Morsdag!

En strålande vacker dag blev det idag. Vi firade MORSDAG i Runnaby. Vi gjorde knytkalas och träffades där Christians mamma, mormor och Vidar, Sophia, Maja, Mille, Amanda, Freddy, Johan, Alva, min mamma Doris, Elzy och jag.
Vi var ute hela eftermiddagen det var verkligen en strålande dag. Efter denna vinter njuter alla av sommarvärmen.


Maja hade sitt eget bord, Amanda gjorde henne sällskap där.


Det var roligt att Elzy och mamma kom, det brukar inte gilla när det blir för mkt folk som de säger..
Amanda och Freddy lekte mkt med Maja och hon var överlycklig förståss.


Morsdagstårtorna fick stå i skuggan, Maja hade redan varit där....


Mille han låg i vagnen och skrattade.....han har blivit så stor!Några behövde vila lite middag, Katten Tommy passade på oxå.


Mille han snackar med sin farmor.


Tommy blev lite manisk i min väska, det är många katter som gillar lukten av mina eteriskaoljor. Jag förstår katterna, jag kan inte heller vara utan dem.


Jag blev jätte glad, fick en GPS till bilen av de mina. Nu skall jag äntligen börja hitta. Vi åket till Blombergshus och "hon" förklarade hel vägen så vi kom dit. TACK Johan och mina tjejer, den här behövde jag verkligen!!! TACK för en fin morsdag! Min lilla vakthund i bilen kommer att vakta den!
Gustav fick vara hemma och städa eftersom han hade 20 års fest igårkväll, GRATTIS än en gång till Dig Gustav!Avatar

Har ni sett filmen Avatar?
Jag måste säga att den verkligen berörde mig. Har hört att han fått den kanaliserad och att det tog många år innan tekniken hade kommit ikapp för att kunna göra den.

Se hela bildenHär kommer ett citat från filmen som jag fastande för med mitt homeopatiska öra.....

______________________________________________________________________________

Forskaren säger: 

Träden är heliga, på et sätt som ni inte kan ana!

Vet du vad?

Det är mätbart i skogens biologi, vi tror att det finns nåt slags elektrokemisk kommunikation mellan trädens rötter som synapserna mellan nervsceller, och varje träd har 10 upphöjt till 4 förbindelser till träden runt omkring. På Pandora finns träd med 10 upphöjt till 12.

Det är fler förbindelser än i en människohjärna. Det är ett nätverk. Et globalt nätverk som Na´vi har tillgång till. De kan lägga up och ladda ner data , minnen

Den rikedom som finns  finns inom oss 

Världens rikedomar finns inte i marken, utan runt omkring oss. Navi vet det och slåss för att försvara dem. Om ni vill dela den här världen med dem måste ni förstå dem.

slut på citatet.

________________________________________________________________________________________

 Det är  homeopati som forskaren pratar om! D 4 och D 12 potensen!

 Så kom många funderingar här hemma från Johan och mig.......

En cell talar till en annan cell, när kan flera celler bli kompisar? Finns det ett kritiskt antal celler eller måste de vara hur många måste de vara för att bli ett organ? Typ som FN eller en lever?

Hur många måste man vara för att det skall bli en ett kollektiv tänkande en kritisk massa finns det något tal för att det skall bli en funktion? Finns det några sådana studier?

 Johan sa:
-Jag har tittat på fotboll tusen tals gånger på Eyravallen och suttit apatisk, sen gick jag ner till samma arena och det var en landskamp många människor var där ca 10 000 helt plötsligt började publiken började göra vågen och jag ryktes med fast jag inte ville vara med. Vad gör gränsen för att jag måste vara med? Man bildar en färdig funktion man får ett uppdrag att sköta, helt plötsligt ingick jag som en bricka i detta som ett högre medvetande.

Många intressanta tankar kom, spännande och du har du inte sett filmen, se den!


NLP att göra själv!

Hittade en intressant snubbes blogg.
Jag har kopierat en övning här som kan vara bra att kunna:

Det finns massvis av fina övningar i den häftiga verktygslåda som går under namnet NLP. Timeline-teknikerna är några av de djupaste och mest intressanta. Här är en enkel och schysst teknik som man kan göra själv.

1) Tänk ut någonting negativt som du vill bli av med och lägga bakom dig. Det kan vara ett dåligt karaktärsdrag, ett negativt beroende, en tung emotionell koppling till något eller någon.

2) Tänk nu ut någonting positivt som du vill dra till dig. Det kan vara något du vill lära dig, förstärka, betona. En egenskap, ett beteende eller annat.

3) Ta nu tre djupa andetag. På första andetagets utandning visualiserar du 333 och säger siffrorna tyst för dig själv. På andra utandningen 222, och på tredje 111. Och känner att du låter hela kroppen slappna av och komma in i ett lätt meditativt tillstånd.

4) Tänk dig nu att du ser din sk tidslinje. Du föreställer dig nu (och låter det första svaret som kommer upp inom dig vägleda dig rätt) vilket håll din framtid ligger och pekar åt det hållet med din högra arm. Det kan vara rakt fram, snett åt sidan, uppåt, nedåt. Och lägger märke till om den är rak, slingring, smal, bred, vilken färg den har. Sedan föreställer dig dig motsvarande linje i dåtiden. Du känner efter åt vilket håll din dåtidslinje ligger och markerar den med din vänstra arm, och lägger märke till dess detaljer. Nu har du tagit fram din personliga tidslinje, som är ett sätt för din hjärna att placera dig i rumstiden.

5) Nu tar du åter de tre andetagen som i punkt 3 ovan, och slappnar av helt och hållet.

6) Ta nu och vänd din uppmärksamhet bakåt på din dåtidslinje och tänk dig att du bygger en negativt laddad hög nere till vänster på dåtidslinjen. Samla nu på visuella scener av sådant du verkligen inte tycker om. Läskiga, otäcka, hemska, vidriga bilder, allt det du avskyr mest, sett som bilder. Verkligt upplevda eller bara ihopfantiserade. Samla så många du kan och låt dem bli en del av den där högen. Nu låter du hemska, läskiga och jobbiga ljud bli en del av bilden. Jobbiga ljud, hemsk musik, otäcka röster, allt som du ogillar att höra och låter dessa ljud också bli en del av den där negativa högen nere till vänster. Nu samlar du in några jobbiga kroppsförnimmelser in i högen: när du frusit, blivit skadad, mått dåligt i kroppen, blivit berörd på ett dåligt sätt av någon, allt som du och din kropp verkligen ogillat och lägg in det i högen. Nu tar du hemska smaker, äckliga saker du erfarit med ditt smaksinne och lägger in det i högen. Därefter vidriga lukter som du känt och lägger in dem i högen. Nu återgår du till det visuella och lägger till ytterligare bilder, sedan mera ljud, mera kinestetiska sensationer/kroppssensationer, mer smaker och lukter. Förstärk nu den negativa högen genom att bara be den bli ännu mer otrevlig. Högen du nu har är en samling av allt det du ogillar mest, allt det där du inte vill ha i ditt liv. En helvetisk och hemsk hög av saker du inte vill ha i ditt liv.

7) När högen är som allra mest motbjudande så tänker du att du ser det du vill bli av med, det negativa du valde ut i början som ett ord eller en symbol, och låter den helt och hållet gå upp i och bli en del av den högen, så att högen och det du vill lägga bakom dig helt förenas och inte längre går att särskilja.

8 ) Så där ja, nu hoppar du upp och rör din kropp, räknar ner från 10 till 1, sjunger en knäpp sång, flaxar med armarna, och hoppar på ett ben, och säger något som en smurf. Det är viktigt med ett rejält bryt, helst ett psykbryt så att du inte låter de negativa känslorna dröja sig kvar. Desto galnare desto bättre.

9) Nu tar du de tre andetagen som ovan. Därefter vänder du din uppmärksamhet mot  framtiden, och tänker att du bygger en positiv hög uppe till höger på din framtidslinje. På motsvarande sätt skapar du nu en hög av vackra, fina, attraktiva och underbara bilder och scener ur ditt inre eller ur din fantasi . Du behöver inte ha upplevt dem i verkliga livet utan de kan också vara det du skulle vilja uppleva och drömmer om. Bild efter bild av natursscener, människor och annat du älskar och som gör dig lycklig. Förstärk bilderna, gör dem större, ljusare, mer färglada och mer skarpa. Lägg nu till underbara ljud, vacker musik, ljuva röster och annat som du gillar. Förstärk dem ännu mera. Lägg nu till fantastiska kroppssensationer, underbar sensuell beröring, solens värme på din hud, friskt havsvatten, och annat som får din kropp att njuta i verkligheten eller i din fantasi. Nu lägger du in härliga smaksensationer i din hög, gudomligt god mat, underbara drycker, frukter, friskt källvatten eller annat du du gillar. Förstärk dem ännu mera. Och så lägger du även till de dofter du älskar allra mest, blommor, parfym, sommarängar, havslukt, vad du än tycker är de mest ljuvliga lukter, och förstärk dem än mera. Nu går du igenom högen igen och förstärker genom att försöka hitta och lägga till flera bilder, ljud, kroppsförnimmelser, smaker och lukter. Nu ska denna positiva hög representera och motsvara det mest extatiska som dina fem sinnen kan erfara och fantisera ihop. En himmelsk högvibrerande hög av det allra mest älskvärda och underbara du kan tänka dig. Bra.

10 ) Nu tänker du på det du ville ha mer av i ditt liv, om det nu var ett karaktärsdrag eller något annat och ser det som ett ord eller en symbol. Tänk dig nu att du låter det helt och hållet sammansmälta med den positiva högen uppe till höger på din framtidslinje. Låt det ta den tid som krävs och när du märker att dessa har blivit helt ihopfogade och inte längre kan särskiljas, så tar du ett djupt andetag och stannar kvar i den härliga känslan som högen och ditt nya kraftfullt förstärkta mål inger dig och känner med hela din kropp hur skönt det känns nu. Bra.

11) Ta ett djupt andetag och integrera denna övning helt och hållet i ditt inre.

12) Så där ja, återvänd nu till normalt dagsmedvetande. Utmärkt.

Denna övning kan med fördel göras flera gånger för att förstärkas. En del menar att det är bra att göra saker i 21-dagar för att nya nervbanor ska kopplas samman. Övningen fungerar från första gången, men blir garanterat mer förankrad om du återkommer till den över en längre tid. Den passar bra att göra innan eller efter en stunds meditation på morgonen eller kvällen. Viktigt är bara att du verkligen bryter kraftigt efter att ha låtit det negativa du ville bli av med smälta samman med den ruskiga högen på dåtidslinjen. Glöm inte det. Annars kan dessa tunga energier dröja sig kvar.


Denna text har jag hämtat från :

http://rawild.wordpress.com/2009/12/
förövrigt verkar det vare en väldigt intressant person och med mkt kunskap!


Privat vecka 21

Den här veckan har bara susat iväg, verkligen susat i bilen varje kväll flera timmar med Amanda. Jakten på körkortet är nu stort. Hon vill hinna få det innan flytten.


Jag har verkligen försökt vara med Amanda....men man får inte så många ord med, telefonen ringer hela tiden....men några stunder har vi haft denna vecka som jag kan ha i mitt hjärta.

Jag frågade vad jag skall göra med allt som jag köper som hon sitter och tänker på.....???? Det brukar gå till så att hon tänker på något schampo eller något speciell mat, så när jag går och handlar så brukar jag bara gå och ta det för hon vill det...... nåja det finns väl postgång till London....... eller kanske inte telepati fungerar över vattnet????? Det skulle bli betydligt billigare......


Vi har varit vid trafiksäkerhetsverket flera gånger för att sätta hennes energier där. Vi har åkt i alla stans rondeller, tror att vi varit överallt inom Örebro, många gator som jag aldrig förr har åkt på.


Så var det studentbal..... jag kom dit visserligen två timmar försent, men Amanda var så snäll att hon kom ut så jag fick möta henne och ta en bild.


Hennes fina sidenklänning som hon köpte i London för 4 veckor sedan...


I eftermiddags träffade vi familjen Runnaby och Maud på Gröna grodan. Fick några härliga kort med tema gapa:


Mille och Sophia!


Maja och Amanda!


Så tränade vi på argablicken..... och att se knäpp ut.........Vissa lyckas med allt de gör.......
Son och mor Maud


Amanda käkade veg bakpotatis och Maja hämtade gossedjur som de har där för att barnen skall kunna leka med.
Vi hade en mysig stund med mkt skratt. TACK för en berikad fredag.
Så ikväll var det en liten förfest här hemma, avskedsfest för Amanda kombinerad födelsedagsfest hon fyller 19 år den 13 juni men då är hon i London i sin NYA familj....


Det kom in massor av vackra flickor........ jag tycker verkligen att alla är vackra, själva ungdomen är så vacker....


Så blev det killarna i soffan.......och de var så söta..... verkligen söta!!!
Men är det inte en liten orbie som kom med .....?????


Det blev många skor i hallen....... men det är tecken på fest!

Nu begav de sig till "Logen" för att ha en liten förfest till, som de hade ordnat för Amanda. Tyvärr sms:ar många och säger återbud i sista minuten, tråkigt när hon ordnat så mycket med festen.

Nu skall jag själv ta en myskväll...phuuuuuuuu

Vecka 21 på jobbet!

Måndag var jag på Almi och var på intervju av mina tre uppfinningar om jag skulle få hjälp att förverkliga dem. Det tog mkt kraft att förklara mina idéer. Jag fick väl ganska mkt gensvar trots att jag inte hade räknat med det(vi lever ju fortfarande i männens värld). Men det slutatde med att jag fick ja och bidrag till att göra en butik där man kan kunsultera mig i, vad tror ni om det?????
Visserligen vill jag aldrig förlora mötet med mina kära besökare, men ibland räcker jag itne till och då skall man kunna söka mig på nätet och få ett medel hemskickat...Skulle du göra det?

Tisdagen var fullproppad men några verkligen lyckade resultat. Det är det som gör baksidan så mkt mindre och framsidan så stor!
Tjejen med de många vårtorna var här och de hade blivit mkt mindre och annorlunda sedan sist:

Skrev "ut " fyra st denna vecka där jag fick skriva med stora bokstävler i journalen FRISK!!! Det är verkligen roligt.

 Jag var hos tandläkaren idag, det kanske inte sär så trevligt men ett måste, jag vill vara rädd om mina tänder, vill försöka undvika att få några inplantat....vill ha mina egna så länge som möjligt. Jag går på kontroll var 6:e månad, jag tycker att det känns tryggt. Hur som helst så blev tandläkaren alldeles svettig och var tvungen att gå ifrån....han kom tillbaka och sa att han hade fått högt bt och "socker" han kände sig inte alls bra...

Jag frågade genast om han åt blodtrycksmedicin och någon slags statiner(blodfettsreducerande medicin) ja sa han hur visste du det? Jag berättade att jag träffar nog 5 st i veckan med hans problem....statinerna tar allt Q 10 från kroppen och det är kroppens batteri. Jag sa att han skulle köpa Q 10 om han tänker fortsätta med stain medicinen och berättade att minst 4 st har redan blivit förbjudna pga att människor mår så dåligt med att äta dem.
Visst han lyssnade men jag kände att han som så många andra tog inte in vad jag sa........en tandläkare, en läkare ja ibland en helt vanlig människa tror sig alltid att veta det bästa för dem?????

Blodtrycksmediciner i all ära.......en betablockerarare som dämpar ditt hjärta så att det slår lika slag oberoende vad du gör...klart att man inte kan må bra? Fattar inte varför man inte kan undersöka varför man har fått högt blodtryck? Det kan bero på så mkt, slaggprodukter i njurar, att filtren är tilltäppta, på vilken jordfräs, gräsklippare osv måste man göra rent luftfiltren annars går den inte bra, den hackar...så är det för oss människor oxå...kan det vara så svårt att förstå??????

Sedan har vi vår kära vän lever, där kan det var mkt olika saker som sitter och som gör att han inte kan göra sitt jobb....... Rening, rening allt måste renas, men skolmedicinen har inte mkt för det... nej på med mediciner som sänker människorna, vår ekonomi rullar på och läkemedelsindustrin jublar och människor blir jätte rika.....
Å så bra!!!!!!

Stress, att bli arg på sådant man inte kan göra något åt, klart att det stressar kroppen. Vår kropp vill hitta lösningar för att vi skall må bra. Ibland kan det t o m vara så att en sk "sjukdom" är det bästa möjliga för kroppen just då. Då går vi till doktorn och får en medicin för just det problemet som skall vara just då...ingen går till botten med vad som är den verkliga orsaken.......
Jag fattar inte alls att det kan vara så här och att folk nöjer sig med att få sina mediciner och går hem. Nu har jag fått hjälp och nu blir jag bra........


Min tandläkare, han var olycklig doktorn, hade sagt att hon måste gå er i vikt, det var hela problemet och vad jag kan se så är han inte ens överviktig.....stackars han.....
Jag sa åt honom att äta rå blomkål och mkt kanel det kan hålla blodsockret i ganska god balans. Han sa att det tipset skulle han ta till sig för det trodde han på............

Så hade jag en kvinna med återkommande urinvägsbesvär....å det är så vanligt i alla åldrar.....de går till doktorn får antibiotika och så är alla nöjda och glada, bara det lilla lilla problemet att det kommer ofta tillbaka om 14 dagar, det är precis som bakterierna är så smarta att de går någonstans och gömmer sig och så när kuren är slut så slår de till med häftiga angrepp och allt blir dessto värre. Man går till doktorn och få ännu starkare antibiotika och så är det bra i 14 dagar och så händer samma sak igen...
Kloka kvinnor söker andra genvägar för de orkar bara inte ha det så här. Urinvägsinfektion på urinvägsinfektion är verkligen inget "lyckligt" liv precis...... jag vet jag har gjort lika dant i mina tonår, t o m jag trodde då på doktorn!!!!!!!
Min gamla mormor sa att jag skulle gå till apoteket och köpa persiljerötter och de hade det på den tiden, sedan blev jag frisk....... min  mormor åt 2 torkade rönnbär, 2 torkade blåbär, 2 torkade enbär och massor av kanel, ingefära och kardemumma på filbunken som hon gjorde själv. Hon sa att det höll doktorn borta......
Jag mötte en tjej som slutat med sina "lyckopiller", sömnmedel och hade inte längre någon morgonångest längre....... ingen panikångest heller....gissa om jag blev glad!!!!!! Ibland vet man inte vad som är vad......
jag menar att om man äter sömnmedel och "lyckopiller" så kan endel få ångest och sömnbesvär osv.


Så är det alltid så roligt att möta mor och dotter eller far och dotter, eller far och son etc. Ibland har jag flera generationer som går hos mig och det är helt helt fantastiskt att se generna..........


Dotter och mor, lika som bär......

Jag läste att i våra gener lagras allt vad våra förfäder har gjort, tänkt och lidit. Det är inte bara våra genetiska sjukdomar vi ärver utan hela vår historia i familjen...vi bär den i vårt DNA. Vilket måste betyda då att jag inte alls behöver oroa mig för Amanda i London, hon har mitt DNA i sig......SKÖÖÖNT!


TACK för att jag får jobba med mitt största intresse, att få människor att må bra!

Visst ja jag hann med att få prova lite antirynkbehandling hos Sussanne....

 
Här kan man ana att jag fått behandling på den högra sidan men inte på den vänstra sidan....syns det?
Jag tycker att det verkligen känns, huden är mer stram och ansiktet hänger inte lika mkt längre.....


Det gör inget ont, utan snarare tvärtom, jag somnade! Ligga och sova och samtidigt bli yngre, kan det bli bättre?
Susanne kommer att ha extre erbjudande under juni med Body Shapen. Man kan göra ansikte, haka, "kärringhäng" på armarna mm för endast 329 kr....
Visst kanske det hänger på fåfänga men vadå, det är inte farligt och man kanske känner sig lite piggare och något roligt måste man göra.......


Korvgrillning i Runnaby 24 maj -10

Måndags em och kväll har jag lovat Sofia att jag skall vara i Runnaby. Idag när jag kom så var hela familjen ute och det var ett underbart väder. Bella blev så glad när jag kom och naturligtvis Maja oxå.
Vi gjorde orening på deras grillplats, sedan var det dags att börja grilla.


Katten Stina var först på studsmattan....


Amanda lekte med Maja och blåste upp massor med ballonger. Det var kul tyckte Maja.


Stina fick gå ner och flickorna upp..... Bella är verkligen duktig på att hoppa och Maja vill lära sig!


Såhär mysigt blev det......Mille låg och sov i vagnen och föräldrarna fick några minuter för sig själva(fast vi såg den hela tiden)


Systrarna hade roligt, finns det något bättre än att höra sina barn skratta... de här två lockar verkligen varandra att skratta. nu är det bara två veckor kvar att suga på Amanda för sedan blir det  London. Jag pratade med mamman förra söndagen på Skype, jag sa att  hon inte behöver vara orolig för Amanda är duktig på att tahand om hem och barn och även mig, då sa den kvinnan -Hur skall det gå för dig nu då när hon flyttar till mig?

Det hade jag inte ens tänkt på själv.....men jag har de andra två döttrarna kvar här och barnbarn som är påväg upp. Igår när jag kom hem var lägheten nystädad och det var ljuslyktor överallt och liljekonvaljer som luktade så gått.


Vi fick ta på oss lite eteriskolja för att mygen började komma.

 


Sedan kom en familj på besök och det roliga var att Bella valde ut den äldsta tjejen och vill ha kontakt med henne och att hon skulle studsa med henne, det har vi aldrig sett förut att hon ville leka med ett barn. Jag blev verkligen glad att se Bella ta kontakt.

Vilken härlig kväll, ljummen och mysig. Sedan var amanda jag ute och övningskörde i nästan två timmar....hon hade kört 6 timmar innan idag, var till Västerås och körde på halkbanan. Amanda blev besviken på sin körskola så hon har nu fixat allt själv, hon fick tag på en privat halkbana utanför Västerås, det kostar 1400 att köra där. Hade hon gått genom trafikskolan hade samma sak kostat 3000 kr. Hur kan det vara sådan skillnad på pris? Här var det fullt men Amanda gav sig inte hon skulle köra halkan denna vecka,  det blev hela  1600 kr billigare.....konstigt tycker jag.


En brun snigel hittade jag.....
Var till Almi idag berättar mer en annan dag.

TACK för idag!


Prästinnans väg 22 maj, Sofiasamfundet!

I lördags skedde själva initieringen av att bli Prästinna. Innan dess hade vi tyst retreat i nästan 24 timmar och då vi fick skriva försoningsbrev till oss själva och börja snickar på vårt överlämnande till den nya vägen som vi har valt att vandra.

Detta handlar om ett val, en väg att välja och ett liv att leva. ( vill verkligen påpeka att det är ingen sekt eller något liknande, utan ett val och en väg)Här är jag precis innan själva ceremonin. Resten var förbjudet att fotografera. Och konstigt nog gick min kamera sönder precis innan tystnaden. Men det fanns andra som tog lite bilder som jag kommer att få. Här tog jag mitt kort i annans kamera och vi försökte lösa det så jag har några bilder.

Det var en kraftfull ceremoni och det var verkligen stort och ja helt helt magiskt, bättre ord kan jag inte hitta. Mer vill jag nog inte berätta eller förmedla just nu här, Det tar lite tid att smälta allt som vi har varit med om.

blir du intresserad så kan man gå in på www.sofiasamfundet.se och läsa mer om denna utbildning och vad den står för. Jag kan varmt rekommendera den om du vill överlämna dig till kärlekens väg, en otrolig resa och gemenskap med många fantastiska stunder och mkt vetande om vår historia, ja om precis allting vill jag kunna påstå.


Här sitter de alldeles nya prästinnorna vid middagen och orbier hänger i taket. Vill tillägga att vi dricker inte alkohol utan i nubbeglaset var det björksaft och björkblad, det var jätte jätte gott men bladen var väldigt beska.
Lunchen hade skett i tysthet, det är mäktigt att vara tyst intill andra. Det är skönt att inte alltid prata och andra sinnnen kommer fram och på något sätt kommer själen till ro.Sedan blev det dans efter sång och meditation, sedan vilade vi i en stor hög tillsammans.
Jag försöker lägga ut kort med så lite bilder på ansikten för jag har inte frågat mina systrar, men dett kort vill jag oxå påvisa att orbierna tycker verkligen om när vi har kul, hänger överallt när man väl fått syn på dem.


Sofiasamfundet
Sofia betyder visdom på grekiska. Visdom och kälek är Sofiasamfundets ledord. Samfundet är byggt på allomfattande andliga tidlösa principer. Vi är religiöst och politiskt obundna. Vi arbetr för en hållbar värld och verkar för fred och samförstånd, där skönhet, visdom och frihet ligger som grund för vår livsåskådning.
Kraft och inspiration hämtar vi från naturen. Sofiasamfundet arbetar inom olika versamhetsområden, med bl. a ledarskap, retreater, freds- och sinnesromässor samt alternativa förättningar och ceremonier. Fredens spräk och tolvstegsprogrammet är viktiga hönstenar i vårt arbete.

Det kommer nog upp mer lite senare.


Sågarbo 20-23 maj Systeryoga

Har precis kommit hem från Sågarbo, där jag har avslutat min utbildning i Helande Ledarksap i Prästinnans väg.
Det var verkligen gemytligt att komma till Sågarbo alla var glada och uppfyllda, men samtidigt lite spända på det som skulle ske på Pingstafton. Pingst är andens helg, för mig har det alltid varit kärlekens helg, det är vår och sommaren är på intåg, blommor och värme. Gullvivor som ger nycklar till hoppet. Dessutom är det många som gifter sig denna helg. Det är en stor helg och denna helg var stor för mig.


På morgonen var det systeryoga på standen, vi var där älven mötte havet, helt helt fantastiskt.
Här kommer mina systrar och är påväg till stället vi skulle vara.


Vi börjar alltid med en cirkel och sjunger.... det är helt underbart, jag som älskar havet....här är det älven som syns.


Vi jobbar två och två på systeryogan, det är kraftfullt och effektivt.(gissa om jag har träningsvärk just nu!)


Det var så vackert fick mig att se en svan i denna övning.


Det ser inte så svårt ut men prova gärna!


Sedan kan man släppa händerna och försöka hålla balansen.....På utbildningen har vi varit alla åldrar den yngsta är 26 år och den äldsta en bit över 60 år, det har varit väldigt lärorikt.
Man blir tränad och utsträckt i hela kroppen...... och roligt har man under tiden. Ett trevligt sätt att umgås på?
Betydligt trevligare än att träna vid maskiner tycker jag.


Vi fick sitta som ying och yangmärket!

Falköping 18-19 maj -10

Sitter nu på tåget och bloggar, har arbetat i Falköping i två dagar. Tisdag kurs i Homeopati "sinnessymptom" och idag har jag haft besökare hela dagen. Igår på dagen fick jag aldrig upp kameran...men på kvällen var Ingegerd och jag och letade rävungar....


Håkan och Ingegerd vid massor av homeopatiska piller, de äger och bor här på gården. Ett fantastiskt ställe och utsikten är enorm för en som bor i bergen....


Såhär gott mår man i Sjötorp Marka utanför Falköping.


Var ute och tittade på grisarna, här bor 600 st....de blev glada när vi kom in. En hel fabrik som sköter sig själv. Grisarna gick och kissade på ett galler och det transprorterades bort, mat kom 4 ggr per dag som en dator ordnade...ja det var intressant att se. Och grisarna var så söta så söta massor av öron stack upp och de verkade vara så nyfikna på oss när vi kom, och Ingegerd hon pratade med dem som bara Ingegerd kan göra.(pratar lika dant med sina katter) Grisarna åt korn, vete och fick vassla.


Här är allén upp till gården och alla fälten runt omkring som var sådda.


Hittade en vit backsippa(Pulsatilla i rabatten)


Hittade en väldigt stor traktor, väger 7 ton och kostar en miljon kronor....!!!!!!


Vi hittade inga rävungar men vi hittade ett helt gäng ekologiska kor på bete, de var väldigt nyfikna på oss. Kor är trevliga tycker jag och dessa var så vackra.


Det kom fler och fler som ville hälsa på oss...


Vi hittade en hönsgård, de hade gått in men Ingegerd med djurenspråk lockade ut dem för at jag skulle få se den vackra tuppen....tror det var en New hampire eller hur det stavas...jag har en stor förkärlek för höns eftersom jag har haft många olika rashönor och tycker att det är trevliga djur på något sätt. Föresten så gillar jag alla djur.Dagen har varit något stressig och helt fullbokad....menfull sevice av husfrun och jätte jätte bra resultat på återbesökare,,,,,,,,,det är det som gör att man orkar!

Jag har flera barn på besök här och de svarar mkt fortare på homeopatiska medel kanske för att de inte gått så länge med sina besvär eller för att de är så "färska" människor, Det är kul att arbeta med barn, måste tillägga att alla var över 8 år.....tyvärr får vi inte arbeta med mindre barn. Det är konstigt bara två länder i världen som har den lagen. Det finns en förening som heter Hela barn (helabarn.se tror jag att de har) som försöker ändra på den tokiga lagen. Det finns inga biverkningar på homeopatmedel så inget fel kan begås, det enda som kan hända är att de återfår sin hälsa och blir mkt mkt starkare.
Föresten så träffade jag en flicka idag som hade svårt att andas, hon hade tagit influnca vaccinet i vänster arm där hon sedan har ont där och så kom detta med anningen. Jag vet inte om det vr det eller om det är en vårallergi...menkonstigt var armen där kan man inte få ont av allergi.....
Hur som helst gav jag thuja för att radera vaccinskada, ifall om det var det, hon hade dessutom vårtor och thuja kan inte vara fel val då. Sedan fick hon pulsatilla, "flickornas" medel och öronproblem, hon hade haft mer än 20 öroninflammationer.......och varje gång hon blir sjuk så blir det i örat.
I morgon bär det väg till Sågarbo och jag slutför mn utbildning så det blir inget blogg före måndag!

Venissage 17 maj Karolinska skolans esteter 3:e året

Bella kom hem från kortis, och hon blev verkligen glad att komma hem och sov hela natten i sitt nya rum. det kändes så bra att ha gjort ett vitt rum till Bella.


En glad tjej som vuxit snabbt och fått långa ben!

Sedan var det den stora dagen för Amanda som var Venissagevärdinna på kulturhuset och hade bakat 250 muffins med några kamrater.


Paris och Amanda tog så vänligt emot oss när vi kom till utställningen.


Rektor och lärare höll tal och elverna fick varsen ros.


Och här stod allt som var bakat hemma hos mig. Mums de var vackra och smakade jätte bra. Vad duktiga ni hade varit flickor!


Jag fastande för en tavla som hette trollet, tyvärr skrev jag inte upp vad tjejen hette som gjort den.


Samma konstnär


Alva och Gustav var där.....


Fridas tavla, jag saknade fler av dig......


Amandas vackra tavla, den var så stor......


Stolt pappa vid dotters konst.


Beatels var med! Otrolig teckning faktiskt. Många fina konsverk, utställningen pågår till den 26 maj.

Det var ävenutställning på Roxy men jag måste gå dit en gång till och titta på alla foton som elverna hade tagit och gjort. Mitt kamera minne blev fullt så det blir ett besök till.

Tack Amanda, dagen var kanon!

16 maj sent söndagskväll, gott och blandat..

Kära läsare här går livet just nu så himla fort och det är mkt som skall utföras. Samtidigt händer det en massa saker runt om i livet så man måste stanna upp och reflektera. Jag såg verkligen fram emot att vara ledig i fyra hela daga r, jag hade bokstavligen längtat till det. Men det är många fler som ser fram emot att jag är ledig och smider sina små planer vad jag skall göra och inte göra under min ledighet.
Jag har tagit itu med massor av saker som jag låg efter med, många telesamtal som jag aldrig hinner ringa på jobbet angående teleabonemang, någon som kört in i min bil och smet, Amandas nya telefon har gått sönder mmmm ja allt som bara händer....

Men jag har i varjefall hunnit att umgås med mina barnbarn, Maja och Mille.

Amanda skall ta studenten den 4 juni, lite planering för det krävs. bla skall man ha ett plakat från de var små som är brukligt.


Här är ett underbart kort från flydda dagar, från vänster Linneá (som bor nu i London) Sophia min äldsta dotter, Amanda som skall ta studenten och 2 dagar senare flyttar hon till London och möter Linnéa  där, känns bra att hon är där innan. Sedan sist men inte minst min minsta Alva som nu är 17 år i juli.
Linnéa om du tittar in här så är du oxå väldigt lik dig sedan du var liten. Ta väl hand om Amanda när hon kommer till storstaden!


Det är svårt att förstå att barnen blir vuxna och flyger ut ur boet. När barnen är små så tror man att de skall vara ens barn för all framtid, man tror att man äger sina barn och att det alltid skall vara så.
Barn är ett lån på ca 15-16 år från solen, sedan är de egna människor och har helt egna val i livet.
Min lilla flicka, vilket kliv du tar som väljer ett liv i London........(visserligen mammas favorit stad) men det är långt till mamma därifrån......men samtidigt är jag glad att det inte blev New York. Mamma kommer och hälsar på. Men innan skall körkort tas och studenten och ditt venissage som börjar i morgon kl 18.00 på folketshus eller Kulturhuset heter det visst nu. I morgon skall det bakas flera hundra muffins här i köket som skall bjudas på vid utställningen. Det skall bli kul att få se ditt arbete.
Amanda har alltid sett ut som Amanda och är precis sig lik som hon kom ut......men visst ser man att det är Sophia som sitter bredvid? Sophia är nog ca 11-12 år här och inte kunde man tro att 17 år senare skulle hon vara tre barns mor????? Dessa 17 år gick så fort så fort......ändå tycker jag att jag är rätt noga med min tid. Jag är inte den som tillbringar en hel kväll framför tv.Alva var på sagofest i förrgårskväll, hon var en princessa. Några av hennes kompisar var smurfar de var helt blåa, en del trodde att de var Avatarer.....de som inte kände till smurfarna....det var rätt roligt faktiskt.


Vi har inrett ett helt vitt rum till Isabella, här kör Johan hennes nya säng i bilen, jag skrattade för vi fick knappt plats och Johan hade knäna långt upp....det var svårt att komma ur och i bilen. Men nu har Isabella ett väldigt vackert rum.....


Amanda hon fotar....men har nu lagt ner sin blogg.......det har även Sophia gjort.....tyvärr måste jag säga för jag tycker att det är trevligt att läsa dem. Men jag förstår bloggandet tar tid.....men ändå ger det minnen! ett sätt att se tillbaka på livet som bara susar förbi. Någon sa att bloggarna kommer att lagras och finnas för framtiden så de kan se och förstå hur vi levde och tänkte......spännande!


Här är Sebbe vän till Amanda som oxå tar studenten nu.


Det är bäst att passa på med pussarna sedan blir det slängkyssr till London genom dator.

Två tranor hade slagit sig ner i Svenshyttan. Ett vårtecken!

 


Mille har fått babygym, det var intressant.


Vi var hos min mamma och flickornas mormor idag på em, Maja tyckte det var spännande


Ett kort på mig från min student för 35 år sedan...... min mamma tycker att jag fortfarande är där eftersom hon har kortet uppe.


Elzly kom och klippte gräset åt mamma.....ingen stor plätt men alltid något.


Vi hann även att åka till Doras grav för att kontrollera gravstenen med katten på. Elzy hade varit där med gullvivor.

sedan har jag svarat på 37 sms i helgen, laddat upp 300 bilder på en annan blogg, gjord nya ändringar på vår hemsida, skrivet en artikel till SHR:s tidning om svenska homeopatiska medel, gjort 4 collage till tidningen, lagat mat ett antalgånger, svarat på många mejl och pratat i telefonen........hummmmm vad har jag mer gjort?????

Men nu är det snart måndag redan visst 14 minutet har det varit måndag bäst att jag lägger mig då.
Kommer att delge er de svenska medlen så fort jag bloggar från den datorn.


Hela veckan och Mässa på Hallagården, Lekhyttan

Veckan har gått fortare än någonsin. Måndag Helheten, tisdag Lindköping, onsdag Stockholm tor-fre Helheten och nu idag lördag Må bra mässa i Hallagården Lekhyttan.''


Vi träffades i Tingsgården, Lekhyttan redan på fredagskväll för att ladda inför mässan. Vi vek 500 nya foldrar tillsammans och hade en mysig kväll i Lekhyttan. Lotta, Monica, Jessica, Sofie och Prita. De sov alla över i detta fina mysiga hus.


Så här blev vår nya folder, riktigt trevlig med en vårknopp på framsidan.


Så här fint kan man få sova i Tingshuset i Lekhyttan som har B&B. Verkligen fina rum var det.


Mina första besökare på mässan var min bror och hans fru. Ulla-Karin hade yrsel och lock för öronen så hon mådde inte bra. Jag sammanställde den totala bilden och förstod att det var nacken som var problemet.
80% av alla yrsel kan man härleda till nacken och cirkulationsstopp för att en nerv har kommit i kläm. Vad skulle de ha gjort på akuten? sådana här otrevliga besvär kan man inte åka till akuten med. Jag öppnade himmlens portar som sitter mitt på axeln, de känns för det gör fruktansvärt ont där när man trycker. Man trycker tills smärtan upphör och då sätter cirkulationen igång till huvudet. Ann Ek vår lärare på Naturmedicinska fackskolan sa alltid att man kunde stå naken på Nordpolen bara man skyddar Vindens portar(namnet på akupunkturpunkter mitt på axeln). Drag och kyla är farligt för Vindens portar, där kommer sjukdomen in, enligt Kinesisk filosofi.
När jag var klar var UK lite bättre och locket för ena örat hade släppt, jag skickade dem till en duktik kiropraktor för att lösa upp nerven som låg i kläm.


Lotta med Aktiv Analys var med, här står Maja och handlar av Lotta. Vet inte om det var en liten liten rysk spikmatta som Maja köpte. Maja har alltid så vackra kläder på sig, det är hon som gör "Majas värktabletter".


Här var mitt bord, tyvärr blev det inget bra kort. Jag gjorde ansiktsanalys, iris och tunganalys, sammanställde tecken från kroppen och gav tips och råd för bot och bättring. Ni vill inte veta vad jag upptäckte och hur det var fatt med många som kom...... jag säger som jag alltid har sagt preventivmedel ställer till med många onädiga besvär och många kvinnor mår väldigt psykist dåligt av kemiska hormoner, hormoner är våra budbärare till alla kroppens organ, vem vill ha en kemisk brevbärare??????
Vem vill bli steril? för att sedan få kemiska hormoner för att bli gravid? så att barnet riskerar att få canser innan 2 år ålder och dör? Vem vill vara med om det, det är sådana historier som jag får höra och jobbar med och det blir fler och fler som söker mig för att de inte kan bli gravida, eller att de har mist sina bäbisar.


Här är det lunch för utställarna, linssoppa och bröd som var fantastiskt gott.
Färksa bulla och färskt bröd som var bakat på Hallagården, mums vad gott.

Jag sålde även Bionic band, armband med en liten kiruriskstål som är laddat med 7-9 hz, jordens puls!
Samma hz som när man går på en sandstrand och havet möter land. Frekvensen ger enegri, styrka och balans omedelbar verkan. En helt fantastisk nyhet inom hälsa.

http://www.bionicband.se/ 
Jag har några som jag har köpt så är ni intresserade hör av er så kan jag skicka dem till er.

Jag har nu haft bandet i fyra veckor, det största skillnaden på mig är att jag är mer fokuserad, sover bättre och känner mig mer harmonisk. Prova det är det enda jag kan säga, det är 30 dagars öppet köp, känner man inget så får man pengarna tillbaka,,,,,


Lisa hade ordnat en ny banderoll till oss, vi blev verkligen nöjda med den!!!! TACK Lisa vilken pärla du är och hur skall det gå för mig och Helheten när du skall sluta?


Det var en givande dag, kul att vara i Lekhyttan min förfäder kommer från skogarna runt omkring.

Jag provade faktiskt en Tarot läggare  Björn, han var verkligen seriös och pricksäker.


Här är min stjärna tyvärr råkade Björn blunda.
Jag fick så bra kort att jag kan leva resten av livet på dem!!!!
Björn var verkligen en seriös tarotläggare och duktigt medium. Det var verkligen spännande och han sa att jag valt rätt väg i livet och att jag var en hjälpare till människor ...... det var redan bestämt innan jag föddes!
Kul att man valt rätt jobb, men det visste jag redan eftersom jag bokstavligen älskar mitt jobb och har äran att få arbeta med det som jag är allra mest intresserad av, människor!!!!

Idag var en bra dag! När jag kom hem var Sophia här med sin familj, flickorna var hemma och hela familjen var samlad, vi hade en mysig kväll och Maja gav oss glädje och skratt, Vad kan man mer begära ?????
Maja 2 år 2 maj

Idag var det Majas födelsedag, hela 2 år fyller det lilla söta underbara varelsen Maja, grattis Maja mormors lilla fina flicka!


Maja stod i hallen och tog emot paket....precis som det var en självklarhet.....den tjejen kan och vet allt redan.....var kommer hon ifrån och vem är denna lilla underbara människa?
Morfar är i fullgång med att montera födelsedags presenten.


Hon fixde alla paken nästan helt själv, moster Alva  hjälpte till vid behov.


Moster Amanda var oxå villig att hjälpa till.


Vidar tog hand om katten Tommy, å så han njöt.....


Morfar provar parasollet vd skall det bli?


Många fick hjälpa till här, Maja satte själv in skurvarna i hålen, Alva kontrolerrade så allt gick rätt till...


Så äntligen kunde Maja med sina tvillingvänner sätta sig på sina nya trädgårdsmöbler.


Amanda och Mille iakttog det hela.

Sophia,Mille och mamma till tvillingarna njöt av flickornas glädje till att sitta vid trädgårdsbordet med parasoll, som jag hade köpt på Rusta för 495 kr och det var helt i trä.


Full aktivitet i lägret...


Sedan var det dags för nästa firande, min bors mallan pojke Tony hade fått en son som skall heta Texas och här är han en vecka gammal, Mille blev verkligen stor här, 3 månader som skiljer. I dag stor skillnad men snart leker de tillsammans, tiden går fort!
Grattis Tony och Linda till en sådant underbart verk! Vilken kille ni fått!
Vi har blivit ytterligare en i vår släkt!!!


Bella på kortis

Bella har kortis nägra dagar i månaden. Jag fick Bella sug och åkte dit för att hälsa på.


Jag hade köpt med mig en boll, Bella älskar bollar. Hon blev så glad och klappade händerna när jag kom, hon drog ner mig på golvet och började rulla bollen till mig. Jag kände mig verkligen välkommen samtidigt som jag redan började oro mig för att åka och lämna henne kvar där.


Bella visade mig runt genom att ta min hand och leda mig in i alla rum. Bella har inga ord, Bella har ingen tid hon lever verkligen i "klöver tiden" dvs endast i sina känslor. Men hon börjar visa dem mer och mer och försöker förmedla dem till oss.


Bella ville glunga i hängstolen, jag skulle sätta fart och stå och sjunga där.
Bella gav lite glädje tjut och drog i min hand att hon ville gunga mer, hon tar på min haka när jag skall sjunga mer.


Bella mådde så bra, hon är verkligen lycklig när hon har det bra. Ho nvar lugn och hade ro i blicken.
Hon blev ledsen när jag gick, men personalen sa att hon glömmer snabbt och du finns inte längre när du inte är här.
Jag tog bilen och åkte runt och grät...... Bella är en stor gåta för mig och jag lider att jag inte kan hjälpa den lilla flickan som jag älskar så jätte jätte mycket....
på naturmedicinska  fackskolan sades det att inbilla inte er att ni kan hjälpa dem ni älskar mest.....ni kommer aldrig att vara tillräckligt objektiva när ni har kärleken i mellan er och den människa som behöver hjälp.
När jag är med Bella vill jag bara vara mormor och städerska på konsum. Acceptera livet som det är och njuta precis som Bella bara kan.

Just nu läser jag Hästpojken, pappan som tog sin autiska pojke till shamanerna i Mongoliet och pojken blev frisk, började prata och blev en vanlig pojke. Många turer med hästar som fick pojkens hjärna att börja använda delar som inte användes genom att pojken fick rida och ligga på hästensrygg.Valborgsmässoafton i Solberga, Vintrosa

Så var det tid för Valborg igen, för 24:e året i rad åkte vi till Solberga för att fira Valborg.

Christian och Maja var där...


Katten Solen dök ner i min väska och blev helt "galen" i dofterna från den. Katter är tokiga i eteriska oljor, de blir helt tagna av dofterna. Jag har alltid olika blandningar av eteriska oljor för välbefinnande som jag har som parfym på mig. En blandning som jag nästan alltid har och har haft i snart 30 år på mig är sandelträ, patcholi och ylang ylang. Många vet att det är jag som luktar så, endel vet t o m var jag varit för doften stannar kvar. Närjag arbetade ett tag som lärare på Risbergska skolan så brukar elverna lukta i korridorerna var jag hade gått och var jag befann mig. Väldigt praktiskt!


Elden tändes och människor kom till värmen.....
Elisabeth och Tommy hade ordnat det mesta, så vi kom bara dit som vanligt.


Maja ville gunga....
här har jag stått ett antal gånger i mitt liv, jag bodde granne med Tommy och Bettan i 11 år, så Amanda och Alva är födda i Solberga. Amanda åkte till Linnea i London och vi åkte ut till Linneas föräldrar på Valborgsfirande.


Männen stod på sin kant, Tommy längst till höger
från vänster Tommys bror Alf och Erolf världensbästa bilmekaniker....och samlar på klockor och kan laga alla slags klockor. Vi fick veta en hel del om klockor.


Yvonne, Pia och Elisabeth och kvinnosnack....


Jag passade på att pussa på Maja så mkt som jag fick.


Årets första korvgrillning är tradition i Solberga, här mumsar Sophia och Mille väntar på att det skall komma ut i mjölken.


Man måste ha långa grillpinnar i värmen...


Mille försöker redan att prata med mig.....han har full fart framåt i livet. Med stadig blick vill han vara med och titta på precis allting. Vad tänker en tremåndare bäbis ? Hur tänker de? Är det bara känslor som finns i hjärnan?
Orden har inte fått någon betydelse ännu, enligt Destiny cards så lever barnen i klövertiden, klöver står för känslor och inga ord eller tankar. Barn har bara sin känsla just nu och sedan och imorgon finns inte. Häftigt!


Maja tyckte det var kul med eld och korvgrillning, hon fyller snart 3 år och börjat förstå ordets betydelse.


Så var elden till sitt slut, och våren var äntligen här!

Fortsättning Kalmar (ej för Tina), vackra tyger till försäljning

Vårt internet packade så sist kunde jag ej skriva färdigt. Många har mejlat och undrat om vad som hände i Ellinors jordkällare.....
Det var väldigt spännande i denna vackra jordkällare, måste säga att det är en sak som jag själv saknar mkt det är just en jordkällare. Så när jag kom ner i Ellinors så njöt jag av skönheten av att ta tillvara på saker från det naturen ger oss. Så vacker tdet är och så gott....snålvattnet bara rann i munnen.


Men vad är det som hänger i taket???? Såg ut som några luftballonger....väldigt spännande....
Här fanns allt man behöver till maten.
Jag blev så imponerad av det som hängde i taket och allt som stod på hyllorna.


Visst det var dessa spindlar som gjorde lufballongerna, det var deras ägg och jag antar att det blir många spindlar av varje "ballong".......


Det var många spindlar som bodde här, och många fler skulle de bli...


Ellinor hade byggt sin säng..... här gjordes allt med hantkraft.


Allt var vackert i detta hem´!


CD stället var gjort av en trädpinne med sågade hack i, något sa mig att det var som en ryggrad.....bra med musik i ryggen!


Hemmet hade även mkt intressanta böcker som denna tillexempel.
från Ellinors hemsida:

• Hälsa, näring
Jag håller gärna kurser och föredrag i varierande svårhetsgrad beroende på hur insatta lyssnarna är. Hälsan är bland det viktigaste vi har och behöver ständigt underhållas. Det är flera aspekter som är viktiga för att må bra: motion, tänka positivt, goda relationer, meningsfull sysselsättning, ta ansvar för sitt liv... Något av det mest grundläggande för vår hälsa är vad och hur vi äter. Inga piller och pulver kan ersätta en sund kosthållning.

• Örtmedicin
Örter är ett lite bortglömt kapitel i vår tid. Främst vill jag ge kunskap om de örter som växer här i norden, eller i alla fall är vanligt förekommande i butiker. Vilka egenskaper har örterna, verksamma beståndsdelar, hur använder man dem? Det är bra egenvård att använda örter som krydda i matlagning och som te.

• Hållbar livsstil
Vill du lära dig att leva mer klimatsmart? Jag kommer ta upp lite om saker som är bra att tänka på när det gäller miljö tex. städning, textilier, hudvård mm. Ta vara på det som växer nära oss på ett bra och funktionellt sätt, äta mer efter årstiderna och vardagstips på hur du lagar näringsrik och god mat med mindre klimatpåverkan. Förädla livsmedel och laga mat från grunden själv så får du full kontroll över innehållet, så är det roligt också!

• Vegetarisk kost
Är du nyfiken på att äta mer vegetariskt, har barn som är vegetarianer eller helt enkelt vill ha lite ny inspiration i ditt vegetariska kök? Jag vill förmedla kunskap om hur man tillagar grönsaker, får i sig protein och andra viktiga saker som man behöver veta. I mitt kök är det viktigt med kryddning så där kommer jag lägga lite tonvikt. Det är skillnad på en kötträtt utan kött och en vegetarisk rätt, oftast syns det redan på färgen ; )

• Rättvisemärkt
Etisk konsumtion, en trend i tiden. Jag är rättviseambassadör, vilket innebär att jag gärna sprider kunskap om
Rättvis Handel och Rättvisemärkt både till företag och privatpersoner. Kalmar är ju en Fairtrade City sen 10-10-2008 och kanske vill ditt företag gå med i nätverket och bidra till förbättrade levnadsvillkor för odlare och arbetare i utvecklingsländer? eller vad sägs om lite provsmakning av rättvisemärkt choklad, te eller kaffe? Genom enkla val kan du göra stor skillnad.

• Eko-shopping
För dig som gärna vill handla ekologiskt, men inte riktigt haft tid att sätta dig in i var man handlar det, olika märken och märkningar och vilket ekologiskt utbud det finns. Vad innebär ekologiskt, biodynamiskt odlat eller KRAV-märkt? Det är en stor vinst både för dig och miljön att välja mat som producerats utan konstgödsel, GMO och kemiska bekämpningsmedel.

• Homeparty
De flesta av mina kurser kan göras som ett homeparty. Samla 4-10 personer så kommer jag hem till dig och berättar om ett tema som vi kommit överens om. Vill man går det bra att kombinera med matlagning om ni vill lära er mer om hur man tillagar grönsaker på ett gott och näringsriktigt sätt, kanske inventera skafferiet och tala om vilka saker som är mer eller mindre hälsosamma och varför.

Elodéa
Ellinor Andersson
 

Tel. 0480-390 30   Mobil: 0737 07 77 17     Innehar F-skattsedel


www.elodea.se

Ellinor syr mkt och vilka vackra tyger som fanns där.... finns även till försäljning:
från hemsidan:

Jag har ett mindre lager brokadtyger, spetsar och band till försäljning som passar bra till festkläder, renässanskläder, möbler, kuddar, gardiner och andra roliga saker. Tygerna är av bommull och lite polyester, 145cm i bredd, och spetsarna av bomull.

Tygerna kostar 150 kr/m utom nr11 som kostar 50 kr/m. Band och spetsar 10 kr/m.

 

 

Nr1 Svart rutmönstrad brokad

Nr 2 Blå rutmönstrad brokad

Nr 3 Röd rutmönstrad brokad

Nr 4 Naturvit rutmönstrad bokad

Nr 5 Naturvit brokad

Nr 6 Vit storrutad brokad

Nr 7 Purpurfärgad, vändbar brokad

Nr 8 Rödrosa stormönstrad brokad

Nr 9 Blåturkos stormönstrad brokad

Nr 10 Guldgul snirkelmönstrad brokad

Nr 11 Blått möbelbrokadtyg


Jag skall beställa och även att Ellinor får sy gardiner och draperier till jobbet.

Det var verkligen underbart att få komma till Småland.
TACKAR och bugar för gästfriheten!


Kalmar Homeopatikurs 29 april

Klockan ringde tidigt (4:45), idag skulle jag åka till Kalmar och ha kurs i Homeopati och Amanda skulle flyga till London. Vi hade trots allt en väldigt mysig morgon. Både Amanda och jag hade packat dagen innan. Det känns skönt att ha lite tid på morgonen.

Kom till Kalmar 10:53, man måste byta tåg i Mjölby och i Alvesta. Blommorna hade kommit lite längre men det var inte direkt varmt.


Vi var hos Anne.Marie som har Allergi och smärtkliniken i Kalmar.Marie Nestor och Elinor Andersson


Frida Boenterapeut


Eva Hermansson


Lotta och Ullrick


Anne-Marie hade fixat lite fika till oss, underbart gott bröd med valnötter i.


Flitika elever, vi hade en massagebänk som bord. Det är så kul att träffa andra terapeuter och framför allt vara i någon annans praktik.


Jag fick sitta i en underbar stol, som en drottningtron fast kroppsvänlig.


Jag hade satt extra tid kursen var från 11.30-20.00 ändå kändes det som bara några få timmar.
Homeopati a-ö tar sin tid att gå igenom eftersom det finns många olika besvär att använda de homeopatiska medlen på. Fantastiskt är att vissa medel kan man ha till många olika besvär.
Så har vi så mycket att prata om och lärdomar av varandra.


Jag fick följa med Ellinor hem och sova över där för sista tåget hem gick redan vid 17 tiden och det hann jag inte med eftersom vi hade en lång kurs.
Det begav sig rakt ut i smålandsskogen, och ett underbart litet torp väntade på mig. Allt var gjort för med handkraft. Mobilen i fönstret hade Ellinor gjort själv. Hon visade mig sina kläder som hade sytt själv, överallt grodde det fröer som skulle planteras ut. Här hände det mycket ......men det fanns ingen tv och ingen vatten toalett mm. Det kändes lite som att komma tillbaka till förr i tiden eller till Sagan om Ringen blandning med Astrid Lindgrens värld osv. Det var tyst, lugnt och väldigt fridfullt hem.


Det var så många små detaljer som fångade mig i detta underbara hem. Snacka om primörer...att lägga grönsaks rester på detta vis, ger underbar grönska med en otrolig livskraft att äta. Dessutom är det vackert!


Här i fönstren hände det saker och växtkraften bara fodrades, här groddas det.


Teehyllan var helt underbar, vilken bra idé att hänga små brädor i trådar då slipper man spika så många hål i väggen. Många av teerna var plockade av dem själva. Här var ett hem med ideér och miljövänligt och hälsa genomlyste hela hemmet.Vi gick ute en promenad medans bovetegröten kokade på vedspisen. Här fanns ett utedass med en kristalkrona i, tyvärr missade jag att fota denna upplevelse på dasset.


Morgonen var otroligt magisk och naturen var helt fantastisk. Vilken morgon promenad jag fick!


Hallonbuskarna var planetade i en spiral.


Här växte det amerikanska blåbär på en liten hylla.


Elinors pappa hade byggde denna underbara lilla stuga till henne när hon var liten.


Även möblerna var handgjorda. 


Det fanns mycket spännande saker att titta på i snickarboden. Pinnar från naturen var ett tema som Ellinors far tyckte mycket om, han kunden även konsten att använda dem.


Här hängde massor av krokar som man kunde använda till mycket. Det fanns så många olika praktiska saker som var gjorda av pinnar från naturen. Fantasie och arbeteskraft saknades inte i detta lilla vackra torp.


Pallar av olika slag, även två svansiga pallar...har aldrig sett något liknade förut.Käppar med hästhuvude och mkt mkt mer fanns i denna otroliga skatt snickarbod.

Jag fick med mig hem en vacker skärbräda.


Katten August följde med oss var vi än gick.


Tång hade hämtas från havet för att ha som gödsel till odlingarna.


Här innan för låg odlingen, både Ellinor och Michael har som proffesion att bygga gärdesgårdar, så det fanns många här på gården.


Det fanns lämpliga skyltar lite här´och där, här i smedjan. Ja här fanns allting, hantagen i köken var gjorda här inne. Det verkade som att nästan allting tillverkades på gården som fanns där. Det var verkligen "häfitigt" och vad man kan göra själv.

Men så kom vi in i jordkällaren (varning Tina du skall hoppa över resten om du är inne och läser nu...)


RSS 2.0