Mina älskade barnbarn! Och barn!

Ibland kommer det ett sug, jag måste bara träffa Bella och Maja, det är som att vara nykär, man kan inte var utan den man är kär i.......       Så i torsdags när jag fick ställa in en kurs, då åkte jag för att ladda mig med kärlek!
Här är mina batteriladdare(miljövänliga):

Bella drar ner mig på golvet direkt när jag kommer, nu har Maja förstått att det är kul när mormor kommer.....jag skall sjunga bäbävitalam.......t o m katten Tommy vill vara med här är bara svansen.....

Snacka om vänligt bemötande när man kommer......En viss svartsjuka kan kännas i luften även från katten Tommy.....

Maja gav upp......måste kika vad mamma gör....

Kärleken från barn kan göre en människ hur stark som helst. Enligt Makrobiotiken så är barn yang dvs en kraftig motpol till yin......stress är yin.......barn är yang....så det är inte undra på att man laddas och blir hel......

Andra kärlekar har andra behov, hon vill inte höra Bäbävitalam längre...
Amanda skulle gå på Karrofesten och jag fick äran att sätta upp håret som en rosett...fick titta på en tjej från internett som pratade mandarin och satte upp sitt hår men det gick...så här blev det....

Visst blev den riktigt söt, men den tog sin lilla stund att göra.....
Men nu kan jag det, ifall resten av gänget vill ha rosetter i håret......

Det var maskerad, så Amanda hade bäbis teama, nappen hittade hon under sägnen på vårt hotellrum när vi var till Danmark i somras. Hon skulle titta om vi hade glömt något ph då hittade hon den lilla rosa turnappen.....
Man kan tro att Amanda är världens bimbo.....men hon har ett hjärta av guld, och hon städar här hemma och gör mysigt med ljuslyktor varje kväll...så när jag kommer hem så är det pysmys varje kväll.......TACK Amanda för att du är du!
Ibland kan man tro att man bor hos Amanda..... vilka tonåringar tar sådant ansvar för hemmet?
Amanda går bildfoto på Karro så hon älskar att ta kort......Nu börjar hennes blogg bli så poppulär att hon har tjänat pengar på den, det är verkligen roligt för hon lägger ner mkt tid på att fotografera......och på bloggen.

Alva är mer tonåring och jag får inte lägga ut henne på bloggen......men den tiden går nog snart över, även tonåren susar förbi med en väldigt fart, det är bara att stå på stand by.....och invänta.....

Ut i det soliga vädret idag!!!!!!
Det känns som våren är här!!!!!!

Besökare i veckan på Helheten....+ Värk i kroppen, Syra basbalansen

Jag kan inte berätta om alla som varit hos mig denna vecka. Men nu var det ytterligare en kvinna som har fått diagnosen IBS, och som inte får någon hjälp av mag och tarmexperter. Jag blir fullständigt galen....... hur tänker tarmexperterna tror de att tarmen har ett eget liv och att den inte tillhör kroppen? Jag är så glad att jag kan irisdiagnostik......denna kvinnas ögon berättade precis hur koppen tänkte och vad som var problemet. Hennes mag och tarmzon satt precis intill pupillen alltså var tarmen "rädd" att få kramp, kroppen gick på högvarv och tarmen kunde inte röra sig alls, det medförde stora smärtor precis när hon hade ätit. Och vad mer jo gallen producerade inte sina safter och då får inte magsäcken hjälp med spjälkningen och då får tarmen föda som är obearbeta klart att tarmen blir rädd då. Föregående organ har inte gjort sitt jobb........ inte läkaren eller de hade inte gått vidar ingen hade kollat gallan, trots att kvinnans mor hade haft jätte mkt problem med gallan.......jag blir så trött, så trött och tappar förtroendet för skolmedicinen totalt.....mage, tarm och hud det fungerar inte alls för dem. Inte nog med det kvinnan hade fått serratonin höjande medel mot depression, det var det so mläkaren hade att erbjuda för att tarmbesvären var psykiskt!!!! Klart man blir deprimerad av att få fruktansvärda magsmärtor när man har ätit varje gång......

Tarmpaket är väldigt stort i vår kropp, 11 meter...vi tar upp vår näring till hela kroppen, självklart är det vårat viktigaste organ, 80-90% av vårt immunförsvaret sitter där. Kan vi inte ta upp näringen så är det själklart att vi blir sjuka.......
Alla besvär har en relation till vår tarm, alla så sk sjukdomar börjar där! Äte vi rätt föda så är det svårt att bli sjuk!

Värk
Många många har ringt denna vecka och pratat om värken i kroppen. Så fort det blev mildare väder så fick de som har besvär mer ont i kroppen......läkarna säger att det har inget med vädret att göra men alla som  har värk kan känna samband med det.
Här kommer information från mitt kurskompendium om funktionsmat:

 Syra-inlagring i kroppen.

Bindväven:

Den viktigaste syrainlagrings platsen i kroppen är bindväven som har en förmåga att ta upp och till synes trolla bort syrorna. Bindväven (kollagenet) börjar förändras och fungerar sämre och degenerationen av bindväven vid t.ex. förslitningsskador och åder-förkalkning (artrioskleros) påskyndar dessutom ytterligare inlagring av syror.

Skelettet:

I samband med upplagring av syror i skelettet förloras kalk vilket i sin tur medför att skelettet blir försvagat och poröst. Urkalkning är mycket vanligt idag.

Cellerna:

En annan upplagringsplats av syror kan vara cellerna. Där är det redan normalt mycket surt men där finns sannolikt plats för ytterligare upplagring, vilket kan störa cellernas funktion och orsaka mycket grava sjukdomar.

  

Kallt väder gör blodet surare och varmt gör det mer basiskt.

Syra-bas-balansen påverkas av generna, kosten, matsmältningen, stress och av vädret. Försök har visat att om man tillför ett basöverskott till en person som man förmodar har stora upplagringar av syror, så fortsätter urinen att under kanske ett halvt år eller längre att utsöndra ett syraöverskott. Detta kan sägas vara ett indirekt mått på upplagring av syror, ett mått som erhålles i efterhand, i kroppen. Dessa försök tyder på att kroppen kan upplagra stora mängder syror i sina reserv-lager och att det kan ta mycket lång tid att få bort detta syraöverskott. Under hela denna tid hålls blodets pH-värde normalt.


Mäta surhetsgraden (pH-värdet).

Hur skall man då veta att man befinner sig i balans ? Ett riktmärke kan vara att då och då testa morgonurinen t.ex. med ett lackmuspapper. Om man då ligger neutralt eller enbart obetydligt på sura sidan tyder det på att man, när det gäller syra-bas-balansen troligen befinner sig på en hälsosam nivå. Är urinen däremot mer eller mindre starkt sur kan det innebära att man har skaffat sig stora lager av syror i kroppen eller att man bara för tillfället är sur. Alkalisk reaktion hos dygnsurinen är mycket ovanligt och förekommer huvudsakligen hos mycket renläriga vegetarianer (veganer) som även undviker bröd och mjölmat.


Syrorna ger olika symptom (sjukdomar).

När födan ger upphov till övervägande sura ämnesomsättningsprodukter måste kroppen själv tära på sin mineralreserv för att neutralisera dem genom att bilda salter. Men denna mineralreserv är inte obegränsad. När kroppen blir alltmer översyrlig märks detta så småningom på slemhinnorna, dessa mineralrika hinnor som omger kroppens organ för att skydda mot frätangrepp, blir mer och mer irriterade ju mer mineraler de måste släppa till.

Får detta fortgå kommer syrorna att upplagras i kroppen och ge upphov till en rad besvär som t.ex.:

* Fibromyalgi 
* Reumatism 
* Gikt
* Benskörhet
* Njurbesvär
* Polyper
* Hemorojder.

Fortgår förgiftningen bildas så småningom 

* stenar i gallblåsa och njurar.

Det är inte enbart stenarna som ger smärta vid gall och -njurstens- anfall, utan det är även syrorna som trängt in i gallblåsa respektive njurarna som gör ont. * Magsår kan också misstänkas vara en översyrnings sjukdom. Likaså urkalkning av skelettet, * osteoporos, en utomordentligt vanlig sjukdom som medför att skelettet blir skört.

  

Kosten

Den syrabildande kosten innehåller låga halter av natrium, kalcium och magnesium och den sänker dessutom nivån av kalium och magnesium i nervcellerna vilket kan leda till att man förlorar sin mentala klarhet (tanken blir trög), samt ge utrymme för mycket grava sjukdomar. Ett slött sinne och nedsatt mental förmåga är typiskt för många som äter starkt syra-bildande kost.

Tungmetallförgiftning ger också denna effekt på sinnena. När du blir medveten om din kropps reaktioner på olika sorters mat, har du möjlighet att undvika att få symptom på t.ex. mat-allergi och annan ohälsa. Vi bör upprätthålla en rejäl reserv av basiska mineralsalter för att kroppen i en krissituation skall kunna neutralisera ett syraöverskott.


Symtom på syra-överskott

Vid sjukdom får vi nästan alltid ett syraöverskott (acidos), vilket innebär en försurning av olika grad. Symptom på acidos är exempelvis:

* vätskesvullnader
* onormalt lågt blodtryck
 * sömnlöshet

* inflammerade leder
 * illaluktande avföring  

* svårighet att svälja
 * tänderna är känsliga för vinäger eller

   sur frukt.

Orsaken till försurningen är nedsatt funktion i levern, njurarna eller binjurarna, vilket i sin tur kan bero på felaktig kost, övervikt, vitaminbrist, undernäring samt försurning i miljön. 

* Hårdträning
 * stress och negativt beteende och känslor  -

   ilska, rädsla och ångest producerar mycket syror.

Kost som är fulla med nyttiga antioxidanter skyddar mot cancer! 
Antioxidanter är kemiska molekyler som förebygger oxidation i våra celler. Antioxidanter anses bekämpa de skadliga fria radikalerna och anses centrala för en långlivad hälsa.
Vitaminerna A, C och E räknas som antioxidanter, där vitamin C och E räknas som de viktigaste antioxidanterna. Även mineralerna selen, zink, koppar och magnesium ingår i en del enzymer med antioxidantiska egenskaper. Coenzymet Q10 är även en antioxidant som kroppen kan producera själv, men som avtar med stigande ålder.  Antioxidanter anses sämre som kosttillskott än som ren föda! Mat som har en kraftig färg är ofta goda antioxodanter, röd, grön ... Grönt Té är en superantioxidant.  Antioxidanter finns det gott om i frukt och bär och grönsaker, mörkgröna bladgrönsaker som spenat. Alla kålväxter är superantioxidanter. Karotenoider (betakaroten) som innehåller gula och röda växtfärgämnen är även bra antioxidanter: exempelvis morötter, röd paprika och granatäpplen. Antioxidanter finns även i nötter och frön.  Kroppen kan även framställa antioxidanter själv, så kallade kroppsegna antioxidanter. Antioxidanter från maten förbättrar kroppens förmåga att framställa dessa kroppsegna antioxidanter, därför bör du tänka på vilka antioxidanter din mat innehåller. Kroppen försöker själv balansera och skapa de kroppsegna antioxidanter som behövs för att binda de fria radikalerna, vid kroppslig obalans så kan de fria radikalerna skapa sjukdomar i kroppen, exempelvis cancer.

Bra för att:  motverka hjärt- och kärlsjukdomar, för tidigt åldrande, grått hår, grå starr, inflammationer, neurodegenerativa sjukdomar som Parkinson, Alhzeimer, senil demens. Är förebyggande mot cancer.

Att tänka på: Grönt té anses ha sex gånger mer antioxidantisk effekt än svart té. Rött vin är en god antioxidant och kan med fördel intas några gånger i veckan i mindre mängd. Även kaffe anses ha antioxidantiska egenskaper.
Det finns ett flertal andra ämnen i vår kost som räknas som antioxidanter och nya hittas hela tiden. Lykopen som finns i tomater (tomatketchup) och flavonoider som finns i soja, rödvin, svart té och grönt té är några av dessa antioxidanter. Astaxantin den röda färgen i fisk är en annan antioxidant. Det finns även gott om selen i fisk. Svavel ingår i många antioxidanter. Glutation och liponsyra är en typ av antioxidanter som kroppen kan producera själv. Två enzym med antioxidantiska egenskaper som produceras i levern är SOD (superoxiddismutas) och GP (glutationperoxidas). SOD finns i 2 former, dessa är beroende av mangan och järn respektive zink och koppar. GP är beroende av selen. Nötter och frön, mörkgröna bladgrönsaker samt fullkornsprodukter innehåller bl.a. dessa mineraler.


Fria radikaler

Antioxidanter skyddar mot de fria radikalerna (syreradikalerna) som är en restprodukt som bildas vid ämnesomsättningen. De fria radikalerna finns naturligt i kroppen och det livsviktiga syret som vi inandas behövs för att kunna skapa dessa. De fria radikalerna har ett ojämnt antal elektroner och är starkt reaktionsbenägna. Vid ett överskott av radikaler kan kroppen skadas. Vår kropp oxiderar då inifrån och åldras på det sättet snabbare (att kroppen rostar inifrån kan jämföras med metaller som rostar när de mister sina elektroner). 
Vi har även ett visst behov av fria radikaler. De bekämpar svampar, bakterier och virus och är bra för immunförsvaret, men i sin negativa form kan radikalerna angripa arvsmassan, DNA och anses även kunna skapa cancer. Radikalerna anses påskynda åldrandet och kunna ge en massa följdsjukdomar som: allergier, reumatism, ledinflammationer (artrit), diabetes, tidigt grått hår, MS, Parkinson mf.  De fria radikaler ökar kraftigt vid stress samt om man har toxiner i form av tungmetaller lagrade i kroppen. Tungmetaller är mineraler som kroppen inte har något behov av och som finns som överskott i kroppen. Stor risk anses dessa ha när de inte är organiskt bundet i kroppen utan flödar fritt som joniska metaller. Exempel på tungmetaller är kvicksilver (finns i amalgam), bly men kan även vara järn, koppar och zink mf. när dessa inte är organiskt bundna i kroppen utan flödar fritt som joniska metaller. Kunskapen om tungmetallernas negativa påverkan är ganska ny och inte helt accepterad av alla.
Friterad mat, alkohol, luftföroreningar, kemikalier av olika slag är även källor till fria radikaler. Starkt klorerat vatten, avgaser samt tobak innehåller också höga halter av syreradikaler.
 De fria radikalerna som har underskott på elektroner blir positivt laddade. Detta innebär också att de verkar försurande på kroppen när de fått ett lägre PH-värde, se syra/basbalansen. Exempelvis atomen väte består av en elektron och en proton när den är i balans, den har då beteckningen H. Om den skulle mista sin negativt laddade elektron så skulle den få beteckningen H+ som är en positivt laddad vätejon. Denna är försurande och frätande för kroppen, och gör så att kroppen oxiderar, rostar inifrån. Ju fler fria positiva vätejoner desto sämre. Elektroner har den förmågan att de vill verka i par kring en atom, och om obalans uppstår så försöker de ta en elektron från en annan atom eller molekylär förening, därvid uppstår obalans där istället. Detta kan leda till en lång kedjereaktion där fria radikaler bildas och i slutändand kan detta leda till att celler skadas och mutationer uppstår, vilket är en grogrund för cancer och andra elakartade sjukdomar. Exempelvis den fria radikalen i joniserat järn får formen Fe++ när den saknar elektroner och 2 elektroner har lämnat järnet. Fria radikaler är atomer som saknar sitt elektron par. Fria radikaler försurar kroppen.

Från Kurt Sandviks hemsida. Ät 7 ggr så mycket basiskt (+) som surt (-). Då blir pH- värdet i aktiv svett och morgonurin svagt basiskt (ung. 7,3). Ät även tillskott av kalcium-/magnesiumkarbonat för att säkra pHt, (1 st rågad tsk/ dag). 
Här kommer en tablell där du kan titta vad so mär baskikt, man skall äta  80% basik mat och 20% syrabildande mat,
det är det största felet som vi gör att vi vänt på det hela. Har du värk så ät så mkt basisk mat du kan!

NÖTTER

 • Hasselnötter - 1
 • Jordnötter - 15
 • Kokosnötter - 4
 • Mandel, söt - 1
 • Paranötter - 10
 • Valnötter - 8

MEJERIPRODUKTER

 • Komjölk + 4
 • Mesost, norsk + 4
 • Ostämne, vitost - 17
 • Schweizerost - 17
 • Skummjölksost - 14
 • Smör, saltat - 6
 • Vassle + 4

KÖTT, FISK OCH ÄGG

 • Fisk (ej lutfisk) - 10 till -19
 • Hönsägg ( utan skal ) -23
 • Kött - 10 till - 24

SPANNMÅLSPRODUKTER

 • Bovete, skalat - 7
 • Bovetemjöl - 4
 • Grahamsmjöl - 17
 • Havreflingor - 30
 • Havregryn, oprep - 13
 • Havremjöl - 33
 • Korn, kornet - 22
 • Korngryn - 20
 • Majs, majzenamjöl - 6
 • Majs, skalat - 14
 • Råg, kornet - 17
 • Rågmjöl - 16
 • Ris med fröhinna - 51
 • Ris, polerat - 11
 • Vete, kornet - 38
 • Vete, stärkelse - 6
 • Vetekli - 39
 • Vetemjöl - 8

ÖVRIGT

 • Brännässlor + 35
 • Margarin, saltat - 4
 • Olivolja - 6
 • Russin + 16
 • Svampar, hatt + 3
 • Fiskbullar med ben i + 1
 • Kalciumkarbonat + 800
 • Magnesiumkarbonat + 800
 • "pH-skorpan" + 4
 • pH-müsli + 7
 • pH-vin + 1

FRUKT OCH BÄR

 • Ananas + 4
 • Apelsin + 10
 • Aprikos + 5
 • Banan + 6
 • Björnbär + 7
 • Blåbär + 4
 • Citron + 10
 • Dadlar, torkade + 7
 • Druvor + 7
 • Fikon, torkade + 28
 • Hallon + 5
 • Jordgubbar + 2
 • Katrinplommon + 8
 • Klarbär + 2
 • Krusbär + 9
 • Körsbär + 3
 • Lingon - 6
 • Mandariner + 12
 • Mirabeller (plommon) +4
 • Nypon, torkade + 15
 • Persikor + 5
 • Plommon + 6
 • Päron + 3
 • Äpplen + 4

BRÖD

 • Basbröd (pH-bröd) + 7
 • Rågbröd, vanligt - 6
 • Rågbröd, knäcke - 9
 • Rågbröd, sammalet - 22
 • Vetebröd, siktat - 11

GRÖNSAKER/ROTFRUKT

 • Blomkål - 3
 • Brysselkål - 9
 • Bönor, bond - 10
 • Bönor, bruna - 8
 • Bönor, gröna m balja - 4
 • Endiver + 9
 • Gurka + 31
 • Gräslök + 8
 • Grönkål + 4
 • Humlekott - 15
 • Kronärtkocksbotten - 4
 • Kålarter, övriga + 5
 • Kålrot + 4
 • Kålrovor + 4
 • Lök, gul + 3
 • Melon utan kärnor + 2
 • Morötter + 10
 • Palsternacka + 7
 • Potatis utan skal + 5
 • Purjolök + 9
 • Rädisor + 6
 • Rättika + 28
 • Rödbeta + 11
 • Rödkål + 3
 • Sallat, huvud + 14
 • Selleri, blek + 11
 • Skärbönor + 7
 • Sojabönor, gula - 10
 • Sparris + 1
 • Sparrisknoppar - 14
 • Spenat + 9
 • Tomat utan kärnor + 14
 • Vitkål + 6
 • Ärtor, färska + 5
 • Ärtor, socker gröna 0

Min förhoppning är att kunna hjälpa dig som har värk, när vädret växlar ät då hirsgröt/hirsoppa 2-3 ggr per dag, det ärså basiskt att alla syror som ger värk försvinner.
Lycka till!

Miljövänligadukar att städa med!

Vi hade ett miljöstädparty på Helheten. Fantastiska trasor gjorda av petflaskor, fibrer som suger upp fett och smuts. Bara vatten och dessa dukar ger ett skinande hem. Kattis visade oss dessa härliga dukar. Vissrligen kostade de att köpa in men det är pant på dem när man förbrukat dem. Men min känsla är att de håller länge.
Jag kommer att ha ett städparty på Helheten den 4 maj om ni är intresserade att komma och prova dem. Sophia bokade även in ett party. Jag fick städat på Helheten......det var bra!
Här ser vi dukarna, fönsterputsskrapa, toaborstar ja allt inom städ.....vantar som man stoppar in hela handen i och gör cirkelrörelser med, fantastiskt för de som har värk i sina händer.
Här är vi i fullgång med golvet på Helheten, det var faktiskt jätte roligt alla fick lära sig använda dukarna, golvmoppen var fantastisk! Golven blev verkligen rena och blanka.....
Vi hade en spray flaska som man pumpade upp trycket i och sedan sprayade golven med bara vatten och så tog man moppen och gjorde cirkelrörelser, för att det skulle komma in syre och suga upp smustset, det fungerade........Vi hade så roligt......
Så här såg det ut...en oanvänd duk och en som vi haft på golvet, dukarna sög verkligentill sig smutsen!!!!!!

Här lär Kattis oss att städa på toaletten, med bara vatten och toavanten....handfatet blev skinande rent!!!!

Vill ni boka in ett party ring till Katarina Widen 019-571097


Häftiga händelser och positiva läkare

Ibland funkar saker och ting snabbare än man kan tro, förra veckan så satte jag mig och tog tag i att skicka ut påminnelse till personer som hade fakturor hos mig. Jag sände iväg alla på onsdagen och redan på torsdagen kom en inbetalning in...det var snabbare än ögat, dessutom hade räkningen legat här hemma i två månader....så när jag började aktivera tankern på personen så hade han gått och betalt räkningen innan påminnelsen kom.......han ringde mig och vi skrattade högt och förstod att jag behöver bara tänka på honom så känner han att han skall betala pengar till mig...det var lite roligt faktiskt!
En annan sak som hände samma dag var att jag skulle logga in på pluskontot och hittade inte inloggningsuppgifterna....alla dessa uppgifter det kan göra mig galen......brukar ha samma på alla, men i detta fall hade man fått uppgifter från Nordea. Jag kom inte in ...blev lite .....hmmmmhmmmm så vänder jag mig om och hamnade i min säng..   då låter det lite konstigt under mig och jag känner där låg det ett kurvert och vad var det i det.................................... jo det var mina inloggningsuppgifter från Nordea.....hur länge har de legat där och hur hade de kommit dit? Saker och ting händer bara.....spännande!

I veckan som gått bara två dagar men den känns faktiskt längre, har träffat så många olika människor redan. En man som går hos mig som har otroliga höga kolesterolvärden, och han kan inte äta läkemedel längre för han blir helt utslagen. Hans läkare är väldigt positiv att han går hos mig, nu hade han varit där hos honom och berättat att han mår så mkt bättre att han t o m skall börja arbetsträna efter 5 år......läkaren var så förvånad....och thuja lm6 hade han aldrig hört talas om, men han tillade att vad du än håller på med så fortsätt så här bra värden har du inte haft på 10 år.........gissa om jag blev glad, ja vi kan säga att alla blev glada. Rolig nyhet! Skulle sägas på aktuellt eller hur?

En annan besökare hade oxå berättat att hon blivit bra på apis för sin läkare, han hade sagt att homeopati kan göra underverk, han hade träffat flera som hade fått tillbaka sin hälsa genom homeopatin, var det inte fantastiskt? Det är verkligen glädjande att saker och ting börjar luckras upp på vissa områden vad det gäller homeopatin. Många vågar inte berätta för sin läkare att de går hos mig, men endel är verkligen tuffa och säger t o m vilket medel de ätit. KUL!!!!Man kan alltid klia varandra....(homeopatin och skolmedicinen????)

Alva blev lite snorig igen, jag gav henne en lymfosin burk innan jag gick, nu kom hon och sa att hon var helt bra i näsan, hon hade ätit upp hela burken.....inte plasten men alla tabletterna........vilken effekt, hon var så trött på sin näsa att hon tagit nästan var 20:e minut hela dagen....... lymfosin är kroppens sopkvast medel och är väldigt bra för lymfan, städar undan det mesta....

Nu är det läggs dax..........

Tänka aldrig samma tanke två gånger...välj en annan tanke!!!!!

Sköna söndag

Igår var vi på bion Mammut, men av 5 skulle jag nog ge en 2:a, den var inte som jag hade tänkt mig...men ändå se värd på något vis. Eller kanske var det så att det är bara skönt att göra något annat någon gång och vara med en vännina(händer inte ofta...tyvärr). *Vi fortsatte att fira på puben, märkligt är att de som står bakom disken inte kan ta fram
socker fria ölsorter.......Barbro köpte
Öl från Tjeckien, den var god och innehåller inget socker....

Här är Babsan min vän sedan 1977, vi bodde ihop på trädgrådsgatan i en fantastisk lägenhet, 4 rum och kök. Jag träffade Barbro genom att hon blev tillsammans med min barndomskamrat Peter Widmark(min första lekkamrat), de bodde sedan i samma hus som Sören och jag. Sedan böt vi Sören flyttade till Peter och Barbro flyttade ner till mig, brevbäraren hade lite funderingar.....ibland vaknade vi alla fyra i samma lägenhet.....men det var roliga år och jag fick en vän för livet..... Barbro arbetar som infektionsjukkörerska på USÖ, så får du någon infektion och måste ligga där, så får du en väldigt bra sjuksköterska det kan jag lova. Hon har nog arbetat där i snart 30 år......då blir man bra på det man gör. Den värsta patienten hon har haft där är jag! Det var för jag tror det är 6 år sedan då jag fick några stora knölar på bakhalsen, fick jätte dålig det hände ingenting med homeopatmedel......(det är inte alltid lätt att bota sig själv)jag ringde till Barbro hon jobbade natt då.....hon sa åk till akuten, hon pratade med sina läkare där och de sa även åk till akuten....med 41 gradersfeber smög jag upp och tog bilen och åkte till dåvarande RSÖ. Läkaren på akuten blev helt upplösningstillstånd......vi lägger in er genast....du är jätte sjuk.....nej jag vill bara ha lite antibiotika så mina knölar går ner sa jag...han ruskade på huvudet och sa att det var han som bestämnde.... kanske var det min räddning!
Vad hände, jo jag kom upp på infektionskliniken.....Barbro fick skriva in mig och kom med den största spruta jag någonsin har sett....hon skulle ge mig den i armen och jag skrek och hoppade med fötterna...en besvärlig patient....men vi skrattade oxå. Sedan blev det ronden och massor av folk kom in och en läkare trodde att jag hade harpest.......
Johan tyckte inte det var konstigt för som han sa så mkt sallad som  du äter så är det väl inte kontsigt att du får harens sjukdomar...(ha ha ha)
Hur som helst det var inte harpest och febern gick inte ner.......jag hade en akut blodförgiftning och hade faktiskt kunnat dött.......( en mygga hade bitit mig i nacken, och jag hade kliat hål för många gånger)jag blev kvar där i fem dagar.....inget hjälpte till slut fick jag Lachesis tillskickat mig till mitt rum av Homeopat Jan Svensson i Norrköping, han skickade direkt till USÖ och jag fick dem till rummet.......
när jag blev utskriven hittade jag inte min bil, hade totalt glömt bort var jag hade ställt den...inte bra att köra med så hög feber.......dyrt blev det med alla böterna.....
Nå ja kvällen förlöpte och vi blev hungriga så vi delade på en pizza, det lät så gott färska tomater, majs och fårost...det var två små skivor tomater och en 10 majskorn på pizzan, besparingar? Nå ja vi blev mätta i varje fall.....
Här syns de två stackars tomatskivorna......

Vi hamnade även en sväng till Stallyktan........

Amanda kom precis hem nu och säger att hon skall välja matte C till trean, hon har pluggat matte med Johan 40 minuter om dagen en längre tid, och det har verkligen givet reslultat....vad duktig du är Amanda!!!!!!

Mina tulpaner som jag fick av Blomberg, de är så vackra, det är verkligen en vår känsla......

Kan du känna lukten av färska tulpaner, känslan när de låter när man tar i dem är fantastiskt!

Ja, igår var en trevlig dag, jag känner mig utvilad, laddad och återhämtad! I dag är det Sköna söndag och skall bara göra det som faller mig in....inga måsten, inga borde.........bara leva i känslan här och nu, en helt ledig dag för att njuta.....
MYSIGT!!!!!

Buller i Runnaby och Gröna Grodan

Här händer det saker hela tiden så bloggen den blir lite undan skuffad. Men idag har jag haft en härlig dag och den är ännu inte slut. Sitter och väntar på Babsan min vännina vi skall gå på bio ikväll.
I torsdagskväll var vi till Runnaby och lekte med flickorna, Bella var så go och glad, hon blir så glad när jag kommer att hon klappar händerna och dansar runt...Det är ett nöja att komma dit. Vi lekte och hade jätte kul.


Röda mattan i köket är väldigt poppulärt att ligga och kittla varandra på....Man får hålla ett hårt tag för att kunna få pussa Isabella...men det går bättre och bättre....nu kramas hon tillbaka...


Fler ville vara med på röda mattan i köket.....här skrattar Bellisen rakt ut...


Farmor Maud kom med Maja de hade varit till gammelmormor...och fikat...


Fler ville busa på mattan här systrarna Sophia och Amanda.....


Ännu fler på den röda mattan med massor av bus.....


Ja det händer mkt saker på den röda mattan i Runnaby, alla trivs bäst där för det är där Isabella drar ner alla, så man kan vara nära......och busa......


Men lite klätter hinner vi med, här har Isabella klättrat högt upp på sin hylla, sedan försöker hon hissa sig ner på sidan till golvet......lite pirrigt är det men den här tjejen är stark och hon provar olika metoder tills det funkar....

Här är familjen påväg till Gröna Grodan för att möta hela vår familj....vi har blivit många nu, som tur är slår Blomberg på trummerna för att vi skall träffas, idag blev det på GG.


Mysigt ställe och jätte god mat, vi kunde äta alla med våra olika inriktningar på föda, t o m Amanda kunde få veganmat.


Sophia och jag skrattar som alltid....jag åt fulld aburgin med quorn och bulgur samt massor av grönsaker och vatten till maten. Blomberg böjd oss alla! TACK! Jag fick även fina tulpaner för jag fyllt år....


Maja vill busa med pappas mun och mamma trutar även hon på munnen hon är med i leken......som alltid!


Anna med prins Albin...han har blivt tre månader nu och är jätte stor och jätte jätte vacker.....go och gullig.....

Hela familjen Blomberg.....pekfingret upp......

Vi är numera 11 st i vår familj....det känns väldigt mäktigt......om Amanda och Alva skaffar familjer så snart blir vi väl 17-20 st.....det finns stor plats på Gröna Grodan......det är enkelt och smidigt att mötas på fik och umgås...tiden gick så jätte fort men det gör den alltid för mig, men jag har läst att det är bara när man har roligt som tiden går fort.....

Det syns tydligt hur lyckliga de är.....mysigt......


Blomberg passade på att hålla lite i Maja....det är nyttigt att byta bäbisar.....

Bella var på kortis, å vad jag saknade henne, men å andra sidan går det knappt att ta med henne på fik, hon kan inte vara still och skulle lätt smita ut och försvinna....
här är hon jätte glad.....det går jätte bra på kortis och tur är väl det!
Här får vi bylta på oss för vi gick till GG, alla var glada, mätta och nöjda...kul var det!
Nej nu kommer Babsan och vi skall gå på bio.
TJAooo vilken dag.....bara rolig dag hela dagen.....det behöver mean ibland....

Kämpig dag på jobbet, lyckliga hönor + nu börjar mitt sportlov!

Vissa dagar är mer arbetsamma än vissa, är det sk "bladdagar" som antroposoferna säger, att det är mkt negativa joner ut och far i luften.....minns när jag hade hälsokostaffär och några lokala odlare odlade grönsakerna enligt biodynamisk odling, vissa dagar fick jag inte gruka för det var bladdag, då ruttnar den om man skördar den dagen. Vissa dagar fick jag inte persilja för det var blomdag och då skall inte den skördas. Så jag fick stå och säga i affären idag är det bladdag inga blad till försäljning osv. Sålde även toppiga ägg, ni vet väl att toppiga ägg befruktade, om de är obefruktade så börjar en förruttnelseprocess redan när de kommer ut, det är hönornas mens.........men om de är befruktade så finns ett naturligt konserveringsämne i som gör att de skall hålla sig tills det blir tillräckligt många ägg för att hönan skall börja ruva. Ruttna ägg blir man sjuk av......så jag skrev på fönstret- idag toppiga ägg från lyckliga hönor........
Lyckliga föräldrar i skönt läge.....fria i skogen(Sophia och Christian i våran pool), (äggen tog jag hand om)fick en längtan till blått vatten.....

På sista tiden har jag haft ganska många medelålders män,(det är trevligt) de har alla fått högtblodtrycks mediciner och statiner(sänker kolesterolet), det verkar som "de" har rutiner på det nu även om man inte har högt blodtryck eller höga kolesterolvärden så får man det, bara man uppsöker läkaren. Såg i SD att en man hade kommenterat det i en artikel och räknade ut vilka pengar det är i omlopp på just dessa mediciner. Man kan undra varför de kommer till mig? Jo det är för att de blivit impotenta sedan de börjat med läkemedlet.....de undrar om jag kan göra något.....alltså ge dem ett medel.....
Några har dessutom fått utskrivit viagra och blivit "helt maniska i sex" och det gillar inte fruarna......eller i värsta fall fått en ny hjärtinfarkt... Jag blir verkligen trött på skolmedicinen .......läkarna ger inga kostråd, lite motion kanske de kan tillägga men inget att ändra sin vardag eller sina känslor.....bara läkemedel som förintar dem invärtes och livet blir inte ett värdigt liv längre.......att se männen gråta över sin situation är värre än att se kvinnorna gråta konstigt nog, männens gråt kommer så fort fram och det känns som det är en vrede av sorg som bubblar ut från dem..... kvinnor gråter mjukare, eller oxå är jag mer van att kvinnorna gråter hos mig.
Jag får inte ta bort några mediciner som läkare har skrivit ut...... det känns tufft att jobba mot läkemedel som gör att hjärtat bara slår en viss hastighet hela tiden, oavsett vad man gör.... hur skall då snoppen kunna växa?
Ja ja ja som tur är finns det genvägar och homeopatiska medel som man kan få saker och ting att bli större.....
Men vad vill jag säga med det, jo gå inte till doktorn......nej skojade bara klart att man måste iväg vid hjärtinfarkter mm
Men jag skulle vilja att mer lärdom om förebyggande liv skulle ingå i skolan hur man kan ta hand om sig själv så att man inte blir sjuk mm. Visserligen finns det idrott och hälsa nu på schemat, men det är långt ifrån vad jag tänker på. Våra ungdomar skall lära sig räkna roten ur......x och y med parenteser mm, men inget om hur kroppen och själen samarbetar och hur man skall gör för att hålla sig frisk....som vanligt är det väl en ekonomisk fråga.......ett visst antal skall äta läkemedel för att ekonomin skall gå runt......
Om de här männen hade ätit mera grönsaker och frukt, haft sina känslor uppe och pratat om dem, gått promenader och skrattat mer.......då hade de inte suttit och gråtit hos mig, men vem skall lära ut knepen att överleva?????
Nej det här blev tråkigt.....
Vi får ta tummen upp i stället......(Bellas tumme)

Idag fick jag god lunch med Christina på PHU, inte nog med det jag fick intuitivmassage i en timma efter lunchen.....det var tummen upp!!!!! Jag har börjat varava ner till ledig tid, fått två behandlingar dagarna eftervarandra.......det behövde jag eller hur H du som säger att jag skall sluta stressa.....
Men något frustrerande är det när man skall sluta 16.00 och kommer inte från jobbet förens vid 18:15.........det är alla mail och sms och telesamtal som måste fixas innan jag får gå hem, speciellt när jag skall vara ledig i fyra dagar nu.......

En del har system på att boka av sin tid, ringa och prata i många minuter och sedan be mig skicka medel....jag måste bli lite hårdare på detta, för vad skall jag då leva av? Tiden och råden är det jag tar betalt för....
Nu måste jag bli lite tuffare.....hur det nu skall gå tillväga...... varje dag måste jag till posten och skicka ut saker det tar oxå sin lilla tid så idag kom jag hem 19.10 och jag förstår att min familj undrar vad jag håller på med, tre timmar sen......
Men snart skall jag få två som arbetstränar hos mig, då har jag någon som passar telefonen och kanske kanske kan gå till posten åt mig......
Den lilla näpna tjejen so m man inte kan få nog av.....hon luktar så gott! Anderdräkten är så klar och ren, nacken är så mjuk att pussa på.......Här passar Amanda på att pussa och lukta på underverket.....

Sophia och Maja var här så allt det jobbiga bara rann av mig, Maja är så näpen och full av livskraft!!!! Hon älskar att stå och plocka ur diskmaskinen.....

När kommer vår floden????

H du skrev om nuponpulvret på din blogg, om du visste hur många bra homeopatmedel som har blivit borttagna från marknaden, de har varit för bra och effektiva, då blir det stopp.... det är otäckt att läkemedelsindustrin styr så stort... deras försäljning ökar hela tiden och bygger alltid på att viss många äter vissa mediciner......då rullar pengarna....
Det är lika sjukt som med religioner osv makten tror att vi är dumma.......ingen skall få bota sig själv i Sverige...så är det bara.....vi skall inte ha några val.......
Vad EU kommer att gör nu med vitaminer, mineraler och andra kosttillskott det vet ingen.......jag är även orolig för homeopatiska läkemdel, registreringsavgiften höjs hela tiden och vi har så många olika styrkor, så tillverkarna kommer inte att ha råd att betala avgiften. De kosttillskott som kommer att få sälja kommer att vara så svaga att de inte har någon verkan alls, men då får vi vara smarta och köpa mineraler för djur för de kommer fortfarande att få säljas.....det finns de som handlar hos granngården redan nu, det står för häst på påsen men kan även ätas av människor.......

Hittade en bild här på Ulf i någon mapp, vi har varit arbetskamrater i 11 år på Helheten, men nu har han egen lokal på norr Ahremarks Akupunktur.
Det är Ulf som jag gått i Shamanskola hos jag kan verkligen rekommendera det, jag tackar Ulf för allt jag lärt mig där och att jag blivit en helt annan människa och jag har dessutom fått lärt mig att SE, LYSSNA och KÄNNA + att se att allt hänger ihop och att allt är runt.....(att inte ta det så allvarligt, ingenting har betydlelse om man inte ger det betydlelse) respekt för jorden, människor och djuren.......det är så stort och vackert.....den heliga anden är i allting! Jag såg en artikel om Indianerna de kommer nu att gå ut med sina hemligheter för att rädda moder jord, tiden är inne nu!!! Spännande!

Det blev långt idag nu måste jag ordna mina kursdatum.....så än får jag inte gå till sängen....

-Det man ger ut, sänderlivet tillbaka till oss!
-När du skrattar, ler din själ!
Ett underbart kort på Isabella, imorgon skall hon och jag leka det ser jag fram emot.......
Kram!

Utmaning och stonemassage

Jag har fått en utmaning:
Reglerna: Gå in på din dator, i mappen "mina bilder". (eller om det bara står Bilder)
Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade.

Ja, det här var i min mapp 6 och 6:e bilden...Bella som springer naken med sin tråd den 3:e feb 2008.....ett år sedan. Isabella hade bara en sak som hon älskade och det var trådar, jag vet inte hur många sådana här trådar jag virkat, hon höll dem jämt i handen och ibland stannade hon och lekte lite med dem. Minns att när hon sov över fick jag ladda trådar vid nattduksbordet så hon kunde ha om hon vaknade.....men så en dag slutade hon bara med tråden...... det syns på stjärten att hon alltid är i rörelse, det är bara muskler.... tur för dig Sophia att det inte var något naket kort på dig i min mapp sex......det var roligt men vilka skall jag utmana det får bli Hampus, Frida och My.......(vet att ni brukar vara inne här ibland) måste hitta deras adresser så skall jag ha 3 till det får bli slumpen för jag vet inte så många som har bloggar i min ålder...känner ingen...hallå ni som läser häng på  ni måste börja att blogga!!!!!! Det är kul och man får livet på pränt.
här är länkarna:
http://sjukdomtillvisdom.blogspot.com
http://ohhoney.blogg.se//
http://idamarria.blogg.se/
http://ttail.blogg.se/
http://louiccea.blogg.se/

Idag hade jag äran att få prova stonemassage......varm olja som luktade gudomlig, varma stenar som lades på min kropp och sedan tog Helene två stenar och masserade hela min kropp....90 minuter......hallå får man ha det så oförskämt skönt?????????Jag for iväg rakt ut i universum.....jag flöt ovanför massagebänken, har du inte provat så tycker jag att du skall genast prova det. Jag var hos Helen Englund på lilla Slottshälsan i Örebro. Kan verkligen rekommendera det om du vill prova något nytt och som gör underverk för cirkulationen och njutningen. Fick två varma stenar att hålla i händerna, det var mysigt, hon tog två stenar och masserade ansiktet det var bara underbart.....la handukar på kroppen och varma stenar på dem......ja det måste du testa....

Idag skulle jag ha varit i Gbg och haft iriskurs...men den blev inställd, vi flyttar den till ett annat datum. På det viset fick jag en bonus dag, så jag storstädade mitt rum på Helheten och det behövdes verkligen......det skall bli ännu roligare att komma till jobbet i morgon.....Marie håller på att flytta in och det är så trevligt med arbetskamrater som man verkligen känner för. Jag har förmån att kunna välja mina arbetskamrater, det känns jätte bra.
Här är Marie Franzén min nya arbetskamrat, hon har samtalsterapi och det finns även för akutsamtal. Hon är beteendevetare och skall ha en studiecirkel om hur kan jag förstå mig själv genom arketyper, det låter hur spännande som helst....
Det skall bli kur att få arbeta med Marie, välkommen till jobbet Marie!!!!!

Lång dag på jobbet...

Vissa dagar är längre än andra, vissa dagar hinner jag inte äta, inte svara på mail och inte titta på mobilen...idag var det en sådan dag 11 timmar i sträck......kom hem straxt före 21 alla var hungriga här...inklusive jag själv. Samtidigt ramlar det in så där 27 sms som frågar allt man kan tänka sig, några trodde att jag skulle var i Göteborg imorgon andra hade katter som kissade i sängen, någon hade problem med näsan och någon var hungrig.... det är problem just nu att hinna svara alla, eftersom mitt mail ramlade bort så börjar alla sms:a.......Telia hjälp mig att få tillbaka min adress....jag kommer att få sms tumme annars.........den är redan sliten efter alla massager.......
Skulle  verkligen vilja skriva om alla dagens problem men jag har tystnadsplikt och kanske något kommer upp senare men vill inte att problemen skall kunna spåras...
En förra veckan undrade vad som skulle hända med mina journaler om jag dog....måste erkänna jag hade inte tänkt tanken men nu har Amanda och Johan lovat att gå till Helheten hämta alla och bränna upp dem. Så nu är den saken ur världen, och musiken till begravningen är redan fixad, den har Amanda hand om.....

Läste en artikel om Jan Malmsjö i morse i SD, han hade slutat att skriva dagbok och då gick det utför. En dagbok är en inre dialog med sig själv som är bra för en själv. Blogg måste vara likvärdig en dagbok fast kanske inte lika anonym...
Jag vill att min blogg skall kunna ge funderingar, ge styrka och mod, kanske ett och annat lite tips om livet eller att ändra sin tanke. Tankar är ett val, lyckan är ett val. När jag gnäller om min tid här hemma, så säger Amanda - Men mamma vems val är det? Hon har rätt ingen kan välja min tid förutom jag själv.

Stackars Sophia idag, taxin kom inte och hämtade Bellisen, men å andra sidan hann vi träffas 5 minuter extra och det är alltid lika trevligt att möta Sophia. Men så mycket mer problem hon har än andra föräldrar och mkt mer tid går åt att ha ett funktionshindrat barn, det är inte nog med den sorg utan att livet blir så annorlunda och kämpigt hela tiden.

Amanda började på körskolan idag, hon skall läsa hela sportlovet, de på körskolan har redan förstått att hon är över ambitiös den flickan, lill Irén går hon under namnet här hemma.....

Jag är nöjd med dagen, förutom till alla jag inte hann att svara, nu är klockan halv tolv och jag vill inte sms:a så sent till Er.
Med hopp om mer tid i morgon och kanske en liten sovmorgon....

Det finns vatten som aldrig fryser......rörelse fryser aldrig!

Hörde en munk som sa att om man reser får man vingar, vingarna kan man använda när helvetes stig kommer, då kan man ta vingarna och flyga med, de som inte reser de får svans.....(något att tänka på...)

I Shamanismen finns det goda pilar och onda pilar, pilar kan du använda genom munnen, goda pilar är smicker onda pilar är kritik och hårda ord. Men om man har läst sin läxa så kan man använda regnbågspilarna - dvs lärdomspilarna, det menas att när man säger något så har man med en lärdom........ så tänk på dina pilar....det är viktigt!

-Dagarna som går, det är livet! Fånga Din dag!
God natt!/PUSS

Födelsedag 35 ÅR!!!!

Ja, så har ännu en födelsedag kommit och gått...hoppsan jag vände visst på siffrorna där uppe.....men jag känner mig som 35 år det är väl det som är huvudsaken.
Vaknade med kaffe och macka på sängen, Amanda och Johan stod och sjöng, den bästa presenten var när de båda två kröp ner till mig i sängen....lillan var inte hemma men hon hann att komma medans vi tre låg där i sängen och pratade om den dagen när jag föddes. Det konstiga är at hela veckan har jag pratat om min pappa...han måste ha gått bredvid hela veckan och väntat på att krypa ner i sängen bredvid mig...precis som de övriga gjorde.....

Jag tog på min cerisa klänning, (kan knapp stava till det???) för mamma klädde mig alltid i den färgen när jag var liten......men jag hatade den förståss. Min första shamanlektion var att sätta på sig den färg som man inte ville vara klädd i ...så då fick jag köpa denna klänning(den är gammal 6 år men linne håller sig kanske livet ut...) och varje gång jag har den säger folk å vad fin du är.....kanske var det det som mamma såg oxå.......mammor kan ha rätt ibland. Hur som helst jag tog den på ifall mamma skulle komma, men hon kom inte. Hon har sina psykiska besvär och när det är födelsedagar då blir hon alltid sjuk...för att slippa....men det blev födelsedag ändå.
Vad hände jo först ut var bror och med familj, vad hade de köpt en kruka med samma färg som min klänning.....Amanda var tvungen att ta kort. Dessutom var det blommor i och bla hjärta på snöre...mina favorit blommor.......Alva står bakom och studerar alla kakor som jag hade lagat....bla en vegan kaka daddeltårta som blev jätte god! Den var lätt att göra!
Sedan kom Sophia med familj och det blev liv i hemmet, Maja är så nyfiken och med hela tiden....hon är verklige näpen.....Bella vill helst inte vara i rummet där alla var....hon tar mig i handen och sätter mig på golvet, där skall jag sjunga.....
Trevliga Birgitta kom.....det var trevligt av henne fick jag fint vin......
Den näpna lilla tjejen som har allt under kontroll.....
Bella som verkar bara vara lycklig hela tiden nu....och hon har börjat leka....
Alva, Johan i sin vanliga "pos" i soffan, Johnny min bror och Kim hans son.
Lika som bär, samma huvudform, stöpta i samma form?
Heliga Birgitta...nej jag menade trevliga Birgitta fick ett samtal......vem var det?
Det var Lotta som ringde Birgitta och Lotta kom och överraskade oss......syster till Johan lika som bär även de!!!! Det var kul att du kom Lotta, det var så länge sedan........
Bella sitter på Christians axlar, något som hon tycker väldigt mycket om, hon får se allt lite från ovan och en viss kontroll kan man tänka......
En till som vill göra lika som syrran.......lika glad och lika lik.....
helt fantastiska människor.....

Av någon underlig anledning så misssade jag att ta kort på resten...förlåt mig ni får vara med på bloggen en annan gång........TACK för hjälpen med mandelgrädden Amanda och tack till Alva för hjälp av fruktsalladen...sedan var det tack till Johan som damsög.......nu känner jag mig som jag fått ett pris och står där på scenen och tackar... men det kanske är så det är....TACK Sophia för din omtanke om min födelsedag och tack .....till alla som vill läsa om den....och TACK Alva för det fina hyllningen på din blogg idag, jag grät...
Här är receptet på tårtan:

Frukttårta 8-10 personer
 
Mandelgrädde:
3 dl blötlagda och groddade ( i 24 h) mandlar. För vit grädde skalas mandlarna.  Mixa dem till en jämn smet o smaksätt med lite honung.
Vi brukar hälla grädden i en "nätpåse" i 15 minuter, då separerar vi mjölken och grädden och kan då spritsa grädden. Servera annars bredvid tårtan.
 
En annan variant av grädde är avocado-kräm:
Mixa mandlarna enligt ovanstående recept. Tillsätt 1-2 avocado och honung.
Denna kräm serverar vi till tårtan, god också till en fruktsallad.
 
Botten:
6 dl blötlagda fikon
6 dl blötlagda dadlar
ca 1 dl kokos
 
Blötlägg den torkade frukten över natten. Bearbeta i matberedare tillsammans med lite kokos. Kokosen binder vätskan så att tårtan får sin fasta goda konsistens.
Bred ut jämnt på ett tårtfat.
 
Fyllning:
3 st söta äppel
2 st mogna bananer
1 krm äkta vanilj
rivet citronskal, ifrån 1/2 citron
 
Riv äpplet grovt, mosa bananerna med en gaffel. Blanda tillsammans med kokos, vanilj och citronskal.  Bred på fyllningen över tårtbottnen.
 
Garnera:
Med säsongens frukter och bär, eventuellt krossade nötter. Servera mandelgrädden till eller spritsa på tårtan.
 
Tårtan håller sig bra några dagar,
 
Nöje och njutning/ Katrin och Jacob
 
För fler goda recept gå in på www.levandefoda.se.

 

Alva hade lagt upp min favorit låt på sin blogg, och nu hjäpte hon mig så jag fick den här.......håll tillgodo!

Vi har en liten underlig företelse flickorna och jag, varje gång vi hör en väldigt bra låt med mkt bra text så säger jag den här skall jag ha på min begravning......Amanda sa en dag, men snälla mamma vi kommer att få sitta och lyssna i flera dagar.....om du skall ha alla låtar du sagt. Men en sak är säker den här låten ovanför den skall jag bara ha med!....
Jag har skivan i bilen och i fredags när Amanda och jag stor handlade så satt hon på den på vägen hem...vi sjöng med och bara njöt....Alva gjorde en uppsats i skolan om Whitney och hon inledde med att det finns situationer i mammas bil då en viss kvinna sjunger och mamma gråter till musiken...jag är nyfiken på vem denna kvinna är....hon fick mvg på uppsatsen.....och Whitney är kvar i bilen fortfarande.....så där en 10 år nu....(fast jag har bytt bil...) men skivan är densamma!!!

Nu är halva feb gjord....så det är snart vår.....jippi!!!!

-Var nöjd med allt som livet ger!!!!! Baloo från Djungelboken!
Kramis Irrepirre

Alla hjärtansdag!

Sov länge och väl. Hjälpte Amanda att söka sommar jobb i Bulgarien, Sunny Beach, en viss motvilja men jag hade sökt själv om jag hade varit 17 år......så vad gör man? Vädret var strålande och jag tog mig en promenad genom Örebro till Stadsträdgården. Vi hade trummat om ett möte där kl 14 om Örebro Hälsobro, en hälsans dag den 25 april. Det kom en st som var intresserad....jag hade bjudit in 125 st terapeuter....så intresset verkade inte så stort..... en grinig gubbe, från Conventum hade hört av sig till Per på Back of living, och skällt ut honom för brevet jag hade skrivit.......jag hade kurs i Stockholm så han kunde itne skälla på mig! Jag måste bara ringa upp honom på måndag och höra vad han säger. Carina som har kropp och själ, hon som kom idag berättade att hon fick inte vara med på Conventums Måbra Mässa för hon är för flummig......hon är Homiatriker som jag......man kan undra är det en Må B ra mässa eller är det bara en försäljningsmässa? Jag har varit med på så många mässor genom åren, men det har förekommit många konstiga saker där som inte jag tycker har att göra med Måbra och Hälsa, och i personalmatsalen har det serverats pannbiff med lök.....jag har aldrig kunnat ätit något på dessa mässor.....är det hälsa?
Det var underbart att gå tillbaka hem solen lös och jag kände mig som en Örebroare......jag gick genom Slottsparken och njöt, tills jag hörde änderna kvacka och ropade på mig och sa att det var kallt i vattnet....jag hade inte en smula med mig till dem. Jag tycker så mycket om änder, jag pratade ett tag med dem men de trodde att jag skulle mata dem så de skrek rakt ut, jag var tvungen att fortsätta min promenad genom staden.
Jag kom hem och Amanda ville ha alla hjärtans fest här med sin tjej kompisar ikväll. Några är fortfarande kvar och 6 har gått. De har sjungit sing star och haft roligt.....Jag har suttit här vid min dator och läst om Gudinnan Hel, det finns massor att läsa om henne på internet, googla på bara! Det är så intressant och hur har det kunnat varit så tyst om henne?
Äntlgen har jag fått en ro i min själ, det känns så skönt att få bekräftat sådant som man har kännt på sig.....långt där inne!
Jag är verkligen glad att jag började utbildningen........
Maja följer som en skugga sin stora syster.....

Var tvungen att åka ner på alla hjärtansdag till mina barnbarn, Bella blev så glad när jag kom hon klappade händerna och dansade runt, tog min hand och tryckte ner mig på golvet.....hon lät lite och tittade mig djup in i ögonen......de sa mer än tusen ord......Maja har snabbt lärt sig att man kan styra sin mormor, hon blev så glad när jag kom och hon ville att jag skulle gå och bära henne hela tiden, det verkar som hon minns när hon var sjuk och jag gick och bar henne hela tiden för att underlätta problemet, nu får jag gå och bära henne så fort jag kommer dit, vilket minne dessa små gullungar har!
Bella tryckte sedan ner mig i sin säng, där skulle jag kittla henne, hon visade tydlig kommunikation vad hon ville, sedan skulle jag sjunga, då petar hon på min mun, jag sjöng ca 40 minuter och barn låtarna var slut, då började jag sjunga vem kan segla förutan vind och sedan tog jag en annan låt men se det gick inte, hon slog mig på munnen tills jag sjöng igen vem kan segla förutan vind, så fick jag sjunga den ca 20 ggr tills hon somnade. Innan drog hon i täcket och visade att hon ville ha det på sig. Att man kan bli så lycklig trots att ha fått sjunga över en timma.......det kan nog ingen förstå.
Maja en tjej som vet vad hon vill.....
Att Bella visar vad hon vill och kommunicerar med mig är en så stor lycka att jag skulle vilja ligga där i hennes lilla säng för evigt......Jag för ågnest när jag smyger mig därifrån och åker hem...jag är inte där när hon vaknar.....vilket svek jag gör känns det som. Men jag skall träffa Bella och Maja imorgon, det är min födelsedag och då kommer de hit. Det skall bli roligt! Sophia bjöd Christian på Alla Hjärtans dagsmiddag, så här såg det ut när jag gick(båda barnen sov)

Christian gav Sophia en vacker härlig orkidée.

Här hemma var det en 12-15 tjejer som sjöng högt när jag kom hem. Johan och jag fick förpassa oss till sovrummet.....det är tur att vi har två datorer.....för vad skulle vi annars göra?????På alla hjärtans dag.....

Följ din hjärtans längtan!  Du kommer aldrig att ångra dig!
Kram IrénStockholm tur och retur

Idag har jag arbetat i Stockholm på Hälsans Hus, där ligger även Hermans en veg-resturang som är helt fantastiskt ,
det är så got så gott, Amand  bad mig att köpa med mat hem, för hon har aldrig ätit så gott i som hos Hermans. Jag kan varmt rekommendera det, Hälsans Hus ligger på Fjällgatan med utsikt över vattnet där båtarna går till Finland mm . Jag hade hyrt terassen med en fantastisk utsikt......vattnet Djurgården.....
Jag hade 10 st deltagare och vi pratade om sammanställning av iris, tunga, ansikte och nagelanalys...tittar på flera håll så att allt stämmer....det är fantastiskt vilka pekpinnar som kroppen ger, det gäller bara att veta om dem. Jag åkte med Lindbersbuss och det kostar 100 kr att åka fram och tillbaka, helt fantastiskt.....
Vi hade en underbar dag idag, teraputerna i Stocholm var så positiva och frågvisa, min känsla var att de lärde sig mycket idag. Det är så roligt att lära ut det som jag har arbetat med så länge, enkla små tips om hur man kan få andra människor att må bättre ja helt enkelt att må bra!

Här är ett vårtecken från Stadträdgården igår, trädgårdsvantar och spaden sitter där, det är bara att passa på att jorda sig lite......närman går förbi... jag blir glad över att se tulpaner...det luktar friskt och VÅR!!!!!


En förskräcklig sak har hänt, jag sa upp bredbandet i vårat hus och det slutade att fungera idag.....och alla våra emailadresser försvann...jag ringde nu till Telia och de sa att det tog minst åtta dagar att få tillbaka dem.......så om du vill maila mig maila till info@helheten.net eller hem homeopatiren@gmail.com som jag skaffade just nu för att telia skall ha 8 dagar innan jag får tillbaka mitt gamla...vilken katastrof........jag som skickat ut massor av inbjudan till kurser......
men det kanske är så att jag skall vara i mitt vilande och strunta i alla mail som kommer hit hem.......det finns säkert en mening med detta. Flickorna har snart sportlov och de kanske vill se sin mamma i ansiktet...inte bara en rygg framför datorn....

Jag blev väl mött när jag kom hem, flickorna hade köpt vårjackor och var så glada......Amanda var även glad för maten jag tagit med från Stockholm.....transporter....
Alva upplyste mig om att jag har räddat 3000 djur i och med att jag inte ätit kött på snart 30 år......vilken grej.......jag lever ändå .....och 3000 djur har fått leva, jag kände mig stolt!!!!!!! Alva har gjort ett arbete i skolan om att köttätandet är en miljöfråga, det går åt både mark och mkt vatten att odla fram djur, där man kan odla gröda direkt till föda. Om alla blev vegetarianer så skulle maten räcka till oss alla, dessutom skulle vattnet kanske räcka längre.....risken är att det tar slut. Att tillverka ett par blåjeans går det åt 6000 liter vatten......kära nån nu undviker vi jeansen........
Måste få med ett läckert leende från Maja......(hon ser precis ut som Sophia när hon var så här gammal, vilka minnen hon väcker).
Vad är det som gör det första leendet hos barn, de har inga ord att tänka med att det är roligt, munnen åker isär och skrattet kommer i från magen, hur vet de att de skall låta så och se så ut? Men en sak vet jag, det första leende från sin bäbis är världens livskick minns alla mina första gången de log...vilken glädje........det är så roligt att Bella har börjat skratta och le...det glädjer mig så mycket, jag ger aldrig upp.......Bella skall börja prata en dag.....kanske genom att Maja börjar ljuda och låta, så kanske Bellisen kan härma henne, det skall bli spännande.
Amanda busar med Bella i Söndagskväll.....

Om man lever nu, nu har ingen början och nu har inget slut. Lyckas du att leva i nuet så slutar du att åldras! Men du får inte tänke en enda tanke bakåt och inte en enda tanke framåt...klarar du det?

En sak till -DET BÄSTA I LIVET ÄR GRATIS!!!!!

Tacksamma människor lever längre och är fiskare och har ett beydligt roligare liv!
TACK! TACK för att du tittade in en stund till mig, kommentera gärna så jag vet att du varit här......
Kram! /Irre

Tillbaka igen

Tack alla ni som mejlat och undrat hur jag mår eftersom jag inte bloggat på ett tag. Det känns skönt att veta att ni saknar mig.......... Först var jag på Helande ledarskapsutbildning i 4 dagar, sedan en massa jobb, ni kan inte ana hur många telesamtal och mejl som jag måste svara på när jag varit borta ett tag. Men hur som helst så var utbildningen alldeles alldeles underbar. Det var mycket yoga, meditationer, sånger, danser och undervisning. Allt byggde på att komma till ro och vila i sitt varande, det var helt otroligt lungt och skönt. 33 kvinnor och vi fick inte ha med oss vår historia så alla var sig själva, ingen var sitt yrke, ingen var sina barn....det var jätte skönt. Jag har nog aldrig sjungit och dansat så mkt i hela mitt liv. Mindre roligt var undervisningen om hur fel allt har blivit med lögner och undanhållande av kvinnor i historien. Bibeln skrevs om tror det var vid 1920-talet och då togs många kvinnor bort......( Min Alva heter Norea det är en av kvinnorna som inte fick vara med i Bibeln, Kain och Abels syster). I Historiböckerna får vi bara den ena halvan av hitorian, det är krig och härskare, erövringar mm .Vad gjorde kvinnorna? Det värsta var historien om Nordens gudinnor, vi hade en som hette HEL, många namn kommer från henne Hälsingland, Halland, Helsinki, Holland ja det fanns massor. Hel hade ett helt vetande, det har gjorts om till helvete......så helvete är inget annat än helt vetande! Är det något att vara rädd för?
Vi pluggade från Arikas vagga där de första människorna kom från och hur de spridde sig ut i världen. Väldigt intressant, men när vi kom till häxbränningen var det inte roligt.....nästan 4 miljoner kvinnor som är registrerade brändes på bål, och på den tiden så var vi inte så många..........det var verkligen hemskt, för de brändes för de hade helt vetande!!!! Det känns lite löjligt när man tänker på att religonen sörjer en vit man på ett kors när flera miljoner kvinnor brändes till döds för det de trodde på...... hur har det kunnat blivit så snett? Läs Bägaren och Svärdet om du vill veta mer.
Snacka om att den sanningen som skrivs i historieböckerna är kanppast sann....hörde att EU ville skriva en gemnsam historia men de kunde inte enas om vad som verkligen hade skett....tur det vi behöver inga mer falska läroböcker!

Här dansar de blivande prästinnorna!
Vi massaerade varnadra, man fick massage från 2 st samtidigt det var väldigt underbart!


Det var verkligen vackert och trolskt på kursgården, här en fantastisk bro. Det snöade och det var kyligt i luften, men det darrade en stämning som jag inte finner ord till.

Ja, jag kan inte utan säga att alla kvinnor borde gå denna kurs!!!! Jag fick svar på en del frågor som jag nästan känt på mig i hela mitt liv, och jag älskar när poletterna trillar ner...... Några nycklar tog jag med mig, framför allt lugnet och stillheten i mitt inre, det funkade med alla övningar för stillhet. Jag trodde att bara jag kommer hem så är allt som vanligt igen, men något hände och något fick jag med mig hem. TACK! Längtar redan till nästa gång.......

Men väl där ,så längtade jag naturligtvis efter mina barnbarn, tonåringarna de reder sig själva och tycker kanske att det är skönt när mamma inte är hemma. Men de där små töserna ja, jag var bara tvungen att åka dit när jag kom hem. Bella blir så glad när jag kommer och Maja med, Bella leder in mig till sitt rum och trycker ner mig i sängen, där skall jag ligga och sjunga.....där trivs vi........Bella har börjat att vidröra mig mer, hon tar i mitt ansikte och tittar mkt djupare in i ögonen och framför allt hon ler så mkt mer nu än förut. Är det sockret som tar bort leende på människor?

Maja ville oxå vara med i sängen......en liten glädje flicka som skrattar nästan hela tiden.......här är det Amanda och kameran som är så roligt....

Min lilla prinsessa hon klättrade högst upp på lekhyllan.....hon har en fantastisk vilja och kropp och tar sig upp helt obehindrat......tänk om man besatt den smidigheten....

Igår hände något roligt, Sophia ringer och frågar vad jag skall göra på kvällen, jag förstod genast att det var något hon ville.....visst hon hade fått extra knäcks jobb, köra ut 203 st tidningar på kvällen i ett villa område......
Javisst sa jag, och körde henne runt så hon kunde lägga i brevlåderna......aldrig har jag tänkt på hur många olika brevlåder det finns....och hur svårt det är för brevbäraren om man inte skottat ordentligt fram till brevlådan...vi skrattade och det var verkligen roligt...men skit jobbigt och efter mkt om och men så var lönen 70 kr när skatten var dragen....så det blev 35 kr var och vi arbetade i två timmar, vilken lönsamhet. Sophia fick min del naturligt vis!!!! Men jag har aldrig varit brevbärare eller tidningsbud så nu fick jag gåvan att prova för en kväll. Jag kan göra vad som helst med Sophia för vi har samma humor och vi skrattar hela tiden...det är jätte kul. Jag har även skrattat i mitt inre hela dagen åt hennes vansinniga extra knäck, men hon sa upp sig idag och det var bra. Grejen var att hon hade missuppfattat lönen.....
Stackars Christian han fick sitta hemma med båda barnen, Sophia kom hem och han satt helt stelt i soffan och de hade somnat på varsen sida om honom.........hon hade glömt nyckeln så hon fick ta sig in genom balkongdörren......

Nu måste jag till sängen imorgon är det dags för Stockholm och ha Herba kurs igen. Tar LIndbergsbuss kl 8 imorgon och kommer hem kvart över 8...(20) det kostar endast 100 kr tur och retur, helt fantastiskt......
Det skall bli så roligt att komma till Hälsans Hus, Hermans i källaren heter den veg.resturangen och de har så god mat.....
Vila i allt du gör! Kram Irén

Kalmar tur och retur......pulsatilla är bra vid mjökstockning!

Har varit i Kalmar idag......åkte kl 6 imorgse och kom hem straxt inna 22, långa dagar 9 timmars restid. Men det var jätte trevligt i Kalmar och terapeutern är gå jätte gulliga och frågvisa, vi hann med en hel del idag, och många poletter trillade ner. Igår var det "körigt" det gick i ett på Helheten, det blir alltid så när jag inte varit där på ett tag, telefoner, mail, människor kommer dit mm. Sedan ringer Sophia och har mjölkstockning och båda barnen sjuka, det var bara att åka och handla och ner med pulstilla till Sophia för mjölkstockningen.
 Pulsatilla(backsipa) ges även till kor som har ekologisk mjölk, för de får inte använda antibiotika, det är godkänt i sverige att ge våra ekokor. Pulsatilla är fantastisk vid mjölkstockning och att som är stopp!

Hej hå....hon ble redan bättre när jag var där. Jag hade en genom mysig stund med Bella, vi försökte leka lite och sjunga lite, hon ville gärna ha mig för sig själv ,men det var en till som var intresserad av mormor, Maja kom krupande med ett brett leende med några risgryn i munnen, hon ville ha samma leksaker som Bella ville. Avundsjukan börjar tidigt.....
Bella drog ner mi i sin säng och där blev jag liggande och sjöng sådär en 20 låter....då somnade hon på mig, jag låg blixt stilla ville inte röra mig ville inte går därifrån, jag ville inte att jag skulle vara borta när hon vaknade....men jag skulle till Kalmar.....det var mysigt och det kändes skönt att kunna hjälpa barnen i Runnaby......
Bellisen....jag älskar dig!!!!! Du är den mysigaste som finns!

Å ni underbara två! Tjejerna med humor fast det är sjuka....

H det där med sanningen måste jag utveckla en annan dag, själklart är det så att det är sant att vi måste äta och dricka, samtidigt hävdar en grupp människor att de kan leva på luft, de varken dricker eller äter de lever av ljuset och tar in det i ögonen och omvandlar till energi...... är det sant?
Vetenskapligt är det sant? Det finns mkt abstrakta saker som sägs vara sant, men om det verkligen är sant är inte alltid så jälvklart. Om man bara tror på det som är sant just nu blir livet lite platt för mig, jag vill ha livet runt....
God natt och hopp att alla i min familj och omkrets är friska imorgon, och alla andra med!
Nedräkning en dag kvar innan.........den stora dagen med D kommer för mig!
KUL!!!!!Kramar till er alla!

Sanningen, hur många sanningar finns det?

Kära Hamphus.....du tror på sanningen, jag känner igen mig när du säger så. Jag trodde så blint på sanningen när jag var ung....när jag var liten så trodde jag att pappa och mamma visste bäst och att de visste allt, när jag förstod att de inte gjorde det då ramlade mina illusioner om att vara vuxen. Min far sa- Läs Irén till du vet att du inte vet någonting det är då du vet....... jag har gått 19 år i skola, men ändå så tror jag att jag vet lite...så därför tar jag in på nya studier......

Om man tittar på vittnespsykologi, om 10 har sett ett bankrån så kan det vara 10 olika färger på deras kläder, men det var deras sanning. Allt man är med om och ser dömmar man efter referenser som man har i hjärnan och erfarenheter....därför ser sanningen ut helt olika för olika människor. Jag tror att det finns lika många sanningar som människor. Visst jag har uppfostrat mina barn med att det är ignen idée att ljuga för sanningen kommer alltid fram.....
så är det sanningen kommer oftast fram i varjefall för dem som ljuger, det kan man lita på!
Vetenskap är det sanning?  Någon sa till mig att vetenskap det är skapligt vetande medans kunskap är att kunna skapa något... det tåls verkligen att tänka på....., en sak har jag lärt mig att det doktorn säger, det är inte alltid sant! Men givetvis så tror han det, för han har fått lärt sig det och det är från den kunskap han har och så tror han att det är sant, så vips får man en sjukdom som heter något....och till slut blir man sin sjukdom....det är ju strålande tycker jag, och poängen är att det kanske inte ens är sant......

Ingen kan säga att detta är sant när det gäller vissa saker och vad de har sett och hört, tyvärr då skulle livet vara mkt enklare. Om det fanns en sanning, vad lätt det skulle vara att leva i en relation. Ofta i relationer är deras olika sanningar som gör att det går snett eller att budskapen inte går fram..... Jag älskar min sanning! För mig är dett rätta för mig sant!
Någon har sagt att alla röda katter är hanar..... men jag har fött upp två röda katter som varit flickor.....
Är det sant det kattpsykologerna skriver om att katter aldrig pratar med varandra, och att de inte älskar? Är det sant?
Så många katter som jag har haft så vet jag att de både pratar med varandra och vissa föredrar och älskar vissa och tvärtom. Det vet jag! Det vet alla som levt med katter och djur. En kattmamma pratar och lockar hela tiden med sin kull. I boken stod det att katter endast pratar med människor....jag säger som Tomas Di Leva......Vem skall man tro på?
Psykologer kanske bara har ett skapligt vetande.....vem vet?

Idag har jag varit hos min moster igen, tro det eller ej hon har börjat sett nu...hon äter eufrasia(ögontröst) och ett medel till ...och banne mig nu ser hon när hon plockar med sina pengar igen......hon ser skillnad p å100 lappar och 500 lappar, det gjorde hon inte i somras, vad glad jag blir! TACK!!!!!!
En annan helt fantastisk grej när jag berättade om att jag hade tänkt på Rune igår (bloggade om honom) jag hade inte tänkt på Rune på hur många år som helst.....då säger Doras sambo till mig men Irén igår var det 20 år sedan Rune dog!
Jag blev helt stum......efterbloggen satt jag en lång stund och funderade på Rune......han måste ha varit här och påverkat mig, varför skulle jag komma på att tänka på honom just den dagen han hade dött? Det kallar jag sanning!!!!! För mig är det helt rätt, han hälsade på mig för att ge mig tecken att allt är ok och jag kunde tacka!!!! Vilken tur att jag gjorde det!!!!
Jag blev helt lycklig utav det! TACK Rune för titten!
Amanda hoppade av hos mormor och städade, klippte henne i håret och naglarna, vad snäll du är Amanda! Vi måste sköta om tvillingarna......Min mamma var helt överlycklig över att få ha lånat Amanda i 2 timmar......
Amanda och jag fortsatte till Sophia där var det inte roligt idag, båda barnen hade 40 graders feber, Maja var orolig och inget var bra....Isabella var lugn som en katt, hon satt i Amandas knä i över en timma sedan somnade hon. Jag hann få i Belladonna och Ferrum phos........hoppas hoppas hoppas hon  svarar på det lika bra som Alva och jag gjorde!
Men det var underbart att få se dem och avbelasta Sophia en liten liten stund, jag bar Maja över en timma då blev hon lugn och skrattade, bäbisar tycker om när det rör sig och det händer lite.....men armarna ja...bäbisar blir tunga i längden....men det var det värt, mormor fick lite extra träning på kärringhänget.....
Låt dem vara bättre imorgon!!!!! Sophia du vet att du måste fortsätta ge dem medlen! Hela dagen imorgon(idag)
Här är Bella och Amandas i lekparken i somras...äter Risifrutti...men det är slut med det nu...och det känns jätte bra!
Här är alla mina tjejer utom Maja det var på julaftonen och det är faktiskt sant, de är MINA!!!!!! (vet att barn är bara ett lån från solen, ca ett 15-årigt lån....)
Här var Maja.......under bordet förståss, där hittade hon sin sanning.....
Måste sova nu, en ny dag med nya möjligheter väntar i morgon! Lev väl och tro på något och framför allt tro på dig själv!
Det är SANT!!!!!!PUSS!

RSS 2.0