Vardagslyckan del 4 (8-9) sista delen

8. Att känna inre frid. Inre frid kommer inifrån inte utifrån.
Inre frid ger mer glädje i nuet.
En del av att känna inre frid eller mer glädje är att lära dig att skapa den känslan utan att vara beroende av att händelser sker på ett visst sätt eller att människor i din omgivning reagerar eller handlar på ett visst sätt. Du skapar inre frid som en del av dig och också kunna dela med dig av den till andra. 

Inre frid är en förbindelse till ditt  innersta jag och den kan hjälp dig att släppa rädsla. Rädsla är en lägre energi och en vibration med mindre ljus som kan förändras genom kärlek. Ett av målen med inte frid är att hela rädsla. Inre frid innebär förbindelse med hjärtat och att vara beredd att släppa rädsla. Detta uppnås genom att du släpper behovet av att försvara dig och vågar vara sårbar. Inre frid läker både din själ och kropp.


Slappna av i kroppen. Tag tre djupa ande tag och släpp all spänning.

Erinra dig tre tillfällen då du kände inre frid. Försök att verkligen uppleva denna fridfulla känsla. Skriv om den här.Vad är det som gör att din fridfulla känsla försvinner?

9. Att uppnå balans, stabilitet och trygghet. Känna glädje automatiskt och förbli frisk.
Du kan skapa stabilitet genom att stanna upp och tänka ett ögonblick innan du handlar. Om du vill känna dig lugn och balanserad stanna då upp ofta under dagen och koncentrera dig på det du gör . Förändra ditt perspektiv. Sitt tyst i fem minuter och upplev dig själv och dina tankar utifrån en lugn medvetande nivå. Detta innebär att du ger din känslor lugn och ro. Tänk alltid på att andas lugnt och var medveten om dina andetag.


Andas innan du säger något! Andas innan du handlar. Man kan andas sig ur svåra känslor och svåra situationer, låt det bara ske och andas lugnt. Någon sa att t ex ångest endast kan sitta i 20 minuter, sedan släpper det. Vilken paus för att kunna andas riktigt djupt och lugnt.

Nej går alltid att ändra till ett ja, det är svårare tvärtom.

Lycka till med din nya vardagslycka! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0