Lördagskväll med Bella

I kväll var det vi som hade förmån att vara med Bella. Men Bella går tiden långsamt, här gäller det enkla livet och att  bara vara i nuet, något annat finns inte.


Bella har hitta knepet, man trycker ner mormor i en säng, sedan sätter man sig på henne så hon inte kommer någonstans, då vet man var hon är.......


Det är jag som är herre på täppan och bestämmer allt vad mormor skall göra. Mat det vill vi inte ha idag, fram med cocacolan!!!


Bella har fortfarande feber så det går att gulla med henne, hon tar faktiskt t o m emot det, hon låter mig pussa henne och jag passar på att njuta varje minut.


Ja, jag fick ju ligga där, med leksaker under ryggen, det var inte bekvämt men vad gör man inte när Bella är lugn och vill ligga på mig.......tror att det var mer än en timma, för Bella existerar inte tid så en timma, vadå? Hade mormor något under sin rygg det kunde inte jag veta.....


Sedan var det tid för andra aktivitgeter, jag hittade såpbubblor och Bella blev helt stilla och bara betraktade dem en lång stund. Såpbubblor är verkligen vackert och magiskt, man kan se små regnbågar i dem och det beyder att faran är över. Bella såg regnbågarna det är jag helt övertygad om.


Nu räckte det inte med att titta, Bella ville fånga dem och känna på dem, ett glädje tjut lät ur hennes näpna mun när de sprack. Detta var spännande... så vi fick hålla på länge med detta, en del saker skall ta lång tid tycker Bella medans andra saker inte kan ägnas en sekund till, som ex att äta. Bella vill inte äta något nu står det flera rätter på bordet, gröt, ris och gryta, kassler, tunnbröd med räkost i, vetepärlan med ost, ja allt som Bella älskar men hon vägrar ta något till munnen. En väldigt bestämd flicka. Mina funderingar blir har hon ont i halsen? Har hon ont i öronen så det gör ont när man äter, eller har hon inga enzymer i magen????
Vad vet jag, endast Bella vet men kan inte säga det till mig.


Bella och Johan spelade fotboll, men det var viktigt att de hölls sig på olika mattor, Bella visade var gränsen var. När Johan sparkade in bollen i väggen så den stutsade så gapskrattade Bella, moster var tvungen att titta ut från sitt rum för att se vad som gjorde Bella så glad. Bella älskar bollar, sparka, studsa eller balansera dem i handen. Vi rullade och sparkade boll så länge som Bella önskade, och det tog sin lilla tid.

Bella blev rastlös och det var dags att ge kvälls medicinen, sedan sprang hon omkring här och visste inte vart hon skulle vara, men tillslut så valde hon lekrummet och la sig ner efter mkt om och men, jag fick ligga med två mobiltelefoner och försöka spela på båda, jag som aldrig spelar spel, Bella krävde att båda var igång och mina armar domnade men jag vågade inte ta ner dem för nu började hon andas lite tyngre.......till slut kände jag inte armarna, men jag tänkte att detta är en prövning och nu spelar du fast du inte har något blod kvar i fingranra och det gick med viljan, och tillslut så somnade även Bella. Nu var det bara att vänta med armarna rakt upp i 20 minuter för att inte Bella skall vakna, för då somnar hon inte om. Då gäller det att glömma sig själv och sina egna önskemål, det är bara att gilla läget och börja fundera på hur man skall få ner armarna när båda sover och Bella ligger på den ena.... hade jag haft några väldigt bra magmuskler så hade jag kunnat kasta mig upp med dem......men så var inte fallet......(man börjar fundera på varför man inte tränar oftare...???) nå ja efter många olika försök så kunde jag låta mig falla ner i golvet och därifrån ta mig från fällan. Det tog en lång stund innan jag hade två armar igen. Men vad gör man inte för att Bella skall få sova?

Men nu är armarna igång och pekfingrarna på tangentbordet.
Ett litet problem återstår, vågar vi flytta in Bella till vårt sovrum, eller skall vi låta henne ligga i lekrummet som hon sjäv valde?


den som lever den får se, den som läser bloggen får veta....

Ha en trevlig helg!
Kram på Er!

Äntligen fredag.....

Jag hade tänkt att jag skulle vara ledig på fredagar, men än så länge har det inte hänt. Alva sa igår, mamma jag har aldrig sett dig att sitta vid tv:en en hel kväll, aldig sett dig varit ledig en hel dag. Kanske får vi våra barn som de största läromästare. Jag skall tänka på det.
I dag var det dax för Almi igen, får coaching för att företaget skall växa. Man få 30 timmar för 1000:-. det är eubidrag för små företag i Sverige. Vägen dit idag var HAL, mkt snö och ingen snöröjning, tur att man har fyrhjulsdrift när man skall ut ur skogen.
Idag tog vi upp bolagsform, skall nog göra om min enskilda firma till ett AB. Jag har aldrig vetat att man endast betalar skatt på sin utagna lön i ett AB och i Ensild firma betalar man skatt på vinsten......
Det är inte undra på att det känns som att ju mer jag jobbar mer skatt blir det ! Nu måste jag bli lite mer manlig i mitt företagstänkande, jag är en hjälpare och det får man betala för.

Vi gick även igenom webbutik, jag har haft en men den är vilande just nu för jag hinner inte med den. Men nu har jag Lisa, så nu skall den igång igen. Har suttit hela kvällen och kikat på webbutiker och vad jag vill sälja. Jag har många nya idéer, ikväll kom det till mig att jag skall göra hudlotion med homeoptmedel i, tvål med bakteriedödande oljor i mm det bara far i mitt huvud nu. Men det är jätte roligt.
Tänk er en härlig tvål med arnica och rhustox i, vilken hjälp mot smärta + en lotion med samma innehåll det måste bara betyda att värken försvinner.....tar man sedan lite homeopatmedel i munnen helst sitt egna ämne då måste smärtan bara försvinna.....

Efter 3 timmar hos Almi så träffade jag Ann min vän, vi hade bestämt äta lunch tillsammans.


Vi åt Sushi med sjögrässallad och misosoppa. Det kändes som jag behövde något yang, efter alla tankar idag.
Sjögrässalladen var verkligen något nytt och så gott.......
Sedan skulle jag till banken och tänkte att jag går över "stan" men herre gud, jag såg minst 10 personer som ramlade...det var så halt på trotoarerna så folk ramlade som käglor. Jag tog mig till banken, men det var ett äventyr i sig. Kvinnor stod och sa rakt ut- Vad gör jag här? Jag vill hem!
Något som jag noterade på min färd var att två tiggare satt mitt på isen och ville ha pengar. Börjar Örebro bli en storstad nu?

Min bror ger snöröjningen mkt kritik i Örebro, han säger att de som kunde det de har gått i pension eller är döda nu????? Jag bad om en förklaring, han sa då att Örebro spar in på vägskrapning och att ta bort snön i innerstan, det kostar för mycket pengar???? Nu när mildväder kommer så kommer inte brunnarna vara isfria och då blir det mkt vatten och t o m översvärmningar på våra gator...... Jag har faktistikt undrat över varför vägarna är så smala nu, det är så mkt snö att ibland är det bara en fil.... hur skall det här sluta, har vi inte mer beredskap för snö?

Jag fick hjälpa en rullstundsbunden tjej som försökte ta sig från järnvägsgatan till järntorget, det gick inte att köra på trottoaren, hjulen körde ner i snön och så blev det stopp.......??????? Vem bestämmer och hur skall vi ha det i vår stadskärna? En ung besökare sa att varför kan vi inte göra skidspår på trottoarerna nu när det ändå inte går att gå?

Sedan åkte jag till Stadsträdgården för att få veta vad som jag skulle ta med till Nyhetsbrevet.....där hittade jag


Hirskakor med choklad.......så goda och hirs är väldigt nyttigt och basbildande.........kan det var bättre?
Sitter och provsmakar dem nu, mums hoppas att Bella kommer att tycka om dem.
Det står glutenfria, cholesterolfria, laktosfria och sockerfria, de är verkligen goda.
Har man mkt smärta så är en basbildad kost att föredra, man skall äta 80 % basiskföda och 20 % syrabildande. Min bror har gjort det väldigt enkelt, han säger allt som är gott är syrabildande och det ändra basbildande. Men riktigt så är det inte, för alla frukter och grönsaker är basbildande!
Minsta sjukdom/besvär gäller det att äta basisk mat. Lilly Johansson(hon som startade Strandgården och Sveriges första häslohem) sa att en basisk kropp kan inte bli sjuk!
Jag skall skriva om hirs i nyhetsbrevet för marsmånad, du är väl inloggad på min hemsida www.helheten.net då får du nyhetsbrevet direkt i din dator, man får även tillgång till fler sidor som man kan läsa om hälsa.


Hirs finns i helt, flingor, mjöl, gryn och nu i kakor...... naturligtvis ekologiska från Stadsträdgårdensbutik.
Hirssoppa eller hirsgröt på morgonen gör oss basiska hela dagen! Man kan lägga linfrön, valnötter, osvavlade aprikoser,russin, solrosfrön i blöt över natten och sedan röra ner det i gröten eller soppan om man inte vill ha mjölk till. Det är en väldigt bra start på morgonen. Det har jag verkligen rekommenderat till många och de har känt stor skillnad, specillet vid smärta och inflammatoriska processer i kroppen.

Jag hade några ärende till och till slut så var jag klar kl 18.oo kom hem straxt innan halv sju.....så var det med en ledig dag....

Vi käkade bakpotatis, flickorna fick önskekost eftersom de var hemma ikväll. Det smakade bra med goda såser och mkt grönsaker till.

Mysig famljekväll blev att titta på "dansen" som mormor säger och sedan satt vi här med varsen laptop i knät och var ute på nätet...var och en i sin värld...... men det är mysigt ändå, vi är tillsammans och vi har skrattat mkt i
ikväll, det är det som räknas.
Vi gick bla in på kontrollpanelen och valde röst så vi lät datorena prat vad vi skulle säga, det blev väldigt roligt!!!
Kan rekommenderas i brist på annat.

Nu är det sängen.......

Amanda sitter och svarar till en vän som fått magkatarr konstigt jag som bloggar precis om hirs och det är precis vad hon skall äta för att bli frisk. Färsk gurka och fikon smat citronvatten det botar magkatarr på en gång!

I morgon blir en bra dag.......
God natt!!!

Skrivardag och Runnaby igen

Etersom jag skulle varai Kalmar idag och det inte blev av så fick det bli en skrivar dag. Alva läste bok på engelska och skrev bokresention till den.


Nu är snön borta från kökstaket, men det ligger här nedanför........herre gud vad snö.....
Idag på blocket kunde man köpa snö, någon som hade fått ryggproblem.......??????

Sedan var det tandläkar tid och ta bort det sista av tandställningen, det kändes bra att få vara med henne. Vi firade med att köpa nya fina tandborstar på tandregleringen, riktigt poppiga faktiskt. Jag var uppe till Helheten en kort sväng skickade ut gelsenium till Lotta som inte blivit av med sin förkylning. Mera natrium till en kvinna som mår bra på det, så viskurin till en man med gallstensanfall.

Vi hämtade Amanda och åkte till Runnaby, det är tråkigt att vara sjuk och jobbigt för föräldrarna så vi tänkte vi åker dit och leker.


Bella var inte alls sig lik, blek och alldeles lugn, klar men ändå dimmig i blicken och vill helst att vi skulle ligga i hennes säng och hon tryckte sig mot mig och låg alldeles stilla. Vi låt nog så i 2 timmar, väldigt ovanligt hon brukar hoppa i sängen och busa men nu var det en annan Bella. Hon tittade mig så djupt i ögonen hela tiden precis om hon ville förmedla något som jag borde förstå. Sophia hade sagt på telefonen att hon inte ville dricka och äta.......då blir mormor väldigt nervös eftersom det får bara inte ske med Bella. Så vad gör jag då jo jag åker och köper Cocakola (något som jag inte velat köpt till mina egna barn), vad som helst bara Bella dricker tänkte jag och när det inte gick med kaffe idag så tänkte jag att cocakola är ju Bellas absoluta favorit, sedan kommer julmust. Till min glädje så tog hon två glas. Ingen kan förstå hur glad jag blev även om det inte alls var bra så var det bra, bra för Bellas skull. Det är så hemskt med hennes epanfall och hon blir så rädd själv för dem så jag gör allt för att inte detta skall ske.


Maja var mkt bättre idag, hon var glad att vi kom och lekte med henne. Hon fick många homeopatpiller igår.Bella har annorlunda lekar, här sitter hon i fönstret och håller en reflexbricka i handen, den skall blanseras i handen för att sedan släppas och sedan upprepas, upprepas och upprepas, helst vill hon att jag skall sitta och titta på. Det blir verkligen att vara i nuet i Bellas stund.

Vi käkade ihop och Bella åt lite och drack ytterligare ett glas av den mörka drickan.
Christian åkte på ishocky och vi mös med Sophia och barnen hela kvällen.


Moster Alva fick äran att ha hand om Mille. Han bara växer och växer, fort går det!
Maja har svårt att säga Alva men hon säger moster till Alva.


Bella tycker om att titta på spel i telefonen, vi fick spela många spel innan hon somnade.
Sedan somnade Bella i mitt knä och jag blev sittande där i nästan 2 timmar, hon måste sova djupt annars vaknar hon och är vaken hela natten......


TACK för alla svar jag fått angående mina frågor!!!!!
Blev så jätte glad för kommentarer och alla mail som jag fått. Visste inte att så många läste min blogg!!
Nu skall jag skärpa mig och göra den ännu bättre!

Imorgon skall jag till Almi igen och växla alla idéer som jag har.

Sedan är det äntligen fredag. Idag var en bra dag och det kändes skönt att jag inte var i Kalmar för när vi skulle åka hem från Runnaby var inte vägen så bra och det snöade i massor. Undrar hur det var i Kalmar?
Nu fick jag vara med Bella när hon är sjuk och fick följa med Alva till tandläkaren, det kändes riktigt bra.

Snart är det helg!!!!!!


Runnaby förkylning...

Idag hade Bella feber,  hon fick stanna hemma. Sophia ringde på morgonen. Nu ät både Maja och Bella sjuka,  jag försökte möblera om min dag så att jag kunde åka dit. Jag blir så nervös när Bella blir sjuk.......det är tur att hon så sällan är sjuk. Skräcken med "krampanfall" dyker alltid upp i mitt hjärta. Jag vill bara dit och mata henne med homeopatmedel för att hon skall bli frisk så fort som möjligt.


Maja hittade snabbt min kasse med alla homeopatmedel, hon tog upp burk efter burk och hon ville smaka på alla. Värre vad med Bella hon ville inte ta ett enda piller. Jag fick verkligen lura i henne. Det fick bli några belladonna, R1 i saften och flera Biokemiskavävnadsalter komplexet med alla cellsalter. Tänkte på Bellas mitokondriellasjukdom, det är själva batteriet i cellen så varför inte mata på med cellsalterna för att förebygga.


Bella åt sin semla och drack lite kaffe, hon älskar kaffe kanske inte det bästa men nu är det så, och kanske att magen kan komma igång lite, som annars är jätte hård. Nu gäller det att få i mat och dryck så att kroppen har något att arbeta med när Bella är sjuk, eftersom hennes sjukdom kräver att energi kommer in och hon får inte bli tom. Då är jag glad att hon äter och dricker mer än vad hon äter och dricker.


Bella sjöng flera gånger med ord, hon satt i mitt knä och lutade sig mot mig och kramade mig. Jag sa till Sophia att vad annorlunda Bella är, då säger Sophia att hon har feber och då får hon mindre autism......

Sophia tilläger att jag har sagt: att om vi skulle kunna framkalla feber så skulle man kunna bota allt. Ingen idag kan framkalla feber, det är kroppen själv som gör det.

ÅÅÅÅ tankarna satte igång hos mig, homeopati är verkligen intressant, det är verkligen så att alla homeopatiska tankar stämmer, kan man flytta ett besvär kan man även flytta bort det...... kroppen arbetar med ett problem i taget att det kroniska besväret kan försvinna när ett nytt problem dyker upp etc
nu fick jag fler tankar om Bella och hennes sjukdom........
Nu håller vi tummarna att lilla Mille inte blir drabbad, hoppas han är immun i och med att han ammar. Sophia fick 30 drp R 1 i lite vatten.........hoppas det räcker till både Mille och henne.


Maja fick R 1. Fluin och massor av cellsalter...så jag hoppas att du är mkt bättre i morgon.

Det är så roligt att vara med barnbarnen men det är så hemskt när jag skall åka därifrån.....
Maja och Bella blir så ledsna......och mitt hjärta gråter.....


Jag skall försöka komma till er i morgon em igen, ni är det bästa som finns!!!
Kram och tack för idag, jag önskar och ber om att  natten kommer att bli lugn och att alla får sova !!!!!
Älskar Er!

Alva och jag åkte hem och lagade quinovapasta med vitlökstuvad spenat(6 vitlöksklyfter i) för att vi skall hålla oss friska.
Johan stod på taket med snöslungan och hade slagit sönder ett fönster när han gick upp med snöslungan på den lilla stegen...
sånt händer...
bättre med ett trasigt fönster än ett tak som ramlar in...

Bättre att springa i fel fil än att fila i fel springa.......Kaosmorgon igår, kaos hela dagen intill natten!

Igår försov jag mig, flickorna skulle med till Örebro. När vi väl kom in i bilen och iväg då började bensinlampan att lysa på tom tank(det är vädligt otrevligt tycker jag, brukar aldrig låta det gå så långt så att den lyser), jag sa till flickorna att jag kommer att åka in i Vintrosa för att tanka för jag vill inte få bensinstopp. Där är det nu endast tankautomat och endast med kort kan man tanka. För det första så såg jag knappt vad det stod i automaten, så en man försökte hjälpa mig men ljuset blev bara svagare och svagare.....han gav upp och åkte. Automaten tog inte mitt kort, jag fick för mig att jag hade fel kod så jag kontrollerade det, men nej jag hade angivet rätt kod, pengar fanns det på kontot så det kunde inte vara det felet.

 Men inget hände, jag tog mitt andra kort ett kreditkort, men det funkade inte heller. Så vi fick åka mot Örebro med den där lampan som lös och jag tyckte att den bara blev starkare och starkare, det var väl inbillning men med tankens kraft kan man ju inbilla sig det mesta....
Alva skulle av i Markbacken, å vad händer vi åker av motorvägen vid fel avfart, får krångla oss in och ut igen, sedan missar vi infarten till Markbacken och lampan lös bara starkare och starkare..... vi fick åka ända till Varberga och vända.....lampan bara stack i minaögon och nu bad vi snällt att bensinen skulle räcka.........Alva smsar Lisa (min praktikant att jag är påväg) då hade jag missat teletiden mm

Jag kom 10 minuter försent till arbetet, det var bara att plocka av sig kläderna och försöka pusta ut och börja jobba. Jag kom fram!
Nästa kaosvåg blir att det sitter två med samma tid kl 11. Jag frågar då om de kan tänka sig dela på tiden? Det gick bra, men 30 minuter funkade inte på den första besökaren och därmed försvann min lunch.... så kan det gå arbetade till 17 och blev kvar till 19 pga alla samtal och mail som jag inte hade hunnit svara på under morgonen och dagen. Kom inte ut ur mitt rum......

Så kom jag äntligen till bilen igen, då kom jag på att jag inte hade någon bensin, lampan lös nu ännu ännu starkare(tyckte jag) och jag var verkligen hungrig nu........
Jag fick åka försiktigt iväg och prata snällt med min bil att detta skulle gå jätte bra, (försökte verkligen att med tanken kunna påverka tankmätaren så den skulle gå upp lite)"han" hörde mig och jag kunde tanka 58 liter vid bensinmacken......hade jag alltså två liter kvar då? Nu har jag i varjefall lärt mig att jag har reservtank på minst 10 liter och jag tror t o m 15!!!!!!

Kanske är det så i mig oxå?????

Konstigt är när det blir kaos på morgonen så sitter det i hela dagen.......

Efter kaos kommer lugn och ro...trodde jag men jag fick ett samtal när jag kom hem som gjorde mig upprörd och att jag blev tvungen att åka akut ut till någon som behövde prata...

så det var min dag igår, tisdag.
Sängen kändes extra skön när jag väl kom dit igen. TACK!

Tips till min bok? + Det enkla livet, webbkurser?

Nu undrar jag om ni fick vara med att påverka min kommande bok "Handbok för människor", vad är viktigt att den innehåller?
Jag hade tänkt mig att man kan slå upp en känsla typ kränkt och sedan står det massor av tips hur man skall tänka för att känslan skall gå över, tycker ni att jag även skall skriva de viktigaste homeopatiska medel som man kan ta för sin känsla där på samma sida? Eller skall det vara bara massor av andra tips?

Vilka känslor är viktigt att få med?
Jag har skrivit om sorg, bitterhet, ilska, glädje, hat, kränkthet, bekräftelse, tröst, förtvilan, livsångest, ångest, sårad, besviken, oro . Kan du komma på någon annan viktig känsla?
Sedan kommer mera fysiska som smärta, värk, domningar, stickningar etc

Tänkte att även akutapoteket kommer ingå i både vävnadsalter och homeopati.
Mat som funktionsmedel ingår oxå.

Har du fler tips att ge mig?
TAcksam för alla svar.


Så till min nya utbildning som startar i april.
"Det enkla livet"
Har tänkt mig 11 träffar, fe-lö uppehåll juli-aug
Vänder mig till de som vill få ut mer av livet, kunna mer om läkande samtal om du är terapeut, till dig som bara vill ändra ditt liv, till dig som är långsjukskriven och vill komma ur spiralen mm
Ikväll skall jag snickar ihop allt som kommer att ingå i de 11 stegen. Min tanke är att man skall bli en "Livsledare", dipl Livsledare kan det vara något?


Titta riktigt noga här på dessa rosor, det har börjat växt ut små nya blad på rosorna, det har jag aldrig varit med om, inte en enda ros har nickat......de bara växer i vasen, precis så skall utbildningen bli i "Det enkla livet".


Har du åsikt vad som är viktigt att få med?

det går bra att mejla mig på homeopatiren@gmail.com om du inte vill kommentera här.

TACKSAM för alla tips.

En annan fråga som dykt upp mkt under senaste tiden, jag har fått flera förfrågningar på webbkurser
hur känns det? Skulle det vara intressant?

Många frågor blev det! Men jätte kul om jag kan få lite feedback på mina funderingar just nu.

Shopping dag och Runnaby em

Idag fick flickorna "äga" mig då de har sportlov. Vi gick upp ganska tidigt och beslöt att det fick bli en shopping dag i Marieberg. Vi hade 23 minus när vi vaknade så ingen kände för att åka till badhuset som vi först hade tänkt.
Det var en mysig morgon med mkt musik, flickorna har börjat lyssnat på "min" gamla musik nu och det är verkligen trevligt. Många minnen dyker upp när jag hör musik från förr. Det var låtar från Annie Lennox, Four non blond, U2 mm

Vi kom iväg och bilen blev snart varm. Puu vad kallt det var i köket endast 13 grader, jag försökte säga att det är hälsosamt med kyla och att man går ner i vikt när man fryser....... men flickorna var redan påväg till Mariebergs köpcentrum.


Jag provade vita kläder, som ljusetsbärare skall vi bära vitt..... jag har nästan ingenting i vitt. Hittade en tröja för 49 kr.....


Amanda provade mer med färg i men det blev inget köp.


Korta tröjor för 30 kr men det blev inget köp här heller....


Vi begav oss till Runnaby, Mille sover i min famn och Maja pratar på...


Bella blev så glad när hon fick se mig, jag kände mig verkligen välkommen. Vi skall leka i hennes stora säng, det är det bästa hon vet. Här hoppar hon och tjooar. Jag fick även kramar och pussar idag och det är inte illa...Amanda och Maja dansar det var verkligen roligt, Maja härmar Amanda precis!


Alva och Bella spelar spel på telefonen.


Amanda och Maja lekte väldigt mycket, Bella sitter och tittar ut i sitt älskade fönster. 80 cm snö på altanen utanför.


Maja säger min om mitt knä när jag sitter med Mille!Amanda fick god motion på sitt sportlov, barnen ville leka hela tiden (Maja ligger i den bruna filten och åker med)


Maja solstickan.......


Våran kille lilla Mille!!!!

TACK tjejer för en underbar dag!!!

Nu väntar korgen!!!!

Ingen kurs i Kalmar på torsdag!

Kära Kalmar jag vågar inte ta risken att komma på torsdag till Er, idag när jag skulle boka biljett via internet så gick det inte att köpa. Många linjer var helt instälda och det stod massor av förseningar. I vår tidning stod det om många som fått väntat på tåg i timtal i helgen, ett par som skulle åka till Gbg och titta på melodifestivalen fick gå av i Hallsberg och vänta 6 timmar för att komma tillbaka. Vi skall få nytt oväder på torsdag och det skulle snöa i Kalmar på torsdag såg jag.

Att åka till Kalmar från Örebro är 3 byten och då blir tiden viktig. Jag vågar inte chansa för om det blir förseningar blir det så få timmar på kursen och så skall jag hem igen.
Pratade med Anne-Marie idag och hon berättade att även DCG har ställt in sin kurs pga oväder.
Jag återkommer snarast med nytt datum.


Snö......paus helg med familjen, mm.

Det var ett tag sedan sist, vi är i vårt hus och här är det så mkt snö. Flickorna har aldrig sett så här mkt snö i deras liv. Vi har lite överlevnadsproblem... Johan får köra med snöslungan hela tiden för att vi inte skall bli insnöade. I dag har han varit på taket och skottat för dörrarna går inte att stänga......propparna går hela tiden och det är svårt att komma åt veden. Men det känns skönt! kan jag säga som inte har skottat ett enda tag).
Var precis ute och fotade för att bevara ögonblicken.
Flickorna är här och vilar ut från en stressig vecka. Det känns skönt att ha dem hemma här i skogen. Amanda gjorde precis en facebook sida till Helheten åt mig. TACK Amanda. Jag får förfrågan hela tiden om att ha facebook men jag har inte den tiden att ha ytterligare en sak som jag "måste" göra. Måste nu lägga all tid på min bok för att få den färdig.
Jag håller även på med att göra min nya kurs/utbildning " Det enkla livet" där min bok Handbok för människor ingår.
Utbildningen startar redani april så nu finns det inte så mkt tid att spela på.
Veckan som gått har varit full i vanlig ordning, därför kändes det skönt med en riktig paus här i skogen och få försöka ordna livet så gott som det går. Vi skulle ha födelsdagsfest för mig igårkväll men den fick ställas in eftersom vädret tilllät inga bilar att vara på vägen.

Bilder från veckan:

Var i Falköping och hade kurs i Det homeopatiska akutapoteket och alla blir så förvånade att det finns medel att tillgå vid både mentala, känslomässiga och fysiska problem. Här är Ingegerds katter i det vackra fönstret hos henne.
Tog även emot besök dagen därpå. Mötte många olika problem, några fick medel direkt för att få hjälp så fort som möjligt.
Upptäckte att Kalium bic kan göra underverk vid långvarig hosta som inte kommer upp och känns kvävande som ett astmaanfall. Silicea hämtar hem kraften direkt hos frysna personer.


Lisa Hartman min praktikant har kommit in i mitt liv som en frisk vind och skapar nu många möjligheter för Helheten och mig.
Här firar vi en månad och har precis kommit från Almi företagscenter där vi går på företags coatching där. Vi har nu så många idéer att utveckla mitt lilla företag. TACK Lisa och välkommen till Helheten.


Här är Lotta som besökte mig i fredags kommer ända från Söderåkra. Jag bad henne att skriva om vägen med en homeopatisk behandling(kommer snartr på hemsidan). Lotta har ätit homeopatmedel ca ett år nu och har blivit helt frisk från sina långvariga besvär.
Det har verkligen gått fort, får verkligen grattulera dig Lotta.
Men med friskhet kommer nya problem, kanske livet i sig skapar nya möjligheter och många förändringar medför när hälsan kommit tillbaka. Jag kände mig lite sårad när hennes man säger att jag aldrig mer är välkommen till hans hem.....
Jag får skulden att Lotta vill skiljas. Jag har aldrig aldrig fört det på tals, tvärom brukar jag alltid vördna om familjelivet. Men detta är inte första gången som jag får skulden när en person börjar bli frisk och ser sitt liv.
Att skylla skuld på någon annan är ett vanligt sätt att få sin egen smärta lindrad. I alla möten och händelser har man alltid 50 %ansvar inte mer eller mindre. Hur skulle jag kunna äga 100% för någon annans val?????
Det enda jag gör är att försöka hjälpa människor till bättre hälsa i kropp och själ. Jag kan inte välja åt andra människor. Här är Amanda igår när vi var ute och gick i snön........här når det henne ända till.... Amanda gjorde änglar och bar slängde sig i snön, tillit tillit jag hamnar alltid i bomull.....det var kul!


Här får vi krypa in och hämta veden....Här är jag i snön.


Jag har fått ett vindflöje med en häxa på.

Nu måste jag gå och laga middag.


Alla hjärtansdag och födelsedagsfirande 14 feb!

Idag hade vi två anledningar att fira, dels valentindagen och så fyller jag år imorgon.
Det blev eftermiddagsfika här med min familj +mamms, Elzy, bror Johnny och Ulla-Karin. dessutom kaom Sophia med sin familj.

Dagen var strålande solen verkligen värmde och jag var ute och tog vackra vinterbilder, som jag nu inte kan ladda upp....


Tårtan var naturligtvis hjärtformad en dag som denna.
Nej jag kan inte skriva mer för det funkar verkligen inte att få upp några bilder, så det får bli mer imorgon då!


Lördag 13 feb, Tommy 60 år.

Öppethus på Helheten. Tyvärr hann jag inte ta ett enda kort. Jag satt upptagen med att prova på ansikts och tunganalys. Jag gjorde det på en man och sa direkt att han hade njurssten i höger njure och det stämnde precis. Det var spännande! Att sammanställe flera tecken från ansikte och tunga är så spännande, speciellt när tecken finns på båda sidorna.
Timmarna bara försvann och sedan begav jag mig hem och svidade om för jag skulle på 60 års fest. Tommy vår vän och fd granne fyllde år.
Barbro och Pär kom och hämtade oss och sedan åkte vi till vårt kära Solberga, där jag bott i 11 år.

Fattar inte att vännerna börjar fylla 60 år...  det känns som det är något som inte stämmer.
Tvärr går det inte alls att lägga upp bilder idag, sitter med ett tådlösmodem som inte funkar ...
Får se om det går bättre imorgon då.

Fredag i Svenshyttan

Äntligen sovmorgon, sedan var det pappersdag hala dagen. Som tur var kom ´Buller i Runnaby hit hela gänget och fikade. Det var kul.

Vi fikade vid öppna spisen där brasan värmde så gott.


Bella och Mille i mitt knä.... det är något visst med barnbarn.....
jag älskar Mille redan fast jag inte känner honom än....hur kan det gå till???
Han har redan gått upp 600 gr och nu växt ur storlek 56... hur skall detta sluta?
Maja det lilla  hjärtat har bröjat prata så mycket, det är så KUL! Hon har en egen liten betoning på orden som låter så himla gulligt så man smälter direkt.

Familjen stannade över kvällsmaten och åkte hem. Det var så mysigt att ha dem här.
Sedan kom amanda hem, trött och liten efter allt skolarbete i veckan.
Vi tog en mys kväll framför brasan och satt och pratade om livet och stunden i livet.

Det är verkligen härligt med öppenspis så här års.....


det är mysigt att sitta och prata med sin tonåring en hel fredagskväll.
Jag är så glad att Amanda ville komma hem över hela helgen.
Lilla syster kom hem på lördagen så jag även fick rå om henne en stund.
I dag var en ovanligt bra dag! TACK!

 


Vinterbilder och lögner

Vilken vinter vi har, å vad snö det är här i skogen. Det är stambyte i lägenheten så vi var tvungna att flytta ut i skogen för en tid.
Både på ont och gott, flickorna har svårt att ta sig hit för egen maskin eftersom det inte går några bussar. Annars känns det rätt så trevligt att komma "hem" igen.

Snön går nästan ända upp till fönstren på vårt hus.


Tur att inga barn skall leka i lekstugan just nu....


Det är lika mkt snö åt alla håll man tittar......

Amanda berättade för mig idag:
En person ljuger i snitt 4 ggr per dag och det blir 1460 ggr per år.
Vid 60 års ålder har man i såfall ljugit ca 88 000 ggr!
den vanligaste lögnen är -Jag mår bra!

Award från Amanda!

Jag har fått en award från min dotter Amanda.
Jag skall skriva 7 saker som ni inte vet om mig, hmmmmmmm det tål att tänkas på.

1. Jag tappade nästan allt hår när jag var 14 år, drabbades av alopecia areata när min kära mormor dog.
2. Jag hade tre jobb när jag var 19 år och fick då ansiktsförlamning, är bara 80 % bra från den.
3. Jag var 18 år när min mamma tog mig för första gången till en Homeopat.
4. Jag var bara 29 år när jag blev änka.
5. 8 st av mina kärlekar "pojkvänner" är döda. Av dessa var jag på 5 begravingar.
6. Jag flyttade hemifrån redan vid 16 års ålder.
7. Har varit makrobiotiker i 10 år, ikke köttätare i 34 år.

Nu skall jag skicka 7 st awarder till några bloggar...hemmmmmmm
vilka har bloggar då?
Vilka är itnresseradde? Det kan vara rätt så spännande.
Tvärr har jag inte så många som jag känner som bloggar om jag tänker efter....tanter i min ålder bloggar kanske inte......

Ok du då Hampus kan du tänka dig det? Du får skriva 49 saker(ta alla mina 7) som dina läsare inte vet om dig!!!!!
Det skall bli spännande!
Finns det någon annan som läser min blogg som har en blogg som jag kan ge det till?????


Såhär ser våran gran ut på tomten just nu, vi har så mkt snö häri bergen.


I Runnaby var de insnöade idag. Vi har snöslunga och det är bra att ha.


Sågarbo mm

Har varit i Sågarbo Herrgård på kurs i fyra dagar. 1700-talsgården Sågarbo Herrgård ligger i ett vackert naturreservat utanför Gävle/Skutskär. Platsen har historiska anor, träden är magnifika och det är gångavstånd till havet.Det såg inte alls ut så här nu, det var alldeles vitt och massor av snö. En helt otrolig plats där jag mötte min "systrar" för att förankra oss i prästinnans väg. Härliga meditativa dagar i en så vacker miljö och en gemenskap som bara blir större och större. Vi hade läkande samtal som teama denna gång och ordens betydelse.

Här är min bild från i Söndags, vi kunde knappt gå ut det var kallt, snöstorm och jätte mkt snö.


Här första kvällen ceremoni, för fred och till Haiti. ´

Kära möten när vi möttes, alla var så glada trots vädret och kampen att komma dit. Många fick åka kl 5 på morgonen för att ta sig hit till kl´13.00,´jag hade tur mitt tåg gick dirket från Örebro till Gävle och var där 12:40 min syster Kerstin "eldhjärtat" väntade på stationen och vi tog en taxi till Sågarbo.


Vi blev så väl omhändertagna av ägaren han hade till och med satt in vita riktiga rosor på toaletten, och på toalettpappret var det hjärtan. Här skulle vi leva i enkelhet, ekologisk veganmat utan socker och kaffe mm, enkla stugor med tre i varje rum och vi skulle låta ödet bestämma vilka vi skulle få bo med. Inga duschar på rummet utan man fick pulsa i hög snö för att kunna tvätta sig. Men vi njöt av varandra, av en vacker natur, enkla måltider med en fantastisk historie berättare från gårdens historia från Ankarström till en kvinna som satt instängd i "aresten" i sju år........ sedan kom spökhistorierna......


Snöflingor och vissa orbier omringade vår stuga Örnen! Jag hamnade med Hilka och Ingegerd det var till mer än belåtenhet. Ett mera magiskt ställe får man leta efter.


Här är min vackra syster Kerstin, hon handlar sina otroligt vackra kläder på tradera.....inte visste jag att man kunde göra det. Många systrar blev avundsjuka på denna rosa cap, kärlekens färg på Hjärtat låga.


Det här är Torgny, ägare av Sågarbo. Jag kan inte finna ord för att beskriva denna man. Han hade ringt till en speciell person för att ta redan på vilken efterrätt prästinnor skulle ha. Maten var helt otrolig och så vackert kombinerat för ögat, allt i minsta detalj var genom tänkt och det smakade underbart!!!!
Vi hade tre rättersmiddagar på kvällarna, och Torgny berättade gårdens historia från 1700 talet och óm kälekshistorier och spöken mm. Vi skrattade rakt ut till denna fantastiskt underbara man. TACK Torgny för ditt engagemang för att vi skulle trivas och ha det bäst!!

Jag kom hem kl 18 igårkväll och då skulle vi packa för att flytta ut till landet. Vår lägenhet skall  renoveras så vi fick tömma hela köket och toletter samt hall(det blev som att flytta)......när jaghade packat hela bilen full så sprytade den olja......
Den blev lagad i dag som tur är, det var många problem att lösa när jag kom hem från den underbara utbildningen som jag kanske skriver mer om senare. Nu måste jag lägga mig är helt fullproppad av tankar och framtiden. Nu bor vi i skogen, skönt det funkade att blogga på min lapptio och med mobilt bredband.


Såhär kunde en huvudrätt se ut i Sågarbo, olika smaker och dofter som fick magen att kurra och skönhet för ögat.
Att bli serverad och bara gå från bordet, i så många dagar var helt underbart! Jag kan varmt rekommendera Sågarbo Herrgård med sin Stugby, ett ställe man aldrig glömmer! En magisk plats att hämta kraft från.


RSS 2.0