Måndag, en ny arbetsvecka och Fullmåne

Olika homeopatiska medel beter sig olika när de kommer in i mitt rum. En del börjar städa, andra börjar plocka med ditt och datt på skrivbordet, andra berättar något som precis hänt, en del pratar hela tiden om allt möjligt men inte om sig själva. Allt påvisar det rätta medlet. Ibland går jag på det som händer och följer med i debatten, men ofta försöker jag tänka på hur och vad som sägs de första fem minuterna.
Jakten på det totalt rätta medlet börjar redan i väntrummet. Personer sitter olika och de gör olika och läser olika litteraturer. Tur att vi är olika hur skulle det annars vara, väldigt tråkigt.

Igår hade jag en sådan bra dag för det hade gått bra med alla utom med en. En som magen var mkt bättre, en som finnarna hade försvunnit på och en som hade börjat sagt nej och blivit tuff. Homeopatin är verkligen underbar när det rätta sker. Kom ihåg att allt är lika viktigt när du söker en homeopat, berätta så många symptom som möjligt, för det är den totala symptombilden som visar på det medel som kan hjälpa dig på alla plan mentalt , känslomässigt och fysiskt. Vi gör ingen skillnad på psykist och fysiskt allt hänger ihop. En tanke går verkligen rakt ut i hela kroppen. Irritation ger inflammationer i kroppen. Inflammationer ger irritationer ...allt pågår samtidigt och i samma tidpunkt. Spiralen neråt går fort och lätt.


jag åt lunch på gröna grodan med Trevliga Birgitta och Häftiga Irja
Irja och jag hade bestämt lunch möte för vi skulle prata om samarbete inför
våren när jag utökar lokalerna. Irja vill hyra in sig och ha kvinnogrupper hos mig.
Det skall verkligen bli spännande. Birgitta halkade med på ett bananskal och
det var trevligt som vanligt. De har verkligen god sallad och mat på Gröna Grodan, det kan jag rekommendera.


Idag tisdag har det varit en hel del tillverkning av parfymer med mening, Sophia var och hjälpte mig fyra timmar idag. Det tar tid att blanda och smälta ner homeopatmedel i oljan fylla på flaskor och göra fina förpackningar.
Idag gjorde vi Kärlek och Lugn och ro parfymer. Imorgon skall Tina komma och hjälpa mig.
Jag storstädade och pyntatde på Helheten det tog 5 timmar ...men nu är det fint till Julmarknaden.
Den är på torsdag kl 18:30-21.00

I morgon skall Falkagudinnorna göra något spännande...... det är Fullmåne i morgon!

Var rädd om dig, ta det lugnt vid fullmåne, många olyckor och otrevliga händelse sker vid fullmåne.
Många kan inte sova, andra drömmer mardrömmar och endel blir helt deppiga eller speedar upp fullständigt. Klart att vi påverkas av månen vi består ju 70-80 % av vatten allt vatten påverkas av månen. Och vi kvinnor styrs mkt av månen.




Artiklel från Expressen idag:

Fullmåne - då blir vi mångalna
Galnare, sjukare och mer olycksdrabbade.
Så påverkar fullmånen oss - tror vissa forskare.
- Månen får ju tidvattnet att gå upp och ned. Det är ju inte konstigt om det händer något i levande varelser också, säger psykiatriprofessor Lars von Knorring.
 

 Påverkar vattnet
Fullmåne är den månfas då månen står mittemot solen och vänder hela sin belysta hälft mot jorden.
Månens omloppstid runt jorden är fyra veckor.
Fullmånen har traditionellt ansetts ha ett magiskt inflytande på människor och kunnat orsaka galenskap.
Månens och solens dragningskraft gör, tillsammans med jordens och månens rotation, att oceanernas vatten stiger och sjunker.
Det kallas tidvatten.
Vid fullmåne och nymåne, när månen och solen står i rät linje, blir tidvattnet kraftigt.


I natt är månen full. Månens faser, och i synnerhet den romantiska och ödesmättade fullmånen, har i alla tider fascinerat människan. Också forskarna har varit nyfikna på månens eventuella effekt. Men kunskapen är både ofullständig och motstridig, påpekar Lars von Knorring. - Vi påverkas ju av ljus och mörker, exempelvis när det gäller depressioner. Men jag har inte sett några studier om detta knutet till månen.

Föds fler barn
Vissa studier har ändå visat att det föds fler barn vid fullmåne och att människor i högre utsträckning söker sig till sjukhus och vårdcentraler. Gikt, astmaanfall, psykiska problem, skador orsakade av bett från djur och blödningar i magen har rapporterats vara vanligare. Ett kontroversiellt fynd i en indisk studie är att det är större chans att få en pojke om befruktningen sker när månen är full. Å andra sidan finns det också gott om studier som visat att fullmånen inte har någon påverkan alls på vare sig barnafödande eller vår psykiska och fysiska hälsa.Vissa forskare har tyckt att måndebatten är så tossig att de skrivit vetenskapliga motartiklar med namn som "Full måne - tomt huvud".

Kan ge sömnstörningar
Månens faser kanske har betydelse för att vi tror att de har det, spekulerar sömnprofessor Torbjörn Åkerstedt. Många klagar exempelvis på sömnstörningar vid fullmåne, även om ingen undersökning bevisat något samband. - Men om man psykologiskt ställer in sig på att få sömnproblem vid fullmåne blir det sannolikt så.

Fullmånens påverkan på människor har i alla tider varit föremål för myter och spekulationer.

I en nyskriven rapport som publicerades i "journal of sleep research" bekräftar Schweiziska forskare att månen har betydelse över vår sömn och faktiskt framkallar något som skulle kunna tolkas som ett varulvsliknande beteende.

Enligt resultatet sov försökspersonerna i genomsnitt 20 minuter kortare vid fullmåne än vid nymåne. Dessutom var mornarna tyngre, flera kände sig tröttare och på sämre humör än vanligt.




Men den svenske sömnforskaren Arne Lowden är skeptisk.

- Det har med psykologiska aspekter att göra snarare än fysiologiska. Vet man om att det är fullmåne och tror att man sover sämre då, då kommer man också sova sämre, säger han.

- Människan är också expert på att koppla ihop två saker som inte har med varandra att göra. Vaknar man på natten och ser att det är fullmåne så har människan en tendens att se ett sammanhang som kanske inte finns.

Arne Lowden menar att myterna kring fullmånen är en större bov i sammanhanget än själva månen.

- Personer som till exempel har borderline eller är extra känsliga i sitt emotionella liv kan påverkas av fullmånen på grund av att den är så mytomspunnen. Till exempel är besöksfrekvensen på psykiatriska akutmottagningar högre vid fullmåne, säger han.

Men, tillägger han, den allra vanligaste förklaringen är enklare än så.

- Folk glömmer att dra ner gardinerna. Det är klart det blir svårt att sova då, säger Arne Lowden.

 

Mer som jag hittade på nätet:

Djur mer på bettet vid fullmåne 
 
Det är inte bara varulvar som blir bettbenägna när det är fullmåne. Även våra husdjur och andra djur blir bitskare när månen är full visar brittiska forskare i en studie. Inte bara hundar utan även katter, hästar och råttor biter mångdubbelt oftare - och värst är det vid så kallad blå måne. 


Månens och dess olika fasers effekter på människor har fascinerat genom alla tider. Hur månens olika faser påverkar har också studerats av många forskare runt om i världen. Vissa forskningsstudier har kunnat visa på positiva effekter, andra på mer negativa. Till de positiva hör att under vissa månfaser minskar såväl brottstatistiken som trafikolyckor och andra olyckstillbud. Vidare har flera studier visat att antalet födslar ökar vid fullmåne. Det är också klarlagt att fler kvinnor har menstruation vid fullmåne än under andra månfaser.

Första studien i sitt slag
Hur djur påverkas av fullmåne är dock hittills relativt lite undersökt. En av de första studierna på området är gjort av ett forskarlag vid universitet i Bradford i Storbritannien under ledning av doktor Chanchal Bhattacharjee. Syftet med studien var att se om det finns något samband mellan fullmåne och antalet bitskador på människor orsakade av djur.

För att bringa klarhet i saken analyserades uppgifter om patienter som besökt akutmottagningen på sjukhuset i Bradford från den första januari 1997 till den 31 december 1999 på grund av bitskador orsakade av djur. Under de aktuella åren sökte 1621 personer vård för djurbett. I särklass vanligast var hundbett (1541 stycken) följt av kattbett (56 stycken), hästbett (13 stycken) och råttbett (11 stycken). Under treårsperioden inträffade 37 fullmånar och en så kallad blå fullmåne, vilket är en extra fullmåne under en och samma månad. Månader med en blå fullmåne uppkommer tack vare att måncykeln mellan två fullmånar omfattar 29 och ett halvt dygn.

Fördubblad bettrisk
När forskarna undersökte när betsskadorna uppkom framstod fullmånsdygnet som det mest riskabla - risken i det närmaste fördubblades. Men även under dygnet närmast före fullmånen var antalet bitskador avsevärt mycket högre än under resterande måncykel.

Studien publicerades i decembernumret av den medicinska tidskriften British Medical Journal. Forskarna bakom studien efterlyser nu fler undersökningar som ytterligare kartläger sambandet hur månen och dess cykel påverkar djur, inte minst deras benägenhet att bita människor.

 Min egen tanke är att om man har någon obalans i njurarna så påverkas man mer av fullmånen, Njuren styr vår vätskebalans, njuren har med rädsla att göra. Så var rädd om din njure drick vatten och sov så gott!


Kommentarer
Postat av: anonym

Själv brukar jag må lite bättre vid fullmåne än annars. Därför tyckte jag att det kändes att artikeln inte precis beskrev mig.



Det där med hundarna kommer att bli besvärligt till nyår i år. Tänk på hur smällare skrämmer hundar, och rädsla är en vanlig orsak till plötslig aggressivitet.

Köp in medel mot hundbett och var förberedd...

2009-12-02 @ 11:38:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0