Med vind i seglen för Homeopati - Allt för hälsan 10-13 nov -11


Nya vindar i Sverige!
 

 Med vind i seglen, Älvsjömässan – Allt för hälsan! 10-13 nov 2011

 

Då kom dagen med ett stor ”D”, då många homeopater från hela Sverige samlades i en enda stor monter på Älvsjömässan. Alla förbund var naturligtvis där, och hela styrelsen från SHR var där!

Svenska Föreningen för Vetenskaplig Homeopati, sponsrade montern för att föra fram homeopatin i Sverige!


Vi delade ut mängder med information om homeopati, bl a
En vit bok om homeopati – medicinens fula ankunge av Erling Lomnäs, till höger på bilden, Thomas Berggren till vänster, ( du kan få den kostnadsfritt hemskickad till dig mejla till http://www.homeopatiframjandet.se ), även deras sista nummer av deras fina tidning fick de helt gratis av oss.

 

Här sitter Bonnie Lomnäs vid bok försäljningen, ytterligare en ”stor” (fast liten tillväxten) kvinna som gör mycket bra saker för att sprida homeopati. Bonnie Lomnäs är redaktör för Tidskrift för homeopati,
dessutom hade hon tagit fram så många bra forskningsresultat om homeopati och dess vetenskap.

Medlemskap Eftersom SFVH är en riksorganisation, en intresseförening inriktad på att främja homeopatin som läkemetod, kan självklart alla – men helst de med samma ambition – bli medlemmar i föreningen! Avgiften är närmast symbolisk: 80 kr/år för svenska medlemmar, för utländska ingen avgift. Beloppet sätts in på plusgirokonto 45 51 30 – 5.

Alla medlemmar får Tidskrift för Homeopati (två nummer/år) hemsänd till sig – var därför noga med att ange rätt postadress! (För den som vill ha tidskriften utan att bli medlem gäller samma avgifter – ange bara att Du vill ha enbart tidskriften!)


Stora skyltar i vår fina monter.

Här är Gunnar Jansson från Norrköping med fru. Det fanns två små ”rum” i vår monter, för att kunna ge små korta konsultationer i akuta problem. Det kostade 50 kr och var väl besökt.

 DCG stod för ett lager med de vanligaste akutmedicinerna som vi sålde direkt till kund med rabatt.


Henrik Sand konsulterar här och säljer direkt medel till kund från DCG.


Erling skriver på homeopatifrämjandets hemsida:

Sensationell vindkantring för svensk homeopati

Den 23 september 2011 blev en märkesdag för homeopatins ställning i Sverige. Denna dag friades leg. läkaren Anders Pettersson (tidigare Forneus) i Högsta

Förvaltningsdomstolen i ett mål med Socialstyrelsen som motpart.

Hudspecialisten Anders Pettersson har i samråd med patienterna använt sig av homeopatica som komplement till skolmedicin. För detta har han straffats med tre års prövotid, vilket är ett hårdare straff än varning. Pettersson har fällts i två lägre instanser men blev sålunda friad i Sveriges högsta rättsinstans för myndigheter, vilket innebär att tidigare domar helt undanröjts.

Domen innebär att svenska läkare fr.o.m. nu kan göra som över 50 000 kolleger inom EU – helt naturligt ordinera homeopatica i sin läkargärning.

Detta är ett genombrott för homeopatin i Sverige och ett sjumilakliv för svenska patienters rättighet att fritt välja behandlingsform!


Barbro Nilsson
höll ett föredrag i vår monter och berätta varför hon som sjuksköterska valde att omskola sig till homeopat. Hon gav oss även inblick i flera lyckade resultat från hennes praktik. En annan historia var om en kvinna som efter förlossning, hade blivit sydd med stygn som skulle försvinna av sig själv, men det gjorde de inte, utan låg kvar i kroppen och förorsakade infektioner. Hon hade valsat runt inom sjukvården i 30 år, utan att få en botande behandling. Barbro gav henne ett lämpligt homeopatiskt läkemedel och trådar började vandra ut ur kroppen, främst från underlivet. Kvinnan var med på föredraget och sade  – För varje tråd och varje knut som kom ut, mådde jag allt bättre. Det var verkligen många besökare som satt och lyssnade med stora öron!

Det fanns många patientfall att läsa på väggarna, och flera forskningspärmar låg vid små bord så att man kunde sätta sig och läsa om flera forskningar om homeopati.

 

Det fanns även mycket litteratur att köpa, en ny upplaga av Klara Franzén. ”Homeopatiska självläkaren.”

 En annan härlig, kunnig kvinna satt vid sin dator och visade Dagens Homeopati på en stor skärm!

Marina Szöges är Klassisk Homeopat, styrelsemedlem i Svenska Akademin för Klassisk Homeopati och redaktör för tidningen Dagens Homeopati. http://dagenshomeopati.se

Jag kan verkligen rekommendera denna fina sida för homeopatin.
Där kan du hämta dagsfärska nyheter, både från Sverige och utomlands.
Det fanns mycket bra information i vår monter. Tyvärr hann jag inte läsa allt, då jag satt i små korta konsultationer hela tiden. Det var populärt att få hjälp med sina akuta besvär och många kom faktiskt även med sina kroniska besvär. En man sökte mig för sin yrsel, han kom med rollator och hade haft små proppar i hjärnan, han åt många olika mediciner bla statiner, blodtrycksmedel osv….., jag rekommenderade så enkelt som arnica i några dagar, han ringde mig på måndagen efter mässan och sa att nu kunde han gå utan rollator och att arnica tänkte han aldrig sluta med, han hade minsann varit inne och läst på nätet. Han bokade tid hos mig för hela bekantskapskretsen.Biosan
importerar närmare 100 olika dilutioner från den välkända Tyska homeopatitillverkaren Dr.Reckeweg & Co. GmbH. Produktsortimentet erbjuder ett brett spektrum av uppskattade komplexmedel, enkelmedel och även veterinärmedel. Dessa medel finns representerade i mer än 40 länder världen över.  Biosan fick i september 2005 utmärkelsen Årets Importör bland Reckewegs alla återförsäljare.

Dr. Reckeweg tillverkar alla sina medel i laboratoriet i Bensheim, Tyskland.

Jag fick veta att de har även enkelmedel i dilution som är handskakade. Bra att veta för de som inte vill ha sockerpiller, candida eller sockerberoende.

 

Bert Breukers, Dipl. Klassisk Homeopat och Dipl. Cease – terapeut samt Dipl. Sjukgymnast föreläste om Cease- metoden. En behandling som kan bota autistiska barn. Metoden upptäcktes av en slump av en holländsk läkare som behandlade en pojke med astma. Föräldrarna berättade för doktorn att sonen hade fått astma efter vaccination. Som behandling fick pojken ett homeopatiskt läkemedel tillverkad av samma slags vaccin han hade fått astman av. Astman läkte bort, inga problem längre. Till saken hör att pojken också hade autism, som också blev bättre. Läkaren blev förvånad och nyfiken, började undersöka saken och det visade sig att han hade upptäckt en metod som har förmåga att bota autism. Behandlingen går ut på att ge homeopatiska läkemedel tillverkade av vacciner. Enligt Cease- metoden är orsaken till autism ett överbelastat immunförsvar på grund av vaccinationer, mediciner och andra toxiner. Metoden är naturligtvis förbjuden i Sverige men är i fullgång i Holland. Bert har de flesta vacciner i homeopatiskform, de potensierar helt enkelt ut vaccinet till D 30 om jag inte minns fel och så ger man det i några veckor.Henrik Sand och Eva-Lis Nilsson studerar mässtidningen, där Erling Lomnäs hade en jätte bra artikel och även en stor annons som kostade massor av pengar.

Allt fanns i denna vackra fina monter, och vi hade verkligen en otroligt fin gemenskap och alla arbetade för

Vind i spegeln för homeopati!Det kändes som att vi hade samma motor i oss, och det blev givetvis många härliga möten.

Det är verkligen kul att möta andra homeopater och att arbeta bredvid varandra, det kändes verkligen ”stort”.

 

I en annan monter (även den blå och vit) fanns Sven och Stefan från Biosan! Så trevliga och entusiastiska killar, här ”brann” det verkligen i knutarna. De arbetar verkligen för att föra fram homeopatin och göra den stor i Sverige, så roligt att samtal med dessa fantastiska män. Biosan skänkte oss Vita R-15, för mig sk ”överlevnadsdroppar”, en härlig blandning av medel som verkligen ger krafterna tillbaka vid sjukdom eller vid oros besvär. De skänkte även alla 12 Biokemiska vävnadssalter som vi lät ge som provsmak, och se hur fort de smälte i munnen, ett tecken på att de behövs just där och nu. Besökarna blev imponerade av dessa vävnadscellsalter som finns för de allra flesta besvär. Går alldeles utmärkt att tillföra som extra tillskott vid en homeopatisk behandling.

Alla i SHR kommer att få utskick från Biosan, det blir spännande!
TACK killar för ert stora arbeta med myndigheter och så mycket mera, som ni är arrangerade i för homeopati!

 

 Nr 1 Calcium fluoratum/Kalcium fluorid   Bindvävsmedel
Nr 2 Calcium Phosphoricum/Kalciumfosfat Cellens ämnesomsättning
Nr 3 Ferrum phosphoricum/Järnfosfat Syretransporten
Nr 4 Kalium chloratum/Kaliumklorid(Kali.mur) Lymfsystemet
Nr 5 Kalium Phsphoricum/Kaliumfosfat(kali.phos) nervnutritionsmedlet
Nr 6 Kalium sulfuricum/Kalimsulfat(kali.sulph
Nr 7 Magnesium Phosphoricum/Magnesiumfosfat Kramp- och smärttillstånd
Nr 8 Natrium Chloratum/Natriumklorid(nat.mur) Vätskebalansen i cellen
Nr 9 Natrium Phosphoricum/Natriumfosfat(nat.phos) Syra neutraliserande, lipidomsättningen
Nr 10 Natrium Sulfuricum/Natrimsulfat(nat.sulph) Dränage vid överskott av interstitiellavätskor/utsöndringsmedel
Nr 11 Silicea/Kiseldioxis(silicia) Mjuka bindväven, katalysatormedel
Nr 12 Calcium Sulfuricum/Kalciumsulfat(calc.sulph) Kronisk varbildning.Många bra möten, många diskussioner ja det var verkligen dagar som bara susade förbi, för allt var så intressant och roligt.  Här står Stefan och Hans i någon diskussion. Tänk att det går så fort när man trivs och har roligt! 

Anders Pettersson, fd Fornelius, leg. läkare föreläste om homeopati i en stor föreläsnings sal. Han fanns även med i vår monter den dagen.
Vi var många som var där och lyssnade.

Några rader från föreläsningen:
* Det är viktigast att se på resultatet
* 50% av vad skolmedicinen gör, vet vi inte om det har någon vetenskaplig effekt.
* Läkare ”kvackar” också, men man pratar inte så högt om det!
* Miniformdroppar skrivs ut dagligen, men det finns inga vetenskapliga bevis för att de fungerar.
* Placebo är det bästa vi har.
* Om folk uppskattar medicinen så får man använda den.
* Han berättade om någon undersökning av hos patienter som varit hos specialister som inte var nöjda, men 75 % mådde bättre och då var det ett bra resultat. Resultatet är inte oviktigt. Anders hade en bra föreläsning om de 12 Biokemiska vävnadscellsalterna. TACK och Grattis Anders!Jag vill tacka Erling och Bonnie Lomnäs för att de gjorde det möjligt för oss att deltaga i denna manifestation för homeopati i Sverige. Tackar vår ordförande Hans Elvesjö som var med och byggde den, och alla andra som byggde, släpade och gjorde allt möjligt för att sprida vetskapen om att läkekonsten homeopati finns, som ett alternativ till den konventionella sjukvården!
TACKAR alla i SHR:s styrelse, det var roligt att umgås i så många dagar! Tack till alla som var där!
/ vid dator Irén Svensson-Ny 
Hans Elvesjö vår ordförande i Svenska homeopaters Riksförbund och jag som är vice ordförande där.


14 st Homeopatiska medel mot hosta!

Homeopatiska medel och hosta, sammanställt av Irén S-Nylén
Hosta är kroppens sätt att avlägsna irriterande ämnen, överskott sekret och främmande föremål från luftvägarna. Detta är viktigt, både som en skyddande mekanism och för läkningsprocessen, vilket är anledningen till en hosta som inte borde vara artificiellt undertryckas med droger. När en hosta är smärtsam, för intensiv, eller hindrar vila, användning av rättsmedel kan försiktigt lindra obehag och bidra till en återhämtning.

Aconitum napellus: Denna motåtgärd indikeras när en hosta har kommit plötsligt, ofta av exponering för kall vind, eller efter en traumatisk upplevelse. Hostan är stark, kort, torr och konstant. Det kan börja under sömnen och vaknar personen upp, eller kan starta när personen går från ett svalt i ett varmare rum. Rastlöshet och rädsla är typiska vid denna hosta. Den används ofta i tidiga skeden av krupp och astma.

Belladonna: En hosta som kommer plötsligt, ofta med en känsla av en fläck eller kittla i halsen, är en stark indikation för denna lösning. Hostan är intensiv och jobbig och personen kan kännas som om huvudet är på väg att brista. Förnimmelser av värme, en röd ansikte, och utvidgade pupiller ses ofta när denna lösning är nödvändig.

 Bryonia: Denna gottgörelse indikeras när en kall kår går in i bröstet och hosta är mycket smärtsam och torrt. Den person som känner sig sämre från varje rörelse, och kan även behöva hålla hans eller hennes sidorna eller tryck mot bröstet för att hålla den stilla. Hostan kan också göra huvudet eller magen ont, och matsmältning kan bli upprörd. Munnen kan vara torrt och personen kan vara törstig. Om någon är väldigt trött när sjuk och vill vara ifred, inte pratat med eller störd, är Bryonia sannolikt den rätta.

 Chamomilla: En torr, hård, irriterande hosta som börjar efter att ha blivit utsatta för vind, eller efter UPPSKÄRRAD och arg, kan ange detta rättsmedel. Hostan är ofta sämre runt nio på kvällen och kan fortsätta in på natten. Nervsystemet är överkänslig, och personen kan vara extremt irriterad och upprörd. Barn kan även skrika och slå, även om de ofta lugna ner sig om någon bär dem.) Denna motåtgärd är också användbart i astmaattacker, särskilt sådana som beror på den ilska.

 Ferrum phosphoricum: Detta är ett utmärkt botemedel mot de tidiga stadierna av många inflammatoriska sjukdomar, särskilt förkylningar och attacker allergi.  Hostan är vanligtvis kort och kittlande, och kan vara smärtsamma.  Saker värre i kall luft, på natten och tidigt på morgonen. Personen känner sig trött, och har ofta en måttlig feber och lätt rodnande kinder.

 Hepar sulphuris calcareum: Denna åtgärd är till stor hjälp när en hosta är lös, skramlande och munkavle, och ger upp gult slem. Också lindrar lång, torr hosta jags. Extrem känslighet för alla känslor, särskilt kallt antyder ett behov av denna åtgärd. Kallt i någon form (även mat eller dryck) kan kvitta en släng av hosta och gör personen känner sig sjukare. En person som behöver denna lösning känns både fysiskt och känslomässigt sårbar, och kan bli irriterad och lättstött. Denna påföljd är ofta anges i bronkit .

 Ipecacuanha: Kräkrot: En våldsam hosta som följer med varje andetag, och långa krampaktiga anfall av hosta som slutar med munkavle eller kräkningar, finns indikationer på denna lösning. Personen kan ha en ren, obestruket tungan och får täthet i halsen och bröstet, eller en försvårande kittla. Varm, fuktig luft eller förändringar i vädret tenderar att göra problemen värre. Kräkrot används ofta vid astmaanfall.

 Nux Vomica: Indikationer för denna lösning innehåller en stram känsla i bröstet med en torr, hacking, retande hosta, ofta orsakar ömhet eller en känsla av att något har rivits inne. Långa hosta jags kan sluta med magont och kväljningar, och kan göra personens huvud värker. En person som behöver denna lösning kommer sannolikt att bli otålig, irriterad och överkänslig för allt. En känsla av KYLIGHET är typiska, och problemen är ofta sämre från ansträngning (både psykisk och fysisk) och värre på morgonen.

 Phosphorus, Fosfor: Denna gottgörelse indikeras när en person upplevelser heshet och en tickly hosta som gör ont i halsen, eller en kall att färdas snabbt till bröstet. Hostan kan förvärras genom att prata, skratta och exponering för kall luft.  Personen kan känna sig tyngd eller täthet. En törst efter kalla drycker (som kan orsaka illamående efter att värma upp i magsäcken) är ett annat tecken för fosfor. En person som behöver denna lösning är typiskt fantasifull och rädd, och gillar sällskap, men tröttnar lätt. Denna åtgärd används ofta för förlust av röst och laryngit.

 Pulsatilla: Hostar som är torra på kvällen och lös på morgonen, sämre i ett kvavt rum eller när personen känns för varmt, och bättre i fria luften kan tyda denna lösning. Hostan har vanligtvis en känsla av tryck och ömhet, och tjockt gult slem kan hosta upp med munkavle och kvävning.  En person som behöver denna lösning brukar gilla uppmärksamhet och en viss rastlöshet men vill ändå göra olika saker.  Det är ofta ges till barn som tenderar mot tårar när de blir sjuka och vill hållas och tröstade.

Rumex crispus: Hackig hosta som utlöses av en kittlingar i gropen av halsen är en stark indikation för denna lösning, även röra vid basen av halsen kan kvitta hosta. Hostan är ofta torr, men skummande eller trådiga sekretet kanske komma upp. Hosta kan börja när personen går utanför eller förändringar från en varm plats till en kall. Hostan kan hålla personen från att sova, och i mitten och vänster sida av bröstet sannolikt är öm.

Spongia Tosta: Denna åtgärd är indicerat när en hosta är högljudd, hård, torr, och låter som skäller eller såga ved. Personen kan vakna känsla kvävas, som om halsen är ansluten eller luftvägarna är torr. down with Problemen är ofta förvärras av att vara i ett rum som är för varm, eller ligger ner med huvudet för lågt.  Att prata förvärrar hosta, och det gör exponering för kall luft och rök. Sitter upp, i sängen,  brukar hjälpa att dricka något varmt eller äter små mängder ger en viss lättnad. Denna åtgärd är ofta användbart under korset och astma.

 Svavel: Denna åtgärd är indicerat för bränning, irriterande hosta som blir värre på natten i sängen, liksom för andningsproblem under sömnen. Det kan även vara användbart när en mild hosta drar ut på tiden för en vecka eller mer utan att bli sämre, men utan någon större förbättring. Brännande känsla, rodnad i ögon och slemhinnor, obehaglig lukt, och en försämring av badvatten ses ofta på en person som behöver denna åtgärd.

 Lycka till det finns lite att välja på här!


RSS 2.0