Ny utbildning starar fredag den 14 sep välkommen!

                      Välkommen till En ny vidareutbildning för terapeuter:

Existensanalytiker!

 

Nu har Du möjlighet att delta i en unik kurs om örtmedel, och utrensning av gifter från kroppen. Dessutom får du lära Dig 7 olika analysformer som sammanställer olika "tecken" om kroppens hälsostatus.

  • På ansiktets tecken
  • På tungans form,      beläggning, färg och geografi
  • På iris (ögonen)
  • På Back Shu (ryggen)
  • På Gua Sha      (skrapanalysmetod) och behandling
  • På naglar
  • På tandfocus (terapihinder)

Vi lägger stor tonvikt på behovet av avgiftning från kemikalier, bly, amalgam, kvicksilver, hudvårdsprodukter, kläder, rengöringsmedel mm. Kroppen behöver/måste bli av med de miljögifter som finns i systemet för att kunna återfå hälsan. Du kommer att få lära dig att hantera olika infallsvinklar, hur vi ska tolka kroppens signaler/tecken och om hur rena örter hjälper dig till bästa resultat. (Örtpreparaten är endast tillgängliga för de terapeuter som är med på utbildning.) Många nordiska örter är med i produkterna. 

 

Herba Plus har utvecklat en unik serie örtpreparat för förebyggande, underhållande och välbefinnande. De bygger på den traditionella kinesiska medicinen och är sammansatta för att verka balanserande och adaptogent. Örtmedlen har GMP-standard. Tillvägagångssättet bygger på konsultation med varje kund/besökare innan några preparat rekommenderas. Man ställer en hälsoanalys vid första besöket, genomför därefter en kropps- utrensningskur i flera steg, och ställer ytterligare en analys vid andra besöket. Först efter en rensningskur är det möjligt att förstå den riktiga orsaken till patientens problem och genomföra åtgärder. Vi går igenom kroppens många olika problem och hur den skall återfå hälsan på bästa möjliga varaktiga sätt.
Fokus ligger på kombinationen av olika "tecken" på kroppen och örtbehandling med goda resultat. Konceptet är att produkter anpassas till analyserna.

Detta är en helt ny spännande utbildning för terapeuter. Den är upplagt på 9 heldags träffar under hösten -12. Nytt för hösten är att vi kommer att ägna nästan en hel dag till varje analysmetod. Ett helt unik nytt kompendium för varje analysmetod.
Vi varvar teori med praktik, analys av kursdeltagarna. Anatomi och sjukdomslära ingår varje gång. Olika tema på organ och problematik vid varje träff.

Du få ett Diplom med titel Existensanalytiker vid deltagande i 1 grundkurs samt de övriga 8 stegen.
I kursen ingår receptblock, journalkort, plansch, Gua Sha skrapan samt unika kompendium varje gång.

Kurstillfällen:

Grundkurs den  14 sep,  kl 10-17
Denna dag är till för grunderna av produkterna och hela utrensningen. Vi nosar lite på analysmetoderna och du kan känna in om Existensanalytiker är något för dig.

Två datum att välja mellan.
Steg 1, 21 sep kl 10-17.00
Produktkännedom, vi studerar mage och tarmens funktioner samt dess sjukdomar, tonvikt på candida. Utbildning i ansikts- och tunganalys, teoretiskt och praktiskt på varandra. Ett unikt kompendium ingår. (finns ej att köpa)

Steg 2, 5 okt okt kl 10-17
Produktkännedom, vi studerar hjärtat och leverns funktioner. Utbildning i naglar och tänders budskap, teori och praktiska övningar. Ett unikt kompendium ingår.

Steg 3, 19 okt kl 10-17
Produktkännedom, vi studerar njurar och binjurars funktioner. Utbildning i irisanalys, teori och praktik. Ett unikt iriskompendium ingår del1.

Steg 4, 2 nov kl 10-17.00
Produktkännedom, vi studerar endokrina körtelsystemet, ”hormondag”. Fortsättning på irisanalyser, del 2.

Steg 5, 9 nov kl 10-17.00
Produktkännedom, vi studerar lymfsystemet och värk i muskler och leder. Fortsättning med irisanalyser, teori och praktik, del 3.

Steg 6, 23 nov kl 10-17.00
Produktkännedom, vi studerar lungor och cirkulationen. Gua Sha skrapan som analysmetod och viss behandling. Unikt kompendium för Gua Sha. Praktiska övningar med Gua Sha skrapan på varandra. Medtag två handdukar.
Steg 7, 30 nov kl 10-17.00
Produktkännedom. Vi studerar hjärnan och känslor. Utbildning i Bach Shu som analysmetod och viss behandling. Unikt kompendium för Bach Shu. Handmassage och olika massage på handen för viss problematik. Hjälp till själv hjälp.

Steg 8, 14 dec kl 10-17.00
Produktkännedom. Sammanställning av hela kursen. Kvalitetssäkring samt Prov och Diplomering.

 

Kostnad och information:

Grundkurs 750 :-, övriga stegen 1200 kr per dag eller 8600:- vid betalning vid första tillfället för 8 steg. Du kan alltså välja att gå vissa steg eller att gå hela utbildningen. Stegen är helt unika och omgjorde från föregående år. Vi studerar mer ingående och lär oss en analysmetod i taget, iris kräver tre träffar för att lära sig det viktigaste.
Anmälan till Irén Svensson-Nylén, genom att betala avgiften till pg 83 10 481-0 Helheten, senast två vecka innan kursdagen. Utbildningen är på Alternativ Praktik Helheten, Vindens sal, Norra grev Rosengatan 3, 3 tr  703 64 Örebro, (nära resecentrum). Max 20 personer och minimum 5 st. Medtag egen lunch, eller så går vi ut och äter eller hämtar sallad till lunch. Möjlighet till att komma dagen innan, går att sova över i kurslokalen (plats begränsade) eller på Livin vandrarhem/hotell i Örebro, ange kurs på Helheten och ni får rabatt.
Irén är utbildad Homiatriker/Homeopat och varit verksam i mer än 20 år. Varmt välkomna till en spännande och lärorik utbildning! Telefon 019-100908 sms till 070-582 12 11.
 

 

 

 

 

 


Härlig dag i Örebro Stadspark i fredags 7 sep-12


Välkommen in i Blomsterparadiset här kommer bilder för att hämta kraft och att se att nautren är fantastisk!
NJUT!
Solen stod högt på himlen och luften var klar och ren!
 

Härligt sprakande färg...
 
från rosenlunden, hela hav med rosor......
 
 
 
 
Statyn Balans av Rickard Brixell
Thoma DiLeva sa en gång på en konsert, att man skall aldrig söka balans utan att man skall söka harmoni......
i blans finns två krafter som drar varandra, i ordet harmoni finns bara ett lugn....något att tänka på när alla strävar och pratar om balans.....
 
Som solar som sträcker sig mot solen......
 
Kraftens färg bara ökar ju längre tid man tittar p å den, sug in.......
 
 
Min Amanda var där för att fota en serie med Ellen modellen, mitt bland all prakt. Amanda har sytt upp kläder av gamla gardiner som folk har slängt...det är miljövänligt och helt fantastiskt! Mer arbeten och foton av min Amanda kan du se på http://www.amandaasp.com/
 
 
 
 
Häckar klippta som djur, här min ekorre, mitt kraftdjur!
 
Hoppas dessa vackra blommer gett dig en stund att njuta till!
 
 
 

Nu är jag här igen!

Jag har inte haft varken lust eller tid att blogga, men nu kommer hösten och det känns skönt att få krypa in lite och tända ljus.
Idag har jag haft alla mina flickor och barnbarn hemma på söndagsmiddag. Det är alltid lika roligt när de kommer.
 
Förra söndagen var jag hemma hos en vän Ulla och fotade aconitum, min mormor lärde mig att det är "två duvor i en vagn"


Visst är den fantastisk!

Aconitum, Stormhatt
Chock, rädsla och panikångest. Influensa och förkylnings, lunghinneinflammation, sjuk av kyla.Vit i ansiktet när förkylningen bryter ut, känner sig ruggig och att något håller på att hända i kroppen

Echinacea Purpurea (Röd Solhatt) känner väl alla till bra vid förkylningar.
 
Ha den bästa hösten!
 

Hälsodag bli friskare den 29 sep kl 11-17.00

Hälsodag Bli Friskare den 29 sep! Vi börjar sälja biljetter imorgon!
Friskcentralen Helheten, Norra Grev rosengatan 3 Örebro
Program
Föreläsningar:
11.30 Djurshälsa
12.00 Sedona metoden-släpp taget om det som gnager dig!
13.00 Vad styr ditt liv?
13.30 Vad tidigare liv kan berätta!
14.30 -16.00, Helmetoden, Healing demonstration med
Hans Thörn
Work sop
11.30 Skapa ditt liv!
13.00 Magisk healing
14.30 DansGlädjemix
16.15 Meditation med Raphael Mabo
Prova på 50:-
Handmassage, Ljudvågsmassage, Bowen, Bars, Tuinamassage, Kinesisk ansiktsbehandling, Reconnectivehealing och Chakrabalansering.
Prova på 100:-
Medial coachning,
Thaimassage, oljemassage, Medialsittning.
Konstutställning:
Vardagsmagi och Målning från hjärtat
Bra Bar
Djurshälsa och Alovera produkter
försäljning av Cd, böcker, affirmationskort, smycken , änglar mm
Back to being försäljning av böcker
Prova på måla för glädje och läkning under hela dagen
Tipspromenad osv
En dag du inte kan missa!
Förköp 100:- boken Hel av Hans Thörn ingår, samt en rabattcheck hos Helheten för 50:-
kom och köp din biljett snarast begränsat antal!
ring 019-100908 eller mejla på info@helheten.net 

Agrohomeopati så spännande att läka växter med Homeopatiska medel!

AGROHOMEOPATI: HUR MAN MED HOMEOPATI LÄKER VÄXTER OCH FÖRBÄTTRAR JORDEN
Hans Elvesjö
VAD ÄR AGROHOMEOPATI?
Agrohomeopati använder potensierade lösningar för att minska sjukdomar hos växter och att förbättra jorden. Många av de här lösningarna är homeopatiska men andra är biodynamiska. Med agrohomeopati kan man exempelvis bota träd med en enkeldos Belladonna och göra öknen odlingsbar.

HISTORISKT PERSPEKTIV
Växthomeopati nämndes för 200 år sedan av Baron von Boenninghausen, som var svärson till Hahnemann. Han hade lite kvar av några medel. Med dem vattnade han blommorna. Han noterade att det hade en effekt men han gjorde inga vidare undersökningar. Charles Darwin noterade också att potensierade medel hade effekt på växter.

Vaikunthanath das Kaviraj
Kaviraj, författare till boken Homeopathy for Farm and Garden, blev 1986 intresserad av att använda homeopatiska medel till växter och i jord när han var i Schweiz. Han behandlade en familj och deras husdjur med homeopati. Då frågar mamman i familjen om man inte kunde behandla växter också. Kaviraj visste inget om det. Då undrade hon om han inte kunde fundera ut någon lösning på problemet. Hon ville att han skulle behandla hennes äppelträd, som var täckt med röda prickar, som såg ut som rost. Trädet drack mycket vatten och hade sura frukter vid plockningen. Man kunde se hur sjukdomen spred sig bland träden – som en epidemi, likt scharlakansfeber. Med hjälp av törsten, fläckarna och vilken hastighet sjukdomen spred sig kom Kaviraj fram till medlet Belladonna. Efter några dagars behandling återfick äpplena sin söta smak och fläckarna försvann. Den här framgången fick honom att vidareutveckla agrohomeopatin.

UTVECKLINGEN BÖRJADE
Kaviraj började systematiskt testa agrohomeopatiska medel och startade en kampanj som gick ut på att försöka övertala jordbrukare att använda homeopatiska medel i stället för kemiska. Hans nästa stora upptäckt var att han kunde använda Helix tosta på sniglar och han fann också att det homeopatiska medlet Silicea gjorde att jorden hålla större mängder vatten och näringsämnen under en längre tid.

AUSTRALIEN
1990 flyttade Kaviraj till Australien för att experimentera med sjuka växter i större skala. Snigelmedlet tog västra Australien med storm. Sex månader efter det att det kom ut på marknaden hade medlet lyckats eliminera de flesta sniglarna inom Perth-området.
Men hans reslutat med Silicea var mer betydelsefullt. Efter att ha behandlat 100 ha öken i sex veckor innehöll marken tillräckligt med vatten under ytan för att marken skulle vara odlingsbar. Innebörden av detta är enorm för världens jordbrukare, som bor i torra områden. Den australiska jorden består ofta av sand och damm. När vatten kommer i kontakt med jorden tenderar den att bilda ett lager av damm. Detta gör att vattnet i stället rinner, pga dammlagret, bort från jordytan i stället absorbera vattnet. Silicea förändrar osmosen i jordpartiklarna dvs i stället för att avvisa vatten så absorberar istället jorden vatten.

MILJÖFÖRDELAR
I stället för att använda miljövänliga gödningsmedel använder man den vanligaste formen, vilken innehåller kväve, fosfor och kalium. Men eftersom gödningsmedlet saknar förmåga att absorberas av jorden kommer det att föras med vattnet till närmaste vattendrag och förorena detta. Förutom att vara dyrare än homeopatiska medel så förorenar konventionella gödningsmedel grundvattnet. Pesticider, gjorda av fossila bränslen, är miljöfarliga för de ackumuleras i näringskedjorna.
Kaviraj menar att om man inte använder konventionella gödningsmedel och pesticider kommer konsumtionen av fossila bränslen att reduceras med omkring 50 % och samtidigt skona miljön. Hans experiment indikerar att vi kan se fram emot en 30-procentig minskning av förlusten av sjuka växter och att växterna blir 30 % större. 30 % mer friska växter ger mer mat och växternas koldioxidupptagning kommer att öka med 30 %. Ett bidrag till att bekämpa växthuseffekten och minska ozonlagret.

NÅGRA AV DE VANLIGASTE AGROHOMEOPATISKA MEDLEN

Dosering - Om man använder ett medel i vätskeform - tillsätt 10 droppar till en liter vatten men om medlet är i pillerform - tillsätt 99 piller till en liter vatten. Skaka flaskan våldsamt omkring 50 gånger. Häll i vattnet i en 10 liters vattenkanna. Häll medlet på växtens rötter, vänta en vecka, upprepa behandlingen om det behövs. En dos räcker vanligtvis. För säkerhets skull – gör rent vattenkannan med varmt vatten efter användandet (Byrne).

· Helix Tosta – Detta är ett utmärkt medel mot sniglar med och utan skal. Det är gjort av upphettat snigelskal av en snigel som äter den vanliga trädgårdssnigeln. Detta medel varken dödar eller förgiftar trädgårdssnigeln utan hindrar dem från att äta dina växter. De finns fortfarande där men äter kanske ogräs i stället.

· Coccinella – Ännu ett medel gjort av en rovdjur, nämligen nyckelpigan. Det är ett utmärkt medel mot bladlöss och andra liknande insekter.

· Thuja – Medlet är gjort av växten med samma namn. Det är ett medel avsett för växter som har blivit angripna av insekter, som t ex borrande insekter, gallstekelns gallbildningar på grenar och blad samt bladätande larver från ett flertal insekter .

· Silicea – Medlet används för att ge växterna styrka. Växter, som är svaga eller inte utvecklas eller angripna av svampinfektioner, blir bättre av Silicea. Det används också för att få växter att gro och därmed skapa starka växter.

· Allium Cepa – Medlet gjort av lök används för att hålla skadeinsekter borta som morotsflugan (Psila rosae) och onion fly (Hylemia antiqua). Medlet används bl a när man odlar lök och morrötter tillsammans.

· Aconitum – För t ex shock, frost, omplantering från kruka till jord.

· Arnica – Skador, märken i form av fläckar på bark, omplantering från kruka till jord. Arnica hjälper mot shock och vanliga skador på växter.

REFERENSER
1. Homepathy Plus: Agrohomeopathy: An Introduction to Healing Plants and Planet with Homeopathy
2. Martin Byrne: Agrohomeopathy - using homeopathic remedies for natural pest control and treatment of plant disease.
3. Vaikunthanath Das Kaviraj: Homeopathy for Farm and Garden, 2006
4. Agrohomeopathy Workshop - Vaikunthanath das Kaviraj - National Botanic Gardens - April 26th, 27th, 2012
© Hans Elvesjö 2012


RSS 2.0