Teneriffa med familjen, yttre och inre resa! Tips för resor. del 1


Nu är vi hemkomna och utvilade från en trevlig och underbar vecka(168 timmar) i solen. Vädret var strålande och ön var fantastisk. Att komma bort en vecka på hösten är helt underbart. Vi hade 30 grader i skuggan hela veckan och vi tog siesta varje dag för det var för varmt att vara ute.
Jag kommer att ge lite information från böckerna: Munken som sålde sin Ferrari av Robin Sharma och från Zahiren, Paulo Coelho( böckerna som jag läste under resan).


Flickorna gjorde sig hemma i planet .........Alva med sin dator och Amanda med att fota....


Det var 44 minus utanför planet vi flög på 8322 meter upp, men ändå kunde man se solen och det var blått.
Läste om stäppfolket som alltid pratade om blåhimmel, för de vet att ovanför molnen är himlen alltid blå.
Moln kommer och går men ändå finns det blåa kvar fast vi inte kan se det. En intressant tanke!Vi anlände till San MIguel de Abonas flygplats och åkte buss till Los Gigantes, jag hade läst att där var Teneriffas lugnaste ställe och flest soltimmar, vädret kunde man lita på. Vi fick två lägenheter, hade beställt en trea men varmvattenberedaren hade gått sönder så vi fick två st bredvid varandra istället.
Tips:
Om man skall ha lägenhetshotell så bör man tänka på att ta med sig:
Disktrasa(omöjligt att få tag på i Spanien), tvättsvamp, lite diskmedel(finns bara stora förpackningar att köpa), kryddor i små förpackningar,  kärlhandduk(finn inte alls). Är man veg så ta med linser och bönor för det var svårt att ta hitta i affärerna. Vi hade med örtsalt, miso, svensk kaffe men missade ta med hårtbröd.


Spanska madrasser är så hårda, vet ej varför men jag fick ta soffans dynor att sova på. En uppblåstbar madrass tänker jag ta med nästa gång.De tio minuter som förflyter precis

De tio minuter som förlyter precis innan du somnar liksom de första tio minuterna efter det att du vaknat, påverkar ditt undrmedvetna starkt. Bara stilla och inspirerande tankar borde programmeras in i hjärnan under dessa stunder. Det är vad man stoppar in i sin hjärna som kommer ut resten av dagen. Du kan bara ha en tanke i taget, därför är det viktigt att programera rätt. Du är din egen programerare, du väljer din tanke och därmed hur din dag och din känsla skall bli.
Tag tid för eftertanke och reflektera din dag innan du går till sängen. Genom reflektion kan man ändra nästkommande dag.Utsikten från vår balkong! Havet jag kunde se det hela tiden och höra det!

En genomsnitts svensk vuxen person skrattar 15 ggr på en dag, en fyra åring skrattar tre hundra gånger på en dag. Jag tror att Spanjorer skrattar 150 ggr på en dag. Vilken skillnad!Att leva i kaizen, dvs som betyder ständig, oupphörlig förbättring. Att leva i vakenhet.
Framgång börjar alltid från insidan. Vill du förbättra din yttre värld så måste din inre värld förbättras. Självkännedom och självkontroll är nyckeln till ett upplyst liv.


Blås lite passionens eld i allt du gör och ser. Avfärda aldrig skönheten i det du ser.


Glöm aldrig bort vilken kraft som ligger i att leva i otyglad upprymdhet. Avfärda aldrig den skönhet som finns i allt levande.
I dag - denna stund - är en gåva.


Begränsningar i ditt liv är bara en sinnets skapelse.
Om du vill leva ett fridfullt liv, ett meningsfullt liv måste du tänka fridfulla tankar och meningsfulla tankar.

 
TAnkar är levande, som små energipaket. De flesta människor funderar aldrig över vad vilken sorts tankar de tänker, och ändå är kvaliteten på våra tankar som avgör vår livskvalitet.


Fokusera på glädje och energi.  Tankar påverkar varje minut du lever.
En orolig tanke börjar i liten skala sedan växer den, och  snart får den ett eget liv och tar över ditt liv i stunden. Otäckt!
Einstein lär ha sagt att fantasin är viktigare än kunskap.


Inse att sinnet har den magnetiska kraften att dra till sig allt du önskar i livet. Se underbara bilder i ditt inre, en enda negativ bild förgiftar ditt eget tillstånd. Negativa tankar tar lätt överhand och vips så mår man dåligt. Ingen känar på att vara martyr, det är det mest illa man kan göra sig själv.


Dharma livsändamål på sanskrit och växa genom glädje i Shamanismen.

Du kan aldrig träffa ett mål som du inte kan se!


Amanda och Alva på vår balkong! Kvällen var ljummen och flickorna var glada. Vi skulle ut och leta efter något grönt att äta, det gick inte alltid så lätt.


Joriki - dvs ett fokuserat sinne är viktigt om man vill ändra på något.


Katten Diamanté! Vi trodde att hon skulle bli utslängd från vårt matställe, istället började ägaren prata med henne och sa massa vackra saker till kissekatten som hette Diamanté!

Lycka är att resa både i det inre och det yttre. Det är en resa som du själv kan välja att göra.
Du kan förundra dig över diamenterna där du går- eller oxå kan du fortsätta att springa fram genom dagarna och jaga den gäckande krukan med guld vid regnbågens slut.

Njut av de fantastiska stunderna som varje dag har, för de är  egentligen allt du har.Lärdom kommer alltid när man är redo, och om du  är vaksam på tecknen kommer du alltid att lära dig något som du behöver för att ta nästa steg!


Playa de Arena har svarta lavastränder. Här var det 43 grader i sanden...24 i vattnet och 35 i skuggan. Det gick inte att gå barfota i den svarta sanden. Rödflagg för att vågorna var för stora att bada i.


Teneriffa är en vulkanö, svart lava överallt lite mystiskt och spännande!
Los Gigantes klippor är 600 m ö h.


Besvikelsen över att inte kunna få bada i havet.....det var hårt!

Axlarna bär tyngden från hela vår historia. 
Ingen människa borde fråga sig varför hon är olycklig. Frågan bär på ett virus som bryter ned allt. Om vi ställer frågan vill vi hitta det som gör oss lyckliga. Om det som gör oss lyckliga är något annat än vårt nuvarande liv måste vi antingen förändra det omedelbart eller bli ännu olyckligare.(från Zahiren)


 
Kommentarer
Postat av: Lotta Riberth

Detta du skriver kunde inte komma lägligare till mig, vi flyger till Gran canaria på lördag morgon, Tack för du delar med dig av "allt"även tankarna ska jag ta ta till mig. kramisar

2009-11-02 @ 22:20:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0