Måndag 28 juni-10

Idag var den stora dagen för Alva (igen) hon tog Festivalbussen till Peace in Love i Borlänge. Det var mkt som skulle handlas innan. Det var högtalare, batterier, sminkservetter, mat osv men efter mkt om och men hann vi fixa allt innan bussen skulle gå.


En bärbar högtalare som hon precis fick av Gustav i födelsedagspresent, den skulle med på bussen.


Det stod ett helt gäng tjejer där och mkt packning, de skall tälta.


Mammor med goda tips och oroliga hjärtan stod där vid busshållsplatsen.
Det var ett trevligt möte. Jag föreslog att vi skulle sova i vindskydd vid Lillsjöstrand. Kanske det blir av....(utan högtalare!)


Det var en otrolig stämning i kön till bussen. Vi mammor fick köa för att ställa in väskorna.


Festilvalbussen, vad kul tjejer. Mina råd var använd öronproppar, stå inte för nära högtalarna, tänk blåttsken runt busen, tältet och er själva! (blått sken skyddar mot allt) Givetvis hade Alva med sig det homeopatiska akutapoteket.
Lycka till och ha det BÄST, ni är bara unga just nu och lite till......Ha KUL!!!!

Jag fick skynda för att åka till Runnaby. Tur att någon tjej är hemma! Amanda i London, Alva i Borlänge och Sophia i Runnaby.


Mina älskade barnbarn, här äter Bella sin gröt med kanel på som hon älskar och Maja dricker vatten!
Vi lekte och grejade i fyra timmar tyvärr blev det inte många kort. Mille och jag hade en god stund tillsammans. Flickorna och jag gossade i sängen, Bella blir lite avundsjuk på Maja när hon vill vara med mig. Bella betraktar mig som sin egen. Men ändå är det roligt att hon visar en känsla även om hon tar sin knutnäve och slår i huvudet på Maja, Maja bryr sig inte utan hon bara fortsätter med det hon tänkt sig. Vilka underbara tjejer vilken tur att jag har Er nu!!!!

Jag fick sedan åka hem och göra reklamblad för vår semestermassager den 14 juli på Helheten. + alla extrapriser som vi har nu i sommar. www.helheten.net värt att kika in på.


TACK för idag man lär sig hela tiden!

En härlig dag med barn och barnbarn

Vaknade straxt innan 10.....fick se Sophias bil utanför köksfönstret. Vad kul var de redan här!
Alva kom snart upp oxå och kaffet var nybryggt.
Alva och jag hade suttit halva natten och pratat och pratat. Hon hade varit borta en vecka på Kreta och skall iväg igen till Pease in love i Borlänge och kampa en vecka.
Det gäller att kunna ta tillvara på stunder som ÄR. Vi diskuterade just hur man skall kunna ta till vara på nuet och vara i nuet. Det är verkligen en konst. Allt bara susar så snabbt förbi så det gäller att fånga dagen i sitt inre och suga länge på den. Alla våra tankar tar tid, i shamanismen säger man tänk aldrig samma tanke två gånger du förlorar bara en massa tid. Undrar just hur många tankar vi har på en och samma dag och hur många som vi inte behövde tänka alls på. Jag ligger just nu i träningsläger med mina tankar.


Vi hade planerat in gungstolar vid gungan så man kan sitta och njuta med de små....Mille tyckte att det var kul. Alva var inte riktigt vaken ännu. Min äglatrumpet syns lite här i högra hörnet.


Maja gillar lego hon bygger och bygger och provar alla alternativ. Solen sken och det var verkligen en svensk sommar dag idag.


Mille var verkligen på hugget och han var så glad trots att han håller på att få tänder. Vi gav honom chamomilla för att få hjälp med tandsprickningen.....han gillade verkligen homeopatpillren. Maja ville oxå ha medicin.
Tänkte på Alva när hon var liten hon sa vilket medel hon ville ha Hepar sulf då visste jag att hon hade ont i halsen. Magnesium phos då visste jag att hon hade ont i magen. Hon utgick alltid från homeopatiska medel och lärde sig så snabbt vad de var till för. Jag måste säga att jag inte haft många dagar för vård av barn. Har alltid motat Olle vid grinden med homeopatmedel.
Tänk att nu har Amanda hamnat i en familj i London som bara använder homeopatmedel på sina barn, Homeopatin är mkt mkt större i England än här.


Ibland ser Mille så tänkande ut, vad tänker han på? Hur tänkar han och vad tänkar han? Han har inte några ord att tänka med ännu. Barn lever i känslornastid, det är bara en massa känslor och nuet består av vad man känner. Kanske lite svårt för oss att förstå och kanske inte allra minst för föräldrarna som har andra tankar och ord i sitt huvud. Mille längtar efter sina ord, han längtar efter att kunna röra sig, längtar efter att gå. Han blir så avudnsjuk på Maja att hon är så mobil. Milles "hunger" på livet är så egendomligt att se, precis som han vet hur det är att vara ett större barn. Undrar hur många liv denna lilla kille har levt, att han levt det märkt så tydligt.


Maja hade andra projekt nu, hon ville leka vid poolen hon hittade en håv och det var kul. Sedan tog hon ett litet dopp i trappan men det var kallt och vattnet har inte blivit blått ännu. vi tar vatten från bäcken vår källa skulle aldrig klara av denna stora mängd på vatten.


Sophia är med och överblickar vad Maja gör, Mille har fått "gubbkebban" på sig och det kläder honom såväl.


Maja grejade och jag lagade mat. vi satt ute och åt, vi satt ute hela dagen i denna underbara dag. Jag hade inte en enda tid att passa idag, det är så skööööööönt. Idag fick jag inga sms med förfrågningar vilka tider mina besökare har, vet inte om jag måste börja som tandläkarna att skicka ut sms vilken tid de har. Det börjar bli omöjligt för mig  att svara alla och speiciellt när jag är ledig här ute på landet och försöker vila upp mig så mkt som jag kan + njuta av mina fantastiska barn och barnbarn.


Mille ville gunga mer, han trivdes verkligen i gungan. Titta hur han styr med tårna!
 det verkar som han är medveten om att man tar kort. vilken liten kul kille du är MIlle!


Vi busade i gungorna.....  Maja ville sätta hög fart på Mille......mer och mer kläder ramlade av för nu var det varmt.Vi lekte koja och Mille var med på noterna och Maja skrattade hejdlöst, det behövs inte så mycket för att barn skall tycka att det är roligt, bara att det händer något som de inte riktigt har tänkt sig. En överraskning är alltid roligt.  Sophia sa o vilket härligt kort jag fick och det var detta kort som hon tog.


Maja Maja lilla pigga, glada och nyfiken på livet tjejen..... du är helt underbar. Din mamma säger att hon förvånas varje dag av vad du kan och vill, att det går att prata med dig som vem som helst, att du leker med det man plockar fram, att du kommer när man ropar, att det går att avleda dig att det går att kommunicera med dig, att du förstår allt!!!!!!
Har man levt med Bella i snart sex år och du är redan så mkt mera och är bara två är, det är så svårt för oss att förstå, vi har blivit vana med barn som Bella. Så du lilla lilla ängel du överraskar oss med stor häpnad varje dag.
Idag sa du att du var mormors tjej, men bara efter några sekunder ändrade du dig till att du var pappas tjej, det är helt ok, bara du är en helt vanlig liten tjej, det glädjer mig så mycket!!!! Vilken vinst det är i livet att få en helt vanlig liten människa som har allt som fungerar... Vilken glädje, vilken lycka och helt otroligt heligt!TACK Maja för alla goda kramar och pussar som jag fick idag, det är jag inte heller bortskämd med.
Det går att pussa på dig och du pussar tillbaka, vilken ära, vilken lycka.......
Så nära så nära, vilken ÄRA!!!!!!!


Vi försökte med babygungan(kvar efter Amanda och Alva) till Mille men han hade för kort rygg så det gick inte. Men det var en annan som ville prova den.....å så kul det var att hoppa i den....


Vi la Mille på ett barntäcke, och la en leksak lite lockande och han såg den.


Men det är inte alltid så säkert att man hamnar dit man ska, kanske går det lättare åt andra hållet?


Oj jag kom visst hit....hur kunde detta ske?


Nu måste jag lära mig att krypa...stjärten var högt upp och det är inte långt kvar nu....Sophia tänkte, Mille undrade, Maja byggde, Bella var på kortis, Christian fiskade och jag fotade.
Vi hade en härlig dag och 7 timmar bara försvann, kanske är det så att tiden går fortare ju fler man är?Min mamma är så mkt ensam och hon säger att tiden går så sakta....
Det var lite roligt när vi skypade med Amanda i London idag, Maja fick se henne i datorn och började vinka, vi tärngde ihop oss alla så Amanda kunde se oss alla i sin dator. Det var ett ögonblick som jag aldrig glömmer. Hon fattades oss här hemma och så fick vi kontakt via datorn och kunde prata med henne, helt fantastiskt och dessutom gratis...  det bästa i livet är helt gratis!
TACK Amanda det var gott att se dig och Freddy tillsammans .......
men vi längtar så efter dig!!!!PUSSSS
Jag åkte och hämtade mamma när de andra hade åkt. Passade på att fånga ögonblicket när jag åkte förbi dessa lupiner som var så speciella i färgen tyckte jag. De var så rosa och röda.

Lupinsläktet (Lupinus) är ett släkte i familjen ärtväxter med cirka 200 arter. De flesta arterna förekommer i Nord- och Sydamerika (med undersläktet Platycarpos), men de finns även vildväxande i Medelhavsområdet (med undersläktet Lupinus).

Flera odlas som trädgårdsväxter i Sverige och det finns många hybrider och sorter. De är inte ätliga, med det finns arter som odlas och tröskas för att användas som proteinfoder till husdjur. I Sverige förekommer blomsterlupin och sandlupin förvildad


Jag faschinerades av färgen, sist jag fotade gick allt i blått eller t o m i vinrött...


Vilket ögonblick..

Jag hämtade mamma och var bara tvungen att visa henne vad som fanns i Nationalparken.


Mamma vill aldrig vara med på bild. Men vi fick några timmar tillsammans i kvällssolen.
Hon hade suttit hemma och tänkt vad skall jag göra ikväll allt är så tråkigt...
jag bara kände att nu hämtar jag mamma och bjuder henne på kvällsmat. Gissa om någon blev glad när jag ringde. Det är så stort att göra någon glad med så lite....


TACK för en underbar dag som trots allt var ganska lång fast vi var så många!!!!
TACK tjejer för att ni finns i mitt liv, och Amanda här har du bilder att suga på!
PUSS till er alla!!!!
Kärleken är det enda som blir bara större och större ju mer man slösar med den!!!!!´


Vilodagen Midsommardagen

Idag bestämde jag mig för att inte göra någonting....jag har verkligen gjort mkt hela tiden en längre tid. Idag skulle jag inte prata i telefonen, inte svara på sms mm, alla behöver vila från sin vardag ibland. Hämta krafter och bara vara......
det är så härligt att vara ute..... jag älskar att vara ute ialla väder.....


Birgitta var vår natt gäst och fick ta mina samtal...


Jag hade införskaffat en ny hängmatta......så jag tog med mig en bok och begav mig dit.


Så ja nu var jag äntligen i...... så skööööönt att ligga där och höra alla ljuden runt omkring. Det var många fåglar som sjöng och andra cirkulerade över mig.
Här skall jag nog ligga och tillbringa min semester känns det som, lyssna på sommarenprataren och njuta av sommaren.Andra vilade tätt intill varandraDe var alldeles nära mig där jag låg.Sedan blev jag inte ensam i hängmattan, vi sov middag och det var helt underbart. Länge sedan jag sov middag....när jag blir pensionär skall jag göra det varje dag har jag tänkt!Birgitta sov på altanen, hon hade sin sovmössa med sig. Hon brukar sova på sin balkong nu på sommaren och då har hon en svartmössa för knotten.


Vi var tvugna att gå till "parken" igen för att beskåda haven av Aklejorna.
Här kommer några kort som jag försöker delge hur fantastiskt det var där upp. Bor du runt om häri Örebro trakten så måste du ge dig upp och få uppleva denna fantastiska syn. Jag har aldrig någonsin sett så många på en och samma gång.
ett enda stort blått skimmar hur man än tittade.....


Några andra kunde man hitta...


Å det är så vackert så vackert..... vilken härlig syn...


TACK vilken undebar vilodag!!!!!Fortsättning Midsommarafton -10 i Svenshyttan

Av någon underlig anledning gick det bara inte att föra på mer bilder på förra inlägget, så jag fick börja här istället.


Så var det dags för tipspromenaden, här gick pojkarna in i trädet, jag sa att där inne tänker man bättre och båda klev in och var tysta..... kanske hörde det trädets röst.
Vi hade en trevlig stund i "parken" som alla säger här upp.


Familjen Oskarsson tog hem priserna från tipspromenaden, lilla pojken Hampus kom etta på barn promenaden.
Han hade så stark intution att han gissade rätt på de flesta frågorna och även bilarna i en glasburk.


Kransarna var så fina i år!


Jag kanske inte har sagt det att Garphyttans Nationalpark ligger i Svenshyttan där vi bor. Det är Sveriges äldsta nationalpark som upp stod 1909.


Man kan ha många glasögon på sig...


När vi skulle gå tillbaka till vårt hus fick jag åka in till Örebro för att hämta Alva, hon hade kommit hem från Kreta på morgonen och skulle nu åka till Sången (Granhammar) och fira midsommar. Jag tog ett kort och åkte hem till Svenshyttan igen. Här står Anna och Alva redo för att fira midsommar i Sången.
Jag fick mig en underbar åktur genom Närkeslätten där alla satt ute i solen och åt, skålade och sjöng. Skulle verkligen ha velat haft en filmkamera på bilen. Det såg så mysigt ut ute på landet.


Johan lär Hampus att öppna barn champagnen och korken flög upp på altantaket, det var roligt. Vi vuxna drack en hallonmosserande vin som verkligen var gott!


Männen grillade och jag dukade.


Mat blev det i överfl´öd, jag hade gjort tabole och morotstsatsiki...mums!

Sedan blev det lite fotboll efter pojkarna hade badat.
Linus och Hampus så söta pojkar, det var kul att ha er här!


Men vad skedde här då?


ÅÅÅ var det du Linus som föll i???


Solen sken långt in på kvällen...


Sedan blev det kladdkaka, jordgubbar, glass och grädde....mums svenska dyra jordgubbar!


Det blev knåp och knep övningar, här bygger Johan pyraminder, pojkarna tittar noga.


Alla  började försöka knåpa och knepa, det var kul!


Johan belv först på den gröna.....grattis!


Birgitta kämpade med sina problem.

Det var en fin midsommar och en mysig hemma kväll.


Midsommarafton 25 juni 2010Birgitta i Aklejahavet.

Så kom sommarens hjödpunkt när blom står i sin prakt.


Vi har en tradition att samlas upp i Garphyttans nationalpark vid 15 tiden varje Midsommarafton. Kvällen innan görs majstången utav dem som bor här runt omkring.
Här är familjen Oscarsson, Johans arbetskamrat med sin familj.


Faster Birgitta dök upp i sin fina midsommarklänning.Alla åldarar samlas med fikakorgar och sitter i lugnan ro och njuter i denna undergara park. Detta är inte offentligt utan bara för dem som bor här runt om och deras gäster.


En ny liten Sophia har kommit hit till parken, grattis!! Nya människor har kommit till och några har lämnat detta jordeliv, jag saknade Er!!!! Axel och Folke som var pionärer på att ordna detta var tyvärr inte med i år.
Men det är kul att traditionen fortsätter. Vi sände alla tankar till Er.


Akleja (Aquilegia vulgaris) eller akvileja är en växtart vars vilda form är sällsynt i Sverige (den finns i södra Finland, södra och mellersta Sverige upp till Dalarna, södra och mellersta Norge upp till Trondheim). Den förekommer vanligt endast kring gamla gårdar och kloster, i parker och så vidare och har då antagligen förvildat sig, eftersom den länge varit en omtyckt trädgårdsväxt och lätt självsår sig med stora massor av frön och ratas av rådjur. Däremot är den särskilt omtyckt av humlor,[1] som är de enda som har en tillräckligt lång tunga, för att nå nektarn i den djupa sporren dit bin och andra pollinerande insekter inte når.


Ni skulle ha sett vilka hav av Akleja det finns där i Nationalparken.  (Garphyttans)

De svenska namnen Akleja eller Akvileja är försvenskningar av det vetenskapliga namnet för släktet, Aquilegia. Detta tolkas i sin tur av vissa källor som en sammandragning av aquila legia, som är latin och betyder ungefär "en samling örnar". Denna tolkning är rimlig eftersom blommans baksida ser ut som fem fåglar som sitter i ring med näbbarna inåt. En folklig variant av detta är Duvblomma p g a likhet med flygande duvor. Ett annat namn är Älvahandske.[1] Folkliga benämningar — ibland obscena — på olika språk har tydliga beröringspunkter.


24 juni "riktiga midsommarafton"


TREVLIG MIDSOMMAR!

Idag är det den riktiga midsommarafton, så länge jag minns så är det alltid fint väder den 24:e och så regnar det den 25:e vi får hoppas att det inte blir så denna gång. Vilken fin dag det var idag.

Här några sommarbilder från veckan som gått...... NJUT!


Svensk sommar är fantastisk!!! Ta vara på den!

Falköping 22-23 juni -10, Biokemiska vävnadssalter, vad de hjälper mot.

Så var det tåget till Falköping ingen, var helt fullbokad och lite till. Det är verkligen roligt att komma dit och Ingegerd sköter om mig hela tiden. Jag sov över för på onsdagden skulle jag ha kurs i de 12 Biokemiska vävnadssalterna.


Ingegerd hämtade mig från tåget och vi åkte direkt till hennes hästar och här fick Amber av sig täcket för solen sken och det var varmt.


Sent på kvällen tog Ingegerd mig ut, först till Hokällan
Utmed vägen vid den norra änden av Ålleberg,  finns en aldrig sinande källa som heter Hokällan. Där finns en av de få växtplatsen i landet för tistelsnyltrot. Jag drack vattnet, det var verkligen gott!
Det var mäktigt att komma upp och se gårdarna och fälten. Tyvärr var klockan lite mycket så det började skymma. Men Sjötorp ligger där borta i mitten.


DEt fanns ett segelflygsmuseeum där och här är rampen som det drog upp segelflygen på.

Segelflygfält

På platån ligger ett flygfält som tillhör Segelflygskolan och Kungliga Svenska Aeroklubben. Segelflyget och dess verksamhet på Ålleberg har sina rötter vid tiden för andra världskriget och är mäkta berömt. Man kan utan vidare påstå att segelflyget på Ålleberg är ett av Falbygdens riktigt stora kännemärken. Till segelflyget hörde också stora festligheter som om eftersommaren lockade mängder av falköpingsbor att ta sig ut till Ålleberg. Det är förmodligen svårt att hitta någon artist av rang från efterkrigstiden som inte har uppträtt på Ålleberg. Efter hand har nya verksamheter inom flyget tillkommit och vid rätta vindförhållanden kan man se ett helt knippe hängflygare i uppvinden utmed bergssidorna


Nya vingar hette statyn...
Fler var törstiga och drack ur kranen.

Så var det dags för sängen och nästkommande dag var det kurs i de 12.


Biokemiska vävnadsalter smälter fort i munnen om man behöver dem. Så jag fick en idée på kursen att alla fick lägga ett piller i munnen och se hur fort som det smälte.Det blev alldeles tyst och ingen kunde prata men skratta kunde vi! Det var kul.


Man kan säga att vi gjorde en vetenskaplig studie.

Nr 1 Calcium fluoratum/Kalcium fluorid- Benstommen

Symptom: Dålig andedräkt, blåvit vinkel i ögonvrån.

Brunaktig beläggning på tungan, stora sprickor i tungan.

Envishet och behöver hjälp att hantera nuet.

Förekommer i blodkärlens väggar i muskelvävnader, bindväven på ytan av kroppens ven i tandemaljen. Har en sammandragnings förmåga i elasticiteten.

Brist ger förslappat tillstånd.

Ges vid bristande elasticitet i vener och artärer, hemorrojder dålig cirkulation, benägenhet för sprickor i huden i handflator och tårna. Tandlossning, muskelsvaghet med smärtor

 

Nr 2 Calcium Phosphoricum/Kalciumfosfat- Benstommen tillsammans med nr 1, och näringsprocessen. Utan kalciumfosfat kan blodet inte koagulera. Celldelningen i blodkropparna.

Symptom: Sötaktig smak i munnen. Kraftlöshet och slö. Blekrosa tunga som saknar beläggning. Tungan sträv och genom lysande lite vitaktig. Barn som har svårt att bestämma sig. Personer som börjar med många projekt och svårt att slutföra dem. Andlig och kroppslig bitterhet. Barnmedel.

Återhämtning efter sjukdom. Återställer spänsten i försvagade organ och vävnader. Återställer krat och påskyndar återhämtning, fyller på kroppens reserver.

Förekommer i saliv och magsaften.

Ges vid blodbrist och efter sjukdomar och allmän kraftlöshet.

 Nr 3 Ferrum phosphoricum/Järnfosfat- 1:a hjälpen ökar syreupptagningsförmågan

Symptom: Rödaktig tunga på kanterna, oxkötts röd tunga, torr och i akuta fall smakar ruttna ägg. Kan vara röd och torr. Svårt att koncentrera sig, barn röda i ansiktet, svartblå i ögonvinkeln ju mörkare ju mer syrebrist och dålig motståndskraft.

Ges vid inflammationsbesvär, feber, hastig puls akuta besvär, anemi, hemorrojder. Blödningar från skador, skärsår, muskelkramp, vrickningar

  

Ingegerd själv hade fått provat dagen innan Ferrum Phos för hon hade huvudvärk, man tar 2 tabletter var tionde minut till symptom avklingat. Huvudvärken försvinner det tog 30 minuter denna gång.  

Nr 4 Kalium chloratum/Kaliumklorid(Kali.mur)- Hud och slemhinnor, lever.

Brist ger upphov till katarrer och liknande symptom som angriper huden och slemhinnor.

Symptom: Dålig kondition. Tungan är vitgrå beläggning ej fram till spetsen och den är inte slemmig. Sekret i näsa och hals som bränner och med rinnande näsa. Konstnärliga personer och inbillningssjuka personer.

Ges vid: Tjocka vita flytningar, ljusfärgad avföring, inflammatoriska sjukdomar i andning, hosta, halsont förkylning bronkit och påssjuka. Falsk krupp, brist på aptit producerar saltsyra och  hjälper till vid matsmältnings processerna. Vid brännsår.

 Nr 5 Kalium Phsphoricum/Kaliumfosfat(kali.phos)- nervnäringsämne

Hjälper till att hålla ett glatt och nöjt sinneslag och skärper den andliga förmågan. Otålighet, dåligt humör, blyghet, försagdhet, lättja och liknande indikationer.

Symptom: Brun beläggning på tungan som är torr. Kartbladstunga och munnen luktar som ett dött djur och smakar ruttet. Pressande personer. Skoltrötta barn med inlärningssvårigheter.

Ges vid: Kontroll på tänkandet, för positiva tankar, personer som kräver tröst.

Strålningsskador, cellförfall vid cancer och Aids. Hjälper döende att släppa taget.

Dålig matsmältning, sömnköshet, depression, håglös trötthet. Hudsjukdomar, bältros och nervös astma.

 Nr 6 Kalium sulfuricum/Kalimsulfat(kali.sulph)- smörjoljan

Transporterar syre och medverkar vid överförandet av syre från blodomloppet till vävnadscellerna och kompletterar där vid den andningsprocess som inletts av järnfosfatet. Vävnadernas inre andning stimulerar leverns arbete. Viktigt salt för att få ut saltet ur kroppen. Bukspottkörtel, lever och tarmarnas salt.

Symptom: Ockrafärgad tunga med brun beläggning kan dra sig framåt. Hudproblem speciellt i ansiktet. Leverfläckar, födelsemärken, fräknar och bruna ringar runt ögonen och i ansiktet. Brun skugga runt munnen. Brunögda behöver detta salt genom hela livet.

Ges vid: Segt gulaktigt utgjutelse från hud eller slemhinnor. Utslag på huden, fjällbildning i huvudet och gör håret friskt. Bra vid tarmbesvär, magkatarr och svettningar.

 

 Rast i solen!

Nr 7 Magnesium Phosphoricum/Magnesiumfosfat(mag.phos)-smärtmedel

Motverkar spasmer och kramper, lindrar smärta.

Brist på magnesiumfosfat ledet till spasmer och kramper. Viktig för muskelvävnader då det tillförsäkrar dem i rytmisk och samordnad rörelse. Lindrar smärta snabbt.

Symptom: Tungan är utan beläggning men med en känslig yta. Allt som krampar och smärtar.

Uppblåst buk, kramp i ihåliga organ. Kliar tills det blöder.

Bra för nervsystemet, nervsmärtor, neuralgi, ischias.

Ges vid: Gallsten, njursten, migrän, vadkramp, minskar kolesterolet, vid laktosintolerans, klåda utan yttre orsak. Huvudvärk stickande ilande symptom, hicka, menssmärtor , magkramp. Vid förlossning tag 20 st i ett glas varmt vatten och klunka hela tiden.

Sömnstörningar blanda nr 7, nr 2 och nr 6 med varandra i varmt vatten

 Nr 8 Natrium Chloratum/Natriumklorid(nat.mur)- kontrollerar ebb och flod  i kroppen.

Kontrollerar cellandningen näring och körtelverksamheten. För lite eller för mycket vatten i systemet.

Symptom: Tandavtryck på tungan, vatten försörjningen fungerar ej. Små blåser på tungan. Vissa blåsor upphöjda och smärtar. Tjock slemmig, vattnig tunga. Torr mun eller kraftigt salivflöde. Hetta på tungspetsen. Hårkänsla på tungan. Metall(blod) smak i munnen.

Nedstämdhet, hopplöshet, huvudvärk med förstoppning. Vattnig snuva, nysningar eller nästäppa. Långsam matsmältning, svår törst, tandvärk ansiktssmärtor, flöde av tårar eller saliv, hösnuva, irritation i huden, efterverkningar av alkoholförtäring oförmåga att känna lukt och smak. Insektsbett både på och utvärtes.

Nr 9 Natrium Phosphoricum/Natriumfosfat(nat.phos)- syraneutraliserande.

Neutraliserar syror i hela kroppen, reducerar fettutsöndringen och har en omedelbar verkan på gallan. Sjukdomar som uppstår av ett surt tillstånd hos blodet. Även saltet för matsmältningsorganen så att de fungerar på ett riktigt sätt.

Symptom: Sprickor i tungans mitt och vid tungroten, tjock guld-gul-gräddaktig beläggning vid tungroten, bitter och sur smak i munnen. Starkt färgad urin.  Smärtor efter måltid. Fett hår och eller har finnar. Blir lätt arg och förtvivlad.

Ges vid: Surt tillstånd i blodet, matsmältningen, urinsyra som avlagras i lederna, stelhet och svullnade, starkt urin, sömnlöshet, ryggskott mm Aggressions utbrott och till aggressiva barn.

 
Katten Maja var med oss.

 

Nr 10 Natrium Sulfuricum/Natrimsulfat(nat.sulph)-leversaltet( det mest sålda saltet)giftneutraliserande

Driver ut slagg produkter ur bukspottkörtel och lever. Viktigt för att driva ur alla slaggprodukter som lagrats i kroppen.

Symptom: För de ”perfekta” som anklagar sig själva hela tiden. Ambitiösa och perfekta personer. De gör mer än de ska och orkar mer än de flesta. Perfektionist och inget område som man belönar sig för. Bra för att släppa taget från det gamla och välkomna det nya.

Eliminerar vätskor i kroppen och stödjer leverns funktion försörjer gallan.

Symptom: Smutsig grön-brun- gul beläggning på tungan, gallbitter smak i munnen.

Grusavlagringar i urinen.

Ges vid: Reumatism, stelhet, svullnader, förgiftningar, självförgiftningar, gallbesvär, astma, malaria, slö vid fuktigt väder mm.

Nr 11 Silicea/Kiseldioxis(silicia)- stöter bort organiska ämnen som ansamlats på ett visst ställe.
Ett viktigt medel för bindväven, huden, hår, päls, nerver och naglar. Näringsbrist.

Symptom: Brunaktig slem på morgonen, hårkänsla och blodsmak på tungan, smakbortfall.

Symptom är vanligen svårare om kvällen och på morgonen och lindras genom värme. Hårbortfall och sköra eller förtjocka naglar. Hand och fotsvett, armsvett. Lättskrämd och envis.

Ges vid: Varbildning , bölder, tandbölder, vaglar etc. Tunt hår och sköra naglar. Själslig och andlig klagande.

Nr 12 Calcium Sulfuricum/Kalciumsulfat(calc.sulph)- blodrenande och läkande.

Rensar och renar hela systemet. Det hjälper till vid bortskaffandet av avfallsprodukter från blodomloppet. Nr 9 + nr 11 har samma funktion. Dörröppnare för andra celler.

Symptom: Brun på tungan som är halvtorr, smärtsamma bölder särskilt på tungan eller underlivet. Sur eller bitter smak i munnen med råhetskänsla i halsen. Symptomen är vanligtvis svårare om man blivit våt och r lindrigare i varm och kall luft.

Ges vid: Vid orenheter i blodomloppet, vid finnar, dålig hud, sår som inte vill läka, halsont, sätter stopp för en hotande förkylning. 

 

 
TACK tjejer för en underbar dag! TACK Ingegerd för allt och din otroliga gästvänlighet. Vi trivs hos dig. Det blir fler kurser. Denna doftande Pion fick Inggerd och den var så vacker och doften......den kan jag ej beskriva med ord.


Fler bilder från Risbergakloster och shamanism!Text från boken:
Naturens återkomst, Shamansim och frigörelse av Jörgen I Eriksson
En väldigt speciell bok som jag varmt rekomenderar!


Vi är en del av landskapet och landskapet är en del av vår kropp. Vårt tänkande uppstår i mötet med vår omgivning och ett shamanskt tänkande, ett tänkande i skönhet, är också en del av landskapet. Både vår kropp och vårt tänkande är aspekter av landskapet och shamanismen är en boteprocess för tänkande, kropp och landskap.


Shamanismen är inte en samling metoder eller knep - den är ett sätt att leva och tänka i harmoni och balans med Moder jord och Det stora kretsloppet. Den är ett sätt att vara, där man är åtkomlig för lanskapets kraft och kunskap. Shamanismen är mer av attityd än formella metoder. Den är kunskapsväg som kräver tålamod och uthållighet, och som också arbetar med små och subtila medel. Den är tillgänglig för alla och bygger pådenenskilda utövarens arbete med och relation till Moder Jord. Mångfalad är det naturliga och dynamiska tillståndet i världen. Shamanismen brukar betecknas om en andlighet med stara extatiska inslag, men jag har blivit alltmer övertygad om att det i så fall handlar om en stilla extas, som ett milt majregn i Uppland.Den här boken handlar om hur man kan frigöra sig från ett västerländskt sätt att tänka, upprätta befriade zoner i sitt inre, och bidra till läkning av sig själv, sina medmänniskor och landskapet.Den som går den shamanska vägen använder inte gärnapekpinnar gentemot andra ochdet gäller även denna bok. Jag hoppas dock att den ska kunna inspirera många utövare av shamansism till att gå sin egen väg, ta ansvarför sin egen frigörelse och spela en positiv roll för Moder Jord.


Shamanens metoder representerar en övergångsform från detta medvetand och är ett substitut för detta medvetande. Shamansism - hur man stämmer sig i harmoni med tillvaron. Attityd är viktigare än form. Lyssnandet är viktigare än trymmandet. det passiva betraktandet i uttesittningar är viktigare än den projicerande kraftdjursdansen. Ceremonier och dess samtal med landskapet är viktigare än själsresan till de andra världarna.

Naturens återkomst heter boken, här satt vi i nunnornas matsal och fikade.

Ruinen är väldigt stor och mäktig.

Sommarsolståndsceremoni, Risebergakloster 21 juni -10

Idag är årets längsta dag, ingen dag är så här lång. Jag hedrade dagen men att vara klädd i vitt, för att släppa in mer ljus i mitt liv och andras.
Läste massor om denna dag på nätet, många cirklar, böner mm gjordes idag för fred, frid och fröjd på Moder jord.

från nätet:

Vid sommarsolståndet den 21 juni hålls World Peace and Prayer Day som instiftades av lakotahövdingen Arvol Looking Horse 1996. Arvol Looking Horse är beskyddare i 19:e generationen av Lakota-, Dakota- och Nakotaindianernas viktigaste heliga pipa – den vita buffelkalvpipan. Enligt myten fick lakotas i Drömtiden denna urpipa av den vita buffelkvinnan och det finns profetior om att hon en dag ska komma tillbaka för att bringa harmoni och balans.
Tanken med World Peace and Prayer Day är att förena världens folk i en gemensam bön för att hela Moder Jord och sprida en medvetenhet om behovet av fred och harmoni. Arvol själv har tidigare genomfört dessa ceremonier på platser som Black Hills (2000), Irland (2001), Sydafrika (2002), Australien (2003) och Japan (2004). I år deltar han i den ceremoni som arrangeras i Palmer i Massachusetts av organisationen Blue Star Equiculture. De föder i vanliga fall upp hästar och deras ceremoni är förutom en hyllning till solen och jorden också ett erkännande av hästen och hästens betydelse för mänsklig kultur. Läs mer på deras egen sajt.


Jag citerar ur Arvol Looking Horses budskap inför midsommarceremonin:


Vi är betraktarna. Vi är vittnena. Vi ser vad som hänt tidigare. Vi ser vad som händer nu, vid detta farliga ögonblick i mänsklighetens historia. Vi ser vad som kommer att hända, vad som säkert kommer att hända om vi inte går samman – vi, folken i alla nationer – för att återupprätta fred, harmoni och balans för Jorden, vår Moder…


Det är du själv som måste bestämma dig. Du och bara du kan göra detta avgörande val. Var och en av oss har kommit till denna tid och denna plats för att personligen bestämma om mänsklighetens framtid. Du ska veta att du är väsentlig för den här världen. Tro på det! Förstå både välsignelsen och bördan i detta. Du själv behövs desperat för att rädda världens själ. Tror du att du kom hit för något mindre än det? I en helig livscirkel där det inte finns någon början och inget slut!


Sommarsolståndet har traditionellt firats i vår del av världen sedan urminnes tid. Att genomföra en ceremoni för fred, frid, fröjd som del i den globala World Peace and Prayer Day känns helt rätt. Eller hur?

Så jag slog på trummorna för mina vänner och till Falkagudinnorna. Vi samlades vid Helheten kl 18 idag och åkte ut till en magisk kraftplats Risebergakloster. Vilken afton vilka kvinnor och vilken frid och fröjd vi gick, fred i hjärtat skapar fred på jorden. Allt måste komma innefrån, för att det skall bli fred måste vi själva vara tillfreds.
Vi blir friskare och lyckligare! Moder jord ler till oss.


Det kändes i hela kroppen när vi närmade oss klosterområdet.


Ruinen stod där i sin vackra mäktiga varande sedan 1500 talet då kyrkan förstördes av en brand.


De mäktiga träden talade till oss, fåglarna sjöng sina sånger och vi sjöng våra sånger,


Solen kom när vi kom, den var väldigt speciell, rött sken med kraft lyste åt ena hållet och åt andra strömmade det regnbågs pilar( regnbågar betyder att faran är över)

Vi började söka bland rummen i ruinen var vår plats skulle vara, vi gick och kände in tills Maja kom med sina pekare och en ungflicka frågade om det var ok att vi var där.


Vi instalerade oss i matrummet, där la vi vår packning och matkorgar, det tyckte vi att det passade. Vi beslöt att där skulle vi fika sedan efter själva ceremonin.


Margaretha provade klangskålen, det är inte så lätt att få klangen klar och ren så att man kan meditera till den.


Vi gjorde en cirkel på gravplatsen... det var där vi skulle vara sända ljus till all smärta och lidelse som hade förekommit på detta kloster. Det kändes att det inte var vilken plats som helst som vi stod på. Vi sjöng, sjöng och sjöng till platsen var säkrad. Det kändes bra! Margaretha hittade en tysk sång som var så fantastisk så man rös, sångfågeln fick mig att rysa i hela kroppen. Det blev tyst i träden och fåglarna lyssnade på oss. Fantastiskt!
Vi gjorde väven och sjöng fred , ljus och kärlek tills vi inte bara kunde längre.


Vi gjorde sedan soluret, vi la oss ner med fötterna i centrum. Sände tankar för fred, frid och fröjd innefrån oss själva till våra familern, nära och kära och till Örebro, Riseberga, Närke och Sveriger, för att sedan ta ut i hela vida världen.Idag på på fred och bön dagen kanske det är störst chans att ens böner blir besvarade. Vem vet?


Vi tog kraft från centrum med våra fötter, de vi beträder Moder jord med varje dag. Vi jordade oss med krafter från centrum och skickade våra tankar rakt ut i kosmos....
allt du sänder allt du tänker ökar minst 64 gånger, både negativa och positivatankar....hjärnan gör ingen skillnad!


Det fanns skyltar vid varje "rum" , tydlig information var vi var.


Det hände saker i oss, det hände saker under oss, det hände saker över oss. När flera riktar energi åt samma håll så finns inga motstånd.


Vi låg länge här lyssnade på fågelsång, lyssnade innåt och alla blev helt lugna och hittade sin frid, fred och fröjd.
Det var märkligt och stort.
Fred, ljus och kärlek! 

Maja hade en alldeles egen berättelse och jag var med, och fotade!


Man kan tro att hon tillbedjer men igentligen är det så att hon berättar om mötet med ett flygande t-fat som var verkligen en spännande saga!
De andra systrarna har gått till matsalen för att fika. Konstigt man blir som barn på utflykt fikat är viktigt och en sak till hur gott smakar det inte ute i naturen???

Sedan samlades vi i matsalen och fick ta vår fika, herre gudinne vad gott det var!!! Tack Helene för att jag fick dela fika med dig, jag hade tur! Alltid någon bön som blev hörd! TACK!!!!!


Solens dag! Det ljusa övervinner det mörka! Lev i ljus och du får ljuset!
vad ser du mer på denna bild, det tål att tittas på flera gånger! Alla kan inte se det!


Såhär hade klosterkyrkan sett ut det är bara ena gaveln som finns plus alla rum.
Något egendomligt inträffade på ruinen det började lysa som diamenate eller var det själar? Vad vet jag??????
Tänker på boken Munken som sålde sin Ferrari, det gäller att plocka diamanterna på livetsväg!Vi hittade lite rester från läkemedelsträdgården, det var spännande det växte vallmo där, smärtlindring.


Vem skulle vilja ha detta schema idag? Gå upp kl två????


Vi plockade med oss spansk körvel hem, Maja sa att man kan koka dem med rabareber istället för socker..det lät spännande....alla ville ha det fanns hur mkt som helst här, stora stora buskar!!!Vilken magisk kväll... fattar inte att vi inte blev fler, inbjudan till minst 70 st och 10 kom....ibland undrar jag om folk verkligen vet sitt eget bästa? Vad kan vara viktigare är Fred, frid och fröjd i livet??????
Men jag måste låta det passera folk har sina VAL. VILJA och VANOR........
Vi skapar våra egna liv. Allt vi är med om skapar vi för vi behöver det.
Lärdomar möte vi hela tiden, och det finns lösningar. Men det är ditt VAL!!!!
Ruinen blev en runa ...men jag kunde inte tyda vad det stod.


Ibland har man möjlighet att få vara med om helt magiska ögonblick som denna enorma kväll....
Livet är ett val!
Maja var så glad åt sin spanska körvel och jag var glad för Majas skull!!!!En underbar vacker hemfärd väntade oss....
Vilka färger och vilket ljus...


Måste bara visa vad det stod på Majas bil......måste gå med i det för jag tror själv att jag är nära en elallargi...hur skall det bli?????


Ví lämnade platsen utan ett tecken jo jag såg visst att det fanns ett:


Det fanns en cirkulär skugga av oss på begravningsrummet...gräset hade lagt sig där vi hade varit.....vilket spår en cirkel!!!!


Hemresan bjöd på otroliga upplevelse mer en annan gång.


Solen var påväg ner även denna dag....
Vilken speciell dag det var, vilken plats, vilka kvinnor vilken frid fred och fröjd dag!

TACK TACK TACK!!!!


Mille min Mille.......vilken kille! ? Jonas Pelgander spelar fotboll igen!

I går så hade jag kurs i Linköping det var jätte trevligt. Tyvärr blev det inga kort tagna. Min kamera var på lagning....en egen historia men nu funkar den igen.

Vi åkte ut till Svenshyttan och skulle fira Elzy 76 år och även se det stora Brölloppet på tv.


Det var lite kaos när vi kom, strömmen hade slutat att fungera, när Johan skulle pumpa ur poolen så började brinna i gaveln på gäststugan...så det tog lite tid och minuterna gick, så vi missade 20 minuter på brölloppet, men vad gjorde det jag hade annat att titta på. 


Dessutom blev jag bara arg när prästerna pratade, jag tyckte inte att de sa något bra eller något att leva på.......
fy så simpelt att gifta sig i kyrkan, bara massa tomma ord som inget betyder.

Jag vill inte gifta mig i kyrkan och inte begravas heller, för det är lika dant där, prästerna ger sällan tröst utan säger ordet död hur många gånger som helst och pratar om en gud som inte ens finns, nej det är för gammal modigt för mig.....jag vet inte hur de kan glömma själva kärleken till livet och till anhöriga???????

Kyrkan borde verkligen förnya sig......hur kan man hålla på såhär i över 2000 år???? Synd, skam och elände.....
hot om syndernas förlåtelse mm skrämsel propaganda måste jag tyvärr säga. 

Själva kyrkorna är vackra, musiken är vacker men orden som sägs är inte vackra där!

Men här kommer något vackert och hur häftigt som helst MILLE!
Jag bjuder på några fina bilder på vår nya familjemedlem:

Mille blir 5 månader den 23 juni. Han är född på min morfars födelsedag.....

Jag minns en bild som jag klippte ur när jag var tonåring, en bild på en bäbis som nästan var fyrkantig i ansiktet. Jag sparade bilden länge för jag
ville så gärna ha en sådan bäbis....nu när jag tittar på den här bilden så ser jag att Mille ser precis ut som bäbisen jag föll för i mina tidiga tonår.
Det är så- Allt man önskar får man! Så var försiktig vad du önskar dig!
Själv får jag bara säga som vanligt TACK TACK TACK!


Ja Maja var oxå med och kunde oxå spela på läppen! Hon blev förtjust i Tomanernas liv en bok som Sophia älskade när hon var liten. Maja sa till mig du är mammas mamma! Jag pekade på min mamma och sa att det var min mamma, då skrattade Maja vet inte om hon trodde på mig.
Tyvärr slutade kameran att fungera...låg batterihalt stod det, har inte sladden med mig hit ut.
Maja hittade en bil som Amanda körde mkt med när hon var fyra år.....den håller än.
Mille blev frustrerad över att inte han kunde köra den.

Idag handlade jag massor av blommor finns det något roligare? Det var 50% på Plantagen så det var riktigt kul.
Köpte Mårbackapelagoner de är så fina verkligen speciella.


När jag handlade ringde Jonas Pelgander och berättade att han nu återigen kan spela fotboll!!!!!! Vilken glädje!
Jonas har med hjälp av homeopatmedel lyckats ändra sina besvär så mycket att han återigen kan spela fotboll. Han är väl en ÖSK legend (tror jag) jag är inte hemma så på sport ....
Men mitt mål var att få Jonas så frisk igen att han kan spela fotboll igen, och så ringer han och säger att nu gör han det! För två år sedan så trodde Jonas att han aldrig mer skulle kunna spela fotboll.....
men då kände han inte till homeopatin lika mycket som han gör nu!

Grattis Jonas jag är så glad för din skull!
http://www.hidingsta.se/Team.asp?player=25
kortet norpat från 
Don´t Live faster than your Angels can fly" TACK EVA!

Texten från programmet från Begravningsgudstjänst i Nora idag för vår "stora" vän.

Vår vän, vår "hövding", vår starkaste, vår bästa, vår "Institution" vårt hopp, somande in den första juni. Idag har jag och mina vänner varit på Evas begravning. Det var så tungt så tungt när en vän i vår egen ålder bara har somnat in en natt och vaknar aldrig mer.......

Prästen sa det är inte livet som formar oss utan vad vi gör med livet.

Eva gjorde allt en människa kan göra och lite till och ännu lite till......alltid så hjälpsam alltid så modig och på topp.... aldrig sura miner, aldrig kanske eller nej det var bara lösningar som fanns i hennes enorma hjärna som jag aldrig slutatde att förundras över. Hon kunde helt enkelt allt, och visdomen sattes först i alla lägen. Livet kommer aldrig mer bli detsamma utan dig.

Av hela mitt hjärta kan jag bara få fram ett stort TACK för att jag har fått känna dig och fått äran att arbeta och umgås med dig. TACK


En mer levnadsglad människa får man leta efter. Här var en bild vid kistan som man bara älskade.
Glädjespridare nummer ett!


Kistdekorationen var den vackraste jag sett, det brann tre ljus, kropp, själ och ande......eller tro hopp och kärlek!


Rosaroser i ett hjärt med text: (Rosa är kärlekens färg)
-Hälsa på oss ofta!


Blommor, bilder och ljus allt var så vackert det var linnéor målade på kistan och rosa och vitt fanns överallt,
Den rena kärleken står vitt och rosa för .

Eva och sitt älskade barnbarn satt på kistan, det kändes helt rätt men ändå så overkligt...

 


Gunnel och jag valde en bukett med Aconitum (chockensmedel/blomma) som stod upp, vi var alla chockade över att något så fruktansvärt bara kunde ske en helt vanlig natt......rosa liljor för fridens kärlek var viktig för mig. Min pappa sa alltid fridens liljor när han åkte hemmifrån. Lavendel var oxå i det stod för läkning, trauma och andlig storhet med den lila färgen. Den var verkligen vacker......

För mig är det viktigt med symboler och vad blommorna står för.
Jag hade en vit ros och en lavendelkvist till handbukett.

Aconitum kallade jag två duvor i en vagn, det lärde mig min mormor. Om man försiktigt delar blomman så kommer det upp två duvor och det ser ut som de åker i en vagn. Jag tänkte mig - Du är inte ensam på din resa Eva, du kommer alltid att finnas hos oss.

TACK Evas flickor som ordnade ett vackert farväl av er fantastiska mamma!

Eva snålade aldrig med något... det var hennes fat som fanns i församlingshemmen med massor av läckerheter!
Allt kändes som att Eva var med oss.


Vi fick äran att sitta mitt emot Evas moster.....en härlig kvinna som man förstod genast varifrån Eva hade fått sin kärlek och vi såg kärlek mellan paret som snart firar 40 år tillsammans.


Evas barnbarn Oscar stod vid dörren när vi skulle gå...å så sööööt...
Hemskt att inte barnbarnen får en chans att lära känna sin fantastiska mormor.


Det stod valfri klädsel gärna ljust! Jag valde att klä mig helt i vitt för att försöka bära ljuset så mycket som möjligt......det kändes rätt eftersom Eva verkligen var en ljusbärare.

I morse vaknade jag av att någon nöp mig i armen, jag for upp och undrade var det var. Då tyckte jag att en ljusstake(ingen vanlig ljustake) som jag fick av Eva när jag fyllde 50 år , slokade och böjde sig ner.

Jag förstod genast att Eva var här och förmedlade om att jag skulle ta med en bok som man kan skriva i vid minnesstunden. Men jag blev snopen när det redan fanns en sådan bok där.
Men när ena dottern pratade förstod jag att den bokan skall vi alltid ha med oss på våra träffar och skriva ner minnen och vad vi gör och fylla den med känslor och ge till Evas flickor om några år. Ett sätt att ha Eva med oss och ett sätt att ha minnen levande för hennes döttrar.

Don´t live faster than your Angels can fly"""""""


Onsdag 16 juni Vinterfötter och husköp

Besökare i veckan har varit många olika problem, snoppar som inte står upp, kvinnor som har sköra slemhinnor, eksem i ansikte, eksem i stjärten, eksem på händer och vinterfötter.

Den som stannade mest i mitt hjärta denna vecka var pojken med vinterfötter, fötterna var fulla av sprickor och så illa så han kunde inte gå ibland. Pappan fick bära honom. Han är 9 år.
Jag frågade mina vanliga frågor är du kall? ÄR DU VARM? Vad hände när detta började? Dina tidigare sjuksomar ? osv som homeopat så försöker man förstå sambanden i livet och försöker förstå vad kroppen gör och hur den tänker och varför det är som det är. Det finns alltid en anledning till att det är som det är.

Pappan såg lite förvånad ut.....ingen hade ställt så många frågor förut och ingen hade tydligen brytt sig så mkt. Jag måste försöka förstå det hela annars kan jag inte hjälpa. Vinterfötter vad är det? Jo en sk sjukdom som man måste lära sig leva med.....men enligt iris så hade njurarna för lite vatten och rensade inte ut urinsyror som istället kröp ut ur fötterna. Det finns alltid en anledning till att det är som det är....

Pojken tackade mig speciellt mkt när de skulle gå och sa att det var ett av det bästa besök han varit på. Jag blev verkligen glad i hela mitt hjärta. Nu önskar jag att han läker ut helt och fullt ut med det medel jag gav honom.
Det finns alltid orsaker till problemet, man får bara inte en sjuksom hux flux.....det tar tid att framkalla dem och det tar tid att ta bort dem, men det går!

Sedan var det till Sabina till Almi, och sedan väg till Mäklaren för att köpa huset jag hade bjudit på.


Ett underbart litet enplanhus på landet...


Mysigt och mkt öppet inomhus.


Mamma var med och tittade på huset och blev oxå förtjust.


Soveig samalde på glas i sitt lilla fönster, så vackert!!!!


Min bror Johnny fick åka till huset och besikta det, för han kan allt och ser allt och förstår sig på sådant som inte jag ser. Jag ville inte att Elzy skulle köpa grisen i säcken. Men huset blev hennes och vi skrev kontrakt.

Elzy och jag firade på Kondotori Wasa....och när vi står där möter jag Gunnel och Eva min gamla arbetskamrater från Högskolan(Universitetet i Örebro) vad gör du här skriker de, de träffades av en helt annan otrevlig anledning och hade inte ringt mig, men jag såg till att ödet gjorde så att jag kom dit i varje fall.

Vår vän Eva hade avlidit och i morgon är det begravning som vi alla skall gå på.tisdag Spa-kväll på Helheten

Så kom äntligen kvällen som vi på Helheten hade sett fram emot. Det kom jätte många gäster och helt nya gäster som inte visste att vi på Helheten fanns......


Set strömmade in människor på Vindens café, Helene min nya praktikant hade ordnat så mkt för denna kväll. Vi sålde lotter och delade ut priser på behandlingar. Konstigt var att jag vann en helt egen behandling, kanske behövde jag det?


Sofie Persson med sin mamma, Sofie är oxå min praktikant och ger Kinesisk ansiktsbehandling, Kinesisk massage, Merdian massage och "Hot stone" massa till väldigt rabatterade priser.
Det är så roligt att se mor och döttrar ihop. Många bokade in sig på semestermassager hos Sofie.


Helene fejade och grejade med allt...det var verkligen en mysig kväll.


Björn Ramstedt var där och  la Tarot kort och blev helt fullbokad redan innan han kom. Han tog 150 kr för 30 minuter och det blev många som ville gå till honom och se vad lívet hade att ge. Björn är verkligen duktig ni ser väl glorian runt hans huvud?


I väntan på meditationen som var helt kostnadsfri för att prova på..... vissa gjorde det bekvämt för sig....


Det är skönt att vila ryggen ibland.....det såg så mysigt ut...


Andra hittade sig ett hörn att samtala i .....


Mor och dotter, Helene min praktikant och sin unga mamma....det var roligt att få möta mödrarna till mina praktikanter.


Sedan började prova på meditation med Prita, helt underbar musik och det var en aktiv meditation....roligt att se och höra på. Själv var jag så trött så trött hade varit på Helheten i 12 timmar när meditationen började och kom på att jag inte hade ätit....då går tiden fort.....men den går fort när man har roligt.


Sabina min företagscoatch oå ALMI, kom och det var roligt!  vi satt ett helt gäng och drack te och pratade en lång stund efteråt det var så mysigt och trevligt att vi beslöt att göra någon liknande kväll redan den 14 juli. Många hann inte prova det de hade tänkt sig och Björn blev fullbokad redan innnan kvällen började.
TACK till Alla som kom och jobbade för denna fantastiska kväll.

TACK Sabina för allt du tipsat och hjälpt mig med!!!!

Måndag 14 juni, barnbarn och två läkeväxter

En vecka utan Amanda har gått, men vi har pratat på skype så gott som varje kväll. Hon trivs jätte bra och får så söta kommentarer av barnen, hon är inte Svensk, hon är Engelsk säger de. Amanda berättade att barnen får homeopatmedel när de hostar osv. Vad kul! Homeopatin är mkt mkt större i England än här i Sverige. De får t o m ge sina barn där, det är nästan bara Sverige som har förbud att ge barn under 8 år..????? Helt sjukt eftersom det inte finns biverkningar på homeopatmedel.

På fm var det totalt kaos, jag hade lovat Elszy att sms buda på ett hus som hon vill ha. Det startade redan kl 8 med första bludet...jag fick inte iväg sms:et och blev väldigt stressad för att huset skulle sälja osv, Fick ta mig till jobbet samtidigt som buden bara ökade och ökade....
Och allt bara fortsatte och helt plötsligt så var vi de som bjöd högst och huset blev Elzys.

På em var jag till Runnaby, barnen var ute och lekte när jag kom, Bella kom springandes till grinden och började ruska i den och hon tyckte inte att jag kom in till henne fort nog.


Maja pratade på och ropade att jag skulle titta och hon ville att jag skulle komma upp och hoppa...


Bella pratar inte men hon kommer och tittar mi djup djupt i ögonen och så drar hon i mig och visar att hon vill att jag skall komma upp till henne.

Jag hittade homeopatiska läkeväxter på tomten Staphisagria, Riddarsporre eller Stefanskorn som det står i bibeln.
Kränkthetensmedel, nedtryckt av otäcka känslor, och även sjuk av kniven.


Digetalis bra vid hjärtbesvär och så är det även i skolmedicinen, ibland är det skrämmande lika....men även syntetiska läkemedel har kopior på växtersmolekyler var det någon som sa till mig.
80 % av världens befolkning läker sig med örter...det är WHO som har gjort den undersökningen. Så går vi och tror att "det är skolmedicinen" som gäller......20 % och många dör av biverkningar.

Obs dessa växter som jag har pratat om nu är verkligen väldigt väldigt giftiga i sin natuliga form. De måste spädas homeopatiskt för att inta dem, så för guds skull smaka inte på dem!!!


Lilla söta Maja gör allt för att mormor skall titta på henne, det är så svårt att räcka till alla.

Sedan var det in till Mamma och alla ville vara där...Mille mormors guldklimp bara växer och växer. Han blir oxå så glad när han ser mig han höjer på ögonbrýnen så underbart, jag säger att det har han nog från morfar men då säger Sophia att du mamma höjer ju ögonbrynen när du pratar....det visste jag inte man ser sig inte själv....

Sedan var det hem till datorn Face book och Skype....det är mkt nu.....
Härligt med sommar!!!!!

 

 


Lördags kväll med familjen Runnaby

Bella och jag åkte ut till Svenshyttan där var grästet nyklippt och det luktade sommar! För mig betyder grönskan mycket och lukten, visst blåste det, visst var det kallt men varför klaga på något som man inte kan göra något åt. Bella var på strålande humör och det gick lätt att få henne med in eftersom det var så kallt.


Maja med sin familj kom, Maja hittade intressanta saker i en burk. Och jag hittade mitt påskpynt som varit borta.....va bra!Bella blir alltid så glad att komma hit, kanske är det för hon känner igen sig, kanske är det för att huset är stort, kanske är det för att det är så goda vibrationer i skogen....vad vet jag?Mille växer så det knakar, nu höjer han ögonbrynen när han ser mig.....Sophia säger att jag gör det när jag pratar med honom och då härmar han mig, men goooooo är han!!! Mille mormors kille!


Maja blev orolig för berget som brann, det var en vulkan.


Bella börjar bli trött,,,,,,


Morfar var trött han låg i soffan, det är bra då vet jag var han är...


Christian låg i en annan soffa med Bella

Vi hade ätit god middag och alla blev mätta och trötta.

Dagen började falla till sitt slut och det var dags att bryta upp.

TACK Bella för en fin dag med dig och en mysig kväll med din familj.

Inbjudan till Åsen 12 juni

Idag var Bella och jag inbjudna till Åsen. En familj som ville träffa Bella, vad kul. Ronja har läst mkt om Bella på min blogg här och på Sophias blogg. Hon tycker att Bella är så söt så hon ville träffa henna.
Så Bella och jag åkte till Åsen.

 
Vi mötte den största hund jag sett, tror att han hette Robby han hade en egen stor madrass på verandan.
Han var väldigt nyfiken på Bella, han slickade hennes händer.


Bella kröp upp i Carstens knä och började käka ur hans linsoppa....det var gått. Det luktade nybakat bröd i hela huset och det smakade så gott......


Här är Ronja, Jan, Melanie och Carsten och Bella. Carsten spelade gitarr för oss, det var trevligt.


Jonas en så söt pojke, vilka ögon och vilket hår!!!


 
Här är den fantstiska tjejen som tog oss hit, tack Ronja! Du är verkligen en tjej med stort T!!!!


Vi fick även möta hästarna som Ronja rider, vi tänkte presentera dem för Bella men hon trivdes bäst i bilen för det blåste så. Men vackra var de!

 


Det var en härlig vacker dag i en underbar natur med fantastiska människor. De hade en inhägnad tomt och då kan Bella vara med, vi kan nästan inte åka någonstans för det är så svårt med Bella, hon smiter och kommer inte när man ropar. Men nu ha vi hittat en familj som vi kan besöka......och en helt fantastisk familj, vad kul. TACK för att vi fick komma! Det blir fler gånger!!!


Fredagskväll den 11 juni, det bästa i livet är gratis!

Efter en dag med styrelsen i SHR så är man ganska mör i hjärnan...jag kom hem och var helt slut.
Men ändå måste man hitta krafter att vara med familjen, man vill ha ett familje liv såklart. Denna kväll fick jag facebook..... Amanda har sagt att jag inte har tid med det. Men Henrik Sand sa att det fanns homeopatgrupper där så då fick jag ett sug....vill alltid stödja homeopatin såklart. Jag har redan fått 67 vänner på ett dygn, det var kul. Har du facebook så bjud in mig då!!!!!!
Det var kul att hitta gamla vänner och nya vänner. Kul att läsa flickornas sidor såklart. Under tiden så pratade vi med Amanda nästan en halv timma på Skype, med mickrofon och kamera. Det är fantastiskt att se och höra när man pratar med varandra. Det känns inte så långt borta då....det känns väldigt närma måste jag säga.
Och det är helt kostnadsfritt fattar inte att en sådan betydande tjänst är helt gratis!!!
Det bästa i livet är gratis!!!

Helt gratis hittade jag även dessa bilder på mina flickor, gissa om jag belv stolt de är alla endel av mig!
Så storsint måste jag säga. Jag bjuder in dig på en titt på det bästa jag vet!


Amanda, Alva och SophiaPUSS på Er mina vackra själar!!!!! ( jag tror att Amanda tog med sig denna bild i en ram som hon skulle ha med sig till London) var det inte den Amanda?

Mina röda läppar har gått i arv till alla tre......fast de är extra markerade just denna kväll, tror att det var på julaftonen sist,,,,,, men goa är de!!!!
TACK tjejer för ni valt mig som mamma!!!! PUSS på ER!

jag har tjuvat från facebook!

SHR;s arbetsmöte den 11 juni-10

Idag hade vi arbetsmöte med Svenska Homeopaters Riksförbund. Det var verkligen ett kanon möte och vi hade marknadsföring hela dagen. Nu skall vi sprida homeopatin i Sverige! Jag kan inte förstå att inte fler vill eller förstår att använda homeopatiska medel. För mig är de livsviktiga och mitt intresse att lära mig mer slockanar aldrig. Tänk att man kan få hjälp med nästan allting på sådant enkelt och lätt sätt, helt biverkningsfritt dessutom. Jag har svårt att förstå att man väljer att äta mediciner som förgiftar och ger så mkt biverkningar.
För mig är homeopatin helt vetenskaplig, den fungerar helt men rätt valt medel är viktigt. Men med många närstående medel kan man oxå få stor hjälp. Jag har använt homeopatiska medel i snart 20 år på mig själv, min familj och djur förutom på alla besökare jag haft under åren. Jag har fått det bevisat så många gånger att homeopatin hjälper och sett fantastiska reslultat. Vår familj har fått hjälp med allt som varit till besvär. Flickorna har inte många frånvarodagar i skolan och jag minns inte när jag själv var sjukskriven sist....


Vi åkte till stadsträdgården och åt lunch, Anders Gustavsson min granne bjöd in sig till vår lunch. Det är alltid lika trevligt att möta Anders. Han är med i förbundet och även i Svenska Naturläkar förbundet som nuvarande kassör. Vi skall försöka göra lite samarbete mellan förbunden.


Henrik Sand vår kassör i SHR, lika underbart att möta denna fantastiska man och tillbringa en hel dag tillsammans.

www.minhomeopat.se  gå gärna in och möt Henrik på hans hemsida. Han arbetar i Furudal som homeopat.Vår ordförande Hans Elvesjö var naturligtvis med. På hans hemsida kan du läsa hur mkt som helst om homeopati och att det fungerar.

http://web.telia.com/~u77400305/M.htmThomas Berggren fick ingen egen bild men han är oxå en kanonman! (sitter mellan Henrik och Anders)

http://www.dinhomeopat.net/files/ommig.html  gå gärna in och läs om Thomas, han är i mitt rum på fredagar vid behov,

Dagen gav många goda reslutat, vi gjorde en folder för information om Homeopati, vi gjorde flygblad, dekaler till bil, reklamblad till blivande homeopater, hjälp lista till nya homeopater mm

Det var verkligen en givande dag, tack för en fantastisk dag med er killar!!!! Det är så givande och fantastiskt att vara med andra homeopate....det är något speciellt med homeopater måste jag säga........


TACK TACK TACK


Och såhär glad var jag........


Fick en stilig bild till på Hans.

Stadsträdgården är så mysig och väldigt mkt god mat till allas behov. De har även kött för de som önskar.
Jag kan varmt rekommendera att äta här i denna speciella miljö. Kanske man växer som människa här precis som växter växer i växthus. Gör ett försök!!!!


Öronljus, kurs i Cellsalter to 10 juni

En besökare kom idag och klagade över ljud i örat, vi tittade på lite olika homeopatiska medel och sedan ville jag rensa öronen med öronljus.
Jag fick elda fyra ljus i samma öra och detta kom ut:

Man kan inte förstå att det kan finnas så mkt vax i ett litet öra.....inte undra på att det lät. Ljudet bleknade efter behandlingen och det skall bli spännande att höra nästa gång.

På kvällen hade jag kurs på Vinden i de Biokemiska vävnadscellsalterna. Det är lika roligt och intressant. För varje kurs upptäcker jag mer och mer, det är väldigt mycket och intressant vad man kan använda dessa vävnadssalter till.


Barbro och Ingrid var med på kursen, Ingrid hade en bok med på tyska som hon fyllde i med kunskap från.
Det var spännande. Det är Ingrid som skall fixa så jag får de homeopatiska våtservetterna snart, det skall bli så spännande.

Men något som jag verkligen är intresserad av är möten och samband, hur cirklar går och hur man på något sätt hänger i hopp med varandra. Denna kväll var intressant.
Barbro och jag har arbetat ihop på Lillånsskola för många är sedan. Då var jag elevassistent till en fantastiska flicka, och den flickan umgås nu som vuxen med Barbros dotter och deras barn leker. Barbra har varit min besökare i över tio år hon får armomamassage. Ingrid är Barbros vän och det visade sig att hon är gift med min Sophias fd hyresvärd. Så vi hade gemensamma nämnare..... så intressant med cirkeln och väven som vi alla deltar i. Tecken och samband, möten och gemensamma nämnare är så intressant, det visar på en mening med livet!


Toby och Lisa var med på kursen, i England så köper man cellsalter och använder ofta. Tobys barn har lekt med Bella på samma dagis. Han blev förvånad att jag var Bellas mormor, han hade noterat Bella väldigt väl och det var i positiv mening. Toby är vår Bown terapeut på Helheten han är helt fantastisk och känslig, intutionen är väldigt stor och han känner hur kroppen tänker och vad den gör. Jag kan varmt rekommendera honom som behandlare. Lisa som var min praktikant förut och hade träffat alla i köket på Helheten.
Kvällen var mycket givande med utbyte om tankar och livet.


Det var verkligen roligt att möta Lisa igen, har verkligen saknat dig vännen! Men tack igen för all hjälp med min flytt! Vi var verkligen effektiva, vi hann att göra hela häftet som annars brukar ta två kvällar. Men då kände de till salterna lite innan och var snabb lärda. TACK för en väldigt trevlig kväll!


Amanda flyttar! 6 juni 10

Så var dagen kommen då vi fick gå upp jätte tidigit igen för Amanda skulle ta flyget till London.
Elisabeth kom úpp med Linneá som redan bor i London och jobbar som barnflicka.
Jag, Alva och Freddy skulle köra dessa blivande London bor till Skavsta flygplats.


Så var vi framme i Skavsta flygplats, det var en liten kö och vi vägde Amandas väska, 14,8 kg max är 15 kg på väskan så vi behövde ej plocka ur några saker. Freddy passar på att hålla om sin kärlek. Det kommer att ta en tid innan de möts igen. Som tur är så väger inte homeopatmedel någonting, jag hann att stoppa ner hela akutapoteket +lite till.


Vi tog en liten avskeds fika.

Så fick vi inte följa med längre nu var det passkontroll...Men vi sprang fram lite till och flickorna stod i "fållan" så vi kunde mötas några minuter till, vi sög verkligen på dem!!!! Amanda såg så lycklig och var jätte glad som alltid.


Så såg vi bara ett enda ögonblick till ..
Jag försökte stå och säga alla Amandas negativa sidor...men jag kunde inte ens hitta dem...
Vi litar på dig Linnéa att du tar hand om Amanda i London. vi´är så glada att du är där!
Lycka till tjejer med er framtid!
Studentfest fortsätter

Här kommer fler bilder från Amandas studentfest mm


My och Linnéa mumsar


Emelie, Birgitta, Lotta                                Pär och Asta

 
Amanda öppnar vår present från familjen en ring, en klocka och ett smycke. Den verkade falla på läppen i varjefall. Alva njuter av minen...


Anna, Tina och vår trogna gäst på Helheten Margaretha Rosen.


Lasse, Johan, Lotta                                               Barbros ryggtavlaPär och Barbro (Gustav står och tittar på Amandas presenter)Tommy och Carolina


Maja var verkligen intresserad av mormors medicinskåp, hon ville smaka sa hon. Jag förklarade att man måste vara sjuk för att smaka, det blev mkt diskussioner om detta på ganska hög nivå. Tillslut så föll mormor och bjöd på magnesium och förklarade alla fördelar med att ta det. Hon sprang genast till sin mor och sa magnesium....
Kanske är det en ny homeopat på uppväxt?


Smaka på den då mormor?

 

 
Christian och Sophia, Mille var den enda som hade maten med sig.


Sedan hände något väldigt roligt, Tommy skulle köra Amanda hem för hon skulle byta om till "förfesten" och då passade vi på att åka Edsel som givetvis var rosa till Amandas ära.


Barbro, Ann, Amanda i baksätet och Alva är påväg ner där oxxå. Monica (Gustavs mamma) och jag fick äran att sitta i framsätet. Stackars Gustav han fick ta cykel.


Tommy körde oss varsamt genom staden, solen lyste och alla var glada.


Såhär glada var vi!


Men baksätet var nog ännu gladare......


Och huvudsaken var att Amanda skrattade och var glad på sin dag, hon hade åkt två varv på stan förut med detta vrålåk!


Aftonen var underbar, solen sken länge denna kväll.


Monica sa att detta var det roligaste hon varit med om på länge.....men det var faktiskt roligt och bilen är så fin och vi blev unga på nytt när Elvis spelade i högtalaren.Fatima och mamma Marianne kom, det var roligt att ses igen!


När jag kom hem kl halv tre på natten, så stod Amanda och ringde till Taxi hon skulle till Stadsparken och fira studenten....hon hade nu varit vaken i 22 timmar, men okey studenten tar man bara en gång i livet!!!!
Jag hoppas verkligen att din dag blev till belåtenhet....


Studenmottagning, fest 4 juni 10

Så fick Amanda åka med Tommy och anlända till festen. Lollo vår fotograf har inte skickat bilderna än, så de få komma in när de kommer.


Vi gjorde ett eget bord till Amanda och Freddy.


Här Freddys familj och kö till maten. det var praktiskt med små plock det gick fort att plocka till sig. Vi hade även sushi som jag hade beställt från nya sushibaren på storgatan.


vi hade dukat för 36 gäster men jag tror vi blev fler.


Bordsdekoration i balkonglådor, som bara var att tahem och hänga ut på balkongen. Det var praktiskt.


Babbsan påväg med presenten..Amanda provar vår present som passade precis...vi hade fått rosa paket...( i Kina är hur paketen ser ut viktigare än innehållet)

Det var många fina presenter som skulle öppnas.Studentpinnen som sticker upp här till höger fick jag i veckan av min mor, hon hade spart den i 34 år hade min mamma spart den, det visste inte jag....


fler bilder frånfestensom får prata för sig själva:

 


mer imorgon måste krypa ner i sängen nu...en ny vecka väntar.


Studenten 4 juni 10

Vi möttes alldeles intill skolan.

Anna, Birger, Carolina(kusin) Lotta (faster) Birgitta (gammelfaster) Alva, Blomberg x -bror, Pappa och vännen My.


Pappa står stolt med plakatet på vår lilla tjej, som är så lik sig fortfarande. Jag undrar verkligen vart åren har tagit vägen??? Hur fort går det?


Vi var inte direkt ensamma utanför Karolinskaskolan.... vilket hav med människor och fina skyltar på små barn som nu blivit stora och skall ut i vuxenlivet.


Så kom hon äntligen ut.....


Det var verkligen en stor glädje, jag öppnade betyget direkt kunde inte hålla mig.Det var verkligen bra betyg....grattis Amanda vad duktig du har varit!!!!


Det blev blommor och gossedjur runt halsen.


Så kom vännerna med sina plakat och här är Evelina, grattis stumpan!!!!


Här Frida och hon var oxå väldigt lik sig, själv kallade hon bilden för köttbullen...
å vilken söt köttbulle!!! Grattis Frida!!!!!


Studenterna gick i samlad trupp upp på stan och sjöng. Jag fick samtal från Tommy han som skulle köra Amanda till studentmottagningen. Här står den den rosa Edsel tror den är från 58-59. Men kul var det och att den var rosa Amandas favoritfärg.


Så var det Hamplan som gällde, där mötte vi Nina med sin roliga skylt.


Nina gick teater och det syns tydligt att det började tidigt!!


Esteterna hade själva klätt envagn till dagens tur.


Här är esteternas vagn, Amanda gick bild med foto i fördjupning.


Så begav sig vagnen upp på stan, vi fick gå....det var väldigt många bilflak med studenter i år, karavanen tog aldrig slut. Jag fick gå till lokalen för att börja göra sallad.


Champagnefrukost 4 juni 10

Vi gick upp kvart över 5. Amanda hade förmån att ha en egen stylist hemma på morgonen, hennes lilla syster Alva.

Syskon är det bästa man kan ha...det är de som vi delar livet längst med! (om man har bra kontakt förståss)


Så blev resultatet och vi åkte till Vinden där den beryktade champagnefrukosten skulle äga rum för 9 blivande studenter, kl var 7 på morgonen.


Alva och jag hade dukat i rosa, Amandas favoritfärg....och det är kärlekens färg.
Champagne av de dyaste sorter och jordgubbar serverades. Jag hade äran att få vara med. Tycker att det är bättre att erbjuda hjälp och lokal så att det blir bra, det är förbjudet att dricka i parker numera. Jag ville att ingenting skulle kunna gå fel som denna stora dag......


Amanda , Elvira och Matilda trogna klasskamrater och vilka skönheter!!!
Jag tycker att alla ungdomar är så vackra, ungdomen i sig är vacker.


Grattis älskling på din lyckansdag!


Frida var oxå lycklig, (min städerska på jobbet) hon skall flytta till Irland och jobba som barnflicka.
Tack Frida för vänskapen med Amanda och att vi fått lära känna dig, lycka till i Irland de kommer att bli glada som får vara med dig!!!!


Frida, Amanda och Paris, vilka tjejer......


Amanda med sin älskade Freddy som oxå tog studenten samma dag.


Här var det glada gänget!!! Nu bar det iväg till skolan. Klockan var halv nio, de skulle ta klassfoto.

Alva och jag fick börja göra mat och duka för nästa sittning.


Jag gjorde massor av "smörgås på spett" kött varianten.


Alva gjorde veg-spett.

Vi fick åka hem och byta om och fixa med plakat och blommor.

Förberedelse inför den stora dagen 2 juni

Jag hade tagit ledigt hela dagen för att förbereda Amandas studentfirande. Det var mkt som skulle fixas, men som vanligt är jag tidoptimist och hade vikt en hel dag till detta.
På onsdagskvällen när jag skulle skriva ut bilder på Amanda så tog den svarta färgen slut...det är så typiskt så det fick jag börja dagen med att fixa-
Sedan mötte jag Sophia och hennes familj för att handla present till Amanda.


Vi käkade lunch tillsammans efter att ha köpt studentpresenten.
Mille är väldigt sugen på att börja äta han gapar stort men han får inte äta.....han ammas fullt fortfarande. Men den lilla killen vill vara stor på engång, han vill göra allt fast han är bara fyra månader....

(alla kan inte vara fördelaktiga på bild....)


Det var vackert väder, marknasafton i staden och Maja var som vanligt söt och nyfiken på allt.


Vi kan inte sluta fota dessa söta barn, här är Alva i full fart med sin kamera.Men föräldrarna är inte så illa heller, det är väl de som lägger grunden....Maja är lite svår flörtad med mat, men chips tycker hon om så vad gör man när man är på stan och barnet måste få något i sig...


Det smakade bra tyckte Maja..


Maja blev jätte glad.... en riktigt solstråle...Sedan fick vi se någon vi kände igen


Å vad lik sin mamma hon är sa Christian, Emelie Halldin min vän Barbros dotter hon kom och satte sig hos oss.Så blev det ett kort på ögonfransarna......de är långa må jag säga....


Vi var till Marieberg en sväng och köpte 36 champange glas, 36 vinglas, 36 kaffekoppar mm till mottagningen.
Därefter sprang vi upp på marknadsaftonen och letade lite saker till Amanda.


Amanda hade varit och köpt massa saker på rödakorset, 40 kr för en blus etc


Bara två dagar kvar att ha Amanda bredvid sig.

Vi åkte hem med Amanda för hon skulle packa. Alva och jag var och handlade massor av saker och så åkte vi till Vinden och förberede festligheterna för morgondagen......

Vi var något trötta när vi kom hem....
Äntligen var allt klart, vi fixade det!!!!!!!

Stort tack till dig Alva, utan dig hade jag inte fixat det!!!! Det fick bli ett härligt fotbad vid hemkomsten. Vi hade nästan stort sett varit på fötterna hela dagen.....
Bella på balkongen

Vi skulle ta hand om Bella en stund, Bella gillar inte att var instängd, lägenheten här är nog förliten hon blir lätt rastlös och går bara omkring. Helt plötsligt var hon ute på balkongen och där blev hon ett annat barn.
Amanda tog en helt underbar serie på en lycklig flicka som lever precis bara i nuet.


Först skulle vi fika lite och Bella ville sitta på Amanda....


Bella stod länge och tittade ner....


En blick som längtar ut... här börjar välbefinnandet växa...


Hon sätter sig ner och börjar slå på plåten, ville hon se att den höll? Ville hon höra ljudet? Hon blev bara lyckligare och lyckligare......


Sedan kom hon mot mig och sjöng.....ögonen glänste och det var så mkt liv i blicken!


Hon nynnar och leker med fingrarna....


Solen lyste, Bella lyste och jag bara njöt av denna lilla fantastiska varelse utan ord.


Jag försöker skydda henne, håller i räcket man vet ju aldrig, kan inte lita ...
när Bella var mindre och de bodde i en lägenhet så klättrade hon ut över balkongräcket och hängde där när Sophia kom ut.....vilken mardröm. En annan gång satt hon på taket i Runnaby för sotaren hade inte tagit bort stegen.... så man vet aldrig med Bella hon är så stark i sin kropp och kan verkligen använda den, och fort går det.

Här säger jag - Bella jag älskar dig, Bella jag älskar dig ja jag upprepade mig flera flera gånger..


Då tvärvänder hon sig om och ögonen strålar med sådan intensivitet rakt in i mig och så kommer hon rakt emot mig och lägger kinden mot min...... det var ett väldigt väldgit lyckligt ögonblick.....
Det kändes som hon förstod och ville visa det på något sätt!!!


Amanda lyckades fånga ögonblicket i blicken, fantastiskt!
Det kändes som jag fick en kärleksförklaring..... tiden stod helt stilla...


Jag fick pussa henne på huvudet.... det går inte på munnen eller i ansiktet. Då torkar hon sig och vänder sig bort.


Hon vände sig bort även denna gång och det magiska ögonblicket var över, men det hade funnits där.
Längtan att få komma ut och röra på sig är stor....


TACK Bella för ögonblick av närhet!

RSS 2.0