Torsdag själens dag! Vi var tillsammans igen...

Vi var lite sega när vi vaknade, Amanda ville ha svensk frukost vi käkade och samtalade.
Freddy, Alva, Amanda och jag.
Vi hade lite bestyr att göra, nu skall körkort tas på en vecka.....och jag skall ägna all tid för att hjälpa.

Vi får uppdrag av Sophia och utför vårt uppdrag, ses i regnet på Max, vi blir genom blöta bara av att ta oss från bilen, ja jag blev plaskvåt, Bella fick ta min tröja.


Alla var lika hungriga, som tur var hade de vegtacos tallrik, Maja fick ta mina chips.....
Vilken röra Mille tog Majas dryck och hällde ut på golvet, Maja ville ta alla ballonger,,,, hon ville leka och Bellav ville äta och alla ville prata med Amanda och Amanda ville umgås med alla...vilken cirkus men vi klarade det tjejer.....vi var nu tillsammans vi som håller ihop.....Mkt hände och vi var så glada fast Sophias plånbok var borta.....Maja sa att hon hade gjömt den...??? hon har blivit Lotta på bråkmakargatan.....

Vi åkte till Runnaby och gick igenom hela huset......vi hittade den som tur var under sätet på Sophia bil...vilken kaos våg...

Vi är så glada att Amanda är hemma igen skall suga på varje minut nu i en vecka....är ej anträffabar nu!

Välkommen hem Amanda, jag är din nu!!!!!


Amanda kommer hem på besök efter 7 veckor i London!

Så direkt efter middagen lagade jag vegtacos och packade det omsorgsfullt för Amanda sms:de att hon längtade efter det.......så vad gör man inte när man längtat själv...
Hämtade Freddy och Alva i Örebro, Faster Birgitta beslöt att följa med för att välkomna vår Amandas hemkomst.
Vi blev försenade och jag fick köra......fort med hjälp av Gps vi skulle vara framme 23.55.....men herre gud planet lander 23.30 i Skavsta.......vilken färd.....men oj så roligt vi hadde , Freddy sa hela tiden nu är det inte långt kvar bara liten bit så till vänster......jag försökte köra så jag kunde knappa in minuterna och minska förlusten av tiden.

Så kom vi till Skavsta tror det var 8 minuter tidigare än vi skulle...precis 6 minuter innan såg vi planet komma in för landning, det var en magisk stund i våra hjärtan, vi som längtade så......jag kunde inte höra Freddys andning....


Så kom hon äntligen hem, precis när vi anlände så kom hon exakt i tiden....helt otroligt jag som hatar att vänta....alla bev så glada och nöjda......mums var det i bilen sedan.


Många många många kramar och pussar blev det.......herre gud vilken känsla, jag har aldrig varit ifrån Amanda i 7 veckor.....det var en väldigt lång tid...nu har jag bara en vecka att ta igen innan hon åker igen....kommer ej svara i telefonen eller på mejl jag måste koncentrera mig på nuet.....

Vilken resa vilken trevlig stund och vilken glädje.......vi flög hem (det kändes som det kom isäng 3.30)

O-rings besökare i Svenshyttan, tummen upp för livet!

Jag har två orienterare som bor på mitt arbete just nu. De tillhär O-ringen. Jag bjöd hem dem på middag i onsdags.

Getingarna trodde oxå att de var bjudna på middag...så vi fick slänga upp de nyinköpta myggnäten från IKEA 39 kr för två stycken, skall fixa det mer permanent så fort tiden tillåter.


Natuligtvis var Sophia med barnen oxå bjudna på litet släkt kalas. Millevicen gillar att bli fotograferad,då händer det något och det gillar han. Maja lärde damerna att säga tack Maja.


Anita Asp 71 år och är med och springer i O-ringen.... vad duktig du är Anita, jag är helt imponerad!!!!Grattis!


Gun springer oxå, Asta Asp vår styv farmor.....


Heliga nej trevliga Birgitta Asp var här, många Aspar blev det. Tummen upp för livet så var det!


Ytterliggare en Asp med tummen upp........


Så hadde vi dem som tog pekfingret upp och det gick lika bra!!!!!


Vi gjorde oopsie bröd bakelse med grädde och hallon ( allt ok enligt LCHF)
Fyra veckor med LCHF och 9 kg lättare och aldrig har jag ätit så mkt god mat och bara rasat i vikten.
Alla begär är borta och jag känner mig nästan aldrig hungrig, allt fett gör en mätt och minskar så kallade sug och begär. Helt fantastiskt.... prova!!!!

Oopsie-bröd
Tid: 35 minuter
Antal: ca 6 st Oopsies

Ingredienser
3 ägg
100 gram philadelphiaost
Lite salt.
Ev. lite bakpulver.

Gör så här
Dela på äggvitor och gulor. Vispa äggvitorna hårt med lite salt. Man ska kunna vända på bunken utan att vitorna rinner ur. Vispa gulorna i en annan bunke tillsammans med philadelphiaosten och (Ev. lite bakpulver). Sedan vänder du försiktigt ner ostsmeten i vitorna. Lite i taget. Rör inte alltså, utan blanda försiktigt. Detta för att man vill bibehålla luften i smeten. Klicka sedan ut på smörat bakplåtspapper och grädda i ugnen på 150 grader i 25 minuter! Sophia tog i lite kakao och lite vaniljsocker för det skulle vara efterrätt, det blev bra.En trevlig kväll med sol, och goda relationer.

Lycka till med orienteringen i morgon tjejer.....

nu har vi satt fokus......

t o m getingarna förstod att de skulle ut från prergolan genom tankens kraft, det blev helt bevisat, helt vetenskapligt!!!!

 TACK för en trevlig kväll nu skall jag till Skavsta


Bella och jag hälsar på Ann Sidén på Gråbo

Idag så ville jag besöka Ann på sitt underbara land Gråbo. Jag hämtade Bellisen och så åkte vi dit.
Det var länge sedan jag var där och det var en helt underbar dag vid Hjälmarens strand.Ann stod och lagade lökbiffar när vi kom, mums så gott det var!


Katten (född hos mig) låg på det gamla bakbordet och jäste men givetvis hälsase han på mig....


Mycket är gjort av Ann där, som det här otroligt vackra vävda drapperiet. Helt underbart!


Här fanns hemma sydda dockor, tusen och en natt byxor gjorda av gamla nylonstrumpor, Ann har tydligen i hela sitt liv varit påhittig...... jag blev lyrisk har en förkärlek för handgjorda dockor. Bella brydde sig inte alls trots att jag visade dem alla...


Bella hittade en brant trappa som var tvungen att gå baklänges nedför.....hon höll på länge och provade men hon lyckades till slut, eller rättare sagt  hon tappade sin sten och var tvungen att ta sig ner.


Vart är min sten undrar Bella??? Roligt är att hon börjat leta efter den när hon tappat den.


En av de första utkomna Barbie dockorna satt där så fint och tittade...


Gamla fiske redskap satt på väggen.


Så skulle vi gå ut på en promenad.......Bella vägrade ha gummistövlarna på sig, de är tydligen obekväma och tunga och då kan man inte springa som man vill tycker Bella(tror jag, man får bara gissa när man är med Bella)
Vi tog ett beslut att det kan inte vara farligt att springa i strumorna en liten stund för det är väl ändå sommar?


Bella ville ut som alltid....Ann fick vakta dörren medans jag tittade på hennes projekt i ateljén.


Här fanns det metervis av Vargar..... de 28 som blev skjutna.... koltecknade av Ann.
Ann kommer att ha en utställning den30 aug till den 22 sept på Universitetet i Örebro.
Hon kommer att sälja varg per meter..... den utställningen kan man inte bara missa.
Vargarna är i sin naturliga storlek och är jätte fina. Man kommer att känna sig omringad.....av vargarna.


Bella hittade en steg upp till sovloftet.....så jag kunde gå där och njuta.....av allt det vackra som Ann håller på med i sin fina härliga Ateljé, Bella och jag trivdes..


Här håller hon på med ett minnes monument över Anna Lindh som skall stå Våghustorget i Örebro, spännande.....


Vi försökte visa Bella vinbärssniglar men hon var inte intresserad, vi tänkt ta ett kort men dem på hennes mage som jag har på Sophia i samma ålder men det gick inte...tyvärr.....eller om det var tur man vet aldrig,


Vi gick ner till Hjälmarensstrand, vacker utsikt över vattnet....


I den vackra pergolan vid stranden kunde Bella klättra i och leka titut med Ann.


Sedan bar det ner till vattnet......vad spännande tyckte Bella....


Bella blir fundersam på vad och hur det skall ske....


Ja så klev hon i..........stod blixt stilla länge......


Så tar hon fart och springer rakt ut.....!!!!!! Gissa om jag blev rädd.......visste ju inte hur djupt det var där ute.....


Ann kastade av sig stövlarna och sprang ut fortare än att jag hann att tänka.....Bella jublade och det var så spännande.....vilken glädje den flickan har när hon får göra som hon vill och upptäcka nya saker.


Bella vill få in alla intryck i sig så hon började äta sand...hon ville smaka på sin upplevelse och Ann försökte få bort det från munnen, men Bella njöt hon ville ha sanden i sig.....B vitaminer?


Vi fick gå in och byta om, då hittade Bella en ny trappa som var spännande.....och glädjen var åter stor och stålt.


Det var en trött tjej i bilen hem, hon kämpade för att ha ögonen öppna....tvingade sig att sitta och trycka på sin leksak, då satte jag på Ken "Mannen i den vita hatten", herre gud Bella vaknade till och diggade som tusan( eller hur Amanda din och min Kent låt) Bella älskade den så jag fick ta den 5 ggr på rad för att hon inte skulle somna(hon får svårt att somna för kvällen annars)

och ni som inte hört den:
http://www.youtube.com/watch?v=3jlR26e8YKo

Vet inte vad det är med den låten men den väcker allt på en gång i ens själ , Bella och jag njöt och då och då fick jag en blick och när den tog slut så visade hon mig genom att sparka mig i ryggen när jag körde att den låten skulle vi ta igen......så det blev 5 ggr....(Amanda du skulle ha varit med)


TACK Ann för en underbar dag, nu vet jag att Bella och jag har en plats att smita till och bara vara på......
TACK!


to, fre och lör som susat förbi 23-25 juli -10

Här susar dagarna förbi......
I torsdags var jag lite på Helheten och sedan iväg till Ikea för att köpa gästsängar, eftersom jag skall ha gäster på jobbet som är med i O-ringen. Sophia och med barn mötte upp mig vid ingången. Det fanns en tid då Sophia älskade att gå med mig på Ikea. När barnen var små så brukar jag dela upp dagar så var och en fick äga mig och då valde alltid Sophia att vi skulle åka till Ikea och vara där hela dagen...... så nu var vi där igen och det är alltid lika trevligt, vi har samma humor.


Vi fikade och Mille var glad......den pojken får många pussar...


Maja lilla hjärtat var mer intresserad av andra barn, hon längtar nog till dagis för att leka med andra barn. Barn behöver barn.


Vi åkte hem för ett kvällsdopp(sommarens sista???) Mille har blivit mobil han försvann från filten...


Det går inte att lura Mille han är med hela tiden och vill vara med....nåja mamma hann att bada lite grann.....


Det började redan bli kallt...... så vi skyndade oss upp...


Maja hade egen uppfinning på hur hon skulle få alla sina simkuddar och saker med sig upp.....den tjejen kan mkt redan, undrar vad hon kommer att arbeta med..???


Vi fikade i den sista kvällssolen????


Äntligen kom paketet fram som skickats från London den 2 juli???? Men äntligen fick Alva sina 14 st presenter från Amanda. Jag fick bara ringa 15 samtal för at det skulle komma fram........konstig postgång.....Idag hamnade jag på Marieberg(med Bella och Sophia), där mötte vi Steve och Melker.... goda vänner till familjen.
Steve berättade att han skulle flyga upp snart, ja det heter så när man skall ta flygcertifikat. Jag kommer hålla tummarna för din uppflygning Steve, och jag känner att du fixar det, för vi vet du fixar ju allt!!! Grattis i förskott!
Själklart skall du fortsätta till pilot så vi kan hyra ett plan och åka bort allihopa.....
(överraskning till dig Lina när du läser min blogg???)


Så mötte vi trevliga, vackra Ann-Charlotte som snart skall få sitt 7:e barn!!!!!! Grattis och lycka till vännen.
Hon passade på och fråga vilka medel som hon skall ta vid förlossningen och jag sa att ta de du hade sist, du har hela burkar hemma....
Magnesium phos mot smärta, tag 15-20 st i varmt vatten och klunka hela tiden( den enda smärtlindring som jag själv tog vid barna födandet) Ferrum phos om du tappar orken, Pulsatilla om värkarna försvinner och Arnica efteråt så att du läker fort och återhämtar dig snarast.....
Hon hade tänkt ringa mig så många gånger, men sa jag du behöver bara tänka på mig så står jag ju bredvid dig, vi behöver inte använda tekningen när vi kan nå varandra telepatiskt......

Så är det ofta i mitt liv att folk träffar mig och precis då har de försökt att nå mig eller börjat tänka på att de skall ringa osv det är den heliga väven som gör att allt hänger samman och att tankar går fram varken vi tror eller ej. Så var försiktig över vad du tänkar och vad du önskar dig.....eller vem du tänker på.....


Så skulle vi gå till bilen, Sophia har fått låna en specialvagn till Bella där man kan sätta fast henne så hon inte kan smita, men till min förvåning såg jag att Bella började rulla med foten på hjulet.......jag sa till Sophia är det här verkligen en specialvagn som du fått låna till Bella? Titta hon kan ju få foten i hjulet och bryta den....

Ja ja säger Sophia tröttsamt, alla hjälpmedel för funktionshindrade är för de som har fysiskt funktionshinder det finns nästan inga hjälpmedel för psykiska funktionshinder....

VA VA VA, är vi fortfarande på 1800-talet tänkte jag.
Åka till månen kan de, men att underlätta vardagen för barn som inte är som andra barn det går inte att ordna, det är väl inga pengar i det och då är det inte intressant, så är det bara i vår mansvärld.....(eller hur Jonas ?)
Det finns ingenstans att klaga på det.......


Jag tog med mig Bella hem, givetvis hade hon sin sten med sig och ibland så ställer hon sig bara och balanserar med den upp och ner på handleden. Nu är oxå nya leken att rulla ner den i min hand som vi höll på med i tre timmar sist, nu går det snabbare när hon har fått in tekniken för det. Shamanismen står mineraler/senar för att hålla energi, kanske Bella väljer sten för att hålla sin energi? Vad vet vi?


Bellisen ville in till vårt lekrum och spela på sin spelare....Bella älskar musik och nu vet hon vilka olika låtar det är på knapparna. Jag försökte spela bä bä vita lam...men då gick Bella ut för det lät inget bra alls, jag kan inte spela något men jag gjorde ett försöka, men det avslöjades så Bella tyckte inte det var roligt......


Jag visade Bella massa bilder inne i lekrummet och hon visade intresse för dem när jag berättade om bilderna....


Hittade ett collage på Alva och Amanda och katten Thomas.... hon tittade länge på dem..


Litet kort när mina flickor badar fötterna i diskhoven...


Mamma Sophia som fick vänta 9 år på syskon här Amanda som bäbis...


Här hittade vi Sophia med vår inneboende Albin, en albinoigelgott som bodde hos oss en sommar. De mörka igelgkottarna hade bitet av honom båda bakbenen, jag fick sätta glasspinnar och tejp på honom, ge honom symphytum och arnica så att benbrottet läkte....(det du Jonas, han visste inte att det var homeopatmedicin)
Sophia blev arg på de svarta igelkottarna och ville skriva en skylt med - Endast för vita.....och jag sa att det fick man inte skriva och berättade om sydafrika mm. Då sa Sophia att hon ville ha en skylt där det stod endast för alla....... så fick det blir....


När vi nu prata om inneboende så hade vi även en annan hos oss i köket:


Något suddig bild, men det är en vinbärssnigel som hette Charlott som Sophia hade som sin vän i Solberga. Hon bodde i köket och åt sallad från sin egna lilla dockservice tallrik som Sophia var väldigt noga med att servera på.
Alva och Amanda i sängen ovanför oss på båten mot Mumindalen, ni som har små barn åk dit det var verklgien roligt för barnen.


Bella försvann in i stenen, hon blev nog trött på min lilla nostalgi tripp, det är inte bara dagarna som går fort utan även åren konstaterade jag. Sedan fick jag ta 20 varv runt poolen med Bella för hon fick spring i benen, hon hade nog lyssnat för länge på mig.....men jag var glad för uppmärksamheten.Så fick jag köra hem Bella och natta henne. Jag fick inte krama eller pussa men jag fick ta hennes sten och massera hennes ben med, hon njöt så hon somnade. Det blev "hot stonemassge" för jag fick gnida så länge..

Tack för idag Bellisen och vi ses säkert i morgon igen.

Sov sött .....Endast för alla

Nationalteatern på Stömpis.....

Igår hade jag en Irén dag, gjorde bara det jag kände för inget annat, Det var så skööööönt. Ibland måste man bara ladda batterierna. Jag låg vid poolen och funderade, skötte om mina fötter mm

På kvällen blev det Bichops arms med goda vänner.


Ann och jag alltid lika trevligt att mötas.


Det var så mycket folk på Nationalteatern i Villa Stömis ett väldigt vackert hus. Jag blev väldigt förvånad över att det var så många unga som stod och dansade och sjöng med i texterna......men det var verkligen spridda åldrar där. KUL!


Är detta Ica Stig? Jaf var bara tvungen att gå länst fram och ta några bilder.....
från nätet:
Hans Kristoffer Mosesson, född 1 augusti 1944 i Enskede, är en svensk musiker, skådespelare och teaterregissör.Mosesson började med studentteater medan han studerade till läkare i Lund; han hoppade av studierna och engagerades vid Nationalteatern. Han har blivit känd för sin roll som Stig i ICA:s reklamfilmer.

Hösten 2008/våren 2009 syns han i SVTs dramaserie Andra Avenyn där han spelar Per-Erik Björn.Mosesson är morbror till snowboardåkaren Hampus Mosesson. Hans Mosesson är bosatt i Hovås utanför Göteborgfrån nätet info om Nationalteatern:

Nationalteatern gjorde i början små spelningar och teateruppsättningar, och deras låga budget gjorde att det var svårt att annonsera och visa att man fanns. Pjäserna som Nationalteatern framförde blev alltmer politiska. Skivbolaget MNW hade hört talas om gruppen och gav dem chansen att spela in ett album. 1972 kom debutalbumet Ta det som ett löfte. Nationalteaterns texter var vänsterorienterade och socialistiska. Gruppens mest kända album är Livet är en fest från 1974, som innehåller flera låtar som blivit klassiker. Den drivande musikaliska kraften i bandet var under denna period Anders Melander, som skrev i stort sett samtliga låtar på de två första skivorna och som även spelade de flesta instrumenten på den första. På den andra fick Ulf Dageby större inflytande.

Låtarna var smakprov från Nationalteaterns pjäser och ursprungligen egentligen inte avsedda att framföras separat, utanför sitt sammanhang. Det verkliga politiska budskapet i vissa låtar - exempelvis Speedy Gonzales och Livet är en fest - har därför ibland misstolkats. Dessa låtar har ibland kommit att betraktas som förutsättningslös drog- och festmusik trots att det avsedda budskapet egentligen snarast varit det omvändaDet lät som förr och det var världens fart på "gubbarna" det var verkligen roligt att se att konditionen fanns kvar och publiken jublade och sjöng med......vilken FEST!Det var verkligen trevligt att möta så många från sin ungdom, det kändes nästan som tiden stod stilla....nästan alla var där förutom de som somnat in....
Mötte mina gamla kära grannar från Trädgårdsgate tiden där jag bodde i 11 år, Eva och Janne heter de tyvärr tog jag inget kort trodde att jag skulle möta dem igen men det var omöjligt att röra sig för det var så mkt folk där.
Mötte även Kung Markatta själv i egen person...... det var länge sedan, men så roligt det var.


Mötte Anne-Marie en av mina första lekkamrater från Vintrosa......hon hade sin underbara man med sig


Torbjörn, inte visste jag att ni gillade Nationalteatern???? Det fick man veta så här 35 år senare....


Sedan träffade jag det trevliga paret Åsa och Kristian de var där för tredje kvällen i rad......då trivs man!


Vi diskuterade varför vissa människor alltid blundar på kort, är de snabbare eller känsligare än vi som tittar rakt in i kameran?
Gissa om det var varmt denna kväll........det var en bastu hela kvällen..


Alla gamlingar bara försvann och nya fräscha ungdomar kom.....så vad gjorde jag jo jag kom
bara av en ren händelse in  "backstage" till Nationalteatern.....


Så då fick man ta sedan dit man kom.....det var jätte roligt att träffa dem "privat" vilka trevliga "killar"....Vilken trevlig kväll........vilken Irén dag det blev verkligen min dag och en dag att minnas. Tänk om jag hade fått suttit så här när jag var 17 år med dem......men å andra sidan vad spelar det för roll nu satt jag här 54 år gammal och sitter med dem.....alla önskningar slår in fast det kanske går några år eller så där en 30 år eller dylikt, tid är bara en mänskligt begrepp....

TACK grabbar för en mysig och trevlig stund!

Jag gick hem vid 12.30 och mötte inte en enda människa på stan.....Örebro kändes helt tom.......


Fick ett sms med eftertanke!

Jag fick ett sms som sa så mkt, såhär stod det:

Ja ok ingen brådska, tack för din hjälp. Du vet väl att stress inte finns egentligen, du kan inte gå ut och hämta en hink med stress....det är bara i dina tankar......smiles
lev lugnt min vän......

Hampus tack det värmde verkligen så jag tog en Irén dag i dag och gjorde bara det jag ville.......återkommer när jag tankat mer kraft!
Trevlig sommmar!


Fotograf Elias Sheikh
helt fantastiska foton! Mer finns på hans FB.......

Homeopati och Världen

Fick precis en sammanställning från Hans Elvesjö om Homeopati och världen!
Vi i Sverige tror att "skolmedicinen" är störst, bäst och vackrast...... men vi är helt styrda att tänka så...
vad är vetenskap mot beprövad vetenskap?
Vetenskap = ett vetande skapande, ett skapande vetande efter olika teorier,
Kunskap = att kunna skapa, kunskap uppnås genom att man har försökt många gånger. 

 
HOMEOPATIN OCH VÄRLDEN
Världshälsoorganisationen (WHO) har kommit fram till att c:a 75 % av all medicinsk behandling i världen görs med naturmedicin och då framför allt med örtmedicin.

WHO slår fast att homeopatin är det näst mest använda medicinska systemet i världen.

Över en halv miljard människor behandlas med homeopati.

Homeopatin har stöd av hundratusentals läkare välden över.

Den studeras även på ett flertal universitet. Homeopatin är även väl etablerad i Tyskland, Frankrike, England, Spanien, Australien, Nya Zeeland, Canada, Sydafrika, Tjeckoslovakien, Nederländerna, Ungern, Israel och framför allt England har 5 homeopatiska sjukhus.

Omkring 70 % av de som söker behandling på ett homeopatiskt sjukhus vittnar om att den homeopatiska behandlingen hade en positiv effekt. 400 allmänläkare använde homeopatin dagligen.

Apoteken säljer homeopatisk medicin.

I Frankrike använder ungefär 36 % av befolkningen homeopati. Varje apotek säljer I Tyskland har 10 % av läkarna en homeopatisk specialistutbildning.

Här finns det 3000 naturmedicinare som är specialiserade på homeopati.

98 % av alla apotek säljer homeopatiska

Indien är medicinens föregångsland. I Indien har tre medicinska system fått erkännande från den indiska staten - modern medicin, ayurveda och homeopati. Homeopatin i Indien har 300.000 kvalificerade homeopater, 100.000 läkare med homeopatutbildning, 307 homeopatiska sjukhus, 180 colleges och 7500 statliga kliniker.

Homeopatiindustrin är Indiens starkast växande läkemedelsindustri.


Så har det gått för Madde, efter en vecka med homeopatmedel!

Fick meddelande från Madde idag på fb.
Så här skriver hon ordagrant:

Madelene Katarina Flink den 19 juli kl. 18:34
Nu min kära dr Iren ska jag försöka avge en veckorapport :)
Jag har nu ätit den första veckan med hirs, linfrö, youghurt och dina föreskrivna piller .. Jag började med dom förra Söndagen ,Tis-Onsd förra veckan va 2 dagar med smärta ryggen, alla muskler, och ett huvud som värkte konstant Sedan Fredag så vips :) alll värk borta

Jag kissar som en galning ,svettningar finns det ont om dock en del i skallen som vanligt (verkar vara enda svettkanalen på min kropp)
Igår söndag kunde jag dock se att min vänstra kinds röda spår försvunnit massor redan =) men höger kind är fortfarande rödspräcklig..

Det som jag känt av mycket av är att min nästorrhet o andningsbesvär avtagit massor , jag har inte behövt använda spray på hela veckan
det 3:e som jag inte har en aning om det har med dina piller att göra är att jag inte har något som helst behov av sötsaker !! Tog en tugga på en kexchoklad härom dagen men se den smakade inte alls så den åkte i soporna :) kanske en positiv bieffekt ?
Ett annat inte så positivt e att jag inte kan somna på kvällen kryp i benen o armarna känner inte av detta dagtid utan så fort jag intar ryggläge fast nu har jag ju sovit i 2 år så jag kanske e utsövd för en bra tid framöver :) Inte en enda gång sedan hirs,linfrö,blandningen startade har jag känt någon större smärta sista dagarna helt smärtfri :)
Jag fortsätter med med dina ordinationer o återkommer med vidare rapporter
kramkram på dig så länge
P.s helt okej o lägga ut våra konversationer på din blogg för dom som vill följa med oss på resan mot ett piggare liv.

TACK Madde jag vet många som är intreserade hur det går för dig.


En Orkidé till dig som varit så duktig och följt alla ordinationer som du fick....

KUL!

Söndag den 18 juli Isabella 6 år

Vi blev en hel del till frukost


vädret var lite bättre än igårkväll
men jag sa till ungdomarna man har inte roligare än man gör sig och det är inte hur man har det utan hur man tar det som är det allvarliga med livet......
tur att vi har stor gäststuga här i skogen.....


Precis när gänget hade åkt kom det andra gäng hit.....Bella har fyllt 6 år!!!


Det kom fler och många små människor, Linda, Texas, Christian och Mille.


Tjerna var kvar de fortsatte till nästa fest här...


Det fick bli gående bord och alla fick sitta där de ville vi var många nu.
Blomberg, Anna och Albin var här.


Elzy och Mamma kom....


Freddy kom, (Amandas pojkvän) Faster Birgitta och Kims byxor syns lite här....


Texas med sin röda kalufs med toffs, han är söööööt


Birgitta blev kvar i köket precis som Bella.


Den esoteriska prinsen skulle bada.......


Mannen från solens strålar går i´vattnet....


Det såg väldigt skönt ut....(eller hur Amanda, tänk att vi fick ha din prins här och du är i London!!!!!)


Maja ville bada,,,


Bella och Christan hade en mysig stund i vattnet. Bella gillar verkligen att bada hon skrattar och ler hela tiden.vilka stunder man får uppleva med Bellisen i vattnet, tänkte på att i drömmar så är vatten symbol för känslor.....

 


Bella öppnar sina känslor i vattnet, lika botar lika??? Hon verkligen myser av glädje....


En solstråle vid poolkanten som tyckte det var lite för kallt för att bada...


Maja mitt hjärta har blivit så mormig, han vill att vi skall gå in i lekrummet och leka.... Maja är ett sådant lätt underbart barn och en riktigt liten snackpåse precis som sin mor var när hon var liten. Det känns så konstigt när hon pratar, jag är så van vid Bella som aldrig säger ett ord.......helt plötsligt är det konstigt med ett barn som pratar....... det är gott att höra henne skrika mamma mamma mamma, det fanns en tid då Sophias högsta dröm var att hennes barn skulle ropa mamma till henne....  kanske något att tänka på till er som tycker att era barn tjatar eller pratar för mycket...
allt man önskar kan man få.........så det gäller att veta vad man önskar sig!


Så har vi de underbara pojkarna här..... Mille han är så fantastiskt och vill hela tiden vara med, han noterar de allra minsta detaljer och har koll på läget hela tiden. Hos morfar är han i en trygg famn.


Bella vill bada mer och Freddy ställer upp som simpartner.....Maja finns i blombuketten här väldigt passande!


Bella och Freddy funkade bra ihop......


Vi hade även havsguden här vid poolkanten, det stod Bratz på hans handduk, vilken man!!!Det var så roligt att Freddy ville komma ut till oss och vara med oss trots att inte
Amanda var hemma, så är det nog med solstrålarnas män. Kommer man från solen så gör man....


Bella i sin underbara klänning från London som Amanda hade skickat hem. Bella hittar alla utgångar ut många utgångar i huset, Bella är verkligen en ute människa... här ville hon inte vara med på kortet... 
Bella hade fått en hel påse med fina stenar av mig, hon provade de alla om de gick att rulla i handen.....de var lena och fina hon stoppade dem i munnen och kände med tungan på dess yta, jag trodde att hon skulle smaka på dem, men jag förstår inte alltid hennes planer hon blev arg när jág tog bort dem från munnen. Tungan kanske säger mer än att känna med handen, varför skulle det inte kunna vara så, annars kanske inte kyssar skulle finnas???

Här några bilder till dig Amanda, den esoteriska prinsen som kom till jorden gående på solensstråle! 

 


Små och stora änglar finns.......(Amanda känner du igen dina vingar?)Vilken helg.....35 personer har varit här på dessa två dagar, jag har svarat på 18 sms från sjuka personer, det har ringt två patienter på mobilen, jag har fixat mat och fika mm till alla (även handlat osv) vet inte hur många diskmaskiner jag kört. Och nu måste jag nog sova för i morgon får jag tvätta handdukar igen.....
Ni som mejlat får jag svara i morgon min tid räcker inte just nu.

Lite etra bilder idag på bloggen för Amandas skulle så du får en liten inblick i ditt barndomshem och vad vi gör här just nu. Vi har börjat nedräkning nu om 10 dagar så kommer du hem till oss......det skall vi fira jag har köpt rosa champagne till du kommer hem......saknar dig så......


Tack för att underbara barn, barnbarn, vänner och släktingar......jag är så rik!

Vilken helg........


Alvas 17 årsdags fest den 17 juli

Alva ville ha sina vänner här på fest eftersom hon har fyllt 17 år den 11 juli kl 11 minuter över 11. Så naturligtvis blev det 17 års fest den 17:e för vännerna.

Först var vi tvungna att köpa nya högtalare kom vi på så de kunde ha musik på altanen.
Vi var till Elgiganten och köpte något som heter Bose någon ny teknik med små små högtalare som låter hur mkt som helst...helt fantastiskt ljud måste jag säga.

Jag passade på att se U2 på storbild i affären, tror att Bono fick en orbie på sig här....jag förstår honom för låten var fantastisk...


Vi hamnade på grillfest hos min bror, där finns det alltid så mkt mat......


Min bror grillmästaren.....Vi åt massor av gott och mamma var med det var en mysig stund.


Ulla-Karin hade en helt otrolig orkidée, ett år gammal och blommar så mkt och började bete sig som den växte vilt i något träd.


När vi kom hem satt det tre vackra glada flickor i hallen och väntade på en pappa som skulle hämta dem. De var så trevliga och mysiga.


Det var fest på altanen.....


Det blev bad mitt i natten, var det orbier som oxå ville ha roligt???


Här hade grillfesten varit här hemma och nu var kl snart 4 och jag gick och sov.
Mkt spännande saker i luften som sagt....

I morgon blir det kalas igen.....Isabella 6 år och de som inte grattat Alva.
Kärlek mellan mor och dotter, kontakt med själen!

Vi har ett enda ord för KÄRLEK, någonstans har jag läst att i Kina lär det finnas 64 olika tecken för kärlek. Så finns det de som påstår att autistiska barn inte känner eller visar kärlek.
Nu skall ni få se en serie som fick mig så lycklig, inget kan få mig så lycklig som när Bella är öppen och visar vad hon känner, det är inte ofta och det är absolut inte alltid, men när hon är där och är helt närvarande precis som vilket barn som helst, då är hon där.......


Sophia ropar på Bella, hon står där och vill gå ner men det är lite kallt tycker hon(tror jag)


Bella springer upp och tjoar och tycker att det är så spännande.


Mamma Sophia ropar igen på Bellisen.....Sophia hämtar och drar ut henne, Sophia ler hela tiden och Bella tycker att det är så spännande...Jag vill möta dig mamma nu...Bella springer till Sophia trots att det känns kallt....

De börjar hoppa upp och ner och Isabella "gapskrattar" ( det händer inte så ofta...)


Isabella vill äta upp sin mamma, hon biter, pussar och kramas jätte mycket jag ser att hon ÄR lycklig just nu. I detta ögonblick så är det bara detta som betyder något......de ser lyckliga ut båda två och jag blir varm och tårögd.


Glädjen fortsätter...Isabella njuter fullt ut och verkligen visar att hon har roligt( det är inte ofta)
Sophia får pussa på henne!!!!!!! Hon verkar tycka om det. Tänk dig att ha ett barn som man inte får eller kan pussa på.....jag brukar ta mig pussar från Bella men det är inte alltid så poppulärt....


Bella hoppar upp och ner och vill bara mer och mer.....
De har varit ifrån varandra en hel vecka och det verkar som Bella vill visa att hon saknat sin mamma.


Bella tar emot pussarna hon ler!!!!!! Hon säger jag till Kärleken från sin mor och hon visar att hon ÄR lycklig nu!


Jag blir manisk med att fota.....jag vill verkligen fånga ögonblicket av Kärlek på hög nivå!
Det är ett stort plåser i mitt hjärta, jag har sett dessa två lida så många gånger under Bellas första två levnadsår så bodde hon nästan helt på USÖ. Det var slangar, provtagningar, kramp på kramp och ingen förbättring allt bara sämre osv...... är det några som har en fullständig rättighet på kärlek och glädje så är det dessa två. Om allt ökar 64 gånger så måste ögonblicket just nu bli hur stort som helst....... jag fångar det!!!!!

så var det flera hundra kort till men ok jag sparar dem i mitt inre....


Det verkar som mamma gav upp först och en springande dotter kom efter....det fanns fler barn som ville äga sin mor....

Sophia har köpt en helt enorm baddräkt med simkuddar innuti, Bella kan inte få ner huvudet under vattnet. Nu kan vi känna oss trygga hon kan gå här på tomten hur som helst och skulle hon ramla i så flyter hon......


Killarna höll sig på sin egen filt... det tyckte Mille var spännande... kärleken mellan man och pojke eller om jag säger morfar och barnbarn...så det inte blir missförstånd nu...Inte sex månader men vill redan försöka stå och gå... Mille han har sådan brådska i sig, han vill vara stor pojke nu!!!!


Maja ropar på korna- Kollera Kollera ( dialekt från Närke) Maja är här!..... det låter helt otroligt.....


Mille tycker at nu är det dax för mat, han är verkligen intresserad av att börja äta, han öppnar munnen så fort han kan och njuter...vi blir så glada för vi är vana vid matvägrare.....


Bella är intresserad av att få kontakt med alla oss denna afton....här med moster Alva.


Vi var på berget och beskådade de vackra blommorna...


Bellisen kom efter och undrade vad vi tittade på..


Vi beskådade dessa små vackra blommor som överlever att bo på berget...... vilken kraft...Sophia påstår att nu är det modernt att ha sådana växter på taken....


Vi trampade omkring där och lyssnade på getingarna som bodde intill,när de skulle åka så sa Maja - Maja lyssnar!


Bella ville vara nära sin mamma det var så uppenbart och så rätt på något märkligt vis. Hon visade känslor hela kvällen......????? Vad hade hänt?????


Bella käkade med glädje( inte ofta) hon var verkligen hungrig...


Maja och Bella försökte leka med varandra...... ha utbyte av varandra...intressant att vara betraktare...


Bella ville verkligen vara nära sin mor, trots att lillebror fanns där...Mille blir glad när det händer något, då är han nöjd. Man försöker så gott man kan....


Bella ville få mig att säga några ord, men vilka ord? vad skulle jag förmedla? Fanns det ord som täckte denna afton? Bella tog på min mun, tog handen och täppte till och öppnade den flera gångar, ville hon låna mina ord?
Vad vet jag????
Vad var det för speciellt med denna dag? Hur stod stjärnorna?


Någon annan ville prova fjädrarna....ovanför min säng hänger två drömfångare, Maja säger- Mormors fjädrar....det låter så roligt. allt här ute är mormors, mormorshus, mormors pool ja allt är mitt kanske är det så?


Bella fortsatte att visa glädje och harmoni, hon är lycklig nu Bella. Vad vet vi något mera om? Att leva nu är väl egentiligen det enda som betyder något? eller ?????


Kärleken är det enda som blir större ju mer man slösar med det. Om man ser sin man som en Delfin.....
ger den kärlek, bekräftélse, god mat och omvårdnad, då kan man få honom att hoppa hur högt som helst.....
prova du är bara en tanke ifrån.....


Så mormor nu sitter fjädrarna där de ska, eller??????


Även om man är bara två år så har man rätt till att fundera på saker och ting. Maja är en tjej som redan har så stort sjävförtroende..... det är verkligen roligt att se och kul att följa vad detta skall bli.....Maja är här!


Det gåtfulla barnet har visat starka känslor hela dagen idag.....
vad har hänt och vad har inte hänt??? Vad är vad och vad beror det på???? Kan någon snälla svara mig???????

Bella somnade ganska snart när de kom hem, jag fick ett mms som bevis på att hon sov . Min första tanke var att när själen är med så somnar man lätt och sover bra. När själen inte är med då har man svårt att varva ner koppen och kanske inte ens kan somna för själven är inte i kroppen, den kanske är någon annanstans?

Bella har svåra sömnsvårigheter måste få melantonin för att sova, jag vet inte om Sophia han att ge henne det denna kväll, men min slutsatss var att om alla sinnen är med så sover man bättre även Bella. Hade ´hon en öppen själ idag? Var hon där? Var det det som gjorde henne trött att ha kontakt med sina känslor?
Är det det som sker vid utbrändhet att man inte har kontakt med sin själ? Är det därför som människor bränner ut sig och kan inte sova? Vad skall man tro och vad vet man?


sov gott och ha kontakt med din själ!
Vad är mitt hjärtans önskan och längtan i morgon då?
Äntligen var lyckan här!!!!


Nedfall i luften i veckan? Semestermassager på Helheten

Aldrig någonsin har jag varit så nedringd från människor som har haft/har svårt att andas just nu. Asmatiker och kolpatienter har haft extra svårt, många har t o m fått åkt till sjukhusen för att få syrgas och hjälp med andningen.
Någon sa idag att de läst på texttv att några partiklar har hittats i luften just nu som ger svårigheter att andas just nu för de som har känslig slemhinnor. Har någon läst eller hört något om det? Jag försökte läsa och söka på nätet men kunde inte hitta något....?????

Idag har vi haft semestermassager på Helheten, det kom ganska många och det var otroligt eftersom vädret var så vackert.
Vi hade en väldigt intressant och mysig kväll. Jag mötte några som inte läkarna kunde hitta fel på (som vanligt)
och som vanligt handlade om toxiner i kroppen som gör att lymfan går för sakta och ger som man sa förr "orent blod", det gör människor väldigt trötta och konstiga blodvärden. På engång misstänker de det allra värsta men mäter inte toxiner eller ger utrensande medel för kroppen. De ger tillsatser av det som saknas men tar inte reda på varför det saknas eller försöker förstå vad kroppen själv gör.

Vi är själläkande människor och med lite knuff åt rätt riktining kan man få helt otroliga saker att ske.
Drick vatten speciellt nu när det är så varmt.

Måste sova har arbetat 13 timmar idag och det är inte bra alls.

Lev sakta , njut av sommaren och drick vatten!

Ormbiten, + medel mot andra djur ? + ditt och datt

Idag var en väldigt varm dag att arbeta i, det stod 35 grader utsidan i bilen... Vinden blir väldigt varm på em.
De två första kom bara inte....det känns trist att sitta och vänta och ingen kommer och de svarar inte på mobilen????
Hur som helst så kom det både lätta och lite svårare fall idag.
Om man har med sig sin besökare på det man säger så går allting mkt lättare, men har man en besökare som sitter och säger att inget hjälper och vill inte ha hjälp igentligen.....vad gör man då?

Jag försöker säga att mat är a-o ni måste äta regelbundet då svarar hon att hon inte har ork till det, du måste gå ut och gå hon svarar att hon inte har ork till det, vi måste vända din negativa spiral säger jag och då säger hon att hon betalar mig för att jag skall göra det...
phuuuuu säger jag så länge du inte äter, och rör på dig ute så kan inga piller i världen hjälpa dig. Då blir hon arg på mig och säger att jag inte förstår..... Visst hon fick medel av mig för att få ork att bryta sina mönster. Men ändå måste man fylla på energi genom mat och luft. Men vi håller tummen så får vi se hur det blir....


Hur och vad gör man då? Dessutom som rann svetten av mig av värmen men det kom mer av frustrationen jag kände från besökaren......

Sjudom är inget annat än skillnaden mellan inre och yttre händelser/ verklighet      ....eller vad?


Min mårbacka pelargon visst är den härlig den växer så och blommar så skönt att komma hem till.....efter en dag som denna.

Det blev mer....
En mamma ringde mig i helgen och förklarade hur hennes dotters fot såg ut, jag sa åk direkt till USÖ.....
jag tyckte att på beskrivningen så var det blodförgiftning eller ormbett.

De kom till USÖ men läkaren sa att dottern hade kliat sönder dig och att det blivit en infektion...
de kom upp till mig i dag och visade foten:


Foten var fortfarande så svullen och man ser ju tydligt att det är två märken efter ormen , fotknölen fanns inte och svullnaden var ända uppe till knät.

Tjejen hade så ont jag gav Lachesis d 200  i piller var 20:e minut i två timmar sedan 2 piller fem ggr per dag....

Vad säger man? Jo vilken tur att homeopatin finns......
Många hundägare kommer och köper Lach just nu för nu är det mkt orm i farten.

En tjej från Kalmar ringde akut på telefonen hon hade oxå blivit ormbiten i helgen och fick då stanna på sjukhuset i ett dygn för observation.... det är skillnad på vård och vård i Sverige.....


Själv har jag gått på lchf nu i 14 dagar det känns bra i kroppen men jag har haft en rejäl mental dipp...
kanske är det socker beroendet som ger sig nu för kolhydrater blir socker i kroppen.
Min mage är helt lugn och ger sig inte till känna alls....
Avföringen är mkt mkt mer och mkt mkt större.....det känns bra.
Vågen funkar inte här men det känns ändå att jag gått ner i vikt och vätskan i kroppen har försvunnet helt, det är väl fantastiskt!!!I morgon måste bli en bättre dag på jobbet, vi tog den jobbiga på första dagen efter semesterveckan.

Jag har flyttat mina rosenbuskar hoppas att de överlever......

Ha det bra och kom ihåg drick mkt vatten!


Lach vid biten av orm
Apis biten av mygga, geting, bi etc
Ledum och Hypericum vid fästingbett

Mer info från Madde direkt från fb, inte roligt att läsa direkt.....men!!!

Madelene Katarina Flink den 12 juli kl. 10:10
Hej Iren
Tänkte jobba lite extra hårt nu när du är så gulig o rar o tar hand om mig :) har under Söndagen skrivit ner lite mer exakt historik , du får gärna lägga över den på din blogg ..
Januari 2006 började egentligen alla mina bekymmer efter att jag i November tagit en influensaspruta
Då började min kropp lägga av Jag va hela tiden förkyld hade feber var o varannan vecka , detta pågick fram till Mars 06 då va hela min kropp själ dränerad på all energi jag sökte då vårdcentralen (efter en del tjat från min kära make)

När jag väl kom dit gick allt väldigt fort ... du har haft en infarkt sa då dr efter att ha tagit ett ekg skickade mig till USÖ där sög dom in mig med dunder o brak in på IVA hjärtultraljud lungröntgen blodanalyser ,och ett antal sprutor i baken , medeciner läkare som sprang in o ut o själv ville jag bara sova ( slutade röka orkade inte ens gå ut ) Dagen efter kommer en läkare in förklara att jag haft en infarkt att jag måste äta piller (som va väldigt söta små hjärtan ) o sen fick jag åka hem ..

Ngr dagar senare blir jag uppringd av min husläkare hon är helt förvånad att dom skickat hem mig o undrar om hon kan remittera mig till en privat Kardiolog för utredning jag tackar ja
Denna läkare friskförklarar mig från infarkt o undrar varför ingen reagerat mot min höga sänka .. nåväl enligt honom har jag inte haft ngn infarkt ..

I samma veva tar min tid som nattarbetare slut hela min kropp har sagt NEJ så jag väljer att gå upp o jobba dag o kvällstid
Vid det här laget väger jag ca 105 kg Tung o flåsig bestämmer jag mig iaf för att försöka ändra mitt liv så jag börjar gå ibörjan 100 m sen va jag slut det tog mig resten av 2006 att komma tillbaka till ruta 1 fet o trött ..
Sedan kom 2007 då bestämde jag o min man att göra slut med Närke Vi fick båda nya jobb i Sthlm o en fin lägenhet i Sigtuna så vi sålde huset o gav oss av mot nya äventyr .....

Väl på plats i Sigtuna jag började jobba raka veckor mån-fred 8-16Regelbundna måltider o luften från Mälaren mmmmm jag fick luft kunde andas o naturen kring Mälaren la sig som en skyddande hinna kring min kropp ett underbart jobb ja allt gjorde att jag njöt jag gick o gick o sen sommaren 2008 så Trött trött trött o frusen till max ont i magen svår att andas börjar nu träna på gym tänker att det e väl fan om man inte ska lyckas bli piggare men icke trots promenader träning 3 ggr / vecka ca 1.5 tim / ggn så e jag bedövande trött så jag söker läkare igen ..

Jag väger nu runt 80 kg har alltså tappat 25 kg på ett år Prover prover o åter prover men inga fel jo jag har lågt järnvärde o hög sänka
Springer hos denna läkare i ca 6 månader slutar röka allt för att se om det finns ngt jag själv kan påverka men icke då remitterar han mig vidare

Första remissen hamnar i Sollentuna hos en specialist på öron näsa hals
Denne läkare är mer intresserad av hur snygg jag är och vilken vacker hårfärg jag har suck suck
Han säger att jag har fel på dom inre näsmellanskiljeväggarna dom fylls med luft så jag får en spray som ska eliminera detta

Efter 1 vecka håller jag på o DÖÖÖ sprayen torkar nämligen ut slemhinnorna o jag som va torr innan har nu ingen vätska alls inte i näsan inte i munnen o absolut inte i halsen
Ringer nu upp dr igen då har han slutat han e inte kvar !!!!!!
Blir ditkallad på en ny undersökning av en ny läkare ,hon hittar inga fel alls !!! ska nu spola rent min näsa med nässkölj enlig henne

Till apoteket inhandlar allt som behövs Efter en veckas sköljningar e jag vääääldigt ren i näsan o säkert hjärnan oxå för varje skölj känns som om jag sprutar in syra direkt i hjärnan :(
Nu bestämmer jag mig för att skita i alla ordinationer o leva med min nästäppa ...
Då kommer nästa remiss tilll sthlm heart center för en utredning av mitt hjärta för nu har jag helt plötsligt enligt min husläkare haft 2 infarkter !!!!

På sthlm heart center blir jag väldigt bra bemött en stor utredning
hjärtultraljud man kollar stora kroppspulsådern i magen arbetsEKG, 24 tim EKG där hittar man en förstorad aorta i hjärtat men säger oxå att jag kan ha levt med det hela livet o det påverkar inte min hälsa Jag blir friskförklarad från infarkter men ska gå på årliga kontroller för att kolla att storleken på aortan inte ändrar sig under tidens gång ( har varit på 1 sådan kontroll 2009 o allt va okej )

Remiss 3 hamnar på Sofiahemmet hos en läkare som är specialist på invärtesmedecin
Jag har nu börjat röka igen vilket gör denna dr väldigt upprörd men herregud jag måste ju hålla mig vaken :) vi är nu inne på hösten 2009 o mina ögon vill inte va vakna merän högst 4 timmar i sträck jag fryser o har pissont i magen
NYa prover gastroskopi där hittar man små sår dock inget av allvarlig karaktär enligt den läkare som utför undersökningen
lungröntgen u.a hepatit u.a hiv u.a sle test u.a forsättning följer måste sticka iväg en stund :)
avbrot.....hej igen sorry för avbrottet ... då fortsätter jag min otroliga vandring i läkarnas värld :)

borreliatest u.a nu börjar läkaren på sofiahemmet visa sin irritation slå näven i bordet sluta rök uppmanar han mig jag svarar då trotsig att jag inte har några som helst planer på det för än min kropp e i fas o jag kan hålla mig tillräckligt vaken han skickar då remiss på ett apne test som kommer tillbaka U.a vidare remiss till gyn för då måste min mens som kommer var 14 e dag va orsaken går till gyn inga problem men bestämmer mig för att sätta in en hormonspiral ..
vintern 2009 byter läkarna min blodtryckstablett o jag får en hosta som inte är utav denna värld samtidigt som mina halsmandlar växer till två pingisbollar i halsen....

Ny remiss till en annan öron näsa hals i Solna där får jag veta att han som han fint uttrycker det har alldeles för hög BMI o att jag är rökare så någon operation är det inte tal om i övrigt har jag inga som helst fel i hals eller näsa trots att jag inte får luft ..
sedan hösten 2009 har jag inte orkat träna jag går med hunden det är allt ... har sedan dess gått upp 10 kg i vikt o inte blir man piggare av det inte en enda gång under alla läkarbesök har någon känt eller undersökt min mage trots att jag klagat på den hela tiden
Läkaren på sofiahemmet skrev ut bulkmedel som jag skulle äta efter 1 vecka med 3 måltider om dagen o inte bajsat en enda gång trodde jag ja skulle avlida min käre man frågade när jag skulle ha ...:) så då la ag ner det självmant jag har nu tröttnat på allt vad läkare heter o varje gång han ringer så blir jag bara ledsen för han har ringt var 3 vecka för at höra hur jag mår nu orkar jag inte ens svara

Faktum är att ibland känns det som om jag skulle behöva psykvård för man tvivlar ju på sin egen känsla när ingen lyssnar trots att man skriker på hjälp MEN nu har jag ju en Iren =) tack o lov
så 500 kramar o en puss på näsan


VAd skall man säga detta är inte klokt eller hur?

Bevis på svensksjukvård som skall vara en av världens bästa?????

följ Madde här på bloggen och på fb!!
Homeopati tar hand om hela människan!

Alva 17 år!!!! 11 juli kl 11.11

Jo då Alva är född den 11 jul kl 11 minuter över 11. En stor tjej på nästan 5 kg och 58 lång....
Alva betyder "naturens under", (undrar om namn påverkar barnet för resten av livet? vet att många hävdar det?)
Alva Norea-Maria Asp heter min tjej! (Norea biblens bortglömnda kvinna)

Gjorde en liten test på ditt namn Alva, du vet att talet 11 är elitsiffran och du har tre st på din dag.

Såhär blev det:
Expansion, Förändring, Äventyr, Spekulation, Visioner, Växande, Evolution, Nyficken, Aktiv, Kompetent, Talangfull, Kämpar mot gränser, Överskrider gränserna, Stadig växt, Grundlägger.
Harmoni, Kreativitet, Konst, Rättvisa, Balans, Kärlek, Medlidande, Service, Symboler, Ansvar, Skydd, Omhändertagande, Samhälle, Sympati.stabil, Beslutsam, Säkerhet, Konservativ, Praktisk, Följer regler, Systematisk, Solidarisk, Objektiv.

Kan det vara bättre Alva? Grattis min minsta lilla tjej! Hur har tiden kunnat gå så fort?


Men om man tittar på kortet från BB så ser det lite gammalt ut.....men du är så sööööt! Två dagar gammal och viftar med armarna helt vilt.
Jag ser däremot inte ut som jag.. men jaghade förlorat 2 liter blod vid förlossningen (barnmorskan ryckte ut den stora moderkakan)och vägrade blod.
Jag fixade det med mat och homeopatimedel, mitt hb var nere vid 54 så jag var inte stark precis.
Alva som två-åring, en väldigt liten charmig tjej som var så behaglig och var alltid alltid nöjd. Jag vet att min vän Ann sa att tredjebarnet sitter man på???
Alva var helt otrolig som barn (är fortfarande) ett lättare barn att tahand om får man leta efter. Kanske var det så att hon mådde så  bra så hon var tillfreds med allting och lärde sig snabbt av sina äldre två systrar.Jag hade ätit homeopatmedel under hela graviditeten......ger det lyckligare barn?

Vet att i Solberga där vi hade höga trösklar och Alva gick i gåstol så backade hon och tog sats för att komma över tre trösklar för att komma in till vardagsrummet. Så var det hon fixade allt själv, gnällde aldrig utan gjorde bara sakerna själv, listade ut allt. Så på den vägen har det gått nu i 17 år..... helt otroligt!!!

Alva var nog bara tre år när hon frågade efter Hepar sulf när hon hade ont i halsen. Magnesium phos när hon hade ont i magen o sv. Hon sa medlen inte vad det var för fel på henne. Helt otroligt men så låg hon oxå under skrivbordet när jag öppnade Helheten, hon var så snäll att jag hade med henne på jobbet.....
Så hon är uppvuxen med homeopati redan från starten.Det blev lunch med familjen i röran vid nya altanen. Givetvis hade Gustav och Sophias familj anlänt till födelsedagsbarnet.


Sedan kom Blomberg, Anna och Albin och vi badade för dagen var verkligen varm...
Malman har gjort rent i poolen så nu börjar vattnet bli blått...


Gustav och jag gjorde en otrolig tårta med maränger, tårtbotten, sylt och massor massor med jordgubbar på och i.


Men inte fick jag äta den....men men jag åt hallon och grädde det fick jag äta och det var jätte gott!


Först fick vi flytta bordet i skuggan för det var verkligen varmt.......29 grader och 25 grader i vattnet.Sedan sjöng vi för Alva..


Vi sjöng ännu mer.....


Jag fick busa med en ny sockertopp i livet!


Mille tyckte det var roligt med Albin, små barn lägger märke till varandra och försöker ha en kommunikation.

Så helt plötsligt ändrade sig vädret och det började blåsa något så förskräckligt.....
alla bara åkte hem....

Alva skulle ut och äta med sina vänner och de andra skulle väl hem till fotbollen......


Vissa fick andra måsten, det fattades tegelpannor på gästhuset och där finns ett geting bo, Sveriges farligaste djur....så jag hjälpte till att klä på mannen som skulle upp på taket....

Det gick bra som tur var och regnet kom det efter längtade.....

Vilken härlig dag, tack alla som kom och ville dela vår Alva med oss, det fattades bara en enda som vi inte var vana vid....


Vi saknade Dig Amanda Malva-Maria!!!! Tänk när du alltid skulle ha med Bell överallt även på fotot?
Vi vet att du har det bra i London men nu börjar längtan bli alltför stor men du kommer ju hem snart och då får vi ta igen varje sekund du varit borta..... mamma kommer att vara med dig överallt så du vet!!!!


TACK TACK TACK

i morgon blir det jobbet igen.....
( gjorde ett överslag det har varit 22 gäster här denna vecka.... inte illa såhär mitt ute i skogen....)


Altanen nästan klar....vi inviger 10 juli.

I två hela dagar har vi slitit med altanen men vi kunde inviga den på lördagskvällen då Alva kom ut.


Vi beslöt att göra en "generalskarv" så den ser ut såhär.

Vi fick tabort det gamla golvet plus plattorna som antagligen var den första altanen här.


Vi fortsätter med lchf kosten, här var lunchen idag quornbiff, stuvad vitkål i grädde och lite sallad.


Sakta men säkert går det jag har suttit med en penna mellan varje planka när Johan borrat fast dem. På den där lilla lilla pallen fick jag plats helt otroligt.... det var många plank och många skruvar.


Så vi fick äta igen, stekta ägg sojakorv, sill, gräddfil med gräslök, broccoli, bladspenat och tomat med majonäs på......hmmmmm så gott.....


Sophia, Mille och Maja kom ut en sväng på lördagskvällen och hjälpte oss att packa upp nya trädgårdsmöblerna då altanen nästan var klar.


Mamma och Elzy kom oxå och hälsade på, men mamma vill inte vara med på kort, men hon har lila sken över huvudet.....intressant! Vi har bara ställt ut alla gamla möbler hur som helst. Malman har städat poolen så vattnet börjar bli blått.....bra!


Fint blir det..... men mkt jobb måste jag säga....


Såhär mysigt blev det på lördagskvällen.....vi satt där till kl ett. Vi gjorde ett bord av vår bänk, satt golvplank fyra st och även där en generalskarv, så det blev harmoni med golvet, det blev jätte bra. Vi köpte två lika grupper och plockade ihop.


Alva instalerade spotify så vi kunde lyssna på mkt bra musik, nu måste vi instalera högtalare på altanen.....
Vi lyssnade på Kent, Thomas Dileva mm.


Vi funderade på att sova där men det var endel mygg....så vi gick in till våra trygga sängar.


TACK för idag det hände väldigt mycket!

I morgon är det en speciell dag!!!!!

Nu skall jag ta hand om Madde, patientfall

Madde är en gammal vän till mig som jag inte haft så mycket kontakt med de senaste fem åren. Hon har haft mig i åtanken när hon försökt komma till rätta med sin hälsa under de två senaste åren. Hon har sökt hjälp hos flera läkare 2 st näs och halsspecialister, en distriktläkare som remitterade henne till Sofiahemmets invärtesmedicinspecialist + att hon är utredd av flera olika hjärtspecialister.


Hon kom hit mitt under altanbygget. Var i krokarna här på sin semester, bor numera i Sigtuna.
Läkarna har tagit alla prover de kan på henne. Hon har fått olika besked av olika läkare, Den sista läkaren sa att det inte var något fel på henne, och att hon utnyttjar systemet för provtagningar och tilla att hon skulle vistas mer utomhus i friska luften så skulle hon må mycket bättre. En annan sa att hon skulle söka psykologhjälp, en tredje sa att hon skulle sluta röka och gå ner i vikte. Symptom:
Madde är så vansiningt trött att hon t o m somnar vid ratten när hon kör bil.
Fryser ständigt och kan inte alls svettas trots ansträngning.
Ont i alla leder och muskler.
Svullen torr näsa och svårt att andas.
Förstorade tonsiller.
Fruktansvärda smärtor i magen, det brinner i magen sa hon. Samt att den alltid är uppblåst.
Varit väldigt förstoppad, avföring en gång i veckan.
Högt blodtryck.
Stora blödningar vid mens.
Järnbrist enligt läkarna.

Vi skall titta lite närmare på Madde.


Det första som jag såg och tänkte på när jag mötte Madde var hennes brustna blodkärl på kinderna. Hon hade sökt en hudspecialist för att hon trodde att hon hade fått SLE eftersom det var det typiska fäjril mönstret på kinderna. Bristerna sitter på magens plats i ansiktsanalys och även på lungor. Magens slemhinna är så skör att hon inte tillgodogör sig näringen. Hennes "fetma" sitter precis över magen på kroppen för att skydda hennes svaga område.

Njurar är i oharmoni speciellt den vänstra(livskraften) hon har även ett utslag under hennes vänstra öga, njurensområde. Madde har jobbat natt i många år och då sker inte reningsprocessen väl  ut eftersom reningsverken arbetar på natten då vi skall sova.(vi skulle ha större ögon om vi var nattarbetare)

Madde har två leverstreck som förbinder sig nedåt mellan näsans rot, de sträcker sig ner till mjälte(immunförsvaret) och även till bukspottkörteln. Så lever(fast de tagit alla leverprover) gör inte sitt jobb längre.

Hormonstreck från mungipan och nedåt visar att östrogenhalten håller på att minska kraftigt.

Lymfsystemet är svullet och städar inte alls kroppen, städpatrullen har gått hem och städerskorna har inget vatten i sina hinkar trots att Madde är duktig på att dricka vatten, men kroppen kan ej tillgodogöra sig det.
Om lymfan inte fungerar brukar det vara vanligt med svullnader(även njurar har med vätskebalansen att göra)
dessutom blir kontentan alltid förstoppning och man blir förgiftad av sin egen avföring och blir väldigt trött.Tyvärr blev bilden väldigt suddig, men jag såg att magslemhinnan är väldigt dålig, blodet orent, lymfan totalt nedsatt och renar inte alls, inkapslade gifter i mage, tarm och lever. Njurar underfunktion, filter som är totalt smutsiga och renar inte blodet alls, det blir högt blodtryck utav detta.


En tyvärr suddig bild på området för mjälte, bukspott och njurar.
Underfunktion i samtliga organ( trots att proverna visar ingenting)
Endokrina körtelsystemet är i obalans.


Sprickan i mitten av tungan visar att magen och lunga inte fungerar bra.
Vitbelägg´ning påvisar att gallsafter inte gör sina matenzymer tillräckligt bra.
Vita långa linjer visar att en viss candidatillväxt finns.
Höger sida av tungan(från Madde) är tjockar som visar att lever är svullen och tilltäppt.
Ingen beläggning längst fram påvisar att hjärtat är i oharmoni.
Tyvärr syns inte njurar här för de sitter längst in på tungroten.


Lite skedformade tunna naglar som påvisar att näringsprocessen inte fungerar och det finns stora näringsbrister.
Vita påvisar oxå järnbristen.
Tumnagel "skrynklig" påvisar trauma upplevelser och svår näringsupptag.


Lever naglar på fötterna gula, små naglar och väldigt tunna, även angripna av nagelsvamp.


Ja det var det hela, alla prover är bra och Madde skall söka en psykolog????
Herre Gud säger jag bara vad visar deras provtagningar? Nästan inte ett enda skit!!!!

Madde är en öppen stark, levnadsglad och kraftfull kvinna. Så hon blev mer förbannad över läkarna än kränkt tur var väl det. Det hjälper inte att vara ute mer, Madde är ute mkt, psykolog hjälp kan aldrig rensa kroppen möjligtvis själen men allt hänger ihop och med homeopatiska medel läker även själen.
Jag blir så förvånad över alla specialister som inte hittat något fel på Madde. ?????
Vilken läkarvård vi har, skall det vara bland världens främsta?????
Jag kan inte förstå hur de tänker och att de inte letar mer samband och samspel med hela kroppen.
Vi är ett!

Jag har gett homeopatiska medel i tre steg och ni kommer att följa Madde här på bloggen hur det går.
Först reningskur för lever, galla och maget tar, + ett enkelmedel.
Sedan Lymfstädning och ett enkelmedel.
Därefter kommer huvud medlet och en vävnadssalt för uppbyggnad.
Kostråd.
Äta mkt hirs, fikon och gurka för magslemhinnan.

Sluta helt med Pepsi( som hon varit beroende av i många många år)
Sluta med treo (lagras i lever och tunnar ut magslemhinnan)

Att lite senare ev börja med lchf kosten, men vi tog den enkla vägen först.


Lycka till nu Madde och det skall bli så spännande att följa dig. TACK för att jag och alla andra får titta in i din kropp!

Altanbygge 9 juli

Ja då var det dagen då vi skulle sätta igång med att byta golv på vår altan. Först var det lite lchf fika innan Louise och jag skulle åka och beställa bräderna till golvet.

Ni kan inte tro vad vi tog till kaffet.....Lollo som ätit denna kost ett år nu och mår så jätte bra, hon säger att hon aldrig mått så bra. Hon tog och skar smör med osthyveln och la en ostbist på båda sidorna och så en grukskiva på......jag trodde inte min ögon, men gått var det och efter två bitar var jag jätte mätt. Vi har nu ätit lchf i en vecka och det har gått så förvånadsvärt bra och lätt, vi har ätit så god mat och jag har inte varit sugen på någonting. Spännande!


Lollo som berättar om hur fantastisk denna kost är. Det finns så många hälso fördelar med att ta bort alla kolhydrater säd, potatis, ris, frukt och vitt socker. Lite främmande men ändå är det väldigt enkelt fett och protein i mängder och grönskaker ovanför jorden.


Johan skaffade fb igår det tyckte flickorna var roligt. Här laddar han för att ta bort det gamla golvet på altanen.


Vi mötte hunden Selma i poolbutiken, vi skulle få låna en självgående poolrengörare så spännande.


Sedan åkte vi till Hindinge Bygghandel och fick hjälp av Åke med att lasta en kärra av det vi beställde.Här är vår "Malman" som vi döpte den till som går runt och städar i poolen alldeles själv. Helt fantastiskt , vi fick låna den för att se om det funkade. Det funkar! Så då kan vi göra annat.


Så var det dax att ta bort golvet, jag hade tänkt mig lite plocke pinn men inte smarta Johan han tog det i stora delar,


Så det gick fort att ta bort golvet, men oj vad smuts det låg under...


Stora plocke pinn försvann,,,


Vi åt räksoppa till kvälls mat. Purjolök, lök, spenatblad färska och räkor.


Jag började fundera på nya altanmöbler hittade en jätte fin grupp men priset var 29000!!!!!
Vem köper det till att ha utomhus?Nytt problem, det låg plattér under smutsen och sedan fick vi inse att de måste bort, vilket jobb!!!!!!


Som tur var kom Madde på besök, så jag fick lite rast här. Hon hade mkt problem med sin hälsa så vi gjorde en konsultation kommer här på bloggen.


Platterna äntligen borta, det tog sin lilla tid......


Herre gud vilket jobb......hade inte jag semester????? PHUUUUUU det är snart slut på veckan!


Pionerna började blomma...så vackert.

I morgon blir det en bra dag och altangolvet blir klart det blir bra. Tack för idag!!!Fler gäster anländer till Svenshyttan 7 juli -10

Min vän Louise och hennes son Oscar anlände till Örebro idag. Monica min vän från förr dök oxå upp.
Vi blev många till fikat idag.Bella var redan i Svenshyttan när vi kom, vi gjorde fika och Bella tog sin plats hos Oscar.


Monica och Adrian
Det var jättte kul att mötas igen efter så många år.....var det 15 år sedan vi sågs???


Farmor Maud och Mille, ibland är det inte roligt.....


Alva och Maja


Louise, Sophia och lite senare dök Christian och Gustav upp.


Vi käkade jordgubbar och vispgrädde och glass mums tyckte Bella.


Härligt med färska jordgubbar......så fina
från nätet om jordgubbar:
Antioxidanthalterna i jordgubbar är högre än vad vi tidigare trott och då menar jag specifika antioxidanter som vitamin C. Det här är något människan behöver. Antioxidanter är bra fiffiga, de oskadliggör skadliga ämnen som normalt bildas i kroppen. Halten antioxidanter skiljer sig mellan olika bär och det är fem till tio gånger mer i jordgubbar än i äpple. Det säger ganska mycket om jordgubbar. Äter du en portion, det vill säga 2.5-3 dl har du tillgodosett ditt dagliga behov av vitamin C.

- Jordgubbar har fler goda egenskaper, bären är rika på folsyra och innehåller även ellagsyra, ett ämne som i åtskilliga undersökningar har visat sig kunna motverka cancer. Ellagsyran skyddar också huden mot UV-strålning, som vi vet både är skadligt och ger rynkor.

Så, färre rynkor om vi äter en massa jordgubbar?

- Nej, så kan man inte säga. Men det är bra att få i sig dessa ämnen och i jordgubbar finns ellagsyran i fruktkötttet och i kärnorna, medan den i andra bär vanligtvis bara går att finna i kärnorna.

Hur påverkas antioxidanterna av att man fryser bären?

- De hänger kvar, men om bären kylförvaras försvinner antioxidanterna snabbt efter bara några dagar. Skiva, sockra och frys in, då bevaras arom, färgämnen och annat innehåll. Man får inte glömma att socker faktiskt har positiva effekter. Men ju färskare bär, desto högre innehåll av antioxidanter. Det talar för närproducerade bär. Tänk enkelt; så mogna bär som möjligt, så röda bär som möjligt, plockade så sent på säsongen som möjligt.


Tonårspojkarna slappade i "hängstolarna"


Bella tyckte det blev för mkt folk och gick in till Sophias bil för att visa att hon ville åka hem. Sophia har köpt en jätte bra baddräkt som fungerar som flytväst oxå.


Bella bada mycket och solen sken  det ser ut som solstrålarna jagar Bella.


Maja var glad och gillade sina simkuddar


Maja var väldigt "mormorig" idag och ville sitta i knät och äta.... hon är ett sådant fantastiskt barn.....så lite och så klok.


Maja tyckte det var roligt med håven och Alva och Gustav lekte med flickorna i vattnet.
Bella tyckte det var spännande.....Maja fick en solorbie över sitt huvud...


Indianer på besök...Oscar saknade Amanda men han fick sova i hennes rum med alla Christina  Augilera bilderna.Sommaren doftade sommar och kossorna var nyfikna på vad vi gjorde. vi blev många till lchf middagen och alla åt mkt, och jag har klarat en vecka med kosten utan att ha slarvat. Har ätit jätte god mat hela veckan.
TACK för en varm och härlig dag!
I morgon blir det altanbygge....spännande ....

27 timmar med gåtfulla Bella, samt besökare

Att börja sin semester med att vara med Bella i 27 timmar var en stor prövning. Bella kräver passning nästan varje minut, hon har stor rymmnings benägenhet så man måste alltid hålla henne i handen när man är ute.
Bella vill springa, Bella vill vara ute, Bella vill vara fri och endast nuet existerar. Om man skall ha någon kontakt och hitta henne längst längst inne, krävs lång lång tid och massor med tålamod. Jag satt timmar och rullade en sten fram och tillbaka, då börjar Bella släppa in mig. Jag tänkte att det finns två konsekvenser att jag sitter här med Bella, jag får högt blodtryck eller oxå får jag lågt blodtryck...... men jag tror att jag fick det sist nämnda för man måste vara lugn för att vara med Bella, hon känner hur andra mår och märker direkt vibrationer och då springer hon och sluter sig i sin alldeles egna värld.


Här är Bella när hon hade varit hela eftermiddagen med mig, jag la allt åt sidan och följde med i hennes inpulser.
Vi var ute hela tiden och letade efter den RÄTTA stenen som skall gå att balansera på handleden.
Vi har ett klangspel i hallen och där älskar Bella att stå och spela på, det låter ibland förskräckligt men Bella vill ändå testa olika sätt att slå på det.


Så springer vi lite grann, dessa ben är fulla av spring. Bella var glad och såg så lycklig ut.


Tillbaka till klängspelet och så fortsatte det fram och tillbaka i en lång tid, hon log hela tiden.


Bella har en bildbok med kardborreband, hon har gått på bildterapi och lärt sig förmedla sig med bilder. Bilderna är på små små vardagssaker och det är text på dem. Det är riktiga bilder alltså foto på hennes saker och på mat etc. Det var så roligt hon kom med bilden åka vagn och då visste jag att hon ville gå ut och gå. Det är så stort när hon visar vad hon vill. En annan händelse så tryckte hon in en bild på en banan i min hand och då ville hon ha en banan. Det känns verkligen bra att kunna hitta ett slags språk med Bella. Sophia kom på superidéen med att ta kort på allt med mobilen och kunna visa vad som skall hända osv.


Bella har olika favorit platser på vår tomt, här är plattorna utanför vårt gästhus. Hon tar min hand och leder mig dit, trycker ner mig så att jag skall sitta på en platta. Så börjar hon balansera med sin "perfekta" sten denskall rulla på armen och ner i handen, om och om igen och om igen....det skall bara vara så och jag skall sitta och titta på.


Stenen stannar precis i handleden, då höjer hon blicken och sitter blixt stilla en stund.


Efter att ha gett små saker mycket tid, sä vänder sig Bella om tar en golfboll och tittar mig rakt och väldigt djupt in i ögonen. Hon försöker nå mig, hon försöker fråga något med sina ögon. Nu har jag gett tid då ger hon tid.


Ok vi skall göra något med bollen.


Så slänger hon försiktigt bollen i min hand, hon vill att vi skall leka, alltså samspela som hon har haft så svårt för.
Bella leker aldrig med andra. Hon leker väldigt lite själv oxå. Här ger hon från sig ett ljud som poängtering att nu händer det något.


Så rullar hon bollen försiktigt ur min hand, hon är helt koncentrerad.........


Leken var bara att vi skulle rulla bollen farm och tillbaka och vara koncentrera sig, många många gånger.


Så är det dags att sluta och bara sitta stilla och tänka en stund.


Så ställer hon sig upp tar tillbaka sin sten, den speciella i form och tyngd. Jag försökte byta ut den men det gick inge. Vi hade lagt undan en sten sedan förra gången hon var här och tro det eller ej de var nästan exakt lika.

På morgonen hittade jag stenen i sängen. Hon hade somnat med den i handen.


Bella sätter sig ner igen och börjar om precis lika dant som förut på samma platta.


Bella springer iväg och jag efter nu hittar hon en annan platta där vi skall sitta och upprepa det hela helt i tysthet.
Det är då det nästan krävs att vara mormor och ha semester och mycket tålamod.


Bella går gärna ner och ställer sig med fötterna i vattnet, men jag får inte ta av henne kläderna då blir hon jätte arg och försöker hålla dem kvar(gissa om hon är stark).


Så händer det något det blir invation till poolen, 9 st påväg åt vårt håll.


Mamma och Mille med samma min...


Bella lägger huvudet på sne.....tittar på pojkarna som badar tar min hand och drar mig upp till huset och till hennes vagn, hon vill gå därifrån. Jag tog en promenad för Bella ville det.


Mio ville bada 3 år, man bara tog av honom kläderna och ner i vattnet, han sa ingenting utan lät allt bara ske av nyfikenhet. Hur enklelt är det med ett helt "vanligt" barn som man kan berätta för, prata med och förklara för.


Emil, Mio och alexander sitter och gungar med Sophia och Mille. Det var så roligt att se er för sist var väl Emil nyfödd när jag såg honom och är nu 11 år....!!!!!Då kommer jag att tänka på var är Bella, jo hon har gått och satt sig på andra sådan poolen långt ifrån oss och besökarna......jag var tvungen att soma in henne:


Hon sitter där på kanten(jag blir något nervös..) hon går balansgång på stenarna runt, men peppar peppar hon ramlar inte i, Bella har sådan balans och kan klättra, gå på stegar, springa jätte fort, ja hon kan göra allt med sin kropp, sällan slår hon sig. Sopha har beställt en flytbaddräkt det skall bli spännande och se om vi kan få den på Bella och om hon kan lära sig simma vilket jag tror kommer faktist att gå.Ett annat sätt att betrakta gästerna på var att stå i myggnätet och titta ut på altanen, men hon ville inte vara med.


Emil var så mysig mot Mille och sina småsyskon. En av kollarna hade sagt till Sophia att han ville ha Bella till fru för hon är så söt och så tjatar hon ju aldrig......


Visst Bella är helt underbar och det finn verkligen bara en av Bella, den mest gåtfulla personen jag mött. Jag beundrar verkligen min dotter Sophia, för hennes enroma tålamod med Bella. Jag blir helt slut efter 27 timmar.....hur skall då inte Sophia känna sig???? + att det är två barn till där  hemma.


TACK , dagen har varit djupt lärande, kul att träffa Madde och Johanna med barnen. Bella har lärt mig varva ner och förstå att det är de små specialiteterna som är viktigast i livet.
Bella är min bästa läromästare..... hon kan fånga dagen som ingen annan, i morgon finns inte och igår har aldrig varit!


En pooldag i solen! Dag 1 på semestern!

Vilken härlig dag, vi började med att åka till Hidinge för att köpa skivor till gäststugan som vi håller på att renovera efter sönderfrysningar i vinter. Då åkte bredvid dessa vackra fält, tror att det är lin.


så vackert..


Återigen hemma ooh lagade lunch till oss och familjen Runnaby som kom för att bada.

Jag hade köpt armkuddar till flickorna.


Maja pekar och står i och berättar hur det skall vara.....
vattnet har inte blivit blått ännu, tar minst 14 dagar, vi fyller poolen med bäckvatten för den är så stor så källan tar slut om vi skulle ta vatten därifrån. Men det var 24-25 grader i vattnet så det var verkligen skönt denna dag att ha den och svalka sig i.


Bella gillade verkligen att bada, men armkuddarna satt inte på någon lång stund, men det gick bra ändå.


Maja försöker verkligen att leka med Bella, ibland går det lite lite grann. Bella och jag trollade lite med en sten, som jag la i handen och korsade men nog visste hon var stenen låg. Hon tyckte att det var roligt och det är verkligen roligt att hitta något som Bella gillar att göra.


Vissa föredrog vilstolarna.


Millevicken försöker lära sig krypa, han blir så arg att han inte kan, han vill så mycket hela tiden har han ögonen på Maja och vad hon gör....han vill oxå leka... ( Gunnel om du läser detta så titta på täcket det fick Alva av er när hon föddes, jag har kvar det grön oxå som Amanda fick av Eva och dig) Här spar vi på allt det kan vara bra att ha och idag var täcket väldit bra för Millevicken!Jag kan krypa härifrån!!!Bella kom springade emot mig och jag fick jordens kram, vilken ära... TACK Bella jag blev verkligen glad, det är stort att få kram av dig. Ingen är som du och jag älskar dig så mycket!


En kopp kaffe till väldens bästa mamma! Herre gudinna vad jag beundrar ditt tålamod och jobb du lägger ner på Bella, Maja och Mille..... jag förstår att det är inte lätt alla tar sin tid och det blir väldigt intensivt. Men du fixar det! Vet ingen annan som skulle kunna göra det!!!!!
Johan Blomberg, Anna och Albin kom ut, tyvärr tog jag inga mera kort så ni kom inte med här.

Vi grillade kyckling på spett(skal kycklingfilér i strimlor och körde in ett grillspett i dem, marinad med lite olja och sojasås och kryddor)  och jag åt grillad quornfilé till det gjorde jag en styvning på färskspenat, savoykål med vitlök i, äggsallad men rödlök, ägg, tomater, purjolök och lite olja med vitlök i. Det var jätte gott och vi åt våran lchf måltid igen.


En härlig dag i solen fick vi och tack för det!Fredag 2 juli på jobbet och LCHF kosten.

Måste erkänna att det tog emot i morse att åka till jobbet, solen sken och det var en underbar morgon med ny frukost, jag hade gjort en blandning av linfrön, pumpakärnor och kockusflingor och det var jätte gott i yoghurten...mus kan jag verkligen rekomendera.


Alskar älskar inte? Kärlek, vänskap, eller hopp? Minns ni när man ryckte av kronbladen på prästkragarna. Idag sår jag  bara och begrundar dess skönhet.

Jag mötte en far idag som var så glad för att hans pojke hade blivit jätte bra med homeopatiskt medel. Han var så förvånad över att det hade hjälpt, han hade sökt så många olika läkare och ingen hade kunnat gjort vad homeopatin hade gjort, då blir jag så glad så glad och han sa det är vi som skall vara glada. I dag hade han dottern med sig och ville ha hjälp med henne nu. Jag fick möte en esoterik prinsessa och det var intressant. Mer vill jag inte lämna ut. Men Silicea brukar vi homeopater kalla för esoteriska prinsessor....... resten får du tänka ut själv.

Jag kan inte förstå att inte fler människor ger homeopatin en chans.  För min egen del så har jag svårt att klara mig en enda dag utan ett homeopatiskt medel. Idag var det så varmt på jobbet att mitt högra ben började svullna lite, jag tog genast apis och efter 10 minuter var svullnaden borta och det kändes som vanligt igen och jag stod ut i värmen helt enkelt. Jag drack dessutom mkt vatten vill jag tillägga. Vi gör över med minst 2 dl per timma och är det så varmt som idag så går det säkert minst 4-5 del per timma som kroppen behöver, så det måste vi minst tillföra per timma och lite till.


Finns det någon finnare grön färg än ormbunkar i solen? Den heliga geometrin är så uppenbar, allt upprepas i universum, universum älskar upprepning glöm aldrig det när det gäller en önskan!


Jag hade matlåda med mig idag, rester från gårdagens mat. Jag var inte ens hungrig kl 12 idag men jag åt med glädje min matlåda.
LCHF står för Low Carb High Fat, alltså Lite kolhydrater och mycket fett. Fettet skall helst vara naturligt mättat fett som finns i till exempel smör, grädde, fet fisk eller kött.

Eftersom jag är fet och tror på "lika botar lika "(homeopatins grundprinciper) så måste jag bara prova denna kost och se vad som händer. Har så många i min omgivning som mår bra på denna kost och har blivit helt
 "nya "människor. Jag läste om Shamankost och tänkte börja med det men det är inte så stor skillnad med lchf kosten eftersom även där tog man bort allt som människan odlar som säd, ris etc Shamankosten innebär mer intution och öppet hjärta så det var det jag föll pladaskt för.Såhär såg min mat ut igår, gräddstuvad blomkål, grönskaker ovan jord, soyakorv och tsatsiki mums vad gott det
var! Och jag blev mätt länge på denna tallrik.


Johan åt:

Lika dant men bacon istället. Det är lite tufft för mig som inte äter kött och denna kost men jag skall försöka ändå!


Ikväll när jag kom hem efter 10 timmars arbete så grillade vi lite lax och kokade upp blomkål och broccoli i lite saltat vatten och allt gick jätte fort.  Då såg tallrikerna ut så här:


Ser det inte gott ut? Måste säga att det verkligen smakade bra..... är mätt fortfarande åt faktiskt beanässås sås till det hela och det var så got så gott...... Vi åt mer lax men den var inte riktigt färdig när jag gjorde tallrikarna. Det är så enkelt att laga mat för två och jag lägger direkt upp på tallrikarna dels för att vi skall ha kontroll på hur mkt vi äter och så slipper vi så mkt disk. Men flickor jag gör gärna mer än gärna två tallrikar till om ni är hemma eller rättare sagt 7 tallrikar till om du Sophia kommer hem med din familj förståss!

från Dr Dahqvist blogg:

LowCarb-HighFat, Lågkolhydrat-högfett-kost. 


Historik

Människan har funnits på jorden i mer än 2 miljoner år.

Under människans evolution (utveckling) har hon levt som jägare, fiskare och samlare. Av den tillgängliga maten föredrog hon de fetaste bitarna. Instinktivt kände hon att det animaliska fettet var både näringsrikt och energigivande.
Den primära hypotesen måste därför vara att animaliskt protein och fett är det bästa för oss att äta. Om denna hypotes mot förmodan skulle vara felaktig måste det till omfattande och relevant forskning för att bevisa det.

De kolhydrater man fick i sig, under den tidiga historien, var de i ätliga blad, rötter, nötter, bär och frukter. Intaget av dessa var säsongsbetonat och utgjorde inte det viktigaste närings- och energiintaget.

För ca 10000 år sen började mat med hög kolhydrathalt komma in i människans kost: spannmål, ris och majs. Efter det har vi fått allt rikligare tillgång till stärkelserik föda. På 1600-talet kom potatisen. Detta ledde inte till förbättrad hälsa, snarare tvärtom.

Under de senaste hundra åren har många nya födoämnen introducerats av den expanderande livsmedelsindustrin, detta har accelererats de senaste trettio åren. Margariner och omega-6-rika matoljor är de volymsmässigt största tillskotten, och dessa har ersatt  framför allt de animaliska fettkällorna.
Ett intressant tidssamband är att på 30-talet, när de härdade margarinerna hade blivit vanliga i folkkosten, beskrevs den första hjärtinfarkten. Det fanns inte förut beskrivet hur någon insjuknade och dog i central bröstsmärta. Det intressanta tidssambandet har hittills inte givit upphov till någon forskning, utan man har bara utgått ifrån att det är det är det animaliska mättade fettet som orsakar hjärtinfarkt, alltså det fett som människan ätit under sin hela tidigare historia, utan att drabbas av infarkt.

På 50-talet framkom idéer om att det var det animaliska mättade fettet som orsakade det ökande antalet fall av hjärtsjukdomar. Ancel Keys i USA är den vetenskapsman som blivit mest känd för att framföra detta budskap. Han baserade sin argumentation på epidemiologiska (befolknings-)studier, vilka såg ut att visa att ju mer fett människorna åt i ett land, desto mer hjärtinfarkter fick de. Senare uppvisade han statistik som syntes visa att det inte var det totala fettet som spelade roll, utan att fleromättat fett var bättre än mättat.
Keys teorier spreds till politiker och journalister som ansåg att budskapet var så angeläget att det inte fanns tid att verifiera det i vetenskapliga studier. Politikerna gav bara forskningsanslag till de vetenskapsmän, som i sin forskning utgick ifrån att det animaliska fettet var farligt. På så sätt växte en forskarkår fram som var negativt inställd mot animaliskt fett.
Läs  mer om detta i Gary Taubes artiklar "Soft Science of Dietary Fat" och "What if It's All Been a Big Fat Lie" 
Johan Hedbrant som gjort hemsidan Fetmaparadoxen har översatt och sammanfattat Taubes artiklar till Fetträdslans historia. Gary Taubes har senare kommit ut med den klargörande boken Good Calories, Bad Calories.
Kostrekommendationen som förespråkar ett minimum av animaliskt protein kom till av ideologiska orsaker. Svenskar som Georg Borgström och Anna-Britt Agnsäter spelade en stor roll i denna process. Drivkraften var ett rättvisetänkande om jordens matresurser. Läs boken Ideologin och pengarna bakom kostråden om detta
Jag försöker praktisera det enkla livet som min nya utbildning som startar i höst kommer att heta.


I morgon blir en kanondag, sol bad och umgänge med de närmaste!

TACK för en solig klar dag idag!
Allt man säger ökar minst 64 gånger, universum tycker om att upprepa sig....... glöm aldrig det.


Underbara sommar och underbara barn 1 juli-10

Visst även i morse vaknade jag att någon steg in i sovrummet, något sattes på min säng....när jag slog upp ögonen så satt Mille där i sin lilla bil stol.....jag som undrade igår vem som skulle komma in i sovrummet idag.
Sedan kom Sophia och Maja in. Det var en överraskning det var mysigt att ha dem på morgonen.

Jag har glömt att berätta att vi började med LCHF kost här igår....spännande och jätte roligt faktiskt.
så tur var att Sophia kunde så mkt om det hon lärde mig massor idag, man får de barn man behöver......
Så det blev två kokta ägg med smör på till fukost... helt konstigt för mig men det smakade bra och jag var mätt länge på det. Maja hängde på hon dukade upp alla husets äggkoppar och det var en hel del....


Här är godingarna...


Men var är Maja..jag vänder mig om och hon sitter på köksbordet, det bästa mor har har hon på bordet.....


Maja hade hittat lite övergivna leksaker efter mostrarna , Betty spagetty kul som man förr fick från MC, minns ni dem Amanda och Alva? Ni har en mamma som spar allt det vet ni redan.
Hon hittade även pippi peruken i gäststugan.... det var kul hon blev ju Pippi och är precis som Pippi figuren.


Vilka härlig bilder Sophia tog på våran Pippi.....


Pippi skulle tvätta sig om händerna.....


Mille gillar att gunga....


Johan satt på taket och jobbade, fick laga efter vår växt som trängt sig in.


Maja såg för rolig ut i denna pippiperuk..... huvudet blev så stort.... men å andra sidan så har hon väldigt mycket i det......fast hon bara är två år....


Underbara sommar... var bara tvungen att ut och fota lite blommor....


Underbara sommar!
Imorgon blir det en jobbar dag igen.

TACK för en vacker dag!


Svar på kommentar här på bloggen!

Hej!
Jätte fin blogg du har jag hittade hit i förra veckan när jag satt och kollade upp Apis och belladonna som min son fått utskrivet mot eksem på kinder och öronkattarr plus förkyld.
Nu har jag kommit på att han är gräs känslig och vill gärna testa med homeopati.Har du ngt förslag Jag har Hepar Sulfur, calciumcarbonicum, seliceaD6 och 30C hemma funkar något? Jag kan få tag från homeopatiskt apotek.
Soliga hälsningar Sandra

Hej Sandra jag svarar dig så här kanske fler får hjälp.
För det första så skriver du inte hur gammalt ditt barn är. Och allergi måste du beskriva i vilka symptom som ditt barn får vid mötet av allergener.

Barnens medel under 3-4 år är Chamomilla, det hjälpte mot de flesta besvär på barn från förkylningar, tansksprickningar, ont i magen och allergi- indikationen är tycker om att bli buren ......då hjälper chamomilla jätte bra.
Ett annat stort barnmedel och lymfmedel är Pulsatilla till barn som ofta gråter eller är grininga och inte vet vad de vill. Det är tröstens medel och de flesta barn vill ha tröst.

Så har vi Calcium carbonicum som även är ett barnmedel pga alla barn växer fort och då går allt calcium åt till att bilda skelettet och inget blir kvar i huvudet.... alltså de blir gnälliga och ingentin hjälper vad man gör. Det går trögt med inlärning och maten är allt. Det är duktighetens medel och de flesta människor och barn vill vara duktiga.

Hepar sulf är ett stort halsmedel tar halsproblem med 80%, även var och bölder.
Silicea är hals, bölder där var inte kommer ut, bihålor och frusenhetens medel.
Om bihålerna är angripna vid allergi så kan detta hjälpa, men jag tror att barnen behöver något utav barnens medel för att öka på sitt immunförsvar.
Undvik mjölkprodukter vid allergi besvär. Apis kan hjälpa mot svullna slemhinnor!

Lycka till och hoppas du fick svar på dina frågor.

Onsdag den 30 juni -10 Inkräktare

Imorse var det faktiskt väldigt roligt.....
Johan frågar om jag sover? Nej inte nu vad är det? Det har kommit in en KATT till oss, jag for upp önskade vi inte det igår kanske? Ibland går det fort med önskan. Inte nog med det utan när vi tittar ut står det två katter till på vår veranda!!!!!
Herre gud man måste veta vad man önskar sig!!!!!

Mamma ville ha hjälp med att handla på Rusta, så jag körde henne dig och hon stor handlade nya saker till sitt kök. När vi åkte hem fick hon ångest för hon hade handlat,(nu vet jag varför jag så lätt kan få ångest)
Men jag peppade mamma med all kraft jag hade att hon verkligen var värd detta, och att det kommer att bli så fint.
Jag hjälpa henne att storstäda och lägga på de nya matterna och fixa åt henne. Det blev så fint.

När jag kom till Svenshyttan fick jag mig en riktig chock.... min älskade vildvindsbuske var borta????
Den hade ätit sig in i gäststugan och förstört taket....


Allt är avklippt nedtill och nu är allt borta..... jag som verkligen älskar när det täckt hela huset. Växten hade växt upp på taket och in under tegelpannorna och sprängt sönder bräder.... vilket elände och nu skulle det bort....


Vilken växtkraft......helt otroligt! De var som gummi i stammarna.


Jag fick bare en liten ranka kvar.....
hur kan man sakna en växt? nu blev det väldigt tomt, lika tomt som i Amandas rum utan henne där.
Även om hårborsten, mascaran ligger nu på sina ställen så saknar jag dig Amanda så mycket, det har gått snart en månad nu och så länge har vi aldrig varit ifrån varandra.I morgon åker Caprifolen för den har ätit sig in i storstugan.....

Vad är det som händer, växterna äter sig in till oss, lyfter taken, katter kommer in när vi sover, grodor vägra lämna poolen och sorken vill bo här hos oss. Vad är lärdomen?

Alva ringde precis från festivalen Thomas Di Leva spelade och jag fick lyssna på "Du och jag är mirakel...."
TACK Alva det värmde önskade att jag hade varit där med dig. Kom att tänka på när du var 4-5 år och vi var i Västervik och lyssnade på Di Leva och du stod och viftade med en vattenkanna när han sjöng..... minns du?
Nu står du där själv på festival och viftar med telefonen till din mor. KUL!!!!! Thomas håller än!!!

Undrar vad som händer imorgon då...
En ny spännande dag väntar!

TACK för idag den var god.


Tisdag den 29 juni-10 på jobbet

Kaos våg när jag skulle åka till Helheten, hittade inte min nycklar....jag letade och letade jag hade användt dem när jag kom in, så de måste vara här. Telefonen började ringa någon hade ont under höger skulderblad och undrade vad det kunde vara, en annan hade ont i örat en tredje hade migrän osv jag letade och letade överallt....tiden gick och jag tänkte jag tar väskan och sticker kanske jag har några extra nycklar på jobbet....min telefontid var fullt igång....PÅ MOBILEN för att jag inte var på plats. Tar väskan och skall springa...då ser jag nycklarna de ligger under min väska.....TACK!

Dagarna blir så intensiva när jag inte är på Helheten varje dag, hade varit ledig över midsommar. Mejlen strömmade in, telefonerna ringde och praktikanter ville prata..... besökare kommer in och undrar varför jag inte öppnat till Vinden mm

Dagen var lite magisk för att flöt så himla bra, tänkte att jag tog stressen direkt på morgonen och kaosvågen var över, man hamnar alltid på lugn och ro efter kaos.

Mycket bra resultat och det ger alltid extra energi och belöning.

Ett nytt spännande klockrent fall dök upp.
Söker för sår på läppen, något måste man söka för. Sedan kommer alla pekpinnar på ett och samma ämne det är så fantastiskt så spännande sitter och väntar på svaren som jag hoppas blir dem jag tänker på.
I detta fall
Sämre av sol, soleksem, vill sitta i skuggan.
Frågar om tidigare besvär migrän.
Frågar om barndomen, den var inte bra.
Frågar om livet i stort, det var inget vidare, vill inte prata om sina känslor.
Frågar om mamman och henne ville hon inte ha kontakt med.....

ja har ni gissat vilket medel det blev?
Natrium muhr så klart!

Det skall bli spännande och ses om fem veckor. Är så säker på att mkt mkt kommer att hända. Det är så roligt med homeopati att mkt händer för att det går på alla plan, mentalt, känslomässigt och fysiskt, det är inte så många som förstår det.

Men en som kom idag vet att det funkar!


Tina är lika glad för Homeopatin som jag. Vad vi skrattade för hon fick med råga bot på det hon hade sökt för sist. Ibland tänker man inte på allt som homeopatin gör. Vi hyllade Samuel Hahnemann för att han uppfann Homeopatin! TACK! Tina använder homeopatiska medel även på sina katter och det fungerar perfekt, desstutom hade hennes älskade häst piggat på sig ordentligt med Ars alb, hästarnas medel.


Sedan fick jag en kroppsbehandling av Tina(hon är aromaperapeut) först fick jag en skrupp på hela kroppen av aprikoskärnor och olja, fick gå och duscha och sedan blev jag masserade med en body lotion som hette Body Coffee som innehöll kaffe, jasmine, apis, vallört, havre, och sheasmör.....det doftade så gott så gott att jag blev helt beroende!!! Blandningen med aromaoljor och homeopatiska läkemedel kan det vara bättre?????
Massagen var underbar jag liksom flöt ovanför bänken speciellt när Tina healar.... hon har det i sig så att säga.
TACK Tina det var magiskt! Jag blev nog 10 år yngre och doftar ännu hur gott som helst.


Jag mötte en kvinna med en katt och stannade och pratade med henne och sa att det enda jag saknar i mitt liv är en katt!!!

Johan hade jagat en sork i vardagsrummet i Svenshyttan, det var jobbigt och han önskade att det fanns en katt här. Det roliga var att han fick tag i sorken och flyttade ut henne långt här i från, men när han kom tillbaka var sorken här inne igen.

Likaså var det med en groda som bor i poolen numera heter han Edward sissrhands, Johan fick bort med honom på andra sidan vägen. När han kom tillbaka så satt Edward där i pumphuset och visade att det var han som bodde där....... du är så snäll mot djuren Johan, men du har verkligen ingen makt över dem.
Jag tyckte att det var så roligt.

Allt du önskar kan du få!!!!

RSS 2.0