen med fjällbildning. Frusenhet med ilande smärtor. Vid tarmbesvär, magkatarr och vid inflammationer där man inte svettas. Vandrade smärtor, psoriasis, magkatarr. Hosta med salt slem i halsen. Besvär med halsmandlarna.

Ansiktsanalys: Många fräknar och leverfläckar i ansiktet och på kroppen.

Bruna ringar runt ögonen. Brunaktig nyans runt munnen.

Tunganalys: Ockra färgad slemmig beläggning på bakre delen av tungan.

Smak: Fadd och förlust av smaken.

Påverkad av bris: Ledsen och melankoli, bristande självförtroende, tänker långsamt och faller i drömmen.

Kroppen: Saltet för den tredje inflammations fasen, leversaltet, gula utsöndringar, vaknar ofta mellan 1-3 på natten, nattlig hjärtklappning, klåda och reumatism, svårt att komma upp på morgonen, trött efter måltid.


Helt fantastiskt, är man ledsen och tänker långsamt så är det kanske bara brist på Kalium Sulfuricum i cellen...
Tankar är kemi så nästa gång du har en negativ tanke eller det känns tråkigt, kan det var abrist på en vävnadssalt.
Intressant eller hur?

TACK

Söndag men Dora 7 juni

Imorse ramlade moster Dora igen....stackars moster. Min mor blir så förtvivlad..
Jag åket dit och försökte trösta och hjälpa så mkt jag kan. Två ensamma människor som försökt gjort det bästa av livet.
Sophia gav mig en input att Elsy kanske lider av någon slags autism eftersom hon inte kan eller vill hantera andra människor och Dora har ett funktonshinder från födseln och börjar nu bli dement och är nästan helt blind.
Det är så tragist och jag vet inte bara hur detta skall sluta. Jag ringde en biståndshandläggare i måndags och nu skall de få larm och kanske andra hjälpmedel.

Här sitter Dora i sitt kök hela dagarna och Prince Tusse ligger bredvid......
Jag försökte föreslå flytt och göra livet lite lättare men Dora säger att det här är ett bra ställe och här vill jag dö, helst så fort som möjligt, vad säger man då???
Kan man flytta gamla blinda mot sin vilja? Jag förstår att hon vill väl vara hemma där hon alltid har varit och känner till var allt står...att flytta skulle nog bli en katastrof, men med toaletten på övervåningen och så litet och trångt så ingen rolator får plats... vad har man att välja på?


Prince Tusse  hittar på alla möjliga lekar här sitter han i sophinken....han vill inte höra det Dora säger....de är ju ett team.


Här blommar Hortensian överväldigat..hela deras trädgård är helt igen vuxen och det blommar överallt.


Humleblomster blommar i sin fulla prakt, mina favoritblommor, jag kallade de för mormors nattmössa när jag var liten.


Rhododendron blommar med olika färger så vackert....


Gullregnets månad.......det regnade när jag tog bilden...


Syrenerna hängde och blommade som aldrig förr....Jag fick ut Dora till trappan, alltid något hon har inte varit utanför huset på över ett år nu...så tragiskt.....
men hon log och sa att det luktade gott........hon har funnits i hela mitt liv. NÄr jag var liten så bodde hon hos oss.....hon är en del av min historia. Jag är den enda människan som åker dit...det är så tragiskt.....så ensamt!


När jag kom hem från Dora blev det rabarberpaj från deras trädgård.
Den skall flickorna få smaska på när de skall göra ordning Alva för niornas bal i morgon.

Var även en sväng till min mor och till Svenshyttan. Mitt vanliga åtagande på söndagarna.....

Sommaren står i full blom NU!!!!!

Lördag med tvätt, städning och Bellisen

Vaknade att Paul Pott sjöng på tv:en, hans underbara klara röst får mig att rysa och tårarna bara trillar. Såg en intervju med honom och han verkar verkligen vara sympatisk. Han sa att han inte vågat säga upp sig för han litade inte på att sälja skivor....tänk er telefonen ringer och någon säger hej det är Paul Pott vill ni köpa come hemsbredband?.......det går ju bara inte man vill ju köpa hans skivor.........
En fågel hade gjort en stor fläck på vårat fönster, det medförde att jag fick extra jobb med att börja dagen med att tvätta fönster och då medförde det att byta gardiner och städa hela köket...nu har jag homeopatiska läkeväxter på gardinerna i köket, min familj slipper inte undan.....

Sophia ringde och berättade att Bella inte hade någon bra dag.... utbrott på utbrott och något var fel. Jag åkte dit för jag vill så gärna hjälpa till och så längtar jag alltid efter Isabella..... fattar inte att vissa har valt att leva utan henne, Bella behöver oss alla och nu har hon börjat ge så mycket kärlek tillbaka. Jag tänker i varjefall adrig missa den chansen. 

När jag kom blev Bella så glad så glad, hon hoppade av lycka och ögonen lös.... hon drar ner mig på golvet och lägger sig på mig och tjoar och har sig....  hon tar min hand och vill att vi skall gå runt i huset, drar ner mig i gästsängen tar sina händer under min klänning och tjooar jätte mkt för att mormor inte har någon bh på sig idag(skyndade mig så att jag åkte bort i städkläderna) sedan vill hon krypa in i mig och tar båda fötterna ner i klänningen och vill känna mig så nära som möjligt och en sak till hon ler till mig med hela sitt ansikte. Hon brukar alltid fokusera på min mun när jag sjunger. Idag hade jag bestämt mig för att träna på ögonkontakten. Jag använde mig av m-meditationen, man säger mmmmmmmmmmed munnen och ser den andra så långt in i pupillen som går, Bella hängde på direkt hon tittade i mina ögon lång lång stund och sa mmmmmmmmmmmmmmmmmm jag vek inte undan med blicken före henne och det blev nästan en kamp vem som skulle ta bort blicken först. Det var så underbart att vara så nära henne så nära ...VILKEN ÄRA!!!!
Bella vill nu,  hon vill ha kontakt hon vill lära sig hon har en längtan att kunna prata det känns som det......vi tar en dag i taget mer kan vi inte göra.......
Jag pratade med en kvinna som gjorde 12 stegsprogrammet i sorg. Hon har misst två pojkar och 12 stegsprogrammet lär henne att ta en dag i taget......

Vi fick för oss att åka ut en tripp så att både Sophia och Bella kom ut lite. Vi hamnade hos Steve och Lina, vilket underbart hus de bor i och vilka små underbara barn vi fick möta. Det var så trevligt att träffa familjen och Melker var så lysande i sitt varande och Ida var lite mer tillbaka hållande, manligt och kvinnliga gener...


Melker med sin vattenpistol, jag jagade honom med en sjal och slängde över honom det tyckte han var jätte kul.

Bella hittade en dockvagn, lika dan som hon har hemma och där stod hon och höll på med den en lång stund.
Skåpet i bakgrunden var helt fantastiskt som de hade handlat på auktion för 100 kr det måste vara värt mycket mycket mera vilket kap, vackrare skåp får man leta efter.


Här är Isabella, Sophia, Steve och lilla Ida ( hon påminde så mkt om min Amanda när hon var liten så det gjorde ont i hela mig, vart är min lilla flicka nu? Hon fyller arton år på lördag....hur fort går inte livet???)


Vi hade en sådan trevlig stund hemma hos familjen, alla trivdes t o m Bella, hon satte sig så fint och drack ur sitt glas och var helt lugn.....helt otroligt t o m Sophia blev så glad och uppåt att komma från hemma planen.....


Mamma Lina skrattade och är vacker som en dag och så himla mysig och trevlig och goooooooo!!!!


Bella ser undrande ut varför jag alltid måste ta kort ...och just nu när  hon höll på med sitt projekt..
Melker försökte allt han kunde för att få kontakt med Bella, men hon ignorerar barn helt och fullt ut. Melker kom på att han kunde ta barnvagnen för henne, då gick Bella snällt efter och väntade på att han skulle släppa den..... hon är van från dagis med små barn så hon vet att de inte har något tålamod alls...... men det har hon om hon vill ha något tillräckligt mycket hon listar ut hur det skall gå tillväga. Många gånger leder hon mig bort från något rum för att hon har kommit på att hon skall göra något som jag inte tillåter, och då går hon först bort med mig för att jag inte skall se det. Så nog tänker Bellisen...fast vi förstår inte hur och vad hon tänker, eftersom hon inte har något språk...

Vi åkte hem och var så nöjda för allt hade gått så bra och Bella var precis som vilket barn som helst när vi var borta.....vad skönt vi var så glada.....  när man är med Bella får man glädje av det lilla varandet i livet, de små sakerna som alla andra  föräldrar tycker är själklara med sina barn, men Bella är förutsägbar man vet aldrig hur det kommer att gå eller vad hon hittar på....men hos Steve och Lina trivdes hon verkligen så om ni läser detta:  Var beredda vi kommer igen lita på det!!!!
TACK för att ni tog emot oss och att Bella fick vara Bella och vi fick vara vi!!!!! Kram på er !


Steve och lilla söta underbara Ida......

Ikväll har vi haft en underbar familjemiddag...bara vi fyra och det var länge sedan men så skönt. Flickorna har syster kväll ikväll då de bara umgås och myser med varandra. Syskon är de man har längst relation med i hela livet....var rädd om dina syskon.......

TACK för en underbar dag....

Bellisen var lycklig ikväll hon hade skrattat och mått så bra, om Bella är lycklig då är jag lycklig!!!!! läs Sophias blogg!
kramar

Studentuppvaktningar och skolavslutning

Idag var det den stora studentdagen i Örebro. Vi hade 5 st att uppvakta, vaknade av att tjejerna börjar skynda dig mamma, spänningen över dagen var stor....Alva hade tagit ledigt för att hennes kille tog studenten idag, hans föräldrar hämtade henne vid halv elva. Jag skulle till jobbet och arbeta mellan 9-12 och Amanda hade själv sin skolavslutning. Vi skulle sedan fara som skottspolar runt först till Wadköpingsgymnasium där Linnéa Palm skulle gå ut straxt efter tolv, när Amanda och jag skulle parkera vid slussbron och gick ut då hörde vi de sa Linnéa Palm...vi tjoade där på andra sidan av svartån...sprang in i vimlet och tappade bort varandra.... kära nån vad folk det var.... en del irriterade, andra glada och många som gick och grät...

Vi hittade vagnen där Linnéa skulle åka med.... vi drogs dit båda två, vilken tur..


där träffade vi Mikael Rydberg(Sophias vän) och han hade sin syster Hanna på samma vagn....


Där träffade vi Eva(från Existensmaximum) och PO de hade sin dotter på samma vagn...
världen är liten ibland.....glada stolta föräldrar......

Linnéas föräldrar Elisabeth och Tommy och vän Viktoria och syster Veronika var naturligtvis där....

Amanda och jag fick kasta oss in i bilen och mot Karolinska skolan, precis när vi kommer dit så ropar de Carolina Asp(flickornas kusin) i nästa ögonblick var Amanda borta igen......hon hade alla roser som skulle delas ut....


Jag bestämnde mig för att stå där jag står och då helt plötsligt stod både Vevan(Amandas kompis) och Carolina bredvid mig, jag behövde inte gå någonstans för de båda befann sig bredvid mig.
Här ser vi Veronika(Vevan) och hennes mamma.......Gratttis Veronika!!!!!


Trevliga Birgitta hade hittat Carolina...Grattis Carolina till Examen!!!Vilka bra betyg du fick!!!!!!!Helt fantastiskt!


Carolina böt till bekvämare skor, det gjorde du rätt i...klokt!

det var så mycket glada människor på stan och så mycket sång.....vilken stämning!


Asparna kusinerna......Vi var hemma hos Lotta(Johans syster) och åt studentmiddag.....


Sedan blev det "hem" till Solberga, jag har bott granne med Linnéa i 11 år....minns när hon föddes....vilka träd som blommade då.....hon fick stora stora vinglas av oss i present, naturligtvis gröna för Linnéa gillar grönt...(precis som jag)


Här hemma var det glada tjejer som är påväg ut och fira skolavslutningen, Frida, My och Amanda....de skulle hem till Nina och ha "fruktstund".... Amanda tog med en hel annanas....


Alva ville fira med rosa Champagne, men ett kort kan vi alltid ta med dig och flaskan sa jag....
Här sitter jag nu och alla är utflugna.. själv är jag så trött att jag måste nog försöka ta mig till sängen.....
En hektisk dag men väldigt trevlig och rolig och alla vackra människor som jag fått sett idag.

TACK för idag!

Granhedsgården, Morsdag, Runnaby och kurs i Stockholm

Här rullar tidenså fort att jag inte hinner att blogga. Men å så mkt jag varit med om sedan sist.
tors-sön var jag på min utbildningi Granhedsgården, det var helt underbart.......alla kvinnor skulle gå den kursen. Vi hade Hängivelsens dagar....att ge sig hän till livet och moder jord...vilket väder vi fick och så många vackra kvinnor som var där.

Ge sig hän i alla dofter och dricka skönheten från naturen och livet....


Vila i sitt medvetande, vila i sitt varande fick vi verkligen ta tag i denna helg.
Här vilar de blivande Prästinnorna tillsammans.....


Här ligger jag och vilar. Annars är det många cermonier, mkt sång och meditation och yoga varje morgon..


En och annan hade sin stav med sig som visade vägen....


Vi fick göra en spännande övning med att hålla fast varandra i våra handleder.
Det var svårt att komma loss och det var meningen att vi skulle kämpa.....
Dessto skönare var det när övningen var över....
Att sitta fast är ingen frihet, vad man än sitter fast i......


Här kom regnbågen och berättade att faran var över.....
det är en genetisk symbol för att problemen är borta....


Vi omger oss av en verkligen vacker natur.....vi är ute mkt


Vi har med en kille på utbildningen...helt fantastiskt!!!!


Vi pratade mkt om cirklar och cirklars betydelse, närjag var ute och gick hittade jag cirklar överallt som naturen hade gjort.
Det var verkligen spännande......vi sjöng jag är en cirkel, intuti en cirkel utan början och utan slut.....jag vaknade av sången i mitt öra varje morgon....

Tittade man uppåt så kunde man även där se en cirkel av kronorna...


Maten är helt vegetarisk och jätte god och vacker, skönhet är ett viktigt teama som är som en tråd i hela utbildningen.


Vi står alltid i en cirkel och sjunger, låter, skrattar och njuter......cirklar knyter ihop människor....


Här visar min nya lilla syster sin otroliga vackra bh och kors en vacker blandning!!!!Puss på dig!

Vi gick igenom korsets betydlelse och många andra symboler. Vi fick även lära oss att bygga upp sakrala rum och dess betydelse.

Den enormt vackra bron, kanske bron mellan det synliga och osynliga???


En kväll satt vi och sjöng vid elden och sjön, det kom två män förbi och pratade...vår kursledare hysade med munnen och de blev långa i ansiktet och tysta.....


Naturligtvis hade vi trumman med.....


Här gör vi en cermoni för att hedra och tacka moder jord.....en MESA


Vi sjöng och sjöng och solen gick ner....


Jag tog 467 kort under dessa dagar helt fantastiska...ni kommer att få se fler under resans gång...


Molnen började forma sig som kvinnor med uppsträckta händer, det var fantstiskt att se, ett moln följe vår ledare tills
spegelbilden i vattnet mötte stranden....molnet ville in i henne...


Här ser ni molnet i vattnet som lekte med oss.


Träden fick ögon och mun, armar stom sträckte sig ut...


Vår ljudledare står och betraktar skönheten.....på bron mellan det synliga och osynligaDet var detta vi såg......


När vi skulle åka hem blev det många långa kramar...det fanns så mycket som vi hann känna, uppleva och vara med om i dessa dagar, både glädje och många många tårar av känslor som kom upp när gudinnorna lättade sina hjärtan....


När jag kom hem fick jag rosor, presenter och jordgubbar med glass som mina underbara flickor hade ordnat. Stort TACK till ER!!!!!PUSSSSSSS

På måndagen åkte jag till Runnaby och träfffade den jag kanske längtat allra mest till:


Isabella bar på ett underbart humör och visade sin glädje när jag kom...


Maja den näpna börjar känna igen mig och smackar med tungan som jag....hennes andedräkt är så ren och så klar...den är beroende framkallande!!!


Bella och jag tränade i 4 timmar på att smacka med tungan...och vet ni vad hon kunde det när jag åkte...
vilken glädje.... barn med autism skall ha svårt att härma...Bella kan inte prata men hon kan sjunga, smacka med tungan är tydligen något mellan ting...bron mellan det synliga och osynliga???? Vad vet vi?????
Nu gäller det att träna att ett smack är ja och två smack är nej....vilken utmaning......


När jag kom hem så höll mina flickor på med andra aktiviteter...
allt skall ske på en och samma gång här fixar de håret och äter samtidigt inne på toaletten...
visst krävde detta ett kort??? Alva äter soja korvar med nya majsmackaroner från stadsträdgården....


Idag var det kurs i Biokemiska vävnadssalter i Stockholm....på Hälsans Hus vi åt på Hermans ...vilken god mat.....


Aslög kom ända från Åland för att vara med, deltagar kom från Norrköping och Göteborg...kul att det inte är bara jag som åker. TACK för en underbar dag i dag, vi gjorde klassrummet till en cirkel så att alla kunde känna sig delaktiga och se varandra när vi pratade, det kändes så bra......!!!!!!!


Annika gör smycken i glas, alla olika och otroligt vackra vill du köpa så kontakta
annika@tiarstar.com

mkt på en gång men nu är klockan snart 12 och jag måste kasta mig i sängen.....

TACK!!!!!

RSS 2.0