TACK för alla gratulationer för pojken i familjen!

Jag har fått mängder av sms, mail och samtal angående den nya familjemedlemmen. Det värmer så att alla är så glada. Vi är oxå så jätte glada och alla mår så bra.
TACK för all uppvakning och omtankar!
Tänk vad fort och bra det går att förmedla sig nu, jag fick ett kort på bäbisen av Christian i min mobil, det kunde jag sedan vidarbefodra till mina vänner snabbt och enkelt, ja till och med till Karibien där min brors äldsta pojke Ronny och hans tjej Carro är just nu.

Jag arbetade till 15 idag och sedan bokade jag om några för att få åka till Runnaby. Bella kom hem idag och jag ville vara där och försöka hjälpa till nu när det blev så många barn helt plötsligt.

Tänk att de bara flyttar in........ en efter en...

Bella var på bra humör idag och tittade lite försiktigt på sin bror, sedan gjorde hon inte så mkt notis över den lille.
Vi lekte i nästan 5 timmar, "Bella lekar" då. Vi hittade en ny lek då jag skulle stå på knä och hon skulle krypa in under mig, hon skrattade så hon tjöt. Vi låg nog i sängen i tre timmar och försökte leka de lekar som Bella ville leka. De är svårt att hitta på saker för det går inte att styra henne, eller att prata sig till en lek, utan man får försöka hitta på i stunden något som hon reagerar på och skrattar till. Jag sjöng massor som vanligt men ikväll visk sjöng jag lågt och det var verkligen spännande...... hon blev så nyfiken när jag viskade, det var roligt.
För Bella finns bara nuet och inget annat. Det är så svårt att veta vad och hur mkt hon förstår när hon inte pratar alls. Men jag tycker nog att det går sakta men säkert framåt.
Jag ser fram emot att hon skall få börja på särskola till hösten, det blir nog en annan träning då och hon kanske blir lite mognare för träning av specialister.

Här kommer ett litet collage från ikväll, tyvärr fick jag inte med Bella på en enda bild. Men jag har nog över 1000 bilder på henne förut. "Björnungen" kom med i varjefall, honom har jag inte så många på!
Farmor var där när jag kom, och Maja säger här hej när hon skall gå, men Maja tyckte inte att hon skulle åka.
Maja pratar hela tiden och hon är så rolig och så jätte förståndig. Hon pekar på bäbisen och säger bäbis....
Säger BRA och klappar händerna när jag sjunger.... det är lika roligt varje gång!

Man kan lugnt säga att det var en frid i Runnaby idag. Bäbisen tuttade och sov, Maja somnar alltid straxt efter 18 tiden ensam i sin säng..... hon har verkligen fått rutiner och vet direkt när hon skall sova. Det är helt otroligt de bara lägger in henne så somnar hon ensam. Tur är väl det..... för det gör inte Bella.
Jag tror jag låg en timma och spelade spel på min mobil, Bella gillar det hon tittar då hela tiden in i den tills hon somnar.....men det tar tid.

Bella och jag från i somras när altanen blev klar och vi firade med bullar... det gjorde vi även idag...firade med bullar!!!! Kanelbullar.

Lisa min praktikant som böjrat på Helheten i måndags berättade att utomlands så står vi i Sverige för kanelbullar,
inte undra på att vi har kanelbullensdag t o m här. Lisa har bott i Dubai i 12 år så hon har så mkt att berätta.
vi har haft lite mail kontakt för hon var min besökare och gick många kurser för mig innan hon åkte. Nu skall hon vara på Helheten och vi skall förhoppningsvis bygga upp ett arbete till henne. Jag är så tacksam för att hon har kommit till mig för att hjälpa till med alla projekt jag har. Jag behöver verkligen en höger hand till, och Lisas passar så perfekt!


Det kändes skönat att kunna göra något för familjen i Runnaby ikväll, för till veckan är jag helt fullbokad och har svårt att hjälpa till.... mostrarna får rycka in. Menå andra sidan finns pärlan, farmor, famyr (som Maja säger) Maud till hands.

Imorgon arbetar jag i Stockholm, funderar på att ta bilen faktiskt. Tjänar mkt väntan och tid då.

Onsdag är som vanlig och sedan bär det väg till Sågarbo i fyra dagar för utbildning.

Fridens liljor till er Alla, som min pappa alltid sa när han gick!Nu har HAN kommit!Grattis Christian och Sophia, nu har ni allt man kan önska sig!!!


Vi är så glada idag, Sophia ringde kl 10 imorse och berättade att han hade kommit kl 9 i morse!!!!!!
Det blev en kille!!!
De hade åkt in vid 4 inatt och så kom han fyra minuter över nio!!!!!


En stor härlig kille som vägde 4 200 och var hela 53 cm lång.....jag har köpt storlek 50, för små kläder till denna stora kille. Kan ej fatta att han bara för nio timmar sedan befann sig i Sophias mage........ det är helt magiskt!

Vi var bara tvungna att åka ner och titta på honom!


Flickorna och jag blev alldeses lyriska av att se den nya lilla människan, vi kunde inte titta oss mätta på detta fantastiska underverk. Och jag blev kär direkt!!!!!!!!
(tyvärr fick jag se att vi hade tagit kortet bredvid en otäck skylt... men den behöver ni inte läsa på....  jag var så uppe i pojken att jag inte såg skylten när jag tog kortet...??????)


I måndags när jag stod i duschen så slog det mig att min morfar var född i januari, fick för mig att han var född den 21 januari, frågade mamma men hon kom inte ihåg. Då sa jag till Sophia kommer han idag så måste han få heta Bror för det hette min morfar, kanske är det han som återvänder, vad vet man.
Men det kom ingen den 21:a och inte den 22:a, det skulle bli en vattumanspojke helt klart!

Så idag rotar jag fram Doras psalmbok och hittar gamla tidningsurklipp som hon har sparat och då ramlar det ut en artikel om morfar som fyllde 50 år den 23 januari......   men herre gud morfar VAR född den 23 januari.....jag hade tagit fel...... jag tror att han skulle ha fyllt 111 år idag om han hade levt.....
Spännande. 
Sophia och Christian har inte bestämt något namn ännu, de måste se vem det är ......

Ett stort grattis till även Farmor Maud, du är verkligen en pärla som tagit hand om Maja en hel vecka nu.....
Du är guld värd! Värdens bästa FARMOR!!!!
Titta vad lik din son han är!!!!! Återigen en kopia! Hur fin som helst!

Ekotoxikologi, Läkemedel vårt största miljöhot?

Idag fick jag ett besöka av en kvinna vars bror var Ekotoxiolog, det lät spännande så jag frågade vad detta innbar. Min nyfikenhet leder mig in till mycket.
Han kontrollerade gifter i naturen och analyserade dem mm. Han säger att vårt största miljöhot är läkemedel.....
Det finns många läkemedelsrester i våra hav, dessa påverkar fiskar och andra djur och de börjar mutera nu.
Det är så rysligt........
Vi kissar ut våra läkemedel och reningsverken kan inte ta bort de syntetiska ämnena och det kommer ut via avloppen och sprids i naturen, som gör den sjuk.

Jag blir så ledsen och arg..... jag får ju hela tiden höra att homeopati inte är vetenskapligt och allt som detta med för och vissa säger till och med att den inte är rumsren mm. Homeopatiska medel är inte skadligt för människor, inte för djur och inte för natur. De går till bottenmed de flesta besvär helt oansenligt som en information i kroppen och kroppen självläker på alla plan.

Läkemedel är vetenskapliga och läkemedelsindustrin är vår största industri, nu visar det sig att den är den farligaste för vår miljö och för framtid. Men den är vetenskaplig och då får den fortgå.

Hur har det kunna blivit så här?

Har vetat länge att kvinnor kissar ut mkt hormoner, östrogener mm och det påverkar miljön i högsta grad, och i storstäder där inte reningsverken får bort läkemedel kommer det tillbaka till oss och männen för prostatacancer av östrogener. Kanske ett sätt att från naturen slå tillbaka på oss människor...... män kan bli sterila av vattnet, vad sägs om det? Vatten kommer att bli ett stort problem i framtiden. Snart kommer det att bli förbjudit att dricka det i våra största städer i Sverige, och det är på grund av läkemedel. Jag blir verkligen bekymrad och extremt trött på denna värld vi lever i........

Vad är vetenskap?
Vetenskap är skapligt vetande, kunskap är att kunna skapa något!

Har hittat på nätet:

Ekotoxikologi, vetenskapen om främmande kemikalier i naturen, hur de släpps ut samt deras kemi och effekter i miljön. De ekotoxikologiskt viktigaste substanserna är ofta svåra att bryta ned och utsöndra. De anrikas därför i levande varelser, vilket möjliggör en spridning av miljögifter från art till art och från generation till generation.

 2010-01-21 Nationalencyklopedin 
http://www.ne.se/ekotoxikologi

Läkemedelsverket utreder för närvarande kunskapsläget om effekter av läkemedel i miljön på uppdrag av regeringen. Idag vet vi inte hur växter och djur påverkas av dessa ämnen. EU kommer sannolikt inom en snar framtid att skärpa reglerna för hur miljöriskbedömningen av läkemedel ska gå till. Som ett led i detta arbete, kommer det aktuella projektet ta fram ny kunskap om effekter av olika grupper av läkemedel. Vi kommer att kombinera kemiska analysmetoder och biologiska tester för att identifiera läkemedel i avloppsvatten och för att studera vilka effekter de kan ha på framförallt kräftdjur och alger. Dessa resultat kommer att sammanlänkas med resultat i samarbete med två andra projekt som studerar effekter på bland annat fisk.

Läkemedel sprids till miljön främst via avloppsreningsverken, antingen genom att de använda läkemedlen utsöndras av människan via urin och avföring, eller att oanvända läkemedel spolas ner i avloppet. De läkemedel som inte förstörs i reningsprocesserna, följer med det renade avloppsvattnet ut eller fastnar i avloppsslammet. Merparten av slammet läggs på soptippar, varför risken att läkemedel sprids till miljön med lakvatten är stor. På detta sätt hamnar läkemedlen, opåverkade eller i omvandlad form, slutligen i sjöar, hav, grundvatten och även i dricksvatten. Eftersom läkemedel är gjorda för att ha en biologisk effekt, finns det anledning att tro att biologiska system även hos andra organismer än människan påverkas. Detta har redan visat sig, till exempel då fiskar som levde i närheten av reningsverk blev tvåkönade av p-pillerrester som fanns i det renade avloppsvattnet.

läs mer på http://proj.formas.se/detail.asp?arendeid=10147 

Vilken sida sover du på????Hur sover du?

Har ni tänkt på att vilken sida ni sover på är viktigt, vi ligger ca 30 år i sängen, 5 år på toaletten och 11 år i köket...när skall man leva då?
Men eftersom vi tillbringar nästan hälften av vårt liv i sängen så är sovställningen viktig, sängen viktig, kudden viktig mm.
Besökare som kommer till mig med än det ena och än det andra problemet, jag måste vara dektektiv för att försöka förstå och kunna hjälpa.
Minns en man som hade så ont i sina fotleder att han fick gå och spruta in tuppkam för att kunna gå. Han körde mc och hade mckängor på sig, så kom han en dag och sa att läkarna skulle stel operera honom och då skulle han inte kunna ha sina mckängor mer....
Jag började få panik han var inte 40 år, steloperationer gör man mer och mer nu om man inte får bukt på smärta.
Jag frågade mannen hur han sov och då svarade han att han alltid sov på magen, det hade han gjort i hela sitt liv....å hååå sa jag, kanske du borde sluta med det då? Men han sa att han inte kunde, han hade faktiskt tänkt på det själv. Då bad jag hans fru sy på pingisbollar på framsidan av t-shirten så han inte kunde sova på magen.

Ja skratta ni......men om man ligger på magen så flexar man fötterna och förmodligen hade ledväskor mm tänjts ut.
Efter en månad med denna t-shirt så gick värken över och han behövde inte stel opereras. Ingen läkare hade frågat den lilla enkla detaljen ----hur sover du? Och jag måste fråga hur tänker de???????
Jag har så många exempel på att värken i kroppen kan härledas av hur man sover. En annan kvinna sov på vänster axel och stoppade båda händerna under vänster kind, händerna skulle vara knäppta för annars kunde hon inte sova. Hon visste ej var hon skulle göra av händerna....????
Det medförde att vänster axel blev helt belastad och ständig värk. Då bad jag henne att sy igen ärmarna på sin t-shirt och försöka ha dem neråt och sova på ryggen eller höger axel, efter bara två veckor så hade hon inte ont längre i sin axel......hon hade gått till doktorn flera gånger och fått cortison sprutor där. Men vad hjälpte det i längden när hon alltid sov lika dant?

Jag kom och tänka på detta idag när en ung söt tjej söker mig för ont i knäna....unga människor skall inte ha ont i knäna.... visserligen var hon en fotbolls tjej. Läkaren kunde inte hjälpa henne, sjukgymnasten hittade inget mer än balansen som hon skulle träna på.
Jag frågar då hur sover du? Då svarar hon jag drar upp knäna och sover helt ihopkrypen....
det var lite svårare att kunna hitta en lösning på att försöka ha benen raka på natten, men hon skulle försöka och så fick hon spigelia av mig. Det skall bli spännande och se vad som händer med detta. Jag försökte även massera knäna, tog alla akupunktur punkter runt knät och dessutom körde vi zonterapi på fötterna på knäts plats.

Så tänk på det, det är viktigt att möblera om i sovrummet, byta plats med sin partner, ändra så man ibland sover där man har fötterna mm. Byt kudde då och då. Bryt mönster även i sängen! 

Sov aldrig lika dant, och framför allt inte på samma sida varje natt.Försök nu att sova bra och gott!!!!!!

Heder till min dotter Sophia!

Sophia överraskar mig hela tiden, hennes otroliga tålamod med barnen och så en fantastisk människa och mor. Men idag får jag ett sms från henne, alla går vi och väntar på bäbisen........så jag hoppar ju högt varje gång telefonen ger någon signal ifrån sig.....
Då står det att hon köpt ett skåp på Ikea idag. Vad kul skriver jag och sedan måste jag ringa upp för jag undrar vem har hjälpt henne med det? Hon är i niondemånaden och gått snart över i två veckor....

Då säger hon att hon gjort det själv.......va säger ja....jo det var i flera delar och varje karton vägde minst 30 kg............hur????? med den stora magen och den lilla människan som hon är...
Vilken vilja och vilken styrka. Vet ej om hon hade planer att bäbisen skulle komma om hon gjorde det, men bäbisen ligger lika tryggt kvar, den trivs väl...?????


Bella och Sophia på nyårsafton i år, lika som bär!

Bella har börjat protestera när hon inte vill olika saker, idag när hon skulle åka med sin taxi från dagis så vägrade hon.... det blev tydligen fel och taxi chauffören flyttade på barnstolen och bytte plats. Det gick inte får då vägrade Bella åka med. Jag fick åka och hämta henne från dagis och hon blev så glad hon dansade runt och klappade händerna för att visa sin glädje(inte många som gör så när jag kommer......)

Vi sjöng hela vägen hem till henne, tyvärr var jag tvungen att åka tillbaka till jobbet. Men det kändes ändå skönt att kunna hjälpa till med något. Jag blir faktiskt lite glad över att Bella börjar visa vad hon känner och vad hon vill. Nu går det inte att göra vad som helst med henne. Hon har en egen vilja och hon är jätte jätte stark(lika stark som sin mor). Visst det är jobbigt för Sophia när inte praktiska saker fungerar och hon vägrar, kläder, jacka, vantar och nu att åka med taxi mm. Men ändå kan jag känna glädje att hon börjar visa saker och säger ifrån.
Det finns alltid från flera sidor som man kan se ett problem på.

All heder till Sophias styrka och tålamod med Bella och alla myndigheter, + andra vuxna människor som hon får kämpa mot!!!!!
Här är hennes blogg.

http://bullerirunnaby.blogg.se

SHR, myskväll och väntan fortfarande!

Fredag upp tidigt körde bil till Linköping, hade svårt att bestämma mig eftersom jag gillar inte att köra när det är halt. Men tur var jag tog bilen och fick veta att tågen inte alls gick, endast x2000 fungerade. Så tur hade jag som kom dit i tid och hem ganska fort, sparade två timmar att komma hem tidigare för att jag tog bilen. Färden till Linköping var underbar, jag åkte över Pålsboda och Borensberg den lilla vägen. Det var nästan bara jag som åkte där, Johan skojade och sa det var ingen annan än du som vågade åka på den halaste vägen......
Kanske var det sant, men jag åker hellre själv på en halväg, än blir omkörd av flera som kör jättefort när det är halt eller det värsta jag vet, bli jagad av långtradare....... de är verkligen skräck jagande när de ligger nära nära där bak, skulle vilja ha en skylt som kommer upp - Ligg inte så nära min bak, vi känner inte varandra!
Måste fundera på hur jag skall kunna fixa det.
Jag har alltid varit rädd för långtradare.... vad händer jo en dag söker en långtradarchauför mig och sitter där och berättar hur rädd han är när han skall köra med tungt släp, hur svårt det är att köra så tunga fordon och att de bara glider när det är halt, han undrar om det finns några piller att ta för rädsla????? Jag trodde inte min öron...min bror brukar trösta mig att säga att långtradarchaufförer är så duktiga att köra och att jag inte alls behöver vara rädd för dem, utan mer för vanliga bilförare....... men..... ja han fick köpa en burk Gelsemiun "rädslan för stundande händelse", jag tog reda på vart han skulle köra så jag inte behövde vara på den vägen..... mkt skall mitt öra få höra.

Hur som helst styrelsemötet med SHR var jätte bra, vi tog beslut på många bra saker för att föra Homeopatin framåt. Vill du stötta vårt arbete så kan man nu gå in med 100 kr till SHR för att stödja Homeopatin.
Vill man ha vår tidning så sätter man in 300 kr och få 4 tidningar per år.
Pg 55325-5, Svenska Homeopaters Riksförbund, skriv stödmedlem på talongen.

Bilder från styrelsemötet. Vi skall göra ett seminarium i Örebro den 17 april. Vår nya styrelsemedlem och kassör Henrik Sand var med, en fantastisk person, vi är så glada att han är med i vår styrelse nu.
http://www.minhomeopat.se/ 

Kvällen blev mys med familjen, alla var hemma, det var trevligt men trångt i sofforna.

Jag sitter med stickningen för att sticka hanledsvärmare till Maja och Bella.


Lördag var det dags att "dansa bort julen" Knut har nu varit och våren väntar och vi väntar fortfarande på den nya familjemedlemmen....


Den här hänger i Sophias hall, vi väntar på att någon skall ha den på sig och komma hem.....
Amanda och jag åkte till Runnaby på em för att hälsa på och hjäpa till men väntandet..


Maja tyckte om sina nya handledsvärmare som jag stickade åt henne. Vi lekte "koja" och Amanda fotade gullet.Maja och Bella älskar moster Amanda och gillar verkligen att bli fotad nu, (jag har nog tränat henne mycket) sedan vill hon titta på korten i kameran.Bella och jag busade oss varma, Bellakurra vår nya lek som är populär för Bella. Hon skrattar så hon nästan kiknar och det sporrar mig till att busa mer..... det är så roligt att kunna hitta en lek med Bella.
Bella har nu en favorit klänning, det går visst inte att byta, hon skall ha den varje dag..... det är den enda klänningen som hon inte tar av sig just nu. Borde köpa ett helt lager till henne.


Vi lekte i nästan tre timmar, vi blev trötta allihopa...


Vi har en liten lek som heter "-se knäpp ut", den har Amanda gjort sedan hon var bara 1 år, så fort Johan sa åt henne att se knäpp ut så tittade hon i kors och gjorde sig till. Här tränar gänget på att se knäpp ut.....
Roligt är att skratta tillsammans, det spelar ingen roll hur man ser ut, det viktigaste är väl hur man ÄR!!!

Nu skall jag gå och titta på U2 på tv, mitt favorit band!


Dagar som gått och Barnen i Runnaby, Parisebullar åt Gustav!

Dagarna rusar iväg, det är många som har haft problem nu först kylan och nu fukten. Många kroppar värker och ischias bara dyker upp på var och en. Många ringer om värk, eksem, torrhud, och fler och fler söker för acne problem i alla åldrar.
Men vem kan säga att det inte är vackert ute just nu?

Jag var tvungen att bara gå runt slottet en lunch, det var helt magiskt. Två änder hittade några bär som trillat ner. Det fanns inget öppet vatten som jag såg. De lullade så fint i det vackra landskapet, men måste ha varit kallt om fötterna.

Det sökte mig en kvinna med svåra acneproblem i veckan. Hon hade varit till hud naturligtvis, där fick hon antiobiotika att äta ett år, men det fanns många biverkningar på det. Hon fick ont i lederna och belutade sig för att söka andra vägar. Acnen hade börjat runt munnen och för mig säger det att det är hormoniellt, eftersom den hade suttit där. Sedan hade den flyttat upp till kinderna för att sedan befästa sig i pannan. Då är det bra att kunna ansiktsanalys och försöka förstå sambanden vad som sker i kroppen. Läkaren hade sagt  att det var en inflammation???? Hallå allt är väl en inflammation och allt kommer väl innefrån? Man blir mållös hur de tänker och vad de gör. Och inget resultat blir det och inga svar har de. Huden är ett förpackningsorgan och inget annat. Huden är ett organ ett utrensningsorgan, mycket kan vi läsa av på huden.

Hur som helst kvinnan fick sepia och kolloidialtsilver att spraya på dessutom lymfosin, sopkvasten i kroppen som städar undan och renar blodet. Det skall bli kul att se resultatet om 6 veckor.

 Alva och jag åkte ner till Runnaby för att fika och leka med barnen. Maja blev så förtjust i mina armledsvärmare i ull som jag säljer just nu. De är så varma och goa, håller en varm i hela kroppen. Blir man kall om handleden så fryset man i hela kroppen. Jag måste vara rädd om mina händer eftersom jag ger massage, det är ganska påfrestande och jag försöker skydda dem genom att inte kyla ner dem. Jag måste bara sticka små handledsvärmare till denna lilla dam.


Bella var på ett strålande humör, hon verkade så glad och nöjd. Vet ingen lyckligare än Bella när  hon mår bra. Hon strålar i ögonen och ler med hela sin själ! Men jag vet ingen olyckligare när hon inte mår bra.
I förrgår vägrade hon gå in i taxin för det var en buss, hon vill ha taxibilar och inte bussar. Det blir jobbigt för Sophia men jag blir glad för varje litet framsteg Bella gör, hon sätter nu samband och börjar visa vad hon vill.
Spännande! Hon är verkligen medveten nu när Alva tog korten. Man ser att hon gör sig till.
Maja har börjat pottränat alldeles av sig själv, det är bara den lilla detaljen att dockan får sitta på stora pottan och själv sätter hon sig på dockans potta. Men vi säger inget.......hon leker och det är genom lek som barn lär sig.
Momors stövlar var roliga att prova.....och även om pyjamasen skall på så var handledsvärmarna viktigt att ha kvar. Mina sa hon och spände ögonen i mig..... Nå ja det kan inte ta sådan lång tid att sticka några sådana till Maja. Kanske ett par till Bella, hon som vägrar vantar fast det är 20 grader kallt..... kanske kan värmare värma något....Jag kan inte få nog av Bellas värd. Här börjar hon bli intresserad av lampan, hon känner försiktigt och förstår att den alstrar värme, hon undersöker noga och kan inte låta bli att peta med pekfingret på lampan, hon drar bort handen genast när hon känner att det blir varmt. Men det är så spännande så hon tar hela handen nästa gång och samma sak händer. Hon tittar på mig och ler för hon tycker att det är så kul. Jag blir bara lycklig över att hon hittar på nya saker, eftersom hon inte annars leker alls. Men hon kom ihåg "tittut" leken och vi lekte även den och hon bokstavligen gapskrattade. Då blir mormor så lycklig!!!!
Sophia låte henne hållas eftersom hon är så försiktig vid lampan. Jag stod där och tjatade om att det var varmt, varmt, varmt.......... men hon brände sig inte alls.
Maja i mostersknä.... Maja kan säga "most" nu det är moster och ajaj är Alva, Alva är väldigt svårt att säga minns  när Alva var liten så sa hon att hon hette "Avla" hon kastade helt enkelt om bokstäverna för det var lättare att säga.
Har sjunger de klappa händerna lite bakom och lite fram sist på magen lite grann.....
Barn har så korta armar så det var svårt för Maja att klappa bakom, det blev lite jobbigt.


Trött pappa som försöker plugga samtidigt som Bella gör sin favorit sysselsättning, att nypas i armvecket. Det är jätte mysigt med tunntskinn tycker Bella. Sophia vänta på den nya familjemedlemmen, den lär vänta på sig...vi som är så nyfikna..... vem är därinne?Lilla hjärtat då, hon ville tvätta sina leksaker innan det var läggdags.....
Kom hem där satt datanördarna med vars en dator i knät.... det är tydligen det nya sättet att umgås...????

Jag lovade Gustav att försöka hitta recept på Dessiré bullar, det är Sophias favorit så jag försökte lätta upp väntan lite med att köpa med mig bullar till henne. Så här ser de ut och de är det godaste som finns:

 Kanel och socker skall det vara, Hells café har dem i Örebro finns säkert någon annanstans oxå men man kan göra dem själv!

 Gustav det fanns inte recept på just dem, men något liknade som jag gjorde när Sophia fyllde år när hon var liten:

Pariserbullar

Krämbullar. Absolut inget för viktväktare.

Cirka 40 stycken

  • 4 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 150 g rumstempererat margarin
  • 6 msk socker
  • 2 ägg
  • 16 dl vetemjöl
  • 6 dl vaniljkräm till fyllning
  • Smält margarin och kokosflingor eller strösocker till pensling

Värm mjölken till 37 grader och smula ner jästen. Rör margarinet och sockret poröst i degbunken. Tillsätt äggen och mjölk/jäst-blandningen. Arbeta i mjöl till en smidig deg. Låt den jäsa till nästan dubbel storlek.

Gör iordning vaniljkrämen. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en fyrkantig kaka. Skär ut runda kakor, ca 9 cm i diameter. Lägg på en klick vaniljkräm och nyp ihop bullen till ett litet knyte. Lägg den med skarven nedåt på en plåt (som är smord eller försedd med bakplåtspapper).

Låt bullarna jäsa en stund till. Grädda i 250 grader ca 10 minuter. Pensla de gräddade bullarna med smält margarin och doppa dem genast därefter i kokosflingor eller strösocker.

Ett annat recept:

Pariserbullar

Mina favoritbullar måste du få recept på, här är det! Nu ställer vi till med ett riktigt vetebrödsbak! Här får du recept för både vardag och fest. Väljer du att baka flera sorter, så går det utmärkt att frysa både bullar, krans och längd. I korgen bak ser du kardemummabullar, till vänster wienerbröd, till höger pariserbullar, dessutom krans och fläta.
Det här behövs för ca 20 st:
100 g smör eller margarin
2 dl mjölk
25 g jäst
1/2 krm salt
1/2 dl socker
1 ägg
ca 7 dl vetemjöl
Fyllning:
ca 3 dl vaniljkräm
Pensling:
smält smör eller margarin
strösocker
Ugn: 250°
Gör så här:
1. Smält fettet och häll i mjölken Värm till ca 37°.
2. Rör ut den smulade jästen i degspadet.
3. Tillsätt salt, socker, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa i ca 30 minuter.
4. Dela degen i ca 20 delar och rulla ut runda bullar. Platta till dem och lägg 1 klick vaniljkräm på varje, nyp ihop och forma till bulle igen.
5. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Jäs ca 30 minuter.
6. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt de kallna på galler under bakduk. När de är kalla penslas bullarna med smält matfett och doppas i strösocker.
Smaklig måltid!
Gör så här:
1. Smält fettet och häll i mjölken Värm till ca 37°.
2. Rör ut den smulade jästen i degspadet.
3. Tillsätt salt, socker, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa i ca 30 minuter.
4. Dela degen i ca 20 delar och rulla ut runda bullar. Platta till dem och lägg 1 klick vaniljkräm på varje, nyp ihop
och forma till bulle igen.
5. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Jäs ca 30 minuter.
6. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt de kallna på galler under bakduk. När de är kalla penslas bullarna med smält matfett och doppas i strösocker.
Smaklig måltid!Nu hittade jag det recept som jag alltid gjorde till Sophia( de jäser alltid och blir bra), det är med hjortronsalt i och det går så lätt. Man kan sedan blanda kanel och socker och doppa dem i så blir det Dessiré bullar:

Gör så här

smula sönder jästen och lös upp den i mjölken tillsätt socker ,ägg , och hälften av mjölet som blandas med hjorthornssaltet rör om till en smidig deg.
skär smöret i bitar och rör ner i den lösa degen tillsätt resten av mjölet och arbeta degen smidig och blank låt degen jäsa i 40 min under bakduk.
kavla ut degen och sporra ut ca 45 fyrkantiga bitar lägg en klick vaniljkräm i mitten och nyp ihop till en bulle men inte för mycket då spricker degen lätt och fyllningen rinner ut.
lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper med skarven nedåt och låt dem jäsa i 40 min till grädda bullarna i 225 grader i 10 min ska bullarna ätas färska så pensla dom med smält smör och doppa dem i socker

Jäst, Mjölk, socker, Ägg, Smör eller margarin, Hjorthornssalt, Vetemjöl, vaniljkräm, Smör eller margarin, socker

Vill man göra dem nyttigare så tag rörsocker istället, dinkelmjöl och olja, koka egen vaniljkräm...mumsssss!Det har blivit mkt sötsaker på senaste tiden i bloggen, kanske man behöver mer tröst på vintern eller det går åt söta saker för att hålla sig varm, vad vet jag?
Vi är ingen godisfamilj, vi bor ovanför et tkondotori men jag tror vi bara handlat fika bröd där 3 gånger på snart två år...... så det är vi värda!Så kunde jag inte låta bli att lägga in större bild på bron, som ni vet så älskar jag broar.......stenbroar skall det vara. Jag gillar att bygga broar, att förbinda tankar och bygga ihop olika filosofier mm

Den som söker den finner!

I morgon blir det Linköping styrelsemöte för SHR!

Måndag och ingen bäbis har kommit!

Väntans tider är väntans tider, men bäbisar kommer när de skall komma, stjärnorna måste stå rätt mm.
Christian var inte bra så Sophia fick stanna hos oss hela helgen. Vi fick rå om henne och behandla henne som en prinsessa. Det är hon värd.
Vi blev många till frukost denna iskalla morgon, flickornas pojkvänner hade även droppat in här.
Vi kom på att bäbisen måste ha kläder så vi åkte och handlade lite kläder så bäbisen skall känna sig välkommen.Amanda och jag provade lika dana kläder, det var roligt...På lördagskväll var Johan och jag på 50 års fest! Flickorna hade syster kväll alla tre, de njöt att få vara själva med varandra. Syskon är det bästa man kan ha, det är de man har längst relation med i hela livet.
Har man inga syskon får man utse en riktig vän som syster eller bror. Jag har flera systrar som jag valt ut själv eftersom jag inte har någon "riktig" syster.
Festen var väldigt bra organiserad.
Vi var på en liten restaurang som serverade Italiensk buffé, det var verkligen gott och jag hittade massor av att äta som inte var kött. Musiktävling, godmat, telegram och tal. Allt som en 50 årsfest skall innehålla. Guldhatt och guldkäpp fick han och vi hade samlat till en ballongfärd med Champange!

Efterrätten var mums Tiramisu

Tiramisu (Tìramisù) är en klassisk italiensk efterrätt med krämig mascarpone som är en italiensk färskost som smakar ungefär som krämig grädde, savoiardikex som är söta avlånga kex och så smaksatt med någon likör eller någon konjak. Receptet är inte svårt att göra vill man göra den på äkta italienskt sätt behöver man köpa hem de speciella ingredienserna, annars finns också alternativ på en försvenskad variant med lite vanligare ingredienser som kanske är troligare att man har hemma.

Tid: 20 min + tid i kylskåpet .

Söndagen var en pappersdag hela dagen, men nu är jag klar med bokföring, inventering och alla papper till bokslutet. SKÖÖÖÖÖNT!Skall köpa såkalendern nu, det finns på Stadsträdgårdens ekobutik. Kommer att medela alla riskdagar!Klä dig varmt och gå försiktigt! Har pratat med många idag som hade ramlat under helgen, tänk på att ta arnica direkt vid skador. Aconitum om du varit ute i kylan förlänge!
Otursdag....jobbigdag, bladdag?

Vissa dagar är dagar då man inte skulle lämna sängen....Antroposoferna http://www.antroposofi.info/om_oss/)(brukar ha vissa dagar då man inte skall gå ut enligt såkalendern,http://www.biodynamisk.se/publikationer/sakalendern) .
De har även bladdagar som är mer otursdagar än andra. Tyvärr har jag ingen såkalender men för mig har det bara varit en enda lång bladdag. Men någon blomma kom på kvällen!
Hur har jag kunnat skapat den?
Jag hade bestämt att ägna förmiddagen åt samtal......alla samtal som samlas på hög för att jag aldrig hinner ringa dem på jobbet. Jag sitter med en och en hela tiden och då är det svårt att ringa.

Jag börjar med telia, hade fått en räkning på 2333 kr och ett mobilnummer som jag inte kände till alls.
Jag ringer dit får sitta i telefonkö i 45 minuter.......jag kommer fram och berättar mitt ärende och då säger de att det är ett teleförsäljningsbolag som heter Dialect som har gjort ett avtal med mig, en mobiltelefon, en dator och ett mobiltbredband. Jag berättar att jag först tackat ja men sedan ändrat mig och ringt och avbokat det hela. Då säger kvinnan att jag skall ringa på ett nummer till Dialect, jag ringer nummret men nummret finns inte längre. Går till datorn och googlar på Dialekt (visste då inte att de stavade med c) vad får jag upp jo massor om dialekter naturligtvis, men inget telefonförsäljarbolag..... man kan ju undra varför de valt det namnet och stava med c, kanske för att man inte skall hitta dem.


från tågfönstret igår när jag åkte till Falköping, det var väldigt vackert men kallt ute..


Hur som helst jag ringer nummret när jag väl hittar det, så svarar en röst att man måste mejla dem om man har några frågor....
Då fick jag mejla dem men har ej fått svar på hela dagen. Jag bestämmer mig för att aldrig aldrig aldrig någonsin köpa eller prata med några telefonförsäljare........
Hur kan telia göra affärer med ett sådant skumt företag? När jag googlade på dem så kom det upp massor av missnöjda kunder, förmodligen hade de varit med om samma sak som jag. Så nu skall det bli spännande hur detta ärende slutar.
Jag fick energi till att ta bort alla julsaker i köket, byta gardiner och städa.....det gick väldigt hastigt och fort måste jag säga.....

Så till nästa ärende......Nyttkassasystem.se, även där har en telefonförsäljare ringt och jagat mig, pratat med mig och ringt och ringt och ringt......tillslut orkar man inte och jag sa ja eftersom en ny lag säger att jag måste köpa ett kassaregister från och med 1 jan 2010. Detta var i oktober, jag skulle få kassaapparaten i nov för att jag skulle hinna lära mig den. Jag skrev på avtalet och skickade in alla uppgifter om vad jag behövde om olika momser etc. Har fortfarande inte sett någon kassaapparat.....

Så dimper det ner en räkning från Wasa kredit på 2000 kr i den 5 dec att betala den 4 jan, 2000:-, eftersom jag har fått tre bluffakturor samma månad(alltså företag som skickar ut fakturor på kontosmatrial mm men man har inte köpt något utan de försöker att man skall betala) så mejlar jag Wasa kredit att jag inte har köpt något av dem, då svarar de vänd på fakturan....jag vänder på fakturan hade inte gjort det tidigare, man är van vid att allt viktigt står på framsidan eller hur? Då står det att det är en försäkring på en kassaapparat...för tre månader .....försäkringen är dyrare än kassaregistret......??? Ingen hade upplyst mig om detta.
Jag blir då sk..........it förbannad, mejlar dem och säger att jag vill inte ha något av företaget och aldrig mer höra något från dem. De jagar mig på min mobil, men jag kan inte svara eftersom jag sitter med klienter, jag kan inte gå in i någon diskussion när jag arbetar, det tar alldeles för mkt tid och kraft från mitt arbete.
Så idag ringer jag chefen Oskar på hans mobil och naturligtvis kan han inte svara...


Det blir kallare i mitt inre........


Så står jag och lagar mat till Alva och mig kl är nästan 14, Alva är hemma med världens förkylning och jag försöker kurera henne, går in med hostmedel och säger att jag hört dig hosta så ta det här ...hon gapar snällt och tar hostmedlet, hon sväljer och säger men mamma det är inte jag som hostar......va har jag gett fel barn medicin?
Det var alltså Amanda som hostat på morgonen innan hon gick och jag fick för mig att det var Alva som hostade eftersom hon klagat över ont i halsen....
När jag står där och lagar champinjonstuvning så ringer Oskar från kassaregistret, han pratar och pratar och jag bränner vid champinjonstuvningen i tre kastruller....... det som är så jobbigt att göra rent......

Jag ber honom ta bort försäkringen eftersom jag inte beställt det och inte fått information om det...mm då säger han du måste kontakta Wasa kredit endast de kan göra något åt saken. Jag får ett nummer som ingen svarar på.
Vi får äta bränd champinjonstuvning för jag trodde jag skulle hinna till banken men den stänger tre så det gick inte. Jag hade lovat Sophia att handla lite saker som hon skulle ha med sig till BB. Går upp på stan och håller på att frysa baken av mig, springe in i en affär och köper långkalsonger som jag genast tar på mig.  Det blev i allafall varmare.....

Då ringer en besökare som säger att hon varit till akuten, hon hade ringt ambulans och kom ner dit för otroliga smärtor i magen, läkaren gör ingenting utan säger att blodtrycket var lite onormalt högt(undra p ådet hon hade haft ont hela natten) och att hon kunde åka hem igen. De gjorde inga undersökningar, och hon fick inte veta vad det var.....de sa att de hade undersökt hennes mage för 10 år sedan och det räckte?????Då börjar man undra eller hur?
Hon fick tips av mig förmodligen hade hon ätit julskinkan försent och gallan klarade inte av fettet och då skulle hon ta china eller colocyntis för matsmältningen. Hon sa att hon blev bra bara genom att prata med mig och förstå vad hon gjort för fel och vad hon skulle göra för att det inte blev så igen. Ät inget animaliskt efter kl 18 sa jag, det är otroligt hårdsmält och har man problem med gallan så måste man vara försiktig med hårdsmälta saker.


Det blir ännu kallare i mitt inre..... vad gör de på akuten?

Ok springer till Helheten med flera ärende. Går upp på stan för att gå till Lindex har fått ett sms om att jag har 10% på rean, vad bra då kan jag handla det Sophia behöver... Går dit hittar lite saker på rean och betalar, när jag kommer ut på gatan så tänker jag efter blev det inte väl dyrt???? Det var ju rea och jag skulle få 10 % mer och hade visat sms:et mm, mkt riktigt när jag tar upp kvittot då har jag betalt flera saker två gånger??? Får gå tillbaka och reda ut det och få pengarna tillbaka.

Jag hade bjudit Sophia, Maja och Christian på paj kl 18:30 skulle de komma om Alva blev bättre eftersom Sophia skall föda när som helst så vill hon inte bli smittad. Alva hade fått medel för alla åkommer  + och för hennes syster oxå så hon var på benen redan vid tre tiden. Så det blev grönt kort att familjen skulle komma hit och äta med oss.

Jag hamnar på Indiska mm och upptäcker att kl redan är 17 jag springer till Ekershallen med tre stora kassar, slänger ner allt till tre olika pajer som jag skulle bjuda på, då ringer Sophia och säger att Christian är magsjuk......eller matförgiftad???????
Herre gud säger jag och mina egna problem blev som bortblåsta.......
Sophia kan inte bli magsjuk nu när hon skall föda, jag förbjuder henne att åka hem till sig och säger att hon måste komma och bo hos oss. Vi åker naturligtvis till Christian med dofilus och Nux vomica(hade ingen ars alb hemma)ställer det på trappan och åker hem till oss. Farmor hade hämtat Maja och Isabella var på kortis(vilken tur Isabella får inte bli magssjuk, då måste hon läggas in med dropp för hennes mitokondriella sjukdom)Så här såg det ut i min säng.......skönt nu vet jag vart alla är, har fullständig kontroll...
Vi fick tahand om Sophia och mysa bara våran familj så att säga.......jätte jätte trevligt blev det.
Det var -25 grader ute och vi bestämnde att inte gå ut något mer ikväll....
Vi tittade på gamla kort och skrattade högt! Hur fort går tiden?


Jag lagade tre pajer, grahmsmjöl, olja och vatten, en som det var rödlök, soltorkadtomat och mozarella, en med champinjonstuvning i (en annan än dagens) och en med salami och lök till  Johan. (Sophias mage syns lite på bilden, fattar inte att det är en färdig liten människa där nu som kommer vilken dag som helst....)Jag hade dukat i görnt i kväll för det påverkar att man skall bli harmoniskt, det behövde vi alla efter denna dag.....


Vi åt och hade trevligt, tittade på Let´s dance och då sa jag något om att en deltagare hade reumatism och flickorna börjar gapskratta och säger -men mamma du får titta på din mobil och svara där, sjukdomar har inte med Let´s dance att göra...... de tycker att jag jobbar jämnt eftersom jag alltid har mobilen bredvid och svarar på alla dess konstiga sms som jag får.......de säger att jag är arbetsnarkoman, men jag tror att jag är mer född till en hjälpare......
Men hur som helst jag hörde inte fel, det var en deltagare som hade reumatism som blev bättre när han dansade!
KUL!
Vid 22:30 säger Amanda att jag måste hjälpa henne med sin projektplan....det var bara att gå till datorn och vara ett stöd hon håller på att göra ett specialarbete i skolan och har nu startat en ny sida på nätet:
http://orebrostreetstyle.se/ , det skulle skrivas projektplan, syfte, historia mm så det var bara att ta tag i det problemet...
Men sidan blir nog jättebra och en rolig idé som vanligt när det gäller Amanda.

Då kom Gustav, ville hämta hem Alva men det var svårt för dem att gå. Sophia skulle få ta Alvas säng. Precis när de gick så kom Freddy som ville träffa Amanda. Innan dess hade Amanda haft Matilda och hennes kille här och i morse kom My som hade glömt sin brors födelsedagspresent i Amandas rum......

Jaaa jag säger bara det vilken dag........

I bland när ens egan bekymmer känns stora, kan det komma andra bekymmer som är större och de första bekymmrerna betyder då ingenting.....

Vad är viktigt och vad är det som är bekymmer?

Livet är inte ett problem, utan ett mysterium att lösa!

Nu måste jag sova eftersom jag måste följa med till förlossningen om det blir inatt....visserligen har jag varit med både på Isabellas och Majas men nu hade jag tänkt tahand om barnen istället. Vi får se vad som händer i natt!

En skout är alltid redo!

Ha en trevlig helg!!!!!Sjuk av kyla? Aconitum, Rhus tox och Ruta.

Har fått många frågor om det är farligt att gå ut nu när det är så kallt. Jag tror inte att det är farligt att gå ut, men man måste tänka på att ha bra och varma kläder på sig. Det känns! Varma strumpor och skor är ett måste och så något på huvudet (kyla läcker stort där eftersom huvudet är rätt så stort) en varm och lång halsduk att vira in sig i är aldrig fel. Tänk bara på att inte ta på för mkt det gäller att ha luft i mellan och lager på lager, så skall man även kunna röra sig.
Många förklylningar med hosta går faktiskt fortare över genom att vara ute och andas in frisk luft och mkt syre. Alla inflammtioner mår bra av syre, det kan snarare vara mer ohälsosamt att bara vara inne och specillet vid kroniska besvär. Ferrum kan man ge vid långvariga inflammationer det ger kroppen kraft att läka, går man sedan ut och får syre så tillfrisknar man fortare. Men man behöver inte överanstränga sig och vara ute förlänge, att gå en vanlig liten promenad gör allt bara lite "gott".

Är det så att man varit ute för länge och blivit kall eller våt, då kan man alltid ta aconitum "sjuk av kyla", även om du har för frusit dig så ta Aconitum många gånger. Ni som har små barn och svårt att veta om de fryser det är aldrig fel att ge ett aconitum när ni kommer in, som "ifallom"

Aconitum

Influensa förkylning lunginflammation, vit i ansiktet när förkylning bryter ut, känner sig ruggig, stryphuvudsinflammation, luftrörskatarr hosta kikhosta, reumatism lungsäcksinflammation, nervsmärtor. Kolik tillföljd av rädsla.
Chock, panikångest och signatur sjuk av kyla.

Ett annat bra medel är Rhus tox, sjuk av väderväxling, om ni blir stela eller får värk i kroppen så kan detta medel göra undervärk. Många med värk får mer värk vid kyla och då är Rhus tox ett underbart medel för att tina upp stela, ömma leder, muskler och nacken.

Rhus toxidendron

Rastlöshetens medel, orolig att vara inomhus eller att ligga i sängen. Alla som blir uppdrivna ur sängen på natten för rastlösa ben, värk mm Stel på morgonen. Varm smärtsam uppsvullnad av leder, slitande smärtor i ledband, senor och muskler. Armar och ben känns styva och förlamade. Ischias. Besvär till följd av sport- och motionskador överdriven sträckning, för tunga lyft. Reumatism, ledsmärta från stukning och sträckning, blir först värre när man rör sig, men tillståndet förbättras vid fortsatt rörelse. Huvudvärk som omhjärnan satt  lös. Huvudvärk efter kalla bad eller att ha blött håret samt vid fuktig väderlek. Sämre av väderomslag. Inflammationer i ögon, öron, vanlig förkylning, influensa med smärtor i leder och ben med stelhet. Hudutslag nässelutslag, nässelfeber med brännande kliande utslag blir värre när man river på dem. Klåda och rastlöshet sömnrubbninga på grund av dessa utslag. Vattenkoppor och mässlingen där utslagen kliar mycket och är intensivt rännande kan tilltändet förbättras av varmt vatten. Risk för missfall för att kvinnan har överansträngt muskler och ledband eller utfört för tunga lyft. Prostatavärk vid behov av tarmtömning.

Ruta graveolens

Inverkar på fibrösa vävnader, ledband, brosk och ben särskilt leder vid trauma och överansträngning. Försämring av kall luft, blåst, fukt och väta, sitta, ligga, böja sig framåt.
Mörbultad, värkande domnad känsla i senor ledband och muskler. Området runt leden känns svagt smärtan är mer påtaglig när man rör leden. Ruta ges efter Arnica och Rhus tox när skadan inte vill läka. Överansträngda ögon som blivit röda av koncentrerat arbete Ruta graveolens
Inverkar på fibrösa vävnader, ledband, brosk och ben särskilt leder vid trauma och överansträngning. Försämring av kall luft, blåst, fukt och väta, sitta, ligga, böja sig framåt.
Mörbultad, värkande domnad känsla i senor ledband och muskler. Området runt leden känns svagt smärtan är mer påtaglig när man rör leden. Ruta ges efter Arnica och Rhus tox när skadan inte vill läka. Överansträngda ögon som blivit röda av koncentrerat arbete

Dulcamara om du får problem med urinvägsbesvär vid kyla och pulsatilla om du inte tål att bli kall om fötterna.


Lycka till!!!!

Trettondagsdagen med barnen i Runnaby! Kyla bra för skogen!

I morse var det verkligen kallt när jag åkte till Runnaby, minus 18 brrrrrr, mamma hade -26 hemma hos sig och minfaster hade -29.
Någon sa att detta är väldigt bra för skogen, många parasiter och skadeinsekter dör nu, såg en annan blogg att de som jobbar i skogen välkomnade kylan:

"-23 grader och strålande sol. Äntligen får vi kyla! Behövligt för vi som jobbar i skogen, bärigheten har varit ett stort problem under hösten. Fast körningar av maskiner kostar mycket pengar. Sönderkörningar av marken ger naturen en onödig belastning.  Och sist men inte minst nu får lastbilarna ut virket från skogen utan att köra sönder vägarna. Så kylan är varmt välkommen av oss som jobbar i skogen."

Personligen tror jag på att det skall vara snö och kallt den här årstiden här i Sverige, det mår vi alla bra av. Det är när saker och ting inte stämmer med de naturliga lagarna som det blir fel.
Att var ute nu är att klä sig rätt och rör på sig. I dag föll tankarna på uteliggarna, hur överlever de?Vi ville inte gå ut med barnen idag, Bella vägrar vantar och Sophia kan snart inte knäppa kappan...så vi valde att ta det lugnt och bara vara hemma med barnen. Vi försökte lära Bella ett tv-spel, hon visade lite intresse men det kommer att gå åt många, många timmar att lära henne det. En som lärde sig snabbt var Maja hon är så lättlärd och nyfiken.
Bellas värld är annorlunda, det finns inte någon annan tid än nu, Bella har svårt att göra saker eller att hitta på saker .... mest vandrar hon omkring, eller hoppar i sin säng. Ibland kommer hon och vill sitta i knät och "gulla" lite grann. Bela var på jätte bra humör idag, och visade stor glädje många gånger. Det är värre de dagar när inte Bella är glad......Jag lekte kurragömma med Maja, hon fattade direkt och sprang bakom gardinen, hon tjöt av glädje när jag sprang och letade efter henne. Vilken rolig tjej, när hon fick se ett kort på sig själv och jag frågade vem är det där?
Då svarar Maja -Pappas tjej!!!!Efter en lång stund så förstod Bella vad kurragömma och tittut leken var för något, jag slängde min sjal över huvudet på henne och hon började tycka det var kul, skrattade rakt ut och verkligen lekte och förstod vad leken gick ut på.
Det är så roligt när man hittar något man kan göra med Bella och när hon själv tycker att det är jätte roligt.

Vi tränade även på ImseWimse spindel kanske en 50 ggr, vi blåste kanske en 40 ggr, vi sjäng Bääbää vita lam 30 ggr osv med Bella gäller upprepning, till slut känner hon igen och förstår. Bella lär mig att vara lugn, närvarande i nuet och mkt mkt mkt tålamod. Bella lär mig känslor bortom alla ord! 7 timmar med Bella är ingenting...... tiden går så himla fort.......fast långsamt!


TACK för kommentaren om att få större bilder igen på bloggen, skall försöka tänka på det, det är bara så roligt att göra kollage och sedan spar jag så mkt tid, det tar så lång tid att lägga upp en enda bild, men ett kollage från Picasa går bara på några sekunder.

Men jag kanske kan ta färre bilder på kollaget nästa gång.

Vad tycker ni andra?

Trettondagsafton med barnbarnen, quorncurrygryta

I morse åkte jag ut till Runnaby och hämtade Sophia och barnen. Det är verkligen tacksamt att komma till Runnaby, flickorna hoppar och tjuter av glädje när jag kommer, Maja börjar snurra runt och dansar, Bella ger till ett glädjetjut, hoppar och klappar  händerna. Kan man bli mer emottagen?

Vi åkte ut till Svenshyttan för att äta och leka.
Vi kom ut och det var 23 minus grader ute och endast 13 grader i köket. Vi fick börja elda och tände massor av värmeljus på köksbordet, det hjälper efte en timma så hade vi 17 grader..
Det är verkligen vackert ute i skogen nu.....det känns som att åka omkring i ett vykort. Det var för kallt för att vara ute med de små.Man "tager vad man haver" och leker med, Maja hittade min kopparkitlar och började leka direkt. Bella ville spela spel med Sophia i hennes mobil. Vi åt lunch i Svenshyttan.
Men vi frös och lät elden slockna och åkte till Ekersgatan för att möta mostrarna och Gustav.

Phuu vad kallt det är.
Maja kan säga Manda nu och moster till Alva, det är svårt att säga Alva. Avla är lättare.

Vi fikade och lekte hela eftermiddagen. Sophia fick sova en liten stund. Hon skall ju snart springa till
Arboga...... läste någongång att en förlossning är som att springa 4 mil utan att vila. På torsdag är det dags enligt beräkningarna men vi är "långkörare" och går alltid över tiden. På torsdag får det inte bli för då arbetar jag i Falköping och det tar tid att ta sig hem.

Bella fattade genast tycke för Gustav och gullade med honom. Maja lekte med Amanda. Vilken härlig dag med barn och barnbarn hela dagen lång.... jag har fått många kramar och pussar idag är helt uppladdad nu.

Roligt var att Bella lärde sig blåsa på kaffet idag, jag blåste i muggen när hon ville smaka, sedan ville hon att jag skulle dricka och då blåste hon så att jag inte skulle bränna mig.  Så höll vi på en lång stund, Bella älskar kaffe måste kolla upp vad det innebär rent homeopatiskt. Har fått lära mig att om man inte kan blåsa så kan man inte heller prata..... men nu kan Bella blåsa så då hoppas jag med hela mitt hjärta att hon kommer börja prata snart.
Bella har varit på sådant strålande humör hela dagen, den tjejen tycker om miljöbyte men inte för mkt folk, nu var det bara vi inom familjen och då gick det bra.

En annan sak som Bella började med idag som jag inte sett förut var att nynna på Imse Wimse spindel och började ta pekfingrarna mot varandra...... det finns inget som gör mig så lycklig som när Bella gör sina små framsteg....
Visst är det roligt med Maja, hon  är "på" hela tiden och är nästan alltid glad och hittar saker att leka med hela tiden. Pratar hela tiden (precis som Sophia när hon var liten), hon tackar för allt hon får, säger bra och klappar händerna när jag sjunger för henne, evigt tacksam liten 20 månaders flicka. Vi är inte vana med någon som pratar... så det blir så stort när Maja säger något......

Jag fick köra hem Runnabygänget och hem igen för att laga mysmat, det är Trettondagsafton och i vår familj försöker vi fira allt som finns att fira, då äter vi god mat och umgås.Ikväll blev det QuornCurrygryta med Ris och sallad. Här på Bilderna är det grytan och My och Amanda som skulle ut och träffa tjejgänget ikväll. Men de hann att äta och mysa med oss en liten stund.
Min Quorngryta:
Bryn gul lök och gul paprika i lite olja
häll på Quornbitar och curry +  citronpeppar och lite trocamare
stek upp detta och häll havregrädde (Otaly) över och låt koka en stund.
Serveras med ris och sallad. Mums!!!
På salladen hade vi stadsträdgårdens balislika slungade olivolja, den är så himla god, sedan strödde jag olivhavssalt överst på salladen... det blev verkligen en god sallad!

Ha en mysig trettondag!
 

Söndag den 3 jan

Mina förpliktelse på söndagarna är att bry mig om Elzy och mamma. Så jag hämtade mamma och vi åkte till Elzy.

Elzy hade verkligen julpyntat tror hon hade 68 tomtar. Jag och Tusse blev förtjusta i en gammal bruk med en Tomte på. Här längst ner är kort från Svenstorp där jag bodde när Sophia var liten. Jag står med Sophia och katterna + Dora i mitt kök där. Såg att Maja är så lik Sophia här men jag såg oxå att jag är lik Amanda eller är det kanske tvärtom? Jag är 27 åt på bilden. Freddy tyckte att det var Sophia och Maja på bilden.

Min pappa hette Sven Svensson, jag har bott i Svenstorp och i Svenshyttan, är det bara en tillfällighet?

Jag hann även med att åka till Runnaby för Maja försökte hela tiden ringa till mig. Där vad det livat som vanligt, Maja älskar skor (här provar hon mina stövlar..)och Bella hoppar i sängen.


Nyårsafton 2009-2010

Så samaldes "det gamla gänget" för att återigen fira nyårsafton i Svenshyttan. Tror det var 17 året som vi firade nyår här i samma rum.

 

Familjen Runnaby dök upp deras uppgift var efterrätten, pannacotta vitchoklad med apelsiner i.

Pannacotta recept

Sedan kom familjen Gräntz -Palm de hade med sig en köttgryta(fläsfilé stekt i bacon, lök och grädde)

Familjen Blomberg- Selander kom och de hade med sig förrätten, laxröra på kavring.

Trevliga faster Birgitta kom och hon hade gjort laxpaté med räkor på, och några goda havre-russinkakor som jag skall få receptet på.

Familjen Göthlin hade med sig tre goda såser och en nyårskaka med kokus på.

Pär hade med sig fest humöret och blommor. (alla hotade med att inte komma om inte Pär kom...Barbro jobbade så det var stor varning att Pär inte skulle komma) Jag fick personligen ringa och tjata och be....och han kom!.
Sammanlagt blev vi 15 personer. Knytkalas är väldigt praktiskt, slipper en stå och laga mat i flera timmar. Nu kom allt fram på bordet i ett enda trollslag.

Själv hade jag gjort potatisgratäng, ungsbakad hel lax och sallad.
Så var det dax att gå till bords, bordsplacering med speciella uppdrag från korten knäppgöken.
Alla fick ett uppdrag som de skulle göra under hela kvällen, halta, skratta på ett visst sätt, säga att nu är det party party osv, det var rätt kul faktiskt.
Vi käkade länge och väl och sedan blev det dags för paketleken.Vi började med att alla tog med sig ett paket hemmifrån, något som de själva inte längre ville ha, så tog vi två tärningar och fick man två par så fick man välja ett paket. Vi körde tills alla fick var ett paket.
Så var det nästa tur, när man fick ett par fick man välja någon annans paket och byta ut det mot sitt eget, vi körde så till klockan ringde ca 10-15minuter. Då fick alla öppna sina paket och se vad som fanns. Då började nästa sväng, när man fick ett ett par så fick man välja det man helst ville ha...vi körde så i 10-15 minuter till klockan ringer. Det är en väldigt kul och trevlig lek......
Så började det närma sig 12 slaget.... fam med champangen och glasen...
Vi alla önskade varandra gott nytt år!!!! Precis som alla andra år......


Jag gillar lekar så nu var det dags för nästa lek, SNACK spelet man drar ett kort och måste svara på frågan, jag fick det i julklapp av Sophia. Det är väldigt roligt och väldigt blandade frågor om precis allting, man lär verkligen känna varandra......tror hon hade köpt det på Lagerhouse.Det blev många skratt och förundran, kul var det ivarjefall.....
Kul att styra upp fester så att alla umgås samtidigt och delar glädje vid samma stund.

Kvällen och natten var magisk....fullmåne, kallt och stjärnklat! Jag var ute och fotade en hel del spännande saker.... luften var kall och varm på samma gång, månenssken gjorde att inga lampor behövdes.
Orbierna hängde överallt!!!!


Det var endast tre som åkte hem, så vi blev rätt många till frukost...kul att vakna tillsammans med festdeltagarna.
En del stannade till lunch och andra till kvällen.Roligt för barnen att möta många människor när man vaknar. Bella hade sovit hos mig, hur mysigt som helst....
små resesängar fäldes upp och de små sussade så gott i dem!

Vissa ville inte ta på sig kläder och åka hem, andra hittade något gott att äta.....

Vi tog en promenad i det otroligt vackra landskapet, om ni tittar noga så finns ett rådjur med här i collaget.
Tror att Blomberg fick en närmare bild, skulle jag kunna få den?????

Frisk och härligt var det på vår promenad. Vissa passade på att sova lite mer.....
skönt när alla kan få göra som de vill.....Det nya året har inte kunnat börjat bättre!

Ok vet att det blev lite små bilder, men det går fortare att göra collage och ladda upp än en och en bild. Det är Alva som lärde mig att göra dessa i Picasa 3, kul och lätt, fort går det! Men här kommer en större bild på rådjuret!
RSS 2.0