Helheten fyller 18 år den 1 oktober varmt välkomna att ta livskortet!

1 och 2 oktober Helheten fyller 18 år, kom och ta livskort, besikta dig mm!
1 okt Kom och få ditt LIVSKORT, vi kommer att göra små korta besiktningar av din inre och yttre hälsa, samtliga terapeuter har pris 100:-/per styck på din hälsoanalys. mer info senare. Våning 2-3
Livskort välj minst 4 st "besiktningställen"
Theta healing, känslo/tanke blockeringar, 20 min 100:-
NLP- situationsanalys, 20 min 100:-
TCM puls och tunganalys, 20 min 100:-
Livshjulet, tanke och känsla, bild på livet - 20 min 100:-
Kroppskoll- 20 min 100:-(Bowenterapi)
Iris, ansikte och tunganalys, 20 min 100:-
Muskler och ledbesvärskoll, 20 min 100:-
Scio- frekvenser från hela kroppen, 20 min 100:-

15.30 avslutas dagen med en inre resa med Raphael Mabo, kostnadsfritt.
2 okt prova på behandlingar till reducerade priser.

2 okt Kostnadsfria föreläsningar våning 1, Kraftenslokal
10.30 Barn och mat, Cia
11.15 Lycka, lycklig? Irén Svensson-Nylén
12.00 Vad säger Mayakalendern? PO Sandström
13.00 Tidigare liv/ regression, Raphael Mabo
14.00 Kvinnan mitt i livet, Eliisa Andrén
15.00 Helmetoden, Hans Thörn
Café-servering och utställare Fritt inträde
De första 100 som anmäler sig kommer att få ett presentkort värde 50:- på valfribehandling hos Helheten . Anmäl dig för vi har begränsade platser!
Ni som inte han göra klart ert Livskort kan fortsätta denna dag.

I övrigt kommer det att finnas prova på behandlingar till reducerade priser.

2 okt våning 3, Klangmeditation kl 14.00 med Annica Lynton, kostnad 150 kr en timma.
Klangmassage är en stillsam men kraftfull behandling där du totalt kan slappna av och resa inåt i dig själv med hjälp av de läkande klangerna och vibrationerna från de Tibetanska Helande Skålarna.
Du ligger påklädd med en filt över dig.
Skålarna sätts på olika platser på  och runt din kropp.
När skålarna slås an skapas ljudvibrationer, klanger och övertoner som både stimulerar och synkroniserar harmonin och livsenergin i din kropp.
Vibrationerna går djupt in i kroppen, ända ner på cellnivå.
På detta sätt får mer än 100 biljoner celler, som är kroppens byggstenar, en mjuk och mild cellmassage.
Alla ljud påverkar nervsystemet som i sin tur påverkar varje cell.
Skålarnas vibrationer är lugnande för nervsystemet som  lätt kan komma i djup avslappning samtidigt som det får ny kraft.
Först jobbar klangerna på att frigöra gamla  blockeringar - både fysiska, mentala , emotionella och själsliga, sen erbjuder klangen en ny struktur.
Klangmasagen knyter an till de urgamla kunskaperna om klangens helande och läkande verkan, som stimulerar dina egna självläkningskrafter.

Anmäl dig redan nu 019-100908 varmt välkomna!


Föredrag om Numerolgogi så spännande! välkomna!

27 sep FÖREDRAG OM NUMEROLOGI, kl 18.30
Siffror och matematik är de verktyg med vilka vi kan komma närmast en beskrivning av den abstrakta verklighet som ligger bortom vår egen och kanske rent av är orsak till den. I dessa perspektiv ska siffrorna ses som symboler mer än något som vi till vardags räknar med.
Genom att titta på t.ex. födelsetal och namn, kan man beskriva en människans ande, själ och personlighet. I detta ingår att man då tar fram uppgifter som för dig kan ha stor betydelse i din livsutveckling. I en numerologisk analys påbörjar du en resa in i själen och delges praktiska verktyg, som du sedan på ett praktiskt sätt kan använda i din vardag.
Under ca 15 år har jag haft tillgång till och studerat såväl numerologi som esoterisk matematik. Jag använder mig av Pythagoreisk numerologi som har en flertusenårig tradition och därmed är mycket välbeprövad.
“När Gud skapade världen, jobbade han som matematiker.”“Siffrorna innehåller hemligheten om alla ting.”“Siffror styr allt; dom är en levande väv.” Stefan Guzikowski, inträde 150:- fika ingår. Anmälan till Helheten senast 23 sep.


Föredrag om Mayakalendern!

Detta kan du bara inte missa...

22 sep  Vad säger Mayakalendern...? Föredrag med PO Sandström,
18.00-21.00, inträde 150 kr (fika ingår). PO berättar om Mayakalendern och dess annorlunda syn på tiden och hur vi påverkas av den. Enligt kalendern är snart en lång tidsperiod av utveckling klar och en ny tar vid. Vad menade egentligen Mayafolket, ... kan de ha något att säga oss? anmäl till Helheten 019-100908  före 19 sep tack.  (provsmak på mayafolkets mat ingår)

 Varmt välkomna anmäl dig senast nu på måndag!


Skogspromenad i Nationalparken!

Johan B och han son och jag var ute på en promenad i Garphyttans Nationalpark idag.


Vi var på väg till utsikten, eller ättestupan:

Ättestupa är enligt traditionen ett brant stup där åldringar under nordisk forntid sägs ha kastat sig, eller blivit kastade, mot sin död. Enligt myten gjordes detta då den äldre blivit oförmögen att försörja sig själv eller bidra till arbetet på gården. Trots att det finns många platser utpekade i Norden som sägs ha tjänat som ättestupor, anses det inte längre troligt att de faktiskt har funnits och använts, utan snarare är det en seglivad myt.

Ättestupan nämns i flera äldre källor, exempelvis Prokopios i sin beskrivning av herulerna från 500-talet. Solinus skriver om de lyckliga hyperboréerna vid nordpolen där det är dag i ett halvår från vårdagjämningen till höstdagjämning och beskriver klimatet som så hälsosamt att människorna där inte dör utan kastar sig från en ättestupa[förtydliga] i havet.[1] En variant av myten är "ätteklubban", som alltså skulle ha varit en speciell klubba som använts för att slå ihjäl generation efter generation av åldringar.

I Sverige blev ättestupan nyupptäckt på 1600-talet i och med att den gamla isländska sagan Götrikssagan, där det berättas om Ætternisstapi ("Släktklippan"[2]), översattes till svenska och gavs ut. Sagan är det enda stället i litteraturen där ordet ætternisstapi förekommer[2]. Den svenske språkforskaren Adolf Noreen påbörjade[källa behövs] under sent 1800-tal ifrågasättandet av myten,[2] och det är numera accepterat bland forskare att ättestupan aldrig funnits.[3]


Vi mötte många hinder på vägen...... antagligen den senaste blåsten som vi hade för några dagar sedan.
- Om du inte möter några hinder på vägen, är det risk att vägen inte leder någonstans.....


Det gäller att vara stark och att kunna hålla balansen!


Skogen var helt trolsk...

Avbruten länge nog.......


I mörkret kommer ljuset!


Någonstans finns alltid ljuset.......


Vissa sår kanske aldrig kan läkas........


Livet är naturen, eller naturen är livet!

Man kan hämta kraft från någon annan, växa på någon eller av något!

 


När vi kom fram till målet....... någon hade satt stopp till ättestupan......... allt hade växt igen man såg knappt Örebro....

Målet är ingenting, vägen är allt !


Om man vill se grönskan så kan man göra det även fast det är höst!


TACK Johan B vi fick 4 timmar ensamma, det var länge sedan men behövligt och helt underbart!
Hoppa A sover gott inatt efter alla hinder på vägen mot utsikten!

Sov gott!

TACK!


SPA-kväll i Hagaby hos Irina!

Irina hade bjudit in mig och Sophia samt min vän Ann hem till Irinas nya hemmabygge spaa. Vi skulle få prova något nytt.
Irina hade med sig en lera från Urkrania, hon berättade att Tsarinnorna hade använt den för att bli yngre och vackra. Att drottningar och prinsessor hade varit där på 1800-talet och använt denna lera.

 

Det värsta var att leran luktade fruktansvärt, men som mormor sa vill man bli fin får man lida pin.....jag fick ta eteriskolja i näsan för ja det var vedervärdigt. Vi fick veta att det var myggor som hade tuggat leran, det kändes inte bättre må jag säga, jag höll faktist på att kräkas.....men in bastun och så kleta jag mig full av den svarta illaluktande leran.


Denna bild la jag ut på facebook och Sophias vän kommiterade den med å tänk att Sophia pasar i allt!


Och vackra Ann sa när hon tittade sig i spegeln att hon blev 5 år yngre.
Ja jag känner oxå skillnad i ansiktet och framför allt på gäddhänget där jag kletade massor.
Det var lite svårt att få bort leran och sedan blev man jätte torr, men vi fick en jätte fet kräm som skulle användas efteråt. Så var det hem till korgen och sova sin härliga skönhetssömn.

Det var en härlig mysig och nyttig kväll. Irina kommer att ha så man kan boka in sig där några stycken och göra en föryngringskur. Jätte trevligt och mysigt som jag varmt kan rekommendera. Är du intresserad så hör av dig så kan jag förmedla Irinas telenummer.

TACK Sophia och Ann, lika trevligt jämnt att vara med ER!

TACK Irina för din otroliga gästvänlighet i din källare!Härligt i Sunne! Härliga Eva!

I torsdags hade jag kurs i Sunne om njurar och endokrinakörtelsystemet. Vi skulle vara hemma hos Maria men vi fick hux flux flytta in till Sunnes folkhögskola och låna deras lokaler. De var så trevliga där och Ninnie som var naturkunskapslärare där började prata om Kretsloppshuset i Sunne och då frågade jag om hon kände Eva Ulvmyr och då blev det ett glädje tjut. Vad kul sa jag för det är till Eva jag skall åka efter kursen och sova över där.
Vilket sammanträffande! Hur som helst så kanske det blir homeopatikurser på Sunne folkhögskola, det var det som blev så bra att vi bytte lokal.
Tänk att det finns en mening med allt.
Kursen gick bra och dagen gick jätte fort, dagarna går fort när man har det trevligt och roligt på samma gång.

TACK kursdeltagana i var fantastiska! Hoppas vi ses igen. Tog tyvärr inga bilder så fort gick dagen.

Kom hem till Eva och Olle och blev bjuden på en underbar middag. Eva hade tagit ledigt förmiddagen för att vi skulle få lite mer tid att prata och att vi kunde gå en liten promenad på tomten. Här fungerade inte min mobil, var verkligen i skogen......Värmland.Här är Eva i sitt fina växthus, hon visar färgen på blomman från dagen, den är mycket mörkare än den brukar, jag fick frön med mig hem.


Underbar basilika så stora blad och doften var bara så underbar!


Vi gick in i fårahagen och mot Gårdsjön.


Hunden sprang före oss, vilken morgon vilken utsikt, så härligt jag blev lycklig bara av att betrakta detta vykort.


Här pågick ett bastuflottebygge....så mysigt att sitta där och basta.....


Evas man Olle hade byggt båthuset, så fint!


Det var lika fint på insidan.....vita väggar och gröna möbler, deras flickor hade haft kräftskiva här i båthuset förra helgen. 
Min fina kloka underbara vän Eva Ulvmyr, vi träffades på gymnastiet och blev bästa vänner. Vänner det är verkligen det bästa man kan ha...... det är viktigt att bry sig om sina vänner och vårda vänskapen. Det konstiga med Eva och mig det är att vi träffas inte alls mycket, men när vi träffas så känns det precis som förr, att vi aldrig någonsin har varit ifrån varandra. Jag tycker att det var fantstiskt att vi som 16-17 åringar bestämnde att våra döttrar skulle heta Amanda om vi fick några barn, och vi fick varsin Amanda...... drömmar/önskningar slår in!
Jag sov över i Evas Amandas säng.... sov så gott! Vi har tre flickor var... mer än vad vi kunde drömma om då!
Fantastiskt!


Huset är så härligt vackert, ja ett drömhus!


Luktärtor är en annan sak som vi gillar gemensamt, de luktade så härligt!


Det är de små detaljerna som gör det, så vackert!


Så härligt vildvin, vilka höstfärger, jag bara älskar det!
Kunde ha tagit så många bilder men jag ville verkligen vara med Eva, höra hennes berättelse och hennes underbara humor och skratt. Hon kan konsten att berätta man ser hela händelseförloppet och så gör hon så många underbar miner i sitt vackra ansikte som får mig att må så bra! TACK EVA!

TACK för middag, tack för skratt, tack för frukost, tack för underbar morgon promenad!

Hoppas på fler kurse i Sunne så vi kan mötas snart igen!

TACK!


Nu har Amanda flyttat igen...

Amanda har börjat på Mora folkhögskola så i lördags åkte Alva och jag dit med bilen proppfull.


Ja så kom vi äntligen fram till ett fantastisk plats. Här Amanda utanför skolan.


Det fina nyrenoverade köket i Mora.


Naturligtvis fyllde jag Amandas fack i kylskåpet med massor av "godsaker", inte svårt att se att jag varit där.
De andra elverna hade betydligt mindre i sina fack...


Hittade en underbar staty där.
Ja hur kul får man ha egentligen!


Så hittade jag ett av mina favorit djur, Berguv, så stor......


Det satt en kattuggla(tror jag att det är) bredvid, även den så fin.


Och den här ugglan var oxå så härlig, kunde inte titta mig mätt på den. Det är mäktiga vackra djur.


I gamla rektorsbostaden hade eleverna sina sysalar, en gammalsymaskin hängde på verandan.


Amanda har börjat på modeakademin, det verkar så roligt... ja jag skulle faktiskt vilja gå där själv....De har bra arbetspoesi där...... i köket ...


Amanda har redan designat en iPadväska, hon hade hittat en gamma skinjacka som hon klippte sönder och sydde med en halvdragkedja ihop den, jätte fin, bra jobbat Mandy.....


Jag blev förtjust i detta konstverk av sydda trådar hit och dit...


Vi såg måna mysiga härliga hus i Mora.Vi gjorde i ordning en arbetshörna åt Amanda.


En sydocka och spegel hade vi med oss i bilen....


Egen toa på rummet, vad skönt!


Vi märkte allt med den nya märkmaskinen...

såja nu hade vi fixat och hjälpt Amanda att få hemtrevligt på rummet.
Hon gör allt jag drömt om bo i London, bo på Folkhögskola osv.....det är väl det enda som jag ångrat som jag inte gjorde när jag var ugn. Men nu får jag vara med i en liten del...

Skolan verkar jätte bra och Amanda trivs.

TACK och ha det bäst!

TACK

Fantastisk dag vid Sjölunda, härliga bilder på Fåsjön, 1 sep

Som alltid möts "Homeopatiflickorna" i Sjölunda hemma hos Barbro och Ingvar. Vi är ett gäng som älskar homeopati och varandra, vi har verkligen blivit ett bra gäng, tror att det är 10-12 år vi har träffats.


Asta och Eva innan vi skall ut och gå den årliga promenaden.


Solen bara sken upp när vi kom fram, Fåsjön låg helt blank och såg ut att sträcka sig till Världens ände.... en härlig höst dag.


Kunde inget annat än att sitta ner och andas in allt det vackra....så härligt!


Barbro alltid lika glad och nyfiken på livet, det är det som gör henne så ung.....så härlig!


Här kommer härliga bilder som pratar för sig själva:


Sofie och mormor Lena, Asta med vandringsstaven i högsta hugg.


Mina ögon ramlade bara rakt in i det vackra....tog så många kort, hoppas kunna använda bilderna i min kommande bok.


Sofie visar Lena alla vackra stenar som hon plockat.


Rosmarie med Sofie stenletaren i bakgrunden.


Dagkåpan, manteln för kvinnor!


Vackra svampar dök upp, tyvärr känner jag inte till vad de heter, men mönstret var fantastiskt.Vattnet pålade på, den lilla bron erbjöd andra sidan.Naturen skapat underbara djur...Det var Barbro som hittade fågeln/djuret hon har blick för det, hennes tomt är full av dessa underbara varelser.


Sedan blev det härlig lunch, Eva hade gjort en tomatpaj med rivna äpplen och färsk basilika med ost, den var så god...mums jag hade köpt bröd från Malins bageri och Barbro hade gjort taboli mm det smakade verkligen gott.


TACK för en härlig dag, en dag att minnas i hjärtat!


RSS 2.0