Lektion i vardagslyckan som gör dig friskare steg 1.

Från min kurs i vardagslyckan:

1. Glädje är en inre ton, som du skapar under dagens gång.
Tankar är ett val. Försök hitta en ton inom eller från dig som tankar stannar i.

Du håller dig frisk genom att välja glädje.
Vad ger dig glädje i livet? Är du medveten om vad som gör dig lycklig? Glädjens väg handlar om nuet och inte om framtiden. Kan lycka vara ett val?

Kanske är det så att vi måste träna oss till att känna mer glädje och verkligen kunna uppleva lycka.

Självtillit är att veta att du väljer dina känslor i varje ögonblick. Känslor är en produkt av ditt val av tanke. Ofta börjar känslor med en tanke som fastnat i ditt inre och befäster sig lite längre ner i en känsla. När känsla befinner sig för länge i ditt inre bildas en obalans av känslor som befäster sig i en obalans i din kropp som sedan kallas sjukdom(lärdom).

En sjuk dom av din tanke- känsla. Irritation i tankar ger inflammationer i kroppen. Kronisk smärta, kroniska besvär har alltid en skavande själ.Hur skall jag få bort det?
Försök att hitta en ton i ditt huvud eller ett läte som får dig att stanna i tanken. Gör dig "tom". Tänk på katten när han spinner, de uttrycker ett välmående i hela sin kropp. De befäster det goda inom hela sig.

Många fyller sin tid med aktiviteter, som inte är styrda av själen utan av personligheten (den vi ofta är uppfostrade till att vara, eller livet har gjort oss till). Vi kanske bekräftar oss själva med att ständigt vara sysselsatta. Vi har skapat oss en massa MÅSTEN utifrån vår egen personlighet. Personligheten distraheras ofta av sinnesintryck som fångar uppmärksamheten från stund till stund.

Telefonsamtal, barnen, röster runt omkring dig, andras känslor och allt distraherar dig från ditt innersta jag. Vi kan träna oss till att känna lugn att tänka att vi har ett val vad vi tar in och tänker.

Börja dagen med att bestämma att idag är det glädjens dag och försök att hålla fast vid ditt val.
 
Det går att bryta mönster i våra tankar bara vi är medvetna om att vi kan välja tankarna. Ett bra tips är att på kvällen gå igenom de saker som man är tacksam för just den dagen som har gått.
Det känns bättre att vakna då till glädjens dag även om det skulle vara tungt runt om.


Övning för att bryta mönster:

Skriv ner så mkt du bara kan:
Jag blir lycklig av:
(minst 10 st)


Jag är tacksam för:
(minst 10 st)Min ton är/läte:


Övning gå runt och säg Nej i tre minuter, säg jag i tre minuter?
Vilken tid kändes längre? Vilken tid kändes kortare? Vad var svårt ? Vad var lätt?


Steg 2 kommer imorgon......lycka till!!!!/Irén


 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0