50 års kalas och Första advent!

Igår var vi på 50 -års kalas, Sten fyllde 50 år. Johans killkompisar från moppe tiden har hållt kontakt och umgås lite då och då alla är runt 50 år. Det är fantastiskt att hålla ihop under alla år, deras gäng ärförmodligen livslångt.

Det roliga var att Stens mamma var med på festen, 88 år gammal det var fantastiskt!
Grattis Sten till dina 50 år och nu vet jag varför du är så trevlig, jag har mött din mor....Och flickorna var med, det är roligt att gå på fest tillsammans, roligt när alla åldrar kan umgås och ha kul.
Vi tog kort på oss i spegeln.....kul


Till kaffet serverades underbara chokladbitar, måste få receptet på dem med valnötter i och på.


Jag skulle ta på raketen som är det röda i trädet men min han ta kortet före den slog ut, men vilken orb och det fanns tydligen massor i luften ovanför kyrkan som vi var bredvid.

Dagen har försvunnit med sorteringa av tvätt och strumpor. Konstigt är fenomenet strumpor hur kan de bara komma bort??
Vi firar alltid första advent med att äta adventsoppa. Bryner morötter, lök, purjolök och låter det små puttra med saffran och lite curry, kryddor och salt. Så häller man i ris och mer vatten låter det koka risetstid, det skall vara fickbullar i buljong i men eftersom vi inte äter det så tog jag i mozarellaost, det blev verkligen jätte gott. Sopppan blir gul.


Hittade en mysig gögg på Ica, blåbär och lingon, den var jätte god.


Så var första ljuset tänt, det är mysigt att få ta fram adventljusstakarna och tända mkt ljus i mörkret.

På torsdag är det julmarknad på Helheten kl 18:30-21.00
Vi skall ha klappar som ger omtanke och värmer.
Välkomna! Till er som inte bor i stan så kanske jag kan lägga in lite saker här på bloggen så ni kan handla om ni vill.
Dom här underbara julänglarna kommer jag att ha till försäljning, jag bara älskade dem!

Måste be Alva att julpimpa min blogg snart......

Ha en underbar vecka.....
Mor och Sophia dotter dag!

Idag hade Sophia och jag en mor och dotter dag, vi har haft det så trevligt. Om man har flera barn så är det väldigt bra och viktigt att låta dem få äga sin mamma helt ensamma en hel dag. Nu är ju Sophia vuxen men ändå är det trevligt att umgås en hel dag. När flickorna var små så brukar jag dela upp och vara med dem en dag då och då och de fick önska vad de ville göra med mig en hel dag.  Sophia sa alltid Ikea mamma, vi skall gå där en hel dag....... och så blev det även idag. Men vi hann med några fler affärer vi var på Mio först.
Vi började med en frukost hemma hos mig när Sophia hade lämnat flickorna på dagis.


Sophia provade en soffa om det var något för gravida att sitta i....
Den hade en väldigt trevlig liten hörna......man kan ha många barn bredvid sig.


Den här lampan har Sophia blivit kär i, men den kostade 1500 kr och jag tyckte att det är väl bara att köpa en rislampa och sätta siden tyg på......fattar itne vad det är som kostar på lampan.....men vi gick vidare


Jag hittade en rolig stol men den var lite för låg...men man kan ju alltid prova.....


Vi var på en ny affär Chili som var ganska billigt att handla, köpte röda sammaetskuddar för 69 kr styck och en jätte fin sammetsduk till matbordet med kunga kronor på. Tänkte att det kunde vara fint nu till advent och jul.
Hittade faktiskt en hel del julklappar...men det törs jag inte skirva här om.....


Sedan skulle vi hämta Maja på dagis, det var roligt och se vad hon är på dagarna.
Hon blev jätte glad och visade mig allt hon hade lekt med. Förstår inte att hon kan vara så klok och förstå allt fast hon är så liten!!!!


En fantatisk bild på alla barnens munnar...... jag hittade Majas, gör du?
Vilken rolig idé!


Så var det bara näsor......fina söta näsor..så var det bara ögon..... å vad jag tyckte mycket om denna idé....
Barn är fantastiska..... om man har flera barn så blir det roliga julklapps tavlor att ge bort (till mormor eller farmor) kanske bara de som uppskattar det.

Den här fina mattan köpte vi till Sophias kök, en ullmatta helt fantastisk och kostade endast 699 kr.
En bra idé fick Sophia att köpa genomskinliga skrivbordsunderlägg och ha under Maja och Bellas stol. Titta under barnstolen man tror nästan att det skall se ut så, lätt att ta bort och få bort alla matrester som hamnar på mattan.


Christian hade ont i nacken, han fick varva ruta och hypericum hoppas att det hjälpte.
Maja känner på den underbara mattan.....


Så kom Bella hem, vi åt jätte god mat, lekte i sängen, sjöng och busade. Smackade med munnen och Bella härmade. Hon är så medveten om att man tar kort nu, tyckte även att hon gjorde sig till när jag skulle ta kort.
Jag visade henne korten och hon tittade på dem. Kul att det går så mkt framåt med Bellisen.


Vi var på adventsfika på kortis, där Isabella är ibland. Hon visade mig runt och var jätte glad hon verkligen trivdes där. Helt underbar personal fanns där. Dockvagnen är en kär leksak, hennes andra jag sa Sophia. Men det får inte sitta några dockor i den utan den skall låta och så skall man göra olika balansövningar med den, det är det som är roligt tycker Sophia.


Visst ser hon full i "fanken ut"? Hon gör sig till för jag tar kort, det märktes tydligt....


Mina underbara kuddar från Chili.....sedan köte jag röda filtar från Ikea 40 kr så nu har vi julfint i vardagsrummet, mer behöver man inte göra. Julen blir den vi gör det till. I år skall vi göra det enket och så bekvämt som möjligt.
Vi skall ransonera på klappar så man slipper att jaga och stå i kö. Vi skall ta det lugnt och umgås med varandra istället.


Underbar sammaetslöpare för 159 kr på Chili...
Vad skönt nu var det pyntat och klart här hemma. Helt plötsligt blev det en
inredningsblogg idag...... men man kan väl ha variation.

TACK Sophia och barnen vilken underbar dag jag fick och mkt annorlunda än vad jag är van vid......
men nu är jag ganska trött....

Amanda och Alva nu väntas era dagar snart!Ibland får jag väldigt trevliga mail till jobbet...

Hej Iren !
 
Tänkte skriva lite om Nellie, som du gärna får dela med dig.
 
Nellie heter vår kära Bearde Collie tik som snart blir 8 år.För ca 1 1/5 år sedan började Nellie halta och man såg att hon hade riktigt ont. Veterinären skrev då ut Rimadyl och trodde att det skulle bli bättre på ett par veckor. Men tyvärr var så inte fallet, när Nellie sedan röntgades såg de att hon hade en svår artros och menade att OM hon skulle bli bra krävdes en operation.Jag som Nellies matte funderade fram och tillbaka det kändes inte riktigt bra att skicka Nellie på operationen men efter disskussion  med veterinären bestämde vi dock att okey Nellie får genomgå operationen. Hon opererades för ganska precis 1 år sedan, efter operationen blev det simning 1-2 ggr i veckan i ca 2 mån.Jag tyckte hon gjorde små framsteg men veterinären tyckte framstegen tog för lång tid.Inte lätt att gå med en nyopererad hund ute i snö och halka.När vi i mars i år var på sista kontrollen tyckte veterinären att Nellie inte alls hade återhämtat sig som hon skulle,( vet inte om det finns något facit på det ) hon tyckte helt enkelt att vi skulle låta vår kära hund få somna in.

NEJ ! Jag vill ge Nellie mer tid, hon äter är go och glad.Fick då samtidigt en blick av Nellie som gick rakt genom mig och sa NEJ matte ge inte upp nu. Jag gick då på min magkänsla att nej Nellie är inte redo för Hundhimlen. Jag gick sedan en kurs hos Iren som handlade om vävnadssalter och då kändes det så rätt att det är ju det som Nellie behöver.Nellie har nu ätit från 2  olika vävnadssalter i ca 6 mån och hon blir bara bättre och bättre, nu går vi åter våra dagliga promenader på 45 min utan några problem.Och Rimadylen har vi slutat helt med.
Nellie har även  blivit hjälpt med Homepatin för sin Epilepsi vet faktiskt inte när hon senast fick ett anfall.Tänk vad homeopatin kan göra!!!!
 
Tack Iren !!!
 
  
......och lite om matte( som du självklart får dela med dig)
  
Sommaren 2009 upptäckte jag en fästing på ryggen, min man fick ta bort det lilla otäcka krypet.
Efter ca 2 veckor fick jag plötsligt yrsel och kunde inte fästa blicken ordentligt.På kvällen fick jag sedan feber som snabbt steg upp till nästan 40 grader
Kände en olustig känsla i fötter och ben samtidigt som jag fick väldigt ont i nacke och rygg. Kontaktade därför läkare som konstaterade att det var Borrelia.
Jag hade inte någon röd ring kring bettet däremot kliade det. Fick då antibiotika utskriven som jag skulle äta i 10 dagar.Blev dock inte helt bra eftersom jag kände att vänster arm och ben inte ville vara med riktigt. Vet inte hur många gånger jag kontaktade Vårdcentralen för att jag önskade komma på återbesök. Som svar var det allt från ta en Alvedon, du har nog bara träningsvärk, du får räkna med att må så här minst ett år efter fästingbett..........Kontaktade sedan Iren och fick då Hypericum och Ledum kände redan efter några dagar att det blev bättre. Nu har det snart gått ett halvår och jag mår riktigt bra.
 
Tack tack tack Iren !!!
Yvonne Persson  Lindesberg

TACK Yvonne, det är så fint att jag får dela med mig.
TACK TACK TACK

Läkare använder kollloidalt silver istället för vaccin!

Infektionsläkare använder kolloidalt silver istället för vaccinering!
Är det inte lustigt att den erkände infektionssjukdomsexperten och läkaren Kent Holtorf MD inte själv skulle kunna tänka sig att ge sina barn influensavaccin?

"I definitely would not!" - säger Kent Holtorf I ett inslag i amerikanska Fox news på frågan om han skulle ge svininfluensavaccinet till sina barn! Holtorf är däremot en stor anhängare av kolloidalt silver och har stor erfarenhet av produkten - som han kallar silver hydrosol, men som inte är annat än ett modernt tillverkat kolloidalt silver beståendes av huvudsakligen silverjoner. Samtidigt varnar Dr Holtorf för de farliga biverkningar vacciner kan ge i form av neurologiska skador orsakat av bl a det kvicksilver och skvalen som kan finnas som tillsatser i vacciner.

"Infectious disease expert Dr. Kent Holtorf, M.D. told Fox News today that the highly touted Swine Flu vaccine is so potentially dangerous, and so full of potent neurotoxins such as the squalene adjuvant, he won't allow it to be given to his own children."

Se hela inslaget här på YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=E1z7KSEnyxw

Kent Holtorf har lång erfarenhet av behandling av bland annat virussjukdomar med kolloidalt silver och har varit medförfattare till följande spännande artiklar rörande kolloidalt silver och dess effekt på virus och bakterier:

Promising Cure for URTI Pandemics, Including H5N1 and SARS: Has the Final Solution to the Coming Plagues Been Discovered? (Part I): http://www.imref.org/articles/pdfs/Townsend_I.pdf

Promising Cure for URTI Pandemics, Including H5N1 and SARS: Has the Final Solution to the Coming Plagues Been Discovered? (Part II): http://www.imref.org/articles/pdfs/Townsend_II.pdf

Nanotechnology’s Latest Oncolytic Agent: Silver, Cancer & Infection Associations Part III: http://www.imref.org/articles/pdfs/Townsend_III.pdf

Mer spännande om kolloidalt silver finns att hitta på www.imref.org

Man kan undra hur länge media och myndigheter kan lyckas hålla människor i mörker vad gäller de fina resultat man kan få vid behandling med kolloidalt silver? Att de fortfarande försöker hålla en attityd som vill göra gällande att produkten är helt overksam och dessutom giftig - ger en indikation om hur fel man egentligen har.

Hjälp till att sprid den här informationen så vi kan visa våra myndigheter hur fel de egentligen har!

Vänliga hälsningar,
Anders Sultan, Ion Silver


Helgen susat förbi...släktmiddag i repris!

I fredags var det dags för spa-behandling...å vad skönt jag fick peeling med aprikoskärnor, blev insmörjd med vit choklad och vanilj, jag luktade som en karamell!
TACK Tina!

Min personliga spaa-terapeut, tack för en underbar fredagseftermiddag, inget går upp mot detta!

Fredagskvällarna har vi alltid som myskvällar och jag tycker om att titta på idol.

Lördagen tillbringade jag med att leta efter anteckningar som jag gjorde på DCG-kongress, jag skulle skriva i Homeopaternas tidning och hade tappat bort mina egen anteckningar. Närj ag städat en hel hylla och sorterat varje papper i olika kategorier, så hittade jag en påse som stod bredvid skrivaren och där låg dem.
Artikel tog 9 timmar att skriva....så var den dagen gjord. Satt hela lördagskvällen med den.


Mikaela och Amanda skulle ut......Så kom härliga söndagen och vi hade bestämt att vi skulle köra en repris ute i vårt hus med söndagsmiddag.
Nu blev det hela min familj, och mamma och Elzy.


Vi blev tolv personer......


Vi fyllde rummet med ljus och glädje!


Andra var lite trötta och ville vila lite....

Det är så underbart att höra barn och barnbarn att skratta......vad kan vara nyttigare???Bellisen var på ett strålande humör......


Populärt att prova skor......mostrarnas kängor...


Mamma vill inte vara med på bild..... men jag tog ändå...Det blev lite kortspel i väntat på kaffet...Elzy ville titta på sport...vet inte vad det var men jag ser att Gustav och Alva har fötterna på bordet....
hos oss gör alla som de vill...... men vi trivs tillsammans! Roligt att ungdomarna vill vara med på släktmiddagar..


I hallen lektes det björnen sover, det var så roligt att Bella gillade att leka om och om igen, hon härmade Amanda och Maja hängde på!!!


Maja är överallt en liten kvick tjej som alltid är på bra humör!


Bella skrattade så mycket, sällan har jag hört henne så glad, här hänger hon på Amanda.
VAD KUL!!!! Jag blir lycklig av att höra Bella skratta!


Vi hade som vanligt gäster med oss från andra sidan, är hänger det orbier lite överallt, ett kort hade sju st, och lägg märke till att de är på samma ställe som förra helgen. Kanske det var Dora, pappa och mina andra mostrar...vad skall man tro? Vi hade ljus tända på spisen för våra kära som vandrat vidare och det verkar som de gillar spisen?


Maja har börjat med något nytt hon håller sina armar rakt upp och springer, jag vet itne vem hon härmar???
Det är en aktiv tjej med mycket vilja och lär sig så snabbt så snabbt, hon är bara 1.5 men förstår det mesta...barn blir verkligen mer och mer och mer......


Alla mös och mös.....alla hade ett leende på läpparna går inte att låta bli när Bella och Maja springer omkring och skrattar....( en orbie hänger i taket och ler)


Några försökte göra sig så fula som möjligt men är vacker ändå.....
Gustav lär oss att vara livsnjutare, tack Gustav!


Vackra Sophia lär oss tålamod och visdom! TACK Sophia min sköna!
Du är så vacker, det fullkomigt strålar om dig! Vem bor i din mage?????


Maja var djupt imponerad av mina vättar som satt i hallen, hon tryckte på näsan och försökate få upp mössan för hon ville säkert se ögonen.....

Nu skall jag gå till korgen, en ny vecka väntas!

Ljus, kärlek och kraft till er alla och veckan som kommer!!!!!Egna funderingar om vaccin

Så var det återigen söndagskväll......
Många funderingar har jag haft i helgen på vad jag skall skriva och inte skriva i bloggen, har fått en del påhopp om allt jag skrivit om svininfluensan, jag har precis lagt in lite mera fakta mm angående den för många vill ha mer och andra vill att jag slutar skriva....

För det första så är jag Irén och jag arbetar som homeopat, visserligen blir det en filosofi att leva efter naturens sätt att nå balans och harmoni. Men jag är oxå en vanlig människa och en helt vanlig mamma och mormor.
Man kan väl inte vara sitt yrke?

I mitt arbete som homeopat så möter jag många många människor alla har olika problem och ohälsa. Men många har fått biverkningar av skolmediciner, andra vill inte söka hjälp där, andra får inte hjälp där osv.
Jag möter oftas de som det inte har gått bra för under sin behandling, de säger att jag är deras sista utväg.....
så man kan säga att jag möter dem som inte har fått hjälp eller de som det gått fel för i deras behandling.I veckan som gick hade jag flera felbehandlade människor. Andra som de dragit undan mediciner och de blev helt utslagna. Andra som har fått prova nya mediciner som inte alls fungerade etc Kanske medför det en mindre tillit till skolmedicinen än om jag hade varit städerska på konsum och totalt ovetande vad som sker.

Folk slutar inte ringa och mejla angående svininfluensan, även på helgerna....?????? så har jag mina nära och kära här som undrar hur de skall göra mm.

Jag började intressera mig för vacciner när Sophia föddes alltså för 27 år sedan, jag fick kämpa och skriva på papper för att hon inte skulle vaccineras. Jag fick även skriva på papper för att hon inte skulle tvättas vid förlossningen(ville att det naturliga fettet skulle gå in i huden), jag fick skriva på papper för att inte hon skulle få lapis i sina ögon(så hon inte skulle se mig på tre månader)(alla barn fick det då) jag fick skriva på papper att inte få k-vitamin direkt när hon kom ut mmmmm idag är det är det så som jag ville ha det på de flesta förlossningarna, tror att k-vitaminet är kvar men allt annat har de slutat med.

Så visst har det blivit bättre med åren men många mammor som jag fick kämpa för det för 27 år sedan. På något sätt har jag alltid känt på mig vad som är naturligt för oss, jag tror och vet att naturen har sina egna lagar och krafter, vi kan inte gå emot dem för då blir det inget bra. Om alla vaccinerar sig så kommer viruset att mutera ytterligare och vi får ännu farligar influensor, vi som väljer att ite vaccinera oss är de igentliga hjältarna tycker jag. Vi tar vår influensa så att viruset får ha sin gång och försvinna.

Att barn och ungdomar drabbas värst är just för att deras immunförsvar inte har fått träna, de är ju vaccinerade mot barnsjuksomarna som skall göra de starka för virusar. Ju mer vi vaccineras ju mer influensor och mer aggresiva blir dem. Och det är våra barn och barnbarn som får ta smällen för vårt allopatiska samhälle.
Det finns inget land som vaccinerar sina barn så mkt som i Sverige. I polen där de nästan inte alls vaccinerar sina barn har väldigt lite barnallergier som barnastma, eksem mm

Våra barn har mindre thymus körtlel än typ estländska barn, kanske det beror på att vi över vaccinerar oss.
Kikhoste vaccinet kom ut flera gånger och drogs tillbaka, några barn dog i vaccinet men allopatin är beredd på att så kan det gå med vacciner, men den faran är mindre än vad det ger som de uttrycker sig. Men de som förlorar sina barn är det naturligtvis det värsta som kan hända dem.

Klart man blir skeptisk.

Jag har dessutom under alla dessa år mött många många barn som fått vaccinationskador, födda helt friska och det blir en katastrof som drabbar familjerna. Men det skrivs inte mycket om det, det tystas ner och vi skall infoga oss i den vetenskapliga världen.

Så nu fick jag skriva av mig! TACK!!!!

På begäran igen

Vad kan jag göra om jag får den?
För det första så är det förkylningssymptom och då följer man
de lagar som homeopatin har.

Först börjar man frysa (ev blir vit i ansiktet)och då tar man Aconitum 2 piller var 20:e minut,
sedan börjar man få feber och blir lite röd i ansiktet då tar man Belladonna eftersom
symptomen indikerar på det, 2 piller var 20:e minut i två timmar.
Om det ändå fortsätter och symptomen böjar gå ner i kroppen med värk i leder mm då
går vi till Gelsemium som är vårt influensamedel. 2 piller var 20:e minut till symptomen försvinner.

Eftersom svininfluensan mutera så fort, så är faktiskt Homeopatin helt överlägset eftersom man följer
vad som händer i kroppen och stärker immunförsvaret, så att kroppen kan döda inkräktarna!

I förebyggande syfte kan man ta influenzinum som är en nosod på flera olika influensor. Det gör till så att man tar i 1-14 dagar varje dag om man har d 12 eller d 30 så tar man 3-5 piller varje söndag så länge som influensan existerar. Det blir som en vaccination fast bättre, man bygger upp sin kropp utan gifter och kemikalier, du får ett bra skydd mot detta virus.

Bra tips är ta fram dina sivlerbestick och ät med under dessa tider! Fritt svävande sivlerpartiklar dödar virusar

 

Så skyddar du dig!
Sluta äta svin
Tvätta händerna ofta
Använd silvervatten när du åkt buss, flyg mm
Undvik mjölkprodukter de är slembildande och virus fastnar där lättare
Drick citronvatten varje dag
Drick tee med mkt honung i
Ät mkt blåbär .
Försök få tag på influezinum som kan tas i fem dagar sedan varje söndag.
Spraya med kolodialtsilver i näsa och mun så ofta du kan
Ät mer än 4 frukter per dag
Tänk positivt
Det är bara en vanlig förkylning

 

NÅGRA VIKTIGA Homepatiska INFLUENSAMEDEL

GELSEMIUM är bland de främsta medlen. Det användes med framgång under spanska sjukan 1918 och används även idag. Indikationen är att influensan kommer sakta samtidigt som man har svag huvudvärk i bakhuvudet. Kanske lite yrsel. Man får en tyngdkänsla i armar, ben huvud och ögon. Ögonen är halvslutna. Muskelvärk och kalla kårar känns längs ryggraden. Personen har lite eller ingen törst. Känslan av ett åtsittande band runt huvudet. Vill inte röra på sig pga trötthet. Karakteristiskt är onaturligt tung sömn och utmattning. Svettningar med feber. Känslan av värme och kyla kan alternera.

BRYONIA används ofta vid influensa, som utvecklar sig sakta. Man känner värk över hela kroppen, speciellt i lederna. Sämre att röra sig, bättre att ligga stilla. Personen känner sig irriterad och vill vara ensam. Man kan ha huvudvärk i pannan, som blir bättre om man trycker på den. Torr hosta som gör ont. Dricker mycket vatten.

BAPTISIA Influensan kommer plötsligt med hög feber. Personen kan känna sig mörbultad och har ett dystert likgiltigt ansikte, som är rödaktigt. Diarré och kräkningar förekommer ofta. Sårig röd strupe som inte gör ont t o m när man sväljer. Svullen tunga som kan ge otydligt tal.

EUPATORIUM är för svåra influensor. Benen gör så ont att de känns brutna. Musklerna och ögongloberna gör ont. Personen kan inte vara stilla och kan inte heller sova. De är törstiga och vill dricka kallt vatten. Vill ha kall mat och glass. Huvudet känns tungt vid huvudvärk.

RHUS TOX influensan utmärker sig genom oro. Värk i kroppen gör att det är bättre att röra på sig. Ständig rörelse och att sträcka på sig ger lättnad. Om man ligger stilla med Rhus tox influensa måste man till slut röra på dig. Nattetid är svårast för det är svårt att ligga stilla. Det är vanligt med ångest. Det är också vanligt med nedstämdhet och gråt. Sämre av kyla och bättre med värme.

 Influensavaccin sämre än väntat

Säsongens influensavaccin i Sverige är inte lika effektivt som tidigare år. Knappt hälften av alla influensafall den senaste tiden har visat sig orsakas av en version av influensa B som vaccinet inte skyddar mot. Situationen ser likadan ut i resten av Europa och USA.

felbedömning
Det är WHO som i början av varje år ger direktiv för vilka virus som efterföljande säsongs influensavaccin bör skydda mot. Vaccinfabrikanterna börjar produktionen under våren och vaccinet skickas till klinikerna i slutet av sommaren. Vaccineringen sker sedan under hösten, ungefär åtta månader efter WHO:s beslut.


Vaccinet skyddar mot tre influensastammar; två av typ A och en av typ B. Det finns dock två huvudgrupper av influensa B och det skiljer sig från år till år vilken av dem som dominerar. Det här året valdes fel grupp. Men Annika Linde, statsepidemiolog och chef för avdelningen för epidemiologi vid Smittskyddsinstitutet (SMI), är inte speciellt oroad.
- Influensa B ger inte lika allvarliga symtom som influensa A och är sällan orsaken till att de som tillhör riskgrupperna hamnar på sjukhus. Men antalet fall med influensa B har börjat stiga och vi håller ögonen på utvecklingen, säger hon.

I Sverige dör mellan cirka 100 och 4 000 individer varje år som en följd av influensa. Denna influensasäsong har dock varit mild och färre än vanligt har drabbats, trots det sämre vaccinet.

Det vaccin som används på norra halvklotet produceras främst av fyra stora vaccinfabrikanter; Novartis, Glaxosmithkline, Sanofi Pasteur och Medimmune, som köpts upp av Astrazeneca.

Hur kommer det sig att man inte väljer att inkludera ännu en influensastam så att vaccinet skyddar mot de båda huvudgrupperna av influensa B?

- Det blir både dyrt och besvärligt med fyra influensastammar. Det här är första gången det har gått fel på allvar sedan den nya huvudgruppen av influensa B dök upp för nästan 30 år sedan. Men om vi fortsätter att ta fel eller om influensa B blir vanligare måste vi kanske överväga att ta med båda sorterna framöver, säger Annika Linde.


detta hittade jag på : http://www.lakemedelsvarlden.se/zino.aspx?articleID=11288

 


På begäran fakta om Svininfluensan

Föreläste om Hur gör vi och hur behandlar vi A/H1N1- viruset.

I mikroskåp skiljer sig inte AH1N1 viruset så mycket mot andra virusarter. Smittan sprids genom luften.

Det finns tre typer av influensavirus A B och C

A orsakar de största epidemierna

B ger typisk influensa symtom

C lindrig förkylning

 Influensa som drabbar olika djurarter t. ex fågelinfluensa. Från djur till människa – av virulenta virusstammar.

 Bakgrund

Ny typ av influens virus A(H1N1) – av WHO kallas ”nya influensan” och TV/radio/press kallas ”svininfluensa” har upptäckts i sydvästra USA och Mexiko i slutet av april 2009 och är nu klassad som pandemi.

 Under 1900-talet fanns 3 stora pandemier 

  1. Spanska sjukan 1918 (50 miljoner döda)
  2. Asiaten 1957
  3. Hong Kong 1968

 

Symtom

Barn < 2 år

Slöhet, aptitlöshet, irritabilitet, feber och luftvägssjukdom

 Barn 2-12 år

Feber, feberkramper, kräkningar, diarré. Andningssvårigheter, hosta. Dehydrering.

 Ungdomar och vuxna

Frysningar, hög feber 38-40 gr C. Huvudvärk och muskelvärk. Torrhosta. Nasala symtom och halsont.

 Äldre

Atypisk klinisk bild. Långsammare insättande feber ej hög. Desorientering och svaghet..

 Inkubationstid 1-2 dagar

Sjukdomstid 7-10 dagar, varav feber 3-5 dagar.

 Komplikationer:

Sinuitis, Ostitis, Pneumoni, Influensa, pneumonit.

 Spridning:

Genom luften (hosta, nysningar, tal)

Smittsamhet är störst de första dagarna, och så länge febern pågår.

Risken nå norra halvklotet: nov-mars.

Dödlighet hittills är 0,129%

 

Spridning:

Influensavirus – djur – fåglar

 Om gris smittas av båda virustyperna – generna blandas – ny influensa stam – främmande för människas immunförsvar.

 Kalkyl för Sverige
Var 3:e person drabbas.
0.13 % = 4000  dödsfall under 2 års tid.

 Differentialdiagnoser

Bakteriella luftvägarna, t.ex. RS-virus, rhino- och coronavirus, parainflu., adenovirus.

 Diagnostik

Viktig att faställa influensastammen. Nasofarynxaspirat aspireras genom en fin kateter spolas igenom med ½ ml koksalt och skickas till labbet. Antikroppstester kan vara av värde CRP och VITA stiger.

 Profylax

Vaccinets skyddseffekt är c.a. 60-70%

Uppåns c.a. 2 veckor efter

Kvarstår c.a. 6-12 månader.

Läkemedel som stoppar virusreproduktionen

Zanamivir (Relenza) och Oseltamivir (Tamiflu)

 

Influensavacciner

Innehåller en mängd tveksamma ingredienser:

Sqvalen, äggproteiner, inkl. fågelvirus från kycklingarna

Polysorbate 80 yt och emuleringsmedel

Formaldehyd känd karcinogen

Gentamicin antibiotikum

Thimerosoal konserveringsmedel med 49% Hg(direkt dödligt)

 

Vaccinet har fått dispens och är intet testat på människor. Men de räknar med att vinsten är större än förlusterna.

 

Biverkningar

Mycket sällsynta ( 1 fall av 10000)

Sällsynta  ( 1 fall av 1000)

Mindre vanliga ( 1 fall av 100)

Mycket vanliga ( 1 fall av 10)

 

Vaccinet injiceras direkt i blodet och immunförsvaret går till attack. Reaktionen angriper hela nervsystemet och då uppstår autoimmuna sjukdomar.

Varje individ har sin egen mottaglighet för vaccinet.

Vaccin ges åt hela befolkningen utan att man ser till individuella egenskaper.

  

 

Homeopatisk behandling

 

Förebyggande

  1. Influenzinum (H1N1 + H3N2 + B) D 12, en dos 8-10 piller max i 3 veckor.

 

      Vid insjuknandet
      1. Influenzinum (H1N1 + H3N2 + B) D 200

      2. Eupatorium perf.  D 12
      3. Gelsemium   D 30

       Eller

     

  1. Influenzinum D 200
  2. Eupatorium D 30
  3. Phosphorus D 30

 

 

      Eller

1.      Influenzinum D 200

2.      Eupatorium D 12

3.      Baptisia D 12

 

 

 D 14 har molykyler som fungerar som antigener.

Influenzinum D 12 kan framkalla sjukdomsbilden med måttlig feber. Viktigt att ej överdosera.

Eupatorium har alla influensa symtom i sig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Cern - vetenskapen


På vår utbildning hade vi mkt vad som sker i Cern. Det var så himla intressant om atomens icke materia som nu är "vetenskapligt bevisat" kanske kan man därmed förklara homeopatins förmågor och hur det fungerar. Även hur vi i väven hittar samma tankar som vi tänkt. Det är så spännande och snart kommer andlighet lite närmare verkligheten och att det går att bevisa........tankar fungerar!
På nätet om Cern:

CERN betraktas som det ledande laboratoriet i världen för högenergifysik och världens största laboratorium för forskning inom partikelfysik. Den forskning som bedrivs är i första hand elementarpartikelfysik men även fundamental fysik inom angränsande områden.

En stor händelse vid CERN är invigningen av partikelacceleratorn Large Hadron Collider, LHC, där man kommer att studera materiens minsta beståndsdelar för att bland annat försöka förstå hur universum bildades och vilka fundamentala krafter som styr vår värld. Experimenten vid LHC planerades starta under 2008.

Pga felaktiga elektriska kopplingar mellan två av acceleratorns magneter misslyckades de preliminära körningarna av LHC 19 september 2008. 16 oktober samma år publicerades en ingående rapport över vad som hade gått fel. LHC planeras att fortsätta med sina experiment under hösten 2009. Trots detta fullföljdes invigningen av LHC.

CERN forskar inte bara inom partiklar utan ligger också långt fram inom IT-området, till exempel utvecklades World Wide Web vid laboratoriet och man är i dag ledande på utvecklingen av Grid-tekniken inom Europa där Sverige deltar genom SweGrid-projektet.

CERNs första accelerator var 600 MeV Synchrocyclotron som byggdes 1957. Med denna kunde man göra experiment inom partikelfysik och kärnfysik. Synchrocyclotron var i drift ända fram till 1990. 1964 övertogs experimenten inom partikelfysik av den nya och mer kraftfulla Proton Synchrotron.


Jag fick ett mail i söndags angående Cern:

Idag (söndag) när jag kom hem hade Svenska Dagbladet hela första sidan och 6
sidor invändigt om CERN och omstarten i partikelacceleratorn! 2 journalister
har besökt CERN och skrev artikeln. Det finns också artiklar att läsa på
SvD:s hemsida. Hur länge de ligger kvar vet jag inte. Från artikeln:
"Resultat tidigast om ett år. Nästa vecka börjar protonstrålar skickas runt
hela tunneln. Protonbuntarna får cirkulera några veckor och gradvis ökas
farten. I mitten på december ska protonstrålar skickas i vardera riktningen
för att åstadkomma den första kollisionen." - "Omkring 2012 sker upp till
två miljarder protonkollisioner per sekund i de fyra experimenten." -
"Acceleratorn ska köras så här i ca 10 år".

Blir lite orolig och hoppas verkligen att de vet vad de gör där. Rysligt är att det är just år 2012 som kollissionen skall ske, förra gången misslyckades den....

Men man måste ha Tillit, tillit tillit.......det kan bli någon väldigt bra av allt!


Livets sammanträffanden! Livets väv!

Något som uppflyller mig väldigt mycket i vardagen är allt som är sammanträffande och det finns ett mönster i allt som sker. Livet är så spännande när man börjar se och sammanfoga möten, händelser och vad som sker.
Förra helgen på min utbildning var det verkligen så uppenbart att vi alla 30 st var där för att det skulle vara så. Vi hade alla en del i varandras historia och väven slöt sig samman till en gemenskap fast vi igentligen inte alls känner varandra. Jag hittade på nätet:

"På senare tid har begreppet Synkronicitet i vissa sammanhang kommit att få en något annan betydelse än den Jung använde sig av.Framförallt kan här nämnas Joseph Jaworski vars bok Synkronicitet - Att fånga livets sammanträffanden formulerar den spännande tanken att det går att lära sig metoder för att skapa och upprätthålla synkronicitet över tid. Härvid blir synkronistiska händelser något som uppstår p.g.a ett medvetet sätt att förhålla sig till livet och andra människor.

Människor kan enligt denna teori vara mer eller mindre bra på att sätta igång de kedjor av till synes oberoende sammansträffanden som behövs för att en viss möjlighet skall bli verklighet. Det finns alltså någon form av avsikt med det som händer.I ett sådant perspektiv utvidgas defintionen av synkronicitet till att innefatta: Av varandra till synes oberoende händelser som verkar för en möjlighet i en framtid."Det händer mig hela tiden att jag tänker på något och så nästa person som kommer säger det...hur kan det var möjligt? Jag brukar tänka att vi människor har oxå ett kollektivt tänkande, en central där alla tankar samlas och dit vi kan gå och hämta information om vi behöver.

Min Amanda har fattat galoppen precis när jag går och handlar så säger hon att jag behöver inget...så när jag kommer till affären går jag och köper grejer som jag inte skall ha för då sitter hon hemma och programerar mig vad jag skall handla, det kan vara ett speciellt schampo, en ny tidning mm och jag bara plockar med mig det som jag bara vet att jag skall göra. Så när jag kommer hem så tackar hon mig för hjälpen...hmmmmmmm


Behöver vi ha samma längd?Livetsblomma har en samman vävd teknik där allt går i cirklar och allt hänger ihop.... vi är inte så frånkopplade som vi tror, på något vis finns en länk till attet i oss. En så spännande tanke!

Den heliga geometrin är så spännande om att alla mönster upprepar sig i naturen, vi tillhör naturen och då finns upprepningen även i oss.

Från webben:

Geometri finns överallt, och allting i oss själva och omvärlden, från atomer och celler till hela galaxer, har en geometrisk struktur.

I geometrin finns både vårt eget och universums ursprung och mål, och hela universum kan beskrivas som en spiral som expanderar både inåt och utåt.

Helig geometri är all geometri som för betraktaren framstår som helig, och genom att arbeta med geometriska former och strukturer, själva livets byggstenar och planritning, vidgar vi vårt medvetande.

När jag åker till Helheten på morgonen då vet jag vilka som kommer att ringa. I bland får jag även in dem när jag står i duschen kanke börjar de ringa redan då...????
Ännuvärre är när jag går till brevlådan och vet vilka räkningar som kommer att ligga där??????
Hampus tycker du att jag skall börja spela poker?(jag bara skogjade med dig)

Efter helgen som har varit så har jag fått svar på alla mina funderingar angående sammanträffanden och nu känner jag mig stärkt i min tro, allt hänger ihop och allt är någon slags väv och vi kopplas samman vid möten.
Flera historier som berättades i helgen vävdes samman och vi hade många historier som gick in i varandra och som många andra hade varit med om och vävdes samman till den spelplan som vi nu befinner oss i.
Det var så spännande!!!! Vi lever alla i ett energifält som hänger i hop och vi är alla en del utav det. Hur skulle annars telapati och tankeöverföringar fungera?
Mera funderingar kommer till helgen!


Enkla åtgärder för att förebygga svinet!

Dr. Vinay Goyal är en läkare med många titlar (MBBS,DRM,DNB, Specialist i
> inre medicin) och 20 års yrkeserfarenhet.
> Han har på engelska givit följande råd om förebyggande av H1N1, och jag
> tycker att de är så vettiga och enkla att jag översatt dem till svenska och
> sänder dem vidare till sådana jag känner.
> _________
> De enda vägarna för viruset att ta sig in i din kropp är genom näsan och
> svalget. Vid en global epidemi som denna är det nästan helt omöjligt att
> undvika bli smittad av H1N1 viruset trots alla förebyggande åtgärder Men
> att bli smittad av influensan är ett mindre problem än virusets spridning i
> kroppen - och det kan man motarbeta.

> Fastän du ännu är frisk och inte har några symptom av H1N1 infektion kan du
> motarbeta spridningen och utvecklingen av sekundära infektioner
> (följdsjukdomar) genom några enkla åtgärder, som inte tillräckligt belysts
> i officiella uttalanden och medier. Du kan vidta dessa enkla åtgärder själv
> i stället för att tänka på hur du skaffar dig ett lager av N95 och Tamiflu
> mediciner.

> 1. Tvätta händerna ofta (detta har påpekats i officiell kommunikation)

> 2. "Händerna-bort-från ansiktet". Motstå alla frestelser att beröra någon
> del av ansiktet (utom när du äter eller badar)
>
> 3. Gurgla två gånger om dagen med varmt saltat vatten (använd Listerin
> eller annat antiseptiskt munvatten om du inte litar på salt). Det tar 2-3
> dagar för H1N1-virus i svalget/näshålan att föröka sig så mycket att det
> uppstår karakteristiska symptom. Enkelt gurglande med saltat vatten har
> samma effekt på en frisk person som Tamiflu har på en infekterad person.
> Underskatta inte denna enkla, billiga och effektivt förebyggande metod.

> 4. I likhet med det föregående kan du rengöra även näsborrar/näshåla
> åtminstone en gång om dagen med varm saltat vatten. Inte alla klarar av att
> använda en antiseptisk näs-spray eller en skölj-skål, men att snyta ur
> näsan ordentligt och putsa näsborrar/näshåla med en bomulstuss (t.ex. Topz)
> doppad i saltvatten är en mycket effektiv metod att minska virusinfektioner
> i näsan.

> 5. Drick varma drycker (te, kaffe, saft etc.) så ofta du kan. Att
> dricka varma vätskor har samma effekt som gurglande, men flyttar viruset i
> motsatt riktning. De sköljer ner de virus som annars skulle föröka sig -
> ner från svalget till magen. I magen kan de inte överleva, föröka sig eller
> göra någon skada.

> 6. Förbättra din naturliga immunitet med föda som är rik på C-vitamin. Om
> du tar C-vitamin tabletter, se till att de också innehåller zink för att
> förbättra upptagningen av vitaminerna.
>
>
> Jag föreslår att du skickar detta meddelande vidare till hela din
> epost adresslista. Ifall mottagaren beaktar vad som står här kanske det
> hjälper någon att ÖVERLEVA till följd av dessa enkla åtgärder.
>
> ______________
>
> Rainer
>
> Rainer Nyberg, Professor em.
> Vesterviksv. 162, FIN-65280 Vasa, Finland
> E-mail: NRNyberg@abo.fi


Falköping 16 nov

Fick stiga upp kl 6 i morse för tåget gick 7:10, jag ringde till mamma och hon var så nöjd för gårdagen och att alla vi var där. + att maten var så god. Ingegerd kom och hämtade mig vid stationen och besökare stod och väntade när jag kom dit kl 9, så var det full fart hela dagen lång och kom hem kl 22.00, lite lång arbetsdag men den gick fort och jag hade full service av Ingegerd som är så mysig och "go".


Den här söta tjejen hade svarat så bra på Homeopatisk behandling, alla besvär som hon sökte för var borta.
Skolan gick  mkt lättare och nu var det lätt med bla matten.
Flickan är typiskt sitt ämne hon blev frisk av Phosphorus man kan se att hon skrattar med själen och ögonen lyser, det är typiskt för phos. Det var verkligen roligt att se och höra en sådan stor skillnad.
Ett bra exempel när homeopatin är som bäst!!!!! Barn och djur svara väldigt fort på homeopatiska medel.

Jag hade både återbesökare och nya. Ingegerd säger att folk kommer och ser så "hängiga" ut och när de varit inne hos mig kommer de ut och strålar(men så fort kan det väl ändå inte gå???????). Vi kom på att vi kan börja fota före och efter behandlingen. Ha "Make over".......

Det blir så magiska möten hemma hos Ingegerd och samtalen blir fantastiska och givande för alla. Det känns så roligt och så givande för mig oxå. Alla mådde så mkt bättre och hade verkligen höjt sin livskvalité. KUL!


Ingegerd har tre svarta katter......brukligt är att häxor har en svart katt, men Ingegerd är häxa ggr 3 den vita goda häxan som inte finns något ont i, utan bara en stor stor hjälpare och djurvän. Jag trivs som katten!


Kärlek det finns det här i denna famillj så det räcker till alla!


Denna katt ville ligga lite på höjden och ha överblick, hon var inte lika social som de andra två. Det finns en katt till som heter Maja men hon var inte med på bilderna. Katter är som oss, olika!


Det är t o m svarta katter på tavlorna..... orginalmålning av ja nu försvann namnet men ni känner säkert till honom.

Fantastik dag! Men nu är jag trött!

God natt!!!

Mamma 80 År!

Jag åket hem en dag tidigare från min utbildning för att göra en överraskningsmiddag åt min mor!
Det kom 22 personer och vi var bara de närmaste alltså min bror och hans barn och barnbarn och mina.
Det var så roligt att träffas alla under samma tak och äta en god måltid tillsammans.
TACK Gustav (Alvas pojkvän)för att du lagade köttet! min mor sa att hon aldrig hade på 80 år ätit något så gott, kan man få bätte betyg??????

Här "hugger" Christian i och Maja tittar på naturligtvis var familjen "copy" där! Amanda och Johan i bakgrunden.


Elzy var med, Caroline, Ronny, Axel min bror Johanny och så mamma Doris.


Kims hår, Lindas svans och Tonys skalle......


Isabella var där.....å vad jag hade längtat efter detta barn! Hon luktade så gott och
var så mysig, hon gick lite från famn till famn och mös med oss.


Sophia var så vacker med sin mage!


Maja la sig i soffan och tog en kudde som täcke, hon tycker mkt om att bädda just nu.
Vilken liten glädjespridare..... alla bara faller för Maja. Hon är så liten och bara 1,5 år men kan så mkt och jag blir så förvånad att hon är så förståndig! Hon förstår allt, hon tog sats och sprang till mig, jag kände mig verkligen hedrad!


Jag hade en ceris/rosa klänning på mig, det var mammas favorit att klä mig i när jag var liten. Jag vägrade att ha det på mig sedan i 35 år tills jag gick schamanskolan och då skulle vi köpa oss den färg som vi inte brukar ha.
Jag hade den på mig för att jag ville hedra min mor. Men faktum är att alla tycker att jag passar så bra i färge, mamma kanske hade samma känsla när hon valde det.


Dagens kock Gustav och Alva.


Vi hade lämnat in ett kort på katten Tusse, Dora och Elzys katt och Hälls konditori hade gjort denna underbara tårta. Mamma vill inte vara avbildad eller att man skall ta kort på henne, så det fick bli en röd katt som vi alla älskar!


Tony och Linda och även hon har bäbis i magen, så vi blir fler och fler...här hade vi knåp och knep lösningar.


Sophia, Caroline och Ronny, det ser ut som de trivdes!


Mamma tar en bit efter vi har sjungit för henne av Tusse tårtan.


Alva och Maja.


Maja, Gustav och Alva som smaskar på den goda tårtan, den var verkligen god!


Kim, min brors minsta som blivit så stor! Nu fick jag se att det svävar en Orbie till höger om honom!


Pappa lär dotter vad varmt och kalltär på lyktorna, Maja är helt hänförd!


Givetvis hedrade vi minnet av Dora som oxå skulle fyllt 80 år! Hade ställt några gamla vackra kort på vår spis och även min mormor och pappa var med där.


Även Amanda tyckte tårtan var god,,,,


Att stå bakom farfar var spännande tyckte Axel.


Elzy hade varit i kyrkan innan hon kom och hade inte hört när de läste upp Doras namn, prästen hade varit vänd innåt altaret så Elzy var lite ledsen för det. Men hon blev glad när jag hade satt upp bilder på Dora.


Tyvärr blev gilden suddig när vi skulle ta Mamma och barn och barnbarn, alla har vi gener från henne.
Titta ovanför Amanda så är det en orbie undrar om det kunde vara Dora som ville vara med oss, eller var det pappa? 12 st människor som har mamma i sig!


Lite bättre bild och anden har blivit större!!!! Runda cirkeln ovanför skåpet, vad spännande!!!!


Mera knåp och knep....Tyvärr suddig men de var så vackra.....


Bella ville vila på morfar, morfar ville vila med Bella.


Mera knåp och knep, det var verkligen roligt att se hur alla försökte använda sina hjärnor för att lösa problemen.
Jag tycker väldigt mkt om det själv, har samlat på mig en heldel under åren.
Olika saker man skall ta isär, eller bygga ihop mm


Gustav vilade hjärnan efter alla knåp och knep och matlagning!


Ulla-Karin kom senare hon hade jobbat, Bella ville fika en gång till!!!


Gustav och Alva tränade!


Syster och mor bus..


Bella ville helst var i rummet längst bort men någon i sängen, hon kastade bort alla leksaker och ville gulla hellre!
Vi hade en mysig stund i sängen......det behövdes!Det blev en lyckad dag och mamma var så glad och nöjd. En stor överraskning att alla var där!

KUL!!!!!!


Granhedsgården 12-14 nov -09, 10 nycklar från Divine Matrix

Precis hemkommen från min utbildning i Helande ledarskap.....ja du vet vad jag går. Har haft en underbara dagar i djup gemenskap med de andra systrarna. Vi blir mer och mer en grupp av ljus och kärlek. Vi är sammanlänkande med varandra på flera olika sätt. Vi representerar hela norden även Island.
Dessa dagar har varit så otroligt lärorika, vi har gått igenom den Gudomliga Vetenskapen! Vi har verkligen fördjupat oss i vetenskap och aktuell forskning. Det var så intressant och jag skrev ner massor som jag kommer att delge lite då och då till ER.

det var snö där när vi kom men sedan regnade det.


Vi gick igenom 20 nycklar av medvetet skapande, - 20 nycklar för att  skapa din verklighet! Av Gregg Braden.
Vi skapar alla vår egen verklighet. Det är därför som det finns så många olika sanningar, vi lever i olika verkligheter, sammanfogat i en väv.

Vår underbara lärare, ingengör och datatekniker. TACK TACK TACK

Nyckel nr 1
Den gudomliga matrisen är behållaren som håller universum, bron mellan allting, och spegeln som visar oss det vi skapat.

Nyckel nr 2
Allt är förbundet med allt annat.

Nyckel nr 3
För att ta del av universums egen kraft, behöver vi se oss själva som en del av världen ej separerad från den.


Stenen vid Granhedsgården.

Nyckel nr 4
Så fort något har sammanfogats, är det för alltid förbundet, vare sig det är i tycisk kontakt eller ej.

Nyckel nr 5
Att fokusera vår medvetenhet är en skapelse akt. Medvetande skapar!

Nyckel nr 6
Vi har alla den kraft vi behöver för att skapa alla de förändringar vi väljer!

Nyckel nr 7
Det vi  fokuserar vår uppmärksamhet på, blir vår verklighet.


Sjön intill Granhedgården

Nyckel nr 8
Det räcker inte enbart saäga att vi välejer en ny verklighet.

Nyckel nr 9
Känslor är språket som "talar" till den Gudomliga Matrisen. Känn som om ditt mål redanär uppnått och som din bön nedan är besvarad.

Nyckel Nr 10
Inte vilken känsla som helst fungerar. De skapande känslorna är fria från egoism och fördömande.
(kanske den svårast nyckeln som man måste träna mkt på!)De andra 10 nycklarna kommer en annan dag. Det tar tid att fundera och smälta dem, ännu svårare att börja leva efter dem. Men det känns som de växer inom en.
Utbildningen är inte bara en vanlig utbildning, meningen är att vi skall bli och leva så sedan kanske inte till det yttre men inre, vad skriver jag det hänger ihop!


Här är i matsalen då vi äter, vegetarisk god mat till alla. Vi har även med en familj! Det är verkligen skönt att bara gå till bordet och sitta och prata om trevliga saker och om upplevelser vi får på vår undervisning. Detta var 6:e gången så vi börjar lära känna varandra nu, vi har en sådan gemenskap som växer och växer. Jag vill inte lämna ut för mkt bilder på mina systrar för jag har inte frågat dem.


Vi har mkt undervisning, mkt sång, ljud, yoga och framför allt vi dansar jätte mkt till helt underbar musik.
Det är som att ladda sina batterier fullt ut. Jag behöver lära mig nya saker, att få andra tankar, att tränga igenom saker som andra tänkt på, vad vetenskapen har sagt och inte säger osv här får jag allt.

En kraft, en fullo och en intelligent närvaro!

Mkt handlade om vad tror jag? Vad tycker och tänker jag om världen/verkligheten och mina möjlighet och förmåga att välja?
Vi gick igenom Max Planch, Livets/Universums fyra grundstenar, vårt DNA, hur känslor påverkar DNA, vad kan vi förstå? Vad kan vi se?  Se genom tiden. Newton, Einstein, Hitler (hur fick han makten vad gjorde han), atomen och icke materia, länken, väven, svarta och vita hål i universum mm mm mm 

Måste även blogga om min dag idag skriver mer om utbildningen en annan dag!

Du skapar din egen verklighet! Smaka på den!

Brev att fylla i till skolan för er som inte vill vaccinera era barn!

Öppet brev som du som förälder kan lämna eller maila till ansvarig skolsyster, rektor eller till föräldrarådet på skolan!!!

I vår familj har vi gjort ett aktivt val inom vaccineringsfrågan och vill informera dig om vad detta grundar sig på.
Ett stort antal studier, påvisas att barn kan få obotliga skador av det etylkvicksilver som finns i konserveringsmedlet Tiomersal. Varje dos av influensavaccinet Pandemrix innehåller kvicksilverföreningen, som snabbt sönderfaller till oorganiskt kvicksilver, och effektivt skadar hjärnans celler. När detta inträffar under hjärnans utveckling hos små barn, kan kroniska skador uppstå med ett livslångt lidande som följd.

Forskning visar även på att utvecklingen av hjärnan hos barn i åldern upp till tio år kan hämmas av etylkvicksilvret, och trots att det finns kvicksilverfria vaccin, så har inte dessa beställts till den svenska befolkningen. Kvicksilver förbjöds 1 juni 2009 i Sverige och tiomersal togs bort från alla barnvaccinationer under tidigare delen av 90-talet. Forskning visar att kemikalierna i Tiomersal är dödliga och kan orsaka cancer, hjärn- och leverskador. 
Övriga ingredienser i vaccinet är bland annat polysorbat 80 som består av sorbitol, fettsyror, och etylenoxid. Etylenoxid är giftigt att inandas, ger lungskador och används för rengöring av kirurgiska instrument då det är bakteriedödande. Även miljögifter i form av fosfater finns som ingrediens i vaccinet. Fosfater kväver alla former av vattenlevande djur, är mycket giftigt för vattenrelaterade organismer, klassas som farligt avfall, skall ej tömmas i vanligt avlopp, kan orsaka högt blodtryck, bristande sköldkörtelfunktion, höjt blodsocker, sömnlöshet, myrkrypningar, värk i handled/Karpal Tunnel Syndrom och lokal muskelsmärta.
Med hänvisning till ovan nämnda ingrediensförteckning och det faktum att vaccintillverkarna till vaccinet Pandemrix numera har begärt ansvarsfrihet, ber vi Dig/Er att respektera vårt val som innebär att våra barn EJ skall vaccineras. 
Ytterligare faktorer är att de fall av svininfluensa som har insjuknat i Sverige och världen har visat sig vara lindrigare än en vanlig influensa, vilket gör vaccineringsriskerna otänkbara i jämförelsen. De få människor som avlidit i sjukdomen har haft flera andra sjukdomar, som med stor sannolikhet hade orsakat deras död inom kort eller vid insjuknandet av en vanlig influensa. Antalet dödsfall i vanlig influensa är långt mycket högre än de som idag rapporteras gällande svininfluensan och flertalet tidigare rapporter från pandemier visar att utbrott av sjukdom har skett EFTER att vaccinering skett. 
 För att påpeka vaccinationers påverkan på människan så kan det nämnas att mässling, påssjuka, smittkoppor, polio och menginitis har utbrutit runt om i världen i JUST vaccinerade befolkningar. Forskning påvisar även att mässlingvaccin "undertrycker immunsystemet vilket medför ökad mottaglighet för andra sjukdomar och att antalet dödsfall i infektionssjukdomar i USA och England minskade stadigt med 80% FÖRE vaccinationernas tid.
En av de viktigaste frågeställningarna inför en massvaccinering är att barn oavsett ålder antas vara lika stora, tunga och långa dvs: en 4 kilos 2 månaders baby erhåller samma dos som en 20 kilos femåring. 
De långtidseffekter som uppstår av dessa vacciner är omöjliga att förutspå, då det knappt har testats och vi ännu inte vet om det orsakar kroniska, immunulogiska och neurologiska sjukdomar som autism, hyperaktivitet, ADD, dyslexi, allergier, cancer och andra tillstånd. 
Med anledning av detta undanber vi oss en vaccinering och ber er att respektera denna ståndpunkt! 

Vänliga hälsningar 
                              --------------------------------------------------------------------------------
  

Mitt / Mina barn heter: 
                               ------------------------------------------------------------------------------- 


Visdomar från mina besökare:

Det syns vem som framför vem, det syns vem som är snäll mot vem.

Alt som händer blir ett märke i matrikeln, som man får bära med sig.
Det går ej att sudda ut,
Då får man baka om hela skivan!

Allt man sänder ut ökar 64 gånger tillbaka till sig själv!

Den som pekar har alltid minst tre fingrar mot sig själv!Smärta finns inte i förädringar - det är motståndet som gör ont!

Vi är gjorda för att klara oss!

Antignen är man en del av problemet eller en del av lösningen!

Levnadsregel:

1 Be om det du vill ha, men kräv det inte

2 Acceptera vad som än händer just nu

3 Öka din kälek även om du inte får det du vill ha.Använd mig för det jag är till för, som jag är tänkt för!

Det fantastiska med att bli äldre är att man inte förlorar alla de andra åldrarna man varit.

Många säger ingenting, då är det inte lätt att prata med dem!Vänlighet är inte kärlek, men den utgör grunden för den!

Du är det bästa jag har - ty inget gör så ont som du!
Jag bad Gud om det som kunde ge glädje åt livet, då gav han mig liv så jag kunde glädja mig åt allt!

Mail från min tyska vän ang Svininfluensan i Tyskland:

Hej Iren,
 
jag hittade många artiklar i tyska tidningar att svininfluensa vaccin testas i några tyska universitetssjukhus på barn. Där fanns en annons i en östersjö tidning i Tyskland att Universitetssjukhuset i Rostock söktes barn mellan 3 och 18 år för vaccintests. Föräldrarna skulle få 250 Euro per barn. Är det inte vidervärdig sjuk? Fy vad jag mår illa. Jag har skickat med en link, men den är tyvärr på tyska.

http://info.kopp-verlag.de/news/schweinegrippe-experimente-an-kindern.html

http://www.stegmann-finanz.de/pdf/150909SchweingrippetestanKindern.pdf
 
 
Dessutom har jag hittat något annat:
 
Tidskriften "The Sun" hade en artikel den 1. augusti 1989 där det stod att det fanns någon hemlig plan av regieringen att implantera microchips i hela bevolkningen genom en vaccin.
 
Tyvärr är tidningsartikeln otrolig dålig att läsa, trots att den är på engelska, eftersom kvaliteten är nästan inte läsbart.
Artikeln ska vara i Bill Coopers book "Behold the pale horse" från 1991  (S. 444)
 
http://schweinegrippe.blog.de/
 
http://ronpaul.blog.de/2009/10/28/zeitungsartikel-1989-warnt-mikrochipimplantierung-deckmantel-schweinegrippen-schutzimpfung-7264434/
 
Det ska vara redan planerad för militär att kontrollera vid checkpoints om alla individer är vaccinerade. Om de inte är det så ska de tvångsvaccinerats. Det ska redan existera någon test i Boston där man har utvecklat någon form av vaccinkort där man kan se vem som är vaccinerad.
 
http://www.youtube.com/watch?v=eB7OwPk5Z78&feature=player_embedded#
 
 
Oh jag mår illa. Hur ska det hela sluta. Varför springar folk och vaccinerar sig. Fattar de inte? Jag ska inte ta en ända spruta med nånting, inte ens hos tandläkaren.
 
Hoppas att du orkar tittar på länken. Kanske har du själv redan hittad det. Jag tänkte att det kanske var intressant för dig.
 
 
Har det så bra. Jag önskar dig mycket styrka och hälsa.


Mer om Svininfluensan färska nyheter!

Idag på löpsedlarna stod det om en fyraåring som höll på att dö efter vaccinet. Bra att nu börjar den verkliga sanningen komma fram.
Min mammas vännina insjuknade efter en vecka och ligger nu i koma.
De som har dött i influensan har haft andra sjukdomar innan, även 3-ringen i Stockholm.
Mannen i Örebro dog i hjärtinfarkt och hade förmodligen gjort det även om han inte hade fått svininfluensan. Jag pratade med en som kände honom.
En annan kille fick lugnhinneinflammation av vaccinet och över 40 grade i feber i fem dagar.


Mer om svinet från expressen:
BIVERKNINGAR AV VACCINET

Vanliga:
o Ömhet, rodnad och smärta vid injektionsstället och i armen.
o Influensasymtom av typen feber, frossa, trötthet.
o Huvudvärk av lite kraftigare karaktär.
o Värk i kroppen och allmän sjukdomskänsla.
Mindre vanliga:
o Illamående.
o Kräkningar.
o Magont.
o Diarré.
o Yrsel.
o Utslag.
o Sömnlöshet.
Sällsynta:
o Påverkan av nervsystemet genom att antikroppar som bildas också angriper kroppens egen nervvävnad. Det kan leda till tillfällig förlamning, som i de allra flesta fall går tillbaka med eller utan behandling.
Hur många som  drabbats:
o Mer än 200 rapporter om biverkningar har lämnats in till läkemedelsverket. Ytterligare 500 rapporter har lämnats in av privatpersoner.
o 37 patienter har fått allergiska reaktioner som bedömts haft en koppling till vaccinet.
15 av dem har ansetts vara allvarliga.
o Totalt är det drygt 20
rapporter om allvarliga biverkningar som kommit in till läkemedelsverket.
Kommentar från Annika Linde, Smittskyddsinstitutet:
o ”Vi har inte sett några allvarliga biverkningar i någon högre grad hittills. Biverkningsgraden är som förväntat utifrån de förstudier som gjorts.”

Egna tankar:
De räknar med att några reagerar och att några t o m dör av vaccinet, det är sånt so mhänder vid massvaccin. Så har det alltid varit när 9 barn dog i Sverige av kikhostevaccinet, så var det bara så att det fick man räkna med!

Källa: Läkemedelsverket och vårdguiden.
VILKA SKA INTE TA VACCIN? 

 Du som är sjuk:
o Du som har en pågående infektionssjukdom, exempelvis med feber eller luftvägsinfektion, ska vänta med vaccineringen tills några dagar efter att du har blivit frisk.
Du som är mycket allergisk mot ägg:
o Om du kan vaccinera dig
eller inte beror på hur allergisk du är. Din läkare kan bedöma om du kan vaccineras eller inte. Det finns ett annat typ av vaccin, Celvapan, som inte köpts in till Sverige. Det innehåller inga tillsatser och är ett cellbaserat vaccin vilket innebär att även äggallergiker kan ta det.
Du som har lämnat prov och vet säkert att du redan haft svininfluensan:

hittat på nätet:
Postat av Ej inloggad Wikked 27 den 8 nov 2009 kl 17:11
Att ta ett vaccin som fler dött och hamnat i koma av än själva viruset finns inte i mitt universum, man kan inte annat än att tycka synd om dom stackare som lurats att spela med i den penga industri som råder kring mediciner. Hade folk dött som flugor runt mig hade jag övervägt att stoppa i mig något jag riskerar att dö/ bli väldigt sjuk av.
Till alla er föräldrar som funderar på att vaccinera era barn samt ni gravida som tänker ta vaccinet, ta ert ansvar som förälder och se till att INTE ta vaccinet..
Borde va straffbart att va så dum som gemene man verkar va..

Postat av Ej inloggad TrexTrias 109 den 8 nov 2009 kl 16:11
Vaccinet är helt nytt och inte testat tillräckligt. Vaccinet saknar data som kan styrka att vaccinet är säkert att ge till: barn, gravida, astmatiker, den övriga gruppen i
den männskliga populationen. Vaccinet kan frambringa anafylatisk (dvs. livshotande) chock. Det skall finnas utrustning för återupplivning omedelebart tillgänglig
vid vaccinationstillfället. Vaccinet kan framkalla dödlig sjukdom. Innehållet i vaccinet kan framkalla en autoimmun reaktion som är farlig och kan leda till nervskador
och i värsta fall döden. Vaccinet innehåller Tiomersal (form av kvisksilver). Kemikalierna i Tiomersal är dödliga, kan orsaka cancer, hjärn- och leverskador.
Vaccinet innehåller miljögift. Vaccinet klassas som farligt avfall. "Svininfluensa" vaccinet utfyller kriterierna för att klassas som biovapen. Vaccinet innehåller kända
och okända virus från cellkulturen den är framodlad i. Det finns inte tillräckligt med studier på att adjuvanten Squalene (som ingår i vaccinet) är tillräckligt säkert för
att få användas i vaccin, avsett för människor. Det föreligger däremot bevis på att man har konstanterat att adjuvanten Squalene har haft förödande bieffekter i
vaccin injecerat i människor och djur. Vaccinet inte bara ökar risken för cancer, utan även att den typen av cancer kan vara obotlig. Svininfluensan har inte vad som
krävs för att bli ett aggresivt pandemiskt virus. Svininfluensan saknar sjukdomsalstrande markör, vilket är avgörande för om influensan skall bli av en aggresiv art.

Alla inblandade har valt att offra medborgrnas hälsa, för på så vis rädda sig själva från att bli avskedade eller avsatta från Institutionen eller från sin politiska position,
då det teckande kontraktet på det otestade pandemivaccinet nu förefaller vara onödigt, oåterkalleligt och dessutom en miljardaffär. Mörkläggning av en politisk skandal
går inte att utesluta. En av de bakomliggande orsakerna till pandemin och antidoten är den lukrativa affärsverksamheten som bedrivs av vaccintillverkande företag.
Det föreligger sannolika skäl att ingen pandemipotential föreligger (under förutsättningen att dom inte startade massvaccineringen). Massvaccinitationen är ett svepskäll
för masstest av nya experiment vaccin. Vaccinets allierade tänker använda befolkningen som smittspridare.
Efter 2 veckor av dom första vaccinationer så ökade fall av smittade svininfluensa fall.

Postat av Ej inloggad De Batt 60 den 8 nov 2009 kl 15:53
Och vem vill riskera att hjärnans utveckling hämmas hos foster och unga barn av etylkvicksilvret i det mycket giftiga ämnet tiomersal. Sån här info är dolt under ytan, och sånt får man misann ta reda på själv och inte bara lita till myndigheters prat om att det är ofarligt att vaccinera sig.

Och vad gör läkemedelsbolag, typ Glaxo Smith Klein som hamnar i en allt sämre ekonomisk situation? Jo, letar desperat efter nya affärsmöjligheter så klart. 1.2 miljarder direkt in på Glaxos konto - bara från Sverige för att Soialstyreslen krev under ett bindande avtal i nov. 2007 om att köpa vaccin i stor omfattning OM influensan skulle klassas som en pandemi. Så... vilka intressen låg bakom ändringen i maj 2009 av definitionen för vad som avgör när en influensa ska klassas som pandemi? Gissa!!!

Det innehåller även Squalene/hajleverolja,
Immunologer har i decennier vetat att en mikroskopisk dos av bara några få molekyler av adjuvanter injicerade in i kroppen kan orsaka en rubbning i immunsystemet. Man har vetat sedan 1930-talet att oljebaserade adjuvanter är särskilt farliga, därför är dessa begränsade till att bara få användas i samband med experiment på djur.
Gå in på www.cmef.eu och läs!
Jag kan lova att du inte vill vaccinera dig efter att ha fått veta.
Leif Arnold har polisanmält alla inblandade i denna skandal.


Detta kunde ha hänt oss om Alva fått antibiotika när hon hade svininfluensan. Om man har influensan hjälper inte antibiotika utan den slår ut hela immunförsvaret mot viruset och då dör man.

Göran skickades hem – dog i svininfluensan

TJÖRN. Göran Andersson, 49, dog i svininfluensa efter besöket på jourcentralen.

Han misstänkte själv vad det handlade om – men fick medicin mot lunginflammation.

– Han kunde nästan inte andas. Så fort han ansträngde sig kippade han efter luft, säger brodern Hans.

Medicinerna står kvar i Göran Anderssons kök: antibiotika, slemlösande, kortison och receptbelagd hostmedicin. I hörnsoffan i vardagsrummet sitter syskonen Marit, 48, och Hans, 47.

– Vi uppfattade vår bror som en frisk person. Och han hade en stark integritet. Vi månar om den, säger Marit.

Göran levde ett tillbakadraget liv, tillhörde inte någon riskgrupp. Och han var inte vaccinerad.

– Han var en ganska stark människa, säger Hans.

En vecka med hög feber

Göran satt i rullstol, förlamad i benen, men klarade det mesta på egen hand. Han levde ensam i sin villa, arbetade på Sahlgrenska, körde bil själv, byggde datorer och hjälpte andra som hade problem med teknikprylar.

– Han var väldigt snäll, hjälpsam och omtänksam, säger Marit.

Göran kände att han var på väg att bli sjuk för två veckor sedan. Han trodde att han hade åkt på svininfluensa. Efter nästan en vecka med hög feber ringde han till sin lillebror.

– Han ville till jourcentralen i Stenungsund och jag följde med honom dit. Jag rullade in honom men sen ville han att jag skulle gå ut och vänta utanför, säger Hans.

Obducerades

Marit har begärt ut journalen. I den står att Göran Andersson med stor sannolikhet hade lunginflammation. Han och Hans tvingades åka ner till Göteborg för att hämta ut medicinerna.

I journalen står också att Göran blev bättre under besöket. Men det håller inte Hans med om.

Det var han som hittade sin bror livlös vid nio i måndags morse, drygt ett dygn efter läkarbesöket.

Marit krävde att broderns kropp skulle obduceras. Undersökningen visade att han dött i svininfluensa.

– Jag har varit så fruktansvärt arg. Nu vill vi berätta för att andra ska slippa uppleva samma sak som vi.

Kerstin Danielsson

Göran skickades hem – dog i svininfluensan

TJÖRN. Göran Andersson, 49, dog i svininfluensa efter besöket på jourcentralen.

Han misstänkte själv vad det handlade om – men fick medicin mot lunginflammation.

– Han kunde nästan inte andas. Så fort han ansträngde sig kippade han efter luft, säger brodern Hans.

Medicinerna står kvar i Göran Anderssons kök: antibiotika, slemlösande, kortison och receptbelagd hostmedicin. I hörnsoffan i vardagsrummet sitter syskonen Marit, 48, och Hans, 47.

– Vi uppfattade vår bror som en frisk person. Och han hade en stark integritet. Vi månar om den, säger Marit.

Göran levde ett tillbakadraget liv, tillhörde inte någon riskgrupp. Och han var inte vaccinerad.

– Han var en ganska stark människa, säger Hans.

En vecka med hög feber

Göran satt i rullstol, förlamad i benen, men klarade det mesta på egen hand. Han levde ensam i sin villa, arbetade på Sahlgrenska, körde bil själv, byggde datorer och hjälpte andra som hade problem med teknikprylar.

– Han var väldigt snäll, hjälpsam och omtänksam, säger Marit.

Göran kände att han var på väg att bli sjuk för två veckor sedan. Han trodde att han hade åkt på svininfluensa. Efter nästan en vecka med hög feber ringde han till sin lillebror.

– Han ville till jourcentralen i Stenungsund och jag följde med honom dit. Jag rullade in honom men sen ville han att jag skulle gå ut och vänta utanför, säger Hans.

Obducerades

Marit har begärt ut journalen. I den står att Göran Andersson med stor sannolikhet hade lunginflammation. Han och Hans tvingades åka ner till Göteborg för att hämta ut medicinerna.

I journalen står också att Göran blev bättre under besöket. Men det håller inte Hans med om.

Det var han som hittade sin bror livlös vid nio i måndags morse, drygt ett dygn efter läkarbesöket.

Marit krävde att broderns kropp skulle obduceras. Undersökningen visade att han dött i svininfluensa.

– Jag har varit så fruktansvärt arg. Nu vill vi berätta för att andra ska slippa uppleva samma sak som vi.

Kerstin Danielsson

Finns det skäl att inte ta vaccinet?

En rad biverkningar har kopplats till vaccinet. Du riskerar att bland annat drabbas av feber, huvudvärk, övergående utslag, magont och möjligen tillfällig förlamning.

Mer vanligt är svullnad och övergående smärta på injektionsstället.

Varför har vaccinet stoppats på andra håll?

Schweiziska myndigheter har stoppat Pandemrix-vaccinet för barn och gravida. De gör en annan bedömning än svenska myndigheter och anser att forskningen är alltför bristfällig.

Varför är det kvicksilver i vaccinet?

Det fungerar som konserveringsmedel.Teneriffa del 3 Drakblodsträdet och staden ovanför molnen

Drakblodsträd (Dracaena draco) är ett liljeträd i familjen stickmyrtenväxter. Växer bland annat på Kanarieöarna, Kap Verdeöarna och Madeira. I Marocko växer underarten subsp. ajgal A.Benabid & F.Cuzin.

Drakblodsträd är ett städsegrönt, upp till 20 meter högt träd. Det är gaffelgrenigt och bildar med tiden en rundad krona. Barken är slät och silvergrå. Bladen är smalt linjära till lansettlika, de är daggiga och sitter samlade i spetsen på grenarna. Det blommar mellan juli och september.

Om stammen skadas så sipprar det fram en blodröd harts, drakblod, som inom naturmedicin och alkemin varit prisat för dess magiska krafter. Såldes ändå på svenska apotek en bit in på 1900-talet. Detta harts används även till att färga marmor, och en viss typ av fernissa som används till fioler.

Dracaena draco 3.jpg På Teneriffa i orten Icos de los Vinos finns det berömda tusenråriga drakblodsträdet som numer är omgivet av en liten trädgård. Att trädet är tusentals år gammalt kan nog anses vara en skröna, men mordern undersökning uppskattar åldern till cirka 800 år. Att bestämma åldern på liljeträd är svårt eftersom inga årsringar utvecklas.Som vildväxande är drakblodsträd numera mycket sällsynta, men som prydnadsväxt är den mycket omtyckt och finns planterad runt Medelhavet, men även i parker utanför Europa. På Madeira återstår endast två vildväxande exemplar sedan ett tredje rasade i havet under en storm 1982. Nyligen upptäcktes på Gran Canaria en ny art av släktet Dracaena.

Drakblodsträd kan odlas som krukväxt i Sverige, och den som har vägarna förbi Icos har möjlighet att köpa frön från det mytomspunna trädet, då det säljs i trädgården där.

Äntligen fick jag komma till Drakblodsträdet!!!

Tyvärr fick jag inte krama det, det hade gått om jag hade varit där för två år sedan, då var det någon idiotiskman som försökte tända på det med bensin. Nu fårman inte gå närma det, en mur har byggts upp och Drakblodsträdet har fått flera "Ungar". Om ni såg Harry Potter när de landade i trädet med bilen, så titta noga för det var i ett Drakblodsträd som de landade i. En sägen är att om man kan krama ett Drakblodsträd så kommer det aldrig mer hända något ont. När jag gjorde övningen fruktansberg och satt ute i skogen i en stencirkel för att möta sina rädslor( en shamanövning) då hade vi drakblod som skydd och strödde över stenarna. Så ni förstår att jag var överlycklig att få möta Drakblodsträdet i verkligheten, Alva försökte ta ett kort här så det såg ut som jag kramade det! Vackert var det och väldigt mystiskt! Endel säger att det är över 3000 år gammalt....andra säger 800 år gammalt ...gammalt är det i varjefall och mäktigt!När du lär känna naturens tidlösa lagar - de som styr hela universum och allting i det - vet du att det  är en självklar rättighet att bli allt det du kan bli! Och du kan bli mer än din omgivning, mer än bara det förflutnas fånge. Men för att verkligen bli det måste du bli herre över din vilja!
från boken Munken som sålde sin Ferrari! Robin Sharma(allt som skrivs med svart kommer från boken)


det fanns många andra spännande gamla spöklikna träd där, fantastiska rötter ......

Den viktiga frågan i livet är, vad är du så upptagen med?
En av de bästa reglerna är att åttio procent av det vi åstadkommer i livet kommer från tjugo procent av de aktiviteter vi ägnar oss åt. "Den uråldriga regeln om tjugo"


Fantastiska olivträd.

Låt inte andra stjäla din tid. Var på din vakt mot tidstjuvar. Du måste varaskoningslös när det gäller din tid. Lär dig att säga NEJ. Modet att sägan nej till livets småsaker ger dig kraft att säga ja till de stora sakerna i livet!


Här sitter vår guide från bussen, en inhemsk kille som verkligen gillade sitt jobb och pratade både spanska, tyska och engelska på vår lilla tripp. Någon mer sliten telefon har jag aldrig sett i hela mitt liv, men den fungerade!!!!!!


Jag frågade Johan vad han trodde att det var som slingrade där uppe i bergen, vattenledningar trodde han......men det var vägar och dit kom vi efter att ha ätit middag i en liten by.Något av det mest tragiska man kan ta sig till är att skjuta upp livet. Allför mångamänniskor drömmr om en magisk rosengård vid horisonten istället för att njuta av den som finns bakom huset.Kom ihåg vilken kraft det finns i skratt. Precis som musik är det ett fantastiskt livselixir mot stress och påfrestningar. Skratt öppnar hjärtat och lugnar själen. Ingen borde någonsin ta så allvarligt på livet att han glömmer att skratta åt sig själv.


Så åkte vi högre upp och högre upp, helt plötsligt var det moln överallt! Vi åkte igenom molnen, under och över.....en märklig känsla....


Vägarna blev mindre och mindre, slingrande och skarpa krökar och högre blev det......
det började kännas i magen.....


Övergivna hus åkte vi föbi med stora aloverakaktusar......sommarstuga?
Nej det var för högt uppe och för dåliga vägar och det saknade ju tak.......Å så äntligen kom vi till byn ovanför molnen Masca!!!!

Masca är en liten apelsinby som ligger i Teneriffas nordvästra hörn. Byn byggdes av Guancherna - Teneriffas urinvånare. De levde helt utan kontakt med den övriga delen av ön väldigt länge. Byn är uppbyggd i en ravin med 600 meter höga bergväggar. År 1496 intog conquistadorerna dalen och dräpte befolkningen som bodde där. Byn har varit helt gömd för den resterande delen av ön fram till 1927. Då fick de telefon men de kunde fortfarande inte ta sig därifrån utan flera dagars vandring till fots eller med åsna. 1991 byggdes en smal slingrig väg som gick ner till dalen.

Idag bor 120 invånare kvar i de gamla vita stenhusen med terrakottatak. Det kommer massor av turister och vandrare till Masca varje dag, det sägs att det är ett paradis eller ett Mekka för vandrare med alla sina fina vyer och utsikter. Byn är uppbyggd runt en kyrka som ligger på ett palmkantat torg. Det finns också ett museum som visar utställningar av deras enkla men smarta föremål som användes i den avlägsna byn för att göra livet lättare.Det finns mycket natur och växtlighet i byn till exempel kaktus, bougainvillea, aloe, apelsin, citron och grapefrukt. Hämtad från "http://sv.wikipedia.org/wiki/Masca"Berg och djupa dalar, serpentinvägar som man trodde inte det var sant.....


Ni ser de vita linjerna det är vägarna....här i sluttningen fanns några hus av Masca.


Min familj njöt när vi kom upp... solen sken och alla var glada (vi överlevde hit i varje fall!!)Det var helt magiskt vackert och molnen kom och gick....här levde det människor!!


Här levde det vackra katter som njöt av den otroliga värmen(vi var väl nära solen...)


Ett litet litet vackert torg fanns där......


Det var så otroligt rent och vackert........ en sagovärld!


Man kunde shoppa.....det enda jag handlade var en stor påse saffran som nästan inte kostade någonting, nu har jag till hela julen...... Amanda handlade ringar. Lägg märke till att boganvillan växte på hela taket.


Vacker väska som var sydd där.


Så började färden ner......det är vägarna ni ser här som vi skulle ta oss nerför.

Den bästa tidpunkten att plantera ett träd var för fyrtio år sedan. Den näst bästa tidpunkten är nu. Slösa inte bort ens en minut av din dag. Utveckla ett dödsbäddsperspektiv. Det är ett nytt sätt att se på livet, ett mer stärkande sätt. Man kommer helt enkelt ihåg att varje dag kan vara den sista, och därför lever man fullt ut och njuter av den så mycket man kan.

fortsättning imorgon!


Nu är jag verkigen trött på Svininfluensan!

I morse ringde mobilen kl 7:30, den eviga frågan om vaccinet...
orolig farmor till tre barnbarn som skulle vacinerats idag för att deras mormor ville det??????
Hur tänker man? Det ena barnet var under 3 år och hade fått dispens för vaccintation??????Hur kande få det?
Hur skall detta sluta?

Vi kan inte vaccinera oss hela tiden, vårt immunförsvar måste få tränas av förkylningar och influensor så att vi bli starkare mot andra svårare problem. Hysterin är så korkad att jag blir förbannad helt enkelt.

Att barn och ungdomar är i "riskgrupp" är just därför att deras immunförsvar har inte fått tränas av barnsjukdomarna, för vi vaccinerar våra barn för allt i Sverige, då blir det istället sådana här virusar som växer fram för att naturen sätter sig emot och låter oss få träna vårt immunförsvar i vajre fall ....skall vi gå ytterligare emot och vaccinera våra barn igen och igen och igen, hur skall det sluta? Fler allergier, fler kroniska sjukdomar, mer autoimmunasjukdomar som ALS, SLE, MS, ADHD, Autism mm är inte de hemskare än en förkylning som kanske varar i 3-5 dagar?

Jag har själv förmodligen haft den redan, 3 dagar och så var jag på benen igen. Är det något att vara rädd för?
Lilly Johansson(som startade många häslohem på 70-talet) sa alltid att man skall vara förkyld minst 2 ggr per år för då tränar vi oss för andra kroniska mycket mer otäcka farliga sjukdomar.
De som har haft influensan blir immuna och mkt mkt starkare i kroppen mot andra besvär. Skall vi då gå och vaccinera oss för att få andra farligare sjukdomar som läkemedelsindustrin tjänar ytterliare pengar och människor får lida i sin sjukdom? Hur långt från naturen skall vi gå? Hur konstgjorda skall vi människor få bli med alla vacciner, vilka människor kommer att finnas i framtiden? Vad gör vaccinet som är gjort på djur med vårt DNA, hur kommer vi att bli mer djuriska i vår själ? Kommer vi bli en blandning av något? Hur kommer vi att tänka och vilka andra sjukdomar kommer att komma upp?

När jag kom till jobbet hade mer än 100 mejl kommit in angående rädslan för Svininfluensan. Människor är så rädda och vet inte hur de skall göra.... och jag får så långa mejl om allt de köpt för att skydda sig och de undrar vad jag tycker?????

Jag stannade kvar 3,5 timmar efter jobbet idag och försökte svara på så många som jag kunde. Till slut kanske jag blev lite irriterad för det tar både kraft och tid av mig att sitta och svara på alla. Jag försöker svara på alla som går hos mig och de som gått hos mig så långt som jag bara kan.
Men när tiden inte räcker till just nu för mig, så undrar jag vad skall jag göra? 
Man kan hitta massor på nätet om man vill.

Ni vet väl att ni kan fråga Dr Dahlgren: http://www.helhetsdoktorn.nu/ 


Hittat på ätet:

3 dödsfall på grund av vaccinet. 2 dödsfall på grund av influensan.

Astrid Boman | oktober 23, 2009

De tre döda av vaccinet hade KOL och hjärtsjukdom. Om vaccinet tar död på riskpatienterna, kanske dessa inte ska vaccinera sig och för de övriga finns ingen annan anledning än samhällsekonomiska och storkapitalets profit. De två döda av influensan var också allvarligt sjuka med starkt nedsatt immunförsvar. Men det är klart, vad ska Maria Larsson göra av allt vaccin som blir över?

Media: Aftonbladet, SVD

Innan man vaccinerar sig bör man veta om något!! Rekommenderar också

Innan man vaccinerar sig bör man veta om något!!
Rekommenderar också att ni läser Leif Arnolds (analytiker inom Miljö/Hälsoskydd/Energi) anmälan mot dessa så kallade experter. Direktlänk: http://www.cmef.eu/pdf/jk.pdf
Leta information själva, lita inte på någon

Samhället är på väg att begå ett misstag hälsomässigt (och

Bo Engwall | oktober 24, 2009

Samhället är på väg att begå ett misstag hälsomässigt (och även ekonomiskt) sett på lite längre sikt genom massvaccineringen mot svininfluensan A/H1N1, om den genomförs som först sagts dvs att i stort sett alla ska vaccineras. Misstaget beror sannolikt delvis på ren okunskap hos många beslutsfattare i Socialstyrelsen och Smittskyddsinstitutet och den information och underlag dessa bistår politikerna med. Åtminstone kan jag inte dra någon annan rimlig slutsats efter bl a den skriftliga kommunikation jag haft med några högt uppsatta personer där senaste tiden.

Min fru Ann-Cathrin Engwall ( fd Svensson under vilket namn de flesta av hennes vetenskapliga publikationer finns), PhD i molekylär cellbiologi och utbildad i virologi och immunologi skrev på min uppmaning efter att hon insett det tokiga i massvaccineringsstrategin i augusti i år en mycket uppmärksammad debattartikel på vetenskaplig grund på SvD Brännpunkt debatt 28 aug i år. Minst ett 40-tal bloggar länkar till den artikeln. Många har förstått hur det ligger till, men inte så många av beslutsfattarna tror jag – ännu i alla fall.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_3427795.svd

Där visade hon pedagogiskt att en massvaccinering som syftar till att alla ska vaccineras innan en första hittills mycket mild våg av svininfluensan kommer att medföra ett kraftigt sänkt (smalare och kortvarigare) immunologiskt skydd för alla de männsiskor som skulle ha smittats i första vågen men i stället hinner vaccineras innan dess, jämfört med om de hade smittats innan dess.

Det KAN komma att röra sig om miljoner människor om de hinner massvaccinera innan denna våg löpt ut. Det är dock bättre att låta denna relativt milda influensavåg löpa ut fritt och på så sätt låta folket i högre grad få en ökad immunitet mot t ex en framtida varligare variant av viruset eller mot andra besläktade influensor som finns eller kan uppstå. Det kan dock kortsiktigt ”kosta” några sjukdagar extra detta vinterhalvår.

Högriskgrupper som man vill skydda ”till varje pris” är det förstås rimligt att vaccinera så fort som möjligt eftersom just de kan ha mycket att vinna på att inte smittas nu. Även i deras fall är det dock rimligt att göra en avvägning mellan t ex fördelarna på kort sikt och eventuella nackdelar på längre ur ett immunologiskt perspektiv.

http://www.netdoktor.se/?_PageId=115761&Tab=Blogs#Blog115768

 Jag lägger till hur en läkare i Aftonbladet 24 okt faktiskt vågar uttala sig :

"Lasse Pettersson, läkare och ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i Östergötland"

" – Man får en bättre immunitet av sjukdomen än av vaccinet. Om då influensan kommer igen nästa år och är lite starkare är det bättre att redan ha haft den. "

Så kan jag inte låta bli att klippa in denna historia:

http://www.youtube.com/watch?v=Cqw-EGTw8sg


Teneriffa del 2 Teide!

Jag hade verkligen semester och jag tror att det var precis vad jag och övriga familjen behövde.
Hösten har varit mkt jobb och så har mkt tid gått åt till kära moster Dora. Det som uppbenbarade sig på semestern var att när jag har lillIrén med mig så behöver jag ej vara Irén. Amanda kollar så det är grönt att gå över gatan, ropar till oss att gå eller stanna, påminner om att vi måste dricka vatten, påminner om att inte dricka vattnet i kranen mm å vad bra, jag behöver inte vara  Irén på semestern det var bara att följa med. Släppa kontrollen och bara fälja med i flödet.

De svarta texterna är från böckerna som jag läste under resan.


Själv drack hon säkert 3 liter vatten per dag......det är bra i denna värme.
Ett tips från Amanda är ta alltid ett visitkort hos Hotellet så du vet adressen om du behöver ta en taxi.

Ett mantra som man bör upprepa minst trettio gånger om dagen för att må bra lyder så här:
Jag är mer än jag verkar vara, och allv ärldens styrka och kraft vilar inom mig!Alva står för kontrollen och ser till att allt sker i rätt ordning, och att vi garderar oss så att inget går fel.
Lokalsinnet är starkt och hon ser till att vi hittar hem alltid. Tips ta med en karta från Hotellet så du alltid vet vart du befinner dig. Alva är bäst på att läsa kartor!


En god bok är alltid på plats att ha med. Vi läste mycket alla fyra, här vid poolen en väldigt varm dag.
Solglasögon var ett måste här på taket vid poolen, solen är så stark. Jag hade lyckats fått tag i ett par på apoteket som var styrka i så det gick så bra att läsa med. Jag var inne på apoteket och köpte speciella öronproppar till Amanda för hon brukar få så ont i öronen och lock i flera dagar vid flygresor.
Det fanns i två storlekar vuxna och barn. Hon fick arnica precis innan resan och pulsatilla och öronproppar under resan och det funkade. (Lotta tänk på det nu när du skall iväg med dina flickor!!!)

För att bygga upp deninre styrkan måste man först och främst börja använda den. Genom att vara tyst en hel dag tränar man vilja att göra som man säger. Varje gång man känner en lust att tala går man emot impulsen och förblir tyst. Vilja har ingen egen vilja - den väntar på att du ska ge den instruktioner som den sedan kan agera efter. Och ju mer du styr viljan, desto starkare blir den. Problemet är de flesta inte använder den.


Att skratta med sin familj, det är underbart! Vi hade så trevligt och roligt hela tiden. Vi verkligen levde tillsammans.  Vi gjorde små familje lekar t ex att en journalist kom och skulle intervjua en i familjen som skulle beskriva de andra i familjen och journaliste gick runt så att alla fick beskriva alla i familjen med några väl valda ord. Det var verkligen roligt!!!! Och lärorikt, man fick en annan syn på sig själv och klanen.

Själen är evig och fångad i tidens nät, den har sina möjligheter och begränsningar.


Glöm inte att köpa en bra solskyddsfaktor 12-20 som inte har kristaller i sig. Många solkrämer har små kristaller i sig som ger cancer istället för skydd. ME och Rosenserien har naturliga skydd i sig precis som växterna själva har.
Solen är verkligen stark här nere och tar mkt mkt fortare och det är lätt att bränna sönder sig. Var försiktig de första dagarna.

Världen blir verkligare när en människa kan älska!


Vi följde med en buss med guide till Vulkanberget Teide Spaniens högsta berg! Utsikten över Atlanten och övriga Kanarieöarna en klar dag är en storslagen upplevelse. En nationalpark omger tippen som var väldigt vacker. Det är ett av världens största kraterområden. Landskapet är dramatiskt med sina lavafromationer i skiftande färger beroende på vilka mineraler de innehåller. Det påminner om ett månlandskap och flera science fiction-filmer har spelats in här:

Min dag var god, nu kan mörkret falla....


Teide och jag!


Det varkallt där upp i bergen, man var tvungen att röra på sig......
kylan kröp verkligen in i oss, hur kan det vara så kallt här uppe när det är så varmt där nere???Förlikaren:
Det finns alltid någon händelse i våra liv som är orsaken till att vi har slutat utvecklas. Ett trauma, ett särskilt bittert nederlag, en sviken kärlek eller till och med en framgång som vi inte själva ser, kan vara det som får oss att bli fega och sluta att sträva framåt. För att låta sin magiska krafter utvecklas måste medicinmannen först befria sig från "förlikande punkten". För att göra det måste han se tillbaka på sitt liv och ta reda på var den finns!
från Zhahiren
.


Urskogen tyvärr suddig bild tagen från bussen i farten....


Påväg till Drakblodsträdet och Masca, den lilla staden ovanför molnen! Mer om det i morgon.


Teneriffa med familjen, yttre och inre resa! Tips för resor. del 1


Nu är vi hemkomna och utvilade från en trevlig och underbar vecka(168 timmar) i solen. Vädret var strålande och ön var fantastisk. Att komma bort en vecka på hösten är helt underbart. Vi hade 30 grader i skuggan hela veckan och vi tog siesta varje dag för det var för varmt att vara ute.
Jag kommer att ge lite information från böckerna: Munken som sålde sin Ferrari av Robin Sharma och från Zahiren, Paulo Coelho( böckerna som jag läste under resan).


Flickorna gjorde sig hemma i planet .........Alva med sin dator och Amanda med att fota....


Det var 44 minus utanför planet vi flög på 8322 meter upp, men ändå kunde man se solen och det var blått.
Läste om stäppfolket som alltid pratade om blåhimmel, för de vet att ovanför molnen är himlen alltid blå.
Moln kommer och går men ändå finns det blåa kvar fast vi inte kan se det. En intressant tanke!Vi anlände till San MIguel de Abonas flygplats och åkte buss till Los Gigantes, jag hade läst att där var Teneriffas lugnaste ställe och flest soltimmar, vädret kunde man lita på. Vi fick två lägenheter, hade beställt en trea men varmvattenberedaren hade gått sönder så vi fick två st bredvid varandra istället.
Tips:
Om man skall ha lägenhetshotell så bör man tänka på att ta med sig:
Disktrasa(omöjligt att få tag på i Spanien), tvättsvamp, lite diskmedel(finns bara stora förpackningar att köpa), kryddor i små förpackningar,  kärlhandduk(finn inte alls). Är man veg så ta med linser och bönor för det var svårt att ta hitta i affärerna. Vi hade med örtsalt, miso, svensk kaffe men missade ta med hårtbröd.


Spanska madrasser är så hårda, vet ej varför men jag fick ta soffans dynor att sova på. En uppblåstbar madrass tänker jag ta med nästa gång.De tio minuter som förflyter precis

De tio minuter som förlyter precis innan du somnar liksom de första tio minuterna efter det att du vaknat, påverkar ditt undrmedvetna starkt. Bara stilla och inspirerande tankar borde programmeras in i hjärnan under dessa stunder. Det är vad man stoppar in i sin hjärna som kommer ut resten av dagen. Du kan bara ha en tanke i taget, därför är det viktigt att programera rätt. Du är din egen programerare, du väljer din tanke och därmed hur din dag och din känsla skall bli.
Tag tid för eftertanke och reflektera din dag innan du går till sängen. Genom reflektion kan man ändra nästkommande dag.Utsikten från vår balkong! Havet jag kunde se det hela tiden och höra det!

En genomsnitts svensk vuxen person skrattar 15 ggr på en dag, en fyra åring skrattar tre hundra gånger på en dag. Jag tror att Spanjorer skrattar 150 ggr på en dag. Vilken skillnad!Att leva i kaizen, dvs som betyder ständig, oupphörlig förbättring. Att leva i vakenhet.
Framgång börjar alltid från insidan. Vill du förbättra din yttre värld så måste din inre värld förbättras. Självkännedom och självkontroll är nyckeln till ett upplyst liv.


Blås lite passionens eld i allt du gör och ser. Avfärda aldrig skönheten i det du ser.


Glöm aldrig bort vilken kraft som ligger i att leva i otyglad upprymdhet. Avfärda aldrig den skönhet som finns i allt levande.
I dag - denna stund - är en gåva.


Begränsningar i ditt liv är bara en sinnets skapelse.
Om du vill leva ett fridfullt liv, ett meningsfullt liv måste du tänka fridfulla tankar och meningsfulla tankar.

 
TAnkar är levande, som små energipaket. De flesta människor funderar aldrig över vad vilken sorts tankar de tänker, och ändå är kvaliteten på våra tankar som avgör vår livskvalitet.


Fokusera på glädje och energi.  Tankar påverkar varje minut du lever.
En orolig tanke börjar i liten skala sedan växer den, och  snart får den ett eget liv och tar över ditt liv i stunden. Otäckt!
Einstein lär ha sagt att fantasin är viktigare än kunskap.


Inse att sinnet har den magnetiska kraften att dra till sig allt du önskar i livet. Se underbara bilder i ditt inre, en enda negativ bild förgiftar ditt eget tillstånd. Negativa tankar tar lätt överhand och vips så mår man dåligt. Ingen känar på att vara martyr, det är det mest illa man kan göra sig själv.


Dharma livsändamål på sanskrit och växa genom glädje i Shamanismen.

Du kan aldrig träffa ett mål som du inte kan se!


Amanda och Alva på vår balkong! Kvällen var ljummen och flickorna var glada. Vi skulle ut och leta efter något grönt att äta, det gick inte alltid så lätt.


Joriki - dvs ett fokuserat sinne är viktigt om man vill ändra på något.


Katten Diamanté! Vi trodde att hon skulle bli utslängd från vårt matställe, istället började ägaren prata med henne och sa massa vackra saker till kissekatten som hette Diamanté!

Lycka är att resa både i det inre och det yttre. Det är en resa som du själv kan välja att göra.
Du kan förundra dig över diamenterna där du går- eller oxå kan du fortsätta att springa fram genom dagarna och jaga den gäckande krukan med guld vid regnbågens slut.

Njut av de fantastiska stunderna som varje dag har, för de är  egentligen allt du har.Lärdom kommer alltid när man är redo, och om du  är vaksam på tecknen kommer du alltid att lära dig något som du behöver för att ta nästa steg!


Playa de Arena har svarta lavastränder. Här var det 43 grader i sanden...24 i vattnet och 35 i skuggan. Det gick inte att gå barfota i den svarta sanden. Rödflagg för att vågorna var för stora att bada i.


Teneriffa är en vulkanö, svart lava överallt lite mystiskt och spännande!
Los Gigantes klippor är 600 m ö h.


Besvikelsen över att inte kunna få bada i havet.....det var hårt!

Axlarna bär tyngden från hela vår historia. 
Ingen människa borde fråga sig varför hon är olycklig. Frågan bär på ett virus som bryter ned allt. Om vi ställer frågan vill vi hitta det som gör oss lyckliga. Om det som gör oss lyckliga är något annat än vårt nuvarande liv måste vi antingen förändra det omedelbart eller bli ännu olyckligare.(från Zahiren)


 
Mer om Svininfluensan och Gardasil

Hela tiden får jag frågor om vaccinet och svininfluensan, det finns massor att läsa om det på nätet och jag säger bara det säg NEJ!!!!!! Det handlar om en helt vanlig förkylning som är bra att ha och träna immunförsvaret för kroniska besvär och andra otäcka sjukdomar.

Nu kommer det att komma många skräckreklamfilmer i tv som de som gjort vaccinet står bakom och skall skrämma oss till att ta vaccinet, Svenska staten har köpt för 18 miljarder kr, så det är klart att de vill att alla skall vaccinera sig nu när det är inhandlat. Trots att det inte är utprovat helt ännu.
Många biologer ropar högt eftersom det är både svin, får och fågel i vaccinet.

Vaccinationsspektaklet i Tyskland håller på att bryta samman totalt sedan det blev känt att Paul-Ehrlich-Institutet som beställt vaccinet till det tyska folket har beställt ett annat beprövat influensavaccin till sig själva och till medlemmarna i tyska riksdagen och till de tyska soldaterna. Så det tyska folket ska få Pandemrix med etylkvicksliver och skvalen medan de själva får ett vanligt influensavaccin. Barnläkare rasar och många av dem vägrar att vaccinera tex gravida och små barn och andra utsatta med det oprövade skvalenvaccinet.

 

 

Läs www.spiegel.de

Läs den svenska översättningen här

www.welt.de Läs mer Läs mer genom Googles översättningsfunktion

 

Samtidigt så rapporteras det in allt fler biverkningar från vaccinet här i Sverige . Läkemedelsverket utreder också ett dödsfall som har skett efter en vaccination.
http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/190-tal-biverkningar-av-vaccinet-1.979474
http://www.expressen.se/halsa/1.1750592/de-blev-sjuka-av-vaccinet
 

 
Mer info hittar du på:
http://vaken.se/modules/smartsection/category.php?categoryid=29


http://www.vaccinationsfaran.se/

Som en av mina läsare sa i kommentar
Varför vaccinera sig när biverkningarna är farligare än själva influensan??? Nu har det dött tre st i Sverige av vaccinet.....fler kommer det att bli!


Så har vi ett annat hett ämne:

mer om gardasil:

 

http://www.mammormotgardasil.nu/news_1.html

RSS 2.0