Val i livet och första plats, vad är ditt tema i ditt liv?

Idag har jag arbetat på Helheten hela långa dagen, lite svårt at komma när man haft det så underbart i över en vecka. Men å andra sidan så har jag underbart hela tiden(nästan). Idag har jag haft bla två besökare med samma tema i livet, de arbetar mer än vad de får betalt för, känner sig ouppskattade på arbetet, arbetar övertid som inte ger mer betalt, är aldrig sjukskrivna mm. Rysligt lika, fast helt olika människor....men med samma problem de svullnar om anklar och ben och i hela kroppen. Behöver kroppen ta mera plats när man inte sätter sig själv på första plats? Sitter duktigheten i vätskor i kroppen? Vatten står för känslor......tar känslor mer plats i kroppen när man inte får uppskattning och bekräftelse?
Vad gör ens val i livet? Vi har våran fria vilja det är det som skiljer oss från djuren,(de har sina instinkt). Varför kan vi då inte välja rätt? En anna fråga blir då - vad är rätt för mig? Kanske vi borde sjuksriva oss några dagar och fundera över vad som är det viktigast i livet just nu? Vilka valmöjligheter vi har och hur vi skall använda vår fria vilja. Jag får ständigt arbeta men den frågan själv, jag har oxå lätt att arbeta för mycket och stressa om kring mm. Att vila i sin vardag ekar i mitt huvud sedan prästinneutbildningen. Jag känner att jag har redan börjat och t o m blivit bra på det. Kroppen känns redan lättare och min vätska är borta.....spännande!!!!!
Amanda säger ofta till mig - Men mamma vem bestämmer det? Det är ditt  LIV och det är Ditt Val, så går hon och låter mig få tänka......hon tycker att det är självklart och det låter självklart när hon säger det. Men tyvärr alla har inte en Amanda..... men du, du har min blogg!!!!
TACk alla ni som triggar mig att skriva hela tiden, det ärkul med kommentarer och alla mail.........
Stanna tiden och titta på dina val, vad är viktigast i ditt liv? Hur kan du göra din val bättre för Dig? Vad finns att välja på?
Var står du på prispallen är du på 3:e plats? 2:a plats? Det är lätt att bara ta ett kliv så står man där på första plats i sitt eget liv. Om du ger Dig den respekten själv så kommer andra att ge Dig den oxå....kan det vara enklare?
Man kan faktiskt vara etta utan att vara dryg, översittare, bäst mm, om man ger andra människor samma respekt. Allt ökar 64 ggr som man ger, både det goda och det onda......allt kommer förr eller senare tillbaks, det är inget straff eller förbannelse bakom det. Utan det är de "hemliga kosmiska lagar" i energi som alltid fungerar. Bra bok i ämnet är Chopras bok "De sju andliga lagarna" eller Dali Lamas bok "Lyckan", "Fyra grundstenar till ett bättre liv "är oxå en lättläst bok och ögonen blir större och kropp och själ blir mer nöjd. Man kan även sjunga Baloos sång -Var nöjd med allt som livet ger......(skojade lite bara...)


Vilket tema är det i ditt liv?Vad känner du alltid? Kränkt? Sorg? Bekräfelse? Besviken? Martyrtankar? Deppighet mm, som homeopat är det det viktigast just nu för att ändra tankarna som bara går runt i rondeller....
Vi tänker sällan några nya tankar som är mer välgörande för oss. Tänk aldrig samma tanke två gånger! Det är en bra början.......men det är jätte svårt.
Precis som med mat man lagar sina gamla recept av gammal vana, lika viktigt där, ändra recepten skapa nya så kroppen får tänka...då mår vi bäst...... Vi väljer även vår mat, där kommer valen återigen in.....många tänker inte ens på vad de äter....... Alva skrev en uppsats om att äta kött, att det är det mest omiljövänliga vi kan äta....det går åt mkt energi till att odla fram kött och många långa transporter. Vi skulle kunna odla grönsaker istället, då skulle vår mat räcka till alla på vår jord, en spännande tanke.......Alvas lärare hade gett henne MVG på uppsatsen och skrev som kommentar att han funderade på att bli vegetarian nu..... det var verkligen roligt!!! Grattis Alva att du lyckats övertyga lärare, med det du står för!!!!!(Jag blir verkligen stålt)
Min familj är det viktigast för mig, mår de bra så mår jag bra. Men det tog tid för mig att förstå att jag måste lära dem att sätta sig på första plats genom att jag sätter mig själv på första plats(en svår skola). Barn gör som man gör inte som man säger..... det vet alla!!!! Men tänker man på det?
Om Mamma mår bra då mår även barnen bra, det finns ingen som känner oss så bra som våra barn.......våra barn är våra största läromästare....det är bara att tacka och ta emot.
Det blev mkt om detta men kanske det viktigast i livet. Vad gör dig lycklig? Vad ger dig harmoni? När mår du som bäst? allt är så viktigt att sätta sig ner och reflektera över.
Bloggade även idag om lite samma på Helhetens hemsida, måste försöka lära mig att skilja på provat och arbete men mitt arbeta är oxå livet..... här och nu.....

Ordspråk att tänka på:
-Alla dagar som kom och gick, inte visste jag att det var LIVET!

Livet ger valmöjligheter! Viktigt val är att vara som Baloo, nöjd med livet!

Kommentarer
Postat av: Anne Bäckström

Hej! Välkommen hem! Underbart att läsa din blogg igen! Kramar från Anne!

2009-03-17 @ 08:08:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0