Familjelördag, Coffea, Nux vomica och Mistel

Idag ringde Sophia och ville komma hit och fika med sin familj. Det var verkligen trevligt för alla var hemma.

Saffran, saffransbröd det är något vi gillar i familjen.

Bella har börjat med kaffe, hon bokstavligen älskar det! Hon blir inte "speedad" eller nåt utan tvärtom hon verkar må bra på det.

Jag började fundera på Coffea i homeopatisk form lika botar lika så här står det om Coffea:

Coffea Kaffe
Coffea arabica, kaffeträdet, kommer ursprungligen från Afrika. Den väsentliga beståndsdelen är koffein, en kvävehaltig, alkaliskt reagerande förening. För tinkturen används färska, orostade bönor. Koffeinets effekt beror på ökade reflexer som yttrar sig i darrningar, upprördhet, sömnlöshet och hjärtklappningar. Tankeverksamheten stimuleras och sinnesorganen blir känsliga framförallt mot ljud och lukt. Den perifera cirkulationen stimuleras och njurarna retas (diures). Som homeopatikum är Coffea ett nerv- och cirkulationsmedel. Följd av tanketillflöde, nervös oro, rastlöshet. Följd av glad upphetsning, skräck, bråk, njutningsmedelsmissbruk, överkänslighet mot smärtor. Sämre: sinnesintryck, ljud, lukt, nattetid, av kyla. Röd, varm, fuktig, darrig, euforisk, pratsjuk, ombytlig, hypokondrisk. Sömnlöshet, migrän, neuralgier, nervösa diarréer, nervösa urinträngningar. Jämförelse: Aconit, Ignatia (komplementär), Cypripedium, Zincum valerianicum. 

Så vad skall man tro Bellisen verkar må bra av kaffe, konstigt nog!
Om man druckit för mkt kaffe och inte kan sova så kan man ta Nux vomica:

Nux vomica, Rävkaka(innehåller stryknin)
Svårt att koppla av, sömnlöshet. Effekter av omättligheter som kaffe, socker, choklad och alkohol/droger. Matsmältningsstörningar, halsbränna, svidningar i magen och hals,  överdriven känslighet och irritation extrem känslighet för smärta eller överstimulering. Illamående, sura uppkastningar till följd av stort intag av mat och dryck. Magen känns proppfull efter att man ätit. Kolik eller matsmältningsproblem framkallar illamående. Vill kräkas men kan inte. Väderspänd uppblåsthet efter födointag. Hungrig men känner ändå motvilja mot mat. Tyngd och smärta i magen, mycket känslig mot tryck. Förstoppning eller diarré. Smärtor i ändtarmen efter maten. Vill tömma tarmen ofta men det går inte kan endast få ute liten mängd avföring varje gång och det känns som om det finns mer kvar. Mörk diarré på morgonen eller omedelbart efter att man ätit.

Den är bra att ha hemma vid jul när man överäter och börjar må illa.



Bella var på helt otroligt bra humör och var så lugn som jag aldrig sett henne förr.


En helt otrolig sak hände, jag fick en puss av Bella helt av sig själv, jag brukar få tvångspussa på henne med i dag fick jag två st som hon bara gav mig!!! Det är verkligen lycka!!!!! Bella börja ge kärlek!!!



Sophias mage växer.... det ser verkligen ut som hon har svalt en fotboll....hon har bara en rund kula inget annat....och det är inte så långt kvar...det är sagt den 7 januari så princip bara en månad kvar.....
vad spännande vem som är i fotbollen.....


Sedan åkte Sophia och Christian för att julhandla, och vi tog bus i moster Amandas säng......det var roligt alla skrattade högt!!!! Bella tjöt av glädje och Maja var så nyfiken på allt och vill säga allt hon såg.


Maja hittade ett block och hon ville rita...


Moster Alva ställde upp och letade på en penna till denna underbara flicka.


Bella och jag vi sjöng, sjöng och sjöng!!! Hon får aldrig nog av att sjunga och det var julsångerna nu, förmodligen har de tränat på dagis.


Bella gillar att spela spel på mobilen, moster passar på att pussas!


Sedan blev det syskon bad....Bella gillar att klämma ihop skinnet men det gjorde inte Maja.
Alva övervakaren.

Snart är julen här..det går fort nu kom att tänka på att mistel har vi inte köpt ännu, men vi pussas ändå i vår familj, mistel finns även i homeopatisk form:

Viscum album, Mistel

Påverkar särskilt nervsystemet och i synnerhet de stora nervbanorna och ryggmärgen. Kongestion i huvudet med huvudvärk och svindel. Det är ett gott medel vid reumatiska giktiska sjukdomar med dragande smärtor, ryggskott, neuralgier, särskilt ischias. Vidare måste man tänka på detta medel vid epilepsi samt spasmodisk astma förbunden med gikt eller reumatism. Reumatiska tillstånd med bättring av rörelse i friska luften. Benägenhet för kärlkramper som vid Angina pectoris och astmatiska tillstånd. Nedstämdhet och sorgsen, apatisk och modlös. Kan ej företaga sig något. Ilska och retlighet. Likhets medel: Ars, Sil, Chel, Veratum, Nat-m.

  




Sedan blev det kinamat, som Sophia och Christian hade köpt med sig.
Det smakade bra.

Nu skall jag göra om lite på min hemsida och lägga in kurserna för våren mm

TACK för en trevlig dag min familj!
Härligt att ha er samlade allihopa och att vi trivs så bra ihop!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0