Städdukspary och Runnaby, Homeopati b-c

Igår fick vi lära oss att städa miljövänligt med dessa fiberdukar och bara vatten, det tog  t o m upp smör! Vi fick tvätta fönster med bara vatten och de blev verkligen rena. Tyvärr kom det inte så många men vi hade det trevligt och lärorikt på Helheten.



Man kan även tvätta bilen med dessa och endast vatten...sedan en polerduk så den skiner, det skall bli spännande att prova.


Här ser vi fönsterskrapan som verkligen var smart, trasa och skrapa på samma skaft. Det är  t o m pant på trasorna när de är för brukade, då smälts de ner till nya dukar......verkligen återvinning.
Vill du ha ett party så kontakta mig så får du Kattis telenummer. Det är verkligenfördelatigt att vara värdinna man får mkt rabatt på dessa trolleridukar.

Jag blev Bella sugen när jag såg Sophias blogg idag...så jag begav mig till unnaby efter jobbet....

Alva och Sophia löste korsord tillsammans något som de har gemensamt. Min far löste alltid korsord. Det är bra för hjärnan.

Christian och Stefan höll på att bygga altan, Christian kör hårt för den skall bli klar tills imorgon.


Isabella hade badat och var så där "go" och luktade så gott. Som vanligt drog hon ner mig i sängen och jag skulle sjunga.


Bella har blivit mer intresserad av sina leksaker och nu tittar hon verkligen på dem, denna är poppulär som hon fått av faster Jenny.


Maja har lärt sig göra "Give me five" till Alva. Hon vet nu oxå var hennes mage sitter.....Barn i pyjamaser finns det något underbarare?????


Sophia berättar med hela kroppen och Maja är inte så intresserad, men Maud är det. Det var liv i luckan i Runnaby ikväll många var där och täckte upp för att Christian skulle kunna jobba så mkt som möjligt med altanen....nu håller vi tummarna att de kan sitta på den imorgon.... och att vädret blir kanon....


Syskon kärlek är lite intressant, här busar Sophia och Alva.......man kan undra vad de håller på med..?????


Bella var så glad och trevlig ikväll.......hon har blivit så mycket lugnare. Nu är staketet klart och Bella kan gå in och ut som hon vill, inga låsta dörrar längre....gud så skööööönt!!!!!!

Så var det en lektion i Homeopati igen:

Belladonna, Galnebär

Feber med rött ansikte, ofta väldigt hög feber. Medel nr 2 efter Aconitum vid en vanlig förkylning när kroppen höjer temperaturen och man känner sig varm. Vanlig förkylning med huvudvärk, torr, röd och ond hals svullna körtlar. Huvudvärk som pulserar, huvudvärk av sol, röd bindhinna, ljusskygg, blodsprängda, brännande torra eller rinnande ögon. Öronvärk smärtsam inflammation i mellanörat speciellt på höger sida. Svårt att svälja, torr och varmt i halsen, speciellt höger sida. Rethosta, kort torr och skrällande. Kikhosta med magont, barn som gråter innan de hostar. Migrän med känslighet för oväsen, beröring och ljus. Yrsel med stora pupiller. Matsmältningsbesvär som ex kräks upp allt. Buken uppblåst och varm och blir sämre vid minsta beröring. Bölder, röd, blank och torr och het med inflammation och feber. Sömnstörningar av och an under sömnen, mardrömmar ser hemska ting när ögonen är slutna tex. monster på sängen. Feber med invärtes frusenhet men ser varm ut. Mässlingen med klarröda utslag. Mastrit med röda bröst och värkande med hög feber.


Bryonia, Hundrova
Huvudvärk sprängande blixtrande huvudvärk från pannan till bakhuvudet, smärtor som är värre av rörelse. Hosta torr hård och smärtsam. Lungsäcksinflammation, bronkit. Astma och kikhosta. Influensa med värkande lemmar. Ledsmärtor efter Arnica, vävnadsinflammationer som känns värre vid minsta rörelse, artrit. Tung kraftlöshet svag och stel känsla i armar och ben. Stor törst, blir liggande av värk, sämre av rörelse. Bukspottsmedel. Bryonia även vid mastrit med febrigt bröst så ömma att det är omöjligt att amma eller pressa ut mjölk.

Calendula, Ringblomma

Blödande tandkött, skärsår, brännsår, lindrar utslag, blöjutslag. Hjälper blodet att koagulera och håller såret rent.


Calcium carbonicum

Förkylning som inträffar närhelst vädret förändras. Obehaglig gul sekretion från näsan. Hosta värre om natten hostar upp slem på morgonen. Sur smak i munnen, matsmältningsbesvär ofta med sura uppstötningar rapar mkt. Kolik. Avföringen först stor och hård men övergår i en diarré. Gall och enzym problem i magsäcken. Gallsten. Tandsprickningsproblem, sömnstörningar, barn har mardrömmar och svåra att lugna ner sig. Mjölkskorv med tjock obehaglig beläggning i hårbotten. Tröghetens medel sätter fart på kroppen. Vad kramp på natten. Stort medel för saker som går trögt och barn med inlärningsförmåga.


Chamomilla

Öronvärk, tandvärk efter varm dryck, hosta rethosta astma attack på grund av ilska, hosta som förvärras omkring 9-12. Diarré, het sur gräsgrön slemmig luktar ruttna ägg. Sömnlöshet till följd av ilska smärta eller bruk av stimulantia t ex kaffe. Kvinno och barnmedel. Barn under 2 år fungerar på nästan allt. Indikation: tycker om att bli buren.



China, Kinabark

Diarré osmält brun gulaktig vattnig avföring, blodig utan smärtor. Diarré vid intag av frukt, mjölk och öl. Ledvärk liknande en vrickning känns värre vid minsta beröring men bättre när hårt tryck appliceras. Hudkänslighet eller utslag ytterst känslig för beröring. Matsmältningsbesvär allting smakar bittert eller salt. Trög och dålig matsmältning. Kolik lindras då man viker sig dubbel. Uppsvälld på grund av gaser blir bättre av att röra på sig, blir bättre av att släppa väder. Gallstens besvär. Förlorade krafter av vätskebortfall, blodförlust, eller kraftiga diarré. Helt utslagen, kraftlöshet....

  

  

Cimicifuga

Deprimerad, dyster och pessimistisk, försämring vid fuktig och kall väderlek och drag. Frusen och känslig ilande smärtor och klimakterie besvär "försiktiga kvinnor" och tysta kvinnor. Gillar halsband.


Att tänka på innan man behandlar:

Homeopati kan användas vid nästan alla sjukdoms tillstånd där oåterkalleliga patologiska förändringar inte uppstått.

Första hjälpen:

Homeopati fungerar effektivt och snabbt vid olycksfall och skador av olika slag. Alltifrån insektsbett och mindre skrubbsår till brännskador, brutna ben och hjärnskakning kan behandlas med mycket goda resultat.

Akuta sjukdomar: Enligt den kliniska definitionen är akuta sjukdomar kortvariga och slutar antingen med tillfrisknande eller - i extrema fall - döden beroende på sjukdomens svårighetsgrad och patienternas styrka och läkeförmåga.

Samtliga barnsjukdomar hör hit, liksom matförgiftning, kolera, dysenteri, förkylning, influensa, lunginflammation, tropiska sjukdomar såsom gula febern och malaria osv.

Rätt homeopatiskt medel kan ha mycket snabb effekt och bespara patienten mycket lidande.

Homeopatin fungerar på psykisk såväl som fysisk nivå. Problem av känslomässig natur kan behandlas med stor framgång, dessa försvinner ofta - enligt Herings lag - innan de fysiska symptomen blir botade.

Ex på psykiska symtom depressioner, dåligt självförtroende, fobier, dåligt humör, ihållande sorg.

Fallexempel: en man som arbetar mycket hårt, är argsint och lättirriterad, sover dåligt och lider av magsår kommer under den homeopatiska behandlingen först att känna sig lugnare och mindre arg och hans sömn kommer förbättras. Med stor sannolikhet kommer han att trappa ner på arbetet. Efter en tid läks också magsåret.

Lokalisation: Lokalisation och utbredning av symptomen är viktiga faktorer att notera, inklusive på vilken sida av kroppen symptomet finns eller är värst.

Ex vid akut öroninflammation där enbart höger öra är inflammerat är Belladonna ett vanligt förekommande medel. Om däremot vänster öra är det som är inflammerat är det ofta Pulsatilla som behövs.

Förnimmelse: Smärtans natur är viktig som differentieringsfaktor. Olika medel bör ordineras beroende på om det t ex svider, värker eller bultar. Temperaturen är viktig om patienten känner sig varm eller kall. Övriga förnimmelser är viktigs speciellt om personen säger - Det känns som om......bränner, svider , insekter kryper, vind i sidan mm.

Modaliteter(bättre eller sämre) är sådana faktorer som gör ett symptom bättre eller sämre, antingen rent objektivt eller subjektivt. Dessa modaliteter är mycket viktiga när det gäller att särskilja olika medel. Ex beröring och tryck, kroppsställning, rörelse/stillhet, temperatur, tid på dygnet, ljus och mörker. Vad gör personen när han insjuknar, lägger sig ner, springer runt....blir arg, tjurig mm allt är lika viktigt. Hur uttrycker det sig kryper ihop, sträcker på sig mm

Ovanliga symptom: Alla sjukdomar har ett antal allmänna symtom, t ex feber, muskelvärk och trötthet vid influensa. När det gäller att välja ett homeopatiskt medel är det dock de ovanliga, egendomliga och karaktäristiska symptomen som är de viktigaste eftersom dessa är typiska för den individuella patienten.

Etiologi: Ordet etiologi betyder helt enkelt sjukdomsorsak. Hur ett sjukdomstillstånd uppstod kan vara avgörande för val av medel. Symptomen uppstår efter det att patienten varit ute i kallt, torr väder- Aconitum, Symptomen uppstår efter kallt, fuktigt väder - Rhus tocicodendron.

Övriga symptom: Törst och aptit. Speciella begär eller aversioner när det gäller mat är viktiga om de skiljer sig från vad so mär normalt för personen i fråga.

Mental och emotionella symptom: ex gråtmild, vill ha sällskap och tröst-  Pulsatilla
Argsint och irriterad, vill vara för sig själv -Bryonia. Rastlös, ängslig, rädd för att då -Arsenicum osv

Färg och konsistens på eventuella utsöndringar: huruvida de svider eller ej. Ex Tjock, gulgrön snuva som inte svider - Pulsatilla. Tjock, gulgrön snuva, ev med blod i, som gör att näsan svider och blir röd - Mercurius osv


 Ha en trevlig midsommar!

Imorgon skall jag bara göra det jag vill, inga tider och  inga måsten! Lev väl och ta vara på din TID!

Kommentarer
Postat av: Lotta Riberth

Tusen tack för ännu en lektion i denna spännande

värld som homeopatin innebär. längtar tills du kommer till kalmar och lär oss en liten del av akutapoteket, tyvärr hade du väl behövt vara en månad i kalmar så mkt som du har att lära ut!

men vi får hoppas det blir fler tillfällen

Kram Lotta

2009-06-19 @ 13:03:05
URL: http://homeopati från b-c

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0