Ensam dag!

Vaknade i lägenheten, helt ensam.......
Vad skönt att bara få vara ensam och äga sin tid hela dagen. I dag är det min dag.
Amanda sov hos Ida(hjälper Isas mamma att städa just nu för att Ida arbetar),
Alva är hos Martina och mannen arbetar. Jag åt frukost på balkongen och njöt av krassen som börjar slingra sig runt balkongräcket, vilken livskraft, den riktigt sänder energi om att bli större. (Nu tänkte jag inte på vikten utan på själen)
Igår kväll var en fantastisk kväll. Babsan kom hit och vi gick till biografen och vi såg Mama Mia, med Meryl Streep i huvudrollen (min absloluta favorit skådespelerska, hennes ansikte speglar hennes känslor hela tiden, ögonkanten blir helt röda när hon känner sorg, rödnäsa när hon gråter mm, vilken vacker kvinna!) den var en så rolig film och Babsan och jag skrattade nästan hela tiden, vi skrattade när ingen annan skrattade i salongen. Musiken var ABBA låtarna från när vi var unga och bodde ihop. Många minnen dök upp med musiken båda glada och dåliga, så ibland kom en tår på kinden. Man rycktes med i musiken och känslorna bara välde fram, det blev en resa genom tiden........
Teamet känner ni säkert till om en ensamma mamma med en flicka som inte vet vems hennes pappa är, hon bjuder in tre st tänkbara pappor till sitt bröllop. Det gick en våg av männen i mitt eget liv, de dök upp en efter en, tillsammans med musiken. Det som hände i filmen kan iallafall aldrig hända mig, eftersom så gott som alla mina sk före detta är döda.
När jag tänker på det så känns det rysligt jag är ju inte 80 år, men 7 st av mina älsklingar har fått lämna jordelivet i ganska så unga år. Det spelade ingen roll vem av dessa sju jag hade valt, tydligt var att jag skulle bli änka i unga år(det var min tur med det i detta liv).
När Sopihas pappa valde att ta självmord, blev jag änka vid 29 år ålder, trodde att livet var slut då. Men jag hade en liten underbar tjej som tvingade upp mig i sängen och ville ha gröt. TACK, Sophia för att du finns! Du är själv mamma nu och vet att barn måste ha mat på sina bestämnda tider. Idag berättade Sophia att Maja ler så fort hon ser ett ansikte.
Då far mina tankar till hur kan bäbisar le? De har inga ord, ev ingen humor men ändå så ler de, det måste vara själen som är lycklig då dras mungiporna uppåt eller????????
Då sa Sophia att Isabella skrattar och ler, då kom en mening upp som jag såg på ett kort
- När du skrattar LER din själ......... otroligt vackert!
Babsan bjöd mig på en drink på Olerius tror jag att det heter, en pub bredvid. Drinken bestod av mixade jordgubbar med barcardi i och melon och lime  hängde på glaset. Lite nyttigt var det i sommarkvällens skymning. Det var så gott och friskt . Jag kan knappt minnas när jag tog en drink sist. Vi satt på uteserveringen och pratade minnen , det var Barbros sista semesterdag och min sista arbetsdag så våra liv korsades mitt emot...... ganska så spännande faktiskt. Eftersom jag tror på yin och yang principen så var det inte så konstigt....
Stor baksida lika stor framsida, det har jag alltid sagt till mina underbara små flickor, när de slog sig när de var små så frågade de alltid vad framsidan skulle bli......  ?
Ibland tror jag att det är därför de blivit så vidsynta och så lösnings fokuserade. Inte nog med det de är så fantastiska och hjälpsamma fast de är tonåringar. Bodil Isabellas farmor sa att vilka fantastiska barn du har, Lousie i Gbg sa detsamma. Det kan inte bara vara jag som tycker det utan jag får ständigt höra av alla i omgivningen om deras unika sätt. När Alva var 6 år kom det fram en annan mamma i affären och dök på mig direkt, - är du Alvas mamma? Ja sa jag och undrade vad hon hade gjort med hennes dotter. Men då säger hon - Jag har gått och undra vem du är och hur man kan göra för att få ett sådant barn som Alva......???
Min ögon tårades för det var inte direkt det som jag hade väntat mig utan någon mer negativt....
Jag hade inget svar för Alva har varit så "behaglig" ända sedan dagen då hon kom. Ett fantastisk naturbegåvat barn som nästan aldrig grät......... kanske lite mera allvarlig än Amanda men alltid korrekt på ettt ansvarsfullt sätt. Alva är en super duktig tjej i skolan och har lätt för sig. Amanda har fått kämpat mer med sina studier men ändå lyckats, för att hon har en vilja och en stark drifkraft inom sig. De är väldigt olika men folk som ser dem tycker att de är så lika.....
Jag är så tacksam för livet har gett mig mina barn, barn är våra lärdomar och det vi behöver möta mest i livet. De är speglar av oss själva, kanske inte alltid så lätt att ta.
Nu blev det väldigt privat och tjejerna kanske inte tycker om att jag lämnar ut dem. Men jag är så lycklig och stolt över mina tre vackra flickor med sina underbara sätt.... det får min själ att le och känna stor mening med livet.
Nu ringde Amanda och vi skall upp på stan "jakten" på look like Christina börjar bli allvarlig nu, eftersom vi skall åka till Köpenhamn den 4 augusti, nu är det hår som gäller.......
så nu måste jag slita mig ur mina tankar och datorn och försöka komma tillbaka till nuet och ine vara i drömmarnas värld...men så skönt det var. Bion hade nästan en RESAN (metoden Resan) effekt på mig jag upplevde gamla känslor som legat långt in och jag lyckats med musiken att skratta bort allt elände som varit. Det var skönt.


Låt Dagen komma som den vill!!!! Jag är REDO!



När du skrattar LER din själ!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0