Bra resultat och kurs i Njurar och Endokrinakörtelsystemet

I måndags kom en besökare som hade haft så ont i axeln och ena armen en längre tid, tror det var sedan aug.
Han hade burit massor och sedan klippt gräset sent på kvällen och blivit kall. Han tänkte jag skall bara klippa klart...det medförde att han vaknade på natten och hade sådan värk att han inte kunde sova. Värken fortsatt och han sökte läkare, han gav honom värktabletter och sa att han skulle vila. Han blev inte bättre utan tvärtom fick ännu mera värk, han sökte upp sin läkare igen och fick då morfin och nervlugnande + tid hos sjukgymnasten.
Värken fortsattte och han var hos en massör en osteopat och till slut kom han till mig för 14 dagar sedan.
Även jag masserade och koppade på de ställen som värken var som värst. Jag frågade honom varför blev det så illa? Han svarar att han inte skulle klippt gräste så sent med bara en tshirt på sig. Sjuk av kyla + inflammation då är det Rhus tox som indikeras, jag sa börja ta 2 piller var 20:e minut i två timmar sedan 2 piller tre ggr per dag i tio dagar. Han hade förut tagit starka alvedon var 4 timma dygnet runt.
Han hade sitt återbesök i måndags och kom in leendes..han sa att redan när han gick ifrån mig hade hans smärta avtagit så sedan dess hade han inte tagit några medciner alls. Han var överlycklig! Det är vi sådana tillfällen som det är väldigt roligt att vara homeopat.
Tänk att läkarna förnedrade honom så med att ge nervtabletter??????
Homeopatin är fantastik och Rhus tox är nog min favorit!!!!! Den gör undervärk på smärta, vid ryggskott eller nackspärr kan man ta 1-2 piller var 20:e minut i två timmar så är det hela över......


Höstdag vid Örebro slott.....


En tjej som hade fått Staphisagria hade sitt återbesök och hon sa att det tog bara tre dagar så kände hon sig så lycklig och gick bara och log. Vi skrev ner ett papper som jag skall lägga in på min sida. Men i skrivande stund så hittade jag itne lappen som hon hade dikterat....mina lappar har en förmåga att flytta omkring.....

Igår hade jag en besökare som sa att hon hade blivit sig själv igen.....då vet jag att det är rätt medel som arbetar i kroppen. Det är en väldigt otäck känsla att inte känna igen sig själv, då är det verkligen något som är fel.
Homeopatin är fantastisk att hämta hem sig själv och själläkningen påbörjar.


Jag är tokig i vatten och löv...+ sol vilka dagar vi haft! Hösten är så klar och underbar.
Luften är så härlig!


Stenbroar tillhör min förkärlek och även parkbänkar, här ett kort med 4 i en smäll!!!!

Idag har vi haft kurs i njurar och ednokrinakörtelsystemet på Helheten. Det kom endast tre deltagare men det kändes så bra, Anna kom ända från Östersund med nattåget för att vara med.


Anna, Anette och Tina.


Njurens funktion


Njuren kontrollerar framförallt vätske- och elekrolytbalansen, d.v.s. balansen mellan olika slag av joner i kroppen såsom kalium, kalcium och natrium. Njuren har även tre ytterligare viktiga funktioner:

Ungefär 20% av hjärtats slagvolym passerar genom njuren för varje hjärtslag. Njurarnas kapacitet att rena blod är mer än dubbelt så hög än vad som egentligen krävs. Detta innebär att man kan leva länge med bara en njure utan att känna av några som helst biverkningar, och medfödd avsaknad av en njure upptäcks ofta inte. Njurfunktionen avtar dock med åldern.

Njurens arbete styrs bland annat från hypofysen via hormonet ADH (antidiuretiskt hormon). Högre halter av ADH stimulerar till upptag av vätska, och därmed en ökning av blodvolymen och en ökad koncentration av urinen. När man dricker alkohol påverkas hypofysen att sluta producera ADH, och volymen urin ökar.

Urinblåsan är en muskel därför sitter den i muskelzonen i iris.
Den kan tränas genom att göra ca 200 knipövningar per dag och att dricka minst
2-3 del vatten i timmen och vänta lite extra varje gång man skall kissa.

Ett bra tips är att om man kissar så sitt kvar och räkna till 20 då kommer det fler droppar! Det gäller att tömma blåsan varje gång så inget ligger kvar där bakterier kan gro!


 

Vi sammanställer iris, tunga, ansikte och naglar på kurserna.



Här tittar Anna i Tinas ögon!


Endokrina körtelsystemet - kommunikation för hela kroppen!

Endokrinologi är den medicinska läran om kroppens tillverkning, utsöndrande och påverkan av hormoner. Hormoner är kemiska föreningar som utsöndras från körtlar med "inåtsekretion".

Hormoner (från grekiskans hormon, driva på) är molekyler som fungerar som budbärare från en cell eller organ i kroppen till en annan cell eller grupp av celler. Alla flercelliga organismer producerar hormoner, även växter. Hormonerna kan verka över kortare eller längre avstånd. I de flesta fall frisätts hormonerna i blodbanan, och verkar på ett målorgan som kan finnas i en helt annan del av kroppen än där hormonet tillverkas. Dessa hormoner benämns endokrina hormoner, och de organ som utsöndrar dem är endokrina organ.

Hormoner frisätts från endokrina celler, antingen i blodomloppet, i andra kroppsvätskor eller direkt till näraliggande vävnader. De ingår i det endokrina systemet, som tillsammans med centrala nervsystemet samordnar fundamentala livsprocesser såsom ämnesomsättning och fortplantning. Flera hormoner är kemiskt identiska med signalsubstanser i hjärnan, men de flesta signalsubstanser är inte hormoner. Det endokrina körtelsystemet reglerar, tillsammans med hypotalamus, impulser och drifter. Dessa körtlar insöndrar hormoner till nerver och blod för att nå ett målorgan där det har en mycket specifik effekt. De fungerar i samverkan med varandra och en störning i hormonsammansättningen kan skapa många oförklarliga symptom.

Vitaminer, mineraler och aminosyror är känd för att stimulera produktionen av köns– och tillväxthormoner. Hormonerna är extremt viktiga för att allt skall fungera så att vi kan leva. 

Det endokrina systemet är tillsammans med nervsystemet det viktigaste medlet för kroppen till kommunikation mellan olika celler och vävnader. Hormoner är nyckelmolekyler för denna kommunikation. Den överförda informationen styr ett antal kroppsfunktioner som t.ex. sömn och vatten reabsorption.

Melatonin,(sömnhormonet) det främsta hormonet som utsöndras av tallkottkörteln, är den viktigaste modulatorn av säsongs- och dygnsrytm. För människa utgör Melatonin dygnsrytm-profiler i kroppsvätskor (saliv, serum, plasma) en excellent markör för inställningen av den endogena klockan. Nattnivåer visar toppar vid cirka 03:00 (acro-fas) för de flesta friska individer. Melatonin är som generell modulator av biorytmen involverad i funktioner som sömn, humör, reproduktion och immunsystemets aktiviteter.

Det intra-individuella melatoninanslaget och acro-fasen är båda mycket stabila. Därför är det tillräckligt att mäta anslaget av melatoninproduktionen när hela melatoninprofilen väl har fastslagits. Anslaget av melatoninproduktionen kan definieras som DLMO (Dim Light Melatonin Onset) för kontroll av förändringar I profilen.
Antidiuretiskt hormon (ADH) eller (Arg8)-vasopressin (AVP) är ett peptidhormon som produceras i hypotalamus och lagras i bakre delen av hypofysen

 Vad kan man göra för att förbättra sin hormonbalans?

* Kärlek inget påverkar våra hormoner så mkt som kärlek!

*Kost och näring - hälsa, kostmetoder, mat, kolhydrater, fett, proteiner.
*Vitaminer, mineraler.
*Energibehov,
rätta fetter.
*Musik är bra för hormonbalansen, lyssna på det du tycker om.
*Fysisk träning.
*Massage och beröring framkallar måbra hormoner oxytocin som är lugn och ro hormonet, endorfiner som brukar kallas kroppens eget morfin. Stresshormonerna adrenalin occh noradrenalin produceras av binjurarna, det minskar vid massage. Massage ökar lymfkärslsystemet som befrämjar endokrina körtel systemet.

*Torrborstning varje morgon, tvätta sig nerifrån och upp för att få fart på lymfsystemet, även torkning av kroppen.

*Duscha vaderna med kallt vatten varje morgon, ger en extra fart på kroppens hormonbalans.

*Själslig rening, affirmationer, personligutveckling, tankar mm

*Kroppslig rening.


 










Kommentarer
Postat av: Yvonne

Ja, Homeopatin är fantastisk.Känner mig mycket bättre efter Borrelian tack vare Dig och Homeopatin.

Och djuren svarar ju så bra på Homeopatin.

2009-10-17 @ 09:49:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0