Sista klapparna, stövlar och grankvällen, Magnesium phos

Idag åkte vi ut för att handla de sista klapparna och varma stövalar till flickorna. Vi affirmerade om att få parkeringar precis utanför affärerna och det funkade. vi fick världens flyt och inga köer i kasserna. Man kan inte tro att det är sant så här dagarna innan jul.


Fick precis samma parkering som sist på Åhléns taket....nu får jag för mig att det är min parkering, skall bli roligt och se nästa gång om jag får samma...


Alva hitttade två par stövlar som verkade varma och bra.


Amanda hittade ett par efter mkt om och men.......


Vi köpte en plastgran på rusta....flickorna klädde den när vi kom hem, jag vill ha mer kulor och massor med röda men se det gick inte, får hänga i när de somnat......
Nu har jag gått ifrån alla mina principer vi skall fira jul i stan, vi har köpt plastjulgran osv, vi har tydligen blivit "stassare"...... nåja det blir en mer miljövänlig jul i år.


Vi fick besöka av familjen Buller i Runnaby, Bella blev så glad när hon fick se mig. Hon visade en så stor glädje och började äta råris från min tallrik.....här sjunger vi en låt.


Maja käkade oxå och här sträckor hon sig till drickan.


Lilla Maja hittade nycklar i hallen och ville prova om de passade i låset till toaletten....hon fick stå så vackert på tå....


Christian såg något trött ut, snart tre barns far då får man vara trött...jag ville han skulle gå och lägga sig i våran säng...men han härdade ut och var trevlig.


Maja ville städa, hon visste precis vad man gjorde med vad. Hon tog en trasa och skurmedel och började torka golven.......är det farmor som lärt henne städa så flitigt????


Alva och Sophia hittade ett spel på datorn som de gick upp i.


Det blev mys framför tv:n vi tittade på "dansbröllopet"


Maja fick några chips i en mugg, genast gick hon till Bella och bjöd på chips. Systrarna har en förbindelselänk, det är verkligen roligt att se.


Isabella fick lite choklad av mig, jag fick bannor för hon kan bli jätte pigg av det. Jag lyckades få i henne 7 st magnesium phos, det kan radera sockret. Jag smsade vid nio och då sov Bella vilken tur!! Det är så svårt att säga nej till Bella men det är för allas bästa. Magnesium kan locka fram lugn och ro och göra så man lättare varvar ner.

Magnesium phos är nog det medel som vi här hemma använder mest. Flickorna var väldigt små när de räckte fram handen och sa att de ville ha Magnesium, det tar bort magvärk kanon fort och man får ett lugn. Barn mår väldigt bra på magensium eftersom calcium och magnesium följer varandra och det går åt calcium när man växer och då får man magnesium brister. Bra att fylla på för alla. Hjärtats mineral. Motverkar envishet och det är bra när man har envisa barn......
Magnesium kan man ha till väldigt mycket:

8. Magnesium Phosphoricum/Magnesiumfosfat
Kramp- och smärttillstånd, lugn och ro.

 

Magnesium fosfat (Magn. Phos.) (mag.phos)-smärtmedel

Magnesiumfosfat är närsaltet som snabbt lindrar spasm och kramper. Det kompletterar verkan av kaliumfosfat. Detta vävnadssalt är viktigt för muskelvävnader eftersom det försäkrar dem rytmisk och samordnad funktion.
Magnesiumfosfat lindrar när du får akuta menskramper, tarmkolik, ansiktsnervvärk, ischias, huvudvärk, muskelryckningar, hicka, kramphosta med andra ord alla former av kramp. Du mår bättre av att krypa ihop och massera på det onda stället och håll dig varm, köldpåverkan kan vara en utlösande orsak till dina kramper.

Magnesiumfosfat kan verka snabbare om du blandar tabletterna i lite varmt vatten. Du kan ta dosen med täta mellanrum tills besvären försvinner.

Upprätthåller den biokemiska cellrytmen och motverkar kramper och spasmer(ej epilepsi) Verkan är speciellt utpräglad på den glatta muskulaturen och hjärtmuskelaturen. Psykiska spänningar och kramper. Spasmer – vid kramp i alla ”håliga” organ ex kolik, gallblåsa, hicka etc. Motverkar spasmer och kramper, lindrar smärta.

Brist på magnesiumfosfat ledet till spasmer och kramper. Viktig för muskelvävnader då det tillförsäkrar dem i rytmisk och samordnad rörelse. Lindrar smärta snabbt.

 

Symptom: Tungan är utan beläggning men med en känslig yta. Allt som krampar och smärtar. Uppblåst buk, kramp i ihåliga organ. Kliar tills det blöder.
Bra för nervsystemet, nervsmärtor, neuralgi, ischias.

Ges vid: Gallsten, njursten, migrän, vadkramp, minskar kolesterolet, vid laktosintolerans, klåda utan yttre orsak. Huvudvärk stickande ilande symptom, hicka, menssmärtor , magkramp. Vid förlossning tag 20 st i ett glas varmt vatten och klunka hela tiden. Hösnuva, nackspärr, tandvärk, känsliga tänder ilande smärtor, restless legs. Bra vid kroniska inflammationer.
Sömnstörningar blanda nr 8, nr 2 och nr 7 med varandra i varmt vatten.

Ansiktsanalys: Rodnader och attacker av rodnade i ansiktet. Skamrodnad i ansiktet och på öronen.


Tungaanlys
: Gulaktig glans på hela tungan, ovansidan extremt känslig.Kan även sakna beläggning här och där på tungan.

Smak: Sötaktig och dålig

Psyket: Envis, humörsvängningar, panikattacker, neuroser, känner sig jäktad och är alltid under press. Antistress medel. Kan gärna kombineras med Kalium phos vid utbrändhet. Ges för att locka fram lugn och ro i kroppen. Motverkar rastlöshet.

Begär: Begär efter choklad, törstig längtar efter kall dryck.

Påverkad av brist: Vet inte vem man är, känner inte igen sig själv, Identitetsbrister.

Kroppen: Akut salt mot kramper och smärtmedel tex migrän, huvudvärk, hicka och allas slags kramper, mensvärk mm. Syra- bas balansen, reglerar körtelutsöndringen. Bygger upp benstommen och tänder, förbättrar sömnen, blodtrycket och kolesterolsänkande, antiallergisk, klumpkänsla i halsen.


TACK för idag, en dag full av intryck och upplevelser!

Kommentarer
Postat av: Sara

Åh, det är så mysigt att se biler på eran familj, ni verkar vara så nära varandra och alltid glad :)

Jag önskar er en riktigt god jul med massa mys :D

2009-12-22 @ 15:59:10
Postat av: Sophie

Hej
Jag har läst din blogg och tycker du är duktig, har även följt vissa råd från din hemsida.
Jag skulle vilja besöka en bra homeopat, tyvärr är du för långt borta då jag bor i Helsingborg.
Skulle du kunna rekommendera någon bra homeopat i Helsingborg eller dess närhet.
Mvh Sophie

Svar: Du kan gå in på SHR:S hemsida www.svenskahomeopater.se och titta vilken homeopat som är närmast dig!
Irén Svensson-Nylén

2014-01-02 @ 19:57:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0