Vardagslyckan del 2 (steg 2 till 4)

2. Sann glädje kommer genom att lyssna inåt och erkänna den du är.

Älska din kropp och din kropp kommer att göra dig lyckligare. Meditera så ofta du kan. Dela in sorger i olika rum inom dig.
Det kanske finns många orsaker till att du inte kan förändra ditt liv just nu. Om du inte börjar skapa anledningar till varför du kan förändra ditt liv, kommer förändringen att förbli en framtida tanke och du kommer inte att finna glädjens väg.

Många skapar ett liv som saknar glädje, därför att man tror att man står i tacksamhetsskuld till andra, för att göra sig oumbärlig eller för att man är fångad i en annan situation. Kanske omgivningen styr dig fullt ut, och aldrig blir det tid för det just du önskar. Du har styrkan att förändra detta och den kommer från din förståelse för den du är och från din känsla av inre frihet. Kanske du inte är nöjd med din kropp som genast börjar svara med att värka eller att ge dig begränsningar till all leva eller att vara lycklig. Förbättrande av jaget är att erkänna den du är och acceptera hur du ser ut.Isabella är bara hela tiden......är lycklig......


Meditation 20 min, minst per dag, ger ofta en känsla av inre frihet. Börja med att vara nöjd med dig själv, som du är längst in. Ha ett gått förhållande till dig själv. Mycket är vunnit om man lär sig acceptera både sina bra sidor och sina brister. Försök att tänka efter vem du är och vad du står för. Konsten att älska och acceptera sig själv just nu. Att älska ditt inre jag betyder att släppa skuldkänslor.
 
Hitta ett eget rum inom dig där frid, harmoni och förnöjsamhet vilar. Dit kan du ta dig var du än är och vad som än händer om du tränar på det. Finns det sorg i din själ kan du göra rum för din sorg eller en saknad person dit du kan gå när du önskar. Vi kan ha flera rum att vandra till och sortera våra sorger så de inte "skvalpar" inom oss.

Övning:
Jag känner frid, lugn och harmoni om jag tänker på:


Jag behöver  _____________rum inom mig.
Visst kan man fundera när man inte riktigt förstår, men gör det inte till någon stor affär....
3. Glädjens väg handlar om att värdesätta dig själv och tänka på vad du gör med din Tid.
Säg NEJ till energitjuvar. Gör det du älskar att gör det ofta. Många mer gånger än vad du gör idag.
Det är viktigt att tillbringa tiden på ett sätt som främjar ditt allra bästa. Om du är på "fel ställe" så försök att göra ditt bästa för då har du i varje fall gjort ditt bästa, mer kan ingen göra. Var noga med att markera att det är din tid när andra människor försöker tömma dig på energi och pratar på i onödan.

Visa med en hand stopp eller säg ifrån i telefonen så att du inte går och irriterar dig på det längre fram. Det är mycket ärligare att vara sann i sitt tal när talet är. Låt inte andra bara få ta din tid, det mår ingen bra utav! När du under kommande vecka träffar på människor som klagar så säg helt enkelt till den: SLUTA! Lär dig använda din röst för att stoppa människors energi när de beklagar sig.

Om du lyssnar till människors gnäll och deras negativitet, då påverkas du själv av deras dåliga energi. Dåliga energier biter sig fast och tar din glädje ifrån dig. Bra tanke Gör det du älskar att göra mycket oftare än du gör.


Ge dina kära mer tid. Få en bra relation med dina vänner och familj. Tid till maken/maka, till barnen, till vännerna och tid till dig själv. Det finns en massa tid i vardagen bara man inte intecknar den hela tiden. Varje vecka har 168 timmar! Givande sysselsättningar gör att man får mer ut av det man gör. Se till att få utlopp för din lust och ditt engagemang. Tiden känns mer behaglig och du njuter mer. Det är viktigt att hitta sitt livstempo det kan variera för olika människor. Det är viktigt att hitta sin lunk som just du känner dig bekväm med.


Övning:
Skriv ner flera aktiviteter som du älskar att göra. (minst sju saker)
Planera gärna in flera stycken i veckan minst tre av de sju som du nu skall göra i fyra
veckor framåt.

Vad händer där borta?
4. Du kan släppa det förflutna genom att acceptera det.
Släpp tankar genom att tänka släpp, släpp släpp!

Det förflutna kan inte överleva i din närvaro.                                                                                       
Varje gång du tänker på ett tråkigt minne, som gör att du tycker synd om dig själv och tycker illa om hur du handlade eller ser dig själv som ett offer och nedvärderar dig själv stanna upp! Se det goda som du lärde dig av den upplevelsen. Acceptera det som hänt och inse att det har hänt och det är inte NU, det var då och då existerar inte längre. Det bästa med det som har varit är just det att DET HAR VARIT.........

Att förlåta andra och sig själv kan vara ett steg till en större acceptans för att släppa taget och gå vidare. Livet går aldrig baklänges.
Om någon tanke snurrar ofta så gör tankerondellen:

Blunda tänk dig ett hav inom dig och en bubbla kommer upp ur havet med din tanke, dra den ut ur ditt huvud istället för runt runt som en rondell, tänk Autobahn till tyskland med din tanke så det försvinner fort ur ditt huvud. Gör så tills havet ligger blankt och inga bubblor/tankar kommer upp mer.

Du kan även använda dig av "The Work" Kate
Tänk- Är min tanke sann? Är min tanke verkligen sann? Hur skulle jag må om denna tanke inte fanns? Ofta har vi en massa tankar om saker och ting som inte ens är sanna. Vi inbillar oss ofta olyckor och drar olyckan till oss. Verkligheten är aldrig lika svår som tankarna. Det enda vi egentligen behöver vara rädda för är vår egen tanke. Så gör din tanke till en god tanke.

Att tänka på och att prata om det förflutna i onödan är ett av de sätt på vilka vi undviker nuet. Hantera det förflutna på nuets nivå. Ju mer uppmärksamhet du ägnar åt det förflutna, ju mer energi du ger det, desto mer sannolikt är det att du gör ett "jag" av det. Försök att vara mer närvarande i nuet här är här och inte där. Närvaro är en stor del av att känna glädjen i varje ögonblick.
 
Ägna uppmärksamhet åt ditt beteende, dina reaktioner, sinnesstämningar, tankar, känslor, rädslor och önskningar allteftersom de uppstår i nuet. Om du kan vara tillräckligt närvarande för att iaktta alla de här sakerna utan kritik, analys eller dömande - då hanterar du det förflutna och skingrar det genom kraften i din närvaro. Du kan inte finna dig själv genom att gå in i det förflutna. Du finner dig själv genom att gå in i nuet. Det förflutna kan inte överleva i din närvaro. Det kan bara överleva i din frånvaro.


Övning:
Skriv ner minst sju tankar som du inte vill ha kvar längre:Släng ut tankar som du inte mår bra av:
Vad skall du tänka som är en god tanke?Vilken tanke gör dig lyckligare?


Kan du välja lycka? Är lycka ditt val? 
Ingen har lärt mig så mycket om vardagslyckan som Isabella, hon är nästan alltid lycklig, hon tänker aldrig framåt och tänker aldrig bakåt.
det som inte finns runt om henne just nu, det finns inte.......

Nu har ingen början nu har inget slut......om man kan leva nu, så slutar man att åldras.....

fler steg kommer......


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0